Διυλιστήριο: 05/27/17
ροη αναρτησεων

Σάββατο, 27 Μαΐου 2017

Έπεσαν οι υπογραφές μεταξύ κυβέρνησης και Παναθηναϊκού για το Γουδή!Σπουδαία είδηση για τον Παναθηναϊκό, καθώς πριν από λίγο έπεσαν οι υπογραφές μεταξύ του Ερασιτέχνη και της κυβέρνησης για το γήπεδο στο Γουδή!

Σπουδαία είδηση για τον Παναθηναϊκό, καθώς πριν από λίγο έπεσαν οι υπογραφές μεταξύ του Ερασιτέχνη και της κυβέρνησης για το γήπεδο στο Γουδή!

Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Μπαλτάκος, νυν πρόεδρος του Συλλόγου και ο αναπληρωτής υπουργός περιβάλλοντος και ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, για λογαριασμό της κυβέρνησης, υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας, προκειμένου να υλοποιηθεί το μεγάλο όνειρο των χιλιάδων φίλων του «τριφυλλιού» και οι «πράσινοι» να αποκτήσουν το δικό τους σύγχρονο γήπεδο στο Γουδή.

Όλα αυτά, μια μέρα πριν από τη Γ.Σ. του Ερασιτέχνη, στην οποία θα συζητηθεί, εκτός των άλλων, και το γηπεδικό ζήτημα. Αν η Γ.Σ. δώσει τη συγκατάθεσή του, τότε όποιος κι αν είναι διοικητικός ηγέτης την επόμενη μέρα στον Σύλλογο θα έχει την υποχρέωση και τη δέσμευση να τρέξει το θέμα για το Γουδή.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΝ

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ ΥΠΕΝ και ΠΑΟ

Στο πλαίσιο του Σχεδίου Τετραπλής Ανάπλασης της Αθήνας υπογράφηκε σήμερα, Παρασκευή 26 Μαρτίου 2017, μνημόνιο συναντίληψης και συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου.

Το εν λόγω μνημόνιο υπέγραψαν εκ μέρους του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο Αν. ΥΠΕΝ, Σωκράτης Φάμελλος και εκ μέρους του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου, ο Πρόεδρος, Δημήτρης Μπαλτάκος.

Όπως είναι γνωστό, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχει αναλάβει την πρωτοβουλία εκπόνησης του Σχεδίου της Τετραπλής Ανάπλασης της Αθήνας, με στόχο την άμεση βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πρωτεύουσα, την προστασία του περιβάλλοντος, τη δημιουργία κοινωνικά ωφέλιμων υποδομών πρασίνου, αθλητισμού, αναψυχής και παράλληλα, τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και την τόνωση της οικονομίας και της απασχόλησης, μέσα από ένα σύνολο αστικών παρεμβάσεων μεγάλης κλίμακας.

Το μνημόνιο συναντίληψης και συνεργασίας προβλέπει δράσεις μεταξύ ΥΠΕΝ και ΠΑΟ για την εξυπηρέτηση αυτού του στόχου.

Σύμφωνα με περιεχόμενο του μνημονίου, στην περιοχή της Λεωφόρου Αλεξάνδρας όπου λειτουργεί ποδοσφαιρικό γήπεδο, προβλέπεται η δημιουργία αστικού πάρκου υπό την προϋπόθεση ότι θα έχει προηγηθεί η ανέγερση ποδοσφαιρικού γηπέδου και αθλητικών εγκαταστάσεων για τον Παναθηναϊκό Α.Ο. σε χώρο αποδοχής του ιδίου. Στο πλαίσιο αυτό, θα εξετάσει την πρόταση του Παναθηναϊκού Α.Ο. για ανέγερση των παραπάνω εγκαταστάσεων στην περιοχή Γουδή.

Επίσης, στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο πλευρών, συμφωνείται η άμεση συγκρότηση ομάδας εργασίας με πρωτοβουλία του Υπουργείου Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, στην οποία θα συμμετέχει , μαζί με όλους τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας και της Αυτοδιοίκησης α' και β΄ βαθμού και ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος εθελοντικά.

Η ομάδα εργασίας θα αναλάβει την ευθύνη να υποστηρίξει επιστημονικά, καθώς και σε επίπεδο τεκμηρίωσης του δημόσιου διαλόγου, το Σχέδιο της Τετραπλής Ανάπλασης.


Πηγή: www.skai.gr
https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο Παναθηναϊκός ζήτησε την παραχώρηση του ΟΑΚΑ για 49 χρόνια!Ο Διευθύνων Σύμβουλος της «πράσινης» ΚΑΕ, Παναγιώτης Τριαντόπουλος συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη όπου κατέθεσε αναλυτική μελέτη και πρόταση για τη παραχώρηση του ΟΑΚΑ για 49 χρόνια!

«Φουλ» για το κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων έβαλε η «πράσινη» ΚΑΕ, αφού ο Διευθύνων Σύμβουλος, Παναγιώτης Τριαντόπουλος είχε το μεσημέρι της Παρασκευής (26/5) συνάντηση με τον υφυπουργό αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη!

Η διοίκηση του Παναθηναϊκού κατέθεσε την αναλυτική μελέτη της ΚΑΕ και μια πλήρη πρόταση 250 σελίδων για την παραχώρηση του ΟΑΚΑ για 49 χρόνια! Η μελέτη είναι κάτι παραπάνω από εμπεριστατωμένη και περιλαμβάνει πλάνο ανάπτυξης του κλειστού των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, όπως επίσης και οικονομοτεχνική μελέτη, η οποία καταρτίστηκε με γνώμονα το μέγιστο δυνατό όφελος τόσο για την «πράσινη» ΚΑΕ, όσο και για το ελληνικό δημόσιο.

Συγκεκριμένα, οι αλλαγές που προβλέπει η πρόταση του των «πρασίνων» θα αλλάξουν το ΟΑΚΑ και θα αναβαθμίσουν όλες τις εγκαταστάσεις του! Πώς μεταφράζεται αυτό; Πέραν της αναβαθμίσεως της κεντρικής σάλας, το πλάνο περιλαμβάνει επίσης τη δημιουργία σύγχρονου προπονητηρίου και γυμναστηρίου για την ομάδα, την ανακατασκευή των βοηθητικών γηπέδων για την ανάπτυξη των Ακαδημιών καθώς και τη δημιουργία Μουσείου, συνεδριακού κέντρου, καταστημάτων καθώς και χώρων εστίασης.

Οι κ.κ. Τριαντόπουλος και Βασιλειάδης ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη εβδομάδα προκειμένου να μπορέσει ο Υφυπουργός να μελετήσει αναλυτικά την πλήρη πρόταση και μελέτη που δημιούργησαν τα στελέχη της ΚΑΕ. Στο πλαίσιο της εν λόγω συνάντησης συνέστησε να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι εν όψει της σειράς των τελικών με τον Ολυμπιακό και εφάμιλλοι των περσινών τελικών. Να σημειωθεί ότι νωρίτερα το πρωί στο ίδιο μήκους κύματος ήταν και η δήλωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Ο Γιώργος Βασιλειάδης έλαβε τη δέσμευση του εκπροσώπου των «πράσινων» πως η ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods θα κάνει τα πάντα προκειμένου να αποφευχθούν ακρότητες και αντιπαραθέσεις.

Πηγή www.gazzetta.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΔΝΤ: Αν υπήρχε Έλληνας Μακρόν το Ταμείο θα έμπαινε άμεσα στο πρόγραμμα

Το Διυλιστήριο λέει : '' .. Εγώ λέω να καταργήσουμε και τις εκλογές στην Ελλάδα, και να μας λέτε ποιον θέλετε να συνεργαστείτε. Τι ;  Έχει ξαναγίνει ; Α ναι, με τον Παπαδήμο ...''
"Εάν υπήρχε Έλληνας Μακρόν, το ΔΝΤ θα έμπαινε αυτή τη στιγμή στο πρόγραμμα", δήλωσε αξιωματούχος του Ταμείου μιλώντας εχθές στο αμερικανικό δίκτυο CNBC και αφήνοντας έτσι να εννοηθεί πως εκτός από τα ζητήματα του χρέους, υπάρχει και θέμα δυσπιστίας προς την κυβέρνηση.

"Εάν υπήρχε Έλληνας Μακρόν, το ΔΝΤ θα έμπαινε αυτή τη στιγμή στο πρόγραμμα", δήλωσε αξιωματούχος του Ταμείου μιλώντας εχθές στο αμερικανικό δίκτυο CNBC και αφήνοντας έτσι να εννοηθεί πως εκτός από τα ζητήματα του χρέους, υπάρχει και θέμα δυσπιστίας προς την κυβέρνηση.

Ο αξιωματούχος, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, δήλωσε ωστόσο αισιόδοξος ότι Ευρωπαίοι εταίροι και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα καταλήξουν σε συμφωνία για το ελληνικό χρέος έως το Eurogroup της 15ης Ιουνίου.

Απέδωσε μάλιστα την αισιοδοξία αυτή στη χρονική πίεση που υπάρχει, λόγω του ότι η Ελλάδα θα πρέπει να καταβάλει περίπου 7 δισεκατομμύρια ευρώ στην ΕΚΤ, το ΔΝΤ και ιδιώτες πιστωτές εντός του Ιουλίου.

«Κάποιος πρέπει να υποχωρήσει σε κάτι. Υπάρχει η πεποίθηση ότι θα υπάρξει συμφωνία σε τρεις εβδομάδες, λόγω της πίεσης χρόνου», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Πηγή: www.skai.gr
https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μπράβο του! Ο Σκλαβενίτης έδωσε αύξηση στους πρώην εργαζομένους του Μαρινόπουλου!


Χαράς ευαγγέλια για τους πρώην εργαζόμενους του Μαρινόπουλου, καθώς δύο μήνες μετά την προσχώρησή τους στον όμιλο Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη, συμφερόντων της εταιρίας Σκλαβενίτης, είδαν αυξήσεις στους μισθούς τους.

Ετσι από τις αρχές Μαΐου αναπροσαρμόστηκαν προς τα πάνω οι μεικτοί μισθοί και τα ημερομίσθια των χαμηλόμισθων πρώην εργαζομένων του Μαρινόπουλου, προκειμένου να καλυφθούν οι μισθολογικές διαφορές μεταξύ των υπαλλήλων των δύο αλυσίδων σουπερμάρκετ.

Συγκεκριμένα:
• Ο μηνιαίος μεικτός μισθός των εργαζομένων πλήρους απασχόλησης που ήταν κάτω των 860 ευρώ αυξάνεται (με χορήγηση εταιρικής παροχής) και πλέον ανέρχεται στο ποσό των 860 ευρώ. Δηλαδή όσοι λάμβαναν τον Απρίλιο μισθό 586 ευρώ τον Μάιο έλαβαν 860 ευρώ.
• Ο μηνιαίος μισθός για εργαζομένους μερικής απασχόλησης, που τον Απρίλιο εισέπρατταν 293 ευρώ, τον Μάιο με βάσει τη νέα μισθολογική κλίμακα έφτασε τα 430 ευρώ.
Σημειώνεται ότι περίπου το 60% των εργαζομένων του Μαρινόπουλου δούλευαν ως υπάλληλοι part time.
• Το ημερομίσθιο των εργαζομένων πλήρους απασχόλησης αυξάνεται ώστε να φτάσει τα 33 ευρώ, ενώ το ωρομίσθιο αυξάνεται στα 5,16 ευρώ, από 3,52 ευρώ που ήταν τον Απρίλιο.
Αυτή η απόφαση της εταιρίας Σκλαβενίτης σκόρπισε χαμόγελα χαράς στους εργαζομένους του Μαρινόπουλου, καθώς υπολογίζεται ότι η πλειονότητά τους αμειβόταν με μισθούς κάτω των 860 ευρώ.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....