Διυλιστήριο: 10/12/15
ροη αναρτησεων

Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2015

ΕΤΕπ: Στόχος τα 3 δισ. ευρώ σε νέα δάνεια προς την ΕλλάδαΗ Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) θα επιδιώξει να αυξήσει τις νέες χορηγήσεις δανείων στην Ελλάδα στα 3 δισ. ευρώ ετησίως από 2 δισ. ευρώ και θα στείλει μία μεγαλύτερη ομάδα (στελεχών της) στη χώρα, δήλωσε ο Πρόεδρός της Βέρνερ Χόιερ στο πρακτορείο Bloomberg.

«Είμαστε έτοιμοι να επεκταθούμε σημαντικά, εάν προωθούνται προγράμματα που είναι οικονομικά ευέλικτα και βιώσιμα», σημείωσε ο Χόιερ στο περιθώριο των εργασιών της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στη Λίμα, προσθέτοντας ότι αυτά μπορεί να αφορούν από τον τομέα της καινοτομίας έως του τουρισμού, αλλά θα πρέπει να είναι ανταποδοτικά.

Ο επικεφαλής της ΕΤΕπ ανέφερε ότι έως το τέλος του έτους θα υλοποιηθεί το 15% του νέου επενδυτικού προγράμματος της ΕΕ (γνωστού ως «σχέδιο Γιούνκερ»), παρά το γεγονός ότι αυτό δεν είναι ακόμη πλήρως οργανωμένο.

Το «σχέδιο Γιούνκερ» αποσκοπεί στην υλοποίηση ιδιωτικών και δημόσιων επενδύσεων ύψους 315 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2017, οι οποίες θα αντιμετώπιζαν δυσκολίες στη χρηματοδότησή τους. Η Επιτροπή Επενδύσεων του προγράμματος δεν έχει ακόμη συσταθεί και ο διευθύνων σύμβουλός του δεν έχει ακόμη λάβει την έγκριση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κάτι που είναι πιθανόν να γίνει την επόμενη εβδομάδα, είπε ο Χόιερ.

«Επομένως, η δομή δεν είναι ακόμη έτοιμη και εν τούτοις μπορώ να πω ότι έως το τέλος του έτους, θα έχουμε υποκινήσει πρόσθετες επενδύσεις ύψους 50 δισ. ευρώ. Έχουμε ήδη προχωρήσει αρκετά με το σχέδιο Γιούνκερ», σημείωσε. Επί του παρόντος, η ΕΤΕπ βάζει τα επενδυτικά σχέδια στον ισολογισμό της, ελπίζοντας να «τα μετακινήσει κάποια ημέρα κάτω από τη ομπρέλα του σχεδίου Γιούνκερ», δήλωσε ο Χόιερ.

Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (EFSI), το οποίο θα υλοποιήσει το σχέδιο Γιούνκερ, επιδιώκει να μοχλεύσει ένα βασικό κεφάλαιο 16 δισ. ευρώ, που θα προέρχεται από εγγυήσεις της ΕΕ, και 5 δισ. ευρώ από χρηματοδότηση της ΕΤΕπ.

ΠΗΓΗ: AΠΕ-ΜΠΕ

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μέρκελ για Ελλάδα: «Στο Αιγαίο οι διακινητές κάνουν ο,τι θέλουν»

«Τα hotspots μπορεί να βάλουν σε τάξη την κατάσταση» δήλωσε σε συνέντευξή της στη Bild και πρόσθεσε: «Θα πρέπει να ενισχύσουμε την Frontex»

Για την προσφυγική κρίση και την επίλυσή της μίλησε η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ σε συνέντευξή της στην «Bild».

«Στο Αιγαίο, στα θαλάσσια σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, οι διακινητές κάνουν ό,τι θέλουν», κατήγγειλε η Γερμανίδα καγκελάριος.

«Εκεί θα πρέπει να ενισχύσουμε την υπηρεσία προστασίας των συνόρων της ΕΕ, τη Frontex, και να βοηθήσουμε τους Έλληνες και τους Τούρκους να συνεργαστούν καλύτερα. Ακόμη η κατασκευή μεγάλων κέντρων υποδοχής, των λεγόμενων hotspots, στην Ελλάδα και την Ιταλία μπορεί να βάλει σε τάξη την κατάσταση», υπογράμμισε η Μέρκελ.

«Στη Λιβύη δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή αποτελεσματικό κράτος, εκεί οι συμμορίες των διακινητών δρουν πολύ εύκολα. Θα πρέπει να φροντίσουμε ώστε να δημιουργηθούν και πάλι κρατικοί θεσμοί (στη Λιβύη) με τους οποίους θα μπορέσουμε από κοινού να αντιμετωπίσουμε τους διακινητές», συνέχισε να σχολιάζει.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ παραμένει πεπεισμένη ότι η ανοικτή πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνησή της απέναντι στους πρόσφυγες που φτάνουν κατά χιλιάδες στη χώρα είναι σωστή, απορρίπτοντας τις επικρίσεις και επισημαίνοντας ότι δεν την ενδιαφέρει η πτώση της δημοτικότητάς της.

«Κατά τη γνώμη μου αυτό που αποτελεί μέρος της θεμελιώδους ανθρωπιάς της χώρας μας είναι το να δεχόμαστε τους πρόσφυγες φιλικά, όπως οποιονδήποτε άλλον άνθρωπο», τόνισε η Μέρκελ.

Παράλληλα η Γερμανίδα καγκελάριος τόνισε ότι η προσφυγική κρίση μπορεί να επιλυθεί μόνο σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους του Βερολίνου. «Γίνεται μόνο με την αλληλεγγύη της Ευρώπης. Ολόκληρη η Ευρώπη πρέπει να συμβάλει στην ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ και παράλληλα να μοιράσει δίκαια τους πρόσφυγες μεταξύ των κρατών μελών. Όμως πρέπει να υπάρξει αντιμετώπιση του θέματος και πέρα από την Ευρώπη. Οι αιτίες της μετανάστευσης μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με συνολική προσπάθεια», επεσήμανε η Μέρκελ.

Παρόλα αυτά η ίδια σημείωσε ότι δεν μπορεί να φανταστεί ότι θα φιλοξενήσει πρόσφυγες στο σπίτι της. «Έχω μεγάλο σεβασμό προς τους ανθρώπους που το κάνουν, όμως δεν μπορώ να φανταστώ κάτι τέτοιο», είπε στη Bild.

Όταν ρωτήθηκε για την πτώση της δημοτικότητάς της, βάσει των τελευταίων δημοσκοπήσεων, η Μέρκελ υπογράμμισε ότι «οι δημοσκοπήσεις δεν είναι το μέτρο μου (…) Μέτρο μου είναι το καθήκον που έχω ως καγκελάριος: να λύνω προβλήματα και σε αυτό αφοσιώνομαι πλήρως και ολοκληρωτικά. Κάθε χρονιά στην καγκελαρία έχει τις δικές της απαιτήσεις».

Η Γερμανίδα καγκελάριος απέρριψε μάλιστα την ιδέα να κλείσουν τα σύνορα της χώρας, κάτι που επιθυμεί η Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU) το αδελφό κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) στη Βαυαρία, το οποίο εδώ και καιρό επιτίθεται στη Μέρκελ για τη μεταναστευτική της πολιτική.

«Καθήκον μου ως καγκελάριος δεν είναι να διασπείρω ανησυχία όλη την ημέρα, αλλά να εργάζομαι (…) για να βρίσκω λύσεις στα προβλήματα και να καθησυχάζω τις ανησυχίες», υπογράμμισε.

Εκτίμησε μάλιστα ότι εξακολουθεί να χαίρει της υποστήριξης από το κόμμα της. «Είμαι απολύτως πεπεισμένη. Το γεγονός ότι υπάρχουν μέλη του CDU που ανησυχούν δεν με εκπλήσσει. Είμαστε ένα μεγάλο κόμμα στο οποίο υπάρχουν πολλά ρεύματα: φιλελεύθεροι, χριστιανοκοινωνιστές και συντηρητικοί», είπε η Μέρκελ στη Bild.

«Ως επικεφαλής του κόμματος είναι καθήκον μου να φέρνω κοντά όλα τα ρεύματα. Πρέπει να δέχομαι την κριτική, διότι όπως οι επιτυχίες παρουσιάζονται ως δικές μου παρόλο που γι’ αυτές έχουν εργαστεί πολλοί άνθρωποι, έτσι και τα άλυτα προβλήματα παρουσιάζονται ως δικά μου», εξήγησε η Μέρκελ.

Εξάλλου η καγκελάριος ζήτησε για μια ακόμη φορά από την Ευρώπη να επιδείξει αλληλεγγύη και δεσμεύθηκε να επιταχύνει την κατασκευή καταλυμάτων ώστε να βελτιωθεί η υποδοχή των προσφύγων στη Γερμανία. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι επιθυμεί να επιταχύνει τις απελάσεις όσων μεταναστών δεν έχουν «καμία προοπτική να μπορούν να μείνουν» στη Γερμανία.

Παρά το γεγονός ότι η πλειονότητα των αιτούντων άσυλο στη Γερμανία είναι μουσουλμάνοι, η Μέρκελ δήλωσε ότι η χώρα δεν απειλείται από το ισλάμ. «Στη Γερμανία είναι και θα παραμείνει συνταγματικά κατοχυρωμένη η σοσιαλιστική οικονομία της αγοράς, η ελευθερία της έκφρασης και της θρησκείας», υπογράμμισε.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Θα δώσει ο Πούτιν στην Τουρκία τη… χαριστική βολή;

Στο «κόκκινο», πλέον, οι διπλωματικές σχέσεις μεταξύ Άγκυρας και Μόσχας, με τον Ρώσο πρόεδρο να μην είναι διατεθειμένος να κάνει πίσω στο θέμα της προστασίας της Συρίας και τον Ερντογάν να «αγκαλιάζει» τις ΗΠΑ, πιστεύοντας ότι κάτι τέτοιο θα ανατρέψει τα σχέδια του Πούτιν.

Μόνο που για μια ακόμη φορά οι Τούρκοι λογαριάζουν χωρίς την… ενεργειακή δύναμη της Ρωσίας, καθώς ο Πούτιν μπορεί με μια κίνηση και μόνο να τους τραβήξει το «σωληνάκι» του φυσικού αερίου. Και τότε…

Κανείς δεν θα μπορεί να προβλέψει ποιες θα είναι οι επιπτώσεις για την οικονομία της Τουρκίας, η οποία σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από αυτή της Ρωσίας, αφού ενεργειακά , σε επίπεδο φυσικού αερίου, είναι απολύτως εξαρτώμενη από τη Μόσχα.

Σύμφωνα, μάλιστα, με την BOTAŞ, δηλαδή την κρατική εταιρεία πετρελαίου της Τουρκίας, η χώρα εισάγει ετησίως 49,2 δισεκατομμύρια κυβικά φυσικού αερίου για να καλύψει τις τεράστιες ενεργειακές ανάγκες των μεγάλων αστικών κέντρων της. Και σχεδόν το 60% αυτών των αναγκών το καλύπτει με εισαγωγή φυσικού αερίου από τη Ρωσία.

Οι εξελίξεις στη Συρία μόνο ευχάριστες δεν θα είναι για τη γειτονική Τουρκία, αφού πλην του προβλήματος που ανά πάσα στιγμή μπορεί να προκύψει στις σχέσεις της (διπλωματικές και οικονομικές) με τη Ρωσία, το ίδιο ακριβώς ζήτημα θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο Ερντογάν και απέναντι στο Ιράν, από το οποίο οι Τούρκοι καλύπτουν επίσης, μέσω εισαγωγής, το 25% των αναγκών τους σε φυσικό αέριο, ενώ πολύ μικρό είναι το ποσοστό κάλυψης των αναγκών τους από το Αζερμπαϊτζάν.

Είναι, λοιπόν, οφθαλμοφανέστατο πως η Τουρκία μπορεί με ένα τηλεφώνημα του Βλαντιμίρ Πούτιν και μόνο να «στραγγαλιστεί» οικονομικά και ενεργειακά, αν εξακολουθεί να κινείται διπλωματικά σε ρυθμούς που εναντιώνονται στα ρωσικά συμφέροντα στην περιοχή της Συρίας.

Ακόμα και μια προσωρινή διακοπή, καθαρά προειδοποιητικού χαρακτήρα, της ροής φυσικού αερίου από τη Μόσχα προς την Τουρκία, θα προκαλούσε ολοκληρωτική καταστροφή για τους «γείτονες», οι οποίοι – σύμφωνα με τον Soner Cagaptay, ειδικό αναλυτική για την Τουρκία στο Ινστιτούτο της Ουάσινγκτον: «υποφέρουν από μια βαθιά ριζωμένη, ιστορική απροθυμία να αντιμετωπίσουν τους Ρώσους, ακόμα και όταν αποδεδειγμένα τα συμφέροντα της Μόσχας έρχονται σε απόλυτη αντίθεση με εκείνα της Άγκυρας, όπως τώρα συμβαίνει στη Συρία, με τον Πούτιν να προστατεύει τον Άσαντ και τον Ερντογάν να επιθυμεί διακαώς την καθαίρεσή του».

Οι εξελίξεις σε Άγκυρα και Μόσχα θα είναι ραγδαίες τις προσεχείς εβδομάδες, καθώς η εμπλοκή της Ρωσίας στον πόλεμο της Συρίας δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί, παρά μόνο όταν ο Πούτιν καταφέρει να «εξαφανίσει» από την περιοχή τους τζιχαντιστές. Και μια τέτοια επιχείρηση θεωρείται βέβαιο, ειδικά αν εμπλακεί ακόμα πιο ενεργά το Ιράν στην πολεμική σύρραξη, πως θα προκαλέσει μεγάλη αύξηση στην τιμή και του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αύξηση των κερδών της Ρωσίας από τη διάθεση φυσικού αερίου στην Τουρκία.

Το κλειδί, ωστόσο, για τις μελλοντικές εξελίξεις θα είναι η πορεία του αγωγού South Stream και των διαπραγματεύσεων για την κάθοδό του στην Τουρκία και από εκεί στην Ελλάδα, ώστε να προωθηθεί στην υπόλοιπη Ευρώπη. Μια ματαίωση του έργου, λόγω «ειδικών συνθηκών» και με τους Ρώσους να κατηγορούν ευθέως την Άγκυρα για εσκεμμένη καθυστέρηση στην υλοποίηση της κατασκευής του αγωγού, θα είχε ως αποτέλεσμα ολόκληρη η Ευρώπη να «χρεωθεί» σχεδόν σε διπλάσιο κόστος, την κάλυψη των αναγκών της σε φυσικό αέριο, τα επόμενα δέκα χρόνια.

Αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς ότι η παρουσία της Ρωσίας στον εναέριο χώρο και όχι μόνο της Συρίας, είναι η αρχή μιας νέας εποχής που στόχο έχει να προσφέρει από την πλευρά του Πούτιν, και στους Ευρωπαίους και στους Αμερικανούς, την απάντηση που σίγουρα δεν περίμεναν, για το εμπάργκο που επέβαλαν στη Μόσχα, λόγω των εξελίξεων στην Ουκρανία.

Γι’ αυτό και μένει να διαπιστωθεί αν και πότε θα επιχειρήσει ο Βλαντιμίρ Πούτιν να δώσει στην Τουρκία τη χαριστική βολή, τραβώντας το «καλώδιο» της προμήθειάς της σε φυσικό αέριο.


http://diulistirio.blogspot.gr/Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Χάνουν το αφορολόγητο και 1.000 ευρώ υπουργοί και βουλευτές

Ψαλίδι έως 1.000 ευρώ στους μισθούς και κατάργηση του αφορολόγητου από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, σε βουλευτές, υπουργούς, υφυπουργούς, γενικούς γραμματέων, διοικητών οργανισμών και αιρετών στην Aυτοδιοίκηση με νόμο θα εισάγει τον προσεχή Νοέμβριο στη Βουλή το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.


Το συγκεκριμένο μέτρο το είχε προαναγγείλει ο Αλέξης Τσίπρας με το σχετικό νομοσχέδιο να φτάνει το περασμένο Σεπτέμβριο στην Βουλή χωρίς όμως επιτυχία καθώς η νομοθετική διαδικασία διεκόπη από τις εκλογές.

Στο Μέγαρο Μαξίμου υποστηρίζουν πως οι περικοπές στις αμοιβές του πολιτικού προσωπικού -που θα κινηθούν στο 25%- αποτελούν μέτρο κοινωνικής δικαιοσύνης και με αυτό τον τρόπο στέλνουν μήνυμα στους πολίτες ενόψει και των μέτρων που θα ληφθούν για την αύξηση της φορολόγησης των αγροτών.

Συγκεκριμένα, το ψαλίδι αφορά στα πολιτικά πρόσωπα με υψηλούς μισθούς που λαμβάνουν «καθαρά» 2.800 ευρώ και οι μειώσεις αναμένονται περίπου στα 700 ευρώ στο σύνολο των καθαρών αποδοχών, με ανώτατο όριο των βασικών αποδοχών στο Δημόσιο στα 2.000-2.100 ευρώ.

Στα ίδια επίπεδα θα κινηθούν οι μειώσεις στις αποδοχές των διοικητών οργανισμών ενώ σε χαμηλότερο επίπεδο θα περιοριστούν οι περικοπές στις αποζημιώσεις δημάρχων και περιφερειαρχών που υπολογίζονται από 350-500 ευρώ.

Η κυβέρνηση έχει προαναγγείλει την αλλαγή στον τρόπο φορολόγησης των βουλευτών με την επιβολή φόρου στο σύνολο των μηνιαίων αποδοχών τους.

Να σημειωθεί πως κάθε βουλευτής λαμβάνει μηνιαίως το ποσό των 2.086 ευρώ, σχεδόν τη μισή βουλευτική αποζημίωση, αφού το σύνολό της υπολογίζεται σε 4.200 ευρώ, χωρίς να φορολογείται καθώς υπόκεινται σε ειδικό καθεστώς φορολόγησης.

Το συνολικό αφορολόγητο ποσό αντιστοιχεί σε 29.204 ευρώ ετησίως. Εάν τελικώς φορολογηθεί και το συγκεκριμένο ποσό τότε οι βουλευτές θα ενταχθούν στα κλιμάκια φορολόγησης πάνω από 42.000 ευρώ ετησίως όπου φορολογούνται με συντελεστή 42% γεγονός που θα επιφέρει σημαντικές μειώσεις στις αποδοχές τους.

Αντίστοιχα ένας ενδεχόμενος συνδυασμός της επιβολής μείωσης των αποδοχών, με την φορολόγηση του συνόλου της βουλευτικής αποζημίωσης θα μπορούσε επιφέρει σημαντικές μειώσεις στις αποδοχές των βουλευτών που θα ξεπερνούσαν ακόμα και το 30% των συνολικών αποδοχών.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κυνική ομολογία Γερμανών: Κρατάμε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη για τον ορυκτό της πλούτο

Αίσθηση αναμένεται να προκαλέσουν για άλλη μία φορά οι νέες αποκαλύψεις και μάλιστα από τους ίδιους τους Γερμανούς για το θολό ενδιαφέρον του Βερολίνου όσον αφορά στα ενεργειακά αποθέματα της χώρας μας.

Οι «εκβιαστές» που κρατούν την Ελλάδα δέσμια του υπερμνημονίου και οδηγούν το λαό στην εξαθλίωση έρχονται τώρα να παραδεκτούν πως οι ίδιοι θέλουν την Ελλάδα στην Ευρωζώνη για έναν και μοναδικό λόγο: Για να επιτευχθεί η αρπαγή του ορυκτού πλούτου και η ενεργειακή τροφοδοσία της Ευρώπης. Δεν είναι εξάλλου η πρώτη φορά που έρχονται στο φως της δημοσιότητας στοιχεία που αποδεικνύουν περίτρανα το ρόλο που παίζουν, τόσο οι Γερμανοί, όσο και οι ΗΠΑ για να περάσει ο ορυκτός πλούτος της χώρας μας, είτε στους Αμερικανούς, είτε στους Γερμανούς, καθώς το Newsbomb.gr, με μία σειρά δημοσιευμάτων πρώτο αποκάλυψε το «κοινό μυστικό» των διεθνών τοκογλύφων.

Αυτή τη φορά, γερμανικά δημοσιεύματα προχωρούν σε μία κυνική ομολογία: Το φυσικό αέριο και η επιθυμία της Ευρωπαϊκής Ένωσης να βγάλει εκτός παιχνιδιού τη Ρωσία, κρατά την Ελλάδα στην Ευρωζώνη παρά τα σοβαρά οικονομικά της προβλήματα.

Συγκεκριμένα, τα γερμανικά ΜΜΕ ομολόγησαν πως οι διεθνείς τοκογλύφοι κρατούν με… όρο την Ελλάδα στο ευρώ, ώστε να επιτευχθεί η υφαρπαγή του ορυκτού πλούτου και η ενεργειακή τροφοδοσία της Ευρώπης!

Σε δημοσίευμά της, η οικονομική ιστοσελίδα Deutsche Wirtschafts Nachrichten υποστηρίζει πως η διάσωση της Ελλάδας «δεν είναι πολιτικό πρότζεκτ». Αντίθετα, σύμφωνα με το δημοσιεύμα έχει να κάνει με το φυσικό αέριο και την επιθυμία της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αποδεσμευτεί από την εξάρτηση της από την Ρωσία, μέσω του αγωγού TAP ο οποίος θα περνά από την Ελλάδα.

«Προκειμένου να μην διακυβευθεί το έργο εξαιτίας μίας κατάρρευσης της Ελλάδας, η χώρα διατηρείται στο ευρώ. Η πικρή αλήθεια για τους Έλληνες είναι ότι το ζήτημα είναι η χώρα τους, όχι οι άνθρωποι», αναφέρει, μεταξύ άλλων, το δημοσίευμα.

Παράλληλα, η γερμανική ιστοσελίδα υποστηρίζει πως παρόλο που οι εταιρείες που θα εκμεταλλευτούν τον TAP υπόσχονται νέες θέσεις εργασίες στην Ελλάδα, ωστόσο, η πραγματικότητα είναι διαφορετική. «Για τους περισσότερους Έλληνες δεν θα επιφέρει καμία πραγματική βελτίωση των συνθηκών ζωής. Αυτοί θα εξακολουθήσουν να απασχολούνται με προγράμματα λιτότητας».

Αντιθέτως, όπως αναφέρει το Deutsche Wirtschafts Nachrichten αυτοί που θα επωφεληθούν της κατάστασης, όπως πάντα, θα είναι μόνο οι πλούσιοι.

http://diulistirio.blogspot.gr/Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ιπτάμενοι και τρισάθλιοι..

     Κατανοούμε απόλυτα την ανάγκη εξοικείωσης των συγκυβερνητών με τα ιπτάμενα μέσα του στρατού.
Σου λέει: ''Την γλύτωσε ο Ηλίθιος, την γλύτωσε ο Ψευταράς, δεν μπορεί θα τριτώσει το κακό. Δεν μπορεί να την γλυτώνουν όλοι. Κάποια στιγμή κάποιος από μάς θα φύγει με ελικόπτερο. Κάτσε να είμαστε έτοιμοι!''
Φόρεσαν τα τζάκετ με τις ''πουλάδες'' (αυτές που κέρδισαν στα πεδία των Βρυξελών) και με φερετζέ την άσκηση ''Παρμενίων'', πήγαν να δούν πώς θα την κάνουν. Ο ένας μάλιστα κοίταξε να δεί κι αν χωράει, για να κάνει το κουμάντο του με καμιά δίαιτα μέχρι την άνοιξη που θα τους τσουβαλιάσουν.

Εμείς δεν θέλουμε να καταλήξουν τα πράγματα έτσι. Μόνοι τους το πάνε εκεί.
Και πολύ θα θέλαμε να τους πιστέψουμε όταν μιλάνε για τα ''παράλληλα προγράμματα'', τα αντίμετρα στα μέτρα του
μνημονίου, και άλλα κατσαρά, αλλά διαψεύδονται από μόνοι τους.

Τί αντίμετρα ρε ιπτάμενο τσίρκο;
Που είχατε πει πως η πρώτη εγκύκλιος στην ''δεύτερη φορά προς τα κάπου'' θα αφορούσε τους μεγάλους φοροφυγάδες, αυτούς που ήδη έχουν βεβαιωμένα στην εφορία τεράστια ποσά ως φόρους και πρόστιμα,
..και φέρνετε ως πρώτη εγκύκλιο προχθές τί;
Την μείωση του ακατάσχετου ποσού σε λογαριασμούς μισθών και συντάξεων, απ' τα 1500 στα 1000 ευρώ!
Εύγε ώ ρεμάλια με τις ντεμέκ πουλάδες!
Μπράβο.
Θα κλέψετε άλλο ένα πεντακοσάρικο από κάθε κατακαϋμένο που δυσκολεύεται ήδη να ζήσει.
Για να το δώσετε στους τοκογλύφους ''εταίρους'' κατ' εντολή τους.
Πόσα θα κονομήσετε ρε απ' το πεντακοσάρικο του κακομοίρη; Πεντακόσια εκατομμύρια; Ένα δις;
Δυστυχισμένοι παλιάνθρωποι! Τόσα μόνο και παραπάνω είναι όσα χρωστάει ένας μόνο από τα διαπλεκόμενα αφεντικά σας, και αυτά μόνο από πρόστιμα!
ΤΟ ΠΕΝΤΑΚΟΣΑΡΙΚΟ ΤΟΥ ΦΤΩΧΟΥ ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ;
ΕΠΕΙΔΗ ΣΑΣ ΔΙΕΤΑΞΕ Ο ΣΑΚΑΤΗΣ;

Με σας πρέπει να είμαστε αυστηρότεροι από ό,τι με τους προηγούμενους παλιάνθρωπους.
Εκείνους τους ξέραμε ή τους υποψιαζόμασταν χρόνια τώρα.
Εσείς όμως μας είχατε πρήξει τα ούμπαλα εβδομήντα χρόνια τώρα, με το ''ήθος της αριστεράς'' και το ''ήθος της αριστεράς''.
Ποιό ήθος της αριστεράς; Πού είναι το ήθος της αριστεράς;
Στην μουτσούνα του Τρύφωνα που ηδονίζεται να τρομοκρατεί τους αδύναμους;
Τρεις μέρες τώρα βρίσκεται σε συνεχόμενους οργασμούς απ' την ηδονή.
Το έχει βαρέσει η μ@λακία στο κεφάλι πιά το ''αριστερό'' απόβρασμα.

Ή δεν είναι αυτό ήθος, ή δεν είσαστε εσείς αριστεροί.
Κι αν δεν είσαστε εσείς αριστεροί,
..πού είναι οι πραγματικοί αριστεροί να υπερασπιστούν το θρυλούμενο ήθος τους;

Σκ@τά στα μούτρα σας.
Γι αυτό λέμε και ξαναλέμε πως σ' αυτή την συμφορά δεν υπάρχουν πιά αριστεροί και δεξιοί.
Υπάρχουν μνημονιακοί και αντιμνημονιακοί.
Καθάρματα και άνθρωποι.
Προδότες και έλληνες.

Εσείς με τις ''πουλάδες'' πού νομίζετε ότι ανήκετε;..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ποιά φάρμακα μειώνονται έως και 50% λόγω αλλαγών στο καθεστώς προστασίας πατέντας


Αλλαγές στο καθεστώς προστασίας, και συνεπώς στην τιμολόγηση, των πρωτότυπων φαρμάκων που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά, περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα του μνημονίου, το οποίο καταθέτει σήμερα στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών.

Ειδικότερα, το άρθρο 12 του σχεδίου νόμου «Μέτρα για την εφαρμογή της συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων», θεσπίζει την άμεση μείωση της τιμής κατά 50% όλων των πρωτοτύπων σκευασμάτων αυστηρά μετά την παρέλευση της περιόδου προστασίας της πατέντας τους. Σήμερα η προστασία πατέντας είναι δέκα χρόνια αλλά στην πράξη οι φαρμακευτικές εταιρίες - και προκειμένου να κάνουν απόσβεση κόστους έρευνας και ανάπτυξης ενός νέου φαρμάκου - παρατείνουν με διάφορες πρακτικές την περίοδο της προστασίας των πρωτότυπων φαρμάκων.

Σύμφωνα με το άρθρο, «οι τιμές των φαρμακευτικών προϊόντων αναφοράς, μετά την λήξη της περιόδου προστασίας των δεδομένων (data protection period), σύμφωνα με τις διατάξεις της φαρμακευτικής νομοθεσίας, μειώνονται στο 50% της τιμής του προϊόντος σε κατάσταση εντός της περιόδου προστασίας των δεδομένων είτε στο μέσο όρο των τριών χαμηλότερων τιμών των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανάλογα με το ποια είναι σε κάθε περίπτωση η χαμηλότερη τιμή».

Το καθεστώς της προστασίας ενός πρωτότυπου φαρμάκου ισχύει διεθνώς προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στην παραγωγό εταιρεία να αποσβέσει το κόστος έρευνας και ανάπτυξής του. Έτσι, από την κυκλοφορία ενός πρωτοτύπου φαρμάκου και για τα επόμενα οκτώ χρόνια δεν έχει κανείς πρόσβαση στον φάκελό του και για μια δεκαετία δεν μπορεί να διατεθεί στην αγορά αντίγραφο (γενόσημο) του φαρμάκου. Βεβαίως, στην πράξη όλες οι εταιρίες με πρωτότυπα φάρμακα, και με δεδομένη τη δυσκολία της παραγωγής νέου φαρμάκου, ακολουθούν διάφορες πρακτικές παράτασης της προστασίας της πατέντας, πχ κάνουν βελτιώσεις στο φάρμακο ή διαμορφώνουν νέα δεδομένα στο σκεύασμα ώστε να συνεχίζει να θεωρείται και να αποτιμάται ως πρωτότυπο στην αγορά.

Στην ελληνική αγορά υπάρχουν πολλά φάρμακα που βρίσκονται σε φάση παράτασης της περιόδου προστασίας της πατέντας τους. Πλέον η τιμή αυτών των πρωτοτύπων φαρμάκων θα μειωθεί στο 50% της σημερινής τους τιμής, ενώ μέχρι σήμερα χάνουν το 20% μετά την λήξη της πατέντας (δεκαετία) και εφόσον στο μεταξύ έχει κυκλοφορήσει αντίγραφό τους στην αγορά. Το μέτρο στοχεύει σε περαιτέρω μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης στη χώρα μας η οποία έχει οριστεί στα 1,9 δις ευρώ ετησίως για τα επόμενα τρία χρόνια.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πρωταγωνιστής σε Μέγα Σκάνδαλο ο Μεϊμαράκης – Έγγραφο Ντοκουμέντο

Μια υπόθεση που αφορά την ΑΠΑΙΤΗΣΗ του μεγαλεπήβολου πολιτικού που ακούει στο όνομα Βαγγέλης Μεϊμαράκης!!! Ο γνωστός Βαγγέλας που προαλείφεται για αρχηγός της ΝΔ και Πρωθυπουργός, επιθυμώντας να εξυπηρετήσει το δημόσιο συμφέρον, πριν μερικά χρόνια έκανε ΠΡΟΣΦΥΓΗ κατά του Ελληνικού Δημοσίου, ζητώντας μια καραμπινάτα δασική έκταση, όπως αποδεικνύεται σε μια σειρά από έγγραφα, να χαρακτηριστεί αγρός, ώστε να μπορέσει να χτίσει πάνω από σχεδόν 2 στρέμματα που κληρονόμησε, όπως προκύπτει από το ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ του…http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η Δούρου «ανοίγει την πόρτα» στη Siemens με νέο έργο 3,6 εκατ. ευρώ

Αναταράξεις στη σχέση της περιφερειάρχη με το Μαξίμου προκαλεί η πρόθεση της περιφερειακής αρχής να ολοκληρώσει έναν καταφανώς αμφιλεγόμενο διαγωνισμό που επιτρέπει την επανάκαμψη της Siemens με ένα έργο-πρόκληση, προϋπολογισμού σχεδόν 3,6 εκατ. ευρώ


Αναταράξεις προκαλεί η πρόθεση της περιφερειακής αρχής να ολοκληρώσει έναν καταφανώς αμφιλεγόμενο διαγωνισμό που επιτρέπει την επανάκαμψη της Siemens με ένα έργο-πρόκληση, προϋπολογισμού σχεδόν 3,6 εκατ. ευρώ.

Στην Περιφέρεια επικρατεί αναστάτωση και από το γεγονός ότι η διοίκηση επιδίδεται σε διώξεις όσων υπηρεσιακών στελεχών αποκαλύπτουν τις αμφιλεγόμενες πτυχές του διαγωνισμού και τη διαφαινόμενη συνεργασία με τη γερμανική εταιρεία.

Την ώρα που η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ διακηρύσσουν ότι θέλουν πλήρη διαφάνεια και διαλεύκανση σκανδάλων διαφθοράς, όπως αυτά στα οποία ενεπλάκη η γερμανική εταιρεία, η περιφέρεια της Αττικής δείχνει έτοιμη να δώσει έμμεσα συγχωροχάρτι στη Siemens, βάζοντάς την από το παράθυρο στο πεδίο των δημόσιων προμηθειών σαν να μην έχει συμβεί τίποτα στο μεταξύ.

Προβληματισμένη από την υπόθεση, που μπορεί να την στιγματίσει πολιτικά για χρόνια, η κυρία Δούρου κρατά τα έγγραφα στο γραφείο της, αποφεύγοντας ακόμα να βάλει την τελική υπογραφή, πιθανόν γιατί μετρά τις αντιδράσεις και τις πολιτικές επιπτώσεις. Εκτός κι αν αναζητά απλά την κατάλληλη φόρμουλα και τον ελιγμό ώστε και τον διαγωνισμό να ολοκληρώσει και να αποφύγει την κριτική ότι είναι εκείνη που επέτρεψε την επιστροφή και δικαίωση της Siemens.

Το πρόβλημα δεν θα υπήρχε εάν η κυρία Δούρου επέλεγε να μην ακούσει τον στενό της συνεργάτη αντιπεριφερειάρχη, αρμόδιο για τα οικονομικά κ. Χρήστο Καραμάνο, αλλά και ένα κλειστό κύκλο υπηρεσιακών παραγόντων, που διαχειρίζονται επί χρόνια όλα τα κρίσιμα και κοστοβόρα έργα της Περιφέρειας (παλαιότερα του ΥΠΕΧΩΔΕ), που επέμειναν να συνεχιστεί ο διαγωνισμός, ο οποίος είχε ξεκινήσει μεν επί ημερών της προηγούμενης αρχής, αλλά θα μπορούσε εύκολα και απλά να ακυρωθεί από τον Σεπτέμβριο του 2014 ή και αργότερα.

Εγκλωβισμένη μάλιστα από το ίδιο σύστημα ανθρώπων, που ελέγχουν όλη τη διαδικασία, από τη σύνταξη των τευχών δημοπράτησης, έως τον έλεγχο των προσφορών και την επίβλεψη ενός έργου, η κυρία Δούρου μοιάζει πλέον ως το μοιραίο πρόσωπο, κάτι που έχει προβληματίσει ακόμη και το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο δεν θέλει να συνδεθεί η κυβέρνηση της αριστεράς, με δύσοσμες αναθέσεις έργων και προμηθειών.

Η αμηχανία της περιφερειακής αρχής μπροστά στις αποκαλύψεις, αλλά και η προσπάθειά της να ελέγξει την κατάσταση, ώστε να μην λάβει έκταση το θέμα, την οδήγησε στην εκδίωξη υπαλλήλων, τους οποίους θεώρησε υπεύθυνους για διαρροές εγγράφων, που εξέθεταν τις επιλογές της. Σχεδόν σύσσωμη η αντιπολίτευση, αλλά και μέρος της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ είναι ανάστατοι και καταγγέλλουν ότι δύο υπάλληλοι, που είχαν διαφωνήσει με τις προβλέψεις του διαγωνισμού, αμφισβητώντας τη δρομολογούμενη συνεργασία της Περιφέρειας με τη Siemens, μετατέθηκαν δυσμενώς σε άλλες υπηρεσίες, σε μία προσπάθεια φίμωσης και τρομοκράτησης όσων εντοπίζουν προβλήματα στη συνεργασία με τη Siemens.

Ο διαγωνισμός για τον οποίο γίνεται η όλη φασαρία αφορά στο έργο «Συντήρηση Εξοπλισμού Συστήματος Διαχείρισης Κυκλοφορίας και λειτουργίας Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας (ΚΔΚ)» και η Περιφέρεια έσπευσε να τον κατοχυρώσει υπέρ της Siemens στις 8 Ιουνίου 2015. Κι αυτό παρότι υπηρεσιακοί παράγοντες, αλλά και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της παράταξης της κυρίας Δούρου είχαν εκφράσει εξ αρχής σοβαρές ενστάσεις και είχαν ζητήσει την επαναπροκήρυξή του με άλλους όρους. Κυρίως για δύο λόγους: πρώτον, επειδή η αναγκαιότητα του διαγωνισμού στηρίχθηκε στο σαθρό επιχείρημα ότι το ΚΔΚ σχετίζεται με την ομαλή λειτουργία των φαναριών στους δρόμους της Αθήνας. Οι υποστηρικτές του διαγωνισμού ισχυρίζονταν ότι σε περίπτωση ακύρωσης της διαδικασίας θα «παρατηρούνταν πολύμηνο κυκλοφοριακό χάος, με αποτέλεσμα να απειλούνται ζωές πολιτών στους δρόμους». Οι ισχυρισμοί αυτοί καταρρίφθηκαν, όχι μόνο από γνωματεύσεις της αρμόδιας Διεύθυνσης, αλλά και στην πράξη, καθώς από τις 15 Ιουνίου που έληξε η προηγούμενη σύμβαση και το ΚΔΚ λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας, τα φανάρια και η κυκλοφορία στους δρόμους γίνεται χωρίς κανένα πρόβλημα. Μάλιστα ο Διευθυντής της Διεύθυνσης ΚΕΣΟ κ. Γιώργος Μαυρογιαννίδης και ο υπάλληλος κ. Αθανάσιος Κουτσούρης, που υποστήριξαν -και δικαιώθηκαν- ότι το ΚΔΚ δεν σχετίζεται με τα φανάρια, μπήκαν στη δυσμένεια της περιφερειακής αρχής και μετατέθηκαν δυσμενώς σε άλλη υπηρεσία!!!

Δεύτερον, γιατί ο διαγωνισμός βάζει δύο χωριστά έργα σε ένα, με αποτέλεσμα να μην επιτυγχάνεται η μεγαλύτερη δυνατή έκπτωση προς όφελος του δημοσίου, αλλά και να δίδεται εκ των προτέρων σαφές προβάδισμα στη Siemens -εξ ου και πολλοί μίλησαν για “φωτογραφικό” διαγωνισμό. Χωρίς να υπάρχει σαφής εξήγηση και λόγος, στο διαγωνισμό εντάσσονται η συντήρηση του λογισμικού (προέλευσης Siemens) και η συντήρηση των λοιπών συστημάτων (κάμερες, ανιχνευτές κίνησης, χειριστές). Επειδή στο πρώτο κομμάτι δεν μπορεί να δικαιολογηθεί μεγάλη έκπτωση, αυτό παρασύρει και το δεύτερο τμήμα, για το οποίο θα ήταν δυνατή η μείωση του κόστους αν ήταν χωριστή εργολαβία, με αποτέλεσμα να καλείται η Περιφέρεια να πληρώσει υπερβολικά ποσά για τη συγκεκριμένη υπηρεσία.
Προκαλεί δε μεγάλα ερωτηματικά το γιατί η κυρία Δούρου και ο κ. Καραμάνος επέλεξαν να στηριχθούν σε υπηρεσιακούς παράγοντες που παραμένουν στις ίδιες καίριες θέσεις επί σειρά ετών και σε ύποπτες περιόδους. Αναφέρουν δε ως χαρακτηριστικά παραδείγματα την κυρία Αθανασία Αθανασοπούλου και τον κ. Δημήτρη Κεφαλληνό, που συνήθως ορίζονται ως επιβλέποντες σε έργα της Siemens. Ειδικά για την κυρία Αθανασοπούλου το πρόβλημα είναι τεράστιο και προς διερεύνηση, καθώς συγγενικό της πρόσωπο εργάζεται στην ανάδοχο εταιρία του έργου για τη διαχείριση του ΚΔΚ που η ίδια επιβλέπει.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Οι Γερμανοί της Hochtief αρνούνται να πληρώσουν φόρους και τέλη στους δήμους γύρω από το "Ελ.Βενιζέλος"!ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΚΑΙ ΔΙΑΦΘΡΟΑ ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΝ ΠΑΡΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ…

Εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ δεν έχει καταβάλει εδώ και επτά χρόνια σε πέντε δήμους της Αττικής, που είναι γύρω από το Διεθνές Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ο γερμανικός κολοσσός Hochtief, ο οποίος διαχειρίζεται επί μία εικοσαετία τη λειτουργία του.

Η καταβολή των δημοτικών φόρων και τελών (δημοτικά τέλη, τέλη όχλησης, διέλευσης, περιβαλλοντικής επιβάρυνσης κ.ά.) στους δήμους Σπάτων-Αρτέμιδος (τέως Λούτσας), Ραφήνας-Πικερμίου, Παιανίας, Μαρκόπουλου και Κορωπίου από το «Ελ. Βενιζέλος» έπρεπε να είχε ξεκινήσει από τον Ιανουάριο του 2008.

Ωστόσο, όλως περιέργως, από το 2008 και μετά τα χρόνια περνούσαν το ένα μετά το άλλο και κανένας πρωθυπουργός ή συναρμόδιος υπουργός δεν ήθελε να υπογράψει την προβλεπόμενη υπουργική απόφαση για να μην ενοχληθούν τα οικονομικά συμφέροντα της Hochtief, έτσι ώστε οι δήμοι να μπορούν να εισπράξουν τα τέλη κ.λπ. Και αυτό ανεξάρτητα εάν οι δήμοι έχαναν πόρους εκατομμυρίων ευρώ όλα αυτά τα χρόνια.

Ουσιαστικά οι κυβερνώντες με τον τρόπο αυτό χρηματοδοτούν χαριστικά τη Hochtief με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, αφού τα χρήματα που όφειλε να καταβάλει στους έξι δήμους, όλα αυτά τα χρόνια, τα καρπούται η ίδια η εταιρεία.

Από τη σύμβαση ανάπτυξης του αεροδρομίου, μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Hochtief (31 Ιουλίου 1995), προβλέπεται ότι η γερμανικών συμφερόντων εταιρεία οφείλει να καταβάλει ανταποδοτικούς και άλλους φόρους, όπως και τέλη σε δήμους και κοινότητες.

Το ποσό των δημοτικών τελών και φόρων στους επίμαχους δήμους προβλέφθηκε ότι μέχρι το 2008 δεν μπορεί να ξεπερνά το 0,5% των ακαθαρίστων εσόδων του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, ενώ για το μεταγενέστερο διάστημα δεν προβλέπονται δεσμεύσεις ως προς το ύψος των τελών.

Στη συνέχεια ψηφίστηκε ο νόμος 3631/2008 ο οποίος προέβλεψε ότι με απόφαση των υπουργών Οικονομίας, Οικονομικών και Μεταφορών θα καθορίζεται η διαδικασία επιβολής και είσπραξης των δημοτικών τελών και φόρων των εν λόγω δήμων από το «Ελ. Βενιζέλος».

Οι προαναφερόμενοι δήμοι, χωρίς την έκδοση της επίμαχης προβλεπόμενης υπουργικής απόφασης δεν μπορούσαν επί 7 έτη να εισπράξουν ούτε ένα ευρώ, ενώ αντίθετα όλα αυτά τα χρόνια μεριμνούσαν για την ακώλυτη λειτουργία του αεροδρομίου (αποκομιδή απορριμμάτων, καθαρισμός κοινόχρηστων χώρων κ.λπ.).

Ετσι, προ αυτού του οικονομικού αδιεξόδου οι δήμοι μία ημέρα (28 Ιουνίου) μετά την προκήρυξη από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015, κατέθεσαν αίτηση στους συναρμόδιους υπουργούς, με την οποία ζητούσαν να εκδοθεί η προβλεπόμενη από τον νόμο 3631/2008 υπουργική απόφαση που θα καθορίζει τις διαδικασίες και το ύψος των δημοτικών και άλλων τελών και φόρων που θα εισπράττονται από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Η αίτηση των δήμων δεν βρήκε καμία μα καμία ανταπόκριση σε όλων των επιπέδων τα κυβερνητικά κλιμάκια.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....