Διυλιστήριο: 08/09/14
ροη αναρτησεων

Σάββατο, 9 Αυγούστου 2014

Παπαχριστόπουλος: Αποκλεισμένος στην Ισμαηλία με προορισμό τη Γάζα

Κραυγή αγωνίας από την Ισμαηλία της Αιγύπτου, για το συνεχές έγκλημα στη Λωρίδα της Γάζας, στέλνει μέσω του CRASHonline.gr ο γνωστός γιατρός για την ανθρωπιστική του δράση Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

Εδώ και τρεις ημέρες προσπαθεί να προσεγγίσει την εμπόλεμη ζώνη για να προσφέρει τις ιατρικές του υπηρεσίες αλλά συναντά την αδιανόητη άρνηση των αιγυπτιακών αρχών που δεν επιτρέπουν σε ανθρωπιστικές οργανώσεις και εθελοντές να περάσουν τα σύνορα και να προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στον άμαχο πληθυσμό και στα εκατοντάδες θύματα του πολέμου.

Μιλώντας αποκλειστικά στο CRASHonline.gr o Θανάσης Παπαχριστόπουλος είπε τα εξής:
«Βρίσκομε εδώ και τρεις ημέρες μαζί με τον συνάδελφο Δημήτρη Μονιέ με σκοπό να φτάσουμε στη Λωρίδα της Γάζας και να προσφέρουμε ιατροφαρμακευτικό υλικό με τρία μεγάλα κιβώτια που έχουμε μαζί μας αλλά τις υπηρεσίας μας ως γιατροί εξειδικευμένοι στην πολεμική ιατρική.
Δυστυχώς όμως έχουμε συναντήσει την αδιανόητη άρνηση των αιγυπτιακών αρχών που δεν επιτρέπουν σε ανθρωπιστικές οργανώσεις να περάσουν στη Λωρίδα της Γάζας. Φτάσαμε μέχρι την πόλη Αρίς, περίπου 40 χλμ από την Ράφα, μια πολύ διχοτομημένη, η μισή στην Αίγυπτο και η άλλη μισή στη Λωρίδα της Γάζας.
Οι Αιγύπτιοι μας γύρισαν πίσω στην Ισμαηλία, το ίδιο έκαναν και σε 10 ανθρωπιστικές οργανώσεις και 65 γιατρούς. Είμαστε πλέον όλοι εδώ και προσπαθούμε να βρούμε τρόπο να φτάσουμε στη Γάζα.
Οι αιγύπτιοι έχουν στήσει 7 μπλόκα στον δρόμο προς την Ράφα και δεν επιτρέπουν να φτάσει κανείς εκεί. Δεν μπορώ να εξηγήσω το γιατί.
Αυτό που πρέπει να καταλάβει ο κόσμος είναι ότι ο αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας είναι ένα συνεχές έγκλημα που πρέπει επιτέλους να σταματήσει. Δύο εκατομμύρια άνθρωποι στοιβάζονται σε μια περιοχή όση και η Κάρπαθος. Πλέον οι ελλείψεις είναι τεράστιες, εκατντάδες άμαχοι και παιδιά πεθαίνουν και μένουν ανάπηροι επειδή δεν έχουν τις πρώτες βοήθειες που απαιτούνται.
Εμείς δεν το βάζουμε κάτω και θα επιμείνουμε. Όσα εμπόδια και συναντήσουμε. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που βρισκόμαστε σε παρόμοια κατάσταση».

Δείτε στον χάρτη τα σημεία που αναφέρεται ο Θανάσης Παπαχριστόπουλοςhttp://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στο "εκτελεστικό απόσπασμα" οι ψυχικά ασθενείς - Μνημονιακά...λουκέτα στα δημόσια ψυχιατρικά νοσοκομεία

Με προχειρότητα αλλά και περισσή σπουδή η κυβέρνηση βάζει λουκέτο τις επόμενες ημέρες σε Δαφνί, Δρομοκαΐτειο και Ψυχιατρείο Θεσσαλονίκης. 1.300 ψυχικά ασθενείς οι οποίοι νοσηλεύονται μόνο σε Δαφνί και Δρομοκαϊτειο και 4.500 πάσχοντες που επισκέπτονται τακτικά τα ιδρύματα, προορίζονται για Γενικά Νοσοκομεία, που ήδη λειτουργούν με ράντζα και ελλείψεις προσωπικού και υλικού. Αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την ψυχιατρική απορρύθμιση δηλώνουν οι εργαζόμενοι στις δομές ψυχικής υγείας.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν μάλιστα οι εργαζόμενοι σε Δαφνί και Δρομοκαΐτειο, κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι θέλει να αποποιηθεί των ευθυνών της και προανήγγειλαν μπαράζ κινητοποιήσεων που θα αποφασιστεί αύριο στις γενικές συνελεύσεις τους. Όπως είπαν, μέχρι στιγμής η αναζήτηση χώρων στα Γενικά Νοσοκομεία από το υπουργείο Υγείας, έχει καταλήξει σε κλινικές του Θριασίου και του Ευαγγελισμού, με δυναμική 20 κλινών και με 40 ράντζα, όταν μόνο στα δύο μεγάλα ψυχιατρικά νοσοκομεία της Αθήνας νοσηλεύονται ήδη 1.300 ασθενείς.

Σημειώνεται ότι το Δαφνί διαθέτει 9 ψυχιατρικές κλινικές και το Δρομοκαϊτειο 6. Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν ότι πίσω από τη σπουδή της κυβέρνησης για λουκέτο στα δύο ψυχιατρικά νοσοκομεία είναι η απόφασή της να παραχωρήσει 400 στρέμματα στο ΤΑΙΠΕΔ. Υπογράμμισαν, δε, ότι δεν πρόκειται για ψυχιατρική μεταρρύθμιση, αλλά για απορρύθμιση με μνημονιακή επιταγή. Δεν υπάρχουν κατάλληλοι και επαρκείς χώροι για να στεγαστούν οι ψυχικά πάσχοντες, τονίζουν γιατροί και εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία, σε ανακοινώσεις της ΕΙΝΑΠ και της ΠΟΕΔΗΝ.

Πάντως, τεχνικά κλιμάκια του υπουργείου Υγείας αναζητούν τους... κατάλληλους χώρους για να στεγασθούν οι ψυχιατρικές κλινικές, σε δημόσια νοσοκομεία. Εντός των ημερών θα συντάξουν πόρισμα που θα παραδώσουν στην ηγεσία του υπουργείου.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

H Αργεντινή προσέφυγε στο Δικαστήριο της Χάγης

Το Μπουένος Άιρες ζήτησε από το Διεθνές Δικαστήριο στη Χάγη να κινήσει μια διαδικασία εναντίον των ΗΠΑ για το χρέος της Αργεντινής.

Μια ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Διεθνές Δικαστήριο, το ανώτατο δικαστήριο του ΟΗΕ που επιλύει διαμάχες μεταξύ των κρατών, αναφέρει ότι το αίτημα «διαβιβάστηκε στην αμερικανική κυβέρνηση. Παρόλα αυτά δεν θα αναληφθεί καμία δράση αν δεν και μέχρις ότου» η Ουάσινγκτον δεχθεί τη δικαιοδοσία του.

Η Αργεντινή αναφέρει στην προσφυγή της προς το Διεθνές Δικαστήριο ότι οι ΗΠΑ «προέβησαν σε παραβιάσεις της κυριαρχίας και της ετεροδικίας της Αργεντινής και άλλες σχετικές παραβιάσεις ως αποτέλεσμα των δικαστικών αποφάσεων που έλαβαν αμερικανικά δικαστήρια».


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΕΝΦΙΑλωθήκαμε..

     ..αλύπητα!
Και δεν είναι μόνον αυτό.

Είναι που μόνοι μας πήγαμε και μπήκαμε στο μπουκάλι μιάς άχρηστης-ανίκανης-πουλημένης κυβέρνησης,
..ενός άχρηστου-ανίκανου-ξεπουλημένου ''πρωθυπουργού'', που το μόνο που έχει κάνει στην ζωή του είναι μία πιτσαρία ''που έσκισε'', και ότι έριξε (κατ' εντολή ποιών άραγε τότε;) μιάν άλλη κυβέρνηση! Α! Και ότι βοήθησε το ΠαΣοΚ δυό-τρείς φορές να ξελασπώσει!

Και δεν είναι μόνον αυτό.
Είναι που τώρα που η ανικανότητά του(ς) βγήκε στον γιακά με το θέμα του ΕΝΦΙΑ, μας παραμυθιάζουν ακόμα με ''εντολές Ψευταρά'' για επανεξέταση του φόρου, για περσινές αντικειμενικές αξίες,
..και 'μεις τα χάβουμε!

Για έναν φόρο που τον πολυδιαφημίσανε ότι θα διορθώνει τις αδικίες του προηγούμενου χαρατσιού, ότι θα είναι πιό ελαφρύς, ότι θα είναι ''όλα σε ένα'', που τον προετοιμάζανε ένα χρόνο τώρα,
..και τα κάνανε μπάχαλο!
Κι εμείς περιμένουμε απ' τους ίδιους αυτούς, να τα διορθώσουν!

Εδώ, το blog, θα κάνει κάτι που δεν συνηθίζει. Θα παραθέσει ολόκληρο το σχόλιο της στο facebook κάποιας βουλευτού.
Ας το διαβάσουμε πρώτα χωρίς όνομα για να δούμε αν συμφωνούμε:

..''Ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας απαιτεί αποζημίωση για την ζημιά της χώρας του από το φιάσκο με την Ρωσία.
Σε μας κάνουν συσκέψεις να σκεφτούν τι μπούρδες θα πουν στους αγρότες για να δικαιολογήσουν το yes sir και τις υποκλίσεις στους εταίρους.
Εν τωμεταξύ οι πολίτες αυτής της χώρας επιδίδονται σε αλληλοσπαραγμό. Ο ένας τους ξυνίζει, ο άλλος τους μυρίζει, όλα σε όλους τους ενοχλούν.
Θέλουμε να φύγουν, αλλά ξέρω και εγώ; μήπως μας βγάλουν από το ευρώ; μήπως πτωχεύσουμε; μήπως οι αριστεροί μας πάρουν τα σπίτια; μήπως ο Καμμένος πάει στην ΝΔ; Μήπως, μήπως...... Και πώς μετά εγώ θα αντικρύσω τον παππού μου που είναι δεξιός, που είναι πασοκ;
Ας κάτσουμε να κατηγορήσουμε την αντιπολίτευση.
Αυτοί φταίνε για όλα δεν ρίχνουν τον Σαμαρά..... Σσσσσς οι πολίτες κοιμούνται . Κοιμούνται και ονειρεύονται τον από μηχανής θεό. Θα ξυπνήσουν και θα έχει τελειώσει ο εφιάλτης . Ετσι απλά χωρίς δουλειά , χωρίς αγώνα ''

Διαφωνεί άραγε κάποιος;
Και τώρα το όνομα: Το σχόλιο το υπογράφει η κυρία Ραχήλ Μακρή.

ΕΝΦΙΑλωθήκαμε, και εμφιαλωθήκαμε συγχρόνως μόνοι μας!
Εδώ που φτάσαμε κανείς δεν θάρθει ν' ανοίξει το μπουκάλι για να βγούμε.
Πρέπει να το σπάσουμε μόνοι μας!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....