Διυλιστήριο: 11/19/19
ροη αναρτησεων

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

Ένοχοι 22 κατηγορούμενοι για τη Siemens, ανάμεσά τους ο Χριστοφοράκος - Απαλλάχθηκε λόγω παραγραφής ο Τσουκάτος




Πρώην στελέχη της Siemens όπως ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, Χρήστος Καραβέλας, Πρόδρομος Μαυρίδης είναι ανάμεσα στους καταδικασθέντες για την υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens.

Tο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάσισε ομόφωνα την ενοχή 22 από τους 54 κατηγορούμενους στην υπόθεση της σύμβασης 8002 μεταξύ της SIEMENS και του ΟΤΕ, για την κατηγορία της νομιμοποίησης παράνομων εσόδων κατ' επάγγελμα.

Με την απόφαση του, το δικαστήριο ανάμεσα σε άλλους, κήρυξε ενόχους τον πρώην πρόεδρο της μητρικής Siemens Έντουαρντ Πίρερ, την αθώωση του οποίου είχε ζητήσει η εισαγγελέας Ελένη Σκεπαρνιά, και το πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος Ράινχαρτ Σίκατσεκ, αλλά και τα πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της ελληνικής Siemens Μιχάλη Χριστοφοράκο, Χρήστο Καραβέλα που παραμένει καταζητούμενος επί σειρά ετών, Πρόδρομο Μαυρίδη.

Οι δικαστές, όπως εκτιμά η υπεράσπιση, αποδέχονται την εισαγγελική πρόταση σύμφωνα με την οποία το αδίκημα της δωροδοκίας είναι πλημμέλημα και επομένως έχει υποπέσει σε παραγραφή.

Παραμένει ωστόσο το κακούργημα της νομιμοποίησης παράνομων χρημάτων που διακινήθηκαν, σύμφωνα με την δικογραφία, από την γερμανική εταιρεία προς στελέχη του ΟΤΕ την περίοδο υπογραφής της σύμβασης αλλά και των επεκτάσεων της, από το 1997 και για περίπου πέντε χρόνια μετά.

Το δικαστήριο αποδέχθηκε την απαλλακτική εισαγγελική πρόταση ως προς τον πρώην βουλευτή και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρο Τσουκάτο τον οποίο κήρυξε αθώο.

Κατά πληροφορίες απαλλάχθηκε λόγω παραγραφής.

Αθώοι κρίθηκαν οι εξής πέντε: Βασίλης Τυρογαλάς, Εμμανουήλ Παπαδογιαννάκης, Νικόλαος Μανασής, Σάββας Γιαννακάκης, Αθανάσιος Ράμμος,.

Ένοχοι επίσης κρίθηκαν άλλοτε επιτελικά στελέχη του ΟΤΕ αλλά και η σύζυγος του φυγόδικου Χρήστου Καραβέλα.

Για την κ. Καραβέλα το δικαστήριο αποδέχθηκε στο σύνολο της την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων με τις επιβαρυντικές περιστάσεις, ότι το αδίκημα τελέστηκε κατ' επάγγελμα και κερδοσκοπία. Αντίστοιχη ήταν για την σύζυγο του Χρήστου Καραβέλα και η εισαγγελική πρόταση σύμφωνα με την οποία, η κατηγορούμενη γνώριζε τον ρόλο του συζύγου της και ήταν «συνιδρύτρια» και συνδιαχειρίστρια της offshore που δέχθηκε εμβάσματα από την Siemens.

Η διερεύνηση της υπόθεσης κράτησε 14 χρόνια και μάλιστα από τους 64 αρχικά κατηγορούμενους, 10 άτομα απεβίωσαν.

Πηγή www.reader.gr

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Περιφεριάρχης Β.Αιγαίου προερχόμενος από την ΝΔ : ''Το Mεταναστευτικό είναι σαράκι που τρώει την κυβέρνηση. Δεν υπάρχει κανένας έλεγχος!''



«Δεν ελέγχονται από κανέναν εκεί που βγαίνουν στις ακτές» λέει ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης

Μηδενικός έλεγχος, ΜΚΟ που κάνουν ό,τι θέλουν, μετανάστες από την κεντρική Αμερική, αθετημένες προεκλογικές δεσμεύσεις, ανύπαρκτα στοιχεία και ένας φαύλος κύκλος που φέρνει μεγαλύτερες ροές μεταναστών.

Ολα αυτά δεν είναι παρά μόνο ένα μέρος όσων αποκαλύπτει σε συνέντευξή του ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης με αφορμή το προσφυγικό - μεταναστευτικό πρόβλημα και αναφερόμενος στην κατάσταση στην περιοχή ευθύνης του. Περιοχή που αποτελεί την κυριότερη πύλη εισόδου μεταναστών στην Ευρώπη, με τον ίδιο να έχει το δύσκολο έργο να διαχειριστεί το μείζον ζήτημα, αλλά και τις αποφάσεις... τρίτων.

Γαλάζιος «αντάρτης» στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου, ο κ. Μουτζούρης κατάφερε να κερδίσει, και τώρα όσα καταγγέλλει θα πρέπει να προκαλέσουν... τουλάχιστον σκέψεις σε όσους πιστεύουν ότι η κυβέρνηση διαχειρίζεται το Μεταναστευτικό με επιτυχία.

Τους πήρατε την Περιφέρεια, εκεί που σας είχαν ξεγραμμένο. Πώς τα καταφέρατε;

Ήμουν ανεξάρτητος, όπως ξέρετε. Πρώτον, υπήρχε μια φθορά της προηγούμενης διοικητικής Αρχής και, δεύτερον, έπαιξε ρόλο ότι το δικό μας σλόγκαν ήταν τεχνοκρατικό. Ποντάραμε στην κατασκευή έργων. Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου είχε απορροφήσει μόνο το 18% του ΕΣΠΑ. Ηταν ουραγός στην απορρόφηση κονδυλίων. Εγώ, ως πολιτικός μηχανικός, έπεισα τον κόσμο ότι μπορώ να υλοποιήσω έργα.

Πέσατε, όμως, αμέσως στα βαθιά με το Μεταναστευτικό.

Σωστά το λέτε: Μεταναστευτικό. Παλαιότερα ήταν και Προσφυγικό. Τώρα οι περισσότεροι είναι οικονομικοί μετανάστες και μόνο το 5% με 7% είναι πρόσφυγες. Έχουμε μια Λέσβο, λοιπόν, που έχει περί τους 16.000 με 17.000 μετανάστες. Η Χίος έχει 7.000, η Σάμος το ίδιο και η Λέρος -νότιο Αιγαίο, βέβαια- έχει άλλους 4.000.

Είναι τραγική η κατάσταση και το κυρίαρχο θέμα είναι αυτό στα νησιά.

Αυτή τη στιγμή έχουμε 74 εθνότητες. Μετανάστες ακόμη και από την κεντρική Αμερική και το Κονγκό, οι οποίοι δεν έχουν κανέναν λόγο να βρίσκονται στα νησιά του Αιγαίου. Αλλά τι να περιμένει κανείς όταν δεν υπάρχει έλεγχος! Δεν ελέγχονται από κανέναν. Εκεί που βγαίνουν στις ακτές, το έχω δει με τα μάτια μου, δεν υπάρχει κανείς να τους παραλάβει και να τους ταυτοποιήσει. Οσοι θέλουν εμφανίζονται, όσοι όχι.

Σε κάποια σημεία βρίσκονται ΜΚΟ που κατευθύνουν τα πράγματα, αλλά οι περισσότεροι βγαίνουν μόνοι τους και μπορεί να μην έχουν εμφανιστεί πουθενά.

Αυτό καθιστά το πρόβλημα μεγαλύτερο;

Πολύ μεγάλο. Δεν ξέρει κανείς πόσοι είναι. Από την άλλη, μεταφέρονται στην ενδοχώρα 170 ή 200 άτομα και την ίδια στιγμή ξαναμπαίνουν άλλοι 300... Δεν έχει νόημα να προωθούνται, εάν συνεχώς έρχονται νέοι.

Δεν υπάρχει πρακτική λύση. Εχουμε κατακλυστεί. Εγώ την πρώτη μέρα που ανέλαβα, στην ορκωμοσία, δήλωσα ότι το κυρίαρχο θέμα είναι το Μεταναστευτικό, κι αυτό γιατί επέρχεται εθνική, φυλετική, θρησκευτική αλλοίωση του πληθυσμού μας. Το πιστεύω ακράδαντα.

Αυτό που γίνεται τώρα με τη μετεγκατάσταση στα ξενοδοχεία είναι λάθος. Αυτοί που φεύγουν και πάνε σε κάποια ξενοδοχεία σκεφτείτε ότι μετά τηλεφωνούν στις πατρίδες τους και λένε στους υπολοίπους: «Ελάτε, μένουμε σε ένα καλό ξενοδοχείο, διαμονή δωρεάν, διατροφή δωρεάν, χαρτζιλίκι τον μήνα». Είναι φαύλος κύκλος, λοιπόν, αυτό. Αποτρεπτικές γι' αυτούς θα ήταν μόνο οι κλειστές δομές. Οι ανοιχτές δομές και τα ξενοδοχεία, όπου τους δίνεται ελευθερία κινήσεων, προσελκύουν πολύ περισσότερους. Οταν τους πας π.χ. στη Φλώρινα, στη Βασιλίτσα κ.λπ. σε ξενοδοχεία και τρώνε και πίνουν τζάμπα, είναι πολύ ελκυστικό γι' αυτούς.

Είναι δύσκολο και για το δικό σας έργο όλο αυτό;

Ναι, πολύ. Το νησί του Ελύτη, του Βενέζη, του Μυριβήλη, του Εφταλιώτη, της φιλοξενίας, να ζει τέτοιες καταστάσεις; Δεν μπορείτε να φανταστείτε. Και για τη Ν.Δ. είναι μείζον θέμα και διχάζει. Εγώ ήμουν παρών όταν ο πρόεδρος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τη μεταναστευτική πολιτική της Ν.Δ. Είχε ανακοινώσει τρία ξεκάθαρα μέτρα (κλειστές δομές, φύλαξη και αποτροπή στα σύνορα, επαναπροώθηση) και κανένα δεν εφαρμόζεται.

Ο κόσμος, όμως, τα πίστεψε αυτά. Ψήφισε με βάση όλα αυτά και τίποτε δεν έγινε. Ακουσα προχθές τον αντιπρόεδρο της Βουλής, τον Νικήτα Κακλαμάνη, που είπε ότι «όπως είχε φθορά ο ΣΥΡΙΖΑ από τις Πρέσπες, κινδυνεύουμε να έχουμε και εμείς τώρα». Σωστό είναι. Υπάρχει ήδη φθορά και το βλέπω. Εμένα με στήριξαν κυρίως οι άνθρωποι της Ν.Δ. και μιλάω και ξέρω. Υπάρχει φθορά. Ο κόσμος θα αντιδράσει. Κινδυνεύουμε να υπάρξουν επεισόδια μεταξύ γηγενών και αλλοδαπών. Ενας σπινθήρας χρειάζεται.

Ο ΣΥΡΙΖΑ φέρει ευθύνη γι' αυτό;

Οι λιμενικοί λένε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ άνοιγε τις αγκαλιές. Εγώ δεν το έχω ζήσει, δεν μπορώ να το πω, αλλά εκείνοι λένε ότι τώρα η κατάσταση είναι πιο αυστηρή.

Μήπως αυτό το αλισβερίσι στα σύνορα βολεύει αρκετούς;

Καταρχάς βγάζουν οι Τούρκοι χρήματα από αυτό. Το ίδιο και μεγάλη μερίδα του ελληνικού πληθυσμού. Είτε νοικιάζουν διαμερίσματα στις ΜΚΟ είτε στους μετανάστες. Ζουν ταβέρνες μόνο από μέλη ΜΚΟ. Στη Λέσβο είναι 3.000 μέλη ΜΚΟ. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι πίνουν, τρώνε, νοικιάζουν αυτοκίνητα κ.λπ. Αν μπεις στο αεροπλάνο, το μισό είναι μέλη ΜΚΟ. Όλα αυτά είναι τζίροι.

«Αν δίνεις μάχη με το τσιγάρο και τις βλασφημίες, θα τη χάσεις»

Ποια η σχέση σας με τον πρωθυπουργό;

Καλές σχέσεις έχουμε, παρότι υποστήριξε την αντίπαλό μου, την Καλογήρου. Τα λέμε κατά καιρούς. Και τότε μου είχε πει «όποιος βγει».

Στα οικονομικά καλά τα πάει, νομίζω. Αλλά εδώ το κυρίαρχο θέμα είναι το Μεταναστευτικό και αυτό απασχολεί την ελληνική κοινωνία. Αν δεν το είχε αυτό, θα αφιερωνόταν περισσότερο. Το Μεταναστευτικό είναι σαράκι που τρώει την κυβέρνηση.

Στο Μεταναστευτικό λέτε ότι δεν εφαρμόστηκε ακόμη το κυβερνητικό πρόγραμμα. Το γεγονός επίσης ότι πήραν πίσω τη διάταξη για τη βλασφημία δείχνει ίσως ότι πολύ γρήγορα αλλάζει στάση σε κάποια θέματα η κυβέρνηση;

Θα πρέπει να ξέρεις τι μάχες δίνεις. Αν δίνεις μάχη με το τσιγάρο και τις βλασφημίες, θα τη χάσεις. Ολοι θα βλαστημούν κι όλοι θα καπνίζουν. Αυτές είναι μάχες που χάνονται. Δεν ξεκινάς απαγορεύοντας το κάπνισμα στον δρόμο. Ξεκινάς από τα εστιατόρια και ύστερα πηγαίνεις σταδιακά.

Επίσης τη βλασφημία πώς την ελέγχεις; Θα έρθει ο αστυνόμος σπίτι σου να σε ακούσει να βλαστημάς;


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κυρ. Μάλαμα: Απαλλάσσεται η eldorado από την υποχρέωση περιβαλλοντικής αποκατάστασης των αυθαιρεσιών της


"Η κυβέρνηση χαρακτηρίζει στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου ως “άρση γραφειοκρατικών βαρών” οδηγεί σε ανεξέλεγκτη απόθεση τοξικών, καθώς πλέον δεν θα έχει κανένα λόγο η εταιρία να σεβαστεί την περιβαλλοντική νομοθεσία..."

«Στο νομοσχέδιο για το ξεπούλημα της ΔΕΗ και της ΔΕΠΑ που κατέθεσε την Παρασκευή η κυβέρνηση, εκτός των άλλων, περιλαμβάνεται και μία διάταξη στο άρθρο 40, με την οποία απαλλάσσεται η eldorado από την υποχρέωση κατάθεσης εγγυητικής επιστολής 50 εκατομμυρίων ευρώ, ως εγγύηση για την αποκατάσταση των αυθαιρεσιών της» καταγγέλλει η Βουλευτής Χαλκιδικής ΣΥΡΙΖΑ Κυριακή Μάλαμα .

Η ίδια σημειώνει, ότι «η εταιρία περιέφερε επί χρόνια αυτό το αίτημα εξαίρεσης για μία υποχρέωση που απορρέει από τους περιβαλλοντικούς όρους της αδειοδότησής της. Το αίτημά της ήταν πάντοτε η κατάργηση της υποχρέωσης δέσμευσης αυτού του ποσού κι άρα η άρση της υποχρέωσής της να κάνει περιβαλλοντική αποκατάσταση».

«Η εξέλιξη αυτή, την οποία η κυβέρνηση χαρακτηρίζει στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου ως “άρση γραφειοκρατικών βαρών” οδηγεί σε ανεξέλεγκτη απόθεση τοξικών στον ΧΥΤΕΑ του Κοκκινόλακα κι αλλού, καθώς πλέον δεν θα έχει κανένα λόγο η εταιρία να σεβαστεί την περιβαλλοντική νομοθεσία, διότι σε κάθε περίπτωση δεν θα κληθεί να πληρώσει» επισημαίνει η Βουλευτής Χαλκιδικής ΣΥΡΙΖΑ .

«Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και θα τεθεί εκτός από την Βουλή και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Τετάρτη, στην μεγάλη εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στις εξορύξεις χρυσού» καταλήγει στην δήλωσή της η Κυριακή Μάλαμα.

985% πάνω από το όριο ο μόλυβδος από τα απόβλητα της Ελληνικός Χρυσός

Συστηματική ρύπανση και υποβάθμιση του ποταμού Μαυρόλακκα που είναι ο αποδέκτης των υγρών αποβλήτων του μεταλλείου Ολυμπιάδας της Ελληνικός Χρυσός διαπιστώνουν οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος. Συγκεκριμένα, με την ΑΠ 4152/18.05.2018 Πράξη Βεβαίωσης Παράβασης για το Υποέργο Ολυμπιάδας, βεβαιώνονται μεταξύ άλλων τα εξής (με λοξά γράμματα παραθέτονται αυτούσια αποσπάσματα):

από το Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων

1. Ελλιπής παρακολούθηση των ποιοτικών παραμέτρων των υγρών αποβλήτων και διάθεσή τους με υπερβάσεις ως προς τα επιτρεπόμενα όρια για τα μέταλλα ψευδάργυρο (Zn), κάδμιο (Cd), μόλυβδο (Pb), αρσενικό (As) και το pH.



α) Η εταιρεία συγκρίνει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των εκροών υγρών αποβλήτων με τα όρια μιας παλαιάς (1985) και παρωχημένης απόφασης της Νομαρχίας Χαλκιδικής και όχι με τα αυστηρότερα όρια που θέτει η σύγχρονη περιβαλλοντική νομοθεσία και ο όρος β.2.β της ΚΥΑ Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων.


«Από την εν λόγω παράβαση, με δεδομένο ότι πρόκειται για συστηματική απόρριψη υγρών αποβλήτων με υπερβάσεις, από την έναρξη λειτουργίας της δραστηριότητας (ήτοι 2ο εξάμηνο 2011) έως και τη σύνταξη της παρούσας, προκλήθηκε ρύπανση του περιβάλλοντος, κατά την έννοια του άρθρου 2 του Ν. 1650/1986″.

«Η μη συμμόρφωση της εταιρείας με τον όρο β.2.β είχε ως αποτέλεσμα τη συνεχή εκροή υγρών αποβλήτων με σημαντικά υψηλές συγκεντρώσεις στα μέταλλα ψευδάργυρο, κάδμιο, μόλυβδο, αρσενικό, προκαλώντας τη ρύπανση και περαιτέρω επιβάρυνση του υδάτινου αποδέκτη».

Η παράβαση αυτή έχει επισημανθεί επανειλημμένως στην εταιρεία επανειλημμένως και με απόλυτη σαφήνεια:
  • Από τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος, από τους πρώτους ελέγχους του 2014 μέχρι και την πιο πρόσφατη ΠΒΠ της 31-1-2019.
  • Από την αδειοδοτούσα αρχή ΔΙΠΑ/ΥΠΕΝ.
  • Από την Επιστημονική Επιτροπή παρακολούθησης της τήρησης των περιβαλλοντικών όρων του έργου.
  • Η σημασία του εν λόγω όρου επισφραγίστηκε από το ΣτΕ με τις υπ’αρ. 551 και 549/2015 αποφάσεις.

H εταιρεία επιμένει να αγνοεί όλα τα ανωτέρω και να προβάλει τη δική της αυθαίρετη ερμηνεία του όρου, εφαρμόζοντάς τον κατά το δοκούν. Απορούν οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος με το θράσος της:


«Είναι πραγματικά απορίας άξιον που η εταιρεία ακόμα και σήμερα μετά την έκδοση των ως άνω αποφάσεων, θέτει ζήτημα ερμηνείας, σαφήνειας κ.τ.λ. του εν λόγω όρου και εξαντλείται στο να εμμένει στην άποψή της και όχι στην ίδια την απόφαση του ΣτΕ και την εφαρμογή της. Η εταιρεία μονομερώς και επιλεκτικά, αγνοώντας την Απόφαση του ΣτΕ, δεν αποδέχεται τον συγκεκριμένο όρο».

β) Η εταιρεία λαμβάνει υπ’όψη μόνο τις εν διαλύσει τιμές των μετάλλων και όχι τις ολικές όπως ορίζει η νομοθεσία, με αποτέλεσμα να εξάγει πλασματικά και λανθασμένα συμπεράσματα ως προς την ποιότητα των υδάτων.


«Η ενέργεια αυτή είναι εξαιρετικά επισφαλής για το περιβάλλον αφού καταδεικνύει το ότι η εταιρεία δεν εφαρμόζει τις κάθε φορά ισχύουσες διατάξεις, όπως έχει υποχρέωση να πράττει, αλλά ακολουθεί παλαιωμένες πρακτικές, οι οποίες εν προκειμένω δεν συνάδουν με τους περιβαλλοντικούς όρους, την ισχύουσα νομοθεσία αλλά και την επιστήμη, στην οποία εδράζεται κάθε φορά η νομοθεσία».

«Βλέπουμε δηλαδή ότι προκειμένου η εταιρεία να αποκρύπτει τις υπερβάσεις των ορίων και συνεπώς την προκαλούμενη ρύπανση, χρησιμοποιεί ταυτόχρονα δύο ευεργετικά για αυτήν στοιχεία: τα ελαστικά όρια της Νομαρχιακής Απόφασης και τις μικρότερες συγκεντρώσεις των εν διαλύσει μετάλλων έναντι των ολικών».

γ) Κρίσιμα βαρέα μέταλλα όπως υδράργυρος, χρώμιο, βάριο, σελήνιο, δεν μετρώνται καθόλου. Η εταιρεία συστηματικά αγνοεί αυτή της την υποχρέωση «παραβαίνοντας έτσι σημαντικούς όρους που σχετίζονται με την ποιότητα και παρακολούθηση των ήδη βεβαρυμμένων υδατικών συστημάτων της περιοχής».

2. Ελλιπής παρακολούθηση των ποιοτικών χαρακτηριστικών των επιφανειακών υδάτων

Η εταιρεία παρακολουθεί την ποιότητα των νερών που χρησιμοποιεί ως αποδέκτες των υγρών αποβλήτων της με τον ίδιο αυθαίρετο και λανθασμένο τρόπο που παρακολουθεί και τα απόβλητα, «με αποτέλεσμα να απορρίπτονται συστηματικά υγρά απόβλητα με υπερβάσεις προκαλώντας τη ρύπανση και την υποβάθμιση των υδάτων Μαυρόλακκα».

Επισημαίνεται ότι στα περισσότερα από τα ρέματα κατά την καλοκαιρινή περίοδο δεν υπάρχει φυσική ροή υδάτων, με αποτέλεσμα τα μόνα «νερά» να είναι τα υγρά απόβλητα της εταιρείας.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι η συγκέντρωση μολύβδου στα επιφανειακά ύδατα του Μαυρόλακκα ήταν 13,05 μg/l, που η εταιρεία θεωρεί ότι είναι «εντός ορίων» επειδή παρανόμως τη συγκρίνει με τα ελαστικά όρια της αρεσκείας της. Στην πραγματικότητα η τιμή αυτή είναι 985% πάνω από το ισχύον όριο, γεγονός που αποτυπώνει και το μέγεθος της επιβάρυνσης του Μαυρόλακκα.

Παραπλανεί η «Ελληνικός Χρυσός» δηλώνοντας ότι «έχει απαντήσει αναλυτικά και τεκμηριωμένα σε όλες τις αιτιάσεις». Αποκρύπτει ότι το σύνολο των ισχυρισμών της απορρίφθηκε από τους Επιθεωρητές, με αναλυτικότατη τεκμηρίωση που περιλαμβάνεται στην Πράξη Βεβαίωσης Παράβασης.

Τα παραπάνω αφιερώνονται σε όσους νομίζουν ότι το πρόβλημα της Ολυμπιάδας είναι ΜΟΝΟ το κάδμιο. Και επιπλέον:
Στους αφελείς και τους εύπιστους που λένε «η εταιρεία έχει υπερσύγχρονο σύστημα παρακολούθησης και ελέγχει τα πάντα». Ναι, έχει σύστημα παρακολούθησης, αλλά είναι «πειραγμένο» για να βγάζει τα επιθυμητά/βολικά αποτελέσματα.
Στους δύσπιστους και ενδεχομένως κακόπιστους που λένε «δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι η εταιρεία ρυπαίνει». Ναι υπάρχουν αποδείξεις, μας τις έχουν δώσει οι αρμόδιοι κρατικοί ελεγκτικοί φορείς. Υπάρχουν επίσης αποδείξεις ότι η εταιρεία ψεύδεται όταν ισχυρίζεται ότι δεν ρυπαίνει.
Σε αυτούς που κρύβουν τα σκουπίδια κάτω από το χαλί και λένε ότι αναρτήσεις σαν αυτή «κάνουν κακό στον τουρισμό». Δεν κάνει η αλήθεια κακό στον τουρισμό, η ρύπανση κάνει κακό στον τουρισμό. Η εταιρεία κάνει κακό στον τουρισμό.

Δεν είναι μόνο το αδιαμφισβήτητο πλέον γεγονός ότι έχουμε συστηματικές παραβάσεις και συστηματική ρύπανση των υδάτων που φαίνεται πώς ήδη έχει αρχίσει να επηρεάζει την υγεία των ανθρώπων. Είναι και το ότι η εταιρεία έχει κάνει σαφές ότι δεν προτίθεται να συμμορφωθεί, αφού θρασύτατα κοροϊδεύει τις ελεγκτικές αρχές προβάλλοντας συνεχώς τις ίδιες δικαιολογίες. Τι περιμένει επιτέλους το ΥΠΕΝ για να λάβει ουσιαστικά μέτρα κατά της εταιρείας; Η συγκέντρωση μολύβδου στο ποτάμι 985% πάνω από το επιτρεπτό όριο δεν είναι αρκετή;

Η Πράξη Βεβαίωσης Παράβασης διαβιβάστηκε από την Επιθεώρηση και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκιδικής. Μέχρι πότε θα αφήνουν τον περιβαλλοντικό εγκληματία να δρά ανενόχλητος;
Διαβάστε περισσότερα.... »
....