Διυλιστήριο: 03/14/16
ροη αναρτησεων

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Φεύγει ο ρωσικός στρατός από τη Συρία

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε σήμερα (Δευτέρα) ότι διέταξε το στρατό του να αρχίσει την απόσυρση των περισσότερων ρωσικών στρατευμάτων από τη Συρία και ανακοίνωσε ότι η στρατιωτική επέμβαση έχει πετύχει τους περισσότερους στόχους της, γράφει η εβραϊκή Μααρίβ.

Ο Πούτιν έκανε τις παρατηρήσεις αυτές σε μια συνάντηση στο Κρεμλίνο, εκπλήσσοντας τον υπουργό Άμυνας και τον υπουργό Εξωτερικών, προσθέτοντας ότι η απόσυρση των στρατευμάτων θα ξεκινήσει αύριο.

Είπε, ακόμη, ότι η Ρωσία θα αυξήσει το ρόλο της στην ειρηνευτική διαδικασία για τον τερματισμό του εμφυλίου πολέμου στη Συρία.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, είπε ότι ο Πούτιν κάλεσε τον πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ και τον ενημέρωσε για την απόφασή του αυτή.

Το Κρεμλίνο ανέφερε, επίσης, ότι ο Άσαντ δήλωσε ότι ελπίζει πως οι ειρηνευτικές συνομιλίες στη Γενεύη, θα οδηγήσουν σε συγκεκριμένα αποτελέσματα.

Εν τω μεταξύ, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, αναφερόμενος στις ειρηνευτικές συνομιλίες στη Γενεύη, παραδέχθηκε ότι δεν είναι εύκολες και ότι «θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε εάν όλα τα μέρη θα έρθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».


Κυβέρνηση Συρίας: Η Μόσχα θα συνεχίσει να μας βοηθά στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας


Λίγη ώρα μετά τη δήλωση του προέδρου της Ρωσίας , Βλαντίμιρ Πούτιν, ότι θα αποχωρήσει από τη Συρία, η συριακή κυβέρνηση διευκρίνισε ότι θα μειωθεί ο αριθμός των ρωσικών πολεμικών αεροσκαφών που σταθμεύουν στο έδαφος της, αλλά θα συνεχίσει να βοηθά τη χώρα στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας», όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ,σημειώνει η εβραϊκή ‘Βάλα’.

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Διαμαρτυρία αγροτών στο Ελσίνκι για την εφαρμογή κυρώσεων στη Ρωσία

Διαμαρτυρία αγροτών στο κέντρο του Ελσίνκι.
Αγρότες με πάνω από 600 τρακτέρ κατέλαβαν το κέντρο της πόλης διαμαρτυρόμενοι για την εφαρμογή κυρώσεων στη Ρωσία που έχει επιφέρει μεγάλες ζημιές στην εξαγωγή προιόντων τους.

www.diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μια ξεχωριστή θεία λειτουργία στην Ειδομένη

Της Σοφίας Καρεκλά.

Μια ξεχωριστή λατρευτική εμπειρία κατά την κυριακάτικη θεία λειτουργία βιώνουν τους τελευταίους μήνες οι κάτοικοι στο χωριό Ειδομένη του Δήμου Παιονίας Κιλκίς.

Στον ναό του Γενεσίου της Θεοτόκου, οι θείες λειτουργίες πλέον δεν είναι ίδιες με πριν. Μαζί με τους κατοίκους του χωριού που προσέρχονται στον ναό, τη θεία λειτουργία παρακολουθούν και αρκετοί πρόσφυγες που βρίσκονται εδώ και αρκετό καιρό εγκλωβισμένοι στα σύνορα. Άλλωστε, στη Συρία ζούσαν περίπου δύο εκατομμύρια Χριστιανοί.

Δεν είναι λίγες οι φορές που προσέρχονται στον ναό για να παρακολουθήσουν τη θεία λειτουργία ακόμη και πρόσφυγες που δεν είναι Ορθόδοξοι. Δεν έχει σημασία που δεν καταλαβαίνουν τη γλώσσα στην οποία τελείται η λειτουργία. Η ανάγκη τους για παρηγοριά κι ελπίδα εκφράζεται με την προσευχή, που δεν απαιτεί συγκεκριμένη γλώσσα για να φθάσει στον Θεό.

Τη σημερινή θεία λειτουργία, η οποία μάλιστα μεταδόθηκε στην τηλεόραση από την ΕΡΤ3, τέλεσε ο ηγούμενος της μονής αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Γρίβας Γουμένισσας αρχιμανδρίτης Βησσαρίων Βάσσου.

Ο πατήρ Βησσαρίων ξεκίνησε την ομιλία του εκφράζοντας στο εκκλησίασμα, που αποτελούνταν από τους μόνιμους κατοίκους του χωριού και μερικούς πρόσφυγες, ανάμεσά τους νεαρά παιδιά, την αμηχανία του “αναλογιζόμενος την τραγικότητα των ανθρώπων που διεθνείς και τοπικοί παράγοντες τους έκαναν να παρατήσουν το σπίτι τους και την ηρεμία τους και να έρχονται σαν τα κοπάδια στο άγνωστο”.

Όλη η ομιλία του ήταν αφιερωμένη στους πρόσφυγες και τις δοκιμασίες που βιώνουν καθώς και στο χρέος ανθρωπιάς όλων μας απέναντί τους. “Αναλογίζομαι, εγώ να μιλήσω ή οι κάτοικοι της Ειδομένης να μιλήσουν για τη δοκιμασία των αντοχών και της ανθρωπιάς τους απέναντι στη δοκιμασία που περνούν οι προσφυγες εδώ στον συνοριακό τόπο της πατρίδας μας”, είπε ο π. Βησσαρίων.

Ακόμη, επεσήμανε ότι “η πατρίδα μας είναι υποδοχέας της τραγωδίας τόσων ανθρώπων κι αυτό μας κάνει να αναλογιζόμαστε ότι η ζωή είναι μια πορεία αθλήσεως”.

Κλείνοντας τον λόγο του, υπογράμμισε ότι “οι πρόσφυγες μας διδάσκουν να ψάξουμε στο βάθος της καρδιάς μας και να γίνουμε ανθρωπινότεροι. Οι κάτοικοι της Ειδομένης γίνονται παράδειγμα γιατί ανοίγουν τα σπίτια τους στους πρόσφυγες”.

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Xθές πέθανε ο αδερφός της 10 ετών και σήμερα πέθανε κι αυτή...μόλις 6 ετών

Άλλη μία μέρα κύλησε στη Γάζα...εκεί που το Ισραήλ σκοτώνει στοχευμένα άμαχους και κυρίως μωρά χωρίς την παραμικρή συνέπεια, χωρίς καν να το μάθει ο κόσμος. Ο έλεγχος των ΜΜΕ από σιωνιστές εξασφαλίζει ότι ο κοσμάκης θα γνωρίζει μόνο ότι βολεύει τους επικυρίαρχους και θα πενθεί ΜΟΝΟ όταν δώσουν αυτοί το σύνθημα.

Σίμος

www.diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Υπέστειλε την σημαία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ο Κώστας Πελετίδης


Από την πρώτη στιγμή της εκλογής της Δημοτικής αρχής – Λαϊκή Συσπείρωση – του Κώστα Πελετίδη, έγινε σαφές προς όλους ότι οι θέσεις και οι πολιτικές του ΚΚΕ και των εκπροσώπων του είναι σταθερές.


Εκπρόσωπος της Μαιζώνος αποκαλύπτει:

«Όχι στον Ευρωμονόδρομο» και τα «Μονοπώλια της Ε.Ε..Οι θέσεις του Κομμουνιστικού κόμματος είναι σαφέστατες χωρίς τις γνωστές κολοτούμπες των πολιτικών που τα τελευταία χρόνια έγιναν της μόδας».
και συνεχίζει:
«τα....λαγωνικά …, δεν έχουν πάρει χαμπάρι τόσους μήνες, ότι με εντολή Πελετίδη κατέβηκε από το Δημαρχείο η σημαία της Ε.Ε. Πλέον, οι σημαίες που κυματίζουν στο Δήμο Πατρέων, είναι η Ελληνική και αυτή του Δήμου, της Ε.Ε. τη στείλαμε για....σφουγγαρόπανο.»

Πραγματικά η μεσαία σημαία είναι η Ελληνική και οι δύο παράπλευρα είναι δύο σημαίες του Δήμου της Πάτρας. Απουσιάζει η σημαία της Ε.Ε.

πηγή
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

40 πρώην βουλευτές αρνούνται να επιστρέψουν δάνεια 400.000 ευρώ!

Ούτε ένας ούτε δέκα αλλά 40 πρώην βουλευτές πήραν άτοκα δάνεια από το ταμείο της Βουλής τα οποία δεν φρόντισαν να επιστρέψουν ποτέ!

Τα ποσά αγγίζουν και τα 15.000 ευρώ για τον καθένα, ενώ το δάνειο, που έχει μηδενικό επιτόκιο, αρνούνται επισήμως να αποπληρώσουν, αγνοώντας επιδεικτικά τις δύο προειδοποιητικές επιστολές του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα της «Εφημερίδας των Συντακτών» και των «Παραπολιτικών», το συνολικό «φέσι» ανέρχεται περίπου στις 400.000 ευρώ, ενώ ο αριθμός των βουλευτών με τα… κόκκινα δάνεια ήταν αρχικά 70, ωστόσο οι 30 ανταποκρίθηκαν στη γραπτή έκκληση του Ν. Βούτση και προχώρησαν σε ρύθμιση, καταβάλλοντας ποσά περί τα 200 ευρώ τον μήνα.

Από τους 40 βουλευτές, οι 17 ανήκουν στη ΝΔ, οι 15 στο ΠΑΣΟΚ, τρεις στον ΣΥΡΙΖΑ (οι περισσότεροι σήμερα ανήκουν στη ΛΑ.Ε.), τρεις στους Ανεξάρτητους Έλληνες, ένας στον ΛΑΟΣ και ένας από την κοινοβουλευτική ομάδα των ανεξάρτητων βουλευτών της περιόδου 2012-2014.

Μεταξύ τους βρίσκονται κομματικά στελέχη που είναι και σήμερα ενεργά, αν και εκτός Βουλής, πρώην υπουργοί και υφυπουργοί, αλλά και αρκετοί νέοι βουλευτές που εξελέγησαν για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια.

Πρώην βουλευτής παρακάλεσε μέλη του προεδρείου του Κοινοβουλίου να τον λυπηθούν επειδή για όλο το 2014 δήλωσε μόλις 430 ευρώ στην εφορία.

Άλλος βουλευτής, για τον οποίο υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι ζει μια άνετη ζωή, αιτήθηκε μείωση της δόσης από τα 200 στα 100 ευρώ, ενώ τρίτη περίπτωση αφορά πρώην υπουργό της ΝΔ, ο οποίος δήλωσε ότι έχει πλέον 1.200 ευρώ μηνιαίο εισόδημα και δεν μπορεί να καταβάλλει τις δόσεις διότι, όπως είπε, «δεν θα μπορέσει να ζήσει».

Η Βουλή αντιμετωπίζει πλήρη αδυναμία είσπραξης των οφειλομένων, καθώς για τους μεν εν ενεργεία βουλευτές οι οποίοι έχουν αντίστοιχο δάνειο η παρακράτηση της δόσης γίνεται αυτόματα από τη βουλευτική αποζημίωση των περίπου 6.500 ευρώ μηνιαίως, ωστόσο για τους πρώην δεν υπάρχει αντίστοιχη δυνατότητα.

Για τον λόγο αυτό, ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι να μετατραπούν τα κοινοβουλευτικά «φέσια» σε χρέη προς το Δημόσιο και μάλιστα ληξιπρόθεσμα, προκειμένου να εμπλακεί η εφορία και να αναγκαστούν οι οφειλέτες να τα ρυθμίσουν ή, διαφορετικά, να βιώσουν τη διαδικασία της κατάσχεσης, όπως αναφέρεται στα δημοσιεύματα.

Διαβάστε περισσότερα.... »
....