Διυλιστήριο: 01/30/17
ροη αναρτησεων

Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2017

Ο γιος του ηρωικού κυβερνήτη του ελικοπτέρου στα Ιμια : «Η στολή του πατέρα μου έχει τρύπες από σφαίρες»

Άρθρο Ιανουαρίου 2016


Ο γιος του ηρωικού κυβερνήτη του ελικοπτέρου στα Ιμια Ι. Καραθανάσης σπάει τη σιωπή του για το τι συνέβη.

Ρεπορτάζ
Νίκος Ελευθερόγλου

Μια συνέντευξη-γροθιά στο στομάχι έδωσε ο 21χρονος πλέον γιος του ήρωα Χριστόδουλου Καραθανάση, κυβερνήτη του ελικοπτέρου που κατέπεσε το βράδυ των Ιμίων. Μιλώντας στο News247 (στον Κ.

Σαρρηκώστα) είκοσι χρόνια μετά τη νύχτα ντροπής για την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Ελλάδας, ζητά απαντήσεις από αυτούς που έκρυψαν την αλήθεια.

Ζητά κυρίως να του απαντήσουν γιατί η στολή του πατέρα του Χριστόδουλου «έχει τρύπες και κηλίδες αίματος».

Τα λόγια του

Τα λόγια του Γιάννη Καραθανάση (φοιτητής στην Αρχιτεκτονική) πραγματικά συγκλονίζουν: «Οταν σκοτώθηκε ο πατέρας μου, ήμουν μόλις ενός έτους. Από τα πρώτα κιόλας βήματά μου έμαθα να ζω χωρίς πατέρα. Η μητέρα μου τα κατάφερε. Στάθηκε, κράτησε. Δεν αντέχει την υποκρισία και το ψέμα, και έχει μέσα της μια μεγάλη πικρία. Πρέπει να ακούσει μια συγγνώμη και να μάθει την αλήθεια. Η μόνη της απαίτηση είναι αυτή» αναφέρει και προσθέτει: «Για ένα πράγμα, όμως, είμαστε σίγουροι.

Το ελικόπτερο δεν έπεσε ούτε λόγω καιρού ούτε μόνο του. Για εμάς δεν υπάρχουν σοβαρά ή μη ερωτήματα, τι έγινε και πώς άφησε την τελευταία του πνοή ο πατέρας μου. Το θέμα είναι πότε θα υπάρξει μια σοβαρή αναγνώριση από το κράτος. Θα υπάρξει; Δυστυχώς είμαι πια αρκετά ώριμος να καταλάβω πως δεν πρόκειται να μας πουν τι ακριβώς έγινε. Πώς σκοτώθηκε και γιατί τελικά όλα αυτά τα χρόνια κυριαρχεί το ψέμα.

Την αλήθεια την ξέρουμε και δεν θα μας τη στερήσουν όσο και αν προσπαθούν. Το άψυχο σώμα του πατέρα μου βρέθηκε εκτός του ελικοπτέρου, ενώ ο Παναγιώτης Βλαχάκος και ο Εκτορας Γιαλοψός βρέθηκαν δεμένοι με τις ζώνες τους μέσα στο ελικόπτερο. Ο πατέρας μου ζούσε την ώρα της πρόσκρουσης του ελικοπτέρου. Λύθηκε, πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε. Αρα δεν έπαθε ούτε ανακοπή ούτε είχε κάποιο πρόβλημα με την καρδιά του. Πρέπει να σταματήσει αυτή η καραμέλα, ότι και οι τρεις έπασχαν από κάτι».

Και ο Ιωάννης Καραθανάσης καταλήγει με ένα ερώτημα «φωτιά»: «Ποιος τελικά θα μας εξηγήσει γιατί η στολή που φόραγε -την οποία έχουμε στο σπίτι μας- έχει τρύπες και κηλίδες αίματος»;


https://diulistirio.blogspot.gr

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Ένα drone που σώζει ζωές δημιουργήθηκε στην Καβάλα και διεκδικεί πατέντα ευρεσιτεχνίας

To Air Cue Bot της ομάδας AdHoc Aerials διεκδικεί δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για ένα Ολοκληρωμένο Σύστημα Ρομποτικής Εναέριας Επέμβασης για Παροχή Βοήθειας σε Χρήστες

Τα drones, τα τηλεκατευθυνόμενα ελικοπτεράκια με τους τέσσερις έλικες, είναι γνωστά σε όλους μας ως ένα gadget τεχνολογίας που κυρίως χρησιμοποιείται ως μέσο λήψης εντυπωσιακών εναέριων πλάνων (φωτογραφίες ή βίντεο), είτε από ερασιτέχνες είτε και από επαγγελματίες. Ωστόσο, υπάρχουν ενδείξεις ότι στο άμεσο μέλλον τα drones θα χρησιμοποιούνται σε ένα ευρύ πεδίο εφαρμογών που σχετίζονται με τομείς της οικονομίας (όπως μεταφορές, εμπόριο, ακόμη και γεωργία) αλλά και της υγείας.

Η ομάδα AdHoc Aerials, με έδρα την Καβάλα, έχει εφεύρει ένα σύστημα παροχής υπηρεσιών διάσωσης ανθρώπων που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης, χρησιμοποιώντας drones αλλά και λογισμικό που συνεργάζεται με φορητές συσκευές (smartphones, tablets, smart watches κ.ά.).

Το δημιούργημα της AdHoc «ακούει» στο όνομα Air Cue Bot και πρόκειται για ένα Ολοκληρωμένο Σύστημα Ρομποτικής Εναέριας Επέμβασης για Παροχή Βοήθειας σε Χρήστες με τη χρήση drone.


Το σκεπτικό είναι απλό: Ο χρήστης/συνδρομητής εκπέμπει μέσω της φορητής συσκευής που φέρει επάνω του ένα σήμα κινδύνου (Panic Button), το σήμα -μαζί με όλα τα στοιχεία της ακριβής του θέσης αλλά και των αναγκών του- μεταφέρεται σε έναν σταθμό, το drone απογειώνεται, πετάει προς τον χρήστη που βρίσκεται σε ανάγκη και του παρέχει αντικείμενο/α καθοριστικής σημασίας για την επιβίωσή του.

Για παράδειγμα, εάν κάποιος έχει χαθεί (ή έχει τραυματιστεί) σε μια απόμακρη τοποθεσία (πχ κατά την ανάβασή του σε ένα βουνό), το drone θα μπορούσε να του δώσει σχετικά άμεσα είδη όπως νερό, κουβέρτα και ένα kit πρώτων βοηθειών. Εάν ο χρήστης ενεργοποιήσει το Panic Button ευρισκόμενος σε ανοιχτή θάλασσα, θα μπορούσε σε ιδιαίτερα σύντομο χρόνο να έχει ένα σωσίβιο. Όλα αυτά, εννοείται, έως ότου σπεύσουν προς βοήθεια οι αρμόδιες ομάδες διάσωσης, τις οποίες το Σύστημα παράλληλα ειδοποιεί!

Ποια είναι η AdHoc Aerials


Οι εφευρέτες του Air Cue Bot είναι ο Δρ. Ηλίας Σαράφης, Καθηγητής Μηχανολογίας στο ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και ο γιος του Θωμάς, φοιτητής Μηχανολογίας και Αεροναυπηγικής στο Πανεπιστήμιο των Πατρών. Πατέρας και γιος πέρασαν ώρες ατελείωτες σχεδιάζοντας το Air Cue Bot έως ότου φτάσουν στο σημείο να έχουν τα πρώτα θετικά αποτελέσματα.

Κατά τις πρώτες δοκιμές του λογισμικού, οι δύο επιστήμονες χρησιμοποίησαν drones του εμπορίου, ωστόσο ήδη βρίσκονται στη διαδικασία κατασκευής (από την αρχή) ενός δικού τους drone με τη χρήση ενός τρισδιάστατου εκτυπωτή (3D Printer)!

Περιμένοντας την πατέντα

Η ομάδα της Ad Hoc έχει από τον Οκτώβριο του 2016 καταθέσει αίτηση χορήγησης διπλώματος ευρεσιτεχνίας στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας για το Air Cue Bot με την απάντηση του ΟΒΙ να αναμένεται μέσα στους επόμενους μήνες. Αυτό το διάστημα, η ομάδα βρίσκεται στη διαδικασία αναζήτησης χορηγιών που θα μπορούσαν να χρηματοδοτήσουν την περαιτέρω έρευνα για τελειοποίηση του Συστήματος, έτσι ώστε αυτό να μπορεί άμεσα να μπει στο στάδιο της εφαρμογής.

Σημειώνεται ότι ειδικά το κομμάτι που αφορά στην παρέμβαση του drone-διασώστη σε ανοιχτή θάλασσα θα μπορούσε να βρει εφαρμογή στην Ελλάδα, για παράδειγμα σε μη επανδρωμένες με ναυαγοσώστες παραλίες με την υπηρεσία να παρέχεται στους λουόμενους από τους φορείς εκμετάλλευσης αυτών των παραλιών, είτε πρόκειται για ιδιώτες είτε για δήμους κι όλα αυτά με σχετικά χαμηλό κόστος.


https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Το κατασκευαστικό υπερθέαμα της ΘράκηςΣτα εργοτάξια του αγωγού φυσικού αερίου TAP στη Θράκη, το μεγαλύτερο έργο στην Ελλάδα σήμερα…

Στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης κυριαρχεί μια εντυπωσιακή γεωμετρία. Χιλιάδες ατσάλινοι σωληναγωγοί είναι τοποθετημένοι στη σειρά, έτσι που ο ήλιος και το γυμνό μάτι να παίζουν παιχνίδια στο φυλασσόμενο κομμάτι της προκυμαίας, όπου μεταφέρονται τα μεταλλικά τμήματα για τη συναρμολόγηση του αγωγού φυσικού αερίου TAP (Trans Adriatic Pipeline).

Φοράμε προστατευτικά παπούτσια, κράνος, γυαλιά και φωσφορούχο γιλέκο. Ένας γερανός πιάνει προσεκτικά έναν-έναν τους σωλήνες και τους τοποθετεί σε ειδικά φορτηγά, που κινούνται σαν μυρμήγκια προς το εργοτάξιο.

Αυτό είναι σήμερα το μεγαλύτερο κατασκευαστικό έργο στην Ελλάδα, το οποίο θα συνδέσει ενεργειακά τα κοιτάσματα της Κασπίας με τις αγορές της Ευρώπης. Οι αριθμοί είναι εντυπωσιακοί: Ο αγωγός θα έχει μήκος 878 χιλιόμετρα, ξεκινώντας από τα ελληνοτουρκικά σύνορα στους Κήπους. Στη συνέχεια, θα διατρέξει ολόκληρη τη βόρεια Ελλάδα, διανύοντας διαδρομή 550 χιλιομέτρων, μέχρι την Ιεροπηγή στην Καστοριά, κι έπειτα θα συνεχίσει στην Αλβανία. Το υποθαλάσσιο τμήμα θα ξεκινήσει από την αλβανική πόλη Φιέρι και θα διασχίσει την Αδριατική, για να συνδεθεί με το τοπικό δίκτυο φυσικού αερίου στη νότια Ιταλία. Περίπου 32.000 σωληναγωγοί θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή του τμήματος του TAP που θα διέρχεται από την Ελλάδα. Ο καθένας ζυγίζει σχεδόν 10 τόνους, που σημαίνει ότι μόνο για το ελληνικό τμήμα πρόκειται να χρησιμοποιηθούν 323.000 τόνοι ατσάλινων σωλήνων – όσο 44 πύργοι του Αϊφελ.

Λίγη ώρα αργότερα, κι αφού έχουμε παρακολουθήσει ένα σεμινάριο κανόνων ασφάλειας, θα επισκεφτούμε το εργοτάξιο. Βρισκόμαστε έξω από τη Βιομηχανική Περιοχή της Κομοτηνής. Ξεκινώντας από τους Κήπους, τα κομμάτια του αγωγού έχουν έως εδώ συγκολληθεί. Ο TAP μοιάζει τώρα σαν ένα εύκαμπτο μαύρο καλώδιο, στηριγμένο σε βάσεις, που χάνεται στον ορίζοντα διατρέχοντας λόφους, αγροτικές καλλιέργειες και χέρσες εκτάσεις, πριν βυθιστεί στο χώμα. Μηχανικοί και εξειδικευμένα συνεργεία δουλεύουν γύρω μας σαν μελίσσι, εκτελώντας χειρουργικές κινήσεις. Οι σωλήνες στοιχίζονται, κάμπτονται και συγκολλούνται προκειμένου να σχηματιστεί ο αγωγός πριν τη διάνοιξη της τάφρου, ώστε έπειτα να τοποθετηθεί μέσα σε αυτήν και να σκεπαστεί με χώμα, για να ξεκινήσει στη συνέχεια η αποκατάσταση του εδάφους. Η Μηχανική είναι η επικράτηση του ανθρώπου έναντι του Θεού.Οκτώ μήνες μετά την τελετή των εγκαινίων για την έναρξη των εργασιών, τον Μάιο του 2016, περίπου 17.000 ατσάλινοι σωλήνες έχουν παραδοθεί στους σταθμούς διαλογής στα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης, της Καβάλας και της Θεσσαλονίκης. Το ίδιο διάστημα, έχουν συγκολληθεί περίπου 90 χιλιόμετρα σωληναγωγών. Εκτός από τον ίδιο τον αγωγό, θα κατασκευαστούν δύο σταθμοί συμπίεσης για να διευκολύνουν τη μεταφορά του φυσικού αερίου, ένας κοντά στους Κήπους και ένας στις αλβανικές ακτές, καθώς επίσης μόνο στο ελληνικό τμήμα περίπου 22 βαλβιδοστάσια, ώστε να είναι δυνατή η διακοπή της ροής, αν χρειαστεί. Η διαδικασία κατασκευής του ελληνικού τμήματος του αγωγού TAP υπολογίζεται να διαρκέσει περίπου τρία χρόνια.

Σήμερα, στο έργο απασχολούνται περισσότεροι από 1.500 εργαζόμενοι σε άμεσες θέσεις εργασίας και σε πολλαπλές έμμεσες. Οι δύο από τους πέντε εργολήπτες για τη μελέτη και την κατασκευή του είναι ελληνικές εταιρείες: η ΤΕΡΝΑ Α.Ε. σε κοινοπραξία με τη Renco S.p.A. και η J&P AVAX σε κοινοπραξία με την Bonatti S.p.A. Επιπλέον, η γαλλική Spiecapag, εργολάβος του TAP για την κατασκευή του τμήματος του αγωγού μεταξύ των Κήπων και της Καβάλας, μήκους 185 χλμ., έχει επιλέξει την ελληνική εταιρεία Άκτωρ ως υπεργολάβο της. Επίσης, ο TAP έχει συνάψει σύμβαση με τη Σωληνουργεία Κορίνθου για την προμήθεια των σωληναγωγών.Η Ελλάδα ως ενεργειακός κόμβος

Μιλώντας στο «Κ» ο country manager του TAP Greece, Rikard Scoufias, επισημαίνει τη σημασία του αγωγού για την ενεργειακή διαφοροποίηση και την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Η σημασία του αγωγού για την Ευρώπη έγκειται αρχικά στο γεγονός ότι αποτελεί το ευρωπαϊκό σκέλος του Νότιου Διαδρόμου Φυσικού Αερίου, επένδυση 45 δισ. δολαρίων για τη διάνοιξη μιας νέας ενεργειακής διαδρομής μήκους 3.500 χλμ. που θα διασχίζει δύο ηπείρους και έξι χώρες, μεταφέροντας νέο φυσικό αέριο της Κασπίας προς την Ευρώπη», σημειώνει ο κ. Scoufias. «Επιπλέον, υλοποιείται από μια κοινοπραξία εταιρειών-προμηθευτών (BP, SOCAR, Snam, Fluxys, Enagás and Axpo) με εκτεταμένη εμπειρία και τεχνογνωσία.

H μετοχική σύνθεση του TAP συνενώνει παραγωγούς, μεταφορείς και αγοραστές φυσικού αερίου. Τέλος, συνδέεται και με άλλους αγωγούς φυσικού αερίου (τον αγωγό της Ανατολίας TANAP και τον ιταλικό αγωγό SRG), ενώ επιπλέον μπορεί να συνδεθεί με άλλα μελλοντικά ενεργειακά έργα, όπως είναι ο Διασυνδετήριος Αγωγός Ελλάδας – Βουλγαρίας (IGB) και ο Αγωγός Ιονίου – Αδριατικής, ενισχύοντας έτσι τη διασυνδεσιμότητα στη νοτιοανατολική Ευρώπη».

Αρχικά, ο TAP θα μεταφέρει 10 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ανά έτος, ενώ η συνολική χωρητικότητα μπορεί να διπλασιαστεί. Οι πρώτες ποσότητες φυσικού αερίου από την Κασπία αναμένεται να παραδοθούν στην Ευρώπη μέσω του αγωγού TAP κοντά στις αρχές του 2020, περίπου έναν χρόνο μετά τις πρώτες παραδόσεις αερίου από το κοίτασμα Shah Deniz II στη Γεωργία και στην Τουρκία, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί για τα τέλη του 2018.

«Ως ξένη άμεση επένδυση αξίας περίπου 2 δισ. ευρώ, η μεγαλύτερη του είδους της που έχει υλοποιηθεί στη χώρα, ο TAP ωφελεί σημαντικά το οικονομικό, κοινωνικό και γεωπολιτικό περιβάλλον», σημειώνει ο κ. Scoufias. Και εξηγεί: «Η κατασκευή και η σύνδεσή του με υφιστάμενα ή μελλοντικά ενεργειακά έργα θα καταστήσει την Ελλάδα βασικό κόμβο στον ενεργειακό χάρτη της νοτιοανατολικής Ευρώπης».Αποζημιώσεις και περιβαλλοντικές επιπτώσεις

Το προηγούμενο διάστημα υπήρξαν αντιδράσεις τοπικών κινήσεων πολιτών για την κατασκευή του ΤΑP – πέρα από το ζήτημα των αποζημιώσεων – οι οποίες επικεντρώνονται στο επιχείρημα ότι δεν έγινε επαρκής διαβούλευση για τη χάραξη του αγωγού (για παράδειγμα, επρόκειτο να περάσει αρχικά σε μικρή απόσταση από τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων στην Καβάλα). Διατυπώνονται επίσης ενστάσεις ότι ο αγωγός θα δεσμεύσει υψηλής παραγωγικότητας αγροτική γη 200 μέτρα εκατέρωθεν της διαδρομής του, καθώς και ότι υπάρχει κίνδυνος σημαντικών επιπτώσεων στην παραγωγή, στην ασφάλεια και στο περιβάλλον.

Θέσαμε τις ενστάσεις στον Rikard Scoufias. «Θεωρώ ότι είναι λογικό ένα τόσο μεγάλο έργο όσο αυτό να εγείρει φυσικά ερωτήματα και πιθανές ανησυχίες εκ μέρους των επηρεαζόμενων κοινοτήτων αναφορικά με τις άμεσες και έμμεσες επιπτώσεις στις ζωές τους. Αυτός είναι και ο λόγος που έχουμε κάνει μέχρι σήμερα περισσότερες από 800 συναντήσεις με τους δήμους και τα χωριά από τα οποία θα διέλθει ο αγωγός. Επίσης, έχουμε πραγματοποιήσει περισσότερες από 45.000 προσωπικές συναντήσεις με τους επηρεαζόμενους ιδιοκτήτες και χρήστες γης, παρέχοντας αναλυτική ενημέρωση για τα δικαιώματα γης, τις αξίες αποζημίωσης και τις επιπτώσεις στη γη». Ειδικά για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του έργου o country manager του TAP Greece βεβαιώνει ότι η κατασκευή του αγωγού υλοποιείται σύμφωνα με αυστηρά εθνικά, ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα

Αναφορικά, τέλος, με τη χάραξη του TAP πρέπει να σημειωθεί ότι έγιναν σχεδόν 130 αλλαγές σε σχέση με το αρχικό σχέδιο που είχε υποβληθεί, σε συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες και τους ιδιοκτήτες γης.

Δείτε το βίντεο:
TAP's Construction Stages from Trans Adriatic Pipeline on Vimeo.

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Διακήρυξη Λισαβόνας: Επτά ηγέτες καταδικάζουν τις πολιτικές της λιτότητας - Η ΝΔ αρνείται!Μπορεί κάποια ιδιωτικά κανάλια που θέλουν να αυτοαποκαλούνται και ενημερωτικά(βλ. Σκάι) να μετέδωσαν ως πέμπτη είδηση την σύνοδο των χωρών του ευρωπαικού Νότου, καλύπτοντας την με ρεπορτάζ ελάχιστων λεπτών, η βαρύτητα όμως και η σημασία της για τη μάχη της χώρας απέναντι στους ακραίους της Ευρωζώνης, είναι ιδιαιτέρως μεγάλες. Και αυτό γιατί για πρώτη φορά με τόσο εμφανή τρόπο, αποδοκιμάζοντα στο πλεόν υψηλό πολιτικό επίπεδο, οι παράλογες εκτός νομιμότητας απαιτήσεις των δανειστών και ιδίως του ΔΝΤ. Κάτι που σημειωτέον ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει κάνει ακόμη καθώς επιλέγει να συντάσσεται άνευ όρων με τους πιο ακραίους κύκλους(Σόιμπλε-ΔΝΤ).

Η διακήρυξη της Λισαβόνας βάζει το ελληνικό ζήτημα στο τραπέζι με τον πλέον εμφατικό τρόπο, καθώς οι ηγέτες 7 κρατών μελών ζητούν να επιταχυνθεί η ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος χωρίς απαιτήσεις μέτρων που ξεπερνούν το ευρωπαικό κεκτημένο, τις δημοκρατικές αρχές και την συνταγματική τάξη.

Ιδού το απόσπασμα της διακήρυξης της Λισαβόνας με την ειδική αναφορά στην Ελλάδα:

Ενθαρρύνουμε την έγκαιρη και επιτυχή ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού κεκτημένου, με πλήρη σεβασμό στις δημοκρατικές και συνταγματικές αξίες, προς το συμφέρον ολόκληρης της Ευρωζώνης.

Και το αγγλικό κείμενο:

In this context, we encourage the timely and successful conclusion of the second review of the Greek programme in the framework of the European acquis, in full respect of democratic and constitutional values, in the interest of the whole Euro Area.

Είναι η πρώτη φορά που γίνεται τόσο σαφής μνεία στην Ελλάδα και υιοθετούνται με ξεκάθαρο τρόπο οι ελληνικές θέσεις στο κρίσιμο ζήτημα των διαπραγματεύσεων.

Την διακήρυξη συνυπογράφει και ο συντηρητικός Ισπανός πρωθυπουργός Μ. Ραχόι, ομοιδεάτης του Κυρ Μητσοτάκη στην Ελλάδα, ο οποίος αρνείται πεισματικά να ψελίσει την παραμικρή καταδίκη στις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών.

Για το Κυπριακό: Λύση χωρίς εγγυήσεις

Στην παράγραφο 7 της Διακήρυξης αναφέρεται: «Επαναλαμβάνουμε την υποστήριξη μας στη συνεχιζόμενη διαδικασία για την επανένωση της Κύπρου, χωρίς εγγυήσεις, σύμφωνα με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και των ευρωπαϊκό κεκτημένο και υπό την αιγίδα του νέου Γενικού Γραμματέα των ΗΕ».

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι η Κυπριακή Δημοκρατία «είναι και θα παραμείνει μέλος της Ένωσης μας, μετά τη λύση» και ότι «η ένταξη στην Ε.Ε. είναι η καλύτερη διασφάλιση για μια επανενωμένη Κύπρο».


https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο Βρούτσης βασιλικότερος του βασιλέως για τις ομαδικές απολύσεις


Ο Γ. Βρούτσης επιρρίπτει ευθύνες για τη μη ολοκλήρωση της αξιολόγησης όχι στο ΔΝΤ, με το οποίο φαίνεται να ταυτίζεται πλήρως, αλλά στην Έφη Αχτσιόγλου που «έβαλε απαράδεκτο βέτο» στην απαίτηση για απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων! Τι κι αν πρόσφατα το ευρωπαϊκό δικαστήριο αποφάσισε ότι μπορεί δημόσια αρχή να έχει το δικαίωμα βέτο για τις ομαδικές απολύσεις! Ο Γ. Βρούτσης, ως η καλύτερη ηχώ των ακραία νεοφιλελεύθερων κύκλων των δανειστών, ξέρει καλύτερα και ετοιμάζεται (δεδομένου του πάγιου αιτήματος Μητσοτάκη για εκλογές) να υπερασπιστεί (ξανά) τις διεκδικήσεις του ΔΝΤ ως υπουργός (για δεύτερη φορά) απέναντι στους εργαζόμενους, τα συνδικάτα και την κοινωνία.


Πηγή left.gr

https://diulistirio.blogspot.grΔιαβάστε περισσότερα.... »
....

Novartis: Έφοδος σε σπίτι πρώην βουλευτή και γνωστής τραγουδίστριας!
Σε μπαράζ ερευνών σε σπίτια, γραφεία και εταιρείες που συνδέονται με τη Novartis, καθώς και σε άνοιγμα 50 τραπεζικών λογαριασμών προσώπων, που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με τη φαρμακοβιομηχανία, προχώρησαν οι διωκτικές Αρχές.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Real News, στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας η Οικονομική Αστυνομία έκανε 30 εφόδους και κατέσχεσε έγγραφα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Ο πρώην βουλευτής

Μεταξύ άλλων, ερεύνησε το σπίτι και το γραφείο του πρώην προέδρου του ΕΟΦ, Δημήτρη Λινζτέρη, που στο παρελθόν είχε διατελέσει και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Ο Δ. Λιντζέρης, γιατρός γυναικολόγος στο επάγγελμα, διετέλεσε πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων από τον Ιανουάριο του 2014 και για περίπου έναν χρόνο. Παραιτήθηκε από τον Οργανισμό λόγο πριν από τις εκλογές του 2015 για να κατέβει υποψήφιος στη Β' Πειραιά με το ΠΑΣΟΚ, του οποίου βουλευτής εκλεγόταν από το 2000 έως το 2012.

Ο ΕΟΦ ελέγχεται από τις αρμόδιες Αρχές στο πλαίσιο της έρευνας για τη Novartis και τις πρακτικές που ακολουθούσε, προκειμένου να επιτυγχάνει υπερκοστολόγηση των προϊόντων της, καθώς μετά το 2012 στην αρμοδιότητά του πέρασε η τιμολόγηση των φαρμάκων.

Η εφημερίδα αναφέρει πως επικοινώνησε με τον Δ. Λιντζέρη, ο οποίος δήλωσε άγνοια, ωστόσο όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Real News "οι πληροφορίες μας είναι απολύτως διασταυρωμένες και δεν επιδέχονται αμφισβήτηση".

Η Χριστίνα Φαρμάκη

Η Οικονομική Αστυνομία ερεύνησε επίσης το σπίτι και το γραφείο της γνωστής τραγουδίστριας Χριστίνας Φαρμάκη, η οποία είναι σύζυγος του Νίκου Μανιαδάκη, ο οποίος διετέλεσε επί σειρά ετών σύμβουλος πρώην υπουργού Υγείας.

Η Χριστίνα Φαρμάκη συμμετέχει κατά 10% η ίδια και κατά 90% ο σύζυγός της στην επιχείρηση Χρυσάνθη Φαρμάκη και ΣΙΑ Ε.Ε., η οποία πραγματοποιούσε μεγάλες μελέτες για λογαριασμό της Novartis, καθώς και άλλων φαρμακευτικών εταιρειών, την περίοδο μάλιστα που ο Ν. Μανιαδάκης είχε κομβικό ρόλο, καθώς συμμετείχε και στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα για την πολιτική στο χώρο του φαρμάκου. Η γνωστή τραγουδίστρια εμφανίζεται ως διαχειρίστρια της εταιρείας.

Ο Παναγιώτης Μαυρίκος


Έφοδος έγινε και στο σπίτι και το γραφείο του Παναγιώτη Μαυρίκου, που διετέλεσε εκδότης της εφημερίδας "Ακρόπολις" και άλλων εντύπων και είχε βρει τραγικό θάνατο στη φλεγόμενη Porsche του στην Αττική οδό, υπό αδιευκρίνιστες μέχρι και σήμερα συνθήκες.

Τα έντυπα του Παναγιώτη Μαυρίκου λάμβαναν πολλές διαφημίσεις από τη φαρμακοβιομηχανία και στο "μικροσκόπιο" θα μπουν όλα τα παραστατικά που κατασχέθηκαν αναφορικά με τη συχνότητα προβολής της εταιρείας στα Μέσα του εκδότη, όπως και η διαδρομή τους.

Το όνομά του είχε συνδεθεί και με το κύκλωμα που αοπκαλύφθηκε τον Φεβρουάριο του 2016. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα μέλη του αποσπούσαν εκβιαστικά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για διαφήμιση.

Τα ευρήματα και η Ουάσινγκτον


Στο θέμα των εφόδων αναφέρεται και ένα ρεπορτάζ του Έθνους, το οποίο αναφέρει πως κάποιες πληροφορίες αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο επίσκεψης της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου στην Ουάσιγκτον, προκειμένου να ενημερωθεί η ίδια για την εξέλιξη της έρευνας που διεξάγεται εκεί εδώ και δύο χρόνια με απόλυτη μυστικότητα.

Ηλεκτρονικοί υπολογιστές, σκληροί δίσκοι και έγγραφα μπήκαν στο στόχαστρο των Αρχών, στοιχεία που αναζητήθηκαν στις οικίες προσώπων που διατηρούν ή διατηρούσαν επαγγελματική σχέση με την εταιρεία και όπως λένε οι πρώτες πληροφορίες δεν ήταν λίγα.

Η απόφαση αυτή ελήφθη προκειμένου τα ευρήματα να συνδυαστούν με εκείνα της πρώτης εφόδου που έγινε στην εταιρεία, με απόλυτη συνεργασία των στελεχών της. Αυτά όμως δεν είναι τα μόνα στοιχεία, αφού ρόλο στην υπό εξέλιξη υπόθεση φαίνεται να διαδραματίζει και η δικογραφία του ΚΕΕΛΠΝΟ, η οποία είναι ήδη ανοιχτή. Η έφοδος των Αρχών είχε γίνει στα γραφεία του αρκετούς μήνες πριν, στο πλαίσιο άλλης δικαστικής έρευνας.

Ο έλεγχος όμως δεν σταματά εκεί, αφού στο παιχνίδι έχει μπει και το ΣΔΟΕ, με διασταυρώσεις και έρευνα που κάνει σε επιστημονικές εταιρείες, οι οποίες συνεργάζονταν με τον ελβετικό κολοσσό. Οι εν λόγω εταιρείες, που έχουν τη μορφή αστικού σωματείου, ξεπερνούν τις...1.000 και λειτουργούν για λογαριασμό μεγάλων εταιρειών, συνήθως για την προώθηση κάποιων φαρμάκων, μέσω ιατρικών συνεδρίων συνήθως.

"Θα ανοίξουν στόματα στην Ελλάδα"

Το «γαϊτανάκι» της έρευνας συνεχίζεται με τους τραπεζικούς λογαριασμούς, μετά την παραγγελία του οικονομικού εισαγγελέα, Π. Αθανασίου, προς τον επίκουρο Γ. Δραγάτση. Ηδη ο ελεγκτικός μηχανισμός έχει κάνει «φύλλο φτερό» τους λογαριασμούς 50 στελεχών που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με την ελβετική εταιρεία. Υπό έρευνα ήδη βρίσκονται και λογαριασμοί στελεχών συνεργαζόμενων με τη Novartis αλλά και των μελών των επιτροπών διατίμησης φαρμάκων. «Ο δρόμος του χρήματος αφήνει πάντα ίχνη», λένε με νόημα όσοι γνωρίζουν, «αν και οι δωροδοκίες δεν ακολουθούν την τραπεζική οδό της ημεδαπής».

Πηγή που βρίσκεται πολύ κοντά στις έρευνες αισιοδοξεί, πάντως, ότι σύντομα θα ανοίξουν στόματα και στην Ελλάδα. «Αργά ή γρήγορα έχω την αίσθηση ότι κάποιοι θα έρθουν και ενώπιον των Ελλήνων εισαγγελέων, προκειμένου να συνεργαστούν. Είμαι αισιόδοξος για τα στοιχεία που έρχονται», καταλήγει.

Την ίδια ώρα πληροφορίες θέλουν τον παρ’ ολίγον αυτόχειρα -μεγαλοστέλεχος της Novartis- να έχει ήδη φύγει για τη Βασιλεία, όπου εργάζεται τον τελευταίο καιρό, χωρίς να δώσει στοιχεία που να βοηθούν την ελληνική εισαγγελική έρευνα.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, ο 44χρονος κατέθεσε στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας, αρνούμενος όμως ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με τα διερευνώμενα αδικήματα της δωροδοκίας ή του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Πηγή: Real News / ethnos.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο κυκλώνας Παγκοσμιοποίηση..

     Μέσα σε μιά απ' τις πιό κρίσιμες ιστορικά στιγμές για την ανθρωπότητα,
..η Ελλάδα έχει βρεθεί να χαροπαλεύει, να πασχίζει να σώσει τον εαυτό της,
..αδύναμη για άλλη μία φορά να ακολουθήσει τις διεθνείς εξελίξεις.
Είτε οι εξελίξεις αυτές οδηγήσουν σε μιά νέα
Αναγέννηση, είτε σε έναν νέο Μεσαίωνα,
..εμείς θα ήμαστε οι μεγάλοι απόντες,
..αυτοί που δεν θα μπορέσουν να συμβαδίσουν με τη εποχή τους, χάνοντας έτσι τα τρένα που οι άλλοι λαοί θα επιβιβάζονται.

Σε διεθνές επίπεδο, όσο κι αν δεν είναι ορατό με μιά πρώτη ματιά, σιγοβράζει ένα κύμα συνειδητοποίησης.
Όλο και περισσότερες είναι οι φωτισμένες φωνές, και όλο και μεγαλύτερο είναι το πλήθος που ανταποκρίνεται σ' αυτές.
Φωνές που επισημαίνουν τον ψευδεπίγραφο τίτλο του τεχνολογικού "πολιτισμού" μας,
..που μαστιγώνουν την μονομανία του πολιτισμού αυτού προς την δημιουργία χρήματος (που συσσωρεύεται και αυτοαπενεργοποιείται) μέσω της ξέφρενης παραγωγής και της υπερκατανάλωσης,
..που προειδοποιούν για την πορεία του "πολιτισμού" τούτου προς τον παγκόσμιο ολοκληρωτισμό,
..που κρούουν των κώδωνα του κινδύνου για την έλευση του λύκου που λέγεται Παγκοσμιοποίηση ως φύλακα των προβάτων-λαών,
..και εμψυχώνουν τις μάζες για μιά άμεση αλλαγή πορείας, μέσω της συμμετοχής και της αντίδρασης σε όλα τα επίπεδα από την πιό φαινομενικά ασήμαντη έως την οργανωμένη επανάσταση.
Η συνειδητοποίηση αυτή έχει βαθύτερες ρίζες απ' ό,τι φαίνεται, και ακόμη μακρύτερα πλοκάμια που απλώνονται ακόμη και σε απόμακρες γωνιές του πλανήτη,
..εκτός από τούτη εδώ την μικρή γωνιά που λέγεται Ελλάδα.

Πρέπει κάποια στιγμή να απεγκλωβιστούμε απ' τον στενό ορίζοντα μας, να αντιληφθούμε πως τα προβλήματά μας προέρχονται απ' το μεγαλύτερο διεθνές πρόβλημα του αχαλίνωτου και παράφρονα πλέον καπιταλισμού,
..που οδηγεί στην σταδιακή κατάργηση της χάρτας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, πολύ μακριά απ' τις αρχές του ουμανισμού,
..και να συμμετάσχουμε κι εμείς στην κοινή συνειδητοποίηση, αντιδρώντας ενεργά σε όλα αυτά που ζούμε.
Ήδη τα ξένα κινήματα που συγκροτούνται σιγά-σιγά συμπεριλαμβάνουν κι εμάς εν αγνοία μας, συνήθως πρώτους απ' τους λαούς που πάσχουν, και που η απελευθέρωσή τους απ΄ τον κυκλώνα Παγκοσμιοποίηση αποτελεί την άμεση προτεραιότητά τους.

Ας σταματήσουμε να ομφαλοσκούμε περί του ποιός προδότης είναι ο χειρότερος, ο αριστερός ή ο δεξιός,
..κι ας ακολουθήσουμε τα παγκόσμια κινήματα εναντίον της ορμητικής κατάργησης της δημοκρατίας και την εγκαθίδρυση μιάς παγκόσμιας δικτατορίας του (νεκρού) χρήματος και των τραπεζών.

Έτσι, και μόνον έτσι θα λύσουμε
..και το δικό μας πρόβλημα!..


Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Τουρκική πυραυλάκατος επιχείρησε να προσεγγίσει τα Ίμια - Άμεση αντίδραση από την Ελλάδα

Τουρκική πυραυλάκατος επιχείρησε να προσεγγίσει τα Ίμια και εμποδίστηκε από κανονιοφόρο του ελληνικού ναυτικού.
Νέο σκηνικό έντασης στήνει η Άγκυρα στο Αιγαίο, τρεις μόλις ημέρες μετά από την ιστορική απόφαση του Αρείου Πάγου να μην εκδώσει στην γείτονα τους 8 τούρκους στρατιωτικούς.

Τουρκική πυραυλάκατος - στην οποία, σύμφωνα με τουρκικά μέσα, επέβαινε ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της χώρας Χουλουσί Ακάρ - επιχείρησε να προσεγγίσει τα Ίμια. Συγκεκριμένα έφτασε σε απόσταση ενός ναυτικού μιλίου.

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, η τουρκική πυραυλάκατος απέπλευσε από την Αλικαρνασσό, (Μπόντρουμ) στις 11 το πρωί και προσέγγισε την περιοχή των Ιμίων όπου και παρέμεινε περίπου για 20 λεπτά. Δεν υπήρξε καμία απόπειρα να αποβιβαστούν στη βραχονησίδα.

Τις κινήσεις του τουρκικού σκάφους παρακολουθούσε η κανονιοφόρος του πολεμικού ναυτικού "Κραταιός", που εμπόδισε το τουρκικό πλοίο να προσεγγίσει τη βραχονησίδα και κάλεσε το τουρκικό πλοίο να απομακρυνθεί από τα ελληνικά χωρικά ύδατα.
Σημειώνεται ότι το ΓΕΕΘΑ δεν επιβεβαιώνει ότι στην τουρκική πυραυλάκατο επέβαινε ο τούρκος αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, ο τούρκος αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων στη συνέχεια πέταξε με ελικόπτερο πάνω από τη βραχονησίδα με αφορμή την επέτειο από το επεισόδιο των Ιμίων του 1996 και επέστρεψε στην Αλικαρνασσό.

Ωστόσο το ΓΕΕΘΑ τονίζει ότι δεν υπήρξε καμία υπερπτήση ελικοπτέρου πάνω από τα Ίμια.

Σημειώνεται ότι αυτές τις μέρες συμπληρώνονται 21 χρόνια από την κρίση των Ιμίων, όταν οι δύο χώρες έφτασαν πολύ κοντά σε μία πολεμική σύρραξη.

Σύμφωνα με ελληνικούς διπλωματικούς κύκλους, το υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί προσεκτικά την κατάσταση.

Στην περιοχή περιπολούσε η κανονιοφόρος του πολεμικού ναυτικού «Κραταιός» που παρακολουθούσε το περιστατικό.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ισχυρίζεται σε ανακοίνωση του, ότι ο τούρκος αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων, αμέσως μετά, πέταξε πάνω από τα Ίμια με ελικόπτερο.


Προειδοποίηση Παυλόπουλου στην Τουρκία μετά το σκηνικό στα Ίμια

Στην προκλητική στάση των Τούρκων αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος από την Πορτογαλία όπου βρίσκεται και έστειλε μήνυμα στη γείτονα χώρα, πως ενέργειες σαν τη σημερινή στα Ίμια δεν έχουν καμία θέση στην Ευρώπη.

Θέλω να πω στη φίλη και γείτονα Τουρκία ότι πρέπει να σέβεται την ιστορία, τη φιλία και την καλή γειτονία. Δεν αρκεί να λέμε ότι είμαστε φίλοι αλλά πρέπει να την αποδεικνύουμε αυτή τη φιλία

τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στην πορτογαλική τηλεόραση APTP.

«Η σημερινή παραβίαση ήταν πάρα πολύ σοβαρή γιατί δεν παραβιάστηκαν μόνο τα ελληνικά θαλάσσια σύνορα από την Τουρκία αλλά και τα σύνορα της Ευρώπης. Παραβιάστηκε η συνθήκη της Λωζάνης» είπε στη συνέχεια ο κ. Παυλόπουλος που πραγματοποιεί από σήμερα επίσημη επίσκεψη στην Πορτογαλία.

«Ελπίζω ότι δεν θα υπάρξει επανάληψη στο μέλλον γιατί κάτι τέτοιο θα έχει συνέπειες όχι μόνο στις διμερείς σχέσεις αλλά και στις σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρώπη», κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

ΕΝΤΟΛΗ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΡ: "Eάν χρειαστεί ανοίξτε πυρ και ΒΥΘΙΣΑΤΕ τους Τούρκους!"

Εάν χρειαστεί ανοίξτε πυρ και βυθίσατε τους Τούρκους!…

Με αυτή την εντολή οι άνδρες της ελληνικής κανονιοφόρου Κραταιός έσπευσαν σήμερα το πρωί στα Ιμια. Εδώ έκανε την εμφάνισή της μια τουρκική πυραυλάκατος συνοδευόμενη από ελικόπτερα και τηλεοπτικά συνεργεία. Στην τουρκική πυραυλάκατο επέβαινε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας και ανώτατοι Τούρκοι αξιωματικοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Νίκου Χασαπόπουλου στο Βήμα από το ελληνικό Λιμενικό αναφέρουν ότι η πυραυλάκατος συνοδευόταν από δύο πλοία ανορθοδόξου πολέμου με τούρκους πεζοναύτες.

Το ελληνικό και τα τουρκικά πλοία έμειναν κάποια ώρα στην περιοχή και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Η ιστοσελίδα της Χουριέτ αναφέρεται στο γεγονός, υποστηρίζει ότι έγινε στις 11 το πρωί της Κυριακής και επιβεβαιώνει ότι επέβαινε στην τουρκική κανονιοφόρο ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας.

Η είδηση παίζει πρώτο θέμα στα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης.

http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....