Διυλιστήριο: 04/18/17
ροη αναρτησεων

Τρίτη 18 Απριλίου 2017

Τα σχόλια για τον Αδωνι «έφαγαν» την Κατερίνα Παπακώστα - Την θέση της ο Φωτήλας



Ο κ. Φωτήλας αντικαθιστά την μέχρι πρότινος τομεάρχη, βουλευτή Β' Αθηνών, Κατερίνα Παπακώστα, σύμφωνα με απόφαση του προέδρου της ΝΔ.

Τη θέση του αναπληρωτή Τομεάρχη Υγείας της Νέας Δημοκρατίας αναλαμβάνει ο βουλευτής Αχαΐας, Ιάσωνας Φωτήλας, σύμφωνα με απόφαση του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο κ. Φωτήλας αντικαθιστά την μέχρι πρότινος τομεάρχη, βουλευτή Β' Αθηνών, Κατερίνα Παπακώστα. Είχε προηγηθεί η ανάρτηση της βουλευτού Β΄ Αθηνών στο Facebook κατά του Άδωνι Γεωργιάδη με αφορμή την εξεταστική για το χώρο της Υγείας.

Η ανάρτηση της κυρίας Παπακώστα που εκτιμάται ότι ήταν αυτή που προκάλεσε την αντικατάστασή της έχει ως εξής:

«Αφού ευχηθώ Καλή Ανάσταση και στον Άδωνι, θέλω να τονίσω ότι η μέρα σήμερα είναι μεγάλη για τη Χριστιανοσύνη για να απασχολεί με τα θέματά του ...επειδή όμως πιστεύει ότι, ως αντιπρόεδρος, βάλλεται, θα συμφωνήσω και θα του προτείνω το αυτονόητο ...έως ότου κλείσει η εξεταστική τις εργασίες της να απεκδυθεί του θεσμού. Επίσης η παράταξη δίνει τις μάχες και δέχεται τις επιθέσεις, να τονίσω ότι εδώ διαφωνώ με την προσωπική αναφορά του... τέλος, κανείς δεν είναι πολυτιμότερος της παράταξης στην οποία έχουμε την παράδοση, ο βίος και τα έργα μας να μην την εκθέτουν...».

Πηγή www.voria.gr

https://diulistirio.blogspot.gr/



Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Εμμεσο «κούρεμα» έως 50% και στα στεγαστικά δάνεια




Κούρεμα» των κόκκινων δανείων για οφειλέτες που αποδεδειγμένα βρίσκονται σε κακή οικονομική κατάσταση, επιστρατεύουν οι τράπεζες. Θα τηλεφωνούν στους δανειολήπτες και θα τους προτείνουν λύσεις προκειμένου το δάνειο να καταστεί ξανά πληρωτέο, σύμφωνα με τις δυνατότητες και τις υποχρεώσεις που έχουν.

Ο περιορισμός της οφειλής θα πρέπει να τεκμηριώνεται από την αδυναμία του οφειλέτη να ανταποκριθεί και μπορεί να φτάσει ακόμη και το 50%, μόνο όμως όταν η οικονομική του κατάσταση το επιβάλλει.

Σύμφωνα με την Καθημερινή στο τραπέζι θα πέφτει η προσαρμογή της οφειλής στην περίπτωση ενός στεγαστικού δανείου με βάση την εμπορική αξία του ακινήτου, σε μια προσπάθεια όχι μόνο να μειωθεί η δόση του δανείου, αλλά και να εξορθολογιστεί η οφειλή, δίνοντας κίνητρο στους δανειολήπτες να αποπληρώσουν το δάνειό τους. Πρόκειται για μια πρακτική που χρησιμοποιείται για πρώτη φορά στη χώρα μας και συνιστά ουσιαστικά έμμεσο κούρεμα, αφού το δάνειο «παρακολουθεί» την υποτίμηση της αξίας του ακινήτου. Οι δύο εταιρείες διαχείρισης «κόκκινων» δανείων που έχουν αδειοδοτηθεί πρόσφατα από την Τράπεζα της Ελλάδος, η Cepal και η FPS, αναλαμβάνουν δάνεια των τραπεζών Alpha και Eurobank, με προοπτική ωστόσο να διαχειριστούν και δάνεια άλλων τραπεζών.

Η Cepal εισάγει το ισπανικό μοντέλο λειτουργίας με πιο καινοτόμες πρακτικές, όπως η μεσολάβηση, με τη συναίνεση του δανειολήπτη, για την πώληση του ακινήτου. Για τον σκοπό αυτόν η νέα εταιρεία θα αναπτύξει ένα ευρύ δίκτυο συνεργασίας με μεσίτες, μέσω των οποίων θα μπορεί να πουλήσει το προσημειωμένο ακίνητο, διευκολύνοντας τον οφειλέτη στην αναζήτηση αγοραστή.

Πηγή www.imerisia.gr

https://diulistirio.blogspot.gr

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πεδία μάχης..

     Και αφού οι Δυτικές κοινωνίες άφησαν με την αδιαφορία και την ψήφο τους να γιγαντωθεί και να κυριεύσει ο νεοφιλελευθερισμός,
..δηλαδή αφού παρέδωσαν τις εθνικές κρατικές εξουσίες στο χρηματοοικονομικό σύστημα, δηλαδή στην ελεύθερη αγορά και την
τραπεζοκρατία,
..τώρα προσπαθούν σπασμωδικά να διορθώσουν το λάθος τους τρέχοντας να κρυφτούν κάτω απ΄τις φτερούγες ακροδεξιών σχηματισμών και κομμάτων σε όλες τις χώρες.

Ακόμα και στην Τουρκία, που πολύ απέχει απ' το να χαρακτηριστεί δυτική κοινωνία,
..το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δείχνει πως οι λαοί είναι ικανοί να ψηφίσουν ακόμη και δικτατορία προκειμένου να γλυτώσουν από αυτό που θεωρουν πιά μείζον κακό: την παγκόσμια Νέα Τάξη, τον παγκοσμιοποιημένο νεοφιλελευθερισμό.
Ακόμη και αν το 51.8% ΝΑΙ είναι προϊόν νοθείας, ακόμη κι αν στην θέση του θάπρεπε να είναι το ΟΧΙ με τις ψήφους που κλάπηκαν,
..και πάλι το υπόλοιπο που θα έμενε και θα αντιστοιχούσε στην πραγματική δύναμη του ΝΑΙ είναι τεράστιο, είναι αψυχολόγητο,
..αλλά κυρίως είναι "αγράμματο" και ανιστόρητο.

Το ίδιο ακριβώς και ίσως ακόμη χειρότερο είναι αυτό που συμβαίνει με τις προβλέψεις για τις γαλλικές Προεδρικές εκλογές.
Και δείχνει πως οι λαοί προσπαθουν πιά να ριζοσπαστικοποιηθούν αλλά με τον λάθος τρόπο.
Το αν βέβαια ο τρόπος είναι λάθος δεν εξαρτάται μόνον απ' τους λαούς, ή μάλλον δεν οφείλεται μόνον σε αυτούς.
Οφείλεται στα κόμματα που με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο προσχώρησαν και διηθήθηκαν απ΄τον νεοφιλελευθερισμό είτε απ'ευθείας (Δεξιά, Κέντρο), είτε μέσω της αποδοχής του υπερκαταναλωτισμού και της κάλπικης ευημερίας (Σοσιαλιστικά κόμματα, Δημοκρατικά κόμματα, και κόμματα προσκείμενα στην πρώην Ευρωαριστερά)
Όσο γι αυτά που σήμερα ονομάζονται "αριστερά" κόμματα (μιλάμε πάντα για τον Δυτικό κόσμο) δεν είναι παρά παράσιτα της κοινωνίας που ιδιοποιήθηκαν μία κατά βάση σωστή οικονομικοπολιτική θεωρία που ποτέ και πουθενά δεν εφαρμόστηκε ως τώρα παρά ως σκιά-φάρσα,
..και εμφανίστηκαν στους λαούς με την λεοντή του δημοκράτη-ριζοσπάστη-λαϊκού,
..λεοντή που όταν πέφτει όπως εδώ σε εμάς, αποκαλύπτει όχι μόνο την γύμνια των "αριστερών", παρά μία αηδιαστική παραμόρφωση σώματος και πνεύματος.

Πού αλλού λοιπόν να βρουν οι λαοί κατά την γνώμη τους αποκούμπι και παρηγοριά,
..παρά στον πρώην μπαμπούλα του φασισμού και του ναζισμού, τόσο έντεχνα όμως πιά καλλωπισμένου και μεταμφιεσμένου σε φιλολαϊκό προστάτη,
..που η απαίδευτη και ουσιαστικά πολιτικά αγράμματη κοινωνία της Δύσης δεν μπορεί να δεί πως πίσω του κρύβεται αυτός που αιματοκύλισε όλο τον κόσμο πριν εβδομήντα χρόνια.

Βέβαια όλος ο κόσμος ήδη τώρα αιματοκυλιέται καθημερινά, ύπουλα, κρυφά, με τεσσεράμιση χιλιάδες βρεφικούς θανάτους καθημερινά από πείνα, δίψα και έλλειψη φαρμάκων,
..με ακραία φτώχεια για το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού,
..με καθημερινή ανυπολόγιστη και πιθανόν μη αναστρέψιμη καταστροφή του οικολογικού περιβάλλοντος του πλανήτη,
..με βομβαρδισμούς αμάχων,
..με ακραία και πρόστυχη συσσώρευση άχρηστου πλούτου.

Οι Δυτικές κοινωνίες σε αδιέξοδο που οι ίδιες δημιούργησαν.
Ο Δυτικός πολιτισμός σε αποκαθήλωση.
Η λύση που απομένει είναι μάλλον μόνο μία:
Η ουτοπία της επανάστασης της παγκόσμιας συνείδησης.

Η μάχη θα δοθεί πρώτα στο πεδίο του Παγκόσμιου Ιστού.
Στο ίντερνετ.
Μετά, στους δρόμους του κόσμου!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Άλλα "ξεχασμένα" 4.8. εκατ. δολάρια εποχής Ντόρας Μπακογιάννη βρέθηκαν σε τράπεζα της... Αντίς Αμπέμπα!

Το υπ. Εξωτερικών ανακάλυψε και άλλα 4,8 εκατ. δολάρια «ξεχασμένα» σε τράπεζα στην Αντίς Αμπέμπα της Αιθιοπίας, που εκταμιέυθηκαν στο πλαίσιο μνημονίου που υπέγραψε στις 22 Σεπτεμβρίου 2008, η τότε υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη με τον τότε πρόεδρο της Επιτροπής της Αφρικανικής Ένωσης, Ζαν Πινγκ.

Πριν λίγες μέρες επέστρεψαν στα κρατικά ταμεία 2,5 εκατ. δολάρια που είχαν επενδυθεί σε κρατικό ομόλογο του Μπελίζ

Το υπουργείο Εξωτερικών έχει εντοπίσει και διεκδικεί την επιστροφή πολλών εκατομμυρίων ευρώ που προορίζονταν για τη χρηματοδότηση προγραμμάτων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής σε χώρες της Αφρικής αλλά και της Καραϊβικής και τα οποία έχουν μείνει ανεκμετάλλευτα και «παρκαρισμένα» σε λογαριασμούς του εξωτερικού.

Τα ποσά αυτά εκταμιεύθηκαν την περίοδο 2008-2009, επί υπουργίας Ντόρας Μπακογιάννη σε διάφορους φορείς, χωρίς τις απαραίτητες διασφαλίσεις, όπως αποκαλύπτει σήμερα η Εφημερίδα των Συντακτών.

Πριν λίγες μέρες επέστρεψαν στα κρατικά ταμεία 2,5 εκατ. δολάρια που είχαν επενδυθεί σε κρατικό ομόλογο του Μπελίζ. Τα χρήματα αυτά επενδύθηκαν εκεί στη βάση του Μνημονίου της Καραϊβικής (ΜΟΑ), το οποίο υπεγράφη στις 23 Σεπτεμβρίου του 2008 στη Νέα Υόρκη, μεταξύ του τότε γενικού γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών και ειδικού εκπροσώπου του ΥΠΕΞ σε θέματα Κλιματικής Αλλαγής Θεόδωρου Σκυλακάκη και του διευθυντή του Κέντρου Κλιματικής Αλλαγής της Κοινότητας της Καραϊβικής (CCCCC), δρος Κένρικ Λέσλι. Το συνολικό ποσό της ελληνικής συνεισφοράς είχε συμφωνηθεί στα 4 εκατομμύρια ευρώ, με ετήσια δόση 1 εκατομμύριο. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι στις 27 Δεκεμβρίου 2007, εννέα μήνες πριν από την υπογραφή του μνημονίου, η τότε υπουργός Εξωτερικών εξέδωσε απόφαση για έκδοση Χρηματικού Εντάλματος (ΧΕΠ), ποσού 1 εκατομμυρίου ευρώ.

Όμως όπως αποδεικνύεται δεν ήταν τα μόνα...

Το υπ. Εξωτερικών ανακάλυψε και άλλα 4,8 εκατ. δολάρια «ξεχασμένα» σε τράπεζα στην Αντίς Αμπέμπα της Αιθιοπίας, που εκταμιέυθηκαν στο πλαίσιο μνημονίου που υπέγραψε στις 22 Σεπτεμβρίου 2008, η τότε υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη με τον τότε προέδρο της Επιτροπής της Αφρικανικής Ενωσης, Ζαν Πινγκ.

Το πενταετούς διάρκειας μνημόνιο, με δυνατότητα επέκτασης για άλλα πέντε χρόνια, προέβλεπε συνολικό ποσό ελληνικής συνεισφοράς τα 12 εκατομμύρια ευρώ και μέγιστο ποσό ετήσιας συνεισφοράς 3 εκατομμύρια, συνεισφοράς για έργα και δράσεις που δεν έγιναν ποτέ.

Ο κοινός τόπος

Όπως σημειώνει ο Νικόλας Ζηργάνος στο ρεπορτάζ του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», κοινός τόπος και των δύο υποθέσεων είναι πως πρώτα αποφασίστηκε η εκταμίευση των χρημάτων (επί ΝΔ), μετά ακολούθησε η υπογραφή μνημονίου, αργότερα προωθήθηκαν για επικύρωση από τη Βουλή (επί ΠΑΣΟΚ), ενώ την ίδια ώρα δεν υπήρχαν κατατεθειμένες προτάσεις για προγράμματα που θα υλοποιούσαν φορείς και ΜΚΟ στο πλαίσιο των συμφωνιών.

Πρόκειται για μια διαπίστωση που προκαλεί πολλά ερωτηματικά.

Να σημειωθεί ότι ο διαχειριστικός έλεγχος που εδώ και καιρό πραγματοποιούν στελέχη του υπουργείου έχει εντοπίσει επίσης «παρκαρισμένα» 1 εκατομμύριο στον Άγιο Μαυρίκιο και ακόμη 1 σε τράπεζα της Γενεύης.

Με ανακοίνωση του το υπουργείο Εξωτερικών έχει επισημάνει ωστόσο ότι «θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να αποδοθούν οι διαπιστούμενες ευθύνες».

Πηγή http://www.toxwni.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στο στόχαστρο του εισαγγελέα ο Σάλλας

Την άσκηση ποινικής δίωξης για απιστία κατ’ εξακολούθηση κατά του πρώην προέδρου της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλη Σάλλα, του πρώην αντιπροέδρου της Θεόδωρου Πανταλάκη και πολλών άλλων μεγαλοστελεχών, ζητά ο οικονομικός εισαγγελέας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ντοκουμέντο». 

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, στο πόρισμα-κόλαφος του εισαγγελέα, στοιχειοθετείται παιχνίδι με πρωταγωνιστή τον κ. Σάλλα ο οποίος χρησιμοποίησε την Τράπεζα για να κάνει αγοραπωλησίες ακινήτων και αγορές μετοχών μέσω εταιριών συμφερόντων του ίδιου και μελών της οικογένειάς του, ζημιώνοντας την Τράπεζα Πειραιώς κατά εκατομμύρια ευρώ. 

Σύμφωνα με τον οικονομικό εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου, πέντε εταιρίες που σχετίζονταν με τον επί 25 χρόνια πρόεδρο και δημιουργό της Τράπεζας Πειραιώς, αγόραζαν ακίνητα με δάνειο από το πιστωτικό Ίδρυμα και στην συνέχεια πουλούσαν τα ίδια ακίνητα στην Πειραιώς σε πολλαπλάσια τιμή. 

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι πέντε εταιρίες είχαν αγοράσει τα συγκεκριμένα ακίνητα (τα δύο μάλιστα από την ίδια την Πειραιώς το 2003) με δάνειο το οποίο τους είχε χορηγήσει η… Πειραιώς για τον σκοπό αυτόν. Στη συνέχεια εξοφλούσαν το δάνειο, πάλι με χρήματα της Πειραιώς, και συγκεκριμένα με μέρος των χρημάτων που έπαιρνε ο παρένθετος από την πώληση του ακινήτου στην ίδια την Πειραιώς. Μέσα σε διάστημα πέντε μόλις ημερών η Πειραιώς αγόραζε από τον παρένθετο τα ίδια ακίνητα σε πολλαπλάσια τιμή. Για τα επίμαχα ακίνητα η Πειραιώς είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον πολύ προτού αγοραστούν από τις εταιρείες. Απώτερος στόχος αυτής της δραστηριότητας του Μ. Σάλλα και των δικών του ανθρώπων στην Πειραιώς ήταν, κατά την εισαγγελική εκτίμηση, το προσωπικό όφελος.
Συνολικά ο εισαγγελέας διέγνωσε οικονομική ζημία της Πειραιώς για πέντε από τα έξι ακίνητα, καθώς από την παραγγελία για άσκηση της ποινικής δίωξης εξαιρείται το ακίνητο επί της οδού Ομήρου στη Νέα Σμύρνη. Σύμφωνα με το εισαγγελικό δια ταύτα, που στηρίζεται και σε έρευνα ελεγκτών του ΣΔΟΕ, καθώς και σε τρεις διαφορετικές πραγματογνωμοσύνες, από τις επίμαχες αγοραπωλησίες «προκλήθηκε συνολική ζημία στην περιουσία της τράπεζας ύψους τουλάχιστον 3.929.000 ευρώ».


http://www.diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....