Διυλιστήριο: 07/18/18
ροη αναρτησεων

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

ΣΒΒΕ: 4.000 επιχειρήσεις καλούνται να κατοχυρώσουν το brand name «Μακεδονία»



Της Μαίρης Ι. Παπακωνσταντίνου

Το μεγάλο πρόβλημα για τη χρήση του μακεδονικού όρου, από τις ελληνικές επιχειρήσεις «λύνει» η «συμφωνία των Πρεσπών», ωστόσο οι Έλληνες επιχειρηματίες, πρέπει να κινηθούν γρήγορα για να κατοχυρώσουν το δικαίωμα τους να χρησιμοποιούν το μακεδονικό όνομα, δίνοντας άμεση προτεραιότητα, στις αγορές όπου δραστηριοποιούνται.

Τα παραπάνω ανέφερε μεταξύ άλλων σε εκπροσώπους του Τύπου, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, Αθανάσιος Σαββάκης, λίγες μόλις ημέρες, αφότου ο Σύνδεσμος αναγνωρίστηκε από την κυβέρνηση ως κοινωνικός εταίρος.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, 4.000 περίπου επιχειρήσεις χρησιμοποιούν τον όρο «Μακεδονία» ή παράγουν προϊόντα με μακεδονικό brand name. Δυστυχώς, όμως, έχει διαπιστωθεί, ότι μέχρι σήμερα, τουλάχιστον, σχεδόν καμία ελληνική εταιρεία δεν είχε απευθυνθεί στο Γραφείο Εναρμόνισης για την Εσωτερική Αγορά (ΟΗΙΜ), το οποίο εδρεύει στο Αλικάντε της Ισπανίας, κι αρμοδιότητά του αποτελεί η κατοχύρωση των κοινοτικών σημάτων και των κοινοτικών βιομηχανικών σχεδίων ή υποδειγμάτων. Αντίθετα, δύο Σκοπιανές εταιρείες είχαν ήδη κατοχυρώσει το δικαίωμα τους.

Για να τονίσει, δε, τη σημασία της κατοχύρωσης του ονόματος, ανέφερε, ότι "κάποιες εταιρείες, χρειάστηκε να διεκδικήσουν δικαστικά το δικαίωμα τους, για να χρησιμοποιούν τον μακεδονικό όρο. Όπως, συνέβη με ελληνική εταιρεία, που εμπορεύεται το «μακεδονικό πιπεράκι» στη Γερμανία". Στο σημείο αυτό, ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ τόνισε ότι ο Σύνδεσμος προσφέρει την απαραίτητη νομική και διαδικαστική υποστήριξη στις ελληνικές επιχειρήσεις, ώστε να διεκπεραιώσουν τη διαδικασία κατοχύρωσης του εμπορικού τους σήματος που περιέχει τον όρο «Μακεδονία».

Δεδομένου, δε, ότι η Ελλάδα βρίσκεται στους πέντε κορυφαίους επενδυτές της γειτονικής χώρας, «τώρα οι σχέσεις με τα Σκόπια θα γίνουν καλύτερες», τόνισε ο Α. Σαββάκης, καθώς όπως είπε «η διευθέτηση του διμερούς προβλήματος των δύο χωρών, θα επιφέρει κλίμα ηρεμίας κι εμπιστοσύνης και ταυτόχρονα θα εξασφαλίσει την προστασία των επενδύσεών μας στη γειτονική χώρα».

Σχετικά με το θέμα των μισθών στην Ελλάδα, ο ίδιος, τάχθηκε υπέρ της αύξησης των μισθών αλλά με ταυτόχρονη μείωση του μη μισθολογικού κόστους, ενώ πρόσθεσε πως θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων και ειδικά των μονάδων που δραστηριοποιούνται στη μεταποίηση.

Πηγή www.real.gr

https://diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κατά 10 θέσεις βελτίωσε η Ελλάδα την θέση της στην κατάταξη της ''Διεθνούς Διαφάνειας''



Βελτίωση κατά 10 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη για τον Δείκτη Αντίληψης της Διαφθοράς, "κέρδισε" η Ελλάδα το 2017 σε σχέση με το 2016, σύμφωνα με την έκθεση της διεθνούς οργάνωσης "Διεθνής Διαφάνεια".

Αυτό αναφέρεται στην ετήσια έκθεση της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας για το 2017, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Συγκεκριμένα, η Ελλάδα από την 69η θέση που κατείχε το 2016, κατατάχθηκε στην 59η θέση για το 2017 επί συνόλου 168 χωρών.

Η επικεφαλής της "Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάς" επεσήμανε ότι η άνοδος της χώρας μας στην παγκόσμια κατάταξη μέσα σε ένα χρόνο σίγουρα αποτυπώνει τις προσπάθειες των αρμόδιων κρατικών φορέων, του ιδιωτικού τομέα και της κοινωνίας των πολιτών.

Η βελτίωση αυτή της Ελλάδας, κατά 10 θέσεις, αποδίδεται στο γεγονός ότι το 2017 σε σχέση με το 2016 υπάρχει μείωση στις καταγγελίες για περιπτώσεις διαφθοράς σε ποσοστό 8,5%, καθώς και στις δικογραφίες που σχημάτισε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων κατά 15% όπως προκύπτει από την αξιολόγηση των συγκριτικών στατιστικών στοιχείων.

Αισθητά επίσης μειώθηκε ο αριθμός των προσώπων που συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία, (44%), η οποία επίσης σχετίζεται με τη μείωση των καταγγελιών για αδικήματα στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Επισημαίνεται πάντως στην έκθεση της ΔΕΕ της ΕΛ.ΑΣ, ότι κατά κοινή πεποίθηση, "η ελληνική οικονομία αντιμετωπίζει σήμερα τη χειρότερη κρίση στην ιστορία της και η αιτία για την κατάσταση αυτή βρίσκεται κυρίως στην εκτεταμένη διαφθορά σε μια σειρά τομέων της".

Εξάλλου, αξίζει να σημειωθεί πως σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες για υποθέσεις διαφθοράς, σύμφωνα με τα στοιχεία από το 2008 έως το 2017, παρατηρείται μία έκρηξη μετά το 2014, γεγονός που ερμηνεύεται ως αύξηση της εμπιστοσύνης του κόσμου στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων και τους μηχανισμούς αυτοκάθαρσης, γι' αυτό συμμετέχει πιο ενεργά στην αντιμετώπιση της συγκεκριμένης μορφής εγκληματικότητας.

Όπως προκύπτει από την έκθεση του 2017, τη μερίδα του λέοντος στις καταγγελίες σε βάρος δημοσίων λειτουργών έχει το αστυνομικό προσωπικό (αστυνομικοί όλων των βαθμών και ειδικοί φρουροί), καθώς από το σύνολο των 1.126 καταγγελιών που έγιναν όλον τον χρόνο οι 703 (62%) αφορούσαν τη συγκεκριμένη κατηγορία.

Οι υπόλοιπες 244 (ποσοστό 22%) αναφέρονταν σε καταγγελίες κατά δημοσίων υπαλλήλων, 99 (9%) αφορούσαν ιδιώτες και 80 (ποσοστό 7%) αφορούσαν καταγγελίες/πληροφορίες για εγκλήματα στα οποία συμμετέχουν αστυνομικοί και δημόσιοι υπάλληλοι.

Σε ότι αφορά στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα, ο μεγαλύτερος αριθμός καταγγελιών και πληροφοριών για διαφθορά ήταν για τον τομέα της δικαιοσύνης (246 από σύνολο 459) και ακολουθούν οι υπηρεσίες ΟΤΑ (54), νοσοκομεία (33), υπουργεία (28), δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμοί (21), οικονομικές υπηρεσίες (17), Περιφέρειες (15), πυροσβεστική (9), στρατιωτικές υπηρεσίες (8), λιμενικό και εκπαιδευτικά ιδρύματα (από 7), τελωνειακές υπηρεσίες (5), ασφαλιστικά ταμεία (3), προξενικές αρχές και Βουλή (από 1), και άλλοι οργανισμοί (4).

Συνολικά η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων χειρίστηκε το 2017 473 δικογραφίες, εκ των οποίων οι 284 αφορούσαν αστυνομικό προσωπικό, οι 136 υπαλλήλους του δημόσιου τομέα, οι 40 συμμετοχή αστυνομικών και υπαλλήλων του Δημοσίου και οι 13 ιδιώτες.

Κατά τις περιπτώσεις που εφαρμόσθηκε η αυτόφωρη διαδικασία το έτος 2017, συνελήφθησαν συνολικά 73 άτομα, από τα οποία οι 20 ήταν αστυνομικοί, οι 3 ειδικοί φρουροί, οι 19 δημόσιοι υπάλληλοι και οι 31 ιδιώτες.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία της έκθεσης που αφορούν σε ακραία και βίαιη συμπεριφορά αστυνομικών, κάτι που όπως επισημαίνεται, αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων.

Από το 2009 έως το 2017 η ΔΕΕ επιλήφθηκε συνολικά σε 201 τέτοιες υποθέσεις, εκ των οποίων οι 65 αφορούν αδικήματα σε βάρος ημεδαπών και οι 136 σε βάρος αλλοδαπών. Εξ αυτών οι 13 και 14 αντίστοιχα αφορούν το έτος 2017,

Ειδικά για τις περιπτώσεις των βασανιστηρίων, το σύνολο των υποθέσεων που χειρίστηκε η ΔΕΥ, 55 (39 σε βάρος αλλοδαπών και 16 σε βάρος ημεδαπών), από τις οποίες οι 7 αφορούσαν το 2016, ενώ οι 6 το 2017.

Για τις υποθέσεις που αφορούσαν ακραία αστυνομική συμπεριφορά (έτη 2009- 2017), ασκήθηκαν συνολικά 164 ποινικές διώξεις, από τις οποίες οι 56 το 2017.

Από την εξέλιξη των 201 υποθέσεων συνολικά από το 2009, οι 156 υποβλήθηκαν σε εισαγγελικές αρχές, οι 39 τέθηκαν στο αρχείο και οι υπόλοιπες 6 εκκρεμούν προς διερεύνηση.

Στην έκθεση υπογραμμίζεται ότι "η διαφθορά είναι ένα παγκόσμιο και πολυδιάστατο φαινόμενο το οποίο συναντάται σε όλες τις εποχές και σε όλα τα κράτη, ανεπτυγμένα και υπανάπτυκτα"ενώ "σε ακραίες περιπτώσεις, η διαφθορά υπονομεύει την εμπιστοσύνη των πολιτών στους δημοκρατικούς θεσμούς και τις διαδικασίες".

Πηγή: ΑΜΠΕ

https://diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - O ΣΚΑΪ μετέδιδε ενάμισι λεπτό την προσευχή του Ερντογάν και τον αποθέωνε


Το τούρκικο κανάλι ''ΣΚΑΪ'' το οποίο συνεργάζεται με τον Τούρκο παραγωγό Αντζουν Ιλιτζαλί  μεταδίδοντας επί 1.5 λεπτό την προσευχή του Ερντογάν σε τζαμί. Ταυτόχρονα, οι δημοσιογράφοι του σταθμού, αποθέωναν τον Σουλτάνο τη στιγμή που κρατούνται οι Έλληνες στρατιωτικοί. Πριν σκεφτείτε ότιδήποτε, σκεφτείτε τι θα είχε πάθει ο καναλάρχης στην Τουρκία αν μετέδιδε μια εικόνα του Έλληνα Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο να προσεύχεται.


Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ.


Πηγή www.periodista.gr

https://diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Για να μην ξεχνάμε το ''μεγαλείο'' της ελληνικής... διπλωματίας


Οταν η Ντόρα και τα 117 άτομα της συνοδείας της, έγραφαν ''ιστορία διπλωματίας'' στη Νέα Υόρκη, με χρήματα των -μόνιμα κορόϊδων- Ελλήνων φορολογούμενων
Η Ντόρα Μπακογιάννη, ως υπουργός Εξωτερικών, επισκέπτεται τη Νέα Υόρκη (Ηνωμένα 'Εθνη).

Γιά 12 ημέρες (Σεπτ. 2006), μαζί με ''υπηρεσιακούς παράγοντες'', 15 βουλευτές, 19 εκπρόσωπους ΜΜΕ και δεκάδες ''παρατρεχάμενους'', δηλ. ''τουρίστες'' (οι περισσότεροι βαφτίστηκαν ''σύμβουλοι'', μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος του ''Ολυμπιακού'' Βαγγέλης Μαρινάκης). Μαζί και ο Κων/νος Μητσοτάκης, τα παιδιά της Ντόρας κλπ. 'Ολα τα πλήρωσε -φυσικά- το ελληνικό Δημόσιο. (Η Ντόρα Μπακογιάννη, προήδρευσε του Συμβουλίου Ασφαλείας, γιά 2 ώρες).

Η ''υψηλή κουστωδία'' από το Ελλαδιστάν, στις ''διακοπές'' της με κρατικό χρήμα στη Νέα Υόρκη, επισκέφτηκε με... λεωφορεία πολυκαταστήματα βόρεια της πόλης. Χώρια τα δείπνα- γεύματα, το ποτό στα μπαρ, η διαμονή σε πανάκριβα ξενοδοχεία κλπ. 'Εδειχναν στην πράξη την ''ευημερούσα Ελλάδα''. (Οι... πό**** πολυτελείας για ορισμένους ''συμβούλους'' που συμμετείχαν στην αποστολή, υποθέτουμε ότι δεν πληρώθηκαν από το Δημόσιο).

Η επίσημη κατάσταση ΟΗΕ με όλα τα ονόματα της ελληνικής ''αποστολής''

Ντόρα και 117, Νέα Υόρκη, τέλη 2006 - σε 12 ημερών ''διακοπές'' χλιδάτες με έξοδα Ελλήνων φορολογούμενων, επί πρωθυπουργίας ''κουρασμένου'' γνωστού και ως ''γαρδούμπα''.
P.S. Η αποστολή τότε του πρόεδρου των ΗΠΑ είχε 67 μέλη.

(Δώστε προσοχή ειδικά στα ονόματα ''συμβούλων'')




Πηγή www.tgbnews.com

https://diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....