Διυλιστήριο: 04/21/16
ροη αναρτησεων

Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Στη ζώνη του 0,7% το πρωτογενές πλεόνασμα 2015

Πολύ καλύτερα των στόχων είναι τα στοιχεία για την πορεία της οικονομίας το 2015. Με βάση τα λογιστικά πρότυπα της Eurostat καταγράφεται πρωτογενές έλλειμμα 3,4% του ΑΕΠ αλλά μετατρέπεται σε πλεόνασμα πέριξ του 0,7% με βάση τους όρους του προγράμματος. Στο 176,9% το χρέος.

Πρωτογενές έλλειμμα που φτάνει το 3,4% του ΑΕΠ και χρέος στο 176,9% του ΑΕΠ καταγράφει η Eurostat στα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα. Τα παραπάνω μεγέθη ωστόσο δεν είναι αυτά που υπολογίζονται για το πρόγραμμα αλλά αυτά που προκύπτουν από το λογιστικό πρότυπο της Eurostat (ESA 2010).

Με βάση το πρόγραμμα, μια σειρά δαπάνες αντιμετωπίζονται διαφορετικά. Όπως σημειώνει και η ΕΛΣΤΑΤ, «τα στοιχεία που αντιμετωπίζονται διαφορετικά σύμφωνα με τους κανόνες ESA 2010 και στο πλαίσιο του Προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής περιλαμβάνουν έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις περιουσιακών στοιχείων, οι δαπάνες σχετικά με συναλλαγές για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τα έσοδα από μεταφορές ποσών που συνδέονται με εισοδήματα των εθνικών κεντρικών τραπεζών της ευρωζώνης, τα οποία προέρχονται από την κατοχή ελληνικών κρατικών ομολόγων στα επενδυτικά τους χαρτοφυλάκια».

Να σημειωθεί ότι το κόστος για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών το 2015 υπολογίζεται σε 7,158 δισ. ευρώ ή 4,1% του ΑΕΠ, όταν το συνολικό έλλειμμα (κατά ESA) είναι 7,4% και το πρωτογενές 3,4% του ΑΕΠ. Διαμορφώνεται δηλαδή ένα πρωτογενές πλεόνασμα κατά πρόγραμμα της τάξης του 0,7% του ΑΕΠ, αντί του στόχου για έλλειμμα 0,25% του ΑΕΠ.

Σημειώνεται ότι η ελληνική πλευρά έχει επενδύσει πολλά στα στοιχεία της Eurostat, προκειμένου να αποκρούσει όσο μπορεί τις πιέσεις για περισσότερα μέτρα, ενώ το θέμα έχει ανέβει και στην ατζέντα των δανειστών, δεδομένου ότι στις Βρυξέλλες υπερασπίζονται την ακρίβεια των στοιχείων τα οποία αμφισβητεί εν πολλοίς το ΔΝΤ.

Πηγή

http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Eurostat: « Συρρικνώθηκε το έλλειμμα στην Ελλάδα το 2015 για πρώτη φορά από το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης»


Για πρώτη φορά από το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης, το έλλειμμα της Ελλάδας συρρικνώθηκε το 2015, σύμφωνα με τα επίσημα οικονομικά στοιχεία που ανακοίνωσε την Πέμπτη η Eurostat. Πιο συγκεκριμένα, διαμορφώθηκε στο 7,2% του ΑΕΠ για το 2015 ή στα 12,8 δισεκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα, το ακαθάριστο ενοποιημένο χρέος της Γενικής Κυβέρνησης σε ονομαστικές τιμές στο τέλος του 2015 ανήλθε στα 311,5 δισ. ευρώ (176,9% επί του ΑΕΠ).


Το 2015, το δημοσιονομικό έλλειμμα και το δημόσιο χρέος τόσο της ζώνης του ευρώ, όσο και της Ευρώπης των 28 κατέγραψε πτώση σε σύγκριση με το 2014. Στην Ευρωζώνη, το δημοσιονομικό έλλειμμα ως ποσοστό του ΑΕΠ μειώθηκε από 2,6% το 2014 σε 2,1% το 2015, και στην Ευρώπη των 28 από 3,0% σε 2,4%. Στην Ευρωζώνη, το δημόσιο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ μειώθηκε από 92,0% στο τέλος του 2014 σε 90,7% στο τέλος του 2015, και στην Ευρώπη των 28 από 86,8% σε 85,2%.



http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Χούντα τότε, χούντα τώρα..

     Επέτειοι και συγκρίσεις.
Η επταετία των συνταγματαρχών και η εξαετία των μνημονίων.
Μήπως είναι άραγε ''ανίερη'' η σύγκριση των δύο αυτών περιόδων; Γιατί όμως;

Πρώτο και καλύτερο, τώρα όπως και τότε έχουμε χάσει την εθνική μας κυριαρχία.
Και μάλιστα τώρα ακόμη περισσότερο, ακόμη πιό εξώφθαλμα: απαγορεύεται απ' τους ''εταίρους'' και τους ''θεσμούς'' η
οποιαδήποτε λήψη απόφασης, η παραμικρή νομοθέτηση, χωρίς την σύμφωνη γνώμη τους.
( Και για να τελειώνει το καλαμπούρι με τον όρο ''θεσμοί'':
Οι ''αριστεροί'' απατεώνες που τόλμησαν να προσδιορίσουν ως θεσμούς την συμμορία των τεχνοκρατών που λυμαίνεται την χώρα μας, και να τους προσδώσουν την έννοια του θεσμού, προκειμένου να μην χρησιμοποιήσουν την λέξη ''τρόϊκα'' την οποία αφόριζαν και υποτίθεται πως θα έδιωχναν απ' την χώρα,
..και μόνο γι αυτόν τον λόγο, για παραπλάνηση του λαού, και για την σκύλευση του όρου ''θεσμός'', θα έπρεπε να ανέβουν στο ικρίωμα της αγχόνης. )

Δεύτερον, τώρα όπως και τότε το Σύνταγμα της χώρας έχει πάψει να ισχύει, έχει καταπατηθεί πολλαπλά από όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις.
Και μάλιστα τώρα ακόμη περισσότερο, μιά και τότε είχαν ανασταλεί ορισμένα μόνον άρθρα του Συντάγματος (ήταν βέβαια στην διακριτική ευχέρεια των δικτατόρων και η ολοκληρωτική του κατάργηση), ενώ σήμερα έχει καταπατηθεί το σύνολο του πνεύματος του Συντάγματος, που αφορά την ισονομία, την περιουσία των πολιτών, το προσωπικό άσυλο, το δικαίωμα στην εργασία, και τόσα άλλα.

Τρίτον, το αντίστοιχο του περιορισμού της ελευθερίας λόγου και έκφρασης που ίσχυσε στην επταετία της χούντας, έχει αντικατασταθεί στην χούντα των μνημονίων αφ' ενός από την κομματοσκυλοποίηση (δεν βρίσκεις δουλειά, ούτε διορίζεσαι κάπου αν δεν είσαι προσκυνημένο μνημονιακό κομματόσκυλο),
..και αφ' ετέρου από την έλλειψη δικαιώματος των πολιτών να υπερασπιστούν την περιουσία τους εναντίον των αυθαίρετων και αντισυνταγματικών τακτικών υπερφορολόγησης, των εντελώς αντισυνταγματικών περικοπών των συντάξεων (αφού άλλα είχαν συνυπογράψει κράτος και εργαζόμενος κατά την διάρκεια του εργασιακού βίου του σημερινού συνταξιούχου), και της αυθαίρετης μετατόπισης προς τα κάτω της οικονομικής έννοιας του πλούτου και της φτώχειας.

Όσο για τους διωγμούς των τότε αντικαθεστωτικών,
..έχουν τώρα αντικατασταθεί απ' τους διωγμούς των άξιων, των αντιμνημονιακών και όσων δεν ορκίζονται στον θεό των δωσιλόγων, το ευρώ, μέσα στους ναούς της Ενωμένης Ευρώπης των τοκογλύφων: τις τράπεζες.

Τολμούμε να ισχυριστούμε πως η χούντα των μνημονιακών κυβερνήσεων είναι κατά πολύ χειρότερη εκείνης της επταετίας.
Στο κάτω κάτω τότε ήξερες με ποιούς είχες να κάνεις, ήξερες αν έπρεπε ή αν ήθελες να αντιδράσεις, ήξερες ποιοί είναι με την δημοκρατία και ποιοί όχι.
Τώρα με τον φερετζέ του αριστερού και του δημοκράτη γενικότερα, οι πολιτικοί απατεώνες θέλουν να σε φέρουν στο δίλημμα της αντίδρασης ή όχι,
..ενώ οι ίδιοι διαπράττουν αίσχη εις βάρος του λαού, της ελευθερίας της δημοκρατίας και της εθνικής ανεξαρτησίας.

Ζητούμενο τώρα πολύ περισσότερο από τότε, η ελευθερία και η ανεξαρτησία της πατρίδας.
Πιό πολύ επίκαιρο παρά ποτέ σήμερα το σύνθημα: Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία.
Καθήκον κάθε πραγματικού δημοκράτη και ελεύθερα σκεπτόμενου έλληνα,
..η αντίσταση και εκδίωξη της χούντας των μνημονίων,
..και των δωσιλογικών της κυβερνήσεων!..


Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ζίγκμαρ Γκάμπριελ: Οι Ευρωπαίοι έχουν "απαυδήσει" με τη Γερμανία



Οι Ευρωπαίοι "έχουν απαυδήσει" με τη Γερμανία "που δίνει μαθήματα", δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος δεν απέφυγε πάντως να δώσει κι αυτός τις συμβουλές του όσον αφορά την ευρωπαϊκή οικονομική πολιτική.

"Η Ευρώπη υποφέρει αυτή τη στιγμή περισσότερο από το γεγονός ότι οι άλλες χώρες έχουν απαυδήσει με το ότι η Γερμανία πιστεύει πάντα ότι τα ξέρει όλα καλύτερα" και "δίνει στους άλλους μαθήματα", δήλωσε ο Γκάμπριελ σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο.

Ο υπουργός απαντούσε σε ερώτηση σχετικά με τη διεκδίκηση ορισμένων γερμανών συντηρητικών να τεθεί ένας Γερμανός επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, όταν λήξει το 2019 η θητεία του νυν προέδρου της, του Ιταλού Μάριο Ντράγκι.

Όταν έρθει αυτή η στιγμή, θα χρειαστεί "κάποιος που να είναι ικανός", τόνισε ο Γκάμπριελ.

Παίρνοντας θέση σε μια συζήτηση που μαίνεται στη Γερμανία σχετικά με την ΕΚΤ και τις συνέπειες της δράσης της, υποστήριξε, όπως είχε κάνει πριν απ' αυτόν και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ότι η πολιτική του ευρωπαϊκού νομισματικού θεσμού προσφέρει πυρομαχικά στην άκρα δεξιά, αλλά και ότι το μόνο που κάνει είναι "να απαντά στα προβλήματα της ανάπτυξης και της απασχόλησης".

"Δεν πρέπει να βλέπουμε στην πολιτική της ΕΚΤ την καρδιά του προβλήματος, όμως δεν πρέπει ούτε και να αποφεύγουμε να κρίνουμε και να επικρίνουμε την πολιτική της ΕΚΤ", δήλωσε.

Οι Γερμανοί, πρωταθλητές στην αποταμίευση, είναι πολύ αρνητικοί στα χαμηλά επιτόκια, ένα από τα εργαλεία της ΕΚΤ για να τονώσει τον πληθωρισμό, το οποίο όμως εμποδίζει την αποταμίευση να καρποφορήσει.

Η ΕΚΤ "έχει φθάσει στο όριο των δυνατοτήτων της" για να τονώσει τις τιμές και την οικονομία στην ευρωζώνη, διαπίστωσε ο Γκάμπριελ, ο οποίος τάχθηκε υπέρ ενός ευρωπαϊκού προγράμματος επενδύσεων.


http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Βούτσης: Να διεκδικήσουμε αποτελεσματικά τις γερμανικές οφειλές



Για τον ρόλο που θα πρέπει να διαδραματίσει η Διακομματική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών και τα βήματα που θα πρέπει να γίνουν στο εξής, μίλησε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης στην αίθουσα Γερουσίας στη Βουλή.
Η εκδήλωση για την διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών είχε ως θέμα «Ιστορική μνήμη και χρέος, παρουσίαση βιβλίων - ερευνών για τα κατοχικά εγκλήματα πολέμου και τις οφειλές».

Ο κ. Βούτσης τόνισε σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, πως «αντιπροσωπεία της Επιτροπής, έχοντας μια συγκεκριμένη στοχοθεσία πρέπει να επικοινωνήσει με τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη, να μεταβεί στη Γερμανία, να μεταβεί στο κέντρο των εξελίξεων και των διεργασιών στην Ε.Ε. και σε όσες χώρες είχαν ανάλογες εμπειρίες και με διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισαν αυτά τα θέματα».

Ο κ. Βούτσης υπογράμμισε την ανάγκη εκπόνησης ενός εξωστρεφούς προγράμματος το οποίο θα έχει συγκεκριμένους στόχους «για να πάμε πολύ γρήγορα στη φάση μιας αποτελεσματικής διεκδίκησης», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ο πρόεδρος της Βουλής μίλησε για μια «Ευρώπη που αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε μια πολλαπλή κρίση ταυτότητας και αυτογνωσίας, όχι μόνο λόγω της παρατεταμένης, βαθύτατης κρίσης, αλλά κυρίως λόγω των μεγάλων προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών και των προκλήσεων και διλημμάτων που τίθενται για όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς, αλλά και των διαφορετικών απαντήσεων που επιχειρούνται να δοθούν πέραν και έξω από τον ανθρωπισμό και την αλληλεγγύη».

«Αυτή η προσπάθεια» όπως είπε χαρακτηριστικά «αποτελεί μια μεγάλη και αυθεντική συμβολή στη συζήτηση, για να υπάρξει, να οικοδομηθεί ξανά, μια αυθεντική ταυτότητα αλληλεγγύης, ανθρωπισμού, συγκλίσεων, επαναφοράς του δικαίου και στον τομέα της κοινωνικής δικαιοσύνης, αλλά και στον τομέα των διακρατικών θέσεων, της δημοκρατίας και τελικά της ιστορικής δικαίωσης των χιλιάδων θυμάτων που έμειναν αδικαίωτα για τόσες δεκαετίες».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Επιτροπής, Τριαντάφυλλο Μηταφίδης, τόνισε ότι «κανένας λαός δεν μπορεί να προκόψει όταν σβήνει την ιστορική μνήμη και αφήνει ιστορικά αδικαίωτους τους αγώνες και τις θυσίες του. Κι αυτές τις μνήμες πρέπει να τις διατηρήσουμε και να τις μεταδώσουμε στις νεότερες γενιές». Μάλιστα, ανακοίνωσε την καθιέρωση της 30ης Οκτωβρίου ως επίσημης μέρας εορτασμού στη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος στην Θεσσαλονίκη.

Ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδας, Μανώλης Γλέζος, μίλησε για μια «ιστορική μέρα», και «θυρανοίξια της ιστορίας», γιατί «η έρευνα για την ιστορία ενός λαού δεν είναι τυχαίο γεγονός. Όταν σταματήσουμε να λησμονούμε τότε θα δημιουργούμε αληθινά γεγονότα». Όπως διευκρίνισε ο κ. Γλέζος, ο λόγος γίνεται για τις οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα κι όχι για τις αποζημιώσεις για τις πολεμικές καταστροφές. «Μακάρι να υπήρχαν πολεμικές αποζημιώσεις, αλλά το διεθνές δίκαιο δεν τις έχει αναγνωρίσει. Εμείς μιλάμε για τις καταστροφές του κατακτητή από την στιγμή που άρχισε η Κατοχή», διευκρίνισε, ενώ επανέλαβε ότι η Γερμανία χρωστά στην Ελλάδα 108 δισ. ευρώ χωρίς τους τόκους.
«Θα έλεγα μας εχτρεύεται. Γιατί έχει πληρώσει, έχει εξοφλήσει σε όλες τις χώρες τα δάνεια κι αρνείται σε εμάς» είπε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε ότι «όλη η Ελλάδα είναι ένα ολοκαύτωμα. Είμαστε το μοναδικό έθνος που με το ξεκίνημα και το τέλος του πολέμου έχουμε λιγότερο πληθυσμό». Ασκώντας πάντως την κριτική του σε όλες τις κυβερνήσεις που πέρασαν τα προηγούμενα χρόνια, «αυτό θα έπρεπε να κάνουν σημαία στις διεκδικήσεις τους, αλλά το έχουν αποκρύψει».

Ο κ. Γλέζος επεσήμανε ότι θα πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια κι η έρευνα, ώστε να εξοπλιστούμε για τις διεκδικήσεις της χώρας μας, αλλά «πρέπει και να διαφωτίσουμε τον ελληνικό λαό, να υπάρχει πληροφόρηση και στα σχολεία. Κι αν μπορεί η Βουλή των Ελλήνων, να τυπώσει αρκετά βιβλία». Ο κ. Γλέζος τόνισε την σημασία της επιστροφής των κλεμμένων αρχαιολογικών θησαυρών που πρέπει αποτελεί ένα ακόμη «όπλο», και ζήτησε να σχηματιστεί ειδική επιτροπή «που θα πάει στην Γερμανία για να διεκδικήσει αυτά που δικαιούμαστε».

Για ζήτημα ηθικής κι ομαλών διακρατικών σχέσεων έκανε λόγο ο τ. βουλευτής, Δημήτρης Κωστόπουλος. «Δεν περνάει μέρα που οι δανειστές μας να μην μας θυμίζουν ότι πρέπει να πληρώσουμε μέχρι και το τελευταίο ευρώ το χρέος - και επιμένουν κυνικά και αδυσώπητα. Όμως όλοι πρέπει να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους».

Για το πρόβλημα αποτίμησης του κατοχικού δανείου μίλησε ο τ. υπουργός, Νίκος Χριστουδουλάκης. «Πώς μπορεί να υπολογιστεί; Με αναφορά σε μια αγορά που δεν κατέρρευσε» είπε ο κ. Χριστουδουλάκης και εξήγησε ότι αυτή η αγορά είναι των ΗΠΑ, η οποία διατηρήθηκε διαρκής και αδιατάρακτη. Έκλεισε την ομιλία του λέγοντας ότι το κατοχικό δάνειο παραμένει ως απαίτηση και «θα πρέπει να κλείσει αυτό το κεφάλαιο και να ανοίξει νέα περίοδος σχέσεων των δυο χωρών».

Την ιστορική προσέγγιση των συνεπειών στην ζωή και στην καθημερινότητα των Ελλήνων την περίοδο της Κατοχής, έθιξαν στην εκδήλωση ο διδάκτωρ Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μενέλαος Χαραλαμπίδης, η διδάκτωρ Νεότερης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Δέσποινα Γεωργία Κωνσταντινάκου κι ο διδάκτωρ Ιστορίας του ΑΠΘ, Βασίλης Μανουσάκης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, προβλήθηκε και μια 6λεπτή ταινία μικρού μήκους, παραγωγής του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Σε ταινία το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο το οποίο ήταν από την Σύρο



Γνωρίζατε ότι πριν από 40 χρόνια κατασκευάστηκε στη Σύρο ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης; Η ταινία «Ανάμεσα σε δύο νησιά» (A tale of two isles) του Μιχάλη Σταυρόπουλου καταπιάνεται με την ξεχασμένη, όσο και πονεμένη ιστορία του Enfield 8000.

ΤΟΥ ΑΚΗ ΤΕΜΠΕΡΙΔΗ (twitter.com/theworldoffroad)

Μπορεί σήμερα τα Tesla, τα BMW σειράς i και κάθε λογής plug in αυτοκίνητα να είναι στην επικαιρότητα, ωστόσο ελάχιστοι θυμούνται ότι εν έτει 1973, η βρετανική Enfield Automotive τόλμησε να κατασκευάσει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης, ένα διθέσιο άλτερ έγκο με μπαταρίες του κλασικού Mini.

Ακόμη λιγότεροι γνωρίζουν ότι την εταιρία που κατασκεύαζε τουφέκια αγόρασε ο Γιάννης Γουλανδρής. Όταν μάλιστα ο Έλληνας εφοπλιστής ήρθε σε σύγκρουση με το προσωπικό του εργοστασίου, που βρισκόταν στη νήσο Γουάιτ, δε δίστασε να μεταφέρει την παραγωγή του στη Σύρο, ένα νησί με τεράστια παράδοση στη ναυπήγηση πλοίων, το οποίο όμως δεν είχε καμία σχέση με το αυτοκίνητο. Πόσο μάλλον με το ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Το Enfield 8000 γεννήθηκε στο Isle of Wight και πέθανε στη Σύρο. Περίπου 100 μονάδες πρόλαβαν να κατασκευαστούν πριν το σκοτώσει η ελληνική γραφειοκρατία αλλά και κάποια πολιτικά συμφέροντα.

Την ιστορία που διαδραματίστηκε ανάμεσα στα δύο νησιά επαναφέρει στο προσκήνιο ο συνάδελφος δημοσιογράφος Μιχάλης Σταυρόπουλος, εδώ και χρόνια Διευθυντής Σύνταξης του περιοδικού 4ΤΡΟΧΟΙ.



Όλα ξεκίνησαν όταν ο Σταυρόπουλος βρέθηκε στη Σύρο για να δοκιμάσει το ηλεκτρικό i-MIEV της Mitsubishi και να συνδέσει το άρθρο του με το Enfield 8000. Εκεί γνώρισε διάφορους ανθρώπους που είχαν συμμετάσχει στην προσπάθεια του made in Greece ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

«Πάντα ήθελα να μιλήσω μέσα από την κινηματογραφική γλώσσα αλλά δεν είχα την ιστορία. Στη Σύρο ένιωσα ότι τη βρήκα», μας λέει ο Μιχάλης Σταυρόπουλος, ο οποίος ασχολούνταν ερασιτεχνικά – αλλά σοβαρά – με τον κινηματογράφο από χρόνια.

Η ταινία «Ανάμεσα σε δύο νησιά» γυρίστηκε με φωτογραφική κάμερα DSLR και τα γυρίσματά της έγιναν, πέρα από τη Σύρο, στη νήσο Γουάιτ, στη Φρανκφούρτη, στη Γενεύη και στο Λος Άντζελες. Όπως μπορείτε να δείτε στο εντυπωσιακό τρέιλερ, η ταινία με διάρκεια 79’ έχει κινηματογραφική αίσθηση και περιλαμβάνει μαρτυρίες συντελεστών της Enfield αλλά και γυρίσματα εποχής στο νησί των Κυκλάδων. Το κόστος της ταινίας βάρυνε αποκλειστικά σχεδόν το σκηνοθέτη και δεν ξεπέρασε τα 30.000 ευρώ.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:




Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....