Διυλιστήριο: 09/11/15
ροη αναρτησεων

Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2015

Ο τουρισμός εκπλήσσει. Πάει για νέο ρεκόρ σε αφίξεις και έσοδα«Ο ελληνικός τουρισμός βαδίζει και φέτος ολοταχώς για νέο ρεκόρ σε αφίξεις και έσοδα. Μέσα στις αντιξοότητες, ελέω capital controls, όχι μόνο άντεξε αλλά και ξεπέρασε κάθε προσδοκία» δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΞενοδόχωνΓιάννης Ρέτσος.


Πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για έσοδα περίπου 14,5 δισ. ευρώ και αφίξεις 26 εκατομμύρια. Μάλιστα η παρούσα αυτή εξέλιξη οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό, όπως ανάφερε ο κ. Ρέτσος, στην άνθιση του οδικού τουρισμού, που φέτος πάτησε γκάζι και τροφοδότησε την Ελλάδα με 10 περίπου εκατομμύρια τουρίστες, με τις τουριστικές ροές ακόμα να συνεχίζονται. Μάλιστα, τα δεδομένα και για την επόμενη χρονιά (2016) δημιουργούν από τώρα χαμόγελα αισιοδοξίας.

Το μεγάλο στοίχημα για τη νέα τουριστική χρονιά, είναι πώς θα διαμορφωθεί η εικόνα του ελληνικού τουριστικού πακέτου μετά την αύξηση του ΦΠΑ, από το 6,5% στο 13% (διαμονή) και 23% (στην εστίαση). Ο κ. Ρέτσος σημείωσε ότι ένα μέρος της αύξησης θα το απορροφήσουν οι επιχειρήσεις, ενώ το υπόλοιπο θα περάσει στο τουριστικό πακέτο.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ποινική δίωξη σε Μαρκογιαννάκη για την υπόθεση ΓιακουμάκηΠοινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος, κατά δύο μελών της προηγούμενης διοίκησης της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων για την υπόθεση Γιακουμάκη άσκησε ο εισαγγελέας.

Δίωξη κατά του Χρήστου Μαρκογιαννάκη, για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος, άσκησε ο εισαγγελέας Ιωαννίνων στο πλαίσιο της υπόθεσης Γιακουμάκη.


Υπενθυμίζεται οτι ο κ. Μαρκογιαννακης είχε παρέμβει στον τότε διευθυντή της Σχολής για να μην τιμωρηθούν σπουδαστές απο την Κρήτη που είχαν προκαλέσει επεισόδια.

Άγνωστο αν οι εν λόγω σπουδαστές συνδέονται με την υπόθεση Γιακουμάκη. Αύριο, ο κ. Μαρκογιαννάκης, που είναι υποψήφιος βουλευτής, θα προβεί σε ανακοίνωση.

Παράλληλα, ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος κατά δύο μελών της προηγούμενης διοίκησης της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Έρχονται μειώσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗΕπισήμως στα αρμόδια όργανα της Ε.Ε. αμέσως μετά τις εκλογές πρόκειται να τεθεί αίτημα για τη δωρεάν χορήγηση δικαιωμάτων ρύπων στην ηλεκτροπαραγωγή, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε μείωση των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος σε ποσοστό 7-8%.


Η ελληνική πλευρά θα στηρίξει το αίτημά της στη μείωση του ΑΕΠ της Ελλάδας κάτω από το όριο του 60% του μέσου κοινοτικού όρου που προβλεπόταν ως δικαίωμα εξαίρεσης κάποιας χώρας από την εφαρμογή της οδηγίας το 2013 που κατήργησε τα δωρεάν δικαιώματα ρύπων και η οποία τίθεται υπό αναθεώρηση, το αμέσως επόμενο διάστημα.

Το ΑΕΠ της Ελλάδας το 2013, οπότε εφαρμόστηκε η οδηγία, ήταν στο 62% του μέσου ευρωπαϊκού όρου, με αποτέλεσμα να μην εξαιρεθεί όμως το ΑΕΠ της χώρας το 2014 ήταν κάτω από το 60% του μέσου ευρωπαϊκού όρου και συγκεκριμένα στο 59,7% και για αυτό ο κ. Παναγιωτάκης έθεσε το αίτημα για δωρεάν χορήγηση ρύπων στην ηλεκτροπαραγωγή.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η κατάργηση των δωρεάν δικαιωμάτων ρύπων το 2013 επιβάρυνε σημαντικά το λειτουργικό κόστος της ΔΕΗ και, ακολούθως, τα τιμολόγια στα οποία και μετακυλίστηκε κατά το μεγαλύτερο μέρος του.

Η δωρεάν χορήγηση δικαιωμάτων CO2, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΔΕΗ, μπορεί να επιφέρει μείωση της τάξεως του 7-8% στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ θα στηρίξει τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη της λιγνιτικής παραγωγής της επιχείρησης.

Ανταγωνιστικές χρεώσεις για μεγάλου μεγέθους επιχειρήσεις

Ο γενικός διευθυντής της Επιχείρησης, Λάζαρος Καραλάζος υποστήριξε ότι οι νέες τιμές της ΔΕΗ στη μέση και χαμηλή τάση εδράζονται σε τρεις άξονες:
Στην ανταμοιβή των οικιακών καταναλωτών που είναι συνεπείς στην εξόφληση των λογαριασμών τους για το 2015,
Στη μείωση των επαγγελματικών τιμολογίων των μεγάλων βιομηχανικών και εμπορικών εγκαταστάσεων στη μέση τάση
Στη μείωση των επαγγελματικών τιμολογίων στη χαμηλή τάση για μεγάλους καταναλωτές

Παράλληλα, υπενθύμισε τις νέες τιμολογιακές ευκαιρίες, όπως είχαν παρουσιαστεί τις προηγούμενες εβδομάδες:
Δημιουργία Νέου Εταιρικού Τιμολόγιου με την ονομασία «Εταιρικό Τιμολόγιο-Corporate» με ιδιαίτερα ανταγωνιστικές χρεώσεις για μεγάλου μεγέθους επιχειρήσεις και ομίλους που έχουν πανελλαδικά πολλά και διαφορετικά σημεία εξυπηρέτησης των πελατών τους.
Για πελάτες μέσης τάσης, επέκταση των ιδιαίτερα ανταγωνιστικών τιμολογίων ΒΜ1 και ΒΜ2 που αφορούν μεγάλες εμπορικές και βιομηχανικές επιχειρήσεις με ετήσιες καταναλώσεις ανά παροχή άνω των 13GWh και στις παροχές με ετήσιες καταναλώσεις άνω των 10GWh και μείωση των υπόλοιπων τιμολογίων ΒΓ,ΒΥ και ΒΧ.
Για πελάτες χαμηλής τάσης, μείωση του τιμολόγιου Γ22 για τους εμπορικούς και βιομηχανικούς πελάτες με ισχύ μεγαλύτερη από 25KVA.
Επιβράβευση συνεπών οικιακών πελατών, με επιστροφή του διπλάσιου της αξίας της πάγιας χρέωσης σε κάθε εκκαθαριστικό λογαριασμό για το έτος 2016, δηλαδή σε όσους έχουν εξοφλήσει εμπρόθεσμα τους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς του έτους 2015. Με αυτόν τον τρόπο, η επιχείρηση επιστρέφει περίπου 30.000.000 ευρώ στους συνεπείς καταναλωτές της.

Σημειώνεται ότι το νέο «Εταιρικό Τιμολόγιο-Corporate» διατίθεται από την 1η Σεπτεμβρίου 2015, ενώ οι μειώσεις στα τιμολόγια Μέσης και Χαμηλής Τάσης θα εφαρμοστούν από την 1η Οκτωβρίου 2015.

Ο κ. Καραλάζος επεσήμανε, επίσης ότι με το νέο πρόγραμμα διακανονισμών των οφειλών προς τη ΔΕΗ προβλέπεται αύξηση των μηνιαίων δόσεων από 36 έως και 100, ανάλογα με το ύψος της οφειλής, το είδος (οικιακοί, επαγγελματικοί καταναλωτές) και την κατάσταση των καταναλωτών-οφειλετών.

Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη προσφέρει τις αμοιβές από συναυλίες της για τους πρόσφυγες στα νησιά

Tις αμοιβές της από τρεις συναυλίες ανακοίνωσε σήμερα πως προσφέρει για έναν σημαντικό σκοπό, η Υπουργός Άλκηστις Πρωτοψάλτη. 

Η αναπληρωτής υπουργός Τουρισμού προσφέρει στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου τα χρήματα που θα έπαιρνε από τις συναυλίες της στο Βεάκειο, την Πάτρα και τον Μαραθώνα με σκοπό τα ποσά να πάνε για την αντιμετώπιση άμεσων αναγκών που προκύπτουν από τη συνεχώς αυξανόμενη ροή μεταναστών και προσφύγων προς τα νησιά και ιδίως στη Λέσβο. 

Κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα η κα Πρωτοψάλτη με την περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χρ. Καλογήρου δήλωσε «Οι εικόνες που αντικρίζουμε καθημερινά με συγκλονίζουν. Η κίνησή μου αυτή είναι το ελάχιστο που μπορώ να προσφέρω». 


http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Εγκρίθηκε το ψήφισμα του ΟΗΕ για το δημόσιο χρέος

Οι «βασικοί κανόνες» έλαβαν 136 θετικές ψήφου και έξι αρνητικές, ενώ 41 χώρες απείχαν της ψηφοφορίας.

Το ψήφισμα του ΟΗΕ, αν και μη δεσμευτικό, είναι πολιτικά φορτισμένο και αναμένεται να ασκήσει πιέσεις στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Βάσει του ψηφίσματος, πιστωτές και οφειλέτης πρέπει να συμπράττουν με καλή πίστη και συνεργασία, προκειμένου να φθάνουν σε μία αμοιβαία συμφωνία για την αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους.

Χώρες όπως οι ΗΠΑ, οι οποίες καταψήφισαν το ψήφισμα, υποστήριξαν ότι τέτοιου είδους συμφωνίες προκαλούν αβεβαιότητα στην παγκόσμια αγορά.

Πηγή:

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ή αυτοί ή εμείς δεν σημαίνει αποχή..

     Μεγάλη συζήτηση έχει ανοίξει στους αντιμνημονιακούς πολίτες περί αποχής από τις εκλογές.

Τεράστιο λάθος!
Αποχή σημαίνει μη συμμετοχή. Σημαίνει ότι αφήνει κανείς τους άλλους να αποφασίζουν γι αυτόν.
Και στην τωρινή περίπτωση που ο ''άλλος''
είναι οι μνημονιακοί ψηφοφόροι,
..το λάθος είναι ολέθριο.

Η αποχή βολεύει το σύστημα. Ανεβάζει τα ποσοστά του και τις έδρες στην Βουλή.
Αν για παράδειγμα ψηφίσουν -θεωρητικά- μόνον 2 στους 10, και ψηφίσουν δύο απ' τα μνημονιακά κόμματα, αυτά θα εμφανίζονται να έχουν ποσοστό 50% το καθένα αντί το πραγματικό 10% που έχει καθένα στο σύνολο των ψηφοφόρων, και θα πάρουν από 150 έδρες.
Αν όμως πάνε άλλοι τρείς και ψηφίσουν, ας πούμε δύο άλλα κόμματα και ένα ''λευκό'' ή άκυρο, τότε το κάθε κόμμα θα πάρει από 20% και από 75 έδρες έκαστο.

Πώς ξέρουμε τώρα ότι η αποχή δεν προέρχεται από τα συστημικά-μνημονιακά κόμματα;
Κατά τεκμήριο απέχει αυτός που είναι απογοητευμένος ή θυμωμένος.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση σκέφτεται να απέχει αυτός που απογοητεύτηκε που η αντιμνημονιακή του ψήφος τού Ιανουαρίου μετατράπηκε σε τρίτο μνημόνιο,
..κι αυτός που θύμωσε γιατί είδε το ''ΟΧΙ'' του στο δημοψήφισμα να μετατρέπεται ξεδιάντροπα σε ''ΝΑΙ σε όλα'',
..και θέλει να τιμωρήσει το σύστημα με την αποχή του.
Όμως στην πραγματικότητα τιμωρεί τον εαυτό του, και παραδίνει τα κλειδιά χωρίς μάχη στον εχθρό.

Η αποχή λοιπόν βολεύει ασυζήτητα το σύστημα και το μνημονιακό τόξο.
Η αποχή δεν είναι αντίδραση, δεν είναι διαμαρτυρία.
Θα μπορούσε να ήταν, αν ήταν ολοκληρωτική της τάξης του 80-90%! Όμως αυτά τα πράγματα δεν γίνονται.

Η αποχή δεν είναι αποψη. Διότι αποχή σημαίνει δεν συμμετέχω, δεν έχω άποψη.
Το λευκό είναι άποψη. Σημαίνει σας κρίνω όλους και δεν μου κάνει κανείς, είστε παλιάνθρωποι κι απατεώνες για τα μπάζα!
Ακόμη και το εσκεμμένο άκυρο είναι άποψη, γιατί σημαίνει αντίδραση, έμπρακτη αμφισβήτηση της διαδικασίας.

Όσο και να μας πονάει η κοροϊδία, το ψέμα, η αναλγησία κι η παλιανθρωπιά,
..που βιώνουμε συνεχώς εδώ και πέντε χρόνια μέχρι σήμερα,
..πρέπει να πάμε να ψηφίσουμε.
Δεν μπορεί να τους αφήσουμε να παίξουν μπάλα μόνοι τους, κι εμείς να βλέπουμε τα αποτελέσματα το βράδυ βρίζοντας απ' τον καναπέ μας.

Πρέπει να πάμε στην κάλπη. Κι ας ρίξουμε λευκό. Κι ας ρίξουμε εσκεμμένα άκυρο. Ή ας ψηφίσουμε ό,τι θέλουμε.
Αλλά να πάμε!

Πρέπει να καταλάβουν πως δεν τους παραδίνουμε την χώρα, έτσι, χωρίς αντίδραση.
Δεν θα γίνει ποτέ αυτό αμαχητί.
Θα πρέπει να περάσουν από πάνω μας. Κυριολεκτικά. Ή αυτοί, ή εμείς!
Κι αυτό μάλλον κοντεύει!..


Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....