Διυλιστήριο: 01/29/16
ροη αναρτησεων

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2016

Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο..

   Και ο τρόπος είναι ένας.
Οι εξής δύο:
Πρώτον κοινωνική συνένωση και συνοχή για αντιμετώπιση του κοινού εχθρού,
..και δεύτερον σπάσιμο των τηλεοράσεων,
..και ενημέρωση από ελεύθερα αυτοδιαχειριζόμενα κανάλια και σταθμούς, κι
ελεύθερα blog και sites στο διαδίκτυο.


Κοινωνική αλληλεγγύη:
Το Α και το Ω μιάς σοβαρής και ελπιδοφόρας κοινωνικής επανάστασης, ή μιάς παλλαϊκής εξέγερσης.

Δεν υπάρχουν πιά αγρότες, γιατροί, καθηγητές, έμποροι, ή πλανόδιοι πωλητές.
Υπάρχουν έλληνες που καταστρέφονται, εξουθενώνονται, απαξιώνονται,
..και μιά πατρίδα που ρημάζεται και καταληστεύεται,
..εξ αιτίας του κολοσσιαίου σε έκταση πειράματος της ναζιστικής Νέας Τάξης, της μετατροπής δηλαδή εν καιρώ ειρήνης και με οικονομικά μέσα ενός Δυτικού κράτους σε προτεκτοράτο,
..και την μετατροπή των κατοίκων του σε άβουλα λοβοτομημένα όντα, δια βίου εργάτες-σκλάβους χωρίς μέλλον και χωρίς ελπίδα για κάτι καλύτερο.

Τα όπλα τους: το ευρώ, οι τράπεζες, τα ψέματα, οι απειλές οι εκβιασμοί, οι κυβερνήσεις προδοτών και τα συστημικά-γκαιμπελικά ΜΜΕ.
Τα δικά μας όπλα; Η αγάπη για την πατρίδα, για την ζωή, την ομορφιά, για την ελευθερία, την δικαιοσύνη,
..η πίστη μας στα ανθρώπινα δικαιώματα, στην αυτοδιάθεση, στις οικουμενικές και διαχρονικές αξίες του ουμανισμού.

Οι πιθανότητες είναι σκανδαλωδώς με το μέρος μας.
Αρκεί να είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι.
Γιατί αυτοί δεν έχουν ''πιστεύω'' ούτε αξίες να υπερασπιστούν.
Παλεύουν μόνο για το χρήμα και για την επικράτηση της ανηθικότητας.
Αγωνίζονται για την επικράτηση του άδικου, και αυτός είναι ένας αγώνας που δεν εμψυχώνει, δεν έχει όραμα.
Είναι ένας αγώνας μισθοφόρων εναντίον ελεύθερων ανθρώπων.

Αυτός ο αγώνας που ξεκίνησαν οι αγρότες πρέπει να γίνει αγώνας όλων μας.
Και πρέπει να δοθεί.
Ασχέτως αν θα κερδηθεί ή όχι.
Οι αγώνες πρέπει να δίνονται.
Κανείς δεν πρέπει να παραδίνεται χωρίς αγώνα.
Τίποτα δεν γίνεται χωρίς προσπάθεια.
Τίποτα δεν χαρίζεται. Και μάλιστα απ' αυτούς που σκοπό έχουν να σε εξοντώσουν.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ.
Εχθρός όλων των ελλήνων. Πλην σκυμμένων και πλην διαπλεκόμενων, εθνικών εργολάβων, προμηθευτών, και των δημοσιογράφων-τζουτζέδων τους.

Η κυβέρνηση είναι εχθρός μας και μας το δείχνει!
Ας τους το δείξουμε κι εμείς!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σε 5 χώρες διορία έως 1η Φεβρουαρίου από τις ΗΠΑ αλλιώς είσοδο με έκδοση βίζαςΜε την κατάσταση των χαμένων ή κλεμμένων διαβατηρίων να έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο στην ΕΕ, οι ΗΠΑ έδωσαν σε πέντε χώρες μία προθεσμία μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας να κάνουν κάτι δραστικό για να μην χάσουν το δικαίωμα στην είσοδο στις ΗΠΑ χωρίς την ανάγκη έκδοσης βίζας.

Η απειλή από τους Αμερικανούς έρχεται ως απάντηση σε έναν διαρκώς αυξανόμενο αριθμό ταξιδιωτικών εγγράφων που έχουν χαθεί στην ΕΕ και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που σχεδόν διπλασιάστηκαν τα τελευταία πέντε χρόνια. Ακόμα χειρότερη είναι η κατάσταση με τα παράτυπα διαβατήρια που προέρχονται από την Μέση Ανατολή, με την Ιντερπόλ να κάνει λόγο για πάνω από 250.000 τέτοια έντυπα τα οποία κλαπηκαν από τις Συριακές και Ιρακινές υπηρεσίες και ιδιώτες.

Ως αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης, το ειδικό τμήμα του υπουργείου Εσωτερικών των ΗΠΑ έδωσε διορία μέχρι την 1η Φεβρουαρίου στην Γαλλία, το Βέλγιο, την Γερμανία, την Ιταλία και βέβαια την Ελλάδα για να κλείσουν τις «τρύπες» στην ασφάλειά τους, αλλιώς θα χάσουν την πρόσβαση στο πρόγραμμα Visa Waiver. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα επιτρέπει σε πάνω από 20 εκατομμύρια ανθρώπους από 38 χώρες, οι περισσότερες από αυτές στην Ευρώπη, να μπουν στις ΗΠΑ για εργασία ή τουρισμό χωρίς να υπάρχει η ανάγκη έκδοσης βίζα.

Για την Ελλάδα αυτή η εξέλιξη αποτελεί ένα σημαντικό πισωγύρισμα σε μία διαδικασία που έχει περάσει από «σαράντα κύματα» για να φθάσουμε στην σημερινή κατάσταση. Η χώρας μας βρίσκεται σ' αυτό το ειδικό καθεστώς ελέγχου από τα τέλη του 2014, παρά το ότι το 2008, όταν η ελληνική κυβέρνηση αρνήθηκε την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, μας είχαν αποβάλλει από αυτή την διαδικασία. Κατά την επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου στις ΗΠΑ το 2010 ο Ομπάμα μας έβαλε και πάλι σ' αυτό το ειδικό καθεστώς, από το οποίο όπως φαίνεται μάλλον θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποφύγουμε και πάλι την αποβολή.

Σε ότι αφορά τα πλαστά διαβατήρια, όπως αναφέρει το POLITICO, οι αμερικανοί αξιωματούχοι επισημαίνουν ότι το πιο σοβαρό πρόβλημα εντοπίζεται στην Ελλάδα και την Ιταλία. Μάλιστα έλληνας αξιωματούχος παραδέχθηεκ στο POLITICO ότι «κάπου 5% με 7% των ελληνικών διαβατηρίων βασίζονται σε πλαστά στοιχεία ταυτότητας ή πλαστά πιστοποιητικά γέννησης, τα οποία είναι πολύ εύκολο να τα προμηθευτεί κανένας στην χώρα».

Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι έχει φέρει προς συζήτηση το πρόβλημα με τους Έλληνες αρμόδιους, όταν επισκέφθηκε την Αθήνα στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με το POLITICO, δέκα ημέρες μετά, ο Έλληνας υπουργός Δημόσιας Τάξης και η ΕΛΑΣ δημιούργησαν μία υπηρεσία η οποία είχε ως στόχο να φέρει μέχρι τον Φεβρουάριο ένα πλάνο με το οποίο θα αντικατασταθούν οι κλασικές ελληνικές ταυτότητες με άλλες ηλεκτρονικές οι οποίες θα διαθέτουν και ένα τσιπάκι.

Πάντως δεν είναι μόνο η Ελλάδα και η Ιταλία που έχουν πρόβλημα. Όπως αναφέρει ένας ευρωπαίος αξιωματούχος σχετικός με την ασφάλεια, υπάρχουν συγκεκριμένες χώρες, όπως η Σουηδία, όπου μπορείς να χάσεις το διαβατήριό σου πέντε ή έξι φορές και να το ξαναβγάλεις άλλες τόσες. Μέχρι σήμερα, λέει ο ίδιος, υπάρχουν τουλάχιστον 20.000 διπλά διαβατήρια στην συγκεκριμένη χώρα.

Τα ψεύτικα ή πλαστά ευρωπαϊκά διαβατήρια είναι πολύ πιο ακριβά στην μαύρη αγορά από αυτά που ανήκουν σε χώρες της Μέσης Ανατολής, επειδή προφανώς περνούν λιγότερους ελέγχους. Όπως αναφέρουν στοιχεία της Ιντερπόλ, ένα ευρωπαϊκό διαβατήριο κοστίζει από 2.000 έως 7.000 ευρώ ανάλογα την χώρα από την οποία προέρχεται.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αντιμέτωποι ακόμη και με φυλάκιση 14.218 οφειλέτες της εφορίας - Χρωστούν πάνω από 20 δισ. ευρώ!


Ποινικές διώξεις για μη καταβολή οφειλών και ξέπλυμα χρήματος σε βάρος 14.218 οφειλετών με χρέη 20,1 δισ. ευρώ! Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΓΔΕ, 14.218 φορολογούμενοι που οφείλουν συνολικά ληξιπρόθεσμα χρέη 20,148 δισ. ευρώ κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι με ποινικές διώξεις και ποινές φυλάκισης για μη εμπρόθεσμη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο αλλά και με κατηγορίες για ξέπλυμα μαύρου ή βρώμικου χρήματος!Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις που έχουν καθυστερήσει να πληρώσουν ποσά φόρων άνω των 50.000 ευρώ για πάνω από 4 μήνες από την ημερομηνία λήξης των προβλεπόμενων προθεσμιών με αποτέλεσμα να έχουν υποβληθεί εναντίον τους μηνυτήριες αναφορές από τις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. για το αδίκημα της μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο.

Οι εν λόγω φορολογούμενοι εντοπίστηκαν εντός του δωδεκαμήνου Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου 2015 να μην έχουν καταβάλει τα οφειλόμενα ποσά.

Εκτός από τις ποινικές διώξεις για την μη πληρωμή των οφειλών τους στο Δημόσιο υπάρχει πιθανότητα να κατηγορηθούν και για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα μαύρου ή βρώμικου χρήματος).

Κι αυτό διότι, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (ν. 3691/2008), οι Δ.Ο.Υ., τα Ελεγκτικά Κέντρα και το ΣΔΟΕ κάθε φορά που διαπιστώνουν φορολογικά αδικήματα που διώκονται ποινικά υποχρεούνται να υποβάλλουν αναφορές προς την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες προκειμένου οι κατηγορούμενοι να ελέγχονται και για το εάν διέπραξαν το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου ή μαύρου χρήματος!


http://www.diulistirio.blogspot.gr/

Διαβάστε περισσότερα.... »
....