Διυλιστήριο: 07/01/16
ροη αναρτησεων

Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2016

Επιτέλους μια καλή είδηση - Η Ελλάδα εντάσσεται στην Ασιατική Τράπεζα Επενδύσεων και βρίσκει επενδυτικά κεφάλαια από την Ανατολή!


Η ΚΙΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙ ΤΟΝ «ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΙΟΥ» ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΕΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Επιτέλους μια καλή είδηση εν μέσω θέρους καθώς όπως όλα δείχνουν η Ελλάδα τον Σεπτέμβριο θα ενταχθεί στην Ασιατική Τράπεζα Επενδύσεων και Υποδομών (Asian Infrastructure Investment Bank - ΑΙΙΒ) αποκτώντας πρόσβαση σε μεγάλα επενδυτικά κεφάλαια εκτός ΕΕ.

Η Τράπεζα έχει ως σκοπό την χρηματοδότηση των υποδομών του «δρόμου του Μεταξιού» αλλά θα προσφέρει και εγγυητικές επιστολές προς ιδιώτες για την κατασκευή μεγάλων έργων υποδομών ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για προσέλκυση επενδυτών.

Bέβαια όσο καλή κίνηση και αν είναι αυτή απομένει να φανεί πως θα έρθει να επενδύσει εδώ κάποιος απο την στιγμή που θα πρέπει να πληρώνει 65% των κερδών του σε εισφορές και φόρους.

Άλλωστε με την μέχρι τώρα συμπεριφορά τους Βερολίνο και Βρυξέλλες δεν δίνουν την εντύπωση ότι θέλουν η Ελλάδα να ξεχρεώσει κάποτε, τουναντίον φαίνεται να τους ενδιαφέρει ο πλήρης έλεγχος της χώρας και να υπάρχει ένας λαός ημίνεκρων ανθρώπων που βαδίζουν στους δρόμους χωρίς ελπίδες και προοπτικές.

Το αίτημα της χώρας μας θα συζητηθεί εντός του Σεπτεμβρίου, μαζί με αιτήσεις άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Στα έργα που θα χρηματοδοτεί η ΑΙΙΒ μπορεί να συνεργάζεται και με άλλες περιφερειακές ή διεθνείς αναπτυξιακές τράπεζες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του eurotoday.gr, από τις συζητήσεις που πραγματοποίησε η ελληνική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον καθηγητή Παναγιώτη Ρουμελιώτη, με τους εκπροσώπους της AIIB κατά τη διάρκεια της πρώτης ετήσιας συνέλευσης της τράπεζας που πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο, γίνεται σαφές ότι η χώρα μας βρίσκεται πολύ κοντά στην ένταξή της.

Τα έργα που θα χρηματοδοτηθούν θα πρέπει να αποσκοπούν στην ανάπτυξης της διασύνδεσης των χωρών που συμμετέχουν στην ΑΙΙΒ, αλλά και να έχουν την επίσημη κρατική υποστήριξη ανεξάρτητα από το αν είναι αμιγώς ιδιωτικά επενδυτικά σχέδια ή Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Είναι σαφές ότι οι Κινέζοι επιδιώκουν την δημιουργία υποδομών που θα εξυπηρετούν τον δρόμο του Μεταξιού. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος για τον οποίο προσέλκυσαν τόσες χώρες εκτός Ασίας και μάλιστα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε απώτερο χρόνο η ΑΙΙΒ θα παρέχει και εγγυητικές επιστολές προς τις ιδιωτικές επιχειρήσεις οι οποίες αναλαμβάνουν έργα που χρηματοδοτούνται από την αναπτυξιακή τράπεζα. Αυτό θα συμβάλει θετικά στην προσέλκυση επενδυτών για την υλοποίηση μεγάλων έργων υποδομής στη χώρα μας.

Στην ΑΙΙΒ, τα ιδρυτικά άρθρα της οποίας υπεγράφησαν στις 29 Ιουνίου 2015, συμμετέχουν ήδη 57 χώρες μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και 14 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με μεγαλύτερο μέτοχο την Κίνα.

Η ΑΙΙΒ προβλέπεται πως θα χρηματοδοτεί επενδύσεις σε υποδομές από την ενέργεια μέχρι τους υδάτινους πόρους και τα έργα περιβάλλοντος, έχει αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 100 δισ. δολάρια και εδρεύει στο Πεκίνο.

Εκτός από τη συμμετοχή της στη συγχρηματοδότηση έργων υποδομών, η τράπεζα μπορεί να συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο εταιρειών, να παρέχει εγγυήσεις σε τρίτους, αλλά και να δανείζεται κεφάλαια από τις διεθνείς αγορές, ώστε να προωθεί το επενδυτικό της πρόγραμμα.

Αναμένεται η αποστολή από τη διοίκηση της ΑΙΙΒ στις ελληνικές αρχές του εγχειριδίου με βάση το οποίο η Ελλάδα θα υποβάλει και τυπικά το αίτημά της, το οποίο αναμένεται να συζητηθεί στο διοικητικό συμβούλιο της επενδυτικής τράπεζας τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Μαζί με την Ελλάδα θα υποβάλουν αιτήσεις ένταξης και άλλες χώρες όπως το Βέλγιο, η Ιρλανδία, η Ρουμανία και η Ουγγαρία. Στην περίπτωση που εγκριθεί το ελληνικό αίτημα, η Ελλάδα θα συμμετέχει στην ίδια ομάδα που θα εκπροσωπούνται οι χώρες της Ευρωζώνης στο Δ.Σ. της ΑΙΙΒ.

Το μοντέλο διοίκησης της επενδυτικής τράπεζας, που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Κίνας, προβλέπει πως οι χώρες που συμμετέχουν στην ΑΙΙΒ εκπροσωπούνται στο Δ.Σ. μέσω 12 επικρατειών. Εννέα επικράτειες αποτελούνται από χώρες της περιοχής και τρεις από χώρες εκτός Ασίας.

Η σύμβαση μεταξύ Ελλάδα και ΑΙΙΒ, όπως θα διαμορφωθεί μετά τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών που εκτιμάται πως θα ολοκληρωθούν εντός του Σεπτεμβρίου, θα πρέπει να επικυρωθεί και από την ελληνική Βουλή.

Οπως είναι γνωστό, στα έργα που θα χρηματοδοτεί η ΑΙΙΒ μπορεί να συνεργάζεται και με άλλες περιφερειακές ή διεθνείς αναπτυξιακές τράπεζες όπως η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης.

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Νοθεία στις αυστριακές κάλπες - Ανατρέπεται ο «πράσινος» πρόεδρος - Ξαναγίνονται οι εκλογέςτου Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Η ΕΕ δέχεται νέα «σφαλιάρα» λίγες ημέρες μετά το Brexit καθώς την επανάληψη του δευτέρου γύρου των αυστριακών προεδρικών εκλογών της 22ας Μαίου αποφάσισε σήμερα το αυστριακό Συνταγματικό Δικαστήριο, εγκρίνοντας την προσφυγή που είχε καταθέσει πριν τρεις εβδομάδες κατά του εκλογικού αποτελέσματος το αντιπολιτευόμενο καθαρό δεξιό Κόμμα των Ελευθέρων

Ο υποψήφιος, Νόρμπερτ Χόφερ, είχε ηττηθεί οριακά με ποσοστό 49,7%, έναντι 50,3% του νικητή των εκλογών και υποψήφιου των Πράσινων Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν παρά το γεογονός ότι στην κανονική εκλογική διαδικασία ήταν μπροστά σχεδόν 1,5 μονάδα και τελικώς έχασε μετά την ύποπτη τελικά όπως αποδείχτηκε καταμέτρηση των επιστολικών ψήφων.

Σημειώνεται ότι ο Νόρμπερτ Χόφερ πρόσφατα μετά το δημοψήφισμα του Brexit ζήτησε να διεξαχθεί και στην Αυστρία δημοψήφισμα με ανάλογο ερώτημα εξόδου της Αυστρίας από την ΕΕ. Η ΕΕ «ιδρώνει» μόνο στην ιδέα ότι ο Χόφερ θα γίνει πρόεδρος.

Οι επιστολικές ψήφοι παράδοξα κατά συντριπτική πλειοψηφία τάχθηκαν υπέρ του υποψήφιου των «Πρασίνων» δημιουρώντας εύλογες απορίες στον Νόρμπερτ Χόφερ που και ο ίδιος αναρωτήθηκε κατά πόσον είναι δυνατόν να μην έχει καθόλου απήχηση στους Αυστριακούς του εξωτερικού.

Το ενδιαφέρον όμως έγκειται στην δήλωση του προέδρου του Δικαστηρίου Gerhart Holzinger, ο οποίος ανακόινωσε ότι η εκλογική διαδικασία θα πρέπει να επαναληφθεί διότι «κατόπιν έρευνας σε ολόκληρη την χώρα αποκαλύφθηκαν ανωμαλίες στην ψηφοφορία ορισμένων περιφερειών»


Αν και ο ρόλος του προέδρου είναι κυρίως τελετουργικός, έχει μεγάλη συμβολική σημασία και το εκλογικό αποτέλεσμα δίχνει μια στροφή του αυστριακού λαού σε καθαρά πιο εθνικές στατηγικές.

Η εκλογή του Νόμπερτ Χόφερ είναι πλέον πολύ πιο πιθανή. Πολλοί αναποφάσιστοι θα τον επιλέξουν καθώς αποκαλύφθηκε ότι η ΕΕ εμπόδισε την εκλογή του σε συνεργασία με ντόπιους παράγοντες «by any means necessary».

Το Freedom party είχε ανιχνεύσει εκλογικές ανωμαλίες σε94 από 117 εκλογικές περιφέρειες και κατέθεσε επίσημο αίτημα αμφισβήτησης του αποτελέσματος στο Συνταγματικό Δικαστήριο.

Όλη η «ταρζανιά» έλαβε χώρα κατά το απόγευμα των εκλογών όταν ξεκίνησε παρανόμως η διαδικασία καταμέτρησης των επιστολικών ψήφων ενώ ο νόμος προέβλεπε την καταμέτρησή τους την επόμενη ημέρα.

Το καλύτερο όμως έρχεται πιο μετά: Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι σε αρκετά κέντρα καταχωρήθηκαν ψήφοι χωρίς να διαβαστούν!

Πρόκειται για σοβαρές καταγγελίες νοθείας που συνέβησαν σε μια υποτίθεται ευρωπαϊκή και με δομές χώρα. Όπως φαίνεται πλέον δεν υπάρχει ούτε ΕΕ, ούτε ΗΠΑ, ούτε τιποτα άλλο πέραν μιας Παγκόσμιας Συμμορίας (Νέα Τάξη Πραγματων) που επιδιώκει αγνοώντας την θέληση των λαών να επιβάλει για αυτούς το μέλλον που αυτή θέλει, με σημαδεμένη «τράπουλα». Όποιος δεν το βλέπει είτε είναι αφελής, είτε είναι μαζί τους.

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Νικολόπουλος : '' Μαθαίνω ότι θα δεσμευτούν και οι τραπεζικοί λογαριασμοί του Αλαφούζου''


Σήμερα από την Βουλή, ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος κατά την συζήτηση για τις τηλεοπτικές άδειες προχώρησε σε μία ακόμα αποκάλυψη.

Συγκεκριμένα μιλώντας για την δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του Ψυχάρη, ανέφερε ότι μαθαίνει ότι το ίδιο θα γίνει και για τους λογαριασμούς του Αλαφούζου, τις επόμενες μέρες.

Δείτε το συγκεκριμένο απόσπασμα από το 2.18
https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Γερμανός πολιτικός μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου: Μη μ’ αγγίζεις βρωμιάρη Έλληνα!Ρατσιστική φραστική επίθεση σημειώθηκε σύμφωνα με την Αυγή χθες Πέμπτη, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του αντικαγκελαρίου της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ στη χώρα μας.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ο πρώην υπουργός Μεταφορών της Γερμανίας, Βαυαρός χριστιανοκοινωνιστής Πέτερ Ραμσάουερ, την ώρα που βρισκόταν μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου, κατά τη χτεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Γκάμπριελ, φέρεται να είπε στον φωτογράφο που τον έσπρωξε κατά λάθος στη διάρκεια της φωτογράφισης των δύο ηγετών:: «Μη με αγγίζεις βρομιάρη Έλληνα!».

Αξιωματούχοι του πρωθυπουργικού γραφείου, αντέδρασαν άμεσα διαμαρτυρόμενοι έντονα σε Γερμανούς διπλωμάτες, οι οποίοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα μπροστά στο περιστατικό.

Ο Γερμανός πρώην υπουργός αργότερα αρνιόταν το περιστατικό, υποστηρίζοντας πως η επαφή με τον Έλληνα φωτογράφο του προκάλεσε... μώλωπες.

Πάντως, το περιστατικό επιβεβαίωσε ο επίσημος φωτογράφος του Ζίγκμπαρ Γκάμπριελ, ενώ μέλη της συνοδείας του αντικαγκελάριου ζήτησαν κατ’ ιδίαν συγγνώμη από τον Έλληνα φωτογράφο.


https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αθήνα: Νέο μεγάλο ξενοδοχείο στην ΠατησίωνΜία ολοκαίνουρια ξενοδοχειακή μονάδα 377 κλινών στο κέντρο της Αθήνας βρίσκεται στα σκαριά με ορίζοντα λειτουργίας προς το τέλος του 2018 και μία επένδυση, η οποία θα ξεπεράσει τα 30 εκατ. ευρώ.

Το νέο ξενοδοχείο θα φέρει, πιθανότατα, την υπογραφή της αλυσίδας ΙΒΙS, δεδομένου ότι την αξιοποίηση του ακινήτου επί των οδών Μάρνης 2 και Πατησίων 55 στην Αθήνα ανέλαβε η γαλλική Boissée Finances, από τους πιο γνωστούς ''παίκτες'' στον ξενοδοχειακό τομέα με δραστηριότητα στους τομείς της ανάπτυξης, χρηματοδότησης, επενδύσεων και διαχείρισης.

Ειδικότερα, ο γαλλικός όμιλος υπέγραψε την περασμένη εβδομάδα σύμβαση με την ιδιοκτήτρια, την Τριάντειο Επαγγελματική και Βιομηχανική Σχολή Πατρών για την μακροχρόνια μίσθωση του ακινήτου της τελευταίας, συνολικής επιφάνειας 2.000 τ.μ. στο κέντρο της Αθήνας, απέναντι από το Αρχαιολογικό Μουσείο. Το Ίδρυμα αναζητούσε, ήδη από το 2015, τρόπο για να αξιοποιήσει το ακίνητο ιδιοκτησίας του, έχοντας πραγματοποιήσει για τον σκοπό αυτό και σχετικό διαγωνισμό, ο οποίος τελικά κατακυρώθηκε στην Boissée Finances.

Με βάση τη σύμβαση, ο γαλλικός όμιλος μισθώνει για 50 χρόνια το ακίνητο, όπου στεγαζόταν στο παρελθόν το ιστορικό θερινό θέατρο Αθήναιον, προκειμένου να κατασκευάσει ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα 11.500 τ.μ. Επισημαίνεται εδώ ότι το Αθήναιον, που είχε φιλοξενήσει για πολλά χρόνια μερικές από τις πιο επιτυχημένες παραστάσεις του ελληνικού θεάτρου, παρέμενε κλειστό ήδη από το 2011, θύμα- και αυτό- της κρίσης και της υποβάθμισης που έπληξε την ευρύτερη περιοχή, ειδικά μετά από τα γεγονότα του Δεκεμβρίου του 2008.

Τώρα, με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί, εντός 12μήνου από την υπογραφή της σύμβασης θα πρέπει να έχουν εξασφαλισθεί οι οικοδομικές άδειες για την ανέγερση της νέας μονάδας, ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες- αν και είναι πολύ πιθανό οι αδειοδοτήσεις να έχουν εξασφαλιστεί νωρίτερα.

Η επένδυση περιλαμβάνει την κατεδάφιση των υφιστάμενων κτισμάτων, που είχαν υποστεί κατά το πρόσφατο παρελθόν μεγάλες ζημιές, δεδομένου ότι το ακίνητο αξιοποιείται τώρα ως οικόπεδο. Σημειωτέον ότι με την έκδοση της οικοδομικής άδειας η Boissée Finances θα καταβάλλει στο ίδρυμα ένα σημαντικό χρηματικό ποσό και καθ' όλη τη διάρκεια της μίσθωσης των 50 ετών, θα καταβάλλει μηνιαίο μίσθωμα, γεγονός το οποίο θα δώσει τη δυνατότητα για την απρόσκοπτη συνέχεια της Επαγγελματικής Σχολής, η οποία ανέστειλε, πριν τρία χρόνια, τις δραστηριότητές της, λόγω οικονομικών προβλημάτων. Σύμφωνα μάλιστα με τους εκπροσώπους της Τριαντείου η αξιοποίηση του εν λόγω ακινήτου είναι η σημαντικότερη που έχει γίνει μέχρι σήμερα για το ίδρυμα, αποφέροντας σημαντικά έσοδα.

Πηγή: newmoney.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η Λαγκάρντ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες: Σπουδαία ιδέα να γίνονται μόνιμα στην ΑθήναΜια παλιά ιδέα της δεκαετίας του ’90, η μόνιμη τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα, ήλθε εκ νέου στο προσκήνιο, στη διάρκεια των εργασιών του «Φεστιβάλ Ιδεών Άσπεν», που πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα στο Κολοράντο, με συμμετοχή ηγετών και προσωπικοτήτων απ’ όλο τον κόσμο.

Μάλιστα, η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, στην οποία τέθηκε το σχετικό ερώτημα, τη χαρακτήρισε πολύ καλή ιδέα, ωστόσο είπε πως θα πρέπει να ξεκαθαριστούν διάφορα ζητήματα, όπως διαφάνεια, επιτροπή που θα έχει την ευθύνη των χειρισμών κ.α.

Την ερώτηση προς την Κριστίν Λαγκάρντ έθεσε η αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Άσπεν και υπεύθυνη για τη διοργάνωση του «Φεστιβάλ Ιδεών», Κίτι Μπουν (Kitty Boone), στη διάρκεια συζήτησης την Κυριακή 26 Ιουνίου, με συντονίστρια την πρόεδρο του Ινστιτούτου Woodrow Wilson, Τζέιν Χάρμαν.

«Η ελληνική οικονομία είναι καταστραμμένη. Το χρέος είναι τεράστιο πρόβλημα. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι μια τεράστια καταστροφή για το Ρίο. Ο τρόπος με τον οποίο η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή λαμβάνει τις αποφάσεις είναι πράγματι περίπλοκος. Θα μπορούσαμε να εγκαταστήσουμε μόνιμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο σπίτι τους στην Αθήνα, ενδυναμώνοντας την οικονομία της και τον τουρισμό και προσφέροντας μια τοποθεσία περιβαλλοντικά ασφαλή – δεν χρειάζεται να χτίζουμε στάδια που θα γεμίζουν σκόνη και χόρτα – και να βοηθήσουμε την Ελλάδα και τον κόσμο; Βρείτε μια τοποθεσία στην Ευρώπη που είναι νομότυπο το σπίτι των Ολυμπιακών Αγώνων», ήταν η παρέμβαση της κυρίας Μπουν.

Λαγκάρντ: Νομίζω είναι μια σπουδαία ιδέα

«Νομίζω είναι μια σπουδαία ιδέα για άμεση χρήση και σας ευχαριστώ. Ξέρετε, στο βαθμό που πρόκειται να δημιουργήσει ζήτηση, η οποία είναι αυτό που απολύτως χρειάζεται αυτή η οικονομία, θα ήταν που σπουδαίο. Το πώς θα συνδυαστεί η μία (μόνιμη) με τον πολυμερή και πολυεθνική ελκυστικότητα που έχουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο, είναι κάτι που πρέπει να μελετηθεί», είπε η Κριστίν Λαγκάρντ.

Η Κριστίν Λαγκάρντ διευκρίνισε ότι θα μπορούσε να υπάρξει ένα καλό διοικητικό όργανο που θα αναλάμβανε την εποπτεία και να διασφαλιστεί ότι υπάρχει διαφάνεια και λογοδοσία.

«Ότι δεν θα υπάρχουν δυσάρεστες καταστάσεις (funny business) όπως συνέβη και στο παρελθόν σε κάποιες καταστάσεις. Νομίζω είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα».

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ υπενθύμισε ότι ο μαραθώνιος διεξήχθη για πρώτη φορά στην Ελλάδα και οι Ολυμπιακοί Αγώνες ονομάζονται έτσι εξαιτίας της Ολυμπίας, η οποία βρίσκεται στην Ελλάδα και η οποία έχει φιλοξενήσει τόσους πολλούς φανταστικούς αθλητές, ως μέρος των αρχών που είχαν οι Έλληνες, «νους υγιής εν σώματι υγιή», κατέληξε η Κριστίν Λαγκάρντ.

Όταν η συντονίστρια της συζήτησης Τζέιν Χάρμαν είπε πως η αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Άσπεν Κίτι Μπουν έχει μια εξαιρετική ιδέα για την Ελλάδα, η Κριστίν Λαγκάρντ είπε χαριτολογώντας: «Μπορώ ν’ ακούσω οποιαδήποτε παρόμοια ιδέα»

Πηγή: imerisia.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Καρακατσουλιό Ε.Π.Ε...

     Καλά ρε λεβέντες ψηφοφόροι,
..θα μάθουμε καμιά φορά να ψηφίζουμε;
Τί είναι αυτά τα καρακατσουλιά που στέλνουμε στην Βουλή απ' τις εκλογικές μας περιφέρειες;

Τί είναι αυτή η ξυλόκοτα ρε @αμώ το στανιό μας, αυτή με το ξανθοξεπλυμένο μαλλί,
..αυτή που πέρασε από δεκαπέντε κόμματα και ψήφισε όλα τα μνημόνια.
Τόση αξία έχει πιά η αποτυχημένη λαϊκογκόμενα που πρέπει κάθε φορά να βρίσκεται στο
κοινοβούλιο;
Απασχολεί, δηλαδή της πληρώνει ο ελληνικός λαός, δεκατέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων 5 αστυνομικοί;
Υφυπουργός Βιομηχανίας η άσχετη;
Τί ξέρει να κάνει εκτός απ' αυτό που όλοι ξέρουμε,
..και τί σκ@τά έχει προσφέρει ως τώρα στον ελληνικό λαό;
Σαν τί μπορεί να αξίζει αυτό το πράμα;
Πέρα απ' το ότι γεννήθηκε άνθρωπος (λέμε τώρα) και συμπεριλαμβάνεται στον χάρτη με τα ανθρώπινα δικαιώματα της UNESCO,
..δεν θα την παίρνανε ούτε για τραβεστί στη Συγγρού.

Αμ, η άλλη; Η "αριστερή". Η πονηρόβλαχα;
Η κουτοπονηριά και ο λαϊκισμός σε πρώτη ζήτηση (αυτός είναι ο πραγματικός λαϊκισμός, και όχι αυτός για τον οποίο κατηγορούν τους αντιμνημονιακούς και τους ευρωσκεπτικιστές):
Αφού πρώτα ψήφισε το νομοσχέδιο με τις μειώσεις στις συντάξεις και την κατάργηση του ΕΚΑΣ,
..στέλνει τώρα ανοικτή επιστολή στον πρωθυπουργό και ζητάει άλλα "ισοδύναμα" για να μην εφαρμοστεί αυτό που ψήφισε!
ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ! Μάλιστα.
Για να δημοσιοποιηθεί και να δούνε όλοι πόσο "κόβεται" για τον λαό!
Κουτοπονηριές και ξεράσματα του αισχίστου είδους.
Και αν τέλος πάντων η ίδια θεωρεί σωστό τώρα στα γεράματα να ξεφτιλίσει μιά πετυχημένη και αξιόλογη καριέρα στον χώρο του θεάτρου και της τέχνης, είναι δικαίωμά της.
Εμείς, σαν ψηφοφόροι, πώς συμπεράναμε δηλαδή πως επειδή υπήρξε μία καλή επαγγελματίας και ηθοποιός, θα μορούσε να είναι και μία έντιμη πολιτικός;
Μπορεί να καταψήφισε το 2ο μνημόνιο και να διαγράφηκε τότε από το ΠαΣοΚ,
..ψήφισε όμως το 3ο με τα τσαρούχια,
..και το κυριότερο: αυτή της η προϋπηρεσία στο ΠαΣοΚ δεν μας πονήρεψε καθόλου;
Τί σκ@τά ηθική βάση μπορεί να έχει άνθρωπος ο οποίος σύμπλευσε με τον βόθρο του ΠαΣοΚ;
Πόση αλήθεια και πόση ειλικρίνεια μπορεί να σέρνει πάνω του;

Δεκάδες τέτοια καρακατσουλιά έχουμε στείλει στην Βουλή.
Γεμάτο το κοινοβούλιο από κομπλεξικές, υστερικές, κακογ@μημένες ή παντελώς αγ@μητες γυναίκες,
..αποτυχημένες γκόμενες, τεκνατζούδες, ψηλομύτες δευτεράτζες, σουρλουλούδες καριέρας,
..μερικές παραμορφωμένες απ' την πολλή "μόρφωση", και τυφλωμένες απ' την πολλή "αριστεροσύνη",
..κι άλλες ημιαγράμματες και αστοιχείωτες, με μόνο όπλο τους το γυναικείο φύλο, το οποίο κραδαίνουν ως όπλο,
..λες και το φύλο τους τις καθιστά ΑμΕα και απαιτούν ειδική μεταχείριση και ποσοστώσεις.
Αδικούν οι ίδιες το υπέροχο και υπέρτερο σε πολλούς τομείς φύλο τους,
..και ξεφτιλίζουν κάθε έννοια πραγματικής ισότητας και χειραφέτησης.

Αδικούμε κι εμείς τους εαυτούς μας και την χώρα μας,
..στέλνοντας τέτοια καρακατσουλιά στην Βουλή!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο Σκλαβενίτης βάζει πλάτη για τη Μαρινόπουλος!


- Η εταιρεία Σκλαβενίτης έστειλε επιστολή που θα χρησιμοποιήσει στο δικαστήριο η Μαρινόπουλος
- Αύριο, Παρασκευή, εκδικάζεται το αίτημα της Μαρινόπουλος για την υπαγωγή της σε διαδικασία εξυγίανσης
- Στην επιστολή της η Σκλαβενίτης αναφέρει ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο να αναλάβει την προβληματική εταιρεία, αν τα χρέη που εμφανίζονται είναι τα πραγματικά και δε υπάρχουν και αλλά κρυφά

Τις πιθανότητες να συνεισφέρει στην εξυγίανση της Μαρινόπουλος, με βάση το άρθρο 99, διερευνά η εταιρεία Σκλαβενίτης.

Όπως αναφέρει σε επιστολή που έστειλε στη Μαρινόπουλος, θα εξετάσει το ενδεχόμενο να αναλάβει την προβληματική εταιρεία, αν τα χρέη που εμφανίζονται είναι πραγματικά και δεν υπάρχουν και άλλα κρυφά.
Νομικοί κύκλοι εκτιμούν πως η Μαρινόπουλος θα κάνει χρήση αυτής της επιστολής στο δικαστήριο αύριο, Παρασκευή, όταν και θα εκδικαστεί το αίτημα για την υπαγωγή της σε διαδικασία εξυγίανσης.

Κύκλοι της εταιρείας Σκλαβενίτη αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι “θέλουμε να βοηθήσουμε, αλλά πρέπει πρώτα να ελέγξουμε τα οικονομικά στοιχεία, γιατί σε μια κρίσιμη στιγμή για την αγορά, θέλουμε να βάλουμε πλάτη”. Ωστόσο, επισημαίνουν πως θα πρέπει να ελεγχθούν αυτά τα στοιχεία, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η δική τους εταιρεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο έλεγχος θα διαρκέσει συνολικά έναν με δύο μήνες.

Η κίνηση της Σκλαβενίτης είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη, καθώς πρόκειται για μια μεγάλη εταιρεία που αυτή τη στιγμή είναι η πιο υγιής στον χώρο των σούπερ μάρκετ, με πολλά καταστήματα, των οποίων οι εργαζόμενοι εκφράζουν την ικανοποίησή τους για τις συνθήκες εργασίας, σε κάθε ευκαιρία. Πρόκειται για μια κίνηση...σωτηρίας που δείχνει διάθεση να φέρει τη λύτρωση στο λιανεμπόριο, μετά το τεράστιο πλήγμα στη Μαρινόπουλος.

Η συμφωνία με τους εργαζομένους

Στο μεταξύ, η διοίκηση της Μαρινόπουλος ΑΕ δεσμεύτηκε να συνεχίσει την καταβολή των δεδουλευμένων και να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να διατηρηθούν όλες οι θέσεις εργασίας.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση:

"Η διοίκηση της εταιρίας Μαρινόπουλος ΑΕ, μετά από σχετικό αίτημα των εργαζομένων της, δεσμεύτηκε προς το Πανελλαδικό Επαγγελματικό Σωματείο, «Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις: «ΚΑΡΦΟΥΡ – ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, DIA», ότι κατά την αυριανή εκδίκαση για το αίτημα υπαγωγής της σε διαδικασία εξυγίανσης βάσει τους υπ’ αριθμόν 4072/2012 και 4013/2011 Νόμους θα προβεί στα ακόλουθα αιτήματα και δηλώσεις προς το Δικαστήριο:

α) Να εξαιρεθούν ρητά όλες οι απορρέουσες απαιτήσεις που προκύπτουν από σχέσεις εργασίας, τόσο των νυν εργαζομένων όσο και των απολυμένων ή με άλλο τρόπο αποχωρησάντων μέχρι σήμερα, αλλά και όσων τυχόν θα αποχωρήσουν από τώρα και στο εξής. Πιο συγκεκριμένα: όλες οι παραπάνω, ενδεικτικώς απαριθμούμενες γεγενημένες εργατικές απαιτήσεις θα συνεχίσουν να καταβάλλονται σύμφωνα με τις επιμέρους ιδιωτικές συμφωνίες ή/και ρυθμίσεις σταδιακής εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών ή/και προκειμένου περί αποζημιώσεων λόγω καταγγελίας σύμβασης σύμφωνα με τα οριζόμενα στις οικείες διατάξεις περί σταδιακής καταβολής αποζημίωσης.

β) Οι εταιρίες της Μαρινόπουλος ΑΕ θα συνεχίσουν την καταβολή των πάσης φύσεως δεδουλευμένων αποδοχών των εργαζομένων σύμφωνα με τις διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας.

γ) Οι εταιρίες της Μαρινόπουλος ΑΕ δεσμεύονται ότι θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να διατηρηθούν άπασες οι θέσεις εργασίας.

δ) Σε περίπτωση παράβασης των ανωτέρω δηλώνουν ότι αναγνωρίζουν ως εύλογο και δίκαιο το δικαίωμα των εργαζομένων είτε ατομικά είτε συλλογικά, όπως εκπροσωπούνται από το Σωματείο με την επωνυμία «Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις: «ΚΑΡΦΟΥΡ – ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, DIA», να ασκήσουν Αίτηση Ανάκλησης της χορηγηθείσας Προσωρινής Διαταγής εξαιτίας αυτών των παραβάσεων, στην δε αίτηση των εργαζομένων προς ανάκληση της προσωρινής διαταγής, οι δηλούσες Εταιρείες δεσμεύονται ότι δεν θα αντιλέξουν για οποιονδήποτε λόγο και αιτία".


https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Fed: Απέτυχαν στα τελευταία stress tests 33 τραπεζών η Deutsche Bank και η Santander


Οριακή ήταν η επιτυχία στα stress tests της Morgan Stanley, στην οποία η Fed επέβαλε την υποχρέωση να θεραπεύσει τις αδυναμίες στις εσωτερικές της διαδικασίες

«Μετεξεταστέες» έμειναν η γερμανική Deutsche Bank και η ισπανική Banco Santander στις ΗΠΑ στα «τεστ αντοχής» (stress tests) που πραγματοποίησε η Federal Reserve και ανακοίνωσε την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016, λόγω «διευρυμένων και ουσιωδών αδυναμιών» στις εσωτερικές τους διαδικασίες κεφαλαιακού προγραμματισμού.

Επισημαίνεται, ότι οι δύο αυτές ευρωπαϊκές τράπεζες - για την ακρίβεια, τα υποκαταστήματά τους στις ΗΠΑ - ήταν οι μοναδικές επί συνόλου 33 τραπεζών για τις οποίες διεξήχθησαν stress tests, οι οποίες απέτυχαν σε αυτά.

Πάντως, οριακή ήταν η επιτυχία στα stress tests της Morgan Stanley, στην οποία η Fed επέβαλε την υποχρέωση να θεραπεύσει τις αδυναμίες στις εσωτερικές της διαδικασίες κεφαλαιακού προγραμματισμού και να της επανυποβάλλει το αντίστοιχο σχέδιό της μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου 2016.

Οι τράπεζες στις ΗΠΑ έχουν υπερδιπλασιάσει τα εποπτικά τους κεφάλαια από την εκδήλωση της χρηματο-οικονομικής κρίσης, προσθέτοντας περισσότερα από 700 δισ. δολάρια μετοχικού κεφαλαίου στα ίδια κεφάλαιά τους από την αρχή του 2009.

Επισημαίνεται, ότι τα τελευταία stress tests της Fed είναι γνωστά ως CCAR και κρίνονται ιδιαίτερα σημαντικά, επειδή υπολογίζουν τα κεφάλαια που μπορούν να τηρήσουν οι τράπεζες που δραστηριοποιούνται στις ΗΠΑ έναντι μερισμάτων, επαναγορών μετοχών, εξαγορών ή επενδύσεων.

Πηγή www.bankingnews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Fitch: Αναβάθμιση του ελληνικού αξιόχρεου μεσοπρόθεσμα με την εφαρμογή του προγράμματος


Η επιτυχής εφαρμογή του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) θα δημιουργήσει πιέσεις για αναβάθμιση του ελληνικού αξιόχρεου μεσοπρόθεσμα, αναφέρει ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch, με έκθεσή του.

Η έκθεση εξετάζει την τάση του αξιόχρεου των χωρών της Δυτικής Ευρώπης, ενώ τα βασικά θέματα που καταγράφηκαν περιλαμβάνουν την αρνητική επίπτωση του Brexit, την πολιτική αβεβαιότητα και τις δημοσιονομικές εξελίξεις.

Αναφερόμενος στο Brexit, ο οίκος σημειώνει ότι θα έχει αρνητική επίπτωση στη βρετανική οικονομία, στα δημόσια οικονομικά και την πολιτική συνέχεια της χώρας, προσθέτοντας ότι για τους λόγους αυτούς υποβάθμισε το αξιόχρεο της σε ΑΑ με αρνητικές προοπτικές. «Η έκταση του μεσοπρόθεσμου οικονομικού σοκ θα εξαρτηθεί κυρίως από τη φύση της όποιας μελλοντικής εμπορικής συμφωνίας με την ΕΕ, που αποτελεί με διαφορά τη μεγαλύτερη εξαγωγική αγορά της Βρετανίας», σημειώνεται.

«Το Brexit θα έχει επίσης δυσμενή αποτελέσματα σε άλλες οικονομίες της ΕΕ και θα αυξήσει τους πολιτικούς κινδύνους στην Ευρώπη, που είναι ήδη αυξημένοι από την ενίσχυση των λαϊκιστικών κομμάτων και τη μεταναστευτική κρίση», σημειώνει ο Fitch, αλλά προσθέτει ότι «δεν θα αναμέναμε το Brexit να προκαλέσει οποιεσδήποτε άμεσες αρνητικές αξιολογήσεις στο αξιόχρεο άλλων χωρών της ΕΕ».

Η έκθεση σημειώνει ότι πολλές χώρες της Ευρωζώνης έχουν απομακρυνθεί από την αυστηρή εφαρμογή των ευρωπαϊκών δημοσιονομικών κανόνων, ευνοώντας χαλαρότερη δημοσιονομική πολιτική. «Αυτό είναι πιθανό να στηρίξει την ανάπτυξη βραχυπρόθεσμα, αλά υπονομεύει περαιτέρω τη δημοσιονομική αξιοπιστία», τονίζει, προσθέτοντας ότι το δημόσιο χρέος παραμένει βασικός παράγοντας για την πιστοληπτική αξιολόγηση των ευρωπαικών χωρών. «Στην Ιταλία και την Πορτογαλία, μία αποτυχία να σημειωθεί πρόοδος στη μείωση του χρέους της κυβέρνησης ως ποσοστό του ΑΕΠ βραχυπρόθεσμα μπορεί να οδηγήσει σε αρνητική αξιολόγηση», σημειώνεται.

Στην Κύπρο, αναφέρει η έκθεση, μία επιτάχυνση στην αναδιάρθρωση των τραπεζικών δανείων, η συνέχιση της οικονομικής ανάπτυξης και η πρόσβαση της χώρας στις αγορές θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αναβάθμιση του αξιόχρεου της.


https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....