Διυλιστήριο: 09/05/14
ροη αναρτησεων

Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ !!! ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ . Γερμανός καλεί Έλληνες να καταθέσουν τις μαρτυρίες τους στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (βίντεο)

Ο κ. Volker Reusing, σύζυγος της Γερμανίδας ακτιβίστριας η οποία προσέφυγε στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για να καταγγείλει την τέλεση εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας στην Ελλάδα, καλεί τον Ελληνικό πληθυσμό να ενισχύσει με μαρτυρικές καταθέσεις την καταγγελία της συζύγου του.

Όσοι πέσατε θύματα των μέτρων λιτότητας και έχετε υποστεί βλάβη στην υγεία σας, ή έχετε αυτόχειρα στην οικογένεια σας, ή δεν έχετε πια πρόσβαση σε τροφή, φάρμακα κλπ, στείλτε την μαρτύρια σας στην αγγλική γλώσσα στον εισαγγελέα του ΔΠΔ και ενημερώστε σχετικά την κυρία Luzia Hassel-Reusing, έτσι ώστε να μπορέσει να την επικαλεστεί/ αξιοποιήσει. Στην επιστολή σας να επισημάνετε το συσχετισμό της μαρτυρίας σας με την δικογραφία με αριθμό (file number) OTP-CR-345/12 που αφορά την καταγγελία Hassel-Reusing

Η διεύθυνση για την αποστολή των μαρτυριών ή άλλων στοιχείων, είναι σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου η ακόλουθη :

International Criminal Court
Information and Evidence Unit
Office of the Prosecutor
Post Office Box 19519
2500 CM The Hague
The Netherlands

Εναλλακτικά, η αποστολή μπορεί να γίνει μέσω τηλεομοιοτυπίας (fax) στο +31 70 515 8555.

Η διεύθυνση της κυρίας Hassel-Reusing:

Sarah Luzia Hassel-Reusing
Thorner Str. 7
42283 Wuppertal (Germany)

Τηλ.: +49/202/2502621

Εάν δεν ξέρετε αγγλικά, επικοινωνήστε με τον πρέσβη επί τιμή κύριο Λεωνίδα Χρυσανθόπουλο, ο οποίος συντονίζει την προσπάθεια συλλογής και μετάφρασης μαρτυρίων στην Ελλάδα. Ηλεκτρονική διεύθυνση: chrysanthopoulos@gmail.com

Το ζητούμενο της μαρτυρίας είναι να αναδείξει το θέμα της βλάβης στην υγεία εξαιτίας συγκεκριμένων μέτρων δημοσιονομικής λιτότητας και πρέπει να εξηγήσετε σε αυτήν, από ποια χρονική στιγμή κι έπειτα η υγεία σας παρουσίασε πρόβλημα και με ποιο μέτρο το συνδέετε.

Η βλάβη μπορεί να σχετίζεται με φάρμακα ή με υπηρεσίες υγείας ή με ιατρούς, στους οποίους πια δεν έχετε πρόσβαση ή μόνο στην έλλειψη δυνατότητας πληρωμής ή
συμμετοχής στην πληρωμή στα παραπάνω ή που πλέον δεν βρίσκονται σε αρκετά κοντινή απόσταση στον τόπο κατοικίας σας.

Εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα πείνας, στη μαρτυρία σας πρέπει να αναφερθεί από πότε το αντιμετωπίζετε και τι το προκάλεσε (λχ. περικοπές στη σύνταξη ή τον μισθό σας, υπερφορολόγηση ). Εξηγήστε δηλαδή με απλά λόγια από πότε και γιατί δεν είχατε πια αρκετά χρήματα για την πλήρη σίτισή σας.

Η μαρτυρία σας είναι απαραίτητη και εάν :

- αιτία της κατάστασης σας ήταν η χαλάρωση της προστασίας εναντίον των αναιτιολόγητων απολύσεων ή η αύξηση του κόστους ζωής,
- ο μόνος λόγος για τον οποίο δεν υποσιτίζεστε είναι ότι έχετε υποστήριξη από φιλανθρωπική οργάνωση
- έχετε μείνει άστεγος/-η, ή εάν διαμένετε σε διαμέρισμα χωρίς θέρμανση εξαιτίας οικονομικής αδυναμίας,


Εάν αυτό είναι εφικτό, επισυνάψτε στην επιστολή σας στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, φωτοτυπίες των στοιχείων που καταδεικνύουν ότι με τα οικονομικά μέσα που διαθέτετε, δεν μπορεί να καλυφθεί πλέον το απαραίτητο κόστος για τροφή, διαμονή ή υγειονομική περίθαλψη.

Εάν διαθέτετε στοιχεία που αποδεικνύουν ότι τα πρόσωπα που σχεδίασαν ή
 αποφάσισαν τα μέτρα λιτότητας γνώριζαν τις επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών και των κατοίκων της Ελλάδας, ενημερώστε σχετικά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο και την κυρία Hassel-Reusing. Αυτό είναι απαραίτητο επειδή έγκλημα κατά της ανθρωπότητας (άρθρο 7 του Καταστατικού της Ρώμης) στοιχειοθετείται μόνο όταν ενέχει πρόθεση σε ένα βαθμό, δηλαδή όταν κάποιος γνωρίζει τι συνέπειες έχουν οι πράξεις/αποφάσεις του, αλλά παρ’ όλα αυτά τις λαμβάνει/τις εφαρμόζει.

Κάθε μαρτυρία με στοιχεία που αφορά στην βλάβη της υγείας συγκεκριμένων 
προσώπων εξαιτίας συνθηκών συνιστά σημαντική συμβολή στη λύση. Επιπροσθέτως, όσο περισσότερες μαρτυρίες με στοιχεία συγκεντρωθούν, θα καταδείξουν στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο ότι είναι σημαντικό για τους πολίτες και τους κατοίκους της Ελλάδας να δοθεί υψηλή προτεραιότητα στον εντοπισμό των υπαιτίων και την αποτροπή περαιτέρω βλαβών. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το βίντεο.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, έως τώρα έχουν προσφύγει στην Χάγη τουλάχιστον 34 άτομα τα οποία κατάγγειλαν την τέλεση εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας ή/και γενοκτονία των Ελλήνων σε εξέλιξη – η οποία είναι και αυτή έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που απλά εξετάζεται χωριστά λόγω της εξαιρετικής σοβαρότητας της. Ταυτόχρονα, 6141 άτομα από την Ελλάδα και το εξωτερικό ζήτησαν ήδη από τον αρμόδιο εισαγγελέα του ΔΠΔ να ενεργοποιήσει αμέσως τις διαδικασίες, να εξετάσει τα εγκλήματα που τελέστηκαν στην Ελλάδα και να οδηγήσει σε δίκη όσους ευθύνονται γι΄αυτά καθώς οι ένοχοι πρέπει να τιμωρηθούν και τέτοια εγκλήματα πρέπει να αποτραπούν.

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ και η ποινική διαδικασία ξεκινά αυτεπάγγελτα αν και εφόσον ο εισαγγελέας έχει ενδείξεις τέλεσης εγκλημάτων της αρμοδιότητας του στην επικράτεια της χώρας ή και αλλού εάν αυτά αφορούν Έλληνες. Στη περίπτωσή μας, οι ενδείξεις πρέπει να προκύψουν από τις προαναφερόμενες καταγγελίες, από τα στοιχεία και το αποδεικτικό υλικό που έχει επισυνάπτει σε αυτές καθώς και από όποιο άλλο στοιχειό ή αποδεικτικό υλικό έλαβε ο εισαγγελέας από μεμονωμένα άτομα ή ομάδες (άστεγους, άνεργους, ιατρούς, ΜΚΟ, ιατρικούς ή/και επαγγελματικούς συλλόγους κλπ.)

Υπενθυμίζω ότι το JusticeForGreece είναι το επίσημο ιστολόγιο του ηλεκτρονικού αιτήματος προς τον Εισαγγελέα του ΔΠΔ (ICC) και κατ΄επέκταση, το ιστολόγιο των προσφυγών στην Χάγη. Εδώ ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να βρει ιδέες αναφορικά με πρόσθετους ισχυρισμούς με τους οποίους να ενισχύσει την καταγγελία του, καθώς και άμεσο ή έμμεσο αποδεικτικό υλικό με το οποίο να τεκμηριώσει τους ισχυρισμούς του.

Τις καταγγελίες και μέρος του επισυναπτόμενου αποδεικτικού υλικού μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ ΕΔΩ.

Το ηλεκτρονικό αίτημα μπορείτε να το υπογράψετε κάνοντας κλικ ΕΔΩ αλλά προσοχή ! Άλλο πράγμα η ηλεκτρονική υπογραφή και άλλο η αποστολή της μαρτυρίας σας στο δικαστήριο. Δηλαδή, επειδή υπογράψατε το αίτημα σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει ότι αυτό αρκεί και ότι δεν πρέπει να στείλετε όλα τα στοιχεία και τις αποδείξεις που έχετε στην διάθεση σας και αφορούν εσάς ή μέλη της οικογένειας σας. ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ: Στην μαρτύρια σας πρέπει να εξηγήσετε για την κάθε περίπτωση χωριστά, από πότε και γιατί (εξαιτίας ποιων μέτρων κλπ) αντιμετωπίζεται το πρόβλημα που αναφέρετε.

Το ιστορικό της πρωτοβουλίας συλλογής υπογραφών στα ελληνικά μπορείτε να το διαβάσετε κάνοντας κλικ  ΕΔΩ


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κόκκινη γραμμή κλα@@ένη, απ' τον βλάκα αφημένη..

     Βρε Βελη-Γκίκα μας, βρε καμάρι μας,
..βρε άνθος των διαπραγματεύσεων, βρε ιδιοφυία των οικονομικών,
..βρε πού σε βρήκαμε;

Δεν τόξερες Βελη-Γκίκα μας, ότι όποιος πάει σε διαπραγματεύσεις (λέμε τώρα!) χωρίς ''κόκκινες γραμμές'', και το διατυμπανίζει κιόλας(!),
..γυρνάει πίσω με τ' @---δια τού ναύτη, που λέει και ο λαός;

Βεβαίως εσείς έτσι κι αλλοιώς μ' αυτά θα γυρνάγατε, αλλά με τις δηλώσεις σου περί μη κόκκινων γραμμών,
..έδωσες την ευκαιρία σε κάτι ανευθυνοϋπεύθυνους, ''ελάχιστους'', ευθυνόφοβους, τζάμπα μάγκες, αλλά κατά τ' άλλα τσικ-λεβέντηδες, να τα ρίξουν όλα επάνω σου!

Τώρα πώς θα πάει η πρωθυπουργάρα στην ΔΕΘ;
Τί @---δια θα τάξει στους ιθαγενείς;
Πάλι ψέματα;
Πάλι φύκια για μεταξωτές κορδέλλες;

Όχι ότι δυσκολέυεται!
Αλλά να! Έλεγε φέτος να πει και καμιά μισή αλήθεια, έτσι, για αλλαγή!
Να την διανθίσει και με πέντ' έξη μ@λακίες απ' τις γνωστές τις δικές του, κι έξω απ' την πόρτα!

Τώρα; Τί να πεί;
Να αυτοσχεδιάσει; Δεν είναι και καλός.
Άσε που ό,τι κι αν πεί απ' το στομάχι του θα τόχει βγάλει! Χωρίς την άδεια της τρόϊκας! Χωρίς την έγκριση των αφεντικών του.
Είπα, ξείπα δηλαδή!
Αύριο θα τα πεί,
..μέχρι το τέλος του μήνα θα τάχει κάνει γαργάρα!
Και μέχρι τον άλλο μήνα θα έχει πάρει και το πανευρωπαϊκό στις κωλοτούμπες!

Τραγωδία δηλαδή!
Και για όλα θα διαρρεύσουν ότι φταίς εσύ.

Γι αυτό σου λέμε κυρ Βελη-βλάκα μας: την πάτησες!
Όχι πως φαινόσουνα και περισσότερο έξυπνος.
Τσιράκι και εγκάθετος των τραπεζών δεν είσαι;
Ε!.. Είσαι προγραμματισμένος για μιά συγκεκριμένη (βρωμο)δουλειά, σαν κομπιούτερ: να εξυπηρετείς τις τράπεζες και το σύστημα εις βάρος του λαού. Όχι για να σκέφτεσαι!

Αλλά έτσι είναι: ''όμοιος ομοίω, κι η κοπριά στα λάχανα''!
Σε μιά κυβέρνηση δωσιλόγων ταιριάζεις απόλυτα!
Αλλά μην ανησυχείς.
Ο λαός έχει φυλάξει μιά ξεχωριστή θέση στην καρδιά του και στο Ειδικό Δικαστήριο για όλους εσάς τους εγκάθετους, χωρίς καμία λαϊκή νομιμοποίηση υπουργούς Οικονομικών,
..που ο χερ Σόϊμπλε, μάς κάθησε στο σβέρκο πέντε χρόνια τώρα!

Συνέχισε έτσι! Θ' ανταμειφθείς!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αλέξης Τσίπρας : ''Έχουν ελεχθεί 25 από τις συνολικά 2062 υποθέσεις της λίστας Λαγκάρντ μέσα σε δύο χρόνια.''

Συνέχιση του πάρτι ασυλίας και φοροδιαφυγής των οικονομικά ισχυρών κατήγγειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στο ΣΔΟΕ, αναφέροντας ότι μέσα σε δύο χρόνια έχουν ελεγχθεί μόλις 25 από τις συνολικά 2062 υποθέσεις της λίστας Λαγκάρντ.

Όπως είπε, για τις υπόλοιπες 2037 υποθέσεις απασχολούνται σήμερα μόνο 35 υπάλληλοι που ταυτόχρονα απασχολούνται και με σωρία άλλων υποθέσεων και ενώ όλοι γνωρίζουν ότι σε ενάμισι περίπου χρόνο, το τέλος του 2015, η υπόθεση παραγράφεται οριστικά.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι από τις 25 υποθέσεις που ελέγχθησαν προκύπτουν τουλάχιστον 12 εκατομμύρια φόροι για να εξάγει το συμπέρασμα πως «όποιος δε θέλει να ζυμώσει όχι δέκα μέρες, αλλά δέκα χρόνια κοσκινίζει».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί μέγιστο σκάνδαλο «την ώρα που τα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα εξωθούνται στα όρια της οικονομικής απελπισίας από την υπερφορολόγηση, τη φορολόγηση των μισθών και των συντάξεων, από την αθλιότητα του ΕΝΦΙΑ που δημεύει τη μικρή και μεσαία ακίνητη περιουσία, να συνεχίζεται το πάρτι της ασυλίας και της φοροδιαφυγής των οικονομικά ισχυρών».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαπίστωσε στο ΣΔΟΕ πρωτοφανείς ελλείψεις προσωπικού, ελλείψεις σε υποδομές, επικαλύψεις αρμοδιοτήτων, αναποτελεσματικότητα και καθυστερήσεις στη διεκπεραίωση σοβαρότατων φορολογικών υποθέσεων, ζητήματα που -όπως υποστήριξε- δεν συνιστούν τυχαία υπηρεσιακά προβλήματα, αλλά «υποκρύπτουν πολιτική σκοπιμότητα».

«Είναι αναγκαίο να δημιουργηθεί και να στελεχωθεί άμεσα ειδική υπηρεσία στο Υπουργείο Οικονομικών που θα ασχοληθεί με τις μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής. Με τη Λίστα Λαγκαρντ, τα 54.000 εμβάσματα στο εξωτερικό, τις χιλιάδες off - shore εταιρίες, την υπόθεση των ενδοομιλικών συναλλαγών για την οποία δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου στελέχωση και παρακολούθηση», πρόσθεσε.

Καταλήγοντας, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, αλλά και η θεσμοθέτηση ενός δίκαιου, διαφανούς και σταθερού φορολογικού συστήματος, πάνω απ’ όλα απαιτούν πολιτική βούληση, την οποία δεν διαθέτει «η παραπαίουσα δικομματική κυβέρνηση των μνημονίων».


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Απεμπλοκή της Ελλάδας απο το ΝΑΤΟ ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Το Διυλιστήριο λέει : '' .... Την ώρα που οι γείτονές μας Σκοπιανοί, παρακαλούν να μπούνε στο ΝΑΤΟ (μην ξεχνάμε ότι είχαμε θέσει VETO επί πρωθυπουργίας Καραμανλή εδώ), την ώρα που η ''σύμμαχος'' χώρα Τουρκία ισχυροποιεί τις θέσεις της μέσα σε αυτήν, , την ώρα που παίζεται το γεωπολιτικό παιχνίδι για ανακύρηξη της ΑΟΖ και συνάμα των κοιτασμάτων των υδρογονανθράκων στο Αιγαίο, την ώρα που ο μουσουλμανισμός είναι δυνατός πια στην Θράκη μας (μέσα από την στήριξη των κομμάτων) και ακούμε για ανεξαρτητοποίηση της Θράκης, εμείς θέλουμε να φύγουμε από το ΝΑΤΟ; Καλό είναι ο κύριος Τσίπρας να απομονώσει αυτές τις φωνές μέσα στο κόμμα του, που σίγουρα μόνο καλό δεν κάνουν για τα συμφέροντα της Πατρίδας μας...''  

Την ώρα που είναι σε εξέλιξη μια απο τις κρισιμότερες συνοδούς του ΝΑΤΟ, ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε με τον πλέον επίσημο τρόπο στη Βουλή την απεμπλοκή της χώρας από την Ευρωατλαντική Συμμαχία.

Ειδικότερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεόδωρος Δρίτσας υποστήριξε πως «η Ελλάδα δεν επωφελείται. Πρέπει να διαλυθεί, είναι θέση του ΣΥΡΙΖΑ και μια υπεύθυνη κυβέρνηση πρέπει να βάλει μια διαδικασία απεμπλοκής από αυτή τη σχέση».

Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ ειδικά σήμερα προκάλεσε αμηχανία με τον υφυπουργό Άμυνας Γιάννη Λαμπροπουλο, να επιχειρεί με ήπιο τρόπο να εξηγήσει στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πως είναι πολύ επικίνδυνο για τα συμφέροντα της χώρας να τίθεται τέτοιο θέμα μετά απο 60 χρόνια.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Άνω κάτω στο ΝΑΤΟ από την προσφώνηση του ΥΠΕΞ των Σκοπίων ως ΥΠΕΞ της «Μακεδονίας - VIDEO

Δυσαρέσκεια προκάλεσε στην ελληνική αποστολή που βρίσκεται στην Ουαλία για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ η προσφώνηση προς τον υπουργό Εξωτερικών των Σκοπίων κατά την παρουσίαση του.

Ο βρετανός στρατιωτικός που ανακοίνωνε τις ιδιότητες των επισήμων που γίνονταν δεκτοί από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και τον βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον προσφώνησε τον Νίκολα Ποπόσκι ως «υπουργό Εξωτερικών της Μακεδονίας». Η ελληνική αντιπροσωπεία που χαρακτηρίζει το περιστατικό ως «ατυχές» αλλά θα εκφράσει και επίσημα την ενόχλησή της μετά την ολοκλήρωση της συνόδου του ΝΑΤΟ. Για την ιστορία αναφέρουμε ότι η Μεγάλη Βρετανία έχει αναγνωρίσει τα Σκόπια με τη συνταγματική τους ονομασία.



Εδώ να σημειώσουμε ότι ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος είχε υποβάλει ερώτηση στον πρωθυπουργό για ποιο λόγο έστειλε Έλληνες Αξιωματικούς σε τελετή παρασημοφόρησης Σκοπιανών στρατιωτικών στο ΝΑΤΟ

Το θέμα με την παρασημοφόρηση Σκοπιανών στρατιωτικών – που ανέδειξε το Newsbomb - φαίνεται ότι παίρνει μεγάλες διαστάσεις και πρόκειται για ένα ζήτημα που «σκάει» στα χέρια του Αντώνη Σαμαρά, ενός πολιτικού το όνομα του οποίου έχει συνδεθεί απόλυτα με την υπόθεση της ονομασίας της γειτονικής χώρας.

Μεταξύ άλλων ρωτά για ποιο λόγο ο πρωθυπουργός δεν του απαντά επί των Εθνικών Θεμάτων και για ποιο λόγο έστειλε Έλληνες Αξιωματικούς να παραβρεθούν σε βράβευση Σκοπιανών.

Ιδιαιτέρως σκληρό και το ερώτημα που απευθύνει ο κ. Καμμένος προς τον πρωθυπουργό για το τι έχει συμφωνηθεί για τον όρο «Μακεδονία».

Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/



Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Με άδεια χέρια επιστρέφουν από το Παρίσι…

Το ταξίδι της επιστροφής έχει ήδη ξεκινήσει για την ελληνική αποστολή που βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στο Παρίσι, που όπως φαίνεται γυρίζουν με άδεια χέρια.


Οι μόνοι που φούσκωσαν είναι οι φάκελοι των Υπουργών με τις υποχρεώσεις που μας πιέζει η τρόικα να υλοποιήσουμε μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου όταν και θα βρεθούν στην Αθήνα.

Καλύτερα στο Παρίσι!

Το κλίμα στην ελληνική αποστολή είναι αισιόδοξο, καθώς οι δανειστές δεν τους πίεσαν όσο περίμεναν! Χαρακτηριστική είναι η «ατάκα» που ακούστηκε, ότι αν οι συζητήσεις γίνονταν στην Αθήνα, τα πράγματα θα είναι χειρότερα και οι πιέσεις ακόμα μεγαλύτερες.
Ωστόσο, αυτό μας προϊδεάζει για το τι θα ακολουθήσει στην Αθήνα στο τέλος του μήνα.

Θέμα υπερφορολόγησης

Ο Γκίκας Χαρδούβελης έστω και την τελευταία μέρα έθεσε στην τρόικα το ζήτημα της υπερφορολόγησης, ζητώντας τη μείωση δυο φόρων:
του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα που έχει βάλει «μέσα» τον προϋπολογισμό κατά 500 εκατ. ευρώ. Με αυτά τα στοιχεία θα ήταν παραλογισμός αν δεν ερχόταν μείωση του φόρου, ακόμα και μετά από αίτημα της τρόικα.

ΦΠΑ στην εστίαση: ο Υπουργός Οικονομικών ζήτησε ο ΦΠΑ στην εστίαση να διατηρηθεί στο 13% σε μόνιμη βάση. Θυμίζουμε ότι πέρυσι το καλοκαίρι η τρόικα είχε δεχθεί να μειωθεί «δοκιμαστικά» ο ΦΠΑ μέχρι το τέλος του 2013. Επειδή όμως, το Δεκέμβριο του περασμένου έτους υπήρχαν ..διαφωνίες, η κυβέρνηση αποφάσισε να παρατείνει την ισχύ του «δοκιμαστικού» μέτρου για ένα έτος, δηλαδή μέχρι το τέλος του 2014.

Η υπερφορολόγηση λοιπόν, «εξαντλήθηκε» από το οικονομικό επιτελείο, σε αυτά τα δυο μέτωπα.

Στοχευμένες φοροελαφρύνσεις

Υψηλόβαθμο στέλεχος της ελληνικής αποστολής μιλώντας με δημοσιογράφους τόνισε ότι η τρόικα δεν αποκλείεται να κάνει δεκτές κάποιες στοχευμένες παρεμβάσεις στη φορολογία κατά την επίσκεψή της στην Αθήνα, στα τέλη του μήνα. Ωστόσο, όπως διευκρίνισε, όλα θα εξαρτηθούν από τις «αντοχές» του προϋπολογισμού του 2015.

Απομένουν 270 δράσεις!

Σύμφωνα με το κυβερνητικό στέλεχος, η πέμπτη και τελευταία αξιολόγηση δεν θα ξεκινήσει από το μηδέν, αλλά ..από τη μέση! Ο λόγος είναι ότι από τις 542 μνημονιακές δράσεις η τρόικα έχει αποδεχθεί ότι έχουν υλοποιηθεί οι μισές. Δηλαδή, απομένουν κάτι παραπάνω από 270 δράσεις!

Στόχος πάντως, του οικονομικού επιτελείου, είναι η επόμενη αξιολόγηση να μην κρατήσει 11 μήνες όπως η προηγούμενη, αλλά να έχει ολοκληρωθεί μέσα στον Οκτώβριο.

Η λιτή ανακοίνωση του ΔΝΤ

Οι συζητήσεις με την Ελλάδα στο Παρίσι ήταν παραγωγικές για κάποια «σημαντικά θέματα» ενόψει της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, αναφέρει η λιτή ανακοίνωση μόλις 56 λέξεων, του ΔΝΤ για την πορεία των συνομιλιών στη γαλλική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η αποστολή του ΔΝΤ αναμένεται να μεταβεί στην Αθήνα στο τέλος Σεπτέμβρη.


http://diulistirio.blogspot.gr/



Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ξεχειλίζει η οργή στη ΔΕΘ

Συνδικάτα αστυνομικών, πυροσβεστών, λιμενικών καθώς και η ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ ετοιμάζονται να ριχτούν στη «μάχη» της ΔΕΘ – Επί ποδός 4.000 αστυνομικοί

Πανστρατιά των αστυνομικών δυνάμεων από τις γύρω περιοχές ενώ θα σταλούν μέχρι και από την Πρωτεύουσα.

Την τελική ευθύνη για τα μέτρα ασφαλείας θα έχει ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Δημήτριος Τσακνάκης.

Στόχος και φέτος να γίνουν χωρίς παρατράγουδα οι διαδηλώσεις και να γίνουν απρόσκοπτα οι εκδηλώσεις για τα εγκαίνια της ΔΕΘ που θα γίνουν από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Τον «χορό» των κινητοποιήσεων ανοίγουν και φέτος οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι αστυνομικών, λιμενικών και πυροσβεστών, οι οποίοι την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου στις 18.00 θα πραγματοποιήσουν πανελλαδική ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Λευκό Πύργο και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία πιθανότατα προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Τη «σκυτάλη» παίρνουν το Σάββατο στις 18.00 ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης που έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου, στην οποία θα συμμετέχουν και οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, ενώ την ίδια ώρα στην πλατεία Αριστοτέλους θα κάνει συγκέντρωση το ΠΑΜΕ.

Κινητοποίηση στην Καμάρα και πάλι στις 18.00 θα πραγματοποιήσουν μέλη κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς στην οποία θα συμμετέχουν και αντεξουσιαστές.

Επιπροσθέτως οι Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού καλούν σε «μια μαζική, ανεξάρτητη και αυτόνομη κινητοποίηση» όπως λένε στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου στις 17.00 στην Αγία Σοφία.

Επίσης δεν αποκλείεται σε κινητοποιήσεις να προχωρήσουν το Σάββατο και οι φίλοι της ομάδας του ΑΡΗ.

Επιστροφή των περιπτέρων ΕΛ.ΑΣ. και Πυροσβεστικής

H οικονομική κρίση είχε ως αποτέλεσμα τα προηγούμενα τρία χρόνια να επηρεάσει τις συμμετοχές των Σωμάτων Ασφαλείας με δικά τους περίπτερα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Φέτος ωστόσο τα περίπτερα της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής επιστρέφουν στη ΔΕΘ και θα εγκαινιαστούν το μεσημέρι του Σαββάτου από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Κικίλια, ενώ θα τα επισκεφτεί και ο πρωθυπουργός.


http://diulistirio.blogspot.gr/



Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σείεται το διαδίκτυο. Επιβεβαιώνεται πλήρως το μπλογκ μας. O Τσίπρας δεν πάει στη διαδήλωση της ΔΕΘ για να μιλήσει στην ιταλική Λέσχη Μπίλντερμπεργκ

Επιβεβαιώνεται το άρθρο του μπλογκ μας ότι ο Τσίπρας είναι στην Λέσχη Μπίλντερμπεργκ (εδώ)

«Αρωμα» Ευρώπης θα έχει το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα τις επόμενες μέρες, καθώς αναχωρεί αύριο για το «Φόρουμ του Κόμο», έπειτα από την πρόσκληση που του απηύθυνε το ιταλικό ίδρυμα European House – Ambrosetti.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν θα δώσει το παρών στο καθιερωμένο ραντεβού του με τους διαδηλωτές στα εγκαίνια της ΔΕΘ, καθώς το Σάββατο θα απευθύνει ομιλία με γενικό τίτλο «Η ατζέντα για την αλλαγή στην Ευρώπη».

Αριστερή μουρμούρα για την ιταλική Λέσχη Μπίλντερμπεργκ

Το συγκεκριμένο ταξίδι, ωστόσο, έφερε νέες γκρίνιες εντός ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως από την πλευρά του Παναγιώτη Λαφαζάνη, από όπου εκφράζεται η άποψη ότι «δεν είναι δυνατόν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην παραστεί στη διαδήλωση στη ΔΕΘ για να βρεθεί πίσω από κλειστές πόρτες στη «Βίλα ντ ΄Εστε».

Η μουρμούρα, μάλιστα, όπως αναφέρουν «Τα ΝΕΑ», πήρε διαστάσεις, όταν στελέχη της Κουμουνδούρου αντιλήφθηκαν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα βρεθεί σε κάποια ανοιχτή εκδήλωση, αλλά σε ένα κλειστό φόρουμ στα πρότυπα της περιβόητης λέσχης Μπίλντερμπεργκ για την οποία έχουν ακουστεί τα μύρια όσα.

Την έντονη αντίδραση της Αριστερής Πλατφόρμας εξέφρασε ενώπιον της Πολιτικής Γραμματείας ο Στάθης Λεουτσάκος, οποίος σημείωσε ότι δεν είναι δυνατόν ο Αλέξης Τσίπρας να μην πηγαίνει στη ΔΕΘ για να βρεθεί σε αυτό το κλειστό φόρουμ.

Μάλιστα, η αριστερή πτέρυγα του κόμματος δεν έκρυψε την ενόχλησή της από τη στιγμή που στη συγκεκριμένη εκδήλωση θα βρίσκονται ονόματα όπως οι Μπαρόζο, Μόντι, Αλμούνια, Ασμουσεν, Τρισέ, δηλαδή «όλο το ευρωπαϊκό νεοφιλελεύθερο κατεστημένο» όπως αναφέρουν από την Αριστερή Πλατφόρμα.

Δεν απάντησε ο Τσίπρας -Τιμητική πρόσκληση λέει η Κουμουνδούρου

Μόλις ο πρόεδρος του κόμματος μπήκε στη συνεδρίαση της Γραμματείας και πληροφορήθηκε τι είχε συμβεί τόνισε ότι θα απαντήσει στο τέλος της συνάντησης, κάτι που, ωστόσο, δεν έγινε.

Από την πλευρά της, πάντως, η Κουμουνδούρου σημειώνει ότι η πρόσκληση στον Αλέξη Τσίπρα είναι τιμητική και «δείχνει την αποδοχή και το ενδιαφέρον που υπάρχει διεθνώς για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ».

Ενα συνέδριο σαράντα ετών στο καλύτερο ξενοδοχείο του κόσμου

Το εν λόγω φόρουμ έχει ιστορία τεσσάρων δεκαετιών και διεξάγεται κάθε φθινόπωρο στο φημισμένο θέρετρο «Βίλα Ντ' Εστε», το οποίο το 2009 ανακηρύχθηκε από το Αμερικανικό περιοδικό «Forbes» το καλύτερο ξενοδοχείο στον κόσμο, ενώ ο κ. Τσίπρας θα βρεθεί μαζί με «βαριά» ονόματα της Ευρωπαϊκής πολιτικής και οικονομικής σκηνής.

Στη λίστα των υπολοίπων συμμετεχόντων, συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, οι πρώην πρωθυπουργοί της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα και Μάριο Μόντι, ο τέως πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο τραπεζίτης Ζαν-Κλοντ Τρισέ, ο Γερμανός υπουργός Γιεργκ Ασμουσεν, και οι Επίτροποι Χοακίν Αλμούνια και Μισέλ Μπαρνιέ.

Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας θα επαναλάβει τις πάγιες θέσεις του κόμματος για άμεση αλλαγή της ασκούμενης πολιτικής, ώστε να καταστεί δυνατή η αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Ευρώπης. Ακόμη, θα επισημάνει το τρίπτυχο: τερματισμός λιτότητας, συνολική ρύθμιση των χρεών της Ευρωζώνης στο πλαίσιο μιας ευρωπαικής διάσκεψης για το χρέος (κατά το πρότυποτου Λονδίνου το 1953), καθώς και ένα ευρωπαικό «New Deal» για την ισόρροπη και βιώσιμη ανάπτυξη.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....