Διυλιστήριο: 11/06/19
ροη αναρτησεων

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

VIDEO - Μπακογιάννη κατά Κυρανάκη, Πλεύρη : '' Δεν υπάρχει νόμος που να σε κάνει άνθρωπο''



Σαφείς αποστάσεις από τις αντιδράσεις των δύο βουλευτών της ΝΔ, οι οποίοι παρείχαν κάλυψη στις ακροδεξιές εκδηλώσεις μίσους, πήρε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Όπως αναφέρει το newpost.gr, η Ντ. Μπακογιάννη, μιλώντας την Τετάρτη για την ρατσιστική πρωτοβουλία οργάνωσης να καλέσει τους πολίτες σε μάζωξη έξω από τη δομή προσφύγων στα Διαβατά, ανέφερε ότι πρόκειται για ζήτημα ανθρωπιάς, λεβεντιάς και αλληλεγγύης και δήλωσε ότι πιστεύει πως οι νεοδημοκράτες βουλευτές, δεν κατάλαβαν το θέμα για το οποίο μιλούσαν.

«Μια ανύπαρκτη οργάνωση, η οποία ζητά 5 λεπτά δημοσιότητας, δημιουργεί μείζον θέμα, το οποίο δεν έχει διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στα κόμματα αλλά ανάμεσα στους ανθρώπους. Η ανθρωπιά, η λεβεντιά, η αλληλεγγύη και ο σεβασμός στον αδύνατο δεν νομοθετούνται. Δεν υπάρχει νόμος που να σε κάνει άνθρωπο. Αυτό το μαθαίνεις ή στα πρώτα έξι χρόνια της ζωής του ή δεν το μαθαίνεις ποτέ. Με ενόχλησε αυτό το θέμα, όχι γιατί υπάρχει περίπτωση να πει κάποιος ότι δεν θα τρώμε χοιρινό ή δεν θα πίνουμε αλκοόλ, αλλά επειδή προκαλείς τον εξαθλιωμένο άνθρωπος και τον πατάς στο θρησκευτικό του συναίσθημα. Αυτό δεν υπάρχουν λόγια να το περιγράψεις», δήλωσε συγκεκριμένα στον Alpha και την εκπομπή «Εκτός Γραμμής» η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Έγινε μια κομματική αντιπαράθεση. Εγώ λέω ότι κάποιοι δικοί μας νέοι βουλευτές, πιστεύω ότι δεν κατάλαβαν για τι μιλούσαν. Ο κ. Γιαννούλης το έφερε στη Βουλή με άκομψο τρόπο, οπότε παρεξηγήθηκε αυτό που είπε και βγήκαν οι βουλευτές να αντικρούσουν κομματικά. Δεν υπάρχει βουλευτής της ΝΔ με αρχηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη που θα υποστηρίξει την έλλειψη ανθρωπιάς», πρόσθεσε.




Λίγες ώρες νωρίτερα, ο Κ. Κυρανάκης φρόντισε να «ανεβάσει» στη σελίδα του φωτογραφία, με σχόλιο περί διασκέδασής του μετά... χοιρινού κρέατος, αποδεικνύοντας ότι δεν έχει μετανιώσει καθόλου για την κάλυψη που παρείχε, από κοινού με τον Κ. Πλεύρη, στην επικείμενη φιέστα μίσους των ακροδεξιών «Ενωμένων Μακεδόνων»:



Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Γιαννούλης: Να ποινικοποιηθεί το ψήσιμο χοιρινού δίπλα σε δομές με μουσουλμάνους μετανάστες

Το Διυλιστήριο λέει : ''Δεν έχουμε να πούμε τίποτα στα δέκα λεπτά δημοσιότητας που αποζήτησε και πήρε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Παραθέτουμε μόνο ένα παλιό άρθρο από άθεους που έκαναν συμπόσιο κρετοφαγίας την Μ.Παρασκευή. Δυστυχώς τότε δεν μίλησε κανένας προοδευτικός, για προσβολή του θρησκευτικού αισθήματος των Ελλήνων. Σε όσους προσβάλλονται με τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας, απλά μπορούν να μην ζουν εδώ. Φυσικά από την άλλη και θα διαφωνήσουμε πλήρως με την κίνηση ομάδας συμπολίτων μας να προβούν σε τέτοιες μικρότητες. Όλα έχουν ένα όριο ....''

"Σαδισμό και κτηνωδία" χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης, το ψήσιμο χοιρινού και την κατανάλωση αλκοόλ κοντά σε δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής που επεξεργάζεται τους ποινικούς κώδικες.

Ειδικότερα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να υπάρξουν προβλέψεις στο νέο Ποινικό Κώδικα για όσους προσβάλουν το θρησκευτικό αίσθημα των μουσουλμάνων με τον παραπάνω τρόπο.

Ο ίδιος ζήτησε να προβλεφθούν ποινές για όσους ψήνουν χοιρινό και πίνουν αλκοόλ κοντά στις δομές.

Συγκεκριμένα ο κ. Γιαννούλης ανέφερε: «Θέλω να σας ρωτήσω αν λαμβάνονται πρόνοιες για νέου τύπου συμπεριφορές πολιτικές και ποινικές ταυτόχρονα τις οποίες βλέπουμε να παρελαύνουν μπροστά από τα μάτια μας και τις τελευταίες ώρες. Ξέρω ότι νομικά μπορεί να να μην είναι τεκμηριωμένο ή σχετικό αλλά δεν ξέρω σε τι κατηγορία του Ποινικού Κώδικα να εντάξω αυτούς που οργανώνουν στην Θεσσαλονίκη μπάρμπεκιου με χοιρινό και αλκοόλ απέναντι σε προσφυγικές δομές».

Παράλληλα, τόνισε: «Δεν ξέρω αν το καλύπτει ο Ποινικός Κώδικας αλλά ξέρω ότι είναι ντροπή για κάθε άνθρωπο. Δεν ξέρω αν αυτός ο σαδισμός είναι ποινικά κολάσιμος αλλά από κάθε Έλληνα δημοκράτη πολίτη θα πρέπει να καταγγέλλεται ως σαδισμός, κτηνωδία απέναντι σε ανθρώπους συγκεκριμένης θρησκευτικής πίστης.

Ναι κ. Πλεύρη κτηνωδία. Δηλαδή τώρα παίζουμε με τις λέξεις; Κατά τύχη οργανώθηκε μπάρμπεκιου με χοιρινό και αλκοόλ; Πιστεύεται ότι έγινε τυχαία; Ελπίζω οι υπόλοιποι που μας ακούν να κατανοούν ότι δεν έγινε τυχαία», κατέληξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.


Η Ένωση Αθέων καλεί σε «πάρτι» κρεατοφαγίας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και άλλες πόλεις της Ελλάδας
Πάρτι κρεατοφαγίας διοργανώνει για μια ακόμα χρονιά η Ένωση Αθέων στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, την Μεγάλη Παρασκευή.

Η σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Αθέων αναφέρει τα εξής:

«Είναι καιρός ανοιξιάτικων διακοπών και σας προσκαλούμε και φέτος στον Φανερό Δείπνο μας. Μια όμορφη παράδοση της χώρας μας που μάλιστα δεν απαιτεί κρατικές σπατάλες και υποβάθμιση του κύρους της πολιτείας και της νοημοσύνης των πολιτών. Απέχουμε από το πένθος, όχι από τη λογική!

Κρεατοφάγοι, αποκλειστικοί χορτοφάγοι και όλες/οι ενδιάμεσα, είσαστε όλοι καλοδεχούμενοι, μπορείτε να παραγγείλετε ανάλογα με τις προτιμήσεις και τις δυνατότητές σας.

Ελάτε να φάμε και να γνωριστούμε!

Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα μπορείτε να προμηθευτείτε και το βιβλίο «Το κατά Κοραή άγιο φως».

Την Παρασκευή 26-04-2019 (γνωστή και με το ψευδώνυμο «Μεγάλη») στις 8 μ.μ.:

– Στην Αθήνα: στο «Ψητομαγειρείο», Φαλήρου 49, στο metro Συγγρού – Φιξ.
– Στην Θεσσαλονίκη θα συναντηθούμε Ερμού & Αριστοτέλους, μπροστά στο Α.Τ. Λευκού Πύργου.
– Για Λάρισα, Σέρρες, Ηράκλειο, Ρέθυμνο και πολλές άλλες πόλεις στείλτε μήνυμα για πληροφορίες»



Διαβάστε περισσότερα.... »
....