Διυλιστήριο: 03/13/18
ροη αναρτησεων

Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Ωρα μηδέν για τα οικονομικά των κομμάτων



Παπαγγελόπουλος: Ο φάκελος βρίσκεται στον εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, η Δικαιοσύνη πλέον ερευνά τα σκάνδαλα!

Στον εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος βρίσκεται ο φάκελος με τα οικονομικά των κομμάτων, όπως ενημέρωσε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, σημείωσε ότι οι εισαγγελείς δεν έχουν ολοκληρώσει ακόμη την έρευνά τους, ξεκαθαρίζοντας πως η Δικαιοσύνη θα αφεθεί απερίσπαστη και ανεπηρέαστη να ολοκληρώσει τη δουλειά της.
Οπως είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος, η δικογραφία που έχει σχηματιστεί βρίσκεται στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης, ενώ ενημέρωσε ότι δεν έχει αποσταλεί ακόμη στο υπουργείο Δικαιοσύνης φάκελος για κάποιο πολιτικό πρόσωπο.

Τα παράθυρα


«Η Δικαιοσύνη πλέον ερευνά τα σκάνδαλα. Το μόνο που χρειαζόταν η Δικαιοσύνη ήταν να ανοίξουν κάποια παράθυρα που κάποιοι τα είχαν επιμελώς κλείσει και να μπει φως και αέρας» όπως σημείωσε.
Ο κ. Παπαγγελόπουλος επέλεξε να μην ανοίξει περαιτέρω τα χαρτιά του, ωστόσο δήλωσε την εμπιστοσύνη του στη Δικαιοσύνη και ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει και δεν ενημερώνει για υποθέσεις που είναι σε εξέλιξη, «παρά τα αντιθέτως θρυλούμενα περί σκευωριών, συνωμοσιών -διεθνών, μάλιστα- στα οποία έχω αναδειχθεί σε εξπέρ» όπως ανέφερε σκωπτικά.

Ενδεικτικό των παραπάνω είναι και το γεγονός ότι δεν παρείχε καμία επιπλέον ενημέρωση πέρα από την απάντηση των αρμόδιων υπηρεσιών στο ερώτημα αναφορικά με το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η έρευνα στην υπόθεση των οικονομικών των πολιτικών κομμάτων.
Την ίδια ώρα, πάντως, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε όσα του καταλογίζονται από την αντιπολίτευση το τελευταίο διάστημα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δοκιμάζει στο πετσί του» τους «κουτσαβακισμούς» και τις «αλητείες». Οπως είπε, η «μάχη του καλού και του κακού είναι αέναη», η κυβέρνηση θα συνεχίσει τη μάχη της και όποιο αποτέλεσμα και αν προκύψει «καλό θα είναι για τον τόπο».

Για τα δάνεια


Από την πλευρά του, ο επερωτών βουλευτής υποστήριξε ότι άμεσα θα έρθουν στο φως της δημοσιότητας δικογραφίες για τα δάνεια των κομμάτων, επικαλούμενος δημοσιογραφικές πληροφορίες.
Αναφερόμενος δε στην ανυποληψία των καθεστωτικών κομμάτων, επικαλέστηκε το δημοσίευμα-βόμβα της «κυριακάτικης δημοκρατίας», που έφερε τριγμούς στο πολιτικό σκηνικό, αποκαλύπτοντας τον τρόπο με τον οποίο η Siemens «λάδωνε» τα κόμματα, με ποσοστό 2% από κάθε σύμβαση με το Δημόσιο.

Κρατώντας στο χέρι το κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας μας (της 11ης Μαρτίου), ο Νίκος Νικολόπουλος σχολίασε: «Παίρνανε ένα τσουβάλι μαύρα χρήματα, παίρνανε δανεικά, γλεντοκοπάγανε και τώρα γυρίζουν και την πλάτη».
Υπενθυμίζεται ότι η «κυριακάτικη δημοκρατία» έφερε στο φως το έγγραφο-ντοκουμέντο της απόφασης του Ειρηνοδικείου Μονάχου, μέσω του οποίου φανερώνεται με ποιον τρόπο η Siemens από το 1990 και μετά χρηματοδοτούσε σε ετήσια βάση από τα «μαύρα» ταμεία τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ.

Συνεχίζεται η «σιωπή» από Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ για τον «ποταμό» από μίζες της Siemens

Δεύτερη ημέρα χωρίς εξηγήσεις από τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ ήταν η χθεσινή για τις μίζες της Siemens, μετά τις αποκαλύψεις που έκανε η «κυριακάτικη δημοκρατία» σχετικά με τον τρόπο που η γερμανική εταιρία λάδωνε αυτά τα δύο κόμματα από το 1990.
Μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ επανέρχεται ζητώντας απαντήσεις από τις ηγεσίες των δύο κομμάτων. Ειδικότερα, στο στόχαστρο της Κουμουνδούρου βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σε νέα ανακοίνωσή του το κυβερνών κόμμα τονίζει χαρακτηριστικά για την αφωνία της αξιωματικής αντιπολίτευσης «Amber Alert! Εξαφάνιση του προέδρου της Ν.Δ. και του γραφείου Τύπου της».

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει εκ νέου και άλλα τρία ερωτήματα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καλώντας τον να πάρει θέση σχετικά με τις «απαράδεκτες δηλώσεις» του βουλευτή της Ν.Δ. Δημήτρη Σταμάτη για τα Ελληνοτουρκικά, να διευκρινίσει τι συμβαίνει «σχετικά με τις επιχειρηματικές σχέσεις της συζύγου του» με την taxibeat, υπέρ της οποίας «ξιφουλκούσε ο ίδιος», καθώς και για «τις στενές σχέσεις στελεχών της Ν.Δ. με μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης Combat 18».


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο Βενιζέλος «αδειάζει» Φώφη και ζητά ευθέως μέτωπο κατά Τσίπρα με τη ΝΔ



Μετεκλογικό κυβερνητικό μέτωπο με τη Ν.Δ., στο οποίο δεν θα μετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε για πρώτη φορά με ευθύτητα τέτοια που δεν επιδέχεται παρερμηνείας ο Ευ. Βενιζέλος, στέλνοντας εκ νέου μήνυμα στην ηγεσία του νέου φορέα, του Κινήματος Αλλαγής, για απόρριψη της στρατηγικής των “ίσων αποστάσεων” απέναντι σε ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τα τελευταία περίπου δύο χρόνια εξέφραζε τη θέση για ευρεία κυβέρνηση με τη συμμετοχή και της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας με εύσχημο τρόπο να εννοηθεί ότι, παρότι η πρόσκληση απευθύνεται σε όλους, πρακτικά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αποδεχόταν τη συμμετοχή του σε τέτοιο σχήμα και συνεπώς σε αυτή την κυβέρνηση θα συμμετάσχουν όσοι τελικά το επιθυμούν.

Με αυτόν τον τρόπο ισορροπούσε πάνω στην κεντρική γραμμή της ΔΗ.ΣΥ. για “κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης”, παρότι έγερνε σαφώς προς τη δεξιά πλευρά.

Με τις δύο τελευταίες παρεμβάσεις του στη Βουλή με αφορμή το σκάνδαλο Novartis, στη συζήτηση αφενός της κυβερνητικής πρότασης για Προκαταρκτική και, αφετέρου, της πρότασης της Ν.Δ. για Προκαταρκτική, ο Ευ. Βενιζέλος ζήτησε εκλογές, λέγοντας ότι “υπάρχουν πλέον καθαρά πολιτικά μέτωπα, δημοκρατία-αυταρχισμός, κράτος δικαίου-βαθύ κράτος, ευρωπαϊκή προοπτική-τριτοκοσμική περιπέτεια”, εντάσσοντας προφανώς τον ΣΥΡΙΖΑ στα δεύτερη σκέλη αυτών των διπόλων.

Κατηγόρησε δε την κυβέρνηση για προσπάθεια -μέσω του σκανδάλου Novartis- “αποκλεισμού των ανθρώπων που είναι κατά του φλερτ με τον ΣΥΡΙΖΑ», εντάσσοντας τον εαυτό του (μαζί με τον Ανδ. Λοβέρδο, το όνομα του οποίου επίσης είναι στη δικογραφία) σε αυτή την κατηγορία στελεχών στο ΠΑΣΟΚ.

Το επόμενο βήμα ήταν η υπερψήφιση της πρότασης της Ν.Δ., κόντρα στη “γραμμή” της ΔΗ.ΣΥ.

Χθες Δευτέρα, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Φιλελεύθερος”, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ρωτήθηκε με αφορμή αυτή την ψηφοφορία αν η ΔΗ.ΣΥ. έχει την “πολυτέλεια” να διατηρεί μια γραμμή ίσων αποστάσεων.

“Όταν δίνεις μάχη για τη δημοκρατία, δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις. Άλλο η πολιτική διαφωνία ή η ιδεολογική διαφοροποίηση εντός του δημοκρατικού και φιλοευρωπαϊκού τόξου και άλλο το μέτωπο κατά της πολιτικής και θεσμικής αλητείας και αθλιότητας” απάντησε.

“Δεν τηρούμε ίσες αποστάσεις, δεν είμαστε στη μέση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. Είμαστε απέναντι και από τους δύο, γιατί είμαστε απέναντι στη συντήρηση και στον λαϊκισμό» δήλωνε η Φ. Γεννηματά την Κυριακή.

Ο Ευ. Βενιζέλος ρωτήθηκε αν ισχύουν αφενός η θέση του “υπέρ μιας κυβέρνησης ευρωπαϊκού προσανατολισμού και μεγάλης συναίνεσης” και αφετέρου η πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή υπό σαφείς προϋποθέσεις.

Η απάντησή του ήταν περισσότερο από σαφής: «Η πρόσκλησή μου είναι θεσμικού χαρακτήρα. Δεν είναι όμως αυτή η πολιτικά ρεαλιστική εκδοχή. Η ήττα των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. πρέπει να είναι και θα είναι στρατηγική. Θα είναι ήττα του ιστορικού θράσους κάποιων να βλάψουν τόσο πολύ την προοπτική του τόπου ελαφρά τη καρδία”.

Πηγή www.tribune.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η Τουρκία σκάβει για πόλεμο αρμάτων στον Εβρο


Κατασκευάζει ειδική τάφρο 4,5 χιλιόμετρα από το σημείο όπου συνελήφθησαν οι Ελληνες στρατιωτικοί, στο προγεφύρωμα του Κάραγατς στην περιοχή των Καστανιών στον Εβρο, προκειμένου να εμποδίσει πιθανή προέλαση ελληνικών δυνάμεων ανατολικά

Το κανάλι-τάφρος Canal Edirne (Κανάλι της Αδριανούπολης), όπως είναι η επίσημη ονομασία του, έχει συνολικό μήκος 7.800 μ., πλάτος 60 μ. και βάθος 3 μ. Χαράχτηκε δυτικά του σημερινού οικισμού Κάραγατς, που αποτελεί προάστιο της Αδριανούπολης στη δυτική όχθη του Εβρου, σε έκταση που απαλλοτριώθηκε από το Δημόσιο.

Η κατασκευή του έργου ανακοινώθηκε στα τέλη του 2015 από τον τότε πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου, έχοντας το ΟΚ του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερτογάν και του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας στρατηγού Χουλουσί Ακάρ, που βρίσκεται στη θέση του έως σήμερα. Οι πρώτες εργασίες ξεκίνησαν άμεσα και συνεχίστηκαν με εντατικό ρυθμό το επόμενο διάστημα, φτάνοντας στο 90% του έργου τον περασμένο Δεκέμβριο. Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, το συνολικό κόστος του έργου άγγιξε τα 100 εκατ. δολάρια, ενώ προγραμματίζονται και εγκαίνια παρουσία του... σουλτάνου Ερντογάν.

Τούρκοι στρατιωτικοί αναλυτές θεωρούν το Canal Edirne κορυφαίο οχυρωματικό έργο, με μοναδική αποστολή να αποτρέψει πιθανή εισβολή ελληνικών αρμάτων μάχης και μηχανοκίνητων δυνάμεων στην Ανατολική Θράκη σε περίπτωση στρατιωτικής εμπλοκής και προσπάθειας της Ελλάδας να δημιουργήσει «ισοδύναμο τετελεσμένο» μετά από πιθανή κατάληψη ελληνικού εδάφους από την Τουρκία. «Το ισοδύναμο τετελεσμένο προβλέπει ότι η απάντηση στην οποιαδήποτε εχθρική ενέργεια εναντίον της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας θα είναι ισοδύναμη ενέργεια των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Μια κίνηση τουρκικής επιθετικότητας στο Αιγαίο θα οδηγούσε στην ανταπόδοση της εχθρικής ενέργειας σε άλλη περιοχή, όπως στο Κάραγατς», αναφέρει στο «ΘΕΜΑ» ο δημοσιογράφος και στρατιωτικός αναλυτής Δημήτρης Μανακανάτας, επισημαίνοντας πως το Canal Edirne εντάσσεται στην προσπάθεια της Αγκυρας να αποτρέψει ισοδύναμο τετελεσμένο από την ελληνική πλευρά στο έδαφός της. «Σκοπός του ισοδύναμου τετελεσμένου είναι η κινητοποίηση του διεθνούς παράγοντα με απώτερο στόχο την επίτευξη αμοιβαίας απαγκίστρωσης από εδάφη των δύο εμπλεκομένων», τονίζει.

Το έργο, που ολοκληρώθηκε μέσα σε 36 μήνες, θεωρείται επισήμως αντιπλημμυρικό και εντάσσεται στο πλαίσιο της πολιτικής προστασίας για το ενδεχόμενο υπερχείλισης του Εβρου και για πλημμυρικά φαινόμενα που τα τελευταία χρόνια είναι έντονα. Το διάστημα αυτό ολοκληρώνονται τα τεχνικά έργα (δρόμοι, γέφυρες κ.ά.) που είναι αναγκαία για την άμεση πρόσβαση και διαπέραση της τάφρου από τουρκικές δυνάμεις, εφόσον απαιτηθεί.
Τουρκικές αμυντικές ιστοσελίδες υποστηρίζουν ότι με τη νέα τάφρο «σφραγίζεται» το μοναδικό σημείο από το οποίο ελληνικές μηχανοκίνητες δυνάμεις θα μπορούσαν να δημιουργήσουν προγεφύρωμα στο Κάραγατς για να προελάσουν στη συνέχεια ανατολικά προς την πεδιάδα της Ανατολικής Θράκης, αφού πρώτα βέβαια καταφέρουν να διαπεράσουν τον ποταμό Εβρο.

«Με την κίνηση της Τουρκίας να βαφτίσει αρδευτικό έργο μια αντιαρματική τάφρο, που σε κάθε περίπτωση μπορεί να γεφυρωθεί από τον Ελληνικό Στρατό, προσπαθεί να περιορίσει τις επιλογές της ελληνικής πλευράς σε μια δική της ενέργεια» λέει ο κ. Μανακανάτας, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «η τουρκική τάφρος μπορεί θεωρητικά να αποτελεί εμπόδιο για την κατάληψη του συνόλου της εξέχουσας του Κάραγατς, από την άλλη όμως αποτελεί και σημείο οχύρωσης του επιτιθέμενου σε εκείνο το σημείο. Διότι πάντα το νόμισμα έχει δύο όψεις».

Εχοντας ως δεδομένο ότι το δόγμα της Ελλάδας δεν είναι επιθετικό, σενάρια ζεύξης του Εβρου τίθενται μόνο στην περίπτωση τουρκικής προσβολής ή θερμού επεισοδίου τύπου Ιμίων. Τον περασμένο Ιούλιο, πάντως, το Δ’ Σώμα Στρατού προχώρησε σε επίδειξη της ισχύος του -στέλνοντας παράλληλα μήνυμα στους γείτονες- με την πραγματοποίηση άσκησης βίαιης διάβασης του Canal Edirne και προέλασης στη συνέχεια στα ανατολικά, παρουσία και του Α/ΓΕΣ αντιστράτηγου Αλκιβιάδη Στεφανή. Σύμφωνα με το σενάριο προσομοίωσης, η άσκηση στόχευε σε πολύωρες επιχειρήσεις προκειμένου να διαμορφωθεί ικανό προγεφύρωμα βάθους αρκετών δεκάδων χιλιομέτρων στο τρίγωνο του Κάραγατς και εντός τουρκικού εδάφους.

Η ελληνική τάφρος στον Εβρο
Τη δική της τάφρο δυτικά των χερσαίων συνόρων με την Τουρκία έχει όμως και η Ελλάδα. Χρονολογείται από το 1974, ωστόσο την περίοδο 2010-2011 πραγματοποιήθηκαν εργασίες διαπλάτυνσης, εκβάθυνσης και επέκτασής της, αποκλειστικά με μέσα και προσωπικό του Μηχανικού, με χαμηλότερο κόστος κατασκευής σε σχέση με μια ιδιωτική εταιρεία, υπό την επίβλεψη του τότε Α/ΓΕΣ στρατηγού Φραγκούλη Φράγκου.

Η τάφρος έχει μήκος 12 χλμ., πλάτος 35 μέτρα, βάθος 12 μέτρα, ύψος αναχώματος 7 μέτρα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν βαλβίδα εκτόνωσης του ποταμού Αρδα σε περιόδους πλημμύρας. Το «lifting» και η επέκταση της τάφρου είχαν χαρακτηριστεί αναγκαία μετά την αγορά των νέων γεφυροφόρων αρμάτων από τις τουρκικές δυνάμεις για τη διάβαση του Εβρου.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Ε.Σ., η αντιαρματική τάφρος ισχυροποιεί σημαντικά την αμυντική ικανότητα του Εβρου, επιτρέποντας εξοικονόμηση στρατιωτικών δυνάμεων για την αντιμετώπιση ενδεχόμενης τουρκικής επιθετικής ενέργειας και ταυτόχρονα εξασφαλίζει την έγκαιρη προειδοποίηση σε περίπτωση προετοιμασίας του αντιπάλου για επιθετική ενέργεια, αφού η διάβαση του ποταμού και ακολούθως της τάφρου απαιτεί μεγάλη συγκέντρωση δυνάμεων.

Το προγεφύρωμα βρίσκεται βορειοανατολικά της Ορεστιάδας και εκτείνεται από τον συνοριακό σταθμό Καστανιών, όπου συμβάλλουν οι ποταμοί Εβρος και Αρδας, μέχρι ανατολικά του χωριού Νέα Βύσσα


Το τρίγωνο του Κάραγατς

Το προγεφύρωμα που βρίσκεται βορειοανατολικά της Ορεστιάδας εκτείνεται από τον συνοριακό σταθμό Καστανιών, όπου συμβάλλουν οι ποταμοί Εβρος και Αρδας, μέχρι ανατολικά του χωριού Νέα Βύσσα. Το εν λόγω προγεφύρωμα προέκυψε στο πλαίσιο της εφαρμογής ειδικής ρύθμισης που περιλαμβανόταν στη Συνθήκης της Λωζάννης (1923) η οποία καλύπτει την Αδριανούπολη (Κάραγατς) που είναι κτισμένη στις όχθες του Εβρου. Σε αυτό το σημείο τα σύνορα Ελλάδας - Τουρκίας δεν ταυτίζονται με τον μέσο ρου του Εβρου, όπως στην υπόλοιπη οριογραμμή, αλλά είναι χερσαία με μήκος περί τα 12 χλμ. Το λεγόμενο τρίγωνο του Κάραγατς είναι μια στενή λωρίδα γης έκτασης 24.000 τ.μ. που εκτείνεται στη δυτική όχθη του ποταμού Εβρου και αποτελεί ουσιαστικά το μοναδικό σημείο της ελληνοτουρκικής μεθορίου που υπάρχουν χερσαία σύνορα με την Ελλάδα.

Το 1923 και μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή, η Ανατολική Θράκη αποδόθηκε στην Τουρκία και ο Ελληνικός Στρατός αποσύρθηκε άμεσα δυτικά του Εβρου, που ορίστηκε φυσικό σύνορο των δύο χωρών χωρίζοντας γεωγραφικά τη Δυτική από την Ανατολική Θράκη.

Αρχικά η Αδριανούπολη δόθηκε στην Τουρκία, ενώ το προάστιο του Κάραγατς -στη δυτική όχθη του ποταμού-, όπου βρισκόταν ο επιβλητικός σιδηροδρομικός σταθμός της πόλης, στην Ελλάδα.

Γρήγορα η περιοχή του Κάραγατς πλημμύρισε από Ελληνες πρόσφυγες που άφησαν πίσω τα σπίτια τους αναζητώντας τη νέα τους πατρίδα. Ωστόσο οι συνομιλίες για την υπογραφή ειρήνης στη Λωζάννη δεν είχαν ολοκληρωθεί, αφού η τουρκική πλευρά επέμενε να καταβάλει η Ελλάδα υπέρογκες πολεμικές αποζημιώσεις. Ο Ελληνας διαπραγματευτής Ελευθέριος Βενιζέλος πρότεινε στον Τούρκο πληρεξούσιο Ισμέτ Ινονού να παραχωρήσει η Ελλάδα στην Τουρκία το τρίγωνο του Κάραγατς αντί κάποιας άλλης αποζημίωσης.

Η απάντηση της τουρκικής πλευράς άργησε, κρατώντας ανοιχτό το ενδεχόμενο καταγγελίας της εκεχειρίας και έναρξης νέων εχθροπραξιών ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία στη Θράκη. Στις 26/5/1923 ο Ινονού αποδέχτηκε τελικά την ελληνική πρόταση και η τριγωνική περιοχή που ορίζεται από το Κάραγατς και τα χωριά Ντεμερντές και Μπόσνα πέρασε στην κυριαρχία της Τουρκίας και οι Ανατολικοθρακιώτες πρόσφυγες πήραν και πάλι τον δρόμο της προσφυγιάς περνώντας τον Εβρο. Εντός της ελληνικής επικράτειας, περίπου 18 χλμ. νότια της Αδριανούπολης, έβαλαν τον θεμέλιο λίθο της νέας τους πατρίδας, της σημερινής Ορεστιάδας


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ένοχος για ηθική αυτουργία σε απόπειρα δολοφονίας ο Α. Φλώρος της Energa που υπερασπιζόταν ο Βορίδης


Το Διυλιστήριο λέει : ''...Για να καταλάβουμε τον κύκλο, δικηγόρος υπεράσπισής του ήταν ο Βορίδης της ΝΔ, και μάρτυρaς στην δίκη ήταν ο Σταύρος Ψυχάρης, ο μεγαλοεκδότης. Συγκεκριμένα : 
  • Από τους σκληρούς δίσκους του PC του Αχιλλέα Φλώρου που κατασχέθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ είναι τα e-mails που αντάλλαξε ο Φλώρος με τον μεγαλο-εκδότη του ΔΟΛ Σταύρο Ψυχάρη.
  • Ο κατηγορούμενος Αχιλλέας Φλώρος θέλει να τοποθετήσει τον “δικό του” άνθρωπο στη διεύθυνση του ΛΑΓΗΕ. Και βάζει βίσμα τον φίλο του Σταύρο Ψυχάρη.
  • Παρά τα επανειλημμένα τηλεφωνήματα στον κ. Ασημάκη Παραγεωργίου από την κ. Σιούτη (τη Γλυκερία Σιούτη, πρώην σύμβουλο του κ. Γιώργου Παπανδρέου και πρωην δικηγόρο του Χριστοφοράκου της Siemens)
  • Στις 17/10, ο Αχιλλέας Φλώρος ενημερώνει τον Ψυχάρη ότι τελικά η συνάντηση ορίστικε για την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012.          
Κάθειρξη 13 ετών στον Άρη Φλώρο της Energa που κηρύχτηκε ένοχος για ηθική αυτουργία στην απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου, Γιώργου Αντωνόπουλου, με φυσικούς αυτουργούς δύο Αλβανούς βαρυποινίτες.

Την απόφαση εξέδωσε μετά από πολυήμερη ακροαματική διαδικασία το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθήνας.

Το δικαστήριο μετά από πολύωρη διάσκεψη έκρινε ότι:

Ο Dulce Olti είναι ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ληστεία από κοινού. Του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 23 ετών.

Ο Bako Arber είναι ένοχος για άμεση συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, διακεκριμένη ληστεία με υποπολυβόλο. Του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 22 ετών και τριών μηνών.

Η ποινή τους θα εκτελεστεί άμεσα καθώς το δικαστήριο δεν τους χορήγησε αναστολή στην έφεση. Οι δυο κατηγορούμενοι μετά την έκτιση της ποινής του θα απελαθούν και απαγορεύεται να επιστρέψουν στη χώρα για 10 έτη.

Ο Αρης Φλώρος είναι ένοχος για ηθική αυτουργία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας. Κρίθηκε αθώος για τις υπόλοιπες κατηγορίες. Του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 13 ετών κατά πλειοψηφία. (Η μειοψηφία είχε την άποψη ότι έπρεπε να του επιβληθεί ποινή 17 ετών). Το δικαστήριο χορήγησε αναστολή εκτέλεσης της ποινής μέχρι την εκδίκαση της έφεσης. Του επέβαλε τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.

Το δικαστήριο απέρριψε τα αιτήματα χορήγησης ελαφρυντικών για όλους τους κατηγορούμενους.

Ο Άρης Φλώρος βρίσκεται ήδη στη φυλακή μετά την πρωτόδικη καταδίκη του για την υπόθεση της Energa - Hellas Power. Απολογούμενος είχε αρνηθεί ότι έδωσε εκείνος την εντολή για τη δολοφονία του δικηγόρου, στις 3 Νοεμβρίου του 2014, έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη. Υποστήριξε ότι οι συγκατηγορούμενοι του τον ενέπλεξαν στη δολοφονική απόπειρα, εκβιάζοντας τον για να αποσπάσουν χρήματα. Συνήγορος του ήταν αρχικά ο γνωστός ποινικολόγος Μιχάλης Ζαφειρόπουλος που δολοφονήθηκε το περασμένο φθινόπωρο.

Η εισαγγελέας

Την ενοχή του Άρη Φλώρου, ο οποίος έχει καταδικαστεί για την υπόθεση των εταιρειών Energa και Hellas Power, καθώς και των δύο συγκατηγορουμένων του, για την απόπειρα δολοφονίας του πρώην δικηγόρου του Λειτουργού της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας κ. Αντωνόπουλου, είχε ζητήσει και η εισαγγελέας της έδρας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Η εισαγγελική λειτουργός στην εισήγηση της αναφέρθηκε λεπτομερώς σε όλη την υπόθεση, στηρίζοντας την πρότασή της στα στοιχεία που εκτιμά πως πρέπει να οδηγήσουν στην ενοχή των κατηγορουμένων.

Ανάμεσα στα στοιχεία φιγουράρουν οι δύο ομολογίες που έδωσαν οι κατηγορούμενοι ως δράστες της επίθεσης, οι οποίοι αναφέρθηκαν σε «έναν Αρη που τους έδωσε χρήματα να σκοτώσουν τον Αντωνόπουλο».

Όπως τόνισε η εισαγγελέας, οι δύο κατηγορούμενοι όταν τους επιδείχθηκαν φωτογραφίες αναγνώρισαν τον Άρη Φλώρο ως τον εντολέα της δολοφονίας του δικηγόρου.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα : «Η περιγραφή του δράστη της επίθεσης από τον μηνυτή, προσομοίαζε αρκετά στον Όλντι Ντουλτσε και τον περιέγραφε ως ένα από τα άτομα που τον πυροβόλησαν. Στις 31 Αυγούστου 2016 συλλαμβάνεται ο Ντούλτσε και έρχεται στην Ελλάδα. Οδηγείται στον ανακριτή και στην πρώτη απολογία του παραδέχεται το συμβάν και αναφέρει και τον Άρμπερ Μπάκο. Καλείται και ο μηνυτής...Υπάρχει απολογία όπου αναφέρεται ότι έγινε ένα ραντεβού στην Κηφισιά και κάποιος έδωσε χρήματα για να κάνουν την επίθεση. Αναφέρουν ότι ένας Άρης έδωσε χρήματα για να σκοτώσουν τον Αντωνόπουλο. Τους επιδεικνύεται φωτογραφία του δικηγόρου και τους ζητούν να τον σκοτώσουν έναντι 100.000 ευρώ. Οι δύο κατηγορούμενοι όταν τους επιδείχθηκαν φωτογραφίες αναγνώρισαν τον Άρη Φλώρο. Κλήθηκε και ο μηνυτής και ανάφερε ότι εγώ σας είχα εκφράσει εξ αρχής ότι αυτός είναι ο ηθικός αυτουργός».

Η εισαγγελική λειτουργός αναφέρθηκε και στην ανώνυμη επιστολή που έφτασε στον ανακριτή με αιχμές για εκβιασμό από την πλευρά Αντωνόπουλου: «Λίγο αργότερα φτάνει στις 5 Ιανουαρίου 2017 μια ανώνυμη επιστολή. Η επιστολή λέει «είμαι κρατούμενος στον Κορυδαλλό. Είμαι φίλος του Άρμπερ Μπάκο, του Όλντι Ντούλτσε και του Κλοντιάν Λεκοτσάι. Ο Κλοντιάν είναι ο «μπαμπάς» των άλλων δυο. Έμαθα ότι ο Μπάκο και ο Όλντι κατονόμασαν επιχειρηματία. Αυτό είναι κομπίνα του Κλοντιάν. Τους έβαλε να το πουν. Άρα αυτός που συνέταξε το κείμενο αν και παντού μας λέει για τον Κλοντιάν στην κατακλείδα το υποκείμενο αλλάζει και γίνεται ο Αντωνόπουλος. Άρα θέλει να μας πει ότι ο Αντωνόπουλος έκανε συμφωνία. Αυτή τη γεύση αφήνει. Αυτό όλο δε στέκει στη λογική. Ότι έφαγε μια σφαίρα και έκανε συμφωνία με τους δολοφόνους και τους πληρώνει μάλιστα για να κατηγορήσουν το Φλώρο. Ο κατηγορούμενος δε, μας είπε ότι οι δικηγόροι του Αντωνόπουλου ζήτησαν 2 εκ. ευρώ για να αλλάξουν όλοι τις καταθέσεις τους. Όλη η ιστορία έχει 2 κοινά σημεία. Όσα λέει η επιστολή, λέει και ο κατηγορούμενος. Επίσης είναι ο μόνος που λέει ότι ο Αντωνόπουλος έχει κάνει συμφωνία με τους άλλους δύο. Καταλήγω ότι ο συντάκτης και πνευματικός πατέρας αυτής της επιστολής είναι ο Άρης Φλώρος».

Πηγή left.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....