Διυλιστήριο: 04/29/15
ροη αναρτησεων

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Πρόταση-σοκ στο ΔΝΤ: Αφαίρεση εθνικής κυριαρχίας σε χώρες που δεν πληρώνουν

Πρόταση για αφαίρεση της εθνικής κυριαρχίας μιας χώρας που αθετεί τις πληρωμές της στους δανειστές περιέχει το έγγραφο που απευθύνει στο ΔΝΤ ο James M. Boughton, που διετέλεσε υψηλόβαθμο στέλεχος του ΔΝΤ από το 1981 έως το 2012, με το οποίο γίνεται ανάλυση για το ποιος αναλαμβάνει στην περίπτωση που ένα κράτος δεν μπορεί να πληρώσει τις υποχρεώσεις του. Το έγγραφο συντάχθηκε τον Απρίλιο του 2015.

Η διαχείριση της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2010 στην Ελλάδα αποκάλυψε ένα σημαντικό κενό στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα αναφέρει ο James M. Boughton διαπιστώνοντας ότι κανένα ίδρυμα δε μπορεί να είναι πλέον αδιαμφισβήτητα επικεφαλής σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Κατά συνέπεια, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο κυριαρχίας στενών συμφερόντων επί του παγκόσμιου κοινού συμφέροντος διαπιστώνει στην εισηγητική του έκθεση ο συντάκτης του εγγράφου James M. Boughton.

Μια αναδρομή στην μεταπολεμική ιστορία αποδεικνύει ότι το πρόβλημα αυτό ενισχύεται προοδευτικά από τη δεκαετία του '70 και έγινε πολύ μεγαλύτερο στα μέσα της δεκαετίας του '90.

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) θα πρέπει να αναπτύξει μια αποτελεσματική στρατηγική για τη μείωση των ευκαιριών οι πιστώτριες χώρες να παρεμβαίνουν στις αποφάσεις σχετικά με το πώς θα πρέπει να επιλυθούν οι κρίσεις αναφέρει στη συνέχεια ο James M. Boughton.
















http://diulistirio.blogspot.gr/





Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η μικρή Ολλανδέζα..

    ''Η Ελλάδα έπαιξε και έχασε, καθώς θεωρούσε πως η ΕΚΤ θα χαλάρωνε τους κανόνες'',
..είπε η Μικρή Ολλανδέζα σε απάντηση της σχετικής αποκάλυψης του πρωθυπουργού.
Ακόμα, η ίδια π@@@@άρα που είναι όμως Πρόεδρος(!) του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, είπε πως δεν φτάνει που δεν θα είναι ο υπουργός των Οικονομικών στις διαπραγματεύσεις,
..και πως δεν συμφωνεί με ένα ενδεχόμενο δημοψήφισμα.

Αν αυτά τα έλεγε μία οποιαδήποτε ξεφωνημένη, δεν θα είχαν και πολύ σημασία.
Η συγκεκριμένη ολλανδέζα όμως έχει ανώτατο θεσμικό ρόλο στην Ενωμένη Ευρώπη...των λαών!
Πράγμα που σημαίνει πως εκεί, εις τας Ευρώπας, επικροτούν τέτοιου είδους εκφράσεις, και πολύ περισσότερο σημαίνει ότι παίζουν ακριβώς τέτοια μαφιόζικα και π@ύστικα ''παιχνίδια''.

Πώς είναι δυνατόν να δεχόμαστε να διαπραγματευτούμε με αυτή την Ευρώπη των εκβιαστών και των ''εταίρων'' που αθετούν τις συμφωνίες που κάνουν, κύριε πρωθυπουργέ;
Κάποιο λάθος κάνουμε, δεν μπορεί!
Όταν λέμε πως θέλουμε να είμαστε στην Ευρώπη, αυτό εννοούμε; Είναι σίγουρο πως δεν εννοούμε αυτό.
Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΠΙΑ!
Την θέση της έχει πάρει μία γερμανική Ευρώπη ωμών εκβιαστών, απατεώνων και παλιανθρώπων.
Και αυτό είναι απόλυτο! Χωρίς καμία εξαίρεση. Ούτε μία!

Ο λαός, κύριε πρωθυπουργέ, δεν σας έδωσε καμία εντολή να διαπραγματευτείτε με τέτοια αποβράσματα.
Τολμήστε ένα δημοψήφισμα και θα το διαπιστώσετε.
ΕΞΩ ΑΠ' ΤΟ ΜΑΦΙΟΖΙΚΟ ΑΔΕΛΦΑΤΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΤΩΡΑ!..


Υ.Γ. Για ορισμένους ''προοδευτικούς'' και ''πολιτικά ορθούς'': Το blog ποτέ στην ζωή του δεν υπήρξε ομοφοβικό. Πλην όμως ο σοφός λαός κάτι θα ξέρει που χαρακτηρίζει αυτές τις συμπεριφορές ως ''π@υστιές''!

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Νομοσχέδιο για φορολόγηση καταθέσεων στην Ελβετία

Η σύναψη πολιτικής συμφωνίας για τη φορολόγηση καταθέσεων στην Ελβετία Ελλήνων που κατοικούν μόνιμα στην Ελλάδα, ήταν το αντικείμενο της σημερινής συνάντησης ανάμεσα στους Υπουργούς Οικονομικών, κ. Γιάνη Βαρουφάκη και Επικρατείας, κ. Παναγιώτη Νικολούδη, με αντιπροσωπεία αξιωματούχων της ελβετικής κυβέρνησης επικεφαλής της οποίας ήταν ο Υφυπουργός Διεθνών Χρηματοοικονομικών Σχέσεων, Dr Jacques de Watteville.

Η ελληνική κυβέρνηση θα συντάξει νομοσχέδιο σχετικά με τους όρους εθελοντικής αποκάλυψης Ελλήνων πολιτών στις ελληνικές φορολογικές αρχές, με τρόπο που αντανακλά καλύτερα την πρακτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παράλληλα, θα διατηρεί γραμμή επικοινωνίας με τις ελβετικές αρχές, έτσι ώστε, μόλις το νομοσχέδιο περάσει από το ελληνικό Κοινοβούλιο, η πολιτική διακήρυξη μεταξύ των δύο κρατών να μπορεί να υπογραφεί και να εφαρμοστεί. «Είμαστε πεπεισμένοι ότι η σημερινή συνάντηση είναι σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της γόνιμης συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες», δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, ο Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε ότι: Είναι μεγάλη μου τιμή και χαρά να υποδεχθώ το συνάδελφό μου από την Ελβετία και τον έτερο συνάδελφό μου, τον κ. Νικολούδη.

Είχαμε μια ιδιαίτερα παραγωγική συζήτηση σχετικά με τη διαδικασία, που θα οδηγήσει στη σύναψη μιας πολιτικής συμφωνίας- πολιτικής ανακοίνωσης- μεταξύ των κυβερνήσεων της Ελλάδας και της Ελβετίας.

Η ελληνική κυβέρνηση αναλαμβάνει νομοθετική πρωτοβουλία που θα αφορά στην εθελοντική αποκάλυψη εκ μέρους Ελλήνων πολιτών καταθέσεών τους στο εξωτερικό, με τρόπο που θα αντανακλά τις καλύτερες πρακτικές της ΕΕ. Ταυτόχρονα, όσο διαρκεί αυτή η νομοθετική διαδικασία, η ελληνική κυβέρνηση θα είναι σε συνεχή επαφή με τους συναδέλφους μας στην Ελβετία έτσι ώστε, μόλις εγκριθεί και ψηφιστεί το σχέδιο νόμου από τη Βουλή, να μπορεί να υπογραφεί και να ανακοινωθεί η πολιτική διακήρυξη των δύο χωρών -και προφανώς να εφαρμοστεί.

Είμαστε σίγουροι ότι η σημερινή μας συζήτηση ήταν ένα πολύ σημαντικό βήμα που αναδεικνύει ακόμη περισσότερο μια ήδη πολύ θετική συνεργασία μεταξύ των χωρών μας».

Από την πλευρά του ο Jacques de Watteville επισήμανε: «Είναι μεγάλη χαρά και για μένα που συναντήθηκα σήμερα με τον κ. Βαρουφάκη και τον κ. Νικολούδη. Είχαμε συναντηθεί και στα τέλη Μαρτίου και με τον κ. Παππά και είχαμε και σήμερα μια πολύ παραγωγική συνάντηση.

Η Ελβετία έχει επίγνωση στης πολυσύνθετης κατάστασης και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει, σήμερα, η ελληνική κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός και θέλει να υποστηρίξει τις προσπάθειες που γίνονται για να ξεπεραστούν αυτές οι δυσκολίες. Το κάνουμε αυτό κυρίως μέσω της συμβολής μας στο ΔΝΤ. Μέσω των επαφών που έχουμε, ενισχύουμε τη συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Ελβετίας και στους τομείς της πάταξης της φορολογικής απάτης και της φοροδιαφυγής.

Έχουμε μόλις καταλήξει σε μια συμφωνία με την ΕΕ για την αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών. Η συμφωνία αυτή θα υπογραφεί σύντομα, θα εφαρμοστεί και στην Ελλάδα και αποτελέσει ένα τεράστιο βήμα εξέλιξης της ανάπτυξης μεταξύ της συνεργασίας των δύο χωρών μας.

Έχουμε ήδη κάποια εργαλεία και κάποιες συμφωνίες που επιτρέπουν την πλήρη συνεργασία μας για θέματα φορολογικών αδικημάτων και με το καινούργιο αυτό βήμα, την αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών, αυτό θα ενισχυθεί περαιτέρω. Αυτό που πρέπει να βρούμε τώρα είναι ο σωστός τρόπος για να κάνουμε τη μετάβαση από την κατάσταση, που ίσχυε στο παρελθόν προς τη νέα κατάσταση, δηλ. την αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών. Αυτό ήταν και το θέμα της σημερινής μας συνάντησης».

Τέλος, ο Παναγιώτης Νικολούδης αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης δήλωσε: «Οι δύο εκλεκτοί συνάδελφοί μου κάλυψαν τα ζητήματα που συζητήθηκαν σήμερα. Θα είχα ελάχιστα πράγματα να πω πάνω στο ίδιο ζήτημα.

Είχα πρόσφατα δηλώσει ότι η κυβέρνηση θα πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα, όσα χρειάζονται, σε νομοθετικό επίπεδο ή σε κατάρτιση και υπογραφή συμφωνιών με άλλες χώρες, έτσι ώστε να καταστεί δυνατόν να φορολογούνται οι υπόχρεοι Έλληνες οπουδήποτε και αν έχουν τα χρήματά τους. Αυτή η δήλωσή μου έρχεται να επιβεβαιωθεί σήμερα με αυτά που αποφασίσαμε.

Έστω και τρέχοντας λίγο μπροστά στο χρόνο, θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα σε όλους όσοι ξέρουν –και όλοι ξέρουν- ότι χρωστούν χρήματα στο ελληνικό Δημόσιο είτε τα χρήματά τους είναι στην Ελλάδα, είτε στην Ελβετία, είτε οπουδήποτε αλλού: έχουν πραγματικά συμφέρον.

Στόχος όλων μας θα είναι να εξυπηρετηθεί το συμφέρον της Ελβετίας, το συμφέρον της Ελλάδας και το συμφέρον των φορολογουμένων- των υπόχρεων να φορολογηθούν στην Ελλάδα. Έχουν και αυτοί συμφέρον, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών, να προσαρμοστούν σε αυτό το πρόγραμμα που θα τεθεί σε εφαρμογή, να πιστέψουν ότι είναι προς το συμφέρον τους και ότι, έτσι και αλλιώς, στην αντίθετη περίπτωση δεν πρόκειται να αποφύγουν τη φορολόγησή τους».


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....