Διυλιστήριο: 02/08/17
ροη αναρτησεων

Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2017

Αμερικανός βουλευτής: «Τα Σκόπια πρέπει να διαλυθούν - Θα εισηγηθώ αλλαγή συνόρων στο Ν.Τραμπ»


του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής Ντέινα Ροραμπάκερ που συμμετέχει στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και άνθρωπος κοντά στην κυβέρνηση Ν.Τραμπ ζήτησε να διαλυθεί το κράτος των Σκοπίων καθώς πρόκειται περί «αποτυχημένου έργου»

«Η θέση μου είναι ότι τα Σκόπια δεν είναι κράτος. Λυπάμαι, αλλά δεν είναι κράτος. Είναι μια διχασμένη κατάσταση που ποτέ δεν θα είναι σε θέση να πορευτούνε όλοι μαζί. Ως εκ τούτου, οι Κοσοβάροι και οι Αλβανοί των Σκοπίων θα πρέπει να γίνουν μέρος του Κοσσυφοπεδίου, ενώ το άλλο μέρος της ψευδομακεδονίας θα πρέπει να γίνει μέρος της Βουλγαρίας ή σε οποιαδήποτε άλλη χώρα με την οποία πιστεύουν ότι σχετίζονται»

«Η ιδέα ήταν να διατηρηθούν τα Σκόπια ζωντανά επειδή έτσι αποφάσισε κάποιος 30 χρόνια πριν σε έναν σχεδιασμό που προέκυψε από το διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας» είπε ο Rohrabacher

Ο συγκεκριμένος δεν είναι τυχαίος καθώς είναι αυτός που σχεδιάζει την πρώτη επίσκεψη αντιπροσωπείας του Κογκρέσσου στην Ρωσία επί διακυβέρνησης Ν.Τραμπ

Οι ίδιοι οι Σκοπιανοί τον θεωρούν «φίλο του Β.Πούτιν»

Στα Σκόπια έχουν «κοκκινίσει» από θυμό αλλά επί της ουσίας οι δηλώσεις αυτές δείχνουν ότι η κυβέρνηση Ν.Τραμπ μπορεί να είναι πολύ εποικοδομητική για τα ελληνικά συμφέροντα και να προκύψουν πολύ ευχάριστα τετελεσμένα.

Ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων εξέφρασε την οργή του για τα όσα είπε ο Dana Rohrabacher. Ο Καλιφορνέζος βουλευτής είπε χαρακτηριστικά πως η «Μακεδονία δεν είναι καν χώρα»

Μιλώντας στον αλβανικό σταθμό Vizion Plus είπε ότι υπάρχει τέτοια διάσπαση στο εσωτερικό που είναι αδύνατο η χώρα να επιβιώσει. Έτσι, είπε θα πρέπει οι αλβανόφωνοι να αποτελέσουν μέρος του Κοσόβου και οι υπόλοιποι να ενωθούν με τη Βουλγαρία ή όποια άλλη χώρα με την οποία νομίζουν ότι έχουν συγγένεια.

Όταν ρωτήθηκε εάν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα είναι υπέρ ενός διαμελισμού των Σκοπίων απάντησε ότι έχει «επιρροή ως υπεύθυνος χάραξης πολιτικής των ΗΠΑ σήμερα, δεδομένης της θέσης μου στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και θα έχουμε ακροάσεις κατά τους προσεχείς μήνες»!

«Μια ειρηνική αλλαγή των συνόρων θα ήταν προς όφελος της Βαλκανικής»

Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν οργή στα Σκόπια με τον υπουργό Εξωτερικών να ζητά από το State Department να ξεκαθαρίσει τη θέση του για την πολιτική του σε σχέση με τα Σκόπια και τα ΒαλκάνιαΠηγή  www.pronews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

«Δώρο» Ερντογάν στην ελληνική κλωστοϋφαντουργία


Μεγάλος αριθμός εταιρειών της γειτονικής χώρας διακόπτει την παραγωγική διαδικασία, επειδή δεν έχει τη δυνατότητα να προμηθευτεί πρώτη ύλη. Οι πιθανές συνέπειες για την ελληνική κλωστοϋφαντουργία.

Χαραμάδα αισιοδοξίας ανοίγεται για το μέλλον της ελληνικής κλωστοϋφαντουργίας, λόγω των εξελίξεων που λαμβάνουν χώρα στην Τουρκία. Όπως δείχνουν τα πράγματα, η κρίση στη γειτονική χώρα δεν είναι μόνο πολιτική αλλά και βαθύτατα οικονομική, με άμεσες επιπτώσεις σε μια σειρά από κλάδους και δραστηριότητες.

Ήδη το Euro2day.gr είχε δημοσιεύσει από τις 3/1/2017 σχετικό άρθρο με τίτλο «Σε δώρο από την Τουρκία ποντάρουν οι ελληνικές κλωστοϋφαντουργίες», ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου φαίνεται πως οι προσδοκίες επαληθεύονται ολοένα και περισσότερο.

«Πολλοί τουρκικοί όμιλοι έχουν αναγκαστεί να διακόψουν την παραγωγική τους δραστηριότητα, επειδή δεν έχουν χρήματα για να παραγγείλουν πρώτες ύλες. Είναι χαρακτηριστικό πως ενώ οι Τούρκοι αγόραζαν παραδοσιακά γύρω στο 60% με 70% της παραγωγής του ελληνικού βαμβακιού, φέτος είναι ζήτημα αν απέκτησαν το 5%-10% της παραγωγής μας, με το υπόλοιπο να κατευθύνεται στην Αίγυπτο, την Ινδονησία και σε εμπορικούς οίκους», δηλώνει στο Euro2day.gr παράγοντας της αγοράς.

Τα πλήγματα που έχει δεχτεί η βιομηχανία της γειτονικής χώρας από το φθινόπωρο έως σήμερα είναι πολλά και μεγάλα, καθώς:

• Η τοπική λίρα έχει χάσει περίπου το 15% της αξίας της, με τις τουρκικές εταιρείες να είναι σε μεγάλο βαθμό δανεισμένες σε ξένο νόμισμα (δολάριο).

• Από το φθινόπωρο έως σήμερα, η τιμή του βάμβακος έχει κερδίσει γύρω στο 20% σε όρους σκληρών νομισμάτων.

• Κατά υψηλό μονοψήφιο ποσοστό έχουν αυξηθεί στη γειτονική χώρα το κόστος της ενέργειας, όσο και οι αποδοχές των εργαζομένων.

• Σε σειρά επιχειρήσεων, η κυβέρνηση έχει αντικαταστήσει τις διοικήσεις των εταιρειών, τοποθετώντας δικούς της ανθρώπους!

«Για να γίνει αντιληπτό το πρόβλημα, θα αναφέρω το εξής: Η τουρκική εσωτερική αγορά είναι μεγάλη και χαρακτηρίζεται από πολύμηνες πιστώσεις (συνήθως τεσσάρων ή πέντε μηνών). Έτσι, μια εταιρεία που εισπράττει σήμερα σε λίρες τις πωλήσεις του φθινοπώρου, καλείται να αγοράσει πρώτη ύλη σε πολύ υψηλότερες δολαριακές τιμές βάμβακος, έναντι μιας πολύ επαχθέστερης συναλλαγματικής ισοτιμίας και έχοντας δει το ύψος των δανείων της να εκτοξεύεται στα ύψη», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η επίδραση στην Ελλάδα

Η τουρκική κρίση έχει επηρεάσει έμμεσα και την Ελλάδα, καθώς η γειτονική χώρα είναι ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής της -όποιας έχει απομείνει- εγχώριας βιομηχανίας μας. Και αυτό γιατί οι Τούρκοι έχουν αναγκαστεί να σηκώσουν το ύψος των τιμών, με αποτέλεσμα η ανταγωνιστική πίεση για τις ελληνικές εταιρείες να αμβλυνθεί, τουλάχιστον ως ένα βαθμό.

Αυτό σημαίνει πως όσο οι ελληνικές εταιρείες είναι ευέλικτες, αξιόπιστες και ποιοτικές (και ιδίως αν έχουν αγοράσει βαμβάκι το φθινόπωρο, όταν οι τιμές ήταν σαφώς χαμηλότερες), μπορούν να ελπίζουν φέτος σε μια καλύτερη χρονιά.

Το ζητούμενο ωστόσο είναι αν η κρίση της Τουρκίας αποτελεί ένα έκτακτο και μη επαναλαμβανόμενο γεγονός, ή αντίθετα το πρόβλημα της γειτονικής οικονομίας είναι δομικό, άρα θα διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αν και κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με βεβαιότητα στο συγκεκριμένο ερώτημα, οι περισσότεροι πιστεύουν πως το τουρκικό πρόβλημα θα έχει μακροπρόθεσμο χαρακτήρα.

«Οι κινήσεις Ερντογάν δεν έχουν βραχυπρόθεσμο χαρακτήρα και όλα δείχνουν πως οι σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας θα επιδεινωθούν. Αυτό σημαίνει πως για μια σειρά από λόγους -μεταξύ των οποίων και η σιγουριά στις παραδόσεις, η αξιοπιστία και η καλή ποιότητα-, οι ελληνικές βιομηχανίες θα μπορούσαν να καρπωθούν ένα υψηλότερο μερίδιο από το τρέχον. Επίσης, μια τουρκική οικονομία που κατηφορίζει, θα έχει ολοένα και μικρότερες δυνατότητες να επιδοτεί έμμεσα τις τοπικές της βιομηχανίες.

Ένα δεύτερο ζητούμενο επίσης αποτελεί και τον τρόπο που θέλει (ή δεν θέλει…) η ελληνική πολιτεία να στηρίξει την ελληνική παραγωγή. Θα πρέπει για παράδειγμα να γίνουν κινήσεις προκειμένου να περιοριστεί το ενεργειακό και το μη μισθολογικό κόστος, όπως επίσης προκειμένου να δοθεί η απαιτούμενη χρηματοδότηση για την υλοποίηση των εξαγωγών», υποστηρίζει ιδιοκτήτης ελληνικής κλωστοϋφαντουργικής εταιρείας.

Πηγή Στέφανος Kοτζαμάνης

 https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Το γνώριζες ; Είσαι και εσύ μέλος της ΝΔ. Υπάρχει κανένας εισαγγελέας ;

Συντάκτης: efsyn.gr

Ερωτήματα για τον τρόπο λειτουργίας της ηλεκτρονικής εφαρμογής του «Μητρώου Στελεχών» στην ιστοσελίδα της Νέας Δημοκρατίας διατυπώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η Κουμουνδούρου τονίζει ότι εμφανίζονται προσωπικά στοιχεία και ζητά εξηγήσεις από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Στην ηλεκτρονική εφαρμογή «Μητρώο Στελεχών», που λειτουργεί στην ιστοσελίδα της ΝΔ και στο οποίο καλούνται να εγγραφούν ενδιαφερόμενοι, εμφανίζονται προσωπικά στοιχεία, όπως το εκλογικό τμήμα και η πλήρης ημερομηνία γέννησης.

  • Η ΝΔ πρέπει να απαντήσει με ξεκάθαρο τρόπο στα εξής ερωτήματα:
  • Διατηρεί αρχείο προσωπικών δεδομένων των πολιτών;
  • Έχει ενημερώσει την αρμόδια Αρχή (Αρχή Διασφάλισης Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα) για τη διατήρηση και επεξεργασία προσωπικών δεδομένων;
  • Κινείται εντός του πλαισίου του νόμου για τη διατήρηση, αποθήκευση, και διάδοση των προσωπικών δεδομένων;

Σε αντίθετη περίπτωση, πρόκειται για υποκλοπή δεδομένων, και καλούμε κάθε αρμόδια Αρχή να παρέμβει άμεσα.

 https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Άκρα του τάφου σιωπή..

     Η γενιά των παιδιών μας, οι σημερινοί 25άρηδες και 35άρηδες, αλλά και οι νεότερες γενιές, αυτές των παιδιών των μικρών αδελφιών μας, που είναι 15-20,
..είναι θυμωμένοι, ίσως και εξοργισμένοι -με όλο τους το δίκιο- εναντίον των δικών μας γενιών.
Τα βάζουν με όλους εμάς που γεννηθήκαμε μετά τον
πόλεμο, στις δεκαετίες του '50 και του '60, γιατί τα κάναμε μπάχαλο.

Εμείς οι μεταπολεμικοί είμαστε η πρώτη κακομαθημένη, ή καλομαθημένη γενιά (όπως το πάρει κανείς) μέσα στον 20ο αιώνα
Σε σχέση με τους παπούδες και τους πατεράδες μας μεγαλώσαμε στα πούπουλα, είχαμε γονείς που αναγνώριζαν την αξία της μόρφωσης και των σπουδών -και άρα έκαναν το σκατό τους παξιμάδι για να μας σπουδάσουν- ,
..και εν τέλει μάθαμε να μας παρέχονται ή έστω να κερδίζουμε και να παρέχουμε οι ίδιοι στους εαυτούς μας την μεγαλύτερη δυνατή πολυτέλεια (με την έννοια της καλοζωίας και όχι της υπερβολής. Τουλάχιστον στην αρχή).
Το ίδιο επιδιώξαμε αργότερα και για τα παιδιά μας.
Αυτά όλα μας οδήγησαν στο λάθος να μπερδέψουμε εν πολλοίς την έννοια της καλοζωίας με αυτή της άχρηστης πολυτέλειας,
..και την έννοια του πλούτου και την άκριτη ικανοποίηση όλων μας των επιθυμιών με την έννοια της ευημερίας.
Εξ ου και τα σκατώσαμε.
Ενσωματωθήκαμε στο σύστημα με τόση φόρα και τόσο γενιτσαρισμό που οι παλιοί καπιταλιστές φανήκανε πουλάδες μπροστά μας.
Αγκαλιάσαμε την παραγωγή, τον πλούτο, και την κατανάλωση,
..θεοποιήσαμε το κεφάλαιο (προσωπικό και παγκόσμιο), και ανοίξαμε διάπλατα τον δρόμο στον νεοφιλελευθερισμό και την Παγκοσμιοποίηση.
Όμως.
Εδώ υπάρχει ένα "όμως":

Πριν ενσωματωθούμε, πριν υποκύψουμε στην υπερβολή και το κυνήγι του χρήματος,
..επαναστατήσαμε.
Αμφιβάλαμε και ξεσηκωθήκαμε σε διάφορες περιόδους εναντίον των χεριών που μας έτρεφαν και των πρακτικών τους.
Αμφισβητήσαμε τα πάντα. Δημιουργήσαμε τον Μάη του '68, την Άνοιξη της Πράγας, το αντιπολεμικό κίνημα των Χίπις, ακόμη και την γεμάτη αμφισβήτηση και επαναστατικά νοήματα μουσική ροκ.
Και όλα αυτά έγιναν, τα κάναμε σαν γενιές, σαν νεολαία, όχι σε δύσκολες για μας εποχές.
Σε εποχές που όλοι θέλανε να μας δώσουν.
Που δεν μας κυνηγούσανε να μας γ@μήσουν προκαταβολικά την ζωή. Την γ@μήσαμε μετά μόνοι μας.
Που οι δουλειές ήταν εύκολες, και το χρήμα έρρεε άφθονο στις τσέπες μας, αρκεί να δουλεύαμε για το σύστημα.
Και δουλέψαμε. Και "προκόψαμε". Και "προκόψαμε" και τις επόμενες γενιές.

Παρ' όλα αυτά δικαιούμαστε κι εμείς να είμαστε τσαντισμένοι με τις καινούργιες γενιές.
Τώρα που τα πάντα είναι εναντίον τους, τώρα που η σιωπή και η υπακοή το μόνο που θα τους αποφέρει είναι μιά μίζερη, στερημένη ζωή,
..γιατί δεν ξεσηκώνονται;
Εμείς ξεσηκωθήκαμε κάποτε χωρίς σχεδόν να μας λείπει τίποτε από υλικά αγαθά. Ξεσηκωθήκαμε για τις ιδέες. Και πολύ καλά κάναμε.
Τώρα που του λείπουν τα πάντα, γιατί στέκονται ακίνητοι;
Γιατί δεν σηκώνονται απ' τις καφετέριες να διεκδικήσουν την ζωή τους δυναμικά; Έτσι κι αλλιώς δεν έχουν και πολλά να χάσουν.
Κι ας μας στήσουν κι εμάς στον τοίχο. Ας μας δικάσουν. Κι ας μας καταδικάσουν.
Έτσι κι αλλιώς ένοχοι είμαστε απέναντί τους.

Αλλά για τ' όνομα της ζωής!
Της δικιάς τους ζωής.
Ας ξεσηκωθούν!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στον εισαγγελέα 43 ΜΚΟ με εντολή Κοτζιά


Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για την τροποποίηση του Κώδικα του Οργανισμού του ΥΠΕΞΟλοκληρώθηκε η συζήτηση και η ψήφιση, από την Ολομέλεια της Βουλής, του νομοσχεδίου του υπουργείου Εξωτερικών για την τροποποίηση του Κώδικα του Οργανισμού του υπουργείου

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων, ενώ καταψήφισαν τα υπόλοιπα κόμματα.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης έκανε λόγο για λαϊκισμό και τόνισε ότι τα εθνικά θέματα πρέπει να μείνουν έξω από το πεδίο αντιπαράθεσης.

Έμφαση στον ρόλο των εμπειρογνώμων, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι θα παρέχουν συμβουλές και δεν θα αποφασίζουν και απορρίπτοντας αιτιάσεις για υποβάθμιση των Ελλήνων διπλωματών, έδωσε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Μάρδας.

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Κεφαλογιάννης κατηγόρησε τον κ. Κοτζιά ότι φέρνει νομοσχέδιο που δεν δίνει λύσεις στα προβλήματα των υπαλλήλων του υπουργείου, αλλά δημιουργεί παράλληλες δομές με μη υπαλλήλους.

Ο εισηγητής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παπάς χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «ρουσφετολογικό, άνευρο, και χωρίς κατεύθυνση» και για «αδιαφανή απόρρητα κονδύλια».

Ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος το χαρακτήρισε «νομοσχέδιο για μερικούς ακόμα διορισμούς», ενώ έκανε λόγο για θετικό βήμα σε ό,τι αφορά τη ρύθμιση των ειδικών δαπανών.

Ο εισηγητής του ΚΚΕ Σταύρος Τάσσος υποστήριξε ότι «και αυτό το νομοσχέδιο του ΥΠΕΞ εξυπηρετεί τα συμφέροντα της αστικής τάξης», ενώ ζήτησε περισσότερες εγγυήσεις σε ό,τι αφορά τις εγγυήσεις για τα μυστικά κονδύλια.

Από την πλευρά του, ο ειδικός αγορητής της Ένωσης Κεντρώων Γιάννης Σαρίδης επισήμανε ότι «το νομοσχέδιο προσπαθεί να βάλει τάξη στο ΥΠΕΞ και να βάλει τέρμα σε χρονίζουσες κακές πρακτικές».

Θετικός εμφανίστηκε ο εισηγητής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης, ενώ επανέλαβε την ανάγκη δημιουργίας Συμβουλίου Ασφαλείας για τη χάραξη εθνικής εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής.
Για αρχή ενός ευρύτερου σχεδίου μεταρρυθμίσεων στο υπουργείο Εξωτερικών, έκανε λόγο ο εισηγητής των ΑΝΕΛ, Κωνσταντίνος Κατσίκης.

Τέλος, σημειώνεται ότι στον εισαγγελέα έχει στείλει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς 43 υποθέσεις με ΜΚΟ για τις οποίες έχουν διαπιστωθεί παραβάσεις. «Εμείς παίρνουμε λεφτά πίσω. Σε νησί της Κεντρικής Αμερικής λεφτά που υποτίθεται ήταν για έργα αναπτυξιακά ήταν σε τράπεζα τοκισμένα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κοτζιάς, προαναγγέλλοντας συνέντευξη Τύπου το επόμενο διάστημα στην οποία, όπως είπε, θα αποκαλύψει στοιχεία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....