Διυλιστήριο: 04/05/19
ροη αναρτησεων

Παρασκευή, 5 Απριλίου 2019

Ξεκινά η δίκη Ψυχάρη: Στο σκαμνί για δάνεια 44 εκατ. ευρώΕνώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα βρεθεί την Πέμπτη ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΔΟΛ, Σταύρος Ψυχάρης, που κατηγορείται για κακούργημα σε υπόθεση που αφορά προσωπικά δάνεια ύψους 44.700.000 ευρώ, τα οποία είχε λάβει από την Alpha Bank με σκοπό την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη.

Η Εργασιακή Επιτροπή πρώην εργαζομένων στον ΔΟΛ, σε ανακοίνωσή της αναφορικά με την υπόθεση, χρησιμοποιεί σκληρό λόγο για τον πρώην ιδιοκτήτη του ΔΟΛ όσο και για τις τράπεζες.

Εν συνεχεία, ζητά την καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών στους πρώην εργαζόμενους του οργανισμού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Στο τριμελές Eφετείο κακουργημάτων στη Λ. Αλεξάνδρας και Κυρίλλου Λουκάρεως 14 παραπέμπεται να δικαστεί ο Σταύρος Ψυχάρης από κοινού με δέκα(10) τραπεζικά στελέχη της ALPHA BANK, για ηθική αυτουργία σε απιστία σε βαθμό κακουργήματος, για τη χορήγηση τραπεζικών δανείων με… αέρα!

Η συγκεκριμένη υπόθεση αφορά δάνειο ύψους πάνω από 45.000.000,00 ΕΥΡΩ, που είχε λάβει ο πρώην εκδότης της Α.Ε ΔΟΛ από την ALPHA BANK.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η συγκεκριμένη δανειακή επιδότηση εγκρίθηκε και χορηγήθηκε: «…κατά παράβαση της σύννομης τραπεζικής διαδικασίας, χωρίς επαρκείς εξασφαλισμένες εγγυήσεις και με προκλητική παράκαμψη της υποχρέωσης παρακολούθησης και ελέγχου της ροής του προϊόντος του δανείου εκ μέρους της τράπεζας».

Πιστώσεις με ταξικό πρόσημο και επισφάλειες του κεφαλαιοκρατικού τραπεζικού συστήματος, στο πλαίσιο του τριγωνικού συστήματος διαπλοκής (τράπεζες –επιχειρηματίες –πολιτικό προσωπικό), που χρηματοδοτούνται σε βάθος χρόνου, με βίαιο εξαναγκασμό από την κοινωνική πλειοψηφία, που ματώνει και κανιβαλίζεται για τις εκάστοτε «μπίζνες» του κάθε Ψυχάρη του συστήματος.

Με τον αέρα μάλιστα του στυλοβάτη της καθεστηκυίας συστημικής τάξης και εκπροσώπου της «υγιούς» επιχειρηματικότητας, ιδιοποιήθηκε με άνεση την τεράστια κερδοφορία δεκαετιών, επενδύοντας σε ακίνητα περιουσιακά στοιχεία αλλά και μετοχές –υπεράκτιες off shore εταιρείες κ.λ.π.

Με «δανεικά και αγύριστα» διασφάλισε με όρους προσωπικής οικονομικής ευμάρειας όχι μία…. αλλά 7 ζωές, όπως κατ ́ ευφημισμό αναφέρεται στο συμπαθές αιλουροειδές- τη γάτα των Ιμαλαΐων, σε βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας, που χειραγώγησε με κυνικότητα, αμετροέπεια και αμοραλισμό – ίδιο της τάξης των ομοίων του ομοτράπεζων (βλ. MEGA CHANNEL, ALTER, ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ κ.λ.π.) δίνοντας τα σκήπτρα και το know how στους νέους και στους παλιούς εναπομείναντες μιντιάρχες (ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ, ΣΑΒΒΙΔΗΣ, ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ κ.λ.π.).

Πιστώσεις με ταξικό πρόσημο, οι οποίες δίνονταν για την εξαγορά μετοχών επιχειρήσεων που ανήκαν ήδη στη δανειοδοτούμενη επιχείρηση ή και στους ίδιους μετόχους (βλ: προσωπική εταιρεία Ψυχάρη MEDIA GROUP) σε ένα ιδιόμορφο φαινόμενο μπαμπούσκας με είκοσι δύο (22)θυγατρικές εταιρίες ή δίνονταν για αναχρηματοδότηση τόκων που απαγορεύονταν ρητά από τον τραπεζικό κανονισμό περί χορήγησης δανείων και με σκανδαλώδεις ρυθμίσεις αποπληρωμής.

Πάνω από 2 δις ευρώ αποτιμώνται σήμερα τα «κόκκινα δάνεια» των μέσων της συστημικής προπαγάνδας σε συνολικά επιχειρηματικά «κόκκινα δάνεια» που ξεπερνούν τα 146 δις ευρώ.

Ο ΔΟΛ συνολικά οφείλει σε 4 τράπεζες περισσότερα από 197.000.000,00 ευρώ (τα μισά στην ALPHA BANK).

Η απόκτηση από το Στ. Ψυχάρη αρχικά του 25% των μετοχών του ΔΟΛ το 2005 πραγματοποιήθηκε με χρήση δανειακών κεφαλαίων.

Το 2012 ο Στ. Ψυχάρης εξαγόρασε το σύνολο των μετοχών της Α.Ε ΔΟΛ με νέα δάνεια και το 2013 όλες οι μετοχές και τα δάνεια μεταφέρονται στην προσωπική του εταιρεία ΨΥΧΑΡΗΣ MEDIA GROUP A.E.

Για να μεθοδευθούν απρόσκοπτα και ανεξέλεγκτα οι επόμενες επιχειρηματικές του κινήσεις, ο ΔΟΛ βγαίνει από το Χρηματιστήριο Αθηνών και στη συνέχεια απορροφάται και συγχωνεύεται με τον Οργανισμό η προσωπική του εταιρεία (ΨΥΧΑΡΗΣ MEDIA GROUP) μεταφέροντας στον όμιλο και τον υπέρογκο δανεισμό του ιδιοκτήτη της.

Η ALPHA BANK στην προκειμένη περίπτωση όχι μόνο δεν ζήτησε πρόσθετες εξασφαλίσεις αλλά ενέκρινε νέο επιχειρηματικό δάνειο 14.000.000,00 ευρώ προς τον ΣΤ. ΨΥΧΑΡΗ, μεταθέτοντας την πληρωμή των τόκων «χαριστικά» και τη κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού έως το 2016.

Το 2014 η ΔΟΛ ΑΕ του ΣΤ. ΨΥΧΑΡΗ εκδίδει νέο δεκαετές κοινό ομολογιακό δάνειο ύψους 96.000.000,00 ευρώ αναχρηματοδοτώντας τον υφιστάμενο τραπεζικό δανεισμό (82.200.000,00 ευρώ) καλύπτοντας παράλληλα και τα κεφάλαια κίνησης κατά 17.000.000,00 ευρώ!!!

Τώρα όλοι αυτοί οι ψυχάρηδες, οι παλιοί και οι νέοι, οργανώνουν την παράσταση της δικαιοσύνης, αυτής της δικαιοσύνης που καταδικάζει σε 15ετή κάθειρξη καθαρίστριες και ποινικοποιεί τους αγώνες μας. Και που θέλει τώρα να επικυρώσει τον κανιβαλισμό εις βάρος μας, που μέσα από ένα ταξικό νομικό πλέγμα εκτός των άλλων βάζει στην προκρούστεια κλίνη δεδουλευμένα, ασφαλιστικές εισφορές, αποζημιώσεις, μισθούς υπερημερίας, κλπ.

Ο Σταύρος Ψυχάρης και οι όμοιοι του οργάνωσαν και εκτέλεσαν αυτόν τον κανιβαλισμό της κοινωνίας, το σφαγιασμό μισθών και συντάξεων και πέταξαν χιλιάδες ανθρώπους στην ανεργία, πολλοί από τους οποίους έχασαν την πρώτη και μοναδική τους κατοικία σε πλειστηριασμούς, ευρισκόμενοι στα όρια της απόγνωσης και της απελπισίας.

Οι διάδοχοι, ως νέοι κυρίαρχοι του συστήματος, μάλιστα κούρεψαν αυτές τις απαιτήσεις της εργασίας κοντά στο 90% υπέρ του τραπεζικού συστήματος με αβέβαιο ακόμη και το χρόνο της καταβολής τους στους δικαιούχους.

Τραπεζίτες, μιντιάδες, δικαστές, πολιτικοί και νομοθέτες επικυρώνουν έτσι τώρα τα κλεμμένα, τους υποτιμημένους μισθούς, την ανεργία και την επισφάλεια, παριστάνοντας ότι “σώζουν” τις τράπεζες και το σύστημά τους από τους πρωτοπόρους ψυχάρηδες και στην πραγματικότητα, σε βάρος μας, επικυρώνοντας και μονιμοποιώντας τις αγριότητες των τελευταίων -για τις οποίες κανείς δεν κατηγορείται ποτέ.

Για αυτό και δεν θα τους εξαγνίσει μια δικαιοσύνη που αποδεικνύεται ωμά ταξική και καθόλου τυφλή, αφού επικυρώνει τις αγριότητες του κεφαλαίου, στο παρελθόν του και για το μέλλον του.

Τη δική μας ανάγκη να ζήσουμε με όρους αξιοπρέπειας και αλληλεγγύης, αυτήν θέλουν να την πετάξουν οριστικά στα σκουπίδια.

Αυτήν εμείς υπερασπιζόμαστε, μέσα από τη συλλογική αυτό-οργάνωση της κοινωνικής μας αντίστασης έναντι μεταλλαγμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών που συνήθως παζαρεύουν τις προσωπικές τους ιδιοτέλειες -προς εξυπηρέτηση των κάθε λογής εστεμμένων του συστήματος προσφέροντας γη και ύδωρ.

Η EΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ των πρώην εργαζομένων στο ΔΟΛ, εξακολουθεί να διεκδικεί δεδουλευμένες αποδοχές –μισθούς υπερημερίας, αποζημιώσεις και ασφαλιστικές εισφορές .

Ο δικός μας αγώνας συνεχίζεται, πιο αποφασιστικά, με όλα τα μέσα.

Δεν επαιτούμε τίποτα είναι μονόδρομος να τους ανατρέψουμε.

Είμαστε η κοινωνική πλειοψηφία και έχουμε το δίκαιο με το μέρος μας.

Εργασιακή Επιτροπή πρώην εργαζομένων ΔΟΛΑθήνα 01 Απρίλη 2019.

Πηγή www.tribune.gr

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΝΔ και Χρυσή Αυγή καταψήφισαν την άρση του τραπεζικού απορρήτου για το πόθεν έσχεςΠαρά τις καταγγελίες για το ζήτημα των δηλώσεων πόθεν έσχες, η ΝΔ καταψήφισε την τροπολογία για την άρση του τραπεζικού απορρήτου. Πρόκειται για περίπτωση «καρμπόν» με την άτακτη υποχώρηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης όταν είχε αυστηροποιηθεί το πλαίσιο για την απαγόρευση συμμετοχής πολιτικών σε offshore.

Η αξιωματική αντιπολίτευση από κοινού με την Χρυσή Αυγή καταψήφισαν την τροπολογία για την άρση του τραπεζικού, χρηματιστηριακού και επαγγελματικού απορρήτου υπόχρεων δήλωσης περιουσιακής κατάστασης. Η Ένωση Κεντρώων δήλωσε «παρών», ενώ υπερψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΣΥ και ΚΚΕ και Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Η συγκεκριμένη διάταξη αποτελεί την άμεση απάντηση της συμπολίτευσης στις καταγγελίες που εξαπέλυσαν Ζωή Κωνσταντοπούλου και Μέσα του ομίλου Μαρινάκη, οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν αναλόγως από στελέχη της ΝΔ.

Εν τέλει, η αξιωματική αντιπολίτευση επέλεξε να καταψηφίσει την τροπολογία που εξασφαλίζει τον ενδελεχή και ολιστικό έλεγχο των δηλώσεων πόθεν έσχες -και- πολιτικών, προκαλώντας ερωτηματικά και υποψίες…

Το γεγονός θύμισε έντονα την αποχώρηση της ΝΔ από την ψηφοφορία για την αυστηροποίηση της απαγόρευσης συμμετοχής αιρετών σε υπεράκτιες εταιρίες. Τότε, o Κυριάκος Μητσοτάκης -η σύζυγος του οποίου εντοπίζεται στα Paradise Papers- κατηγορούσε την κυβέρνηση για κατάθεση σκανδαλώδους διάταξης που άνοιγε παράθυρο εμπλοκής υπουργών και βουλευτών σε offshore εταιρίες. Τελικά, όταν το πλαίσιο αυστηροποιήθηκε, ο πρόεδρος της ΝΔ αποχώρησε άρον-άρον από την αίθουσα της Ολομέλειας, δίνοντας αντίστοιχη εντολή στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα.

Τη σχετική τροπολογία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτας Κοζομπόλη και Σπύρου Λάππα, έκανε αποδεκτή ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Τζανακόπουλος και ενσωματώθηκε στο νομοσχέδιο για τη νομοθετική Κωδικοποίηση και την διεύρυνσης της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο επίσης ψηφίστηκε σήμερα.

Η τροπολογία προβλέπει ρητά ότι «η αξιοποίηση των πληροφοριών που συλλέγονται από άρση τραπεζικού, χρηματιστηριακού, φορολογικού και επαγγελματικού απορρήτου είναι προϋπόθεση για την ολοκλήρωση κάθε ελέγχου αρμοδιότητας της επιτροπής» κάτι που σημαίνει ότι πλέον η επιτροπή θα μπορεί να προβαίνει άμεσα στις άρσεις απορρήτου δίχως να αιτείται άδεια ή γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Η κ. Κοζομπόλη τόνισε ότι με την αλλαγή αυτή ενισχύεται η αξιοπιστία του ελέγχου και προωθείται η επιτάχυνσή του, ενώ ο κ. Λάππας επισήμανε ότι για οποιαδήποτε πληροφορία μπορεί να υπάρξει άρση του απορρήτου για όλα τα πολιτικά πρόσωπα, ακόμα και για τον πρωθυπουργό και κάλεσε τα στελέχη της αντιπολίτευσης να δώσουν όσες πληροφορίες έχουν στην Επιτροπή Ελέγχου «πόθεν έσχες» της Βουλής.

Πηγή: documentonews.gr (Άγγελος Προβολισιάνος), naftemporiki.gr

Διαβάστε περισσότερα.... »
....