Διυλιστήριο: 03/23/15
ροη αναρτησεων

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

WSJ: "Διώκεται ο επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος το 2009"


Στο μικροσκόπιο των ελληνικών αρχών ο επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), Ανδρέας Γεωργίου που κατηγορείται για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος το 2009 διευκολύνοντας την είσοδο στο μνημόνιο, όπως μεταδίδει η Wall Street Journal.

Η εν λόγω εξέλιξη σηματοδοτεί την επανεκκίνηση της δίωξης κατά του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ η οποία παρέμενε στάσιμη, γεγονός που σημαίνει ότι η υπόθεση μπορεί να οδηγηθεί τελικά στο δικαστήριο, σημειώνουν οι ίδιες πηγές στο διεθνές πρακτορείο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο κ. Γεωργίου κλήθηκε στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας να καταθέσει στους εισαγγελείς, ενώ σήμερα θα δεχθεί νέες ερωτήσεις στο πλαίσιο της ανάκρισης.

Σύμφωνα με την WSJ, η επανεκκίνηση της υπόθεσης της ΕΛΣΤΑΤ πραγματοποιείται εν μέσω προσπαθειών της νέας συγκυβέρνησης της Ελλάδας να τερματίσει την αυστηρή λιτότητα των μνημονίων.

Εμείς να σας θυμίσουμε μια παλιότερη ανάρτηση του μπλογκ μας, που αφορά τον ''κύριο'' Γεωργίου, ΕΔΩ και το χαρακτηριστικό video



Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τούρκος υπ. Υγείας: Ακρωτηριασμένο μέλος της Άγκυρας η Θράκη!


Του ΑΡ. ΜΑΤΙΟΥ από την εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΧΤΥΠΗΣΕ και πάλι ο ανθέλληνας Τούρκος υπουργός Υγείας Μεχμέτ Μουεζίνογλου! Με δική του πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε στο πολυτελές ξενοδοχείο «Σέρατον» της Κωνσταντινούπολης ειδική εκδήλωση με θέμα τα προβλήματα στον τομέα της υγείας στη δυτική Θράκη. Καλεσμένοι του ήταν εκπρόσωποι των τουρκόφιλων μηχανισμών που καπηλεύονται την ελληνική εθνική κυριαρχία.

Παρών και ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην ομιλία του ο Μουεζίνογλου παρομοίασε τη δυτική Θράκη με «κομμένο μέλος της Τουρκίας»!

Από μόνη της η αφίσα της εκδήλωσης αποτελεί σκάνδαλο, καθώς φέρει στο κάτω μέρος της το σήμα της δυτικής Θράκης «πράσινης κι ανεξάρτητης», αυτό δηλαδή που προσπαθούν να πετύχουν οι τουρκόφιλοι τα τελευταία χρόνια, με απώτερο σκοπό την προσάρτησή της στην Τουρκία. Ένα λεωφορείο με 36 μουσουλμάνους γιατρούς από τη δυτική Θράκη και μαίες έδωσαν το «παρών» στη συνάντηση, συνοδευόμενοι από τον... κολλητό του Μουεζίνογλου, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ οι δυο τους συνέφαγαν στο ίδιο τραπέζι κι εμφανίστηκαν ιδιαίτερα εγκάρδιοι.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι, παρότι ο... οικοδεσπότης γνώριζε ότι η εκδήλωση θα καλυπτόταν από τα ΜΜΕ, δεν δίστασε να παρομοιάσει στην ομιλία του τη δυτική Θράκη σαν ένα... ακρωτηριασμένο μέλος της Τουρκίας!

«Όταν κάποιο μέλος του σώματος ακρωτηριαστεί, ο ασθενής έχει έναν πόνο - φάντασμα. Νομίζει ότι τον πονά το ακρωτηριασμένο χέρι ή το πόδι και το εκφράζει. Η δυτική Θράκη, λοιπόν, αποτελεί τον πόνο - φάντασμα της Τουρκίας και κανένα φάρμακο δεν θα μειώσει μέσα μας αυτό τον πόνο. Όσο κι αν πραγματικά δεν υπάρχει σήμερα, η μνήμη αυτού του σκέλους μας δεν ξεχάστηκε και δεν περνά με κανένα παυσίπονο..». είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, ο ίδιος απηύθυνε κάλεσμα στους Έλληνες γιατρούς που είναι άνεργοι στην Ελλάδα να πάνε για εργασία στην Τουρκία! «Θέλουμε γιατρούς με υψηλή μόρφωση και ποιοτικά χαρακτηριστικά από όπου κι αν προέρχονται. Ήρθα στην Τουρκία γυμνός, ξυπόλητος, μορφώθηκα, δούλεψα σκληρά ως παθολόγος γιατρός κι έφτασα να είμαι υπουργός. Δεν είναι κάτι που το είχα σκεφτεί, προέκυψε και βάζω όλες τις δυνάμεις μου να ανταποκριθώ στον απαιτητικό ρόλο» είπε στην ομιλία του ο Τούρκος υπουργός Υγείας, ο οποίος κατάγεται από τα Αρριανά Ροδόπης.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Νέα ΔΟΛιοκρατία: Να παραιτηθεί η κυβέρνηση!..

     Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε αγαστή συνεργασία με τα διαπλεκόμενα συμφέροντα των ''εθνικών νταβατζήδων'' κάθε είδους, ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης!

Και βέβαια δεν εννοούν αυτό.
Τόσο ηλίθιοι δεν είναι!
Παλιάνθρωποι, ναί! Ηλίθιοι, όχι.
Εκείνο που εννοούν είναι να παραιτηθεί ο λαός!

Να παραιτηθεί ο λαός από κάθε ελπίδα κάθαρσης του κρατικού και δημόσιου βίου.
Να παραιτηθεί από κάθε αξίωση καλυτέρευσης της ζωής του, που θα προέλθει και από την ''εξόντωση'' του πλέγματος διαπλοκής.
Να παραιτηθεί απ' την ιδέα ότι μπορεί να εκλέξει και να στηρίξει μία κυβέρνηση φιλική προς τον πολίτη και αποτελεσματική για την χώρα.

Στέλνει πρώτα η Νέα ΔΟΛιοκρατία τα δημοσιογραφικά στρατεύματα της ψευτιάς, της διαστρέβλωσης και της συσκότισης των πραγματικών απατεώνων,
..να ρίξουν προγεφυρώματα προπαγάνδας στο θυμικό των πολιτών,
..και μετά εμφανίζεται η ίδια ως άγγελος φύλακας της ηθικής του πολιτικού κόσμου!
Θα ήταν για γέλια αν δεν ήταν για οργή!

Οι κιτρινοφυλλάδες του συστήματος, δουλάκια κι αφέντρες μαζί κάθε καλολαδωμένου πολιτικού,
..χρόνια και χρόνια καταπίνουν την Miesens, δεν βλέπουν πουθενά κανέναν συνήγορο-υπουργό της απάτης Energa,
..δεν ξέρουν τίποτα για την συμμετοχή και τις μετοχές πρώην πρωθυπουργών σε μεγάλες ελληνικές και ξένες εταιρείες-ανταγωνιστές του Δημοσίου,
..ενώ διυλίζουν τις φωτογραφίες, το ντύσιμο, το φαϊ στο πιάτο, και τις ψευδείς καταγγελίες κάθε κρυφοκομματόσκυλου, εναντίον των πολιτικών που θέλουν (ή θάθελαν) να εξοντώσουν.

( Επίσης ''ξεχνάνε'' κάτι ειδήσεις σαν και αυτή που λέει πως με νομοσχέδια που θα κατατεθούν ταυτόχρονα στις αρχές Απριλίου ο κατώτατος μισθός προβλέπεται να επανέλθει στα προ μνημονίου επίπεδα σταδιακά, με πρώτο σταθμό τον Σεπτέμβριο του 2015, όταν και θα φθάσει τα 654 ευρώ. Επίσης, με τη νομοθετική κατοχύρωση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) του 2012, ανοίγει ο δρόμος για την ολική επαναφορά των κατώτατων συλλογικών συμβάσεων εργασίας, και των συλλογικών διαπραγματεύσεων μεταξύ των ''κοινωνικών εταίρων'')

Εδώ και δύο μήνες το blog έχει γίνει ίσως κουραστικό με το να επαναλαμβάνει σε όλους τους τόνους:
Η κάθαρση πρέπει να ξεκινήσει από τις εφημερίδες και τα ΜΜΕ!
Αν δεν γίνει αυτό, πολεμάμε σκιές και χίμαιρες.
Αν δεν γίνει αυτό, στο μέλλον κινδυνεύουμε να δούμε κυβερνήσεις (και πρωθυπουργούς) πολύ χειρότερες από αυτή του καλόπαιδου (το ''α'' με ''ω'') εκ Καλαμάτας!

Λαλάμε, λαλάμε και ''αμαρτίαν ουκ έχομεν''!
Μυαλό όμως;..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΒΙΝΤΕΟ - Καταγγελία του γνωστού Πόρτα- Πόρτα: «Ο Γερμανός πρέσβης έμπαινε στο Γενικό Λογιστήριο»

Αιχμές για τη στάση της προηγούμενης κυβέρνησης απέναντι στη Γερμανία άφησε οΔημήτρης Καμμένος με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.


Συγκεκριμένα, κατήγγειλε ότι ο Γερμανός πρέσβης στην Αθήνα έμπαινε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ώστε να ελέγχει τα οικονομικά στοιχεία.



Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Νέο «γλέντι»: Θαλασσοδάνεια της ΑΤΕ 4,9 δισ. ευρώ εντόπισε ο Νικολούδης


Ο αρμόδιος υπουργός Επικρατείας, Παναγιώτης Νικολούδης, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Αυγής», έχει εντοπίσει ισχυρά ευρήματα για δάνεια ύψους 4,9 δισ. ευρώ που είχαν χορηγηθεί από την ΑΤΕ παράνομα, δηλαδή χωρίς οι δανειολήπτες να πληρούν τις προϋποθέσεις για να τους δοθούν. Φέρεται, μάλιστα, πως στοιχειοθετείται το κακουργηματικό ποινικό αδίκημα της απιστίας σε βάρος της Αγροτικής Τράπεζας.

Με βάση δημοσιογραφικές πληροφορίες, τα θαλασσοδάνεια της ΑΤΕ ήταν ένας από τους τελευταίους ογκώδεις φακέλους που είχε ανοίξει ο κ. Νικολούδης ως πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, πριν δεχθεί την πρόταση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να αναλάβει υπουργικό πόστο κατά της διαφθοράς στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

Η «Αυγή» αναφέρει πως ο έλεγχος συνεχίζεται υπό την ευθύνη του σημερινού προέδρου της αρχής Παναγιώτη Παντελή και αφορά τη χρονική περίοδο 2001 – 2009.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΕΕ προς Σερβία: Μην πάτε στην παρέλαση της Μόσχας - Πρόεδρος Τ.Νίκολιτς: Δεν ζήτησα τη γνώμη σας

Με απίστευτο θράσος η ΕΕ ζήτησε από μια κυρίαρχη και περήφανη χώρα όπως η ορθόδοξη Σερβία να μην παραστεί στην παρέλαση της Νίκης κατά του γερμανικού Ναζισμού στις 9 Μαϊου στη Μόσχα.Πιθανότατα θα ζητήσουν κάτι παρόμοιο και από την Ελλάδα, η απάντηση θα πρέπει να είναι στο ίδιο μήκος κύματος με του Σέρβου προέδρου.

Ο Σλοβάκος Ευρωβουλευτής Έντουαρντ Κουκάν, επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που επισκέφθηκε τη Σερβία αυτή την εβδομάδα πρότεινε στον πρόεδρο της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς, πως δεν θα έπρεπε να πάρει μέρος στην παρέλαση της 70ης επετείου της νίκης επί του φασισμού στη Μόσχα.

-Κουκάν: Μην πάμε στην παρέλαση της Μόσχας

-Νίκολιτς: Δεν ζήτησα τη γνώμη σας.

Επί της ουσίας η ΕΕ σε συνεργασία με τις ΗΠΑ παρουσιάζουν τάσεις ολοκληρωτικού καθεστώτος που επιβάλουν στο κάθε κράτος ασχέτως αν είναι μέλος τους ή όχι, τι θα κάνουν και με ποιον θα έχουν σχέσεις. Είναι προφανές ότι υπάρχει μια προσβολή της ελεύθερης βούλησης των λαών.

Πάντως η ΕΕ παρουσιάζει ιδιαίτερη ευαισθησία στο να προστατέψει το γερμανικό πρόσφατο αιματηρό παρελθόν. Οδεύουμε σε πολύ επικίνδυνες ατραπούς. Για πολλά χρόνια ο Α.Χιτλερ θεωρούνταν φυσιολογικός ηγέτης πριν αιματοκυλίσει τον κόσμο και βαπτισθεί "χασάπης". Κάπως έτσι ξεκινάνε όλα τα ολοκληρωτικά καθεστώτα, και όταν τα καταλάβουν είναι πλέον αργά. Η ΕΕ έχει σοβαρό πρόβλημα δημοκρατίας, αλλά στις Βρυξέλλες δεν φαίνεται να τους ενδιαφέρει παρά μόνο να μην τους καταλάβουν οι πολίτες μέχρι η κατάσταση να γίνει μη αναστρέψιμος.

Την ίδια στιγμή με επίσης με επίσης τρομακτική θρασύτητα η Δύση εξετάζει τη χρήση κάθε μέσου "για να βοηθήσει την Ουκρανία", περιλαμβανομένης της αποστολής όπλων, δήλωσε σήμερα ο ανώτερος στρατιωτικός διοικητής του ΝΑΤΟ.
Χωρίς να κατονομάσει την Ρωσία, ο στρατηγός Φίλιπ Μπρίντλοβ της Αεροπορίας των ΗΠΑ είπε στο Φόρουμ των Βρυξελλών, στη βελγική πρωτεύουσα, το οποίο διοργάνωσε η γερμανική δεξαμενή σκέψης Marshall Fund, ότι κατά της Ουκρανίας χρησιμοποιούνται διπλωματικά, στρατιωτικά και οικονομικά μέσα.

«Κι επομένως, θεωρώ ότι εμείς στη Δύση θα πρέπει να εξετάσουμε όλα τα μέσα ως απάντηση. Αν θα προκαλούσε αποσταθεροποίηση; Η απάντηση είναι ναι. Αλλά και η αδράνεια μπορεί να είναι αποσταθεροποιητική», είπε ο Μπρίντλοβ, ο οποίος είναι ο Ανώτατος Στρατιωτικός Διοικητής του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη και διοικητής της Αμερικανικής Ευρωπαϊκής Διοίκησης.

Ο ίδιος είπε ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών του ΝΑΤΟ αναφέρουν "ανησυχητικές" στρατιωτικές εξελίξεις επί του πεδίου στην ανατολική Ουκρανία και εξέφρασαν ανησυχία για το αν η συμφωνία εκεχειρίας που συνήφθη τον περασμένο μήνα στο Μινσκ τηρείται. Παρατηρείται μια κοινή επιθετικότητα της ΕΕ και των ΗΠΑ κατά όλων των ορθόδοξων χωρών. Και της ρωσικής υπερδύναμης αλλά και εναντίον της Ελλάδας μέσω του εθνοκτόνου Μνημονίου ενώ τώρα προσπαθούν να "στριμώξουν" και την Σερβία οι ίδιοι που την ισοπέδωσαν το 1999 και απέσπασαν εθνικό σερβικό έδαφος με την χρήση βίας.

Για τους δυτικούς η Κριμαία και το Κόσοβο είναι διαφορετικά πράγματα, γιατί απλούστατα έτσι τους συμφέρει, τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνουν τα "έγκυρα" και "έγκριτα" δυτικά ΜΜΕ.

Σε μια συνέντευξη για την εφημερίδα Blic, ο Κουκάν, δήλωσε ότι, ο Νίκολιτς θα έπρεπε να επισκεφθεί μόνο το μνημείο των στρατιωτών του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου και να αγνοήσει την παρέλαση.

Άμεση ήταν η απάντηση από τον Σέρβο Πρόεδρο. Κοφτά και ρητά, απάντησε:

«Δεν είναι καλό να δώσετε συμβουλές σε κάποιον όταν δεν ζητάει την γνώμη σας".

Στην ανακοίνωση που διανεμήθηκε από το γραφείο του Σέρβου προέδρου, αναφαίρετε ότι,
«Ούτε ο Πρόεδρος Νίκολιτς, καθώς και κανένας από τους Σέρβους πολιτικούς δεν έχουν δώσει συμβουλές στον Πρόεδρο της Σλοβακίας, που χρειάζεται να πηγαίνει και που δεν χρειάζεται να πηγαίνει, καθώς και τι πρέπει να πράττει.

Η γνώμη της πλειοψηφίας των πολιτών αυτής της χώρας είναι ότι πρέπει να καλλιεργηθούν καλύτερες σχέσεις με όλους, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Ο Πρόεδρος εκπροσωπεί κατηγορηματικά τη γνώμη του λαού και κανείς δεν θα τον επηρεάσει να αλλάξει γνώμη, ούτε ο Κουκάν» -αναφέρει η δήλωσή του Σέρβου Προέδρου.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αριστείδης Μπαλτάς : ''Ένας λαός ίσως χρειαστεί ξανά και ξανά να επιβεβαιώσει τον εαυτό του ...''


Ένα κείμενο, προς όλες τις μαθήτριες και μαθητές των σχολείων της χώρας, με αφορμή την επέτειο της παλιγγενεσίας της Ελλάδας, απέστειλε ο υπουργός πολιτισμού, παιδείας και θρησκευμάτων Αριστείδης Μπαλτάς, προτρέποντας τους δασκάλους όλης της Χώρας να προσπαθήσουν να επιδείξουν την οφειλόμενη μνήμη και τιμή στο γεγονός της Επανάστασης και να αποφύγουν εορτασμούς που συχνά αποξηραίνουν το καθοριστικό ιστορικό συμβάν. Μάλιστα συνδέει την εποχή εκείνη με την σημερινή εποχή, αναφέροντας ότι χαρακτηριστικά ότι ''ένας λαός ίσως χρειαστεί ξανά και ξανά να επιβεβαιώσει τον εαυτό του : κάθε φορά που θα είναι αναγκασμένος να υπερασπιστεί την ανεξαρτησία του, την κυριαρχία του, την αξιοπρέπειά του και την περηφάνια του, την δημοκρατία του, την πολιτική του ύπαρξη, κάθε φορά που θα χρειαστεί να πούμε όλοι μαζί: ''εμείς, ο λαός''

Μπορείτε να διαβάστε όλο το κείμενο εδώ




http://diulistirio.blogspot.gr/

      
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

FT: Επιστολή Τσίπρα προς Μέρκελ για «αδυναμία» αποπληρωμής χρέους, καταγγέλλοντας την πολιτική ΕΚΤ

Λονδίνο
Προειδοποίηση ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να καλύψει τις οικονομικές της υποχρεώσεις είχε απευθύνει ο Αλέξης Τσίπρας στην Ανγκελα Μέρκελ, με επιστολή που της είχε στείλει στις 15 Μαρτίου.

Η επιστολή, την οποία αποκαλύπτουν οι Financial Times στο φύλλο της Δευτέρας, εστάλη τέσσερις ημέρες πριν από την επταμερή συνάντηση Κορυφής στις Βρυξέλλες και δυο ημέρες πριν οριστεί το ραντεβού του πρωθυπουργού με την καγκελάριο στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Αλέξης Τσίπρας προειδοποίησε την Μέρκελ ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να καλύψεις τις οικονομικές της υποχρεώσεις, εάν δεν βρεθεί άμεσα μια βραχυχρόνια χρηματοδοτική λύση.

Ταυτόχρονα, κατήγγειλε την πολιτική της ΕΚΤ για τα όρια που έχει βάλει στην Ελλάδα, καθώς επίσης και τις αρχές διάσωσης της ευρωζώνης που αρνούνται οποιαδήποτε εκταμίευση προτού η Αθήνα υιοθετήσει νέο γύρο οικονομικών μεταρρυθμίσεων.

Και επεσήμανε ότι η κυβέρνησή του θα αναγκαστεί να επιλέξει ανάμεσα στις υποχρεώσεις της προς το ΔΝΤ ή στην καταβολή συντάξεων και μισθών.

Και επειδή η επιλογή να πληρωθούν χρέη έναντι μισθών αποτελέσει πλήγμα στην ελληνική κοινωνία, άφηνε να εννοηθεί ότι η Αθήνα θα πράξει το αντίθετο.

Η εξυπηρέτηση των χρεών θα οδηγήσει σε «απότομη οικονομική επιδείνωση της ήδη καταπιεσμένης ελληνικής κοινωνίας -προοπτική που δεν θα ανεχθώ» τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός ζητά από την καγκελάριο να μην επιτρέψει ένα μικρό θέμα ρευστότητας και κάποια θεσμική αδράνεια να μετατραπεί σε μεγαλύτερο πρόβλημα για την Ελλάδα και την Ευρώπη.

«Δεδομένου ότι η Ελλάδα δεν έχει πρόσβαση στις κεφαλαιαγορές και λαμβάνοντας υπόψη την απότομη άνοδο στην αποπληρωμή των δανειακών μας υποχρεώσεων αυτή την άνοιξη και το καλοκαίρι… θα έπρεπε να είναι σαφές ότι οι ειδικοί περιορισμοί της ΕΚΤ σε συνδυασμό με τις καθυστερήσεις στις εκταμιεύσεις θα καθιστούσαν αδύνατο για κάθε κυβέρνηση να εξυπηρετήσει τα χρέη της» προσθέτει ο κ. Τσίπρας.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....