Διυλιστήριο: 12/22/15
ροη αναρτησεων

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

VIDEO - Παγκόσμια πατέντα από Έλληνα φοιτητή για τα υποβρύχια

Ο Παναγιώτης Ρίζος, τελειόφοιτος του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του ΑΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, κατασκεύασε φέτος το υποβρύχιο αμυντικό σύστημα THELXIOPE,
το οποίο μπορεί να παραχθεί και να χρησιμοποιηθεί από το Πολεμικό Ναυτικό αποφέροντας κέρδη από την παγκόσμια αγορά αμυντικών συστημάτων

Ο ίδιος φοιτητής, πέρυσι, στα πλαίσια της πτυχιακής του εργασίας και σε συνεργασία με τη συμφοιτήτριά του, Νικολέττα Μιχαηλίδου, κατασκεύασαν την ''Έξυπνη Τορπίλη'', ένα παρόμοιου τύπου αμυντικό σύστημα, το οποίο παρουσιάστηκε στο 5ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής i2fest2014 στην Καβάλα και βραβεύτηκε με το ανώτερο βραβείο αρτιότητας από το Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.



Το υποβρύχιο σύστημα THELXIOPE βασίζεται στα υλικά αντίμετρα soft kill, τα οποία χρησιμοποιούνται ως ψευδοστόχοι, τόσο για τη σύγχυση της τακτικής εικόνας του αντιπάλου πριν από τη βολή τορπίλης, όσο και μετά από τη βολή για την παραπλάνηση της τορπίλης. Και στις δύο αυτές περιπτώσεις, ο σκοπός είναι το όπλο του βάλλοντος να κατευθυνθεί μακριά από τη θέση του στόχου πλοίου επιφανείας ή υποβρυχίου.



Αναλυτικότερα, ο φοιτητής μας εξηγεί:

"Για ένα υποβρύχιο που δεν διαθέτει μεγάλες δυνατότητες ελιγμών, δεν υπάρχουν περιθώρια αντίδρασης όταν η τορπίλη έχει φθάσει τυπικά σε απόσταση μικρότερη των 200 μέτρων. Επομένως, η παράμετρος της έγκαιρης αντίδρασης άφεσης soft kill αντιμέτρων είναι πολύ σημαντική σε σχέση με την τελευταία φάση επίθεσης όπου η τορπίλη μπορεί να αντιμετωπισθεί μόνον από hard kill μέσα.
To σύστημα THELXIOPE, ανήκει στην κατηγορία των soft kill αναλώσιμων ακουστικών αντιμέτρων (ψευδοστόχων) αντιτορπιλικής άμυνας υποβρυχίων και πλοίων επιφανείας. Εκτός του ότι υπάρχει η δυνατότητα, να παραχθεί, και να αξιοποιηθεί στην Ελληνική αμυντική βιομηχανία και ΠΝ, μπορεί να αποφέρει ζήτηση και στην παγκόσμια αγορά όπλων.
Πρόκειται για έναν ακουστικό παρεμβολέα (acoustic jammer) παθητικών ακουστικών τορπιλών, ικανού να παράγει ήχους απειλών και σήματα συγκεκριμένων συχνοτήτων προσαρμοσμένης παραπλάνησης, ενώ μπορεί να εκτοξευθεί από υποβρύχια, πλοία επιφανείας ή ακόμα και να αφεθεί από ελικόπτερα κάνοντας χρήση αλεξιπτώτου."

Το βάθος της έρευνας και της ευρηματικότητας του Έλληνα φοιτητή, δείχνει και η πηγή άντλησης του ονόματος του αμυντικού συστήματος. Όπως μας λέει ο ίδιος, το ακουστικό αντίμετρο THELXIOPE, έλαβε το όνομά του από μία εκ των Σειρήνων της Ελληνικής μυθολογίας την Θελξιόπη, οι οποίες προσέλκυαν με το τραγούδι τους ναυτικούς.



Πηγή

http://www.diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ανακαλείται ο πρεσβευτής της Ελλάδας στην Τσεχία


Επισήμως, από το υπουργείο Εξωτερικών αναφέρεται ότι ο Έλληνας πρέσβης στην Τσεχία καλείται για διαβουλεύσεις στην Αθήνα - Αιτία οι προκλητικές δηλώσεις του προέδρου της Τσεχίας που δήλωσε απογοητευμένος επειδή η Ελλάδα δεν βγήκε ακόμη από την Ευρωζώνη


Διπλωματικό επεισόδιο με αδιευκρίνιστες συνέπειες προκλήθηκε μεταξύ της Αθήνας και της Πράγας έπειτα από τις προκλητικές δηλώσεις του προέδρου της Τσεχίας σε βάρος της Ελλάδας. Το τελευταίο διάστημα, με αλλεπάλληλες δηλώσεις του ο πρόεδρος της Τσεχίας Μίλος Ζέμαν κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση για το μεταναστευτικό. Μάλιστα ο κ. Ζέμαν δήλωσε προκλητικά ότι «η Τσεχία θα προσχωρήσει στην ζώνη του ευρώ την πρώτη ημέρα μετά την αποχώρηση, ει δυνατόν, από αυτήν, της Ελλάδας» και ότι είναι «εξαιρετικά απογοητευμένος που οι καλοκαιρινές διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και δανειστών της δεν οδήγησαν, τελικά, μολονότι τούτο διαφαινόταν αρκετά πιθανό, σε έξοδο της Ελλάδας από την ζώνη του Ευρώ».

Αντιδρώντας στις πρωτοφανείς δηλώσεις του προέδρου της Τσεχίας, την προηγούμενη Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας, δήλωσε τα εξής: «Η Τσεχία είναι κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης χάρις και στην Ελλάδα. Ουδέν περαιτέρω σχόλιο, επί του παρόντος».

Η ελληνική διπλωματία έδωσε με τον τρόπο αυτό περιθώριο τεσσάρων ημερών στην τσεχική πλευρά να ανασκευάσει τις δηλώσεις του Μίλος Ζέμαν. Επειδή όμως η Πράγα αποφάσισε να επιμείνει στην σκληρή γραμμή εναντίον της Αθήνας, η ελληνική κυβέρνηση προχώρησε στο επόμενο βήμα προκειμένου να κάνει σαφή την αντίδραση αλλά και την δυσφορία της στις άτοπες δηλώσεις του προέδρου της Τσεχίας.

Με απόφαση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, έπειτα από συνεννόηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ελήφθη η απόφαση να κληθεί για διαβουλεύσεις στην Αθήνα ο πρεσβευτής της Ελλάδας στην Τσεχία πρέσβυς Παναγιώτης Σαρρής.

Επί της ουσίας, η Ελλάδα έχει αποσύρει τον πρεσβευτή της στην Τσεχία. Απάντηση στο ερώτημα πόσο θα διαρκέσει η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να δοθεί. Από το υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνουν ότι είναι θέμα της τσεχικής πλευράς να διορθώσει τις προκλητικές δηλώσεις του κ. Ζέμαν και να δώσει επαρκείς εξηγήσεις ώστε να αποκατασταθούν οι διπλωματικές σχέσεις Ελλάδας-Τσεχίας.

Για να γίνει σαφής η βαρύτητα της κίνησης να επιδοθεί κλήση για διαβουλεύσεις στον πρεσβευτή της Ελλάδας στην Πράγα επισημαίνεται ότι αντίστοιχη κίνηση είχε γίνει από την τουρκική πλευρά μετά την επίθεση ισραηλινών κομάντος στο πλοίο «Μαβί Μαρμαρά» στις 31 Μαϊου του 2010.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Συγκέντρωση gay, λεσβιών κλπ. με γλωσσόφιλα έξω από την Μητρόπολη Αθηνών και ... "Η αγάπη δεν είναι αμαρτία"

Πράξη έκαναν τα όσα είχαν διακηρύξει οι οργανώσεις υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων για... φιλιά σε συγκέντρωση έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών.

Από τις 12 το μεσημέρι έξω από τον ναό βρίσκονται περίπου 50 άτομα που θέλουν να διαμαρτυρηθούν για τις αντιδράσεις των ιεραρχών στην επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και στα ομοφιλόφυλα ζευγάρια κρατώντας πανό που αναγράφει "Η αγάπη δεν είναι αμαρτία".

Θέλοντας, μάλιστα, να «ρίξουν λάδι στη φωτιά» δύο νεαρά αγόρια ντυμένα ως παππάδες άρχισαν να ανταλλάσσουν φιλιά στο στόμα, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να προβάλλουν το δικαίωμά τους για ίσα δικαιώματα.

Η κίνησή τους αυτή προκάλεσε την αντίδραση ορισμένων περαστικών που άρχισαν να τους φωνάζουν και να τους ζητούν να σεβαστούν τα Θεία και να διαμαρτυρηθούν κάπου άλλου κι όχι έξω από τη Μητρόπολη, αλλά μάταια,,

Αυτή είναι η πρώτη από τις δύο συγκεντρώσεις που διοργανώνουν οργανώσεις για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων καθώς για τις 18:00 έχει προγραμματιστεί και δεύτερη διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή των Ελλήνων.

Αντιδρούν οι ιεράρχες
Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο έχει προκαλέσει εντονότατες αντιδράσεις στους κόλπους της Εκκλησίας με ορισμένους ιεράρχες να χρησιμοποιούν βαριές εκφράσεις και τις οργανώσεις υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων.

Για το σύμφωνο συμβίωσης τοποθετήθηκε και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατά την επίσκεψή του στην Αργολίδα. «Η Εκκλησία έχει τα πιστεύω της. Αυτοί που είναι στην Εκκλησία και πιστεύουν έχουν έναν τρόπο ζωής. Ό,τι είναι έξω από αυτό, είναι εκτροπή από τη ζωή», ανέφερε χαρακτηριστικά. Όταν εν συνεχεία ρωτήθηκε πως «όλα δεν είναι παιδιά του Θεού;», μάλιστα απάντησε ότι «όλα είναι, αλλά δεν σημαίνει πως ό,τι κάνουν, είναι όλα καλά».

Από τις αντιδράσεις στους κόλπους της Εκκλησίας εκείνη που έχει προκαλέσει σωρεία σχολίων είναι η στάση του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιου, που έλαβε την πρωτοφανή απόφαση να χτυπούν οι καμπάνες της Μητρόπολής του πένθιμα για την ψήφιση του συμφώνου συμβίωσης το μισάωρο 12:00-12:30 της Δευτέρας και της Τρίτης.

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας αρχικά εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του συντρόφου του Μηνά Χατζησάββα, Κώστα Φαλελάκη, αλλά και της ηθοποιού Άννα Βαγενά, που, έπειτα από τον θάνατο του γνωστού ηθοποιού, μίλησαν για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων.

Ο κ.κ. Αμβρόσιος, αναφερόμενος στους ομοφυλόφιλους, μιλούσε για «ξεφτυλισμένους», «εκτρώματα της φύσεως», «αποβράσματα της Κοινωνίας», «περιθωριακούς ανθρώπους» και «ελαττωματίες».

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την παραπάνω επίθεσή του ο μητροπολίτης Καλαβρύτων επανήλθε γράφοντας, μεταξύ άλλων, στο blog του: «Τολμήσαμε να αντιταχθούμε στο αισχρό νομοσχέδιο για την νομιμοποίηση της ανωμάλου συζυγικής σχέσεως! Καί χάλασε ο κόσμος! Τα ΜΜΕ ασχολήθηκαν με τις θέσεις μας! Ασχολήθηκαν με πάθος, με κακία, με μίσος! Καί όχι μόνον ασχολήθηκαν, αλλά παραποίησαν και διέστρεψαν τις θέσεις μας! Γιά όσους έχουν αγαθή διάθεση και συγχρόνως καλή προαίρεση σήμερα θα τους παρουσιάσουμε τους λόγους της Αγίας Γραφής, της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης (...)».

Σήμερα η ψηφοφορία

Σημειώνεται πως σήμερα στις 12:30 το μεσημέρι εισάγεται στην Ολομέλεια - για μια συζήτηση που θα ολοκληρωθεί πιθανότατα το βράδυ - το νομοσχέδιο για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια που προκάλεσε τριβές ανάμεσα στους κυβερνητικούς εταίρους ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στην αρμόδια επιτροπή καταψήφισαν τα πρώτα 14 άρθρα του νομοσχέδιου, που εξισώνουν και τα ομόφυλα ζευγάρια για τη ρύθμιση ζητημάτων που αφορούν στην κατοχύρωση της σχέσης τους.

Κατά τη συζήτηση, δε, η ένταση ανάμεσα στα δύο κόμματα προσωποιήθηκε στην κόντρα που είχαν η Βασιλική Κατριβάνου από τον ΣΥΡΙΖΑ με τον Βασίλη Κατσίκη από τους ΑΝΕΛ. Αιτία στάθηκε η τροπολογία που κατέθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία ζητούσε από τον υπουργό Δικαιοσύνης να καταργήσει το άρθρο 347 του Ποινικού Κώδικα που προβλέπει τις κυρώσεις για την παρά φύση ασέλγεια και σε ανηλίκους.

«Κυρία Κατριβάνου, δεν γνωρίζετε νομικά. Λέτε για το αρ. 347 ότι δεν συντρέχει λόγος εξειδικευμένης ρύθμισης. Ποιο είναι όμως το προστατευόμενο υλικό; Μήπως συνδέεται με την παιδοφιλία και την πορνογραφία ανηλίκων;» ήταν σε έντονο ύφος η απάντηση του κ. Κόκκαλη.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν ακόμα περισσότερο όταν ο κ. Κατσίκης, διαμαρτυρήθηκε στο προεδρείο, λέγοντας: «Βάλτε μια τάξη, κύριε πρόεδρε. Μας ζητάτε να μην απευθυνόμαστε σε βουλευτές, αλλά όταν μας αποκαλεί ομοφοβικούς η κυρία Κατριβάνου, το προεδρείο δεν αντιδρά».

«Εγώ σας κατηγορώ; Ο λόγος σας είναι ωμά ομοφοβικός» αντέδρασε και πάλι η κυρία Κατριβάνου.



Πηγή

http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κολοσσιαία συμφωνία για πώληση θερμικών συστημάτων όρασης στις ινδικές ένοπλες δυνάμεις από την ελληνική "Θέων Αισθητήρες"

του Χρήστου Μακρή

Η μεγαλύτερη, σε οτι αφορά το οικονομικό περιεχόμενο, εξαγωγική συμφωνία ελληνικής εταιρείας με ξένη, υπογράφηκε από την εταιρεία προηγμένης τεχνολογίας -οπτικο-ηλεκτρομηχανικών συστημάτων Θέων Αισθητήρες και τον ινδικο κολοσσό ΤΑΤΑ, μια συμφωνία που σε οικονομικούς όρους αφορά κατ'αρχήν τον διαγωνισμό ύψους 150 εκατ. ευρώ του ινδικού Στρατού για θερμικές διόπτρες και μονόκυαλα, αλλά και οπτικοηλεκτρονικά συστήματα ενίσχυσης του αστρικού φωτός, δηλαδή ημέρας/νύχτας!

Προοπτικά το πρόγραμμα ανέρχεται σε οικονομική αξία 1,6 δισ. ευρώ για συστήματα νυκτερινής απεικόνισης θερμικής απεικόνισης και ημέρας/νύκτας των ινδικών ενόπλων δυνάμεων, από τα οποία τα 600 εκατ. αφορούν τα θερμικά συστήματα, το νέο τομέα στον οποίο μπήκε δυναμικά η ελληνική (100% εξαγωγική σήμερα) εταιρεία μετά από τεχνολογική έρευνα επτά ετών και επένδυση πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Η νυν συμφωνία αφορά την πώληση του βασικού εξαρτήματος των θερμικών διοπτρών του πυρήνα θερμικής απεικόνισης (IR core), τον οποίο για πρώτη φορά ανέπτυξε ελληνική εταιρεία.

Η TATA Power SED, έκρινε ότι το ελληνικό προϊόν είναι ανώτερο από τις προτάσεις των ισραηλινών εταιρειών που μέχρι σήμερα μονοπωλούσαν την ινδική αγορά.

Η ινδική εταιρεία θα τοποθετήσει τον πρώτο ελληνικό πυρήνα θερμικής απεικόνισης (IR core) της Θέων Αισθητήρες σε όλες τις θερμικές διόπτρες που θα παραδώσει στις ινδικές ένοπλες δυνάμεις!

Είναι πραγματικά πρωτοφανές, ένα ελληνικό προϊόν και μάλιστα υψηλής τεχνολογίας, στο πρώτο του ντεμπούτο στο εξωτερικό να κλείνει μία τέτοια συμφωνία.

Η Θέων Αισθητήρες και η TATA Power SED ήδη συνεργάζονταν, βέβαια και διαθέτουν μονάδα συμπαραγωγής στο Bangalore στην οποία τώρα πια θα μεταφερθεί και επιπλέον τεχνογνωσία στους Ινδούς για την παραγωγή των νέων εξελιγμένων δίκυαλων, των προσαρτημάτων νυχτερινής σκόπευσης και της κάμερας με κανάλι ημέρας και νύχτας που η Θέων Αισθητήρες έχει πρόσφατα σχεδιάσει και παράγει.

Για την ελληνική εταιρεία, φαίνεται όμως ότι τα καλά νέα θα συνεχίσουν: Τον Ιανουάριο παρουσιάζεται στην μεγάλη έκθεση του Λας Βέγκας, ένα προϊόν που θα αλλάξει την παγκόσμια αγορά ηλεκτροοπτικών συστημάτων του είδους:

Σε συνεργασία με μια μικρή αμερικανική εταιρεία, ολοκληρώθηκε η σχεδίαση, κατασκευάστηκαν τα πρωτότυπα. δοκιμάστηκαν και σχεδιάστηκε η γραμμή παραγωγής της επαναστατικής διόπτρας με διπλή δυνατότητα η οποία θα αλλάζει με ένα "κλικ": Από θερμική θα μπορεί να γίνεται ημέρας-νύχτας και το αντιθετο!

Ετσι έχει όλα τα πλεονεκτήματα και των δύο τεχνολογιών, με πλήρη κυριαρχία στο πεδίο της μάχης για τον κάτοχο του συγκεκριμένου συστήματος!

Η συμφωνία υπογράφηκε από τον Rahul Chaudhry, πρόεδρος της ΤΑΤΑ Power SED και τον Κρίστιαν Χατζημηνά, πρόεδρο της "Θέων Αισθητήρες".

Οι συμφωνίες αυτές υπεγράφησαν στο πλαίσιο εκδήλωσης, η οποία συνδιοργανώθηκε από την Συνομοσπονδία Ινδικών Βιομηχανιών (Confederation
of Indian Industry-CII), την Ελληνική Πρεσβεία στην Ινδία και το ελληνικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας/ΓΔΑΕΕ, παρουσία του υπουργού Εθνικής Αμυνας Π.Καμμένου.

Όλα τα προϊόντα σχεδιάζονται και κατασκευάζονται στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Κορωπί, από ομάδα έμπειρων και εξειδικευμένων μηχανικών, με έμφαση στην παροχή υψηλής απόδοσης και τον εργονομικό σχεδιασμό.

Με έδρα στην Αθήνα, γραφεία στο Άμπου Ντάμπι και τη Σιγκαπούρη, γραμμή συμπαραγωγής των προϊόντων της στην Αυστραλία, την Ινδία και σύντομα και στην Ινδονησία και συμβάσεις σε περισσότερες από 30 χώρες στον κόσμο, η εταιρεία έχει καθιερωθεί ως μια πραγματικά παγκόσμια δύναμη στην αγορά των Night Vision.

Ενδεικτικά, σε αυτούς που επέλεξαν τα συστήματα της ελληνικής της Θέων Αισθητήρες, έναντι του ξένου ανταγωνισμού συγκαταλέγονται οι σουηδικές Ένοπλες Δυνάμεις, οι γερμανικές ειδικές δυνάμεις KSK, ο βέλγικος Στρατός, οι ένοπλες δυνάμεις Αιγύπτου, οι ένοπλες έυνάμεις και η Προεδρική Φρουρά Η.Α.Εμιράτων, ο αυστραλιανός Στρατός, ο χιλιανός Στρατός, ο Στρατός του Πακιστάν, ο Στρατός της Σιγκαπούρης, ο Στρατός του Κατάρ, οι Συνοριοφύλακες του Βασιλείου Σαουδικής Αραβίας, η Αστυνομία της Ιαπωνίας και βέβαια οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

"Θύελλα" κατά του Βερολίνου για την πολιτική λιτότητας ξεσηκώνεται στην Ευρώπη - Μπορεί να σωθεί η Ελλάδα;


Σε ανοιχτή σύγκρουση με το Βερολίνο για την πολιτική λιτότητας που επιχειρεί να επιβάλλει, βρίσκονται πλέον πολλές χώρες της Ευρώπης. Αυτό δείχνουν τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών σε Ισπανία και Πορτογαλία, οι περιφερειακές εκλογές στη Γαλλία και βεβαίως οι τακτικές πλέον επιθέσεις του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι στην Άνγκελα Μέρκελ και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Βεβαίως, κατά της πολιτικής λιτότητας είναι και η Ελλάδα που έχει “ματώσει” από τα μνημόνια, αλλά και η Κύπρος.

Ο άνεμος αυτός που φυσάει δείχνει να φέρνει αλλαγές στην Ευρώπη, αλλά το ζητούμενο είναι πότε αυτές θα γίνουν. Στην Ελλάδα η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα δεν θα μπορέσει να σταθεί για πολύ ακόμη δεδομένης της ισχνής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που διαθέτει και των σκληρών μέτρων που έχει ακόμη να περάσει. Μία απόφαση για το χρέος ίσως να της έδινε ανάσες, αλλά η Γερμανία με τους δορυφόρους της ανθίσταται.

Αυτό έδειξε η αναβολή του παράλληλου προγράμματος στην οποία υποχρεώθηκε άρον άρον η κυβέρνηση υπό την απειλή των δανειστών πώς δεν θα καταβάλει τη δόση του 1 δισ. ευρώ, για την οποία ψηφίστηκαν ένα σωρό προαπαιτούμενα μέτρα. Αυτό έδειξε και η σκληρή επίθεση του πολύ κ. Σόιμπλε όταν ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για μη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Πολλοί όμως στην Ευρώπη λένε πώς η πολιτική που επιβάλει εδώ και χρόνια το Βερολίνο δεν μπορεί να συνεχιστεί. Οι λαοί έχουν εξαντληθεί, οι κοινωνίες συνθλίβονται και απειλείται η σταθερότητα και όχι μόνο η οικονομική πλέον.

Το παράδειγμα της Ισπανίας είναι ενδεικτικό. Ο Μαριάννο Ραχόι, ο φανατικός υποστηρικτής της κυρίας Μέρκελ υπέστη ένα σοκ την Κυριακή βλέποντας τα ποσοστά του κόμματος του να καταποντίζονται. Ήταν αυτός που πίστεψε, όπως και Αντώνης Σαμαράς πώς εφαρμόζοντας την πολιτική λιτότητας θα τον ανταμείψει το Βερολίνο. Αμ δε. Οι Ισπανοί καταδίκασαν αυτή την πολιτική και πλέον είναι αδύνατο για τον κ. Ραχόι, αν και κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση, να σχηματίσει κυβέρνηση.

Οι σοσιαλιστικές επισημαίνουν πώς δεν πρόκειται να στηρίξουν το Λαϊκό Κόμμα, ενώ οι τρίτοι Podemos ανεβάζουν τους τόνους και δηλώνουν πώς “προτεραιότητα μας είναι η προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας της Ισπανίας”.

"Το μήνυμά μας προς την Ευρώπη είναι σαφές. Η εθνική κυριαρχία είναι η προτεραιότητα για εμάς σε ότι αφορά την οργάνωση του πολιτικού συστήματος. Η Ισπανία δεν είναι ποτέ πια στην περιφέρεια της Γερμανίας", είπε ο Πάμπλο Ιγκλέσιας και συμπλήρωσε πώς “θα εργαστούμε για να ανακτήσει την έννοια της η φράση εθνική κυριαρχία στη χώρα μας”.

Μας θυμίζει κάτι αυτό; Βεβαίως την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας με τα τρία μνημόνιο και τη συνέχιση του εγκλήματος με το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων που πάει να δημιουργηθεί. Πολλοί το ονομάζουν και Κατοχικό Ταμείο.

Και δεν είναι μόνο οι εκλογές στην Ισπανία. Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, που υπερασπίστηκε μαζί με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ τον Αλέξη Τσίπρα στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές εξαπέλυσε νέα επίθεση με στόχο τη Γερμανία.

“Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε εάν η Ευρώπη θα συνειδητοποιήσει τώρα ότι η κοντόφθαλμη πολιτική της οικονομικής αυστηρότητας και της λιτότητας δεν οδηγεί πουθενά", σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ρέντσι με αφορμή και την πτώση κατά 10 σχεδόν μονάδες των ποσοστών του ισπανικού Λαϊκού Κόμματος.

"Όπως ήδη συνέβη στην Ελλάδα και την Πορτογαλία, οι κυβερνήσεις που εφαρμόζουν σκληρά μέτρα λιτότητας… είναι καταδικασμένες να χάνουν την πλειοψηφία τους", ανέφερε ο Ρέντσι σε ένα email που έστειλε στους υποστηρικτές του κόμματος του. "Αυτές οι πολιτικές δεν βοηθούν του πολίτες της Ευρώπης και τιμωρούν εκείνους που τις ακολουθούν", πρόσθεσε.

"Δεν μάχομαι κατά της Ευρώπης, όπως κάποιοι έγραψαν. Παλεύω για την Ευρώπη, αλλά μια κοινωνική Ευρώπη που υποστηρίζει τον πολιτισμό, την καινοτομία και την εργασία. Όχι μια Ευρώπη μόνο των αριθμών, των παραμέτρων και των δεσμεύσεων" κατέληξε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Οι παρεμβάσεις του το τελευταίο διάστημα κατά της Γερμανίας, με αφορμή τόσο την οικονομική πολιτική όσο και την πολιτική αντιμετώπισης του μεταναστευτικού προβλήματός είναι “φαρμακερές” και βεβαίως με μεγάλη σημασία, καθώς η Ιταλία είναι η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης και το χρέος της είναι τεράστιο.

Άλλα δύο παραδείγματα είναι η αύξηση των ποσοστών της δεξιάς υπό την Μαρίν Λεπέν στη Γαλλία, που καταδικάζει την πολιτική λιτότητας και την πολιτική στο πρόβλημα της μετανάστευσης και βεβαίως η καταδίκη του πραξικοπήματος που επιχείρησαν οι Βρυξέλλες στην Πορτογαλία. Οι πολίτες έστειλαν στην αντιπολίτευση την κυβέρνηση Κοέλιο στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στους δανειστές: “Δεν πάει άλλο”.

Και στο σημείο αυτό να σημειωθεί πώς οι δανειστές, σύσσωμοι, ανέφεραν ως παράδειγμα την Πορτογαλία και ζητούσαν από την Ελλάδα να σκύψει και άλλο το κεφάλι. Το έκανε και η κυβέρνηση Τσίπρα, αλλά τώρα διαπιστώνει πώς δεν θα έχει και αυτή ευτυχές τέλος, όπως δεν είχε αυτή των Σαμαρά-Βενιζέλου, αν συνεχίσει να εφαρμόζει μνημόνια.

Ο κ. Τσίπρας σαφώς και περιμένει να φυσήξει ο “αντιγερμανικός” άνεμος στην Ευρώπη για να αλλάξει η πολιτική που εφαρμόζεται, αλλά το μεγάλο ερώτημα είναι αν θα προφτάσει να σώσει το... καραβάνι από τα “σκυλιά” των δανειστών που απειλούν να κατασπαράξουν ότι έχει μείνει στην ιδιοκτησία των Ελλήνων και του ελληνικού Δημοσίου.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Για ύποπτες συναλλαγές 10 δισ. δολαρίων ερευνάται η Deutsche Bank


Ύποπτες συναλλαγές ύψους 4 δισ. δολαρίων εντόπισε η Deutsche Bank σε επιχειρήσεις της στην Ρωσία καθώς και το ποσό των 6 δισ. δολαρίων από εικονικές συναλλαγές (mirror trading) των πελατών.

Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με δημοσίευμα του αμερικανικού πρακτορείου Bloomberg, ότι η τράπεζα, η οποία έχει την έδρα της στη Φρανκφούρτη έχει προχωρήσει σε συναλλαγές ύψους 10 δισ. δολαρίων που δεν έχουν ελεγχθεί για "ξέπλυμα μαύρου χρήματος", εξαιτίας της κίνησης κεφαλαίων από πελάτες που κρατούσαν χρήματα στη Ρωσία.

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας μοιράστηκε τις διαπιστώσεις αυτές με τις διεθνείς αρχές τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg. Οι εισαγγελείς των ΗΠΑ είχαν αναφέρει προηγουμένως ότι εξετάζουν κατά πόσο οι εικονικές συναλλαγές της Deutsche Bank μπορεί να μας έχουν παραβιάσει τους κανόνες για την προστασία από το ξέπλυμα χρήματος. Παράλληλα, αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν επίσης ενημερωθεί για τις ύποπτες συναλλαγές.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τα Χριστούγεννα καταργήθηκαν..

   Όχι, δεν αναβλήθηκαν.
Καταργήθηκαν.

Εκτός απ' τα μικρά παιδιά που έχουν άγνοια κινδύνου, και άγνοια μέλλοντος,
..κανείς άλλος δεν αισθάνεται την παραμικρή χαρά για τούτες τις γιορτές του τέλους του έτους.
Τα πικρά χαμόγελα έχουν αντικαταστήσει το γέλιο των εορτών, και το
κούνημα του κεφαλιού τις εορταστικές ευχές.

Τί ακριβώς να χαρείς και τί να ευχηθείς σε μία κατεστραμμένη χώρα, σε έναν λαό τελειωμένο και υπόδουλο.
Οποιαδήποτε εκφορά ευχής, ακόμη και ''για το καλό'', ή ''για να μας πάει καλά'', αποτελεί μέγιστη υποκρισία, και ενσυνείδητη εγκληματική προς τον εαυτό μας αποφυγή της πραγματικότητας.

Δεν έχουμε κανέναν λόγο να χαρούμε, και κανέναν λόγο να κάνουμε διάλλειμα απ' την δυστυχία μας και την ζοφερή πραγματικότητα.
Γιατί όσον καιρό εμείς θα κάνουμε εορταστικό διάλλειμα ψεύτικων ελπίδων, άχρηστων ευχών, για να ζήσουμε στο ''ροζ συννεφάκι'' των ''Καλών Χριστούγεννων και Ευτυχισμένων των νέων ετών'',
..έχει κανείς καμία αμφιβολία, πως το σύστημα, η εξουσία, οι''εταίροι'' τοκογλύφοι, οι τράπεζες δεν θα συνεχίσουν να απεργάζονται το κακό μας, την ολική καταστροφή μας;
Θα σταματήσουν να τρέχουν οι φόροι κι οι ανατοκισμοί;
Δεν θα τρέχουν οι κάθε είδους προθεσμίες, και δεν θα επιβληθούν πρόστιμα;
Θα πάρουν παράταση οι πλειστηριασμοί, το ξήλωμα των εκατό δόσεων, η κατάργηση του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά;
Θα σταματήσουν τράπεζες και εφορία να στέλνουν απειλητικά ραβασάκια εν μέσω εορτών, για να μας περιμένουν στην γωνία με την αρχή του καινούργιου χρόνου, πως τάχα αυτοί μας ειδοποίησαν,
..αλλά εμείς δεν υπήρξαμε ''συνεργάσιμοι'';

Δεν υπάρχει κανένα ''καλό των ημερών''.
Το καλό των ημερών τρέχει και μας φέρνει όλο και πιό κοντά στον κακό μας τον καιρό.
Και δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να γιορτάσουμε για ο,τιδήποτε φέτος.
Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να δώσουμε ψεύτικες ελπίδες ο ένας στον άλλο, και ειδικά στα παιδιά μας.
Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να τους προσφέρουμε τρείς μέρες κουτσής κι επίπλαστης χαράς,
..για να τα ξυπνήσουμε αύριο στην χωματερή των μνημονίων, της ανεργίας, της φτώχειας, της απελπισίας.

Δεν έχουμε παρά ένα δικαίωμα:
Να μην χαρούμε για τίποτα μέχρι να επαναστατήσουμε,
..και μέχρι να σύρουμε τους προδότες στην καταδίκη.

Όταν θα γίνει αυτό, τότε θα ξαναέχουμε δικαίωμα στα Χριστούγεννα και στην ελπίδα για ένα Νέο Έτος.
Ο χρόνος τρέχει εναντίον μας,
..και υπέρ των εγκληματιών προδοτών!..


Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στο στόχαστρο του ΥΠΟΙΚ δάνεια τραπεζιτών - Οσμή νέου σκανδάλου απο τα «κεφάλια» των τραπεζών


Στο στόχαστρο του ΥΠΟΙΚ δάνεια τραπεζιτών - Οσμή νέου σκανδάλου απο τα «κεφάλια» των τραπεζών 

Τα δάνεια που έχουν χορηγήσει οι ελληνικές τράπεζες στα μέλη των διοικητικών τους συμβουλίων και σε συνδεδεμένα προς αυτά πρόσωπα θέτουν στο "μικροσκόπιό" τους το Υπουργείο Οικονομικών αλλά και ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (SSM). 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών μέσω των εκπροσώπων του Δημοσίου στα δ.σ των τραπεζών έχει ζητήσει να ενημερωθεί για τα δάνεια που έχουν λάβει τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των τραπεζών, τα μέλη της ανώτερης διοίκησης, καθώς και τους όρους χορήγησης (ύψος επιτοκίου, αξία εγγυήσεων κλπ). 

Στο ίδιο μήκος κύματος έχει ήδη κινηθεί και ο SSM ο οποίος έχει αποστείλει απευθείας στις διοικήσεις των τραπεζών σχετικό ερωτηματολόγιο. Στόχος είναι να γίνει πλήρης χαρτογράφηση της "ευαίσθητης" αυτής κατηγορίας χορηγήσεων, καθώς για κάποια από τα δάνεια αυτά οι τράπεζες έχουν προχωρήσει στην αναδιάρθρωση τους προκειμένου να "διευκολύνουν" τους δανειολήπτες, ήτοι τους ίδιους τους τραπεζίτες, για την αποπληρωμή τους. 

Τα συγκεκριμένα δάνεια είχαν καταγραφεί και αξιολογηθεί από την Black Rock, η οποία είχε πραγματοποιήσει τον έλεγχο των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, Εθνική Πειραιώς Alpha Bank και Εurobank πριν από την πρώτη ανακεφαλαιοποίηση τους το 2013. Στη διάρκεια εκείνου του ελέγχου των σχετικών φακέλων, είχε προκύψει ότι τα δάνεια είχαν χορηγηθεί σε τραπεζίτες και συνδεδεμένα πρόσωπα για αγορές ακινήτων, οικοπέδων αλλά και σκαφών. Όμως, έκτοτε τα δεδομένα έχουν μεταβληθεί. Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα δανείου που έχει χορηγηθεί σε κορυφαίο στέλεχος τράπεζας για την αποπληρωμή του ΕΝΦΙΑ, τη στιγμή που το ίδιο εμφανίζεται να έχει βγάλει στο εξωτερικό περίπου 8 εκατ. ευρώ. Το συνολικό ύψος των δανείων αυτών κρατήθηκε επτασφράγιστο μυστικό στην ΤτΕ. 

Αντίθετα στην Κύπρο τα ευρήματα του ελέγχου δύο τραπεζών, της Τράπεζας Κύπρου και της Λαϊκής, διέρρευσαν τελικά στον Τύπο. Όπως προέκυψε τα δάνεια που είχαν λάβει τα μέλη των δ.σ των δύο αυτών τραπεζών άγγιξαν το 1 δισ. ευρώ το 2011. Το ποσό αυτό αντιστοιχούσε στο 20% του συνόλου των χορηγήσεων σε ολόκληρη την οικονομία. Η συνέχεια για πολλά από τα δάνεια αυτά δόθηκε στα δικαστήρια καθώς όπως προέκυψε είχαν χορηγηθεί με ανεπαρκείς εγγυήσεις ή με προκλητικά ευνοϊκούς όρους. 

Στην Ελλάδα όπου το Δημόσιο έχει δανειστεί περίπου 50 δισ. ευρώ για τη σωτηρία των τραπεζών τα δάνεια που έχουν χορηγηθεί στους τραπεζίτες είτε με τη μορφή σύνθετων χρηματοδοτικών διευκολύνσεων (credit facilities) είτε με συνήθεις όρους. Η εξέταση των όρων με τους οποίους έχουν χορηγηθεί τα δάνεια αυτά αποτελεί το πρώτο βήμα για την βελτίωση τραπεζικής διακυβέρνησης (banking governance), η οποία αποτελεί μέτρο για το οποίο η Κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να υλοποιήσει στο νέο Πρόγραμμα που συμφωνήθηκε με τους δανειστές το περασμένο καλοκαίρι. Μάλιστα προς την κατεύθυνση αυτή έχουν ασκηθεί ισχυρές πιέσεις κυρίως από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ενόψει και της αξιολόγησης των διοικήσεων που προβλέπει ο νέος Νόμος για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Το 2017 ξεκινά το έργο υποθαλάσσιας διασύνδεσης Ισραήλ - Κύπρου και Ελλάδας



Το νέο έργο διασύνδεσης των ηλεκτρικών δικτύων Ισραήλ-Κύπρου και Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί από το 2017 έως 2022 μέσω υποθαλάσσιου καλωδίου, με την ονομασία «EuroAsia InterConnector».

Τα έργα για το αρχικό καλώδιο διασύνδεσης Ισραήλ-Κύπρου μήκους 329 χιλιομέτρων αναμένεται να ξεκινήσουν κατά το 2017 και να ολοκληρωθούν το 2019. Στη δεύτερη φάση θα συνδεθεί η Κρήτη με την Αττική και την ηπειρωτική Ελλάδα κατά το 2020 και η τρίτη και τελική φάση θα συνδέσει το καλώδιο από την Κύπρο στην Κρήτη ενόψει της πλήρους υλοποίησης της «ενεργειακής λεωφόρου» μέχρι το 2022.Το αναμενόμενο κόστος του έργου κατά την πρώτη και δεύτερη φάση ανέρχεται στο 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ και θα αναληφθεί πλήρως από τον οργανισμό EuroAsia Interconnector.

Πρόκειται για μια μελέτη τεχνικού σχεδιασμού, μια μελέτη αναγνώρισης της βέλτιστης όδευσης του καλωδίου και μια μελέτη εκτίμησης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, οι οποίες αναμένεται να περατωθούν κατά τη διάρκεια του 2016.

Μάλιστα ο πρέσβης της Ελλάδας, Ηλίας Φωτόπουλος, μετέφερε μήνυμα του Υπουργού Ενέργειας της Ελλάδας, Πάνου Σκουρλέτη για τη σημασία του έργου για τη Ελλάδα και ότι η ελληνική κυβέρνηση το στηρίζει ολόψυχα. Υπολογίζεται ότι το αναμενόμενο Κοινωνικό Οικονομικό Όφελος του EuroAsia Interconnector θα ανέλθει στα 10 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι το έργο αφορά στην κατασκευή υποθαλάσσιου καλωδίου, μήκους 1.518 χιλιομέτρων, το οποίο θα διασυνδέσει τα ηλεκτρικά δίκτυα του Ισραήλ, της Ελλάδας και της Κύπρου με την ηπειρωτική Ευρώπη. Ανακοινώθηκε τον Ιανουάριο του 2012 και θα έχει την ικανότητα να μεταφέρει 2.000 MW προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, θέτοντας έτσι τέρμα στην ενεργειακή απομόνωση του Ισραήλ, της Κύπρου και περιοχών της Ελλάδας. Ο οργανισμός EuroAsia Interconnector ανέθεσε επίσημα τη διεξαγωγή τριών μελετών στις ιταλικές εταιρείες CESI S.p.A. και GAS S.r.l., κατά τη διάρκεια τελετής στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Λευκωσία.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ρέντσι: Όσοι στην Ευρωζώνη ακολουθούν πολιτικές λιτότητας χάνουν τη θέση τους

Οι υποκινούμενες από το Βερολίνο πολιτικές λιτότητας στην Ευρωζώνη φουντώνουν τις φλόγες του λαϊκισμού, οδηγώντας σε πολιτική παράλυση και εκλογικές ήττες των κυβερνήσεων της Ευρωζώνης που ακολουθούν τις πολιτικές αυτές, δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι σε συνέντευξη που έδωσε στους Financial Times.

«Δεν ξέρω τι θα γίνει με τον φίλο μου Μαριάνο (Ραχόι), αλλά ξέρω ότι όσοι ήταν στην εμπροσθοφυλακή αυστηρών πολιτικών χωρίς ανάπτυξη έχασαν τη θέση τους», είπε ο Ρέντσι, προσθέτοντας: «Συνέβη στη Βαρσοβία, αν και οι συνθήκες εκεί ήταν πολύ ιδιαίτερες, συνέβη στην Αθήνα, συνέβη στη Λισαβόνα. Θα δούμε τι θα συμβεί στη Μαδρίτη».

Ο Ρέντσι επέκρινε αυτό που θεωρεί ως δύο μέτρα και σταθμά κατά της Ιταλίας και συχνά υπέρ της Γερμανίας. Μία τέτοια περίπτωση, ανέφερε, είναι η κατασκευή ενός δεύτερου αγωγού, που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από τη Ρωσία στη Γερμανία, καθώς μάλιστα η ΕΕ αντιτάχθηκε στον Νότιο Αγωγό (South Stream) που θα μετάφερε αέριο από τη Ρωσία και ωφελούσε πιο άμεσα την Ιταλία.

«Λοιπόν, λέμε όχι στον Νότιο Αγωγό και μετά, εντελώς ξαφνικά, αθόρυβα, ανακαλύπτουμε ότι υπάρχει Βόρειος Αγωγός», δήλωσε, προσθέτοντας: «Ποιος αποφάσισε; Πρόκειται για επιλογή ενεργειακής πολιτικής της ΕΕ; Στο τραπέζι, όταν έθεσα το θέμα, μόνο η Γερμανία και η Ολλανδία το υποστήριξαν. Κατανοώ ότι πρόκειται για σημαντική δουλειά, δεν σκανδαλίζομαι, αλλά θέλω να δηλώσω ότι οι κανόνες είτε θα εφαρμόζονται για όλους ή για κανέναν».


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Γιατί η Μέρκελ θέλει το ΔΝΤ στο μνημόνιο παρόλο που ζητάει επιμήκυνση του χρέους ;

Του Τάσου Δασόπουλου

Εξαιρετικά δύσκολη αν όχι αδύνατη θα είναι η συνέχιση του ελληνικού προγράμματος με το ΔΝΤ «απενεργοποιημένο» στο ρόλο του απλού επόπτη χωρίς να μπορεί να επιβάλλει την άποψη του παρά την σχετική επιθυμία που εκφράζει σε κάθε ευκαιρία πλέον ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας.

Ως γνωστό το ταμείο έχει με την Ελλάδα πρόγραμμα που βρίσκεται σε ισχύ μέχρι και το τέλος Μαρτίου.

Έστω και αν έχει παγώσει τις πληρωμές του εδώ και ενάμιση χρόνο η σύμβαση που έχει υπογράψει με την Ελληνική Κυβέρνηση του δίνει την θέση του επόπτη που μπορεί να επιβάλλει την άποψη του ειδικά μετά την καθυστέρηση της πληρωμής εκ μέρους της Ελλάδας των δόσεων του Ιουνίου και του Ιουλίου.

Συνεπώς θα μπορεί να υποβάλλει ενστάσεις και να ζητήσει αλλαγές στα δημοσιονομικά θέματα και βασικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις όπως είναι το ασφαλιστικό το εργασιακό, το φορολογικό και οι απελευθερώσεις των αγορών προϊόντων και υπηρεσιών.

Δηλαδή τα θέματα που θέλει να περάσει όσο πιο δυνατόν πιο ανώδυνα η ελληνική κυβέρνηση.

'Ηδη η ομάδα του ταμείου βλέπει για το 2016 βλέπει ένα κενό της τάξης των 1,4 δις ευρώ περίπου 500 εκ ευρώ περισσότερα από το κενό των 900 εκ ευρώ που υπολογίζουν ΕΕ και ΕΚΤ για το 2016 εκτιμώντας μικρότερη απόδοση από τα μέτρα που έχουν ενσωματωθεί στον προϋπολογισμό.

Το ερώτημα που θεωρητικά υπάρχει είναι τι θα γίνει μετά το τέλος Μαρτίου, όταν το μόνο μέλημα του ΔΝΤ θα είναι να αποπληρώσει η Ελλάδα τα δάνεια ύψους περίπου 17 δις που θα έχουν απομείνει από τις σχετικές συμβάσεις του 2010 και του 2012.

Εκεί ελπίζει ο Έλληνας Πρωθυπουργός ότι θα υπάρξει η διάσταση απόψεων μεταξύ του Ταμείου και της ΕΕ σχετικά με την λύση που θα επιλεχθεί για την αναδιάρθρωση του χρέους και θα υπάρξει η ευκαιρία της αποχώρησης του.

Ο κ. Τσίπρας προσβλέπει και σε μια συμμαχία εντός της ΕΕ από εκπροσώπους των θεσμών της ΕΕ (όπως πχ ο πρόεδρος της Κομισιόν) που εμφανίζονται ενοχλημένοι από την θέση και την στάση του Ταμείου στα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Ακόμη κι έτσι όμως θα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Γερμανίας που επέμενε από το 2010 στην συμμετοχή ου ΔΝΤ στα προγράμματα διάσωσης πρώτα της Ελλάδας μετά της Ιρλανδίας της Πορτογαλίας και της Κύπρου.

Το Βερολίνο θέλει το ΔΝΤ παρόν σε μια προσπάθεια να μην επιτρέψει την πολιτικοποίηση των προγραμμάτων που με την σειρά τους θα οδηγήσουν στην αποτυχία τους.

Το κακό είναι ότι από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς που εμπλέκονται με το πρόγραμμα της Ελλάδας τόσο ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας κ. Κλάους Ρέγκλινγκ όσο και ο πρόεδρος της ομάδας εργασίας κ Τόμας Βίζερ έχουν ταχθεί παραπάνω από μια φορές υπέρ της παραμονής του ΔΝΤ.

Μάλιστα ο κ. Ρέγκλινγκ σε πρόσφατη συνέντευξή του εκτίμησε ότι υπάρχει σύγκλιση της ΕΕ με το ΔΝΤ ακόμη και για την λύση που θα δοθεί για το χρέος της Ελλάδας.

Μάλιστα σε άλλες δηλώσεις άφησε να εννοηθεί ότι το ΔΝΤ μπορεί να συμμετέχει ακόμη και αν δεν χρηματοδοτήσει το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας.

Το δικαίωμα αυτό έχει εδραιωθεί από την δανειακή σύμβαση που υπογράφηκε από τον περασμένο Αύγουστο και προβλέπει ότι στα προγράμματα διάσωσης το ΔΝΤ μπορεί να συμμετέχει όποτε το χρειαστεί ο μηχανισμός και να εκφράζει γνώμη για την υλοποίηση των προγραμμάτων αλλά και για την δανειοδότηση της Ελλάδας.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Προς το αρχείο η δικογραφία για τις καταγγελίες στήριξης του #NAI από μερίδα του Τύπου

Για την «τύχη» της δικογραφίας θα αποφανθεί ο εισαγγελέας Εφετών στον οποίο διαβιβάζεται

Σε εισαγγελέα Εφετών αναμένεται να διαβιβαστεί σήμερα η δικογραφία που είχε σχηματιστεί τον περασμένο Ιούλιο με αφορμή καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες τηλεοπτικοί σταθμοί και άλλα ΜΜΕ, παραβίασαν την εκλογική νομοθεσία με τον τρόπο που χειρίστηκαν δημοσιογραφικά το θέμα του δημοψηφίσματος.

Η σχετική δικογραφία αποστέλλεται στον εισαγγελέα, για έγκριση αρχειοθέτησης, δεδομένου ότι ο εισαγγελέας που είχε χειριστεί την υπόθεση είχε εκτιμήσει πως οποιαδήποτε παρέμβαση στο όλο θέμα θα συνιστούσε παραβίαση των άρθρων 2, 5 και 14 του Συντάγματος (περί ελεύθερη προσωπικής ελευθερίας και ελευθερίας του Τύπου, κ.λπ.) αλλά και παραβίαση των σχετικών διατάξεων της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).

Υπενθυμίζεται ότι ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Ηλίας Ζαγοραίος, τον περασμένο Ιούλιο είχε διατάξει για το θέμα αυτό, προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί και άλλα ΜΜΕ παραβίασαν την εκλογική νομοθεσία με τον τρόπο που χειρίστηκαν το θέμα του δημοψηφίσματος. Ακόμη, ερευνήθηκε αν διαπράχθηκαν τα αδικήματα της απόπειρας επηρεασμού των ψηφοφόρων και της απόπειρας νόθευσης εκλογικού αποτελέσματος.

Η δικογραφία σχηματίστηκε μετά από έγγραφες καταγγελίες που έφτασαν στα χέρια της Δικαιοσύνης.

Πλέον, τον τελικό λόγο για την «τύχη» της συγκεκριμένης δικογραφίας έχει ο αρμόδιος εισαγγελέας Εφετών.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Οι νέες συμμαχίες στην Μεσόγειο. Ισραήλ - Τουρκία, Ελλάδα - Παλαιστίνη

Περίεργες συμμαχίες στο γεωπολιτικό στρατόπεδο έχουν αρχίσει να διαφαίνονται στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου , οι οποίες θα καθορίσουν το μέλλον της Ελλάδας τόσο στα οικονομικά θέματα, όσο και στο θέμα της ΑΟΖ και στα θέματα ενέργειας .

Πριν λίγες μέρες είδαμε ότι το Ισραήλ υπέγραψε συμφωνία με την Τουρκία για εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και μόλις χθες η Ελληνική κυβέρνηση αναγνώρισε το Παλαιστινιακό κράτος επίσημα, που όπως είπε ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούτ Αμπάς : «Ενημέρωσα τον πρωθυπουργό για τα δεινά του λαού της Παλαιστίνης και την κατοχή της Παλαιστίνης από τους Ισραηλινούς».

Συγκεκριμένα

Για την συνεργασία Ισραήλ Τουρκίας 

Σε εξομάλυνση των σχέσεών τους οδηγούνται Τουρκία και Ισραήλ, πέντε χρόνια μετά την επίθεση ισραηλινών δυνάμεων στο τουρκικό πλοίο Μαβί Μαρμαρά που κατευθυνόταν στηΓάζα, με ακτιβιστές, κατά τη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκαν δέκα Τούρκοι υπήκοοι.

Αν οι προσπάθειες των δύο κυβερνήσεων καρποφορήσουν θα πρόκειται για σημαντικότατη γεωπολιτική εξέλιξη που πιθανόν να ανατρέπει και τους σχεδιασμούς των ελληνικών κυβερνήσεων που είχαν επενδύσει τα τελευταία χρόνια στις διμερείς σχέσεις Αθήνας – Τελ Αβίβ. Η συγκεκριμένη πολιτική επιλογή έγινε, μάλιστα, ιδιαίτερα εμφανής και κατά το πρόσφατο ταξίδι του πρωθυπουργού στο Ισραήλ όπου και συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα της ενέργειας και της ασφάλειας.

"Βρισκόμαστε κοντά στο τελικό πλαίσιο", είπε σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα ο Τούρκος αξιωματούχος, σημειώνοντας ότι έχει επιτευχθεί "συγκεκριμένη και θετική πρόοδος".

Από την πλευρά του ισραηλινός αξιωματούχος ανέφερε ότι οι δύο χώρες έχουν συμφωνήσει στο θέμα της αποζημίωσης των θυμάτων, καθώς επίσης και για την επιστροφή των πρεσβευτών τους στις θέσεις τους και την έναρξη διαπραγματεύσεων για την εξαγωγή ισραηλινού φυσικού αερίου στην Τουρκία. Έτσι, όλες οι δικαστικές διώξεις που έχει κινήσει η Τουρκία σε βάρος του Ισραήλ θα τερματιστούν

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του τουρκικού και ισραηλινού Τύπου η κυβέρνηση του Ισραήλ έχει συμφωνήσει σε σημαντικά αιτήματα της τουρκικής πλευράς και κυρίως στην αποζημίωση των θυμάτων της επιχείρησης εναντίον του στολίσκου. Το Τελ Αβίβ θα αποζημιώσει με 20 εκατομμύρια δολάρια τις οικογένειας των 10 νεκρών ενώ θα ζητήσει και ανοιχτά συγγνώμη για το επεισόδιο.

Οι εκτιμήσεις ξένων αναλυτών τείνουν στο συμπέρασμα ότι η συμφωνία μεταξύ στο δύο χωρών αποτελεί μέρος μίας συνολικότερης συνεργασίας με επίκεντρο τον ενεργειακό τομέα και την απεξάρτηση της Τουρκίας από τη Ρωσία.
Μάλιστα, την Πέμπτη η κυβέρνηση του Ισραήλ έδωσε το πράσινο φως για τη συνεργασία Ισραήλ και ΗΠΑ στην εκμετάλλευση μεγάλου κοιτάσματος φυσικού αερίου, που θα επιτρέψει στο Ισραήλ να προμηθεύει και άλλες χώρες στην περιοχή, ανάμεσα σε αυτές και την Τουρκία.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ισραηλινού Τύπου, η Άγκυρα θα απαγορεύσει την είσοδο στο έδαφός της του Σαλάχ αλ Αρούρι, ενός υψηλόβαθμου στελέχους της Χαμάς. Η πληροφορία, πάντως δεν επιβεβαιώνεται από τους τούρκους αξιωματούχους οι οποίοι σημειώνουν ότι δεν συζητήθηκαν συγκεκριμένα ονόματα τονίζοντας, παράλληλα, ότι αν τεθεί τέτοιο θέμα από την πλευρά του Ισραήλ, είναι πρόθυμοι να το συζητήσουν.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται σε μια περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη για την περιοχή και ενώ, μόλις χθες για πρώτη φορά υπήρξε συμφωνία στον ΟΗΕ για τη Συριακή κρίση. Επιπλέον, όπως σημειώνουν αναλυτές της περιοχής, δεν θα πρέπει να θεωρείται ξεκομμένη και από τις διεργασίες που γίνονται στην Κύπρο και που πιθανόν να οδηγήσουν σε δημοψήφισμα μέσα στο 2016.

Για την συνεργασία Ελλάδας Παλαιστίνης

Σε όλα τα δημόσια έγγραφα θα χρησιμοποιείται πλέον ο όρος «Παλαιστίνη» και όχι «Παλαιστινιακή Αρχή», ανακοίνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς.

Σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο αναγνώρισης του Παλαιστινιακού Κράτους από την Ελλάδα, ο Έλληνας πρωθυπουργός απάντησε: «Όταν ο χρόνος κριθεί κατάλληλος, η Ελλάδα θα προχωρήσει στα απαραίτητα βήματα. Ώς τότε, εμείς θα κρίνουμε πώς η Ελλάδα θα παίξει εποικοδομητικό ρόλο στη διαδικασία επίλυσης του Παλαιστινιακού ζητήματος».

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι συζήτησαν για τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ελλάδα ως πυλώνας σταθερότητας και ως γέφυρας διαλόγου και συνεργασίας στην περιοχή και συμπλήρωσε ότι η Ελλάδα «δεσμεύεται ενεργά για την προώθηση μιας λύσης δύο κρατών που θα διασφαλίζει την εγκαθίδρυση ενός βιώσιμου, ενιαίου εδαφικά, ανεξάρτητου και κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους επί τη βάση των συνόρων του 1967 και με πρωτεύουσα τα ανατολικά Ιεροσόλυμα, ενός κράτους που θα συνυπάρχει ειρηνικά και με ασφάλεια με το Ισραήλ». Τόνισε επίσης τη σημασία «που αποδίδουμε στον άμεσο τερματισμό των εποικισμών και τον σεβασμό του ιστορικού status quo των Ιερών Τόπων».

Συμπλήρωσε ότι είχαν την ευκαιρία από κοινού να καταδικάσουν την τρομοκρατία και να υπογραμμίσουν την επιτακτική ανάγκη να αρχίσει μια ουσιαστική, αξιόπιστη ειρηνευτική διαδικασία, με ξεκάθαρο όμως πολιτικό ορίζοντα. Μια διαδικασία που, όπως είπε ο κ. Τσίπρας, θα δώσει ξανά ελπίδα στον παλαιστινιακό λαό, αλλά και στον ισραηλινό λαό, για ένα καλύτερο αύριο για την ειρηνική συνύπαρξη δύο λαών στην ίδια περιοχή.

Ακόμη, είπε ότι τόνισαν στο πλαίσιο αυτό «τη σταθερή και ισχυρή υποστήριξή μας στο πρόσωπο του προέδρου Αμπάς, ενός ανθρώπου που είναι σε θέση να προωθήσει δυναμικά αυτή τη διαδικασία».

Υπογράμμισαν παράλληλα τη σημασία που έχει για την περιοχή η δίκαιη και βιώσιμη επίλυση του Κυπριακού επί τη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ. Πρόσθεσε ότι συμφώνησαν πως η Ελλάδα ως ευρωπαϊκή και ως μεσογειακή χώρα, και πέρα της παραδοσιακής φιλίας που έχει με τον παλαιστινιακό λαό, έχει τη δυνατότητα να αναπτύσσει σχέσεις με χώρες στην ευρύτερη περιοχή, και ιδιαίτερα σχέσεις με το Ισραήλ, έχει τη δυνατότητα να παίζει εποικοδομητικό ρόλο γεφύρωσης των διαφορών πάντοτε στα πλαίσια της προσπάθειας να βρεθεί μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο παλαιστινιακό πρόβλημα.

Για την απόφαση για χρήση του όρου «Παλαιστίνη» από το σύνολο της ελληνικής δημόσιας διοίκησης, έκανε λόγο για ενέργεια και μήνυμα με ιδιαίτερο συμβολισμό. Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι από εδώ και στο εξής σε όλα τα δημόσια έγγραφα του ελληνικού κράτους θα χρησιμοποιείται ο όρος «Παλαιστίνη» και όχι ο όρος «Παλαιστινιακή Αρχή».

Ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι η επίσκεψη του προέδρου της Παλαιστίνης θα συνδυαστεί με το ψήφισμα του ελληνικού κοινοβουλίου, που είναι ομόφωνο και που τάσσεται υπέρ της αναγνώρισης του παλαιστινιακού κράτους.

Αμπάς: Αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία

«Ο λαός μας και τα εδάφη μας χρειάζονται υπεράσπιση από τη διεθνή κοινότητα για έχουμε ελευθερία και δημοκρατία, όπως έχουν και οι άλλοι λαοί» δήλωσε Μαχμούντ Αμπάς. «Αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία για να υπάρξει ειρήνευση στην περιοχή και επίλυση του Παλαιστινιακού» είπε και ευχαρίστησε τον Αλέξη Τσίπρα για την πρόσκληση να επισκεφθεί την Ελλάδα.

Υπογράμμισε ότι εκτιμά βαθύτατα τη στήριξη προς τον παλαιστινιακό λαό και ευχαρίστησε τα κόμματα για το ομόφωνο ψήφισμα της Βουλής.

Στη συνέχεια, χαρακτήρισε εποικοδομητικές τις συνομιλίες με τον Αλέξη Τσίπρα για την ενδυνάμωση των σχέσεων των δύο πλευρών και για τη δημιουργία διϋπουργικής επιτροπής. «Ενημέρωσα τον πρωθυπουργό για τα δεινά του λαού της Παλαιστίνης και την κατοχή της Παλαιστίνης από τους Ισραηλινούς» είπε και υπογράμμισε την ανάγκη για ειρήνευση, για την ακύρωση της κατοχής και του εποικισμού, για την απελευθέρωση των αιχμαλώτων από τους Ισραηλινούς και για την επιστροφή στην Παλαιστίνη των προσφύγων.Θέλουμε ειρήνευση με τους γείτονες μας, Ισραηλινούς, με τα σύνορα του 1967, τόνισε και υπογράμμισε ότι η συνέχιση της κατοχής και του εποικισμού δεν μπορεί να φέρει θετικά αποτελέσματα. Ανέφερε επίσης ότι η Παλαιστίνη στηρίζει την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας να χτυπηθεί η τρομοκρατία και οι πηγές της.



http://www.diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Παρέμβαση 15 κατόχων Νόμπελ υπέρ της Ελλάδος

Πληθαίνουν οι φωνές από διεθνείς προσωπικότητες για τη στήριξη της Ελλάδος, ώστε να ληφθούν μέτρα τα οποία θα συμβάλουν να βγει γρήγορα η χώρα από την κρίση. Δεκαπέντε κορυφαίοι επιστήμονες του πλανήτη, κάτοχοι του βραβείου Νόμπελ, ανέλαβαν πρωτοβουλία, στέλνοντας επιστολή τόσο στις ευρωπαϊκές αρχές όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής με στόχο να εφαρμοστούν πολιτικές που θα οδηγήσουν την Ελλάδα στον δρόμο της ανάπτυξης.

Στην επιστολή τους οι δεκαπέντε νομπελίστες, αφού χαρακτηρίζουν την Ελλάδα γενέτειρα της δημοκρατίας και των ανθρώπινων αξιών, επισημαίνουν ότι η χώρα μας μαστίζεται από μία μακρά, συνεχή και βαθιά οικονομική κρίση που έχει επηρεάσει αρνητικά τις ζωές των Ελλήνων, τις υποδομές και το μέλλον της χώρας.

Οι κορυφαίοι επιστήμονες διαψεύδουν κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς διάφορων κύκλων περί δήθεν «τεμπέληδων Ελλήνων», σημειώνοντας ότι οι Έλληνες δουλεύουν σκληρά, είναι δημιουργικοί και εφευρετικοί και όπου εργάζονται σε χώρες του εξωτερικού διαπρέπουν, αποτελούν λαμπρό παράδειγμα επιστημονικής κατάρτισης και συμβάλλουν σημαντικά στην ανάπτυξη των χωρών όπου εργάζονται.

Σε ό,τι αφορά τον τομέα της έρευνας οι 15 νομπελίστες επισημαίνουν ότι η Ελλάδα διαθέτει ισχυρά ερευνητικά κέντρα, τα οποία κατατάσσονται σε υψηλό επίπεδο για την παραγωγική τους έρευνα, με εξαίρετο ανθρώπινο δυναμικό, παρά τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η κρίση με ελλείψεις, τόσο σε κονδύλια όσο και σε υποδομές, γεγονός που αναγκάζει κορυφαίους Έλληνες επιστήμονες να αναζητήσουν την τύχη τους σε χώρες του εξωτερικού.

Στην επιστολή τους οι 15 τονίζουν ότι στόχος της πρωτοβουλίας τους είναι να συμβάλλει θετικά στις σημαντικές αποφάσεις που λαμβάνονται αυτή τη στιγμή για την Ελλάδα, καθώς όπως υποστηρίζουν, η στήριξη της έρευνας και του εξαιρετικού ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτουν τα πανεπιστήμια και τα ερευνητικά κέντρα της χώρας μας, μπορούν να αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης και δίοδο εξόδου της από την κρίση.

Στο πλαίσιο αυτό, οι 15 κάτοχοι του βραβείου Νόμπελ καλούν τις ηγεσίες της Ευρώπης και της Αμερικής να αναλάβουν δράσεις για να επιστρέψει σύντομα η Ελλάδα σε συνθήκες ανάπτυξης και ευημερίας. Εκτιμούν επίσης ότι τα μέτρα λιτότητας που έχουν επιβληθεί στη χώρα μας είναι σκληρά και άδικα για τους πολίτες και την ακαδημαϊκή κοινότητα, δεν οδηγούν πουθενά και καλούν την ευρωπαϊκή ηγεσία να προωθήσει πολιτικές που θα εμπεριέχουν την παράμετρο της ανάπτυξης, διαφορετικά, όπως υποστηρίζουν, θα είναι αναποτελεσματικές, θα αναχαιτίζουν την πρόοδο και θα οδηγούν σε περαιτέρω ύφεση.
Τέλος, καλούν την ΕΕ και την Αμερική να δείξουν τον απαραίτητο σεβασμό για όσα έχουν προσφέρει οι Έλληνες στον διεθνή πολιτισμό και να πάρουν μέτρα ώστε να εξαλειφθούν οι αιτίες που προκαλούν την ύφεση.
Η επιστολή, που υπογράφεται από τους 15 κορυφαίους επιστήμονες, επικεφαλής των οποίων είναι ο βραβευμένος με Νόμπελ φυσιολογίας/ιατρικής, καθηγητής Herald zur Hausen, εστάλη στον αναπληρωτή υπουργό Έρευνας και Καινοτομίας, Κώστα Φωτάκη, στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόλαντ Τουσκ.

Οι 15 νομπελίστες που συνυπογράφουν την επιστολή είναι οι παρακάτω:

1. Prof. James D. Watson, Βραβείο Νόμπελ Φυσιολογίας/Ιατρικής 1953
2. Prof. Peter Doherty, Βραβείο Νόμπελ Φυσιολογίας/Ιατρικής 1996
3. Prof. Elizabeth H. Blackburn, Βραβείο Νόμπελ Φυσιολογίας/Ιατρικής 2009
4. Prof. Gόnter Blobel, Βραβείο Νόμπελ Φυσιολογίας/Ιατρικής 1999
5. Prof. Εdmont H. Fischer, Βραβείο Νόμπελ Φυσιολογίας/Ιατρικής 1992
6. Prof. Jules A. Hoffman, Βραβείο Νόμπελ Φυσιολογίας/Ιατρικής 2011
7. Sir Richard Timothy (Tim) Hunt, Βραβείο Νόμπελ Φυσιολογίας/Ιατρικής 2001
8. Prof. Wolfgang Ketterle, Βραβείο Νόμπελ Φυσικής 2001
9. Prof. Yuan T. Lee, Βραβείο Νόμπελ Χημείας 1986
10. Prof. Robert, Lord May of Oxford, Βραβείο Σουηδικής Ακαδημίας Crafoord 1996
11. Prof. Roger D. Kornberg, Βραβείο Νόμπελ Χημείας 2006
12. Sir Richard J. Roberts, Βραβείο Νόμπελ Φυσιολογίας/Ιατρικής 1993
13. Prof. Hamilton O. Smith, Βραβείο Νόμπελ Φυσιολογίας/Ιατρικής 1978
14. Kurl Wόthrich, Βραβείο Νόμπελ Χημείας 2002
15. Prof. Albert Fert, Βραβείο Νόμπελ Φυσικής 2007

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://www.diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....