Διυλιστήριο: 11/28/19
ροη αναρτησεων

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

VIDEO - Παραδοχή εξαγοράς υπ.βουλευτή από την ΝΔ



Το Διυλιστήριο λέει : '' ...Μεγαλύτερη παραδοχή για εξαγορά υποψήφιο βουλευτή άλλου κόμματος χρηματισμό του και δωροδοκία, δεν θα μπορούσε να υπάρχει. Και όπως μαθαίνουμε από στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο κύριος Πατέρας είχε ζητήσει από τον Πάνο Καμμένο, Πρόεδρο των ΑΝΕΛ και πρώην Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κάποια ''θεσούλα'' σαν διοικητής, προκειμένου να στηρίξει το κόμμα τους , την οποία και αρνηθηκε να του δώσει. Φυσικά ο διορισμός του 80χρονου αποδεικνύει του λόγου το αληθές''

Ανάβουν... φωτιές σε Νέα Δημοκρατία και πρωθυπουργό οι ρουσφετολογικές προσλήψεις στον χώρο της Υγείας.

«Φωτιές» ανάβει στη Νέα Δημοκρατία και τον πρωθυπουργό ο Κωνσταντίνος Πατέρας, τον οποίο διόρισε το υπ. Υγείας διοικητή στο νοσοκομείο Καρδίτσας, όμως ο ορυμαγδός αντιδράσεων τον ανάγκασε να υποβάλει την παραίτησή του.

Ο 80χρονος πρώην πολιτευτής της Ν.Δ., του ΛΑΟΣ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων μίλησε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ και έδωσε τη δική του… εκδοχή της υπόθεσης δημιουργώντας πονοκέφαλο στο κυβερνών κόμμα.

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον είχε καλέσει στο γραφείο του για να συζητήσουν το ενδεχόμενο να στρατευθεί εκ νέου με τη Νέα Δημοκρατία και να βοηθήσει στην εκλογική μάχη.

«Εγώ παρακάλεσα τον κύριο πρωθυπουργό όταν θα γίνει εξουσία και αν θέλει, επειδή δεν θα ήθελα να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στα Τρίκαλα να μου δώσει μία από αυτές τις θέσεις» είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου του σταθμού για το τί απάντησε ο Κ. Μητσοτάκης ανέφερε «Δεν διαφώνησε».

Αμέσως ο Άρης Πορτοσάλτε επέμεινε στην ερώτηση λέγοντας «μισό λεπτό. Δεν διαφώνησε, έμεινε άλαλος, σας είπε “μην ανησυχείς”;» για να εισπράξει την απάντηση από τον Κ. Πατέρα «Όχι, όχι συνεφώνησε».

«Εγώ θα γύριζα στη Νέα Δημοκρατία, δεν ήμουν στη Νέα Δημοκρατία είχα προσχωρήσει στους ΑΝ.ΕΛΛ., είχα πάρει χιλιάδες ψήφους και είχα δικό μου στρατό στα Τρίκαλα» είπε θέλοντας να εξηγήσει ποιες υπηρεσίες θα προσέφερε στο κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη με αντάλλαγμα τη θέση του διοικητή στο νοσοκομείο Καρδίτσας.

«Με κάλεσε κάτω ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διότι με ήθελε και πραγματοποίησα το ραντεβού αυτό. Του είπα ότι “θα γυρίσω πίσω κύριε πρόεδρε να σας βοηθήσω αφού θέλετε τη βοήθειά μου, αν έχετε την ευγενή καλοσύνη όταν γίνετε πρωθυπουργός και μπορείτε και θέλετε, δώστε μου μια από αυτές τις θέσεις’’» τόνισε σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του.

Ο Κωνσταντίνος Πατέρας, μάλιστα, πήγε ένα βήμα παραπέρα κάνοντας λόγο για ηλικιακό ρατσισμό στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας «από τις τελευταίες εκλογές και μετά» σημειώνοντας ότι πεπειραμένα, παλαιά στελέχη με παιδεία και μόρφωση τέθηκαν εκτός πλάνων.


Είναι ίδια περίπτωση και αυτή του Χ.Κάτανα ;

Η σχετική ανακοίνωση του κόμματος το 2016 είναι ενδεικτική. Τελικά έγινε διοικητής γιατί οι ικανοί ποτέ δεν πάνε "χαμένοι", αλλά υπο το βάρος των αντιδράσεων των μμε οδηγήθηκε σε παραίτηση. Στο ΣΚΑΙ ομολόγησε οτι το θέμα "έκλεισε" σε κατ'ίδιαν συνάντηση του πριν απο τις εκλογές με τον αρχηγό. Η υπόθεση είναι σχεδόν ίδια μ'έναν άλλο πολιτευτή των ΑΝΕΛ στην Κοζάνη, τον Χαρίσιο Κάτανα όπου το 2016 απαγοητευμένος γιατί δεν τον έκαναν διοικητή του Αγ. Ορους (κλικ εδώ) αποχώρησε απο τους ΑΝΕΛ καταγγέλοντας τον Τσίπρα και μετοίκισε στην ΝΔ διεκδικώντας μια θέση στο ψηφοδέλτιο του κόμματος χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σκάνδαλο Energa: Ελεύθερος ο Φλώρος, αθώος ο Μηλιώνης



Ελεύθεροι, έστω και για διαφορετικούς λόγους, είναι όλοι οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο Energa, μεταξύ των οποίων και οι Φλώρος, Μηλιώνης.

Με σημαντικότατες μειώσεις των ποινών κάθειρξης που είχαν επιβληθεί σε πρώτο βαθμό, με πιο χαρακτηριστική τη μείωση ποινής του πιο προβεβλημένου εμπλεκόμενου της υπόθεσης των εταιριών παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος Energa και Hellas Power Άρη Φλώρου -που από τα 21 χρόνια κατέβηκε στα 5 χρόνια φυλάκιση με αναστολή- έκλεισε τελεσίδικα από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων η υπόθεση των δύο παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος, οι υπεύθυνοι των οποίων δικάστηκαν για υπεξαίρεση χρημάτων του Δημοσίου.

Μετά από πολύμηνη διαδικασία το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων ανακοίνωσε σήμερα την ετυμηγορία του για την υπόθεση των εταιριών παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος που, κατά τη δικογραφία, δεν απέδιδαν στο Δημόσιο φόρους και τέλη που εισέπρατταν από τους πελάτες τους, αθωώνοντας πέντε κατηγορούμενους και καταδικάζοντας έξι εμπλεκόμενους σε ποινές φυλάκισης, δραστικά μειωμένες από από εκείνες της πρόσκαιρης κάθειρξης που είχε επιβάλει το πρωτοβάθμιο δικαστήριο.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου ο επιχειρηματίας Άρης Φλώρος, που είναι εκτός φυλακής από το περασμένο καλοκαίρι, κρίθηκε ένοχος για λαθρεμπορία, νομιμοποίηση παράνομων χρημάτων και υπεξαίρεση. Το δικαστήριο αναγνώρισε τρία ελαφρυντικά, εκ των οποίων τα δύο είχαν αναγνωριστεί και στον πρώτο βαθμό, που αφορούν ειλικρινή μεταμέλεια, σύννομο βίο καθώς και καλή συμπεριφορά μετά την πράξη. Ο επιχειρηματίας καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 5 ετών με τριετή αναστολή καθώς πλην των τριών ελαφρυντικών, καταργήθηκε με τον νέο Ποινικό Κώδικα η επιβαρυντική περίσταση του νόμου «περί καταχραστών του Δημοσίου».


Το δικαστήριο απάλλαξε τον κ. Φλώρο από τις πράξεις της υπεξαίρεσης κατά των ΛΑΓΗΕ ΚΑΙ ΔΕΔΔΗΕ, κρίνοντας πως η διαφορά τους, οι όποιες αξιώσεις τους δηλαδή, ανήκει στη σφαίρα του ιδιωτικού δικαίου. Ουσιαστικά το δικαστήριο αναγνώρισε οφειλή της ENERGA, μόνο προς το ελληνικό Δημόσιο και τους δήμους η οποία προσδιορίστηκε στα 72 εκατομμύρια ευρώ. Η οφειλή δεν φαίνεται να έχει εξοφληθεί λόγω γραφειοκρατίας αν και η εταιρία έχει καταθέσει ποσό 85 εκατομμυρίων ευρώ στο ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Ο κ. Φλώρος έχει εκτίσει ποινή 3 ετών και 11 μηνών, εκ των οποίων τα 2 έτη έχει πραγματοποιήσει μεροκάματα στη φυλακή (τα οποία μετράνε εις διπλούν).

Για άλλους 5 κατηγορούμενους που κρίθηκαν ένοχοι, οι ποινές του δικαστηρίου κυμάνθηκαν από 1 έως 2 έτη με τριετή αναστολή για το αδίκημα της νομιμοποίησης παράνομων χρημάτων καθώς τους αναγνωρίστηκαν είτε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, είτε του σύννομου βίου, ή και τα δύο.

Ανάμεσα τους κατηγορούμενους που αθωώθηκαν είναι και οι επιχειρηματίες Βασίλης Μηλιώνης και Αχιλλέας Φλώρος που σε πρώτο βαθμό είχαν καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 και 14 ετών αντίστοιχα.

Μετά την έκδοση της απόφασης με δήλωσή του ο εκ των συνηγόρων του κ. Φλώρου, Βασίλης Χειρδάρης ανέφερε πως η κρίση του δικαστηρίου αποκαθιστά τη λογική στην υπόθεση Φλώρου. Σύμφωνα με τον ποινικολόγο «μετά από μία εξωπραγματική και εξοντωτική ποινή άνω των 20 ετών που είχε επιβάλει το πρωτόδικο δικαστήριο, καταργώντας κάθε έννοια δίκαιης δίκης, το δευτεροβάθμιο τον καταδίκασε σε πέντε χρόνια φυλάκισης με αναστολή. Επιπλέον τον αθώωσε για την δήθεν υπεξαίρεση σε βάρος του ΛΑΓΗΕ και του ΑΔΜΗΕ. Η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου αποδεικνύει τη δυνατότητα της δικαιοσύνης να αποκαθιστά (έστω εν μέρει) αδικίες και να καταργεί την παραλογία».

Ο συνήγορος του αθωωθέντος επιχειρηματία Βασίλη Μηλιώνη, Μανώλης Τρούλης, σε δήλωσή του εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον εντολέα του και ανέφερε πως «πάντοτε υποστήριζα ότι στην Ελλάδα υπάρχουν ικανοί, έντιμοι και γενναίοι δικαστές. Η απόφαση αυτή αποτελεί ορόσημο στα δικαστικά χρονικά της χώρας, διότι μετά από επτά ολόκληρα χρόνια διασυρμού στα ΜΜΕ, οι δικαστές που τον έκριναν, αγνοώντας επικοινωνιακές και πολιτικές σκοπιμότητες και με μοναδικό κριτήριο το υλικό της δικογραφίας, φώτισαν την αλήθεια».

Πηγή www.gazzetta.gr

Διαβάστε περισσότερα.... »
....