Διυλιστήριο: 10/17/15
ροη αναρτησεων

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Ύποπτη και για κακούργημα η Σαββαΐδου - Φέρεται να "πάγωσε" πρόστιμο 78 εκ. ευρώ

Ως ύποπτη για την τέλεση του κακουργήματος της απιστίας στην υπηρεσία καλείται να δώσει εξηγήσεις την ερχόμενη Τετάρτη στους εισαγγελείς διαφθοράς Γιάννη Δραγάτση και Αγγελική Τριανταφύλλου, η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου καθώς φέρεται να «πάγωσε» πρόστιμο 78 εκατομμυρίων ευρώ που επιβλήθηκε σε εταιρία η οποία εμπλέκεται σε υπόθεση τοκογλυφίας. Στην ίδια υπόθεση εμπλέκεται και πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Ο εισαγγελέας Διαφθοράς, Γιάννης Δραγάτσης έχει αναλάβει την έρευνα όλων υποθέσεων που έχει χειριστεί η Κατερίνα Σαββαΐδου προκειμένου να διαπιστωθεί ένα υπήρξαν και άλλες παρόμοιες υποθέσεις τις οποίες η Γενική γραμματέας έστειλε για επανέλεγχο. Οι δικαστικές αρχές ερευνούν το εάν τελικά η κ. Σαββαΐδου, επεχείρησε να «καθαρίσει» και άλλες εταιρίες με τον ίδιο τρόπο. Αξίζει να σημειωθεί πως η δικαστική έρευνα για την υπόθεση «πυροδοτήθηκε» έπειτα από σχετικές ερωτήσεις που κατατέθηκαν στη Βουλή από τη Ραχήλ Μακρή και τον Νίκο Νικολόπουλο.

Η υπόθεση με την εταιρία GENNET, έρχεται στη δημοσιότητα μια ημέρα μετά την άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος της Σαββαΐδου για την απόφασή της να δώσει παράταση στην καταβολή του φόρου 20% επί των διαφημίσεων στα κανάλια.

Η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων αποφάσισε να επανεξεταστεί πρόστιμο 78 εκατ. ευρώ που επιβλήθηκε στην εταιρία GENNET, παρά το γεγονός ότι αυτό είχε επικυρωθεί και από επιτροπή διοικητικής επίλυσης φορολογικών διαφορών.

Η απόφαση της Σαββαΐδου φαίνεται πως «πάγωσε» επ’ αόριστον την καταβολή του προστίμου, καθώς 2,5 χρόνια μετά την επιβολή του ο επανέλεγχος φέρεται να βρίσκεται σε εκκρεμότητα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη συγκεκριμένη υπόθεση έχει το ότι η εταιρία είναι κατηγορούμενη για τοκογλυφία ενώ εμπλεκόμενος φέρεται να είναι και ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ανθόπουλος.

Ακολουθεί το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της FmVoice για την υπόθεση:



Η εταιρία GENNET, ο καπνός και η… τοκογλυφία

Θύμα της τοκογλυφικής δραστηριότητας των υπευθύνων της εταιρείας GENNET ήταν μια καπνεμπορική επιχείρηση με έδρα την Καβάλα, η οποία φέρει την επωνυμία «ΟΔΕΤΤΗ Ν. ΠΕΤΡΙΔΗ». Η επιχείρηση αυτή το 2001 είχε ανάγκη δανειοδότησης, αλλά δεν κατάφερε να εξασφαλίσει νέες πιστώσεις από την «Αγροτική Τράπεζα», επειδή τα προηγούμενα δάνεια που είχε λάβει από την ίδια τράπεζα δεν είχε καταφέρει να τα εξυπηρετήσει.

Για να εξασφαλίσει νέα δανειακή χρηματοδότηση είχε ζητήσει την βοήθεια του κ. Ανθόπουλου, ο οποίος ήταν τότε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και είχε διατελέσει παλαιότερα υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας. Ο εν λόγω πολιτικός ανέλαβε τότε να φέρει σε επαφή τους υπευθύνους της καπνεμπορικής επιχείρησης με την εταιρεία GENNET, η οποία εδρεύει στην Αθήνα και η οποία θα αναλάμβανε τη δανειοδότηση με επιτόκιο υψηλότερο αυτού που θεωρείτο θεμιτό σύμφωνα με το νόμο.

Επειδή οι χορηγήσεις των δανείων αυτών ήταν συναλλαγές παράνομες, συμφωνήθηκε μεταξύ των δύο πλευρών (της δανειολήπτριας καπνεμπορικής επιχείρησης «ΟΔΕΤΤΗ Ν. ΠΕΤΡΙΔΗ» και της GENNET) η συγκάλυψη των συναλλαγών αυτών με εικονικές αγοραπωλησίες καπνών! Για τον σκοπό αυτό, συστάθηκε μια τρίτη εταιρεία, με την επωνυμία «KAΠΝΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ». Υπεύθυνη της τρίτης αυτής εταιρείας ορίστηκε η 18χρονη τότε κόρη του ζεύγους το οποίο διοικούσε την καπνεμπορική επιχείρηση!




Το «κόλπο» για να φαίνονται τα τοκογλυφικά δάνεια ως νόμιμες συναλλαγές


Η καπνεμπορική επιχείρηση της Καβάλας «ΟΔΕΤΤΗ Ν. ΠΕΤΡΙΔΗ» δανειζόταν τα ποσά που χρειαζόταν από την ανώνυμη εταιρεία της Αθήνας GENNET και η λήψη των «δανεικών» εμφανιζόταν ως το τίμημα που εισέπραττε η επιχείρηση της Καβάλας από την πώληση καπνών στην ανώνυμη εταιρεία της Αθήνας!

Για το σκοπό αυτό, για όποια ποσά δανείων ελάμβανε η «ΟΔΕΤΤΗ Ν. ΠΕΤΡΙΔΗ» από την GENNET, εξέδιδε προς αυτήν τιμολόγια τα οποία ανέγραφαν ως συναλλαγή την πώληση καπνών. Στην ουσία επρόκειτο για εικονικές (ανύπαρκτες) συναλλαγές και για εικονικά τιμολόγια.

Η «ΟΔΕΤΤΗ Ν. ΠΕΤΡΙΔΗ» επέστρεφε τα «δανεικά», άλλες φορές εφάπαξ και άλλες φορές τμηματικά, σε χρονικά διαστήματα ολίγων ημερών έως και μερικών μηνών από τις ημερομηνίες λήψης των ποσών, καταβάλλοντας υπέρογκους τόκους στη GENNET.

Κάθε συναλλαγή επιστροφής των «δανεικών» με τόκο εμφανιζόταν ως μεταπώληση των καπνών από την GENNET προς την τρίτη εταιρεία, την «KAΠΝΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ», η οποία όμως «ανήκε» στην 18χρονη κόρη των υπευθύνων της καπνεμπορικής επιχείρησης της Καβάλας!

Η τιμή στην οποία εμφανιζόταν να έχει πραγματοποιηθεί η (εικονική) μεταπώληση των καπνών ήταν υψηλότερη από την τιμή στην οποία τα προϊόντα αυτά εμφανίζονταν να έχουν αγορασθεί. Η διαφορά μεταξύ των δύο τιμών ήταν στην πραγματικότητα το ποσό των τόκων τους οποίους εισέπρατταν οι υπεύθυνοι της GENNET!

Δηλαδή με την εικονική μεταπώληση των προϊόντων σε σύντομο χρονικό διάστημα σε τιμή σημαντικά υψηλότερη από την τιμή της εικονικής αγοράς καλύπτονταν οι επιστροφές των «δανεικών» και οι υπέρογκοι τόκοι που εισέπρατταν οι υπεύθυνοι της GENNET! Στην πραγματικότητα, τα εμφανιζόμενα ως πωληθέντα προϊόντα ουδέποτε είχαν μετακινηθεί από τις αποθήκες της καπνεμπορικής επιχείρησης της Καβάλας!

Με τις «τριγωνικές» αυτές εικονικές συναλλαγές, καλύφθηκαν 7 συνολικά παράνομες - τοκογλυφικές - δανειοδοτήσεις συνολικού ύψους 17,6 εκατ. ευρώ, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από το 2002 έως το 2005 με εξωφρενικά υψηλά επιτόκια, από 38,62% έως και 205,12% σε ετήσια βάση.


Πώς αποκαλύφθηκε η υπόθεση της τοκογλυφίας


Από ένα σημείο και μετά οι υπεύθυνοι της δανειολήπτριας επιχείρησης, της «ΟΔΕΤΤΗ Ν. ΠΕΤΡΙΔΗ», δεν άντεξαν την αφαίμαξη που υφίσταντο από τους δανειστές τους και αποφάσισαν να θέσουν τέρμα στην νοσηρή αυτή και καταστροφική κατάσταση. Για τον σκοπό αυτό αποκάλυψαν με καταγγελίες όλα τα γεγονότα στις αρμόδιες φορολογικές και δικαστικές αρχές. Έφθασαν δε στο σημείο να ... αυτοκαταγγελθούν στις αρμόδιες φορολογικές αρχές παραδεχόμενοι ότι εξέδωσαν εικονικά τιμολόγια και ότι διέπραξαν αυτή τη φορολογική παράβαση με σκοπό να εμφανίσουν ως νόμιμες τις συναλλαγές των παράνομων δανειοδοτήσεων.

Αποτέλεσμα αυτής της «αυτοκαταγγελίας» τους ήταν να διενεργηθεί τακτικός φορολογικός έλεγχος στην επιχείρησή τους, την «ΟΔΕΤΤΗ Ν. ΠΕΤΡΙΔΗ», από το Περιφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Η ειδική έκθεση ελέγχου που συντάχθηκε από τους αρμοδίους υπαλλήλους του Π.Ε.Κ. Θεσσαλονίκης στις 30 Ιανουαρίου 2012 αναφέρει ότι όλα τα φορολογικά στοιχεία που εκδόθηκαν από την ελεγχόμενη καπνεμπορική επιχείρηση «ΟΔΕΤΤΗ Ν. ΠΕΤΡΙΔΗ» προς την GENNET «είναι εικονικά στο σύνολό τους, διότι εκδόθηκαν για ανύπαρκτες συναλλαγές».

Τα συμπεράσματα της έκθεσης ελέγχου του Π.Ε.Κ. Θεσσαλονίκης διαβιβάστηκαν στη συνέχεια στο Διαπεριφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο Αθηνών (Δ.Ε.Κ. Αθηνών), προκειμένου να επιληφθεί στο πλαίσιο των δικών του αρμοδιοτήτων, να διενεργήσει δηλαδή έλεγχο και στην GENNET που ήταν η λήπτρια των εικονικών τιμολογίων.

Τα συμπεράσματα του ελέγχου του Π.Ε.Κ. Θεσσαλονίκης αποτελούσαν, στην ουσία, «συμπληρωματικά στοιχεία» που απεδείκνυαν ότι η GENNET είχε λάβει εικονικά τιμολόγια από την «ΟΔΕΤΤΗ Ν. ΠΕΤΡΙΔΗ» και, ως εκ τούτου, θα έπρεπε να ελεγχθεί κι εκείνη. Δεδομένου ότι η GENNET είχε ήδη ελεγχθεί για τις χρήσεις 2002-2005 με τακτικό φορολογικό έλεγχο χωρίς να εντοπιστεί τότε καμία φορολογική παράβαση (!), διετάχθη επανέλεγχος στην συγκεκριμένη εταιρεία, βάσει των συμπληρωματικών στοιχείων που είχαν προκύψει από τον έλεγχο στην επιχείρηση της Καβάλας.

Το πρόστιμο και οι μεθοδεύσεις για να αποφευχθεί

Από τον επανέλεγχο που διενήργησε το Δ.Ε.Κ. Αθηνών διαπιστώθηκε, πράγματι, ότι η GENNET έλαβε και καταχώρισε στα βιβλία της εικονικά τιμολόγια εκδοθέντα από την «ΟΔΕΤΤΗ Ν. ΠΕΤΡΙΔΗ». Επιπλέον διαπιστώθηκε η έκδοση εικονικών τιμολογίων προς την τρίτη επιχείρηση, με την επωνυμία «ΚΑΠΝΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ», η οποία εμφανιζόταν να ανήκει στην 18χρονη κόρη των υπευθύνων της «ΟΔΕΤΤΗ Ν. ΠΕΤΡΙΔΗ».

Τα εικονικά αυτά τιμολόγια εκδόθηκαν από τη GENNET για να εμφανιστούν ως μεταπωλήσεις καπνών οι συναλλαγές της επιστροφής των δανεικών με υπέρογκους τόκους από την οικογένεια των καπνεμπόρων της Καβάλας!

Οι ελεγκτές του Δ.Ε.Κ. συνέταξαν στις 11 Ιανουαρίου 2013 έκθεση ελέγχου εφαρμογής των διατάξεων του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και εξέδωσαν πράξεις επιβολής προστίμων, για λήψη και έκδοση εικονικών φορολογικών στοιχείων κατά τις χρήσεις 2002-2005. Τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν στην ανώνυμη εταιρεία των κατηγουμένων για τοκογλυφία ανήλθαν στο ποσό των 78 εκατ. ευρώ!

Η ελεγχθείσα εταιρεία GENNET, στις 22 Μαρτίου 2013 υπέβαλε αιτήματα διοικητικής επίλυσης της φορολογικής διαφοράς, τα οποία είχαν τον χαρακτήρα ενδικοφανών προσφυγών προς την Επιτροπή Διοικητικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών του άρθρου 70Α του ν. 2238/1994.

Η Επιτροπή, αφού εξέτασε τα αιτήματα, όλα τα έγγραφα του φακέλου και όλα όσα της εξέθεσαν οι εκπρόσωποι της εταιρείας, εξέδωσε στις 27 Νοεμβρίου 2013 τέσσερις αποφάσεις σύμφωνα με τις οποίες τα αποτελέσματα του επανελέγχου που είχε διενεργήσει το Δ.Ε.Κ. Αθηνών ήταν βάσιμα, επειδή η εικονικότητα των φορολογικών στοιχείων αποδείχθηκε πλήρως από τα ευρήματα του ελέγχου.

Κατά των αποφάσεων αυτών, η εταιρεία άσκησε προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια ισχυριζόμενη ότι όλες οι συναλλαγές - δηλαδή οι αγορές και οι πωλήσεις καπνών - ήταν πραγματικές.

Εντωμεταξύ ο επανέλεγχος του Δ.Ε.Κ. Αθηνών δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, αν και έχουν περάσει σχεδόν 2,5 χρόνια από τότε που εκδόθηκε η έκθεση βάσει της οποίας επιβλήθηκαν τα πρόστιμα των 78 εκατ. ευρώ στην GENNET!

Προϋπόθεση για την ολοκλήρωσή του συγκεκριμένου ελέγχου ήταν να κοινοποιηθεί στην εταιρεία GENNET σημείωμα για την κρίση των βιβλίων της ως ανακριβών. Όμως μετά την κοινοποίηση του σημειώματος η GENNET ζήτησε το κύρος των βιβλίων της να κριθεί από την Επιτροπή που προβλέπει το άρθρο 30 του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων.

Τόσο το σημείωμα που της κοινοποιήθηκε όσο και η αίτησή της διαβιβάστηκαν στην παραπάνω Επιτροπή από τις 4 Μαρτίου 2013, χωρίς ακόμη μέχρι και σήμερα να έχει εκδοθεί σχετική απόφαση!

Σημειώνεται ότι η απόφαση επί του κύρους των βιβλίων, από τη στιγμή που θα εκδοθεί, είναι δεσμευτική για την ελεγκτική αρχή ως προς τον προσδιορισμό της φορολογητέας ύλης, δηλαδή του ύψους των ακαθαρίστων εσόδων (του τζίρου) επί του οποίου θα επανυπολογιστούν οι φόροι εισοδήματος και ο ΦΠΑ, και ως προς την έκδοση των πράξεων καταλογισμού φόρων.




Η εμπλοκή Σαββαΐδου

Επιπλέον, η GENNET, στις 6 Δεκεμβρίου 2013, και ενώ εκκρεμούσε ακόμη η έκδοση της απόφασης από την παραπάνω Επιτροπή αλλά και η έκδοση απόφασης από το αρμόδιο διοικητικό δικαστήριο επί των αποτελεσμάτων του επανελέγχου του Δ.Ε.Κ., υπέβαλε αίτηση για νέο φορολογικό επανέλεγχο την οποία η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έκανε δεκτή περίπου ένα χρόνο μετά! Συγκεκριμένα, στις 30 Δεκεμβρίου 2014 εκδόθηκε απόφαση από τη Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Αικ. Σαββαϊδου για νέο επανέλεγχο στην εταιρεία!

Ο νέος επανελέγχος ανατέθηκε σε ειδικό συνεργείο αποτελούμενο από υπαλλήλους του Κέντρου Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων (ΚΕΜΕΕΠ), το οποίο είχε αντικαταστήσει πλέον το ΔΕΚ Αθηνών. Έργο του ειδικού συνεργείου ήταν, ουσιαστικά, να ξαναελέγξει από την αρχή την εταιρεία, αμφισβητώντας τα αποτελέσματα του προηγούμενου επανελέγχου του ΔΕΚ Αθηνών!

Παραιτήσεις και πρόωρες συνταξιοδοτήσεις ελεγκτών

Ο ορισθείς ως προϊστάμενος του ειδικού συνεργείου αρνήθηκε, ωστόσο, να διενεργήσει τον επανέλεγχο, επικαλούμενος το γεγονός ότι η υπόθεση βρίσκεται πλέον στο Διοικητικό Εφετείο. Μάλιστα, εξαιτίας της απόφασης να οριστεί επικεφαλής του ειδικού συνεργείου επανελέγχου και προκειμένου να αποφύγει τον εξαναγκασμό να πραγματοποιήσει τον συγκεκριμένο έλεγχο (ήταν υποχρεωμένος βάσει του κανονισμού της υπηρεσίας του να αναλάβει τον επανέλεγχο) αποφάσισε, τελικά, να παραιτηθεί από την υπηρεσία υποβάλλοντας αίτηση για συνταξιοδότηση!

Η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων αντικατέστησε τον συγκεκριμένο εφοριακό υπάλληλο με έναν άλλον συνάδελφό του. Κι αυτός όμως αρνήθηκε να αναλάβει προϊστάμενος του συγκεκριμένου συνεργείου και υπέβαλε αιτήσεις παραίτησης για τον ίδιο λόγο!

Σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, η εταιρεία των κατηγορουμένων για τοκογλυφία GENNET, μετά την απόφαση της κας Σαββαϊδου για τον δεύτερο επανέλεγχο υπέβαλε μήνυση «για σύσταση συμμορίας» εναντίον της καπνεμπορικής επιχείρησης της Καβάλας «ΟΔΕΤΤΗ Ν. ΠΕΤΡΙΔΗ», τεσσάρων εμπλεκόμενων φυσικών προσώπων και κατά 20 συνολικά εφοριακών υπαλλήλων του Περιφερειακού Ελεγκτικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και του Διαπεριφερειακού Ελεγκτικού Κέντρου Αθηνών οι οποίοι είχαν εμπλακεί σε βάθος χρόνου με τους φορολογικούς ελέγχους και ανέδειξαν με αδιάσειστα τεκμήρια τις παραβάσεις της έκδοσης και λήψης εικονικών φορολογικών στοιχείων! Δηλαδή οι εφοριακοί υπάλληλοι που διενήργησαν τους ελέγχους και επέβαλαν τα πρόστιμα για τα εικονικά τιμολόγια βρέθηκαν να είναι και κατηγορούμενοι για «σύσταση συμμορίας»!

Τα τελικά αποτελέσματα όλων αυτών των ενεργειών και των γεγονότων είναι:

α) να αμφισβητείται από την ίδια τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων το επίπονο έργο των φορολογικών ελεγκτών οι οποίοι καταλόγισαν πρόστιμα ύψους 78 εκατ. ευρώ για τις βαρύτατες φορολογικές παραβάσεις της έκδοσης και λήψης εικονικών τιμολογίων αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες, όπως διαπίστωσαν και απέδειξαν, αποσκοπούσαν στην κάλυψη των τοκογλυφικών δραστηριοτήτων της εταιρείας GENNET.

β) έμπειροι ελεγκτές εφοριακοί να παραιτούνται από την υπηρεσία τους πρόωρα για να βγουν στη σύνταξη προκειμένου να αποφύγουν την ανάμιξή τους με προσπάθειες σημαντικής μειώσεως ή και μηδενισμού των προστίμων που επέβαλαν συνάδελφοί τους για φοροδιαφυγή.

γ) να έχει «μπλοκαριστεί» η ολοκλήρωση του φορολογικού ελέγχου που ήδη καταλόγισε σε βάρος της εταιρείας των κατηγορουμένων ως τοκογλύφων τα πρόστιμα ύψους 78 εκατ. ευρώ και ο οποίος επρόκειτο να προχωρήσει και σε περαιτέρω καταλογισμούς φόρων εισοδήματος και ΦΠΑ ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ επιπλέον. Ευθύνες για την εξέλιξη αυτή φέρει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, καθώς δεν έχει μεριμνήσει ακόμη ώστε να εκδοθεί η απόφαση της επιτροπής που είναι αρμόδια για την κρίση επί του κύρους των βιβλίων της εταιρείας (η απόφαση καθυστερεί να εκδοθεί ήδη 2,5 χρόνια) αλλά και επειδή εξέδωσε απόφαση για νέο επανέλεγχο, ο οποίος ακόμη και μέχρι σήμερα δεν έχει ξεκινήσει, οδηγώντας την όλη διαδικασία πολλούς μήνες – ενδεχομένως και έτη – πίσω!

δ) να μην έχουν ακόμη βεβαιωθεί τα υπέρογκα ποσά των προστίμων και των φόρων που πρέπει να κληθούν να πληρώσουν οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση τοκογλυφίας υπεύθυνοι της εταιρείας και το Ελληνικό Δημόσιο να μην μπορεί να διεκδικήσει την είσπραξή τους προς όφελος του κρατικού προϋπολογισμού!

Ποια είναι η GENNET

Όπως γράφει το ThePressProject, η GENNET Α.Ε. προήλθε από την ΝΑΜΑΚΟ Α.Ε. που άλλαξε ονομασία μετά το 2004, όταν ο Πρόεδρός της, Αβραάμ Τσουκαλίδης αποχώρησε από την INTRACOM (με μεγάλο πακέτο μετοχών της INTRALOT πάντως και αφού πρώτα είχε αθωωθεί με βούλευμα από τις κατηγορίες για τη συμμετοχή του στο σκάνδαλο της Siemens). Όπως και στην προηγούμενή μας έρευνα για τις διαφημιστικές εταιρίες, ο Αβραάμ Τσακαλίδης και ο πατέρας του φαίνεται από την έρευνά μας να συμμετέχουν στα Δ.Σ. πολλών επιχειρήσεων. Μάλιστα επειδή σε αυτή τη χώρα που ανδρώθηκε με το σύστημα ΠΑΣΟΚ όλα συνδέονται, ω του θαύματος βρίσκουμε τον κύριο Τσουκαλίδη να συμμετέχει και στα Δ.Σ. των εταιριών Ε-ΝΤΕΚΑΘΛΟΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Α.Ε. και στην KNOWLEDGE SYSTEMS Α.Ε. του Στάθη Χαΐκάλη.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτές οι συμμετοχές περίεργες. Οι επιχειρήσεις στις οποίες συμμετέχει είτε ο πατέρας είτε ο γιός Τσουκαλίδης είναι ακόμα οι Μ − SENSIS ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ, «POSITIVE ENERGY ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ & ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ & ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ», «INNOVA ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ, ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΟ − ΔΙΑΜΕΤΑΚΟΜΙΣΤΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΕΞΑΓΩΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΜΑΧΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, BRIGHT SOLAR ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ», «BRIGHT SOLAR ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗΣ ΕΠΕ, BRIGHT RES ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ, ΕΛΑΣΣΟΝΑ ΣΟΛΑΡ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ και φυσικά την GENNEXT A.E. που προφανώς αποτελεί κάποιου είδους συνέχεια της GENNET. Οι κ.κ.Τσουκαλίδηδες είναι με άλλα λόγια πολυάσχολοι άνθρωποι.

Με μια πρόχειρη ματιά στη διαύγεια βρίσκουμε αποφάσεις σχετικές με τις GENNET και GENNEXΤ αξίας περίπου μισού εκατομμυρίου ευρώ. Σε κάποιες από αυτές τις αποφάσεις ανακαλύπτουμε ότι η GENNET κέρδισε ένα διεθνή ανοιχτό μειοδοτικό διαγωνισμό αξίας άνω των 230.000€ για την κατασκευή δικτύου υπολογιστών επειδή προφανώς είναι η μοναδική εταιρία παγκόσμια που ξέρει να το κάνει αυτό (αφού δεν πήρε κανείς άλλος μέρος στον διαγωνισμό) ενώ σε μια άλλη πολύ μικρότερης αξίας απόφαση βλέπουμε απευθείας ανάθεση για εξοπλισμό που χρεώνεται 600€ και 450€ αντίστοιχα για κεραίες wi-fi που βρίσκουμε στο Skroutz.gr με 69€ και 37€ αντίστοιχα.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....