Διυλιστήριο: 01/29/14
ροη αναρτησεων

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Πρόβλεψη JP Morgan: Εκλογές το 2014 – Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ

Το Διυλιστήριο λέει ... Καλά δεν υπάρχει πρωθυπουργός σε αυτή την χώρα ;; Να τους πει ότι ο Ελληνικός Λαός δεν είναι πρόβατα να τον καθοδηγείς τι θα ψηφίσει μετά από ένα χρόνο ;;; Ο ΣΥΡΙΖΑ που τον δείχνει και πρώτο δεν λέει τώρα τίποτα, για τους Αμερικάνους πυ καθοδηγούν τον κόσμο ;;;  Ξέχασα πήγε TEXAS ο Alexis και τα ξέχασε αυτά.... Εξάλλου τον συμφέρει. Το χρήμα πολλοί εμίσησαν, την ''καρέκλα'' ουδείς.....
Στο 70% ανέρχονται οι πιθανότητες για εκλογές εντός του 2014 σύμφωνα με τη JP Morgan, η οποία επικαλούμενη δημοσκοπήσεις δίνει 138 έδρες της επόμενης Βουλής στον ΣΥΡΙΖΑ και 88 στη Νέα Δημοκρατία.

Βασικό σενάριο της JP Morgan είναι να διεξαχθεί η εκλογική αναμέτρηση το γ' τρίμηνο ή στις αρχές του δ' τριμήνου του 2014. «Η Ελλάδα μπορεί να εισέλθει σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο που θα εστιάσει στην πολιτική εκτός μνημονίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ με τα σημερινά δεδομένα διαφαίνεται ως ο πιθανός νικητής των εκλογών. Μια τέτοια εξέλιξη δημιουργεί αβεβαιότητες όσον αφορά στην συγκρότηση νέας κυβέρνησης αλλά και γενικότερες αντιδράσεις» αναφέρεται στην εκτίμηση του οίκου.

Η ανάλυση προβλέπει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αυξήσει το προβάδισμά του τους επόμενους μήνες και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα έχει 139 βουλευτές σε περίπτωση που γίνουν οι εθνικές εκλογές στο τέλος του χρόνου. Συγκεκριμένα, προβλέπεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα φτάσει τους 139 βουλευτές, η ΝΔ τους 88, η Χρυσή Αυγή του 24, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες τους 14, το ΠΑΣΟΚ τους 13, το ΚΚΕ τους 12 και η ΔΗΜ.ΑΡ τους 10.

Η JP Morgan αναφέρει ακόμη ότι η ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να προκαλέσει ανησυχίες στους διεθνείς παρατηρητές μέσα στο 2014 και μία κυβέρνηση υπό τον ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να θέσει σαφείς προκλήσεις στην υπόλοιπη Ευρωζώνη. Ωστόσο, θεωρεί απίθανο να οδηγήσει σε ένα χάσμα τόσο ουσιαστικό όσο αυτό που θα προκαλούσε εάν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάμβανε την εξουσία το 2012.

Παράλληλα, εκτιμά ότι όποιο κόμμα και εάν κερδίσει στις επόμενες εκλογές, δεν θα μπορέσει να κυβέρνηση μόνο του. Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η ΝΔ δεν αναμένεται να συγκεντρώσουν ποσοστό άνω του 35%, οπότε θα χρειαστεί να σχηματιστεί ένας νέος συνασπισμός. Το ερώτημα για την JP Morgan είναι ποιο από τα δύο θα είναι το μεγαλύτερο κόμμα. Ωστόσο, πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει δυσκολίες στο να σχηματίσει κυβερνητική συμμαχία. Και με δεδομένες αυτές τις δυσκολίες, θεωρείται πιθανή μία παρατεταμένη περίοδος πολιτικής αβεβαιότητας ή πολλών εκλογικών αναμετρήσεων.

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Έβαλαν σε πλαστικές καρέκλες Πούτιν – Σαμαρά!

Εικόνα περασμένων δεκαετιών είχε η αίθουσα, όπου χθες συναντήθηκε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

Κάποιες καρέκλες τοποθετημένες ημικυκλικά για τους δύο ηγέτες και τους συνεργάτες του, ένα τραπεζάκι μεταξύ τους με κάτι σαν ανθοδέσμη πάνω του, μία ξύλινη επιφάνεια ως φόντο με τρεις πίνακες, έντονο γαλάζιο σε άσπρο πλαίσιο.

Εικόνα θλίψης!

Ο Πρωθυπουργός πραγματοποίησε χθες μία σημαντική συνάντηση, με έναν από τους ισχυρότερους πολιτικούς ηγέτες του κόσμου και ουδείς φρόντισε αυτή η συνάντηση να μην έχει οσμή... κακομοιριάς και να μην εκπέμπει εικόνα προχειρότητας.

Ειδικά αυτές οι πλαστικές καρέκλες που κάθισαν οι δύο άνδρες, προκάλεσαν ποικίλα σχόλια ενώ όποιος παρακολούθησε και το βίντεο με την αρχική συνομιλία μεταξύ Σαμαρά και Πούτιν θα διαπιστώσει πώς ο Ρώσος Πρόεδρος ήταν εμφανώς αμήχανος στην καρέκλα καφενείου που είχε επιλεγεί.

Εντάξει, δεν λέμε ότι ο κ. Σαμαράς έπρεπε να προσφέρει στον κ. Πούτιν ανέσεις... Μαξίμου αλλά μοιάζει αδύνατο να μην βρήκαν οι συνεργάτες του αλλά και οι υπηρεσίες της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Κομισιόν μία αίθουσα της προκοπής για τη συνάντηση των δύο ανδρών.

Η σύγκριση των δύο φωτογραφιών της χθεσινής και αυτής από την προ διετίας επίσκεψη Σαμαρά στη Μόσχα, όπου και είχε συνάντηση με τον κ. Πούτιν και μάλιστα όχι ως Πρωθυπουργός αλλά ως αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας είναι απλώς ενδεικτική.
Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τι πρέπει να πληρώσουμε μέχρι μεθαύριο ;;;

Πέντε φόρους-φωτιά καλούνται να πληρώσουν ενάμισι εκατομμύριο φορολογούμενοι μέχρι την Παρασκευή. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα πληρωμών που έχει καταρτίσει το υπουργείο Οικονομικών η 31η Ιανουαρίου είναι η καταληκτική ημερομηνία για την εξόφληση του φόρου πολυτελούς διαβίωσης, των δόσεων του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) για τα έτη 2011-2013, του φόρου εισοδήματος για το 2013 και του ΕΕΤΗΔΕ του 2012.

Ειδικότερα, στα «γκισέ» της εφορίας καλούνται όσοι φορολογούμενοι διαθέτουν ΙΧ αυτοκίνητο 1.929 κυβικών εκατοστών και άνω, πισίνες και αεροσκάφη. Σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής του φόρου για αυτή την κατηγορία φορολογούμενων παρέχεται έκπτωση 1,5%.

Μέχρι την Παρασκευή θα πρέπει να καταβληθεί και η έκτη δόση του ΦΑΠ των οικονομικών ετών 2011-2012 για τους ιδιοκτήτες ακινήτων συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ αλλά και η τέταρτη δόση του ΦΑΠ του 2013 για τους ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας.

Στο ταμείο θα προσέλθουν και όσοι έλαβαν το χρεωστικό εκκαθαριστικό σημείωμα για τον φόρο εισοδήματος του οικονομικού έτους 2013 τον Νοέμβριο και καλούνται να πληρώσουν εφάπαξ το ποσό με έκπτωση 1,5%.

Τέλος, προθεσμία μέχρι την Παρασκευή έχουν και όσοι ιδιοκτήτες ακινήτων εντοπίστηκαν από την ηλεκτρονική διασταύρωση να μην έχουν πληρώσει το «χαράτσι» του 2012 και οι οποίο καλούνται να το εξοφλήσουν αναδρομικά.

Η εξόφληση των παραπάνω φόρων γίνεται αποκλειστικά από τις τράπεζες με την «Ταυτότητα Οφειλής», η οποία εκδίδεται από το Taxis, είτε εφάπαξ είτε σε δόσεις με πιστωτικές κάρτες είτε με υπαγωγή στην πάγια ρύθμιση καταβολής οφειλών μέχρι και σε 12 μηνιαίες δόσεις.


http://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

'Εκθεση-ΣΟΚ από το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους.

Θλιβερή πρωτιά της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσον αφορά στα φορολογικά βάρη σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις και αφαίμαξη εισοδημάτων από την υπερφορολόγηση καταγράφει η έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Έθνος».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλούνται οι συντάκτες της έκθεσης, οι φορολογικοί συντελεστές τόσο για τα νοικοκυριά όσο και για τις επιχειρήσεις είναι υψηλότεροι από το μέσο όρο των χωρών τόσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και της Ευρωζώνης. Μάλιστα, τονίζεται πως «η περαιτέρω άσκηση της φορολογικής επιβάρυνσης των ήδη βαριά φορολογουμένων δεν συνεπάγεται περισσότερα φορολογικά έσοδα, λόγω εξάντλησης της φοροδοτικής ικανότητας και ενίσχυσης της φοροδιαφυγής».

Ειδικότερα, ο ΦΠΑ διαμορφώνεται στο 23% έναντι 21,5% στην ΕΕ και 20,5% στην Ευρωζώνη. Ο ανώτερος συντελεστής φόρου εισοδήματος για τα φυσικά πρόσωπα στην Ελλάδα διαμορφώνεται στο 46% έναντι 39,5% στην ΕΕ και 44,5% στην Ευρωζώνη, ενώ ο ανώτερος συντελεστής φόρου για τα νομικά πρόσωπα διαμορφώνεται στο 26% από 21,8% στην ΕΕ και 25,9% στη ζώνη του ευρώ.

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για τον ΑΔΜΗΕ. Στο τέλος να δω τι θα έχουν να πουλήσουν .....

Με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ υπερψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για την πώληση του 66% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας).

Συγκεκριμένα, υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν 151 βουλευτές από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ και κατά 122 βουλευτές της αντιπολίτευσης.

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κάντας:Θα πήραν και οι πιο πάνω μίζες αφού πήρα εγώ

Εξελίξεις αναμένονται στη δικαστική έρευνα της υπόθεσης των εξοπλιστικών προγραμμάτων, μετά την κατάσχεση στοιχείων από το γραφείο του προσωρινά κρατούμενου για την υπόθεση, μεσάζοντα γερμανικής εταιρείας οπλικών συστημάτων, Δημήτρη Παπαχρήστου και τα στοιχεία που θα εισφέρει για την πλήρη «αποκωδικοποίηση» της ,το πρώην στέλεχος του ΥΕΘΑ Αντώνης Κάντας.

Ο κ. Κάντας, ήδη προφυλακισμένος για το σκέλος που αφορά τα υποβρύχια, βρίσκεται από το πρωί ενώπιον των ανακριτών για τις παράνομες αμοιβές που αφορούν την προμήθεια από το δημόσιο, αυτοκινούμενων πυροβόλων.

Σύμφωνα με την κατηγορία, ο κ. Κάντας, που έχει επιστρέψει στο δημόσιο περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ, δέχθηκε εμβάσματα συνολικού ποσού 950 χιλιάδων ευρώ μέσω του Δημήτρη Παπαχρήστου εκπροσώπου της Γερμανικής εταιρείας Wegmann κατασκευάστριας των αυτοκινούμενων πυροβόλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην αναπληρωτής Διευθυντής Εξοπλισμών στην σημερινή απολογία του ενώπιον των ανακριτών διαφθοράς κ.κ. Γεωργουλέα και Μάρκου αμφισβητεί το ποσό που του καταλογίζεται και υποστηρίζει ότι έλαβε από τον Παπαχρήστο 750.000 ευρώ. Επίσης έχει ήδη αναφερθεί σε συνάντηση που είχε στο γραφείο του, με τον Παπαχρήστο και με τον αντιπρόεδρο της γερμανικής εταιρείας Όλαφ Έσλερ, τον οποίο έχουν καλέσει σε απολογία οι δύο ανακριτές.

Ακόμη, κατά τις υπάρχουσες πληροφορίες, ο κ.Κάντας δέχθηκε σήμερα πολλές ερωτήσεις σχετικά με ενδεχόμενες δωροδοκίες ανώτερων του ιεραρχικά στο ΥΕΘΑ, ερωτήσεις που ο κατηγορούμενος - όπως και στην απολογία του για τα υποβρύχια - φέρεται να απαντά επικαλούμενος την λογική «αφού πήρα εγώ θα πήραν και οι πιο πάνω».

Σήμερα απολογήθηκε στον ανακριτή κ. Μαλλή, ένας ακόμη στρατιωτικός από αυτούς που κατονόμασε απολογούμενος ο εκπρόσωπος της γερμανικής STN Atlas Π. Ευσταθίου ως αποδέκτες παράνομων χρημάτων, στην υπόθεση των υποβρυχίων.

Ο κατηγορούμενος στρατιωτικός αφέθηκε ελεύθερος χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο, καθώς επέστρεψε στο Δημόσιο τις περίπου 200 χιλιάδες ευρώ που είχε λάβει.

Απολογούμενος φέρεται να ισχυρίστηκε πως αυτοβούλως του τα έδωσε ο Π. Ευσταθίου, γιατί γνώριζε, επειδή ήταν οικογενειακοί φίλοι, ότι αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα.

Χθες απολογήθηκαν στον ανακριτή άλλοι δύο στρατιωτικοί,που αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγυήσεις 30 χιλιάδες ευρώ ο καθένας και περιοριστικούς όρους. Και οι τρεις στρατιωτικοί ήταν μέλη σε Επιτροπές Αξιολόγησης που σχετίζονται με την υπόθεση των υποβρυχίων.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κληθούν σε απολογία άλλοι επτά στρατιωτικοί που κατονομάστηκαν από τον κ. Ευσταθίου ως εμπλεκόμενοι στην προμήθεια των αντιαεροπορικών ΑSRAD.

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....