Διυλιστήριο: 10/09/14
ροη αναρτησεων

Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου 2014

VIDEO - Χένρυ Κίσινγκερ «Θα δημιουργήσουμε έναν Παγκόσμιο Στρατό κατά της τρομοκρατίας»


Ο Κίσινγκερ είναι αφοσιωμένος στην Παγκοσμιοποίηση και εργάζεται όλη του τη ζωή για αυτήν. Θεωρείται ο κατεξοχήν αγγελιοφόρος του νεοταξίτικου βαθέως αμερικανικού κράτους. . Πρόθεση του είναι η πίεση για τη διάλυση των κυρίαρχων εθνών υπέρ του οράματος του για μια Νέα Παγκόσμια Τάξη. Ακόμα και στην ηλικία των 91 προχωρά ακάθεκτος προς εκπλήρωση του σκοπού για τον οποίο γαλουχήθηκε. Την δημιουργία ενός Παγκόσμιου Κράτους μιας παγκόσμιας χούντας, που θα καταστήσει την ζωή των ανθρώπων εφιάλτη. Τώρα είναι οι τζιχαντιστές αργότερα ποιος θα είναι που θα τον θεωρούν σαν παγκόσμιο τρομοκράτη ; 


Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Το ΔΝΤ διαψεύδει τον Σαμαρά


Στα 25 δισ. ευρώ οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας για ο 2015 – 2016

Την ώρα που ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Σαμαράς σκίζει μνημόνια και διώχνει το ΔΝΤ από την Ελλάδα μονομερώς, την ίδια ώρα το Ταμείο τον «αδειάζει» πανηγυρικά.

Όπως αναφέρει η εξαμηνιαία έκθεση Fiscal Monitor, που δημοσιοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη, το ΔΝΤ υπολογίζει σε περίπου 25 δισεκατομμύρια ευρώ τις μικτές χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας για τη διετία 2015-16,.

Το μεγαλύτερο κενό εντοπίζεται το 2015 και εκτιμάται στο 10% του ΑΕΠ, ήτοι περίπου 18 δισ., ποσό που η Αθήνα θα κληθεί να καλύψει με εξόδους στις αγορές σε περίπτωση που αποφασίσει να τερματίσει πρόωρα το πρόγραμμα στήριξης του Ταμείου και δεν υπάρξει συμφωνία για επιπρόσθετη ευρωπαϊκή βοήθεια.

Η «τρύπα» ωστόσο μειώνεται το 2016, σε περίπου 7 δισ. (4,3% του ΑΕΠ), λόγω συρρίκνωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος και του κόστους εξυπηρέτησης του χρέους. Το πρόγραμμα του ΔΝΤ εκπνέει τον Μάρτιο του 2016.

Την ίδια στιγμή πάντως, το Ταμείο εκτιμά πως η Ελλάδα θα πετύχει τους στόχους πρωτογενούς πλεονάσματος τόσο για το 2015-16 (3% και 4,5% του ΑΕΠ αντίστοιχα) όσο και για το 2017 (4,5%).

Υπενθυμίζεται πως χθες Τρίτη το ΔΝΤ προέβλεψε πως η Ελλάδα θα πετύχει και τον στόχο ανάπτυξης για το 2015, ήτοι 2,9%, ο οποίος αποτυπώνεται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού που έχει καταθέσει η κυβέρνηση στη Βουλή.

Η ανεργία στο επίκεντρο

Στην «καρδιά» της έκθεσης βρίσκεται ακόμη η δυνατότητα καταπολέμησης της ανεργίας, με τη δημοσιονομική πολιτική να στηρίζει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Μεταξύ άλλων, το Ταμείο διαπιστώνει πως σε ανεπτυγμένες οικονομίες η νεανική απασχόληση μπορεί να ενισχυθεί με μια «προσεκτικά σχεδιασμένη» μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, που καταβάλλουν οι εργοδότες για νέους εργαζόμενους.

Θετική επίπτωση στην καταπολέμηση της ανεργίας μπορούν να έχουν, εκτιμά, και οι στοχευμένες μειώσεις φόρων που καταβάλλουν οι εργαζόμενοι.

Ο δημόσιο χρέος

Το ΔΝΤ επισημαίνει πως η δημοσιονομική πολιτική μπορεί να βοηθήσει στην ελάφρυνση των οικονομικών βαρών που προκαλούν οι εργασιακές μεταρρυθμίσεις ή και να συμβάλει στην αποζημίωση εργαζομένων, που υφίστανται τις συνέπειες.

Ωστόσο, το Ταμείο υπογραμμίζει πως οι ευεργετικές δημοσιονομικές παρεμβάσεις δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να προκαλούν κινδύνους για τη βιωσιμότητα του χρέους, και τα κόστη θα πρέπει να «είναι περιορισμένα σε μέγεθος και διάρκεια».

Η έκθεση του Ταμείου έρχεται λίγες μέρες πριν από τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, με τη διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, στην Ουάσινγκτον, όπου αναμένεται να τεθεί το ζήτημα του χρέους.

Είναι προφανές πως ο Α. Σαμαράς και η κυβέρνησή του βρίσκονται σε αδιέξοδο και παρά τις «κορώνες» περί κάψιμο και σκισίματος μνημονίων, τίποτα δεν μπορεί να διαψεύσει την πραγματικότητα.


http://diulistirio.blogspot.gr/


 
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Δεν ψήφισαν στην ευρωβουλή οι εκπρόσωποι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού για τις γερμανικές αποζημιώσεις ; VIDEOΑνοιχτό άφησε τελικά το ζήτημα η Επιτροπή Αναφορών

Σκληρή μάχη προκειμένου να γίνει δεκτή η πρότασή του για διοργάνωση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπό την αιγίδα της Επιτροπής Αναφορών δημόσιας ακρόασης για τις γερμανικές αποζημιώσεις έδωσε στις Βρυξέλλες στις 07/10/2014, ο Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών, Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες και Ευρωβουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Ως γνωστόν, ο Νότης Μαριάς είχε υποβάλλει την πρόταση του μετά τη συνεδρίαση των συντονιστών της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 24/9/2014.
Η πρόταση του Νότη Μαριά τέθηκε τελικά σε ψηφοφορία στην κλειστή συνεδρίαση των συντονιστών της Επιτροπής Αναφορών στις 07/10/2014 και υπερψηφίστηκε μόνο από τους Ευρωπαίους Αντιφεντεραλιστές και την Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά. Την καταψήφισαν η K.O. του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο οποίο συμμετέχει η ΝΔ, η Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην οποία συμμετέχουν το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ, η Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη και οι Πράσινοι.

Στη συνέχεια ο Νότης Μαριάς, ζήτησε να τεθεί σε ψηφοφορία η πρόταση του στην Ολομέλεια της Επιτροπής Αναφορών προκειμένου να υπάρξει ονομαστική ψηφοφορία και να διαφανεί δημόσια η θέση κάθε Πολιτικής Ομάδας και κάθε Ευρωβουλευτή. Μετά από συνεχείς αντεγκλήσεις του Νότη Μαριά με την Πρόεδρο και μέλη της Επιτροπής Αναφορών, τα μνημονικά Ευρωπαϊκά κόμματα ανέκρουσαν πρύμνα, άλλαξαν τη στάση τους και προκειμένου να μην εκτεθούν δημόσια δέχθηκαν το ζήτημα της δημόσιας ακρόασης για τις γερμανικές αποζημιώσεις να παραμείνει ανοικτό στην ημερήσια διάταξη της Επιτροπής Αναφορών, ενόψει της διοργάνωσης των δημοσίων ακροάσεων κατά το β’ εξάμηνο του 2015.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νότης Μαριάς έχει θέσει ήδη το ζήτημα των οφειλών της Γερμανίας προς της Ελλάδα (πολεμικές επανορθώσεις, κατοχικό δάνειο, αποζημιώσεις συγγενών θυμάτων) στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο στις 14/07/2014.
Επίσης, στις 1/10/2014 έθεσε στο Ευρωπαϊκό Kοινοβούλιο και το ζήτημα της επιστροφής των αρχαιολογικών θησαυρών που λεηλάτησαν οι ναζί κατά την κατοχή.
Ο αγώνας συνεχίζεται με νέες σημαντικές πρωτοβουλίες.

Από ανάρτηση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης από Νότη Μαριά

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο ''αντ' αυτού'' υπέρ αυτών..

     Από την επικαιρότητα του Μαϊου που πέρασε:
'' Ερωτήματα δημιουργεί αφενός η στάση της κυβέρνησης, η οποία δεν παρέστη στην εκδίκαση της υπόθεσης Energa- Hellas Power, ελαφρύνοντας ουσιαστικά τη θέση των κατηγορουμένων δύο εταιρειών, που κατηγορούνται ότι ζημίωσαν το Ελληνικό δημόσιο κατά 270 εκατ. ευρώ,
..και αφετέρου η απόφαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Μάκη Βορίδη να αναλάβει την υπεράσπιση του βασικού κατηγορούμενου της υπόθεσης.''

Τον υπερασπιστή λοιπόν των απατεώνων εις βάρος του Δημοσίου, όντας ήδη εκπρόσωπος της κυβέρνησης στο κοινοβούλιο,
..διάλεξε ο λεβεντόπουλος για να τον αντικαταστήσει(!) στην συζήτηση περί ψήφου εμπιστοσύνης που ο ίδιος προκάλεσε!
Επίδειξη βλακείας; Όχι!
Επίδειξη αδιαφορίας και απαξίωσης της κοινής γνώμης, του λαού, της κοινής λογικής.
Επίδειξη ετσιθελισμού και κατάμαυρης φασιστικής νοοτροπίας, τού ''ό,τι θέλω κάνω''!
Αργότερα μάλιστα, τον κυρ-δικηγόρο, τον προβίβασε σε υπουργό Υγείας!

Ερώτημα: Το ασυμβίβαστο δεν ισχύει για τους βουλευτές; Επιτρέπεται να ασκούν και επάγγελμα;
Δεν είναι δηλαδή ''πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης'';
Κι αν όχι, γιατί; Γιατί να είναι ας πούμε οι γιατροί του ΕΣΥ, ή οι Δήμαρχοι, και όχι οι βουλευτές;

Τί είναι δηλαδή οι βουλευτές; Άλλη ράτσα;
Γεννήθηκαν δηλαδή από κάποιο άλλου είδους θεϊκό μ@@νί, και επιτρέπονται σ' αυτούς τα πάντα;
Ρε! Θα σταματήσετε να προκαλείτε λαό, κοινωνία, τους πάντες;..
..ή θα μας πάρει ο διάολος κάποια στιγμή όλους μαζί, και θα μπεί λουκέτο στο μαγαζάκι;

Ρε! Δεν είσαστε μόνοι σας εκεί πάνω, να κάνετε ό,τι θέλετε! Σας βλέπουμε, ρε!
Φουσκώνει η αγανάκτηση,
..πνίγει το δίκιο,
..κοκκινίζει το μάτι, και θολώνει.
Κι άμα θολώσει δε βλέπει, κι άμα δε βλέπει κλάφτα Χαράλαμπε και κυρ-Μαυρουδή μας!

Θα γίνει λίμπα η κατάσταση,
..και θα ψάχνουμε όλοι για δικηγόρο!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στην UNESCO και την Ιντερπόλ η δημοπρασία των μινωικών αρχαιοτήτων !!!

Στην Unesco και την Ιντερπόλ έφτασε η αποκάλυψη του Candianews για την αγοραπωλησία ελληνικών αρχαιοτήτων, ανάμεσα στις οποίες είναι σπάνια νομίσματα της μινωικής εποχής, που οργανώνει σε λίγες ημέρες γερμανική εταιρεία στο Μόναχο. Την υπόθεση είχε αποκαλύψει το Candianews στις 17 Σεπτεμβρίου, φέροντας στο φως όλα τα στοιχεία του ξεπουλήματος των αρχαίων θησαυρών (ΔΕΙΤΕ: ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Στο σφυρί από γερμανική εταιρεία αρχαιολογικοί θησαυροί της Κρήτης! – Δείτε τα ντοκουμέντα). Όπως αποκαλύπταμε, στα μέσα Οκτωβρίου η εταιρεία Gorny & Mosch, Giessener Münzhandlung βγάζει σε δημοπρασία χιλιάδες νομίσματα αρχαίων ελληνικών πόλεων, αλλά και άλλους θησαυρούς, από την αρχαιότητα μέχρι την Αναγέννηση. Το πιο ακριβό αντικείμενο είναι ένα ασημένιο νόμισμα της Κνωσού, που θα πωληθεί με αρχική τιμή 30.000 ευρώ ή 38.700 δολάρια! Πρόκειται για στατήρα που αναπαριστά, από τη μια πλευρά, τον Μινώταυρο και από την άλλη τον Λαβύρινθο και κόπηκε το 440 πΧ.Στην ίδια δημοπρασία, που θα πραγματοποιηθεί από τις 14 μέχρι τις 17 Οκτωβρίου, βγαίνουν στο σφυρί και άλλα νομίσματα αρχαίων πόλεων της Κρήτης αλλά και βασιλείων της Αρχαίας Ελλάδας. Ανάμεσά τους, χρυσά νομίσματα με τη μορφή του Φιλίππου του Β” και του Μεγάλου Αλεξάνδρου αλλά και μια σειρά από αθηναϊκές γλαύκες. Επίσης ένας στατήρας της Δελφικής Αμφικτυονίας που κόπηκε για την ανακατασκευή του ναού του Απόλλωνα, ο οποίος καταστράφηκε από μεγάλη πυρκαγιά το 548 πΧ. Η τιμή εκκίνησης είναι ίδια με αυτή του ασημένιου στατήρα της Κνωσού.

Ανάμεσα στα νομίσματα της νεώτερης εποχής που θα πωληθούν στη δημοπρασία, είναι και δυο της εποχής της τελικής φάσης του Κρητικού Πολέμου (1667-69), τα οποία εμφανίζουν τη μορφή του Πάπα Κλήμη Θ΄, ο οποίος τέθηκε «πολιτικός επικεφαλής» της χριστιανικής Ευρώπης στην εκστρατεία υπεράσπισης του Χάνδακα από τις οθωμανικές δυνάμεις.

Όπως σημειώναμε, το μεγάλο ερωτηματικό είναι πώς μια ιδιωτική εταιρεία έχει στην κατοχή της χιλιάδες αντικείμενα, από την Κρήτη, την υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και από κάθε γωνιά του αρχαίου κόσμου, τα οποία θα μπορούσαν να συγκροτήσουν ολόκληρα μουσεία. Και βέβαια πως είναι δυνατό να πουλά τους θησαυρούς αυτούς σε ιδιωτικές συλλογές… Και αν δεν είναι αυτή μια δημόσια δημοπρασία προϊόντων αρχαιοκαπηλίας, τότε τι είναι;

Από την Κρήτη όλες τις εποχές, αλλά κυρίως μετά την επανάσταση του 1821, έφυγαν και πωλήθηκαν στο εξωτερικό σημαντικές αρχαιότητες. Σήμερα πολλά από τα αντικείμενα αυτά εκτίθενται σε μουσεία της Αγγλίας, της Αμερικής, της Γερμανίας και αλλού, χωρίς η επίσημη ελληνική Πολιτεία να τα έχει διεκδικήσει ποτέ… Πολύ περισσότερο που είναι αποδεδειγμένο ότι οι αρχαιολογικοί αυτοί θησαυροί ήταν προϊόν συστηματικής αρχαιοκαπηλίας…Έρευνα και φάκελος με όλα τα στοιχεία

Μετά τις αποκαλύψεις μας, εκπρόσωποι των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», με πρωτοβουλία της υπεύθυνης του Τομέα Πολιτισμού, Γεωργίας Στεφανάκη, ερεύνησαν την υπόθεση και συνέταξαν φάκελο διεκδίκησης των αρχαιοτήτων, με όλα τα στοιχεία, ο οποίος πήγε, ως καταγγελία, στην Ιντερπόλ, την Unesco, στα υπουργεία Πολιτισμού και Εξωτερικών της Ελλάδας, στο υπουργείο Πολιτισμού της Γερμανίας καθώς και στην ελληνική πρεσβεία του Μονάχου. Ο Τομέας Πολιτισμού του κόμματος κατέθεσε κατεπείγουσα «Αναγγελία – Καταγγελία τελούμενου εγκλήματος κατά της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδος», καθώς και ψηφιακό cd, το οποίο περιλαμβάνει αναλυτικά τα προς δημοπρασία ελληνικά πολιτιστικά αντικείμενα.

Παράλληλα σήμερα η Τομεάρχης Πολιτισμού και βουλευτής Β” Θεσσαλονίκης Σταυρούλα Ξουλίδου συναντήθηκε με τον υπουργό Πολιτισμού, Α. Τασούλα, στον οποίο παρέδωσε το φάκελλο, ώστε να γίνει πλέον η διεκδίκηση από την ελληνική Πολιτεία.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της κ. Ξουλίδου, η συνάντηση έγινε «προκειμένου να τον ενημερώσει ότι η γερμανική εταιρεία Gorny & Giessener Munzhandlung έχει προγραμματίσει στις 13 και 14 Οκτωβρίου 2014 τη δημοπράτηση παράνομων στοιχείων της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας, όπως έχει κοινοποιήσει στην επίσημη ιστοσελίδα της. Στον κατάλογο των δημοπρατούμενων αντικειμένων υπάρχουν 1.032 νομίσματα, τα οποία εντάσσονται στην κατηγορία «Ελληνικά».

Είναι χρέος της Ελληνικής Πολιτείας να ενεργήσει άμεσα προκειμένου να διαπιστωθεί η νομιμότητα κατοχής και πώλησης αυτών των αντικειμένων. Σε κάθε περίπτωση και ώσπου να εξακριβωθούν τα στοιχεία αυτά, η επικείμενη δημοπρασία πρέπει να ακυρωθεί. Επίσης, είναι αναγκαίο να ενημερωθούν οι εν δυνάμει αγοραστές ότι πρόκειται να συμμετέχουν σε μια παράνομη αγοροπωλησία και ότι θα γίνουν συνένοχοι στο πολιτιστικό έγκλημα που διενεργείται.

Για το σκοπό αυτό, κατέθεσε ολοκληρωμένο φάκελο, που περιλαμβάνει: α) Κατεπείγουσα Αναγγελία – Καταγγελία τελούμενου εγκλήματος κατά της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδος, καθώς και β) ψηφιακό cd, το οποίο περιλαμβάνει αναλυτικά τα προς δημοπρασία ελληνικά πολιτιστικά αντικείμενα.

Ο Υπουργός από την πλευρά του διαβεβαίωσε ότι θα διαβιβάσει τα στοιχεία αμέσως στην αρμόδια Διεύθυνση Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών για αξιολόγηση και εφόσον συγκροτείται απόδειξη για παράνομη εξαγωγή από την Ελλάδα, τότε τα στοιχεία μπορούν να ληφθούν υπόψη».

Με το τέλος της συνάντησης, η κ. Ξουλίδου δήλωσε τα εξής:

«Ως εκλεγμένοι βουλευτές από τον ελληνικό λαό οφείλουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις και να διευθετήσουμε το καίριο αυτό πολιτιστικό και εθνικό ζήτημα. Ως εκ τούτου, ειλικρινής και ανιδιοτελής πρόθεσή μου είναι να αγωνιστώ με όλες τις δυνάμεις μου για την ανάδειξη του περίτρανου ελληνικού πολιτισμού και να σταθώ τροχοπέδη σε κάθε προσπάθεια ξεπουλήματος, χλεύης, ασέβειας και υποβάθμισης.

Πολύτιμη ήταν η συμβολή της Υπεύθυνης του Τομέα Πολιτισμού των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, κας Γεωργίας Στεφανάκη, στην έρευνα και στη σύνταξη του σχετικού φακέλου, καθώς και του επί κεφαλής του Τομέα Τεκμηρίωσης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, κου Νίκου Μαυραγάνη, για τηνάρτια νομική τεκμηρίωση».

Ο φάκελος που κατέθεσε η κα Ξουλίδου έλαβε αρ. πρωτ. 10044/8-10-2014. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ανέλαβαν ενεργό δράση ώστε να ανακοπεί το πολιτιστικό έγκλημα της δημοπρασίας Αρχαίων Ελληνικών νομισμάτων και τώρα είναι η σειρά της Κυβέρνησης να πράξει τα δέοντα για την προάσπιση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς».

Η καταγγελία προς τους διεθνείς οργανισμούς και τις κυβερνήσεις Ελλάδας και ΓερμανίαςΑνάμεσα στ” άλλα, η καταγγελία προς την UNESCO, την Interpol, τα ελληνικά και γερμανικά υπουργεία και την ελληνική πρεσβεία, αλλά και την ίδια την εταιρεία, αναφέρει:

«Όλως προσφάτως περιήλθε εις γνώση μας από την ανακοίνωση του Γερμανικού Δημοπρατικού Οίκου, ότι πρόκειται στις 13 & 14/10/2014 να δημοπρατηθούν (πωληθούν) στην έδρα του Οίκου Δημοπράτησης Gorny & Giessener Munzhandlung στη Γερμανία, στην πόλη München και επί της οδού Maximiliansplatz 20, 80333, εκατοντάδες ΑΡΧΑΙΑ νομίσματα, μεταξύ άλλων Κρητομινωικής και Αλεξανδρινής ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ Εποχής και Προέλευσης, όπως ο ίδιος ο Οίκος παραδέχεται στην ΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ!

Η ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΗ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΚΙΝΗΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ:

Σύμφωνα με τις πιο πάνω διατάξεις, τόσο του Εσωτερικού Δικαίου της Ελλάδας, όσο και του Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου, τα ΚΙΝΗΤΑ ΑΡΧΑΙΑ της Ελλάδας ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΝΕΠΙΔΕΚΤΑ χρησικτησίας πράγματα και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΟΙΑΔΗΠΟΤΕ συναλλαγή σε σχέση με αυτά.

Η μοναδική περίπτωση νόμιμης διακίνησης κινητών αρχαίων της Ελλάδας είναι αυτή η διακίνηση να ΔΙΑΘΕΤΕΙ την ΑΔΕΙΑ του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ και να έχει εκδοθεί για την μετακίνηση ΕΙΔΙΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ, που να τα συνοδεύει .

Η ίδια υποχρέωση βαρύνει και εκείνον, που έχει λάβει από το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ της Ελλάδας Άδεια ΑΠΛΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ των κινητών Αρχαίων, που σε αυτήν την περίπτωση, ΕΦΟΣΟΝ ήθελε να μεταβιβάσει την άδεια αυτή, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΠΡΩΤΑ να ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙ στο Υπουργείο τη βούλησή του αυτή, όπως και τη βούλησή του και για ΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ του Κινητού Αρχαίου αντικειμένου, ενώ παραλλήλως αυτός, στον οποίο θα μεταβιβαζόταν η ΑΠΛΗ ΚΑΤΟΧΗ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΠΡΩΤΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ !

Από τα πιο πάνω συμπεράσματα της Νομοθεσίας, προκύπτει πως τα Κινητά Αρχαία ΔΕΝ μπορούν να ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΘΟΥΝ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ήθελε υποτεθεί, πως ο κάτοχός τους είχε καταρχήν άδεια του Υπουργείου Πολιτισμού, καθώς αυτή η άδεια θα χορηγούσε ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ το καταρχήν δικαίωμα ΑΠΛΩΣ να ΚΑΤΕΧΕΙ το Αρχαίο αντικείμενο και ΕΠ’ ΟΥΔΕΝΙ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ περίπτωση η άδεια του Υπουργείου Πολιτισμού περί ΑΠΛΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ δίδει εξουσία ΔΙΕΜΠΟΡΕΥΣΗΣ του Αρχαίου αντικειμένου μέσω δημοπράτησής του.

Για να γίνει περισσότερο κατανοητό η πιο πάνω ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΔΙΕΜΠΟΡΕΥΣΗΣ , δέον να ΕΠΙΣΗΜΑΝΘΕΙ, ΟΤΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΩΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΚΥΡΙΟΣ των Κινητών Αρχαίων αντικειμένων νομιμοποιείται στην πώλησή τους, ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ Ο ΑΠΛΟΣ ΚΑΤΟΧΟΣ!!!

Με άλλα λόγια το Υπουργείο Πολιτισμού της Ελλάδας είναι αυτό, που χορηγεί την ΑΔΕΙΑ ΚΑΤΟΧΗΣ Αρχαίου Κινητού αντικειμένου και ακόμη και αν ένα Αρχαίο κινητό αντικείμενο πωληθεί μέσω δημοπράτησης από κάποιον, που έχει ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ άδεια ΑΠΛΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ, η πώληση αυτή ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΚΥΡΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΩΣ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ απλής κατοχής του προκατόχου !

Η δημοπράτηση και μέσω αυτής η πώληση ενός Αρχαίου αντικειμένου ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ και του Υπουργείου Πολιτισμού ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΔΙΔΕΙ ΑΥΤΟ την ενδεχόμενη άδεια απλής κατοχής του Αρχαίου κινητού αντικειμένου ΣΕ ΓΝΩΣΤΟ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΝΕΟ ΚΑΤΟΧΟ ΚΑΙ Ο Χ Ι στο πρόσωπο εκείνο, που θα προκύψει από μία διαδικασία δημοπράτησης, όπου συμμετέχουν ΑΓΝΩΣΤΑ και ΑΟΡΙΣΤΑ για το Υπουργείο Πολιτισμού άτομα !

ΝΟΜΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ:

Έτσι, πέραν του σοβαρού ενδεχόμενου τέτοια άδεια κατοχής εκ μέρους του Υπουργείου Πολιτισμού να είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΑΦΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ, σύμφωνα με τις πιο πάνω διατάξεις του Διεθνούς και του Εσωτερικού Δικαίου, όπως γίνουν τα ακόλουθα:

1) Υποχρέωση του Υπουργού Πολιτισμού, του Υπουργού Εξωτερικών και του Πρεσβευτή της Ελλάδας στο Μόναχο, όπως ασκήσουν τα δικαιώματα της Ελλάδας επί των αντικειμένων αυτών, σύμφωνα με τα ανωτέρω και να ζητήσουν από τις Γερμανικές Αρχές την ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗτης εν λόγω δημοπρασίας και την διευκόλυνση της ΑΜΕΣΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥΣ, δηλαδή στην ΕΛΛΑΔΑ, ΑΛΛΩΣ και ΟΛΩΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΣ να ζητήσουν από τις Γερμανικές Αρχές ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ με προσωρινή απαγόρευση δημοπράτησης αυτών των Αρχαίων αντικειμένων έως ότου γίνει η πλήρης ταυτοποίηση και τεκμηρίωση των Αρχαίων αυτών !

2) Υποχρέωση των Γερμανικών Αρχών, όπως εντοπίσουν ΑΜΕΣΑ και ΔΙΑΚΟΨΟΥΝ τη Δημοπράτηση των εν λόγω Αρχαίων Αντικειμένων, που περιγράφονται κατωτέρω, άλλως ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΟΥΝ την άνω δημοπρασία και να διευκολύνουν την ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ των Αρχαίων στην Ελλάδα, ΑΛΛΩΣ και ΟΛΩΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΣ να λάβουν ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ με προσωρινή απαγόρευση δημοπράτησης αυτών των Αρχαίων αντικειμένων έως ότου γίνει η πλήρης ταυτοποίηση και τεκμηρίωση των Αρχαίων αυτών !

3) Υποχρέωση της ΟΥΝΕΣΚΟ, όπως πληροφορήσει τους αρμοδίους φορείς για την παρούσα Καταγγελία και περιλάβει σε προσωρινό κατάλογο αναζητήσεων τα εν λόγω Αρχαία αντικείμενα.

4) Υποχρέωση της ΙΝΤΕΡΠΟΛ , όπως προβεί ΑΜΕΣΑ σε αποστολή του αναγκαίου Σήματος στις Διωκτικές Αρχές της Γερμανία, ώστε να ΠΡΟΛΗΦΘΕΙ μία τέτοια εκποιητική Αρχαίων αντικειμένων ενέργεια, που θα αποτελούσε ΜΕΙΩΤΙΚΗ της Αρχαιοελληνικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς ενέργεια.

Τα πιο πάνω αναφερόμενα Αρχαία αντικείμενα περιγράφονται ως εξής, ενώ μέρος αυτών εικονίζεται στις φωτογραφίες, που συλλέχθηκαν διαδικτυακά και επισυνάπτονται στο cd(Συνημμένο 1)

Μετά ταύτα ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ενεργοποίηση όλων των αρμοδίων και συναρμοδίων φορέων Εθνικής και Διεθνούς Εξουσίας, ώστε να ΠΡΟΛΗΦΘΕΙ ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΖΗΜΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ!

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής να επιδώσει νομίμως την παρούσα προς αυτούς που απευθύνεται προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες».


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....