Διυλιστήριο: 12/12/13
ροη αναρτησεων

Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2013

Το Διυλιστήριο τιμά τον Εθνικό ηγέτη Τάσσο Παπαδόπουλο. VIDEO από το μεγάλο ΟΧΙ !!!

Πολιτικός και νομικός από την Κύπρο, που έφθασε στο ύπατο αξίωμα της Μεγαλονήσου. Η πολιτική διαδρομή του Τάσσου Παπαδόπουλου συνδέθηκε με τη σύγχρονη ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας και ταυτίστηκε με ορισμένες από τις πλέον κρίσιμες πτυχές του Κυπριακού.

Ο Ευστάθιος (Τάσσος) Παπαδόπουλος γεννήθηκε στον Άγιο Αντώνιο Λευκωσίας στις 7 Ιανουαρίου 1934. Ήταν το μεγαλύτερο από τα τρία παιδιά του δάσκαλου Νικολάου Παπαδόπουλου και της οικοκυράς Αγγελικής. Αποφοίτησε από το Παγκύπριο Γυμνάσιο και σπούδασε νομικά στο King's College και στο Grey's Inn του Λονδίνου. Εκεί, συγκατοίκησε στο ίδιο διαμέρισμα με τον Σπύρο Κυπριανού, τον Λέλλο Δημητριάδη, τον Δημήτρη Λιβέρα και τον Ανδρέα Μαυρομάτη. Οι πέντε συγκάτοικοι ιδρύουν την Εθνική Φοιτητική Ένωση Κυπρίων (ΕΦΕΚ), με πρόεδρο τον Σπύρο Κυπριανού, γραμματέα τον Τάσσο Παπαδόπουλο και ταμία τον Λέλλο Δημητριάδη.

Και οι πέντε βρέθηκαν αργότερα στην πολιτική. Κυπριανού και Παπαδόπουλος έφθασαν μέχρι την Προεδρία της Δημοκρατίας. Λιβέρας και Μαυρομάτης διετέλεσαν υπουργοί, ενώ ο Λέλλος Δημητριάδης, υπηρέτησε ως δήμαρχος Λευκωσίας για 30 χρόνια. Στο Λονδίνο προέκυψε και το Τάσσος με δύο σίγμα, καθώς όταν έγραφε το όνομα με λατινικούς χαρακτήρες και ένα σίγμα, οι Βρετανοί το πρόφεραν ως «Τάζος».

Ο Τάσσος Παπαδόπουλος επέστρεψε στην Κύπρο στις 20 Μαρτίου 1955, δέκα μέρες πριν από την έναρξη την έναρξη του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ, στον οποίο πήρε ενεργό μέρος, παράλληλα με την άσκηση της δικηγορίας. Διετέλεσε τομεάρχης Λευκωσίας και αργότερα ως γενικός υπεύθυνος για όλη την Κύπρο της ΠΕΚΑ, της πολιτικής οργάνωσης της ΕΟΚΑ.

Συμμετείχε στην συμβουλευτική ομάδα που συγκλήθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο, όταν επρόκειτο να υπογραφούν οι συμφωνίες Ζυρίχης - Λονδίνου (1959), τις οποίες καταψήφισε. Μετά την υπογραφή των συμφωνιών, διορίστηκε Υπουργός Εσωτερικών, σε ηλικία μόλις 25 ετών, στη μεταβατική κυβέρνηση που σχηματίστηκε τον Απρίλιο του 1959. Ταυτόχρονα, διετέλεσε μέλος της επιτροπής που συνέταξε το σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, εκπροσωπώντας τους Ελληνοκυπρίους.

Μετά την ανεξαρτησία της Κύπρου διετέλεσε Υπουργός Εργασίας και από τη θέση του αυτή εισήγαγε για πρώτη φορά και εφάρμοσε πλήρες σχέδιο κοινωνικών ασφαλίσεων. Μετά την έναρξη των δικοινοτικών ταραχών το 1963, ο Τάσσος Παπαδόπουλος μετείχε στη διάσκεψη του Λονδίνου για το μέλλον της Κύπρου. Τότε του αποδόθηκε ευθύνη για τους διωγμούς των Τουρκοκυπρίων, στο πλαίσιο του σχεδίου «Ακρίτας».

Όταν οι Τουρκοκύπριοι αποχώρησαν από την κυβέρνηση, ο Τάσσος Παπαδόπουλος ανέλαβε προσωρινά ως Υπουργός Γεωργίας. Συνολικά, υπηρέτησε για 12 χρόνια, διαδοχικά ως υπουργός Εσωτερικών, Οικονομικών, Εργασίας, Υγείας, και Γεωργίας.

Το 1969 ίδρυσε μαζί με τον Γλαύκο Κληρίδη το βραχύβιο Εναίο Κόμμα, που υποστήριζε τις πολιτικές Μακαρίου. Το 1970 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής, αλλά λίγο αργότερα διαφώνησε με τον Κληρίδη και αποχώρησε. Στο πραξικόπημα του 1974 συνελήφθη και φυλακίστηκε στην Αμμόχωστο. Απελευθερώθηκε μία μέρα πριν από την τουρκική εισβολή.

Βουλευτής εξελέγη και το 1976, όταν κατήλθε ως ανεξάρτητος. Διετέλεσε, επίσης, σύμβουλος του εκπροσώπου της ελληνοκυπριακής πλευράς στις δικοινοτικές συνομιλίες, Γλαύκου Κληρίδη, καθώς και αντικαταστάτης στη θέση αυτή, όταν ο Γλαύκος Κληρίδης αποχώρησε το 1976. Υπηρέτησε ως Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο του 1976.

Το 1980 ίδρυσε την Ένωση Κέντρου και κατήλθε ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του 1981. Ωστόσο, το κόμμα δεν κατάφερε να αναδείξει βουλευτή. Το 1991 εξελέγη βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ) και επανεξελέγη το 1996 και το 2001. Το 2000 αναδείχθηκε, άνευ ανθυποψηφίου, πρόεδρος του ΔΗΚΟ, μετά την αποχώρηση του ιδρυτή του Σπύρου Κυπριανού. Από την ηγεσία του ΔΗΚΟ παραιτήθηκε τον Αύγουστο του 2006.

Παράλληλα με την πολιτική σταδιοδρομία, ο Τάσσος Παπαδόπουλος δεν εγκατέλειψε τη δικηγορία. Το δικηγορικό γραφείο «Τάσσος Παπαδόπουλος και Σία» είναι το μεγαλύτερο στην Κύπρο και εμφανίστηκε εμπλεκόμενο σε υποθέσεις, για ορισμένες από τις οποίες ο ίδιος δέχθηκε έντονη κριτική. Ενδεικτικότερη όλων ήταν η υπόθεση με υπεράκτιες εταιρείες γιουγκοσλαβικών συμφερόντων, οι οποίες κατηγορήθηκαν για σπάσιμο του εμπάργκο που είχε επιβληθεί στη Γιουγκοσλαβία και για ξέπλυμα χρήματος για λογαριασμό της οικογένειας Μιλόσεβιτς.

Στις 28 Φεβρουαρίου 2003 εξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επικρατώντας του Γλαύκου Κληρίδη και στις 16 Απριλίου του ίδιου χρόνου υπέγραψε στην Αθήνα τη Συνθήκη Προσχώρησης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μαζί με τους ηγέτες των άλλων εννέα υπό ένταξη κρατών.

Στο δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου 2004, σε ποσοστό 76% οι Ελληνοκύπριοι καταψήφισαν το Σχέδιο Ανάν για τη λύση του Κυπριακού, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τις αντιρρήσεις που εξέφρασε στο περίφημο διάγγελμά του ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος. Στο συναισθηματικά φορτισμένο μήνυμα της 7ης Απριλίου, ο Τάσσος Παπαδόπουλος είχε υπογραμμίσει εμφαντικά: «παρέλαβα κράτος, δεν θα παραδώσω κοινότητα». Στις προεδρικές εκλογές του 2008 αποκλείσθηκε από τον πρώτο γύρο και στις 28 Φεβρουαρίου 2008 παρέδωσε την εξουσία στον διάδοχό του Δημήτρη Χριστόφια, αρχηγό του κομμουνιστικού ΑΚΕΛ.

Ο Τάσσος Παπαδόπουλος πέθανε στις 12 Δεκεμβρίου 2008 από οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια, εξαιτίας καρκίνου στον πνεύμονα. Ήταν παντρεμένος με τη Φωτεινή, χήρα του συναγωνιστή του από την εποχή της ΕΟΚΑ Πολύκαρπου Γεωρκάτζη και είχε τέσσερα παιδιά.
Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Video - Τι έλεγε ο Γεωργιάδης ; Έκλεισε το "δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας" - Σε "διαθεσιμότητα" 9.700 εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ!

Εγκρίθηκε η έκθεση για τον ΕΟΠΥΥ από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης
Αγοραστής υπηρεσιών υγείας και όχι πάροχος θα είναι από εδώ και στο εξής ο ΕΟΠΥΥ σύμφωνα με την έκθεση που ενέκρινε την Πέμπτη το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης.

Το σχέδιο αναδιάρθρωσης του ΕΟΠΥΥ, προβλέπει, επίσης, να μπουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας 8.500 εργαζόμενοι στον ΕΟΠΥΥ και 1.200 γιατροί από τα νοσοκομεία.

Ολες οι υπηρεσίες και οι δομές του ΕΟΠΥΥ περνούν στο ΕΣΥ, ενώ οι γιατροί καλούνται να αποφασίσουν εάν θα έχουν πλήρη απασχόληση στο ΕΣΥ ή θα εργάζονται ιδιωτικά και θα είναι μόνο συμβεβλημένοι.

Ο ΕΟΠΥΥ προτείνεται να λειτουργήσει με κεντρικό αυστηρό έλεγχο και ενιαίο ταμείο, το οποίο ενδεχομένως να διασπάται σε επτά κλειστούς περιφερειακούς προϋπολογισμούς, σύμφωνα με τις ανάγκες κάθε περιφέρειας, όπως αυτές καθορίζονται από κάθε ΥΠΕ (Υγειονομική Περιφέρεια).

«Θα είναι πλέον μόνο αγοραστής υπηρεσιών υγείας και θα μπορεί με την ηγετική του θέση στο χώρο της Υγείας να αξιώνει και να προχωρά στις πιο συμφέρουσες συμβάσεις», όπως αναφέρεται στην έκθεση.

Όλες οι υπηρεσίες και οι δομές του ΕΟΠΥΥ «περνούν» στο ΕΣΥ, καθώς η έκθεση «καταλήγει στη μεταφορά των υπηρεσιών υγείας από τον ΕΟΠΥΥ π.χ. στις Υγειονομικές Περιφέρεις (ΥΠΕ), και προβλέπει τη λειτουργική ενοποίησή τους με τις μονάδες ΠΦΥ του ΕΣΥ (Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία)».
Αυτό -εκτιμά η έκθεση- μειώνει τον κατακερματισμό του συστήματος, συμβάλλει στη δημιουργία δικτύων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) και επιτρέπει την ενδυνάμωση τόσο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας όσο και των εξειδικευμένων υπηρεσιών.

Με βάση την έκθεση, οι ασφαλισμένοι θα απολαμβάνουν 24ωρη καθημερινή Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) και όχι μόνο πρωινές πενθήμερες και σε περιορισμένη χρονικά βάση υπηρεσίες, όπως σήμερα. Οι 4 από τις 5 προτάσεις, που έγιναν στην επιτροπή, υποστηρίζουν την ανάγκη πλήρους 24ης εφημερίας του νέου συστήματος ΠΦΥ. Τι θα γίνετε όμως όταν ένας ασθενής χρειαστεί κάτι παραπάνω από πρωτοβάθμια Φροντίδα ;;;

Αναγκαιότητα χαρακτηρίζεται η «εφαρμογή του οικογενειακού γιατρού και της κάρτας υγείας» ανά ασφαλισμένο, καθώς και η φροντίδα στο σπίτι, όπου κρίνεται απαραίτητη. Επίσης ο ΕΟΠΥΥ στο εξής θα πρέπει να αναλάβει δράσεις και για τους ανασφάλιστους.

Όσον αφορά το θέμα των ειδικοτήτων που απαιτούνται στην ΠΦΥ, όσο και αυτό των εργασιακών σχέσεων των γιατρών, η έκθεση τα αφήνει ανοιχτά, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι τόσο το υπουργείο Υγείας, αλλά και οι συντάκτες της έκθεσης, αναμένουν να δουν πόσοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ είναι διατεθειμένοι να ενταχθούν στο ΕΣΥ και πόσοι κρίνονται κατάλληλοι γι' αυτό, για να προχωρήσουν σε προτάσεις και νέο σχεδιασμό στη συνέχεια.

Προς το παρόν, οι εργαζόμενοι -κυρίως γιατροί- στον ΕΟΠΥΥ ως πάροχο, πιθανόν να μπουν σε διαθεσιμότητα έως ότου αποφασιστεί πόσοι και ποιοι μπορούν να επαναπροσληφθούν στο νέο ενιαίο σύστημα ΠΦΥ.

Ενδιαφέρον έχει το στοιχείο της έκθεσης που αναφέρεται στη χρηματοδότηση του νέου ΕΟΠΥΥ και αναφέρει: «Οι πέντε προτάσεις δεν ξεκαθαρίζουν το πώς θα χρηματοδοτηθεί το νέο σύστημα, δηλ. ο νέος ΕΟΠΥΥ και η νέα ΠΦΥ». Σε ό,τι αφορά τη νέα ΠΦΥ, όλοι συμφωνούν στη δημόσια κρατική χρηματοδότη, χωρίς να αναφέρονται στους ασφαλισμένους.

Ας ακούσουμε όμως τι έλεγε ο Γεωργιάδης 23 Αυγούστου 2013, στους συνδικαλιστές. Ότι δεν θα απολυθεί κανείς, έβαζε και στοίχημα..... απολαύστε τον
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κεδίκογλου: «Κλιμακωτή επιβάρυνση στους λογαριασμούς της ΔΕΗ υπέρ αδύναμων». Ποιος θα κάνει τον έλεγχο ;;;

Το Διυλιστήριο λέει : ... Ποιος θα ελέγξει αν η επιβάρυνση αυτή είναι 0,5 Ευρώ ή 5 Ευρώ ; Μήπως με αφορμή τις επανασυνδέσεις έχουμε και κάποια έσοδα που χάθηκαν από το φόρο της ΕΡΤ ;;;  
Κάθε πολίτης θα επιβαρυνθεί κλιμακωτά ανάλογα με την κατανάλωση ρεύματος το κόστος επανασύνδεσης με τη ΔΕΗ για εκείνους που έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου το πρωί της Πέμπτης.

Ο κ. Κεδίκογλου τόνισε ότι οι επασυνδέσεις ρεύματος αρχίζουν ήδη από σήμερα και θα έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος της εβδομάδας.

Μιλώντας στον ANT1, ο Σ.Κεδίκογλου είπε ότι θα υπάρξει επιβάρυνση όλων των λογαριασμών της ΔΕΗ «κατά μέσο όρο» με 50 λεπτά του ευρώ το χρόνο, για την επανασύνδεση ρεύματος σε 10.000 - 15.000 οικογένειες, ενώ εάν οι οικογένειες είναι περισσότερες, η επιβάρυνση θα φθάσει «το πολύ» έως 1 ευρώ.

Απέρριψε, δε, τα περί 350.000 περιπτώσεων διακοπής ρεύματος, λέγοντας ότι στο 60% από αυτές τις περιπτώσεις το ρεύμα έχει επανασυνδεθεί -μετά από ρύθμιση οφειλών- σε διάστημα 2-3 ημερών.

Η επιβάρυνση για κάθε πολίτη θα είναι ανάλογη της κατανάλωσης ρεύματος που κάνει, σημείωσε και πρόσθεσε ότι «το σύνολο είναι που πληρώνει όταν προσφέρουμε κάτι σε μια κοινωνική ομάδα».

Η επανασύνδεση ρεύματος στην κοινωνική αυτή ομάδα δεν θα επιφέρει την επιβάρυνση του τέλους επανασύνδεσης, ενώ τα χρέη των εν λόγω οφειλετών προς τη ΔΕΗ θα παραμείνουν «παγωμένα». Οι διακανονισμοί των χρεών προς τη ΔΕΗ δεν θα προχωρήσουν άμεσα, αλλά σε «εύλογο χρονικό διάστημα», όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Όπως προκύπτει από τα πάρα πάνω, το κόστος των 50 λεπτών για την παροχή ρεύματος σε εκείνους που η ΔΕΗ το έχει κόψει αφορά τη διαφορά που προκύπτει από την ένταξή τους στο κοινωνικό τιμολόγιο, το λεγόμενο «κόστος κοινωνικής ωφέλειας».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Κεδίκογλου, στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ είναι ενταγμένες περίπου 500.000 οικογένειες. Όποιοι εκ των δικαιούχων κοινωνικού τιμολογίου θελήσουν να κάνουν ρύθμιση χρεών στο μέλλον, αυτό θα γίνεται με ευνοϊκότερους όρους, σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σε ό,τι αφορά τις προϋποθέσεις ένταξης στο κοινωνικό τιμολόγιο, ανακοίνωσε ότι με υπεύθυνη δήλωση προς τη ΔΕΗ οι πολίτες που έμειναν άνεργοι μέσα στο 2013 θα μπορούν να εντάσσονται στο κοινωνικό τιμολόγιο. Η διευκρίνιση αυτή έγινε επειδή στις προϋποθέσεις ένταξης υπήρχε πρόβλεψη μόνο για όσους ήταν άνεργοι έως το Νοέμβριο του 2012.

Επιπλέον, υπεύθυνη δήλωση για ένταξη στο κοινωνικό τιμολόγιο μπορούν να κάνουν και εκείνοι των οποίων τα εισοδήματα έχουν υποστεί μέσα το 2013 μείωση τέτοια που να πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια.

Ο Σ.Κεδίκογλου κάλυψε, δε, τον υπουργό Ενέργειας Γ.Μανιάτη για το αλαλούμ που δημιουργήθηκε σχετικά με τις λεπτομέρειες του προγράμματος επανασύνδεσης ρεύματος, λέγοντας: «Ένας άνθρωπος που είναι στο τηλέφωνο δεν μπορεί να εξηγήσει επαρκώς τι συμβαίνει».
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΒΙΝΤΕΟ-Δείτε τι λέει ο «σχιζοφρενής» μεταφραστής

Μετά το σάλο που προκάλεσε με τις ασυνάρτητες κινήσεις που έκανε ο υποτιθέμενος μεταφραστής της νοηματικής γλώσσας στο μνημόσυνο για τον Νέλσον Μαντέλα, δίνει τη μία συνέντευξη μετά την άλλη.

Ο 34χρονος Ταμσάνκα Τζαντζιέ υποστηρίζει ότι υπέστη σχιζοφρενικό επεισόδιο κατά τη διάρκεια της τελετής και δεν ήθελε να προσβάλει κανέναν.

Όπως είπε ξαφνικά έχασε την αυτοσυγκέντρωσή του και άρχισε να «ακούει» φωνές και να «βλέπει» αγγέλους μέσα στο στάδιο.

«Δεν μπορούσα να κάνω τίποτε. Ήμουν μόνος σε μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση. Προσπάθησα να ελέγξω τον εαυτό μου και να μην δείξω στον κόσμο τι συνέβαινε. Λυπάμαι πολύ. Σε αυτή την κατάσταση βρισκόμουν», είπε τονίζοντας ότι δεν ξέρει τι προκάλεσε το σχιζοφρενικό αυτό επεισόδιο.

«Αυτό που συνέβη εκείνη την ημέρα, ήταν πως άρχισα να βλέπω αγγέλους μέσα στο στάδιο… Άρχισα να συνειδητοποιώ ότι το πρόβλημα ήμουν εγώ. Είναι κάτι που δεν μπορώ να ελέγξω. Μερικές φορές γίνομαι βίαιος όταν βρίσκομαι σε αυτή την κατάσταση. Μερικές φορές βλέπω πράγματα να με κυνηγούν» δήλωσε ο Τζαντζιέ σε συνέντευξη που παραχώρησε για το πρακτορείο Associated Press. «Είμαι ένας άρρωστος που λαμβάνει φάρμακα για τη σχιζοφρένεια. Όποιος δεν καταλαβαίνει αυτή την αρρώστια θα πιστεύει ότι απλώς λέω ψέματα» είπε.

«Σκεφτόμουν όλους αυτούς τους ανθρώπους, τον πρόεδρο και όλους τους άλλους, υπήρχαν οπλισμένοι άνδρες, υπήρχε ένοπλη αστυνομία γύρω μου. Αν άρχιζα να πανικοβάλλομαι θα ήμουν εγώ το πρόβλημα. Πρέπει να αντιμετωπίσω το πρόβλημά μου, ώστε να μην φέρνω τη χώρα σε δύσκολη θέση».

Νωρίτερα όμως σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο Talk Radio 702, ο «διερμηνέας» δήλωσε : «Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Απόλυτα. Πιστεύω ότι είμαι ένας πρωταθλητής της νοηματικής γλώσσας. Ήμουν διερμηνέας σε πολλά συνέδρια, σε κανένα δεν ελέχθη ότι η διερμηνεία μου ήταν λάθος.»

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι διεξάγει έρευνα.

Δείτε το βίντεοΠηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο επίλογος ;;;; Στο Μαξίμου εκπρόσωποι της BlackRock .... Δυστυχώς

Το Διυλιστήριο λέει : Προσέξτε πως αναφέρει η δημοσιογράφος την Blackrock, σαν την μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρησης κεφαλαίων. Δυστυχώς τώρα πέφτουν οι τελευταίες υπογραφές παράδοσης της Πατρίδας μας ....
Στο Μαξίμου προσήλθαν πριν από λίγη ώρα εκπρόσωποι της BlackRock, οι οποίοι επισκέπτονται την Αθήνα μετά από πρόσκληση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλου και με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της διαγνωστικής άσκησης που διενήργησε ο ελεγκτικός οίκος στα δανειακά χαρτοφυλάκια των ελληνικών τραπεζών, με χρονικό ορίζοντα από τον Ιούνιο του 2013 ως τον Δεκέμβριο του 2016.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής του οίκου Λόρενς Φινκ είχε συνάντηση με τον Γ. Προβόπουλο. Σύμφωνα με την ΤτΕ, η πρόσφατη αξιολόγηση του τραπεζικού συστήματος περιλαμβάνει έναν λεπτομερή έλεγχο της ποιότητας των στοιχείων ενεργητικού, συμπεριλαμβανόμενης και μιας αξιολόγησης του τρόπου διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων των τραπεζών. Η ΤτΕ, σε συνεργασία με την τρόικα, θα χρησιμοποιήσει τα αποτελέσματα της διαγνωστικής άσκησης για να εκτιμήσει τις πιθανές κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών στην εξεταζόμενη περίοδο.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της BlackRock πιστεύει ότι η ΤτΕ έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος. «Τα αποτελέσματα της πρώτης διαγνωστικής άσκησης έθεσαν τα θεμέλια για την επιτυχή ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, ενίσχυσαν σημαντικά τη διαφάνεια και ενδυνάμωσαν την εμπιστοσύνη των καταθετών και των επενδυτών», τόνισε ο κ. Φισκ.

Σύμφωνα με την ΤτΕ, τα αποτελέσματα της τρέχουσας άσκησης αναμένεται να ισχυροποιήσουν περαιτέρω την εμπιστοσύνη στον κλάδο. «Η ανασυγκρότηση του τραπεζικού συστήματος σε συνδυασμό με την αντιμετώπιση των δημοσιονομικών και εξωτερικών ανισορροπιών θέτουν τις βάσεις για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας τα προσεχή χρόνια», επεσήμανε ο επικεφαλής της BlackRock.

Ο κ. Προβόπουλος ανέφερε, από την πλευρά του, ότι η προηγούμενη άσκηση της BlackRock ήταν καθοριστική για την ενίσχυση της διαφάνειας και της εμπιστοσύνης στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και δήλωσε ότι «παρά την μεγαλύτερη της αναμενόμενης επιδείνωση της μακροοικονομικής κατάστασης στον χρονικό ορίζοντα της προηγούμενης άσκησης, οι πραγματοποιηθείσες ζημιές ήταν εντός του εύρους που είχε εκτιμήσει η BlackRock, κάτι που αποδεικνύει ότι η άσκηση εκείνη ήταν απολύτως εύστοχη».

«Η αναδιάταξη του τραπεζικού τομέα αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο στην προσπάθεια της Ελλάδας να αναδυθεί από την κρίση και να καταστεί μια σύγχρονη και ανταγωνιστική οικονομία με διατηρήσιμη ανάπτυξη και αύξηση της απασχόλησης», κατέληξε ο Γ. Προβόπουλος.


Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/
 
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Παράσιτα, που θα μας πίνουν το αίμα μέχρι να μας σκοτώσουν…

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ.
Στη χώρα του τίποτα, στη χώρα που τα μηδενικά απέκτησαν αξία, στη χώρα που οι άνθρωποι έγιναν στατιστικοί αριθμοί σε ένα τεράστιο πείραμα ελέγχου του πλήθους, πρέπει να γίνει κατανοητό πως σε αυτή τη χώρα, χθες και σήμερα, κυριαρχούν τα παράσιτα. Μικρο-οργανισμοί που ζούνε εις βάρος του «ξενιστή» και συνεχίζουν να το κάνουν μέχρι να επέλθει το μοιραίο για τον ξενιστή.


Σε αυτή τη χώρα, αυτά τα παράσιτα έχουν μία λογική, να επιβάλουν την απελπισία, να κάνουν καθεστώς τον τρόμο, να εξαναγκάσουν τους πολίτες να ζούνε με την αγωνία του αύριο, αν είναι δυνατόν και του σήμερα, να ζούνε σκεπτόμενοι πως θα μπορέσουν να επιβιώσουν και να μην τολμούν να σκεφτούν ότι μπορούνε να ζήσουν και χωρίς αυτά τα θανατηφόρα παράσιτα, τους οικονομικούς δολοφόνους, τους κενούς συναισθημάτων «ταγούς» που ζούνε πλουσιοπάροχα απομυζώντας το αίμα των ανθρώπων και κάνουν τον θάνατο καθημερινό σύντροφο όλων…


Σε αυτή τη χώρα, όπου βιάζονται σύμφωνα με σχέδιο και κατά σύστημα, τόσο οι νόμοι όσο και η λογική, κυριαρχεί η αρπαχτή! Το πλιάτσικο που δόθηκε ως δικαίωμα στους εκτελεστές της χώρας, από τους εντολείς τους. «Αρπάξτε τα ψίχουλα και παραδώστε μας ολόκληρο το τραπέζι».


Αποτελειώνουν την πραγματική οικονομία. Και το κάνουν χωρίς καν να προσπαθούν να κρυφτούν, επειδή νιώθουν σίγουροι από την ισχύ των αφεντικών τους.
Φωνασκούν οι πτωματοφάγοι για ένα ανύπαρκτο πρωτογενές πλεόνασμα, τη στιγμή που όλοι γνωρίζουν ότι είναι λογιστικό εφεύρημα και οδηγεί σε νέα δεινά.
Επιβάλλουν υπερφορολογήσεις, προχωρούν μέχρι και στην απειλή κατασχέσεων (οσονούπω η απειλή θα υλοποιηθεί και δια νόμου), κατορθώνοντας να φορτώσουν τα δικά τους εγκλήματα στις πλάτες ενός ολόκληρου λαού.
Κραυγάζουν με ιαχές θριάμβου για ένα ανύπαρκτο θετικό εμπορικό ισοζύγιο, την ίδια στιγμή που οι εξαγωγές έχουν πρωτοφανή καθίζηση (-12,2%) λόγω υπερφορολόγησης ή έλλειψης ρευστότητας. Τα ίδια συμβαίνουν και στην βιομηχανική παραγωγή, όπου η πτώση έχει φτάσει στο -5,2%. Ακολουθεί η μεταποίηση με πτώση στο -5,9%, ενώ άλμα στο κενό έχει κάνει και βρίσκεται σε συνεχή πτώση ο όγκος των οικοδομών, με πτώση -40%


Η διαφθορά είναι κανόνας, και έχει αποτυπωθεί σε διεθνείς πίνακες, αλλά τα αιμοβόρα παράσιτα που προσποιούνται ότι κυβερνούν, επιμένουν πως είναι έντιμοι, πως αγωνιούν για την επόμενη ημέρα, πως επιδιώκουν την έξοδο από την καταστροφή. Και δεν λένε ψέματα! Μόνο που, αγωνιούν για την δική τους επόμενη ημέρα, για την προσωπική τους ασφαλή έξοδο από την χώρα της καταστροφής και είναι έντιμοι απέναντι στους ξένους εντολείς τους.


Οδύρονται σε κάθε νέο μέτρο, διαμαρτύρονται στα τηλεοπτικά παράθυρα, ως μετανοημένες πόρνες, αλλά δεν ξεχνούν το επάγγελμά τους και την κατάλληλη στιγμή παραδίδουν (ξανά και ξανά) στην καταστροφή τους ιδιοκτήτες της χώρας, τους πολίτες, που τους μεταβάλλουν σε παρίες…Οι οικονομικοί ναζί είναι εδώ, μέσα από τις πύλες και ετοιμάζουν για όλους μας έναν μεσαίωνα... Είναι κακόγουστο αστείο πλέον να παρακολουθείς τους διαλόγους τους και τις πράξεις τους! Το πιο άθλιο, κακά σκηνοθετημένο Θέατρο, οι πιο άσχημοι ηθοποιοί, με το πιο ακριβό εισιτήριο όμως για τον Θεατή, που είναι ο πολίτης, με την ατυχία μάλιστα να του απαγορεύεται να φύγει από την παράσταση-παρωδία που πρέπει να την παρακολουθήσει μέχρι το τέλος!


Αυτοί, λοιπόν, λένε πως θα μας σώσουν, τη στιγμή που όλα δείχνουν πως είναι έτοιμοι να μας δώσουν την χαριστική βολή. Τα αφεντικά τους φαίνεται πως βιάζονται και δεν έχουν χρόνο για να απολαύσουν την γενοκτονία που συντελείται στην Ελλάδα.


Το όλο θέμα είναι να καταλάβουμε όλοι εμείς, οι πολίτες, πως αυτό το ανθρωποφάγο σύστημα επιζεί από εμάς και στηρίζεται στον φόβο μας. Ο φόβος είναι το εργαλείο που το κρατά στη ζωή. Ο δικός μας φόβος είναι εκείνο που τοποθετεί στην καθημερινότητά μας και που του εξασφαλίζει την… διαιώνισή του. Αν πετάξουμε τον φόβο μας στην άκρη (έτσι κι αλλιώς αυτό θα γίνει νομοτελειακά, όταν θα μας τα έχουν πάρει όλα και δεν θα έχουμε να χάσουμε τίποτε), τότε όλα θα τελειώσουν μονομιάς. Ακόμη και τα αφεντικά των παράσιτων, θα αλλάξουν στάση και θα παραδώσουν «στο πιάτο» τους σημερινούς πρόθυμους εκτελεστές – δημίους της πατρίδας μας.


Μόλις ο φόβος πάψει, τότε θα έρθει στη δική τους ζωή ο τρόμος… ο απόλυτος τρόμος, γιατί γνωρίζουν πάρα πολύ καλά τι κάνουν.
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Χρυσή Αυγή και ΜΜΕ. Σχέση αγάπης ή μίσους;

Χθες το Δελτίο ειδήσεων του Alpha δεν μπορούσε να κάνει καλυτερη διαφήμιση για την χρυση αυγή :

1. Επι 25 λεπτά μιλούσε για την ''κακή'' χρυση αυγή. - Ποιος ο Σρόιτερ ???

2. Εδειξαν ένα video που ο Κασιδιάρης πυροβολεί ημίγυμνος μια ταμπέλα. - Δεν το ξέρουν ότι σχεδόν όλες οι ταμπέλες στην Ελλάδα είναι πυροβολημένες (που το επιλήψιμο σκέφτεται ο απλός τηλεθεατής)

3. Του Κασιδιάρη του αρέσουν τα όπλα, αναφώνησε ο Βερύκιος. - Αν δεν το ξέρουν υπάρχουν και σκοπευτικοί σύλλογοι και κυνηγετικοί, δεν είναι και αυτό επιλήψιμο.

4. Ο Μιχολολιάκος είπε ότι προσπαθούν να διαστεβλώσουν την ιστορία μας. - Και ποιος πια δεν το πιστεύει αυτο ??? Μετα τις γνωστές δηλώσεις Τατσόπουλου, Ρεπούση κτλ.

5. Έδειξαν φωτογραφίες του Κασιδιάρη με έναν στρατιώτη των ειδικών δυνάμεων που ήταν στο πόλεμο της Σερβίας και είχε τατουαζ των σκληροπυρηνικών των Σέρβων. - Ποιος Έλληνας ήταν κατα των Σέρβων στο πόλεμο με την Κροατία ??? Κυριοι αν δεν το ξέρετε κανένας.

6. Ο των ειδικών δυνάμεων είχε και 8 μήνες ποινή για παράνομη οπλοκατοχή, αναφώνησε ο Βερύκιος. - Ποιος των ειδικών δυνάμεων ??? Θα τρελαθούμε, αλλού βρίσκεστε ??? Δεν ξέρετε ότι στην Κρήτη, και όχι μόνο, όλοι έχουν παράνομα όπλα.

Ξερουμε ότι το Alpha είναι κανάλι γερμανικών συμφερόντων αλλά τόσο πολύ να θέλει να ανακάμψει η χρυση αυγή ???? Γιατί ??? Μήπως γιατι τώρα έμεινε η σοβαρή χρυση αυγή???

www.diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Προτίμησαν το κρύο από τη δωρεά του Σόρος

Το Διυλιστήριο λέει : Ευτυχώς .... υπάρχουν ακόμα Έλληνες μη υποταγμενοί.
Δύο εβδομάδες μετά το κλείσιμο των σχολείων της Νάουσας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την έλλειψη πετρελαίου θέρμανσης και μετά τις πανελλαδικές διαστάσεις που πήρε το θέμα, μια απόφαση της ένωσης γονέων επαναφέρει τη συζήτηση στην επικαιρότητα.
Παρά τον κίνδυνο να ξαναμείνουν τα σχολεία χωρίς θέρμανση, ακόμη και πριν από τα Χριστούγεννα, χθες η γενική συνέλευση των συλλόγων γονέων με απόφασή της διαμήνυσε ότι δεν επιθυμεί να διανεμηθεί στα σχολεία πετρέλαιο θέρμανσης προερχόμενο από δωρεά του ιδρύματος του μεγιστάνα Τζορτζ Σόρος.
Η απόφαση των γονέων ανακοινώθηκε χθες στον αρμόδιο αντιδήμαρχο Παιδείας και όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε μεγάλη έκπληξη στο σύνολο της διοίκησης του δήμου.
«Αναμένουμε αυτή τη δωρεά όχι γιατί θα επιλυθεί οριστικά το πρόβλημα με 20 τόνους πετρελαίου, αλλά διότι θα μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε έστω και πρόσκαιρα την κατάσταση, γεγονός που θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντικό», είπε ο δήμαρχος, Τάσος Καραμπατζός. Όπως εξήγησε ο ίδιος, η δωρεά του συγκεκριμένου ιδρύματος (Open Society Institut) δεν απευθύνεται αποκλειστικά στα σχολεία της Νάουσας αλλά σε πολλά σχολεία σε όλη τη χώρα. Οι υπεύθυνοι του ιδρύματος απευθύνθηκαν στον δήμο αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση του προβλήματος, στα τέλη Νοεμβρίου, και ενώ ήδη υπήρχαν σχολεία στη Νάουσα στα οποία οι μαθητές απείχαν από τα μαθήματα εξαιτίας της έλλειψης πετρελαίου θέρμανσης.
Σύμφωνα με τον κ. Καραμπατζό, ο δήμος ήταν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των μαθητών και γονέων της πόλης και ανέδειξε το πρόβλημα, παρά τις έντονες επικρίσεις που δέχθηκε, διότι θεώρησε ιδιαίτερα κρίσιμη την κατάσταση. Για τους ίδιους ακριβώς λόγους θεώρησε υποχρέωσή του να αποδεχθεί τη δωρεά και να ευχαριστήσει τους εκπροσώπους του ιδρύματος.
«Καταρχήν μας προκάλεσαν εύλογες υποψίες οι λόγοι για τους οποίος ο φιλάνθρωπος αυτός μεγιστάνας σκέφτηκε ξαφνικά το πρόβλημα των σχολείων της Νάουσας. Δεν μας πείθει ότι η προσφορά του είναι ανιδιοτελής. Είμαστε βέβαιοι ότι από αυτή την ευεργεσία ο κ. Σόρος αναμένει ανταλλάγματα και δεν θέλουμε τα σχολεία των παιδιών μας να μπουν σ’ αυτό το παιχνίδι», είπε ο πρόεδρος των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων Νάουσας, Μανόλης Γαλίτης. Πέρα από τις όποιες προθέσεις του δωρητή, για τους γονείς υπάρχει ένας ακόμη σημαντικότερος λόγος, όπως λένε, για να αρνηθούν την προσφορά.
«Πετρέλαιο θα μπορούσαμε να αγοράσουμε και μόνοι μας, με χρήματα των γονέων. Αλλά δεν είναι αυτός ο ρόλος των συλλόγων μας. Η λειτουργία των σχολείων είναι υποχρέωση του κράτους. Τι κοινωνία είμαστε αν δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε τα σχολεία μας; Γι’ αυτό εξηγούμε ότι δεν ζητήσαμε και δεν ζητάμε από κανέναν ελεημοσύνη. Απαιτούμε από το κράτος να διασφαλίζει τα δικαιώματα και τη μόρφωση των παιδιών μας και όλων των παιδιών», υποστήριξε ο κ. Γαλίτης.
Από την πλευρά του πάντως ο δήμος ξεκαθάρισε ότι η όποια απόφαση των συλλόγων γονέων δεν δεσμεύει κανέναν και ότι τις επόμενες μέρες που θα καταφθάσει το βυτιοφόρο το πετρέλαιο θα παραληφθεί κανονικά και θα διανεμηθεί στα σχολεία.
Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/
 
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σβήνουν πρόστιμα 1,2 δισ. για λαθρεμπόριο πετρελαίου

το Διυλιστήριο λέει: γι αυτό πρέπει να ''σβήσουν'' στην φυλακή!..

Το κόλπο με τις «τριγωνικές» εισαγωγές καυσίμων
Του Κώστα Χαρδαβέλλα
Σάλο προκαλεί στις κοινοβουλευτικές ομάδες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τροπολογία των Στουρνάρα – Βρούτση που κατατέθηκε την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή και θα συζητηθεί αύριο, σύμφωνα με την οποία:
Σβήνονται αναδρομικά πρόστιμα 1,2 δισ. ευρώ που έχουν επιβληθεί το 2010 και 2011 σε εταιρείες πετρελαιοειδών για τις λεγόμενες «τριγωνικές συναλλαγές για εισαγωγή πετρελαίου». Δηλαδή, αγοράζουμε πετρέλαιο π.χ. από την Ουκρανία και το φέρνουν στην Ελλάδα μέσω Κύπρου για να γλυτώσουν τους υψηλούς φόρους εισαγωγής ξένων προϊόντων στην Ελλάδα.
Το 2010 είχε ψηφιστεί νόμος που απαγόρευε αυτές τις «τριγωνικές συναλλαγές» μέσω «φορολογικών παραδείσων» του εξωτερικού καθώς είχε διαπιστωθεί ότι με τον τρόπο αυτό, εταιρείες εισαγωγών στην Ελλάδα καυσίμου αλλά και άλλων προϊόντων γλύτωναν την καταβολή μεγάλων ποσών για φόρους στο ελληνικό δημόσιο. Είχαμε δηλαδή να κάνουμε με ένα καλά στημένο σύστημα λαθρεμπορίας που ο νόμος του 2010 ήθελε να καταστρέψει.
Τώρα όμως, με την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή σβήνονται τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί στις εισαγωγικές εταιρείες και στις εταιρείες πετρελαιοειδών στις οποίες έχουν επιβληθεί πρόστιμα συνολικής αξίας 1,2 δισ.
Πάντως οι αριθμοί που παρουσιάζει σήμερα το newsbomb.gr για την προστασία των πλουσίων φοροφυγάδων από το κράτος σοκάρουν. Όχι μόνο δεν τους κυνηγάνε οι κρατικές υπηρεσίες αλλά συχνά κάνουν και τα στραβά μάτια για να τους δώσουν το χρόνο να καλύψουν τις παρανομίες τους. Την ίδια ώρα νέοι φορονόμοι λιώνουν τον απλό πολίτη.
Τρία συγκεκριμένα παραδείγματα για την προστασία των «εχόντων»:
1ο: Την περίοδο 2009 – 2011, 54.246 Έλληνες έβγαλαν στο εξωτερικό 22 δισ. ευρώ. Εντοπίστηκαν από τους ελέγχους 436 «ύποπτες» υποθέσεις. Από αυτές έχουν ελεγχθεί μόνο δύο. Βεβαιώθηκαν και εισπράχθηκαν μόνο 5 εκατ. ευρώ.
2ο: 14.700 μεγαλοοφειλέτες χρωστάνε στο ελληνικό δημόσιο 37 δισ. ευρώ. Από αυτούς 4.025 έχουν συλληφθεί για χρέη 11,3 δισ. και έχουν εισπραχθεί μόνο 305 εκατομμύρια σε δύο χρόνια.
3ο: Πρόσφατη έρευνα του πανεπιστημίου του Σικάγου για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα αποκάλυψε ότι: το 2009 στην Ελλάδα δεν δηλώθηκαν έσοδα 28 δισ. ευρώ. Το αποτέλεσμα ήταν 11,2 δισ. ευρώ η ετήσια απώλεια σε φόρους. Οι νέοι φόροι μέσω των Μνημονίων 2010 – 2014 είναι 30 δισ. ευρώ. Δηλαδή, εάν είχαν δηλωθεί από τους φορολογούμενους όλα τα έσοδά τους μόνο το 2009 η Ελλάδα θα γλύτωνε από τους φόρους που επιβάλουν τα Μνημόνια.
newsbomb.grΔιαβάστε περισσότερα.... »
....

Έλα να εκβιαστούμε ντάρλινγκ..*

Ο αντιπρόεδρος προς τον ''πρωθυπουργό'': ''Αν με παραπέμψεις για τα υποβρύχια, πέφτετε!''.
Και λίγο πιό παλιά: ''Αν με παραπέμψειςγια την λίστα Λαγκάρντ, πέφτετε!''

Ο ''πρωθυπουργός'' προς τους βουλευτές του: ''Αν δεν ψηφίσετε τα νομοσχέδια και τα μνημόνια, πέφτουμε και πάμε σε εκλογές!''.

Εκεί στο ΠαΣοΚ, εκβιάζονται μεταξύ τους για να μη βγάλουν οι ίδιοι τα άπλυτά τους στην φόρα..

Η κυβέρνηση εκβιάζει τον λαό: ''Πληρώστε ό,τι σας διατάζουμε, γιατί θα σας κατάσχουμε τις περιουσίες, θα σας στείλουμε φυλακή!''.

Στα κανάλια, δημοσιογράφοι και πολιτικοί μαζί εκβιάζουν ψυχολογικά όλους μας να αποδεχτούμε τους όρους των τοκογλύφων-δανειστών, για να μη μας ''πετάξουν έξω από την Ε.Ε.'' και μετά δεν θα έχουμε τρόφιμα, φάρμακα, πετρέλαιο!!

Όλη η πολιτική ζωή, έχει καταντήσει πιά ένας συρφετός αλληλοεκβιαζόμενων υπολόγων καιοιονεί υποδίκων..
..που σαν κοινοί εγκληματίες, σαν μαφιόζοι εκβιάζουν και εκβιάζονται, στηρίζουν και στηρίζονται στην ''ομερτά'', στο ψέμα, στη συγκάλυψη!

Απαιτούν όμως τον σεβασμό απ' τους πολίτες, τους πιάνει ''ιερό μένος'', αν ακούσουν κάτι περί προδοσίας και δοσιλογισμού,
..απαιτούν νομιμοφροσύνη προς τους εξαναγκαστικούς νόμους που τους ορίζουν οι οικονομικοί κατακτητές, και ψηφίζονται στην Βουλή με απειλές και με τον βούρδουλα!

Αυτή είναι η ''αποτελεσματική πολιτική'' τους, για την οποία περηφανεύονται!
Αυτή είναι η ''υπερήφανη Ελλάδα'' που οραματίζονται!
Η Ελλάδα που θα ''χαίρει της εμπιστοσύνης και του σεβασμού της διεθνούς κοινότητας!''

Θεωρούν τους εαυτούς τους ''κυρίους'' και ''τρανούς'' και προπαντός αξιοσέβαστους!
Ενώ πρόκειται για ένα μάτσο σκύβαλα, για την κόπρο του Αυγεία, για σιχαμερά ανθρωπάρια, ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ !

ΑΠΛΟΙ ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ !
Αυτό είναι! Εκβιαστές που κατάντησαν την χώρα μιά γιάφκα μαφιόζων,
..και αποσκοπούν να καταστήσουν και τους πολίτες συνένοχους, με την σιωπή τους..

Δεν είναι όμως ο λαός συνένοχος.
Ο λαός καταλαβαίνει πιά και κρίνει.
Και θα επιδιώξει να στείλει στις φυλακές όσους πρέπει να στείλει!

Όταν βέβαια αποκατασταθεί το Σύνταγμα και η νομιμότητα στην χώρα..

* ''Ελα να αγαπηθούμε ντάρλινγκ!'', ήταν τίτλος ταινίας, από τις καλές, της ''ηρωϊκής'' εποχής των βιντεοταινιών της δεκαετίας του '80.

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι-Τα ΜΜΕ τους μιλούν για «απόβαση» στην Αττική

Το Διυλιστήριο λέει : .... Τώρα καταλάβατε γιατι βλέπαμε Τούρκικες σειρές. Για να χαρούμε στην χαρά τους .......
Πανηγυρίζουν οι τουρκικές εφημερίδες για την αγορά του ξενοδοχειακού συγκροτήματος του ΑΣΤΕΡΑΣ στη Βουλιαγμένη από κονσόρτσιουμ στο οποίο συμμετέχουν η εταιρία Ντογούς του Τούρκου επιχειρηματία Σαχένκ μαζί με Άραβες εταίρους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κάποιοι, όπως η εφημερίδα «Vatan» χρησιμοποιούν και την λέξη «απόβαση»: «Δεύτερη απόβαση του Σαχένκ στην Ελλάδα»!, αφού μεταξύ άλλων έχει προηγηθεί και ο Φλοίσβος. Οι εφημερίδες αναφέρουν μεταξύ άλλων στο τίμημα των 400 εκ ευρώ και το σχέδιο του κονσόρτσιουμ να μετατρέψει τα ξενοδοχεία της χερσονήσου στην Βουλιαγμένη σε έξι αστέρων και να μεγαλώσει τη μαρίνα. Αναφέρουν ακόμα, ότι ο τουρκικός όμιλος πρόσφατα είχε αγοράσει άλλες 4 μαρίνες στην Ελλάδα.
Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/ 
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο Νταβούτογλού έθεσε βέτο για τις Γενοκτονίες προκειμένου να έρθει στην Ελλάδα

Συνθήκες υποτελούς κράτους επιβάλλει η πολιτική ελίτ στην χώρα έναντι της Τουρκίας, αφού προκειμένου να μην ... παρεξηγηθεί ο θεωρητικός του νεο-οθωμανισμού και υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος επισκέπτεται από αύριο την Αθήνα, ανέβαλλαν την δεύτερη ανάγνωση του "αντιρατσιστικού" νομοσχεδίου λόγω της εξέγερσης των βουλευτών της ΝΔ που επιμένουν να περιληφθούν στο νομοσχέδιο οι αναγνωρισθείσες από την ελληνική Βουλή γενοκτονίες που διέπραξαν οι Τούρκοι!

Ο Ε. Βενιζέλος, όμως, εισηγήθηκε στο Μαξίμου και το τελευταίο έκανε δεκτό το αίτημα αναβολής της δεύτερης συζήτησης στην Βουλή για να ... δεήσει να έρθει ο Νταβούτογλου στην Αθήνα!

Μάλιστα λέγεται ότι "απειλήθηκε" - που κατάντησε η Ελλάδα - από τον Α.Νταβούτογλου να μην έρθει αν τεθεί θέμα ποινικού κολασμού στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, όσων αρνούνται τις γενοκτονίες που έχει αναγνωρίσει η ελληνική Βουλή. Γιατί μέχρι στιγμής μόνο την γενοκτονία των Εβραίων από τους Γερμανούς Χίτλερ αναγνωρίζει...

Το ζήτημα προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή Α’ Αθηνών, πρώην υπουργού και πρώην δημάρχου Αθήνας, Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει τονίζει ότι «η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει την κατηγορηματική αντίθεση του συνόλου σχεδόν της ΚΟ της ΝΔ στη διατύπωση του άρθρου 2 ‘στα περί γενοκτονιών’, χωρίς να αναφέρεται η φράση "οι εγκριθείσες από το Ελληνικό Κοινοβούλιο", δηλαδή Ελλήνων, Ποντίων και Αρμενίων».

Στην ανακοίνωσή του, το ο Ν.Κακλαμάνης ερωτά το υπουργείο Εξωτερικών, για το κατά πόσον συνδέεται η «ανεξήγητη» αυτή αναβολή με την επικείμενη επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου.

Το θέμα πλέον δεν είναι καθόλου απλό και δεν αποκλείεται να έχουμε και νέα απόσυρση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου...

Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/ 
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Βρετανικό περιοδικό: Οι Γερμανοί έχουν δεύτερη ιδιοκτησία την Ελλάδα

Μπαίνοντας κανείς σε ορισμένα από τα βαγόνια του αγγλικού μετρό αντικρίζει μία διαφήμιση, η οποία προκαλεί έκπληξη και ανάμεικτα συναισθήματα. Ιδίως αν αυτός που τη διαβάζει είναι Έλληνας. Χαρακτηριστικό είναι ότι πάνω από την πόρτα αρκετών βαγονιών υπάρχει ένα μήνυμα του βρετανικού συντηρητικού περιοδικού "The Spectator", στο οποίο αναφέρεται: "Οι περισσότεροι Γερμανοί κατέχουν και δεύτερη περιουσία. Αυτή είναι η Ελλάδα".

Το συγκεκριμένο διαφημιστικό μήνυμα του περιοδικού δεν είναι καινούργιο. Βρίσκεται αρκετό καιρό τώρα στα βαγόνια του βρετανικού υπογείου σιδηροδρόμου. Δεν παύει πάντως να είναι ένα μήνυμα, το οποίο αφενός έρχεται για μία ακόμα φορά να εκθέσει, καθώς έχουν προηγηθεί κι άλλα ξένα μέσα, τα οποία κατά καιρούς έχουν καταφερθεί είτε με δημοσιεύματα είτε με άλλου είδους αναφορές, εναντίον της χώρας μας.

Θυμίζουμε ίσως ένα από τα πιο χαρακτηριστικά εξ' αυτών, όταν το γερμανικό περιοδικό Focus, παρουσίαζε σε εξώφυλλό του το 2010, την Αφροδίτη της Μήλου να κάνει άσεμνη χειρονομία. Πρωτοσέλιδο, το οποίο είχε προκαλέσει σάλο φτάνοντας έως το Τριμελές Πλημμελειοδικείο, το οποίο τελικά αθώωσε τον εκδότη του γερμανικού περιοδικού, καθώς κρίθηκε πως δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί αδίκημα εις βάρος του για το εξώφυλλο.
Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

18.000 αιτήσεις για 390 θέσεις εργασίας

Η δραματική κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εργασίας, με τα υψηλά ποσοστά ανεργίας ειδικά μεταξύ των νέων, αντανακλάται στο πλήθος των ανθρώπων που διεκδικούν μια θέση στον ΟΤΕ.

Πάνω από 18.000 βιογραφικά απέστειλαν οι ενδιαφερόμενοι στον ΟΤΕ προκειμένου να αξιολογηθούν για την κάλυψη 390 θέσεων εργασίας. Σύμφωνα με στελέχη του οργανισμού, ο αριθμός των βιογραφικών που είχε αποσταλεί μέχρι την περασμένη Δευτέρα δημιουργούσε μια αναλογία περίπου 50 υποψηφίων για κάθε θέση εργασίας. Σημειώνεται ότι η υποβολή αιτήσεων ολοκληρώνεται την ερχόμενη Παρασκευή και όλοι αναμένουν ότι ο αριθμός των ενδιαφερομένων θα αυξηθεί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΤΕ, τεράστιος διαγκωνισμός υποψηφίων σημειώνεται στην κατηγορία των στελεχών που θα προσληφθούν για τις εταιρικές πωλήσεις. Ο ΟΤΕ θέλει να προσλάβει 10 εταιρικούς πωλητές και οι ενδιαφερόμενοι μέχρι την περασμένη Δευτέρα είχαν ξεπεράσει τις 5.000. Υπήρχε δηλαδή μια αναλογία 500 υποψηφιοτήτων για κάθε προτεινόμενη θέση εργασίας. Η αναλογία αυτή καταδεικνύει τη δραματική κατάσταση απασχόλησης που επικρατεί στην αγορά πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, όπου μια στρατιά στελεχών έχει πλέον βρεθεί στον δρόμο, μετά την απότομη διόγκωση της αγοράς μέχρι το 2008 και την ύφεση που ακολούθησε από εκεί κι έπειτα.

Αλλά και στην κατηγορία πωλητών λιανικής που θα στελεχώσουν θέσεις εργασίας σε καταστήματα του ΟΤΕ εμφανίζεται μεγάλος διαγκωνισμός. Για καθεμιά από τις 100 θέσεις εργασίας εμφανίζονται 90 υποψήφιοι. Τέλος, για την κάλυψη 280 θέσεων τεχνικών πεδίου, όπως τους ονομάζει ο ΟΤΕ, υπήρχαν 4.300 υποψήφιοι. Σημειώνεται ότι πρόκειται για θέσεις οι οποίες αμείβονται με τον βασικό μισθό, δηλαδή τα 584 ευρώ.
Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/
 
Διαβάστε περισσότερα.... »
....