Διυλιστήριο: 04/24/15
ροη αναρτησεων

Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Bloomberg: Το ΔΝΤ να ζητήσει συγνώμη από την Ελλάδα και να διαγράψει μέρος του χρέους της


Να ζητήσει συγνώμη από την Ελλάδα και να διαγράψει ένα μέρος του ελληνικού χρέους καλεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ο Ashoka Mody, πρώην στέλεχος του Ταμείου.

Ειδικότερα, ο Αμερικανο-ινδός οικονομολόγος υποστηρίζει σε άρθρο γνώμης, το οποίο φιλοξενείται στο Bloomberg, πως το ΔΝΤ αντί να ζητάει την αποπληρωμή των δόσεων και την επιβολή περαιτέρω λιτότητας, θα έπρεπε να αναγνωρίσει τα λάθη του στο ελληνικό πρόγραμμα και να διαγράψει ένα μέρος του ελληνικού χρέους.

«Το θανατηφόρο λάθος του ΔΝΤ ανιχνεύεται τον Απρίλιο του 2010, όταν το Ταμείο δανειοδότησε την Ελλάδα αντί να της επιτρέψει να κηρύξει χρεοκοπία» αναλύει ο Ashoka Mody.

Όπως εξηγεί χαρακτηριστικά, τόσο το ΔΝΤ όσο και η Bundesbank αντιτίθονταν στην επιλογή της χρεοκοπίας, ισχυριζόμενοι πως η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα προκαλούσε μία παγκόσμια χρηματοπιστωτική αναταραχή.

Φυσικά, τονίζει ο αναλυτής, αυτό το επιχείρημα έκρυβε την αναγκαιότητα προστασίας των γερμανικών και γαλλικών τραπεζών, οι οποίες είχαν τεράστια έκθεση στο ελληνικό χρέος.

Στη συνέχεια, επισημαίνει ο Ashoka Mody, οι αρμόδιες αρχές επιχείρησαν να αντικαταστήσουν το ένα πρόβλημα με… ένα άλλο, καθώς ΔΝΤ και Ευρωζώνη χορήγησαν δάνεια στην Ελλάδα προκειμένου να αποπληρώσει τα χρέη της προς τους ιδιώτες πιστωτές.

Όμως, το 2012 επήλθε η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, στο περιθώριο της οποίας διαγράφηκε το χρέος της χώρας προς τους ιδιώτες πιστωτές.

«Μετά από πέντε χρόνια κρίσης, το χρέος της Ελλάδα ενισχύθηκε από το 130% στο 180% του ΑΕΠ, ενώ η βαθιά ύφεση και ο αποπληθωρισμός υπονόμευσαν τη δυνατότητα αποπληρωμής του» υπερθεματίζει ο αρθρογράφος του Bloomberg.

«Όλοι πλέον κατανοούν πως η χορήγηση δανείων για την αποπληρωμή του χρέους προς τους ιδιώτες ήταν μία κακή ιδέα» συνεχίζει.

Ως αντάλλαγμα μάλιστα, το ΔΝΤ και η Ευρωζώνη επέβαλαν μία άνευ προηγουμένου λιτότητα, η οποία προκάλεσε την πλήρη αποσάθρωση της ελληνικής οικονομίας.

Στις 9 Απριλίου, τονίζει ο Ashoka Mody, η Ελλάδα κατέβαλε 450 εκ. ευρώ στο ΔΝΤ, ενώ έως τον Ιούνιο πρέπει να καταβάλει ακόμη 2 δισ. ευρώ.

«Το ΔΝΤ έχοντας αποτύχει στο πρώτο ελληνικό τεστ, κινδυνεύει να υποπέσει στο ίδιο λάθος» καταλήγει, καλώντας την Κριστίν Λαγκάρντ να προβεί στη διαγραφή μεγάλου μέρους του ελληνικού χρέους.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Οριστική νίκη των πολιτών στον πόλεμο κατά των πολυεθνικών για τον έλεγχο των σπόρων


Υπερψηφίστηκε σήμερα και από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η τροπολογία για την απόρριψη της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που θα επέβαλε συνθήκες καθολικού μονοπωλίου των πολυεθνικών στην εμπορία των σπόρων στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια αγορά. Υπερψηφίστηκε σήμερα και από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η τροπολογία που κατέθεσε ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, Κρίτων Αρσένης, για την απόρριψη της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που θα επέβαλε συνθήκες καθολικού μονοπωλίου των πολυεθνικών στην εμπορία των σπόρων στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια αγορά.

Με την υπερψήφιση αυτή η νομοθεσία απορρίπτεται από το Ευρωκοινοβούλιο και υποχρεώνεται στην πράξη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να την αποσύρει.

Ο Κρίτων Αρσένης ζήτησε από το βήμα της Ολομέλειας την παραίτηση του αρμόδιου Επιτρόπου κ. Μποργκ, καθώς ο συγκεκριμένος Επίτροπος είναι υπεύθυνος όχι μόνο για την απροκάλυπτη πρόταση υπέρ των πολυεθνικών σπόρων, αλλά και για την απόρριψη της υποχρέωσης σήμανσης της μεταλλαγμένης γύρης στο μέλι, την έγκριση της καλλιέργειας μεταλλαγμένου καλαμποκιού στην Ε.Ε. και τον μετριασμό της αντικαπνιστικής νομοθεσίας υπέρ των μεγάλων πολυεθνικών του καπνού.

Σημειώνεται ότι πριν το κατηγορηματικό «όχι» της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο μονοπώλιο των πολυεθνικών στην εμπορία των σπόρων, προηγήθηκε η ομόφωνη καταψήφιση της νομοθεσίας από την Επιτροπή Περιβάλλοντος και η σχεδόν ομόφωνη από την Επιτροπή Γεωργίας.

Στην ουσία, η συντριπτική πλειοψηφία των Ευρωβουλευτών που υπερψήφισαν την τροπολογία του Κρίτωνα Αρσένη, «πάγωσαν» την προοπτική της άσκησης πλήρους κερδοσκοπικού ελέγχου της τροφής από τις πολυεθνικές, που θα υποχρέωνε έλληνες και ευρωπαίους αγρότες να αγοράζουν σπόρους μόνο από αυτές.

Με αφορμή τη θετική αυτή εξέλιξη, ο Κρίτων Αρσένης δήλωσε:

«Πρόκειται για μια μεγάλη νίκη της δημοκρατίας. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα στις πολυεθνικές των σπόρων διασφαλίζοντας το δικαίωμα στη διατροφική ασφάλεια και την ελεύθερη πρόσβαση στην τροφή.

Αν δεν κερδίζαμε αυτήν την κρίσιμη μάχη, θα ήταν πρακτικά αδύνατο για έλληνες και ευρωπαίους αγρότες να διατηρούν και να αναπαράγουν τους σπόρους τους.

Όταν τον Δεκέμβριο του 2013 κατέθεσα την πρόταση απόρριψης της συγκεκριμένης νομοθεσίας, δεν περίμενα ότι θα υπερψηφίζονταν σήμερα από τη συντριπτική πλειοψηφία των Ευρωβουλευτών.

Οι νίκες είναι αναμφίβολα το αποτέλεσμα εντατικής δουλειάς όλων μας αλλά και προϊόν της μαζικής κινητοποίησης της κοινωνίας των πολιτών, που μέσω της αλληλογραφίας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κατέκλεισαν με το αίτημα της απόρριψης το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η νίκη καταδεικνύει ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αντιδρά θετικά στο δημοκρατικό έλεγχο και πως η ευκαιρία για κάθε πολίτη να επηρεάσει την ευρωπαϊκή νομοθεσία, είναι καθημερινή.

Κάλεσα τον Επίτροπο Υγείας κ. Μποργκ να παραιτηθεί καθώς δεν μπορώ να δεχθώ ως σύμπτωση την κατάθεση της απροκάλυπτης πρόταση υπέρ των πολυεθνικών σπόρων, αλλά και την απόρριψη της υποχρέωσης σήμανσης της μεταλλαγμένης γύρης στο μέλι, την έγκριση της καλλιέργειας μεταλλαγμένου καλαμποκιού στην Ε.Ε. και τον μετριασμό της αντικαπνιστικής νομοθεσίας υπέρ των μεγάλων πολυεθνικών του καπνού, μέσα σε ένα μόλις χρόνο, από τον ίδιο Επίτροπο. Είναι προφανές ότι κάτι δεν πάει καθόλου καλά. »

Παρακολουθήστε εδώ την παρέμβαση στην Ολομέλεια: http://kritonarsenis.gr/multimedia/view/140311-plenary-seeds


ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ


· Στις 6 Μαΐου 2013, μετά από πρόταση της Γενικής Επιτροπής Υγείας & Καταναλωτών (DG SANCO) και στη συνάντηση των Επιτρόπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που ρυθμίζουν το εμπόριο σπόρων σε όλη την Ε.Ε., ψηφίζεται πρόταση εισαγωγής νέας νομοθεσίας σύμφωνα με την οποία από το 2016 κανείς δεν θα μπορεί να εμπορεύεται σπόρους στην Ε.Ε. που δεν είναι καταχωρημένοι σε εθνικούς καταλόγους.

· Στις 12 Δεκεμβρίου 2013 ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, Κρίτων Αρσένης, ζητεί την απόρριψη της πρότασης της Κομισιόν, με τροπολογία που κατέθεσε στην Επιτροπή Γεωργίας του Ε.Κ.

· Στις 18 Δεκεμβρίου 2013 ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, Κρίτων Αρσένης, ζητεί την απόρριψη της πρότασης της Κομισιόν, με τροπολογία που κατέθεσε στην Επιτροπή Περιβάλλοντος

· Στις 30 Ιανουαρίου 2014 η τροπολογία υπερψηφίζεται ομόφωνα από την Επιτροπή Περιβάλλοντος του Ε.Κ..

· Στις 11 Φεβρουαρίου 2014 η τροπολογία υπερψηφίζεται σχεδόν ομόφωνα και από την Επιτροπή Γεωργίας του Ε.Κ.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μία madame αναντάμ παπαντάμ!..

     Κι όμως η θρυλική (πλέον) εκείνη πρώτη προσφώνηση του σημερινού πρωθυπουργού πριν γίνει πρωθυπουργός, προς την κυρία καγκελάριο:''Madame Merkel'' (!),
..υπήρξε σημειολογικά απόλυτα επιτυχής!

Είναι γνωστό σε όλους πως στα παλιά εκείνα, κλασσικά μπ@@@δέλα, κουμάντο έκανε, και την τάξη επέβαλλε η Μαντάμ!
Η ''μαντάμ'', ή στα λαϊκά ελληνικά: ''τσατσά'' ήταν συνήθως η ίδια π@@@άνα εν αποστρατεία, που άνοιξε δικό της μαγαζί και έγινε αφεντικό.
Μπορεί να ''δούλευε'' και η ίδια για το κέφι της μερικές φορές,
..το κύριο καθήκον της όμως ήταν να φροντίζει την τάξη, τις τιμές των ''κοριτσιών'', πότε και ποιό ''κορίτσι'' θα δουλεύει και ποιό θάχει ρεπό, την σχέση μεταξύ των ''κοριτσιών'' για ν' αποφεύγονται οι καυγάδες και οι ζήλιες, την προστασία τους από παλικαράδες και ''αγαπητικούς'', το ''επαγγελματικό'' ντύσιμό τους, ακόμα και το φαγητό τους.
Τα ''κορίτσια'' δείχνανε αφοσίωση και πολλές φορές λατρεία προς το πρόσωπό της.
Το να μην πειθαρχήσει κάποια τις εντολές της και τις νουθεσίες της, ήταν τις περισσότερες φορές αιτία αποπομπής της από το ''σπίτι'', και υποβιβασμού της σε ''μία του δρόμου''!
Συνολικά η ''μαντάμ'', ή ''τσατσά'' ήταν η ψυχή, η μάνα, αλλά και ο κυρίαρχος του ''μαγαζιού''!

Σε γενικές γραμμές ένα μπ@@@δέλο εκείνου του καιρού ήταν ένα πολύ ήσυχο, ασφαλές, ακόμη και αξιοπρεπές θα μπορούσε να πει κανείς, μέρος,
..δεν έπαυε όμως να είναι μπ@@@δέλο!

Αν τώρα, σε όλα αυτά μπορεί κάποιος να διακρίνει κάποιες ομοιότητες μεταξύ κλασσικού μπ@@@δέλου, ''κοριτσιών'', και ''τσατσάς'',
..με την σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση, τις χώρες-μέλη, και την γερμανίδα καγκελάριο,
..είναι γιατί υπάρχει απόλυτη ταύτιση:
Η Ευρώπη δεν είναι πιά παρά ένα μπ@@@δέλο σε μέγεθος ηπείρου!

Τα ''κορίτσια'' της είναι στην πλήρη ευχέρεια του κάθε πελάτη-εταιρείας, ή πελάτη-''επενδυτή'', με ''τάξη'' όμως και ''ευπρέπεια'' (!),
..αρκεί να κονομάει η ''μαντάμ''!

Η προσφώνηση εκείνη του κυρίου πρωθυπουργού,
..θα μείνει ιστορική,
..για την ιστορική της ακρίβεια!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΕΚΤΑΚΤΟ !!! Πήρε χρηματοδότηση η Ελλάδα για το μεταναστευτικό


Πριν λίγο από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι καταφέραμε να πείσουμε τους Ευρωπαίους ώστε να δώσουν έκτακτη χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση του προβλήματος του μεταναστευτικού σε όλες τις χώρες του Ευρωπαικού Νότου.
Σε λίγο και το video από τις συνέντευξη τύπου.

diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....