Διυλιστήριο: 06/02/15
ροη αναρτησεων

Τρίτη, 2 Ιουνίου 2015

Φοιτητές Ιατρικής του ΑΠΘ αφήνουν τις διακοπές για να στελεχώσουν τα κέντρα υγείας ενόψει καλοκαιριού


Πριν ακόμη ορκιστούν στον Ιπποκράτη αποφάσισαν να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο τους καλοκαιρινούς μήνες, και μάλιστα θυσιάζοντας τις δικές τους διακοπές. Ο λόγος για 70 φοιτητές της Ιατρικής Σχολής οι οποίοι θα προσφέρουν εθελοντική υποστήριξη σε πέντε Κέντρα Υγείας σε πέντε από τους πλέον δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Βόρειας Ελλάδας, συναισθανόμενοι τις αυξημένες ανάγκες και ελλείψεις, που αντιμετωπίζουν τα Κέντρα Υγείας.

Με δική τους πρωτοβουλία και έξοδα κίνησης


Πρόκειται για την εθελοντική δράση «Ενίσχυση Κέντρων Υγείας Βορείου Ελλάδος» (ΕΚΥΒΕ), που υλοποιεί το παράρτημα Θεσσαλονίκης της Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (ΕΕΦΙΕ).
Από τις 13 Ιουλίου μέχρι τις 23 Αυγούστου, 70 φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει τουλάχιστον το 3ο έτος των σπουδών τους και έχουν αποκτήσει κλινική εμπειρία, θα εργαστούν εθελοντικά στο Κέντρο Υγείας του Πρίνου στη Θάσο και στον Νομό Χαλκιδικής στα Κέντρα Υγείας Νέων Μουδανιών, Νέα Καλλικράτειας, Κασσανδρείας και Αγίου Νικολάου. Για τους συμμετέχοντες προβλέπεται η διαμονή εντός των Κέντρων Υγείας, ενώ τα έξοδα κίνησής τους τα καλύπτουν οι ίδιοι. Η δράση τελεί υπό την αιγίδα του ΑΠΘ και είναι πιστοποιημένη από την Υγειονομική Περιφέρεια. Ο αριθμός των φοιτητών, που εκδήλωσαν ενδιαφέρον συμμετοχής στη δράση, ήταν υπερδιπλάσιος των 70 ατόμων, που τελικά επιλέχθηκαν, όμως ο περιορισμός σχετίζεται με τις δυνατότητες των Κέντρων Υγείας να εξασφαλίσουν τη διαμονή.
Βάσει προγράμματος, στις έξι εβδομάδες που διαρκεί το πρόγραμμα, ανά δυάδες ή τριάδες, οι φοιτητές θα πηγαίνουν σε κάποιο από τα υποστηριζόμενα Κέντρα Υγείας για μία εβδομάδα.

Η καθημερινότητα του γιατρού στην πράξη


«Οι φοιτητές της Σχολής μας επιλέγουν να αφήσουν τις διακοπές τους και να προσφέρουν εθελοντικά στα Κέντρα Υγείας, αντιμετωπίζουν τη δράση ως μία σπουδαία ευκαιρία» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΕΕΦΙΕ Θεσσαλονίκης Νίκος Στάικογλου. «Πέρυσι, που συμμετείχα στην αντίστοιχη δράση, απέκτησα κλινικές δεξιότητες, έμαθα πάρα πολλά πράγματα” επισημαίνει, εξηγώντας, ότι “αχινοί, αλλεργίες, ράμματα, θλαστικά τραύματα, λιποθυμικά επεισόδια, είναι συχνά περιστατικά, που για να αντιμετωπιστούν απαιτούν κλινικές δεξιότητες, τις οποίες ένας φοιτητής δεν έχει πάντα την ευκαιρία να αποκτήσει κατά την πρακτική άσκησή του στην Κλινική». «Είναι, όμως, απαραίτητες δεξιότητες, είναι πράγματα της καθημερινότητας του γιατρού, που δεν διδάσκονται σε θεωρητικό επίπεδο. Επιπρόσθετα, στα Κέντρα Υγείας βλέπουμε μία ποικιλία περιστατικών, από όλες τις ειδικότητες, χωρίς αυτά να κατανέμονται, όπως στις Κλινικές. Παράλληλα, παρέχουμε μία ουσιαστική υποστήριξη στους γιατρούς των Κέντρων Υγείας, ενώ πολύ χρήσιμη στην αντιμετώπιση περιστατικών αλλοδαπών τουριστών έχει αποδειχθεί και η καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας από τους φοιτητές της Σχολής μας» προσθέτει.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 2 και Τρίτη 3 Ιουλίου στα γραφεία της ΕΕΦΙΕ και ώρες 12:00 – 2:00.

Απαραίτητες πληροφορίες
1. Οι δηλώσεις είναι δύο ατόμων τα οποία θα συμμετέχουν μαζί στο κέντρο υγείας. Δυνατότητα και για μονές δηλώσεις.
2. Οι συμμετέχοντες θα διαμένουν εντός του Κέντρου Υγείας
3. Υποχρεωτική άσκηση στο κέντρο υγείας 7 με 8 ώρες/μέρα για την λήψη της πιστοποίησης και μόνο για φοιτητές 3ου έτους και πάνω.
4. Καταβολή 30 ευρώ ως εγγύηση η οποία θα δοθεί πίσω μετά το πέρας του προγράμματος (Σεπτέμβριος).
5. Στο κέντρο υγείας Αγίου Όρους οι δηλώσεις θα είναι μονές και μπορούν να συμμετέχουν μόνο φοιτητές άρρεν φύλου.

Υπεύθυνοι Προγράμματος

Ευθυμία Μαυρίδου: 6986180626
Παπαδόπουλος Δημήτριος: 6972133089


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μ. Κολμάν: Η Ευρωζώνη να αποδεχθεί την διαγραφή του ελληνικού χρέους


Η ευρωζώνη θα πρέπει να αποδεχθεί τη διαγραφή του ελληνικού χρέους ή την επανεξέταση των όρων αποπληρωμής του, σύμφωνα με το Βέλγο πανεπιστημιακό του Solvay Business School και οικονομολόγο, Μπρούνο Κολμάν, δηλώσεις του οποίου δημοσιεύονται στον ιστότοπο της Βελγικής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης RTBF.

Ο Βέλγος οικονομολόγος επισημαίνει ότι όλοι όσοι μετέχουν στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα γνωρίζουν ότι η χώρα έχει χρέος που αντιστοιχεί σε περίπου 175% του ΑΕΠ της και ότι το ΑΕΠ αυτό μειώθηκε τουλάχιστον κατά ένα τέταρτο, από το 2008. Ο ίδιος θεωρεί ότι είναι αδύνατον η Ελλάδα να αποπληρώσει τα χρέη της, όμως η χώρα απειλείται με έξοδο από την ευρωζώνη, αν δεν το κάνει. Τονίζει, μάλιστα, ότι «μέσα σε 5 χρόνια, καμία συγκροτημένη, ομογενής και πολιτικά αποδεκτή λύση δεν έχει βρεθεί για την Ελλάδα», η οποία βρίσκεται σε μια αμφίσημη κατάσταση, όπως επίσης και η ευρωζώνη.

Σύμφωνα με τον Μπρούνο Κολμάν, μια ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα αντιπροσώπευε πολιτική και νομισματική ήττα. «Αυτό θα σήμαινε ότι δεν είμαστε ικανοί να επιλύσουμε ένα έλασσον πρόβλημα και να παραδεχτούμε ότι οι πολιτικές λιτότητας που εφαρμόσαμε στην Ελλάδα, υπήρξαν απόλυτα αποτυχημένες», αναφέρει ο ίδιος.

Για να αποφευχθεί μια επιζήμια για όλους έκβαση, ο Μπρούνο Κολμάν εισηγείται εναλλακτικό σενάριο με παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Το σενάριο αυτό βασίζεται σε διαγραφή ή σοβαρή επανεξέταση των όρων αποπληρωμής.

«Πρέπει να αποδεχτούμε μια διαγραφή του χρέους, να αναγνωρίσουμε μια οικονομική πραγματικότητα. Να μετατρέψουμε το ελληνικό χρέος σε αιώνιο χρέος, δηλαδή σε χρέος που δεν θα αποπληρωθεί ποτέ, απαιτώντας όμως από την Ελλάδα τακτική αποπληρωμή επιτοκίων», δηλώνει ο Βέλγος οικονομολόγος.

Τέλος, ο ίδιος σημειώνει ότι σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, η χώρα θα πρέπει να δημιουργήσει νέο νόμισμα, υποτιμημένο, κινδυνεύοντας να δημιουργήσει μαύρη αγορά για το ευρώ και μεγάλο πληθωρισμό.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Γραφείο ευρέσεων εργασίας για αποτυχημένους βουλευτές ....τα συστημικά ΜΜΕ. Μετά τον Παναγιωτόπουλο, τον Ντινόπουλο τώρα και τον Μαρκόπουλο !!!Αφού αποδεχτήκαμε τον άνεργο υπουργό Παναγιωτόπουλο στο kontra channel, πριν λίγες μέρες είδαμε το συστημικό ραδιόφωνο Real του Νίκου Χατζηνικολάου να προσλαμβάνει τον Αργύρη Ντινόπουλο, παρόλο που ο Ελληνικός λαός τον έστειλε σπίτι του. Σήμερα διαβάζουμε ότι φωλιά στις ιδέες των μνημονιακών πολιτικών, δίνει και το Extra Channel στον πρώην αντιμνημονιακό, αργότερα μνημονιακό και τώρα εθνοσωτήρα Κώστα Μαρκόπουλο.

Νέοι δεν υπάρχουν ; 

Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τα παλιά ληγμένα αποτυχημένα υλικά, που ο Ελληνικός λαός τα έστειλα στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας; 

 Και άντε να δεχτούμε δημοκρατικά τον Παναγιωτόπουλο και τον Ντινόπουλο, μιας και ήταν η εργασία τους πριν γίνουν βουλευτές και υπουργοί. Αλλά ο Μαρκόπουλος ; Πότε ήταν η τελευταία φορά που υπηρέτησε το λειτούργημα του γιατρού που τώρα είναι ικανός να δίνει και ιατρικές συμβουλές ως ειδήμων ; 

Ευτυχώς στην Ελλάδα έχουμε πληθώρα επιστημόνων, και δη στον Ιατρικό τομέα που μπορούν να δώσουν οποιεσδήποτε συμβουλές. 

Γιατί τον αποτυχημένο Μαρκόπουλο ; Μήπως εξυπηρετούμε κάποια ληγμένα γραμμάτια, και από την άλλη κρατάμε άκρη σε περίπτωση αποτυχίας της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - Ανεξάρτητων Ελλήνων ....'''

http://diulistirio.blogspot.gr/Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τον Σεπτέμβρη απογειωνόμαστε!..

    ''Αν βγάλουμε τον Ιούνιο, τα περάσαμε τα δύσκολα. Από το Σεπτέμβριο θα απογειωθούμε'',
..έλεγε πέρσι κάποια ψυχή (μαύρη).
Και απογειωθήκαμε.
Καθέτως.
Προς τα κάτω!

Γιατί ρε γ@μώτη ζούμε συνεχώς ένα συνεχές deja-vu;
Τί σκ@τά έχουμε κάνει ως χώρα και ως λαός και το πληρώνουμε τόσο ακριβά;
Πειράξαμε εμείς εδώ και αιώνες κανέναν;
Αδικήσαμε καμιά άλλη χώρα;
Πηδήξαμε κανέναν άλλο λαό;

Αντιθέτως. Εδώ και πολλούς αιώνες, απ' την εποχή των ρωμαίων, οι λαοί της οικουμένης έχουν βαλθεί να ασελγήσουν επί του πτωχού σαρκίου μας.
Και ποιοί δεν πέρασαν απ' τον ρημάδη τον τόπο! Ρωμαίοι, Ούννοι, Οστρογότθοι, Καταλανοί, Φράγκοι, Τούρκοι, Αλβανοί-Βούλγαροι-Ρουμάνοι (αυτοί περνούνε ακόμα), και πιό πρόσφατα Γερμανοί (οι σύγχρονοι Βησιγότθοι!), Πασόκοι, και εσχάτως τροϊκανοί και ΨευταροΧυδαίοι!
Έλεος πιά! Έχει γίνει η έδρα μας...πολυθρόνα!

Ψηφίζουμε ''όξω η τρόϊκα'', μας προκύπτουν ''θεσμοί''!
Ψηφίζουμε ''σκίστε τα μνημόνια'', μας προκύπτει οσονούπω ''συμφωνία''!

Ρήξη, ρε! Ρήξη!
ΡΗΞΗ! πώς το λένε;
Μιά λεξούλα δισύλλαβη είναι η ρημάδα! Πείτε τη να τελειώνουμε!
Τί φοβόσαστε; Ότι θα ξεμείνουμε από κ@λόχαρτα που έλεγε ο καθυστερημένος;
Ότι θα μας πάρετε στον λαιμό σας;
Πάρτε μας ρε, πάρτε μας! Γι αυτό σας ψηφίσαμε! Για να μας πάρετε.
Όχι να μας (ξανα)πάρει ο διάβολος και τα μνημόνια, όπως κι αν τα λένε!

Νισάφι πιά!
''Συμφωνία'' σκυμμένη ή ''έντιμη'', θέλουν μόνον τα ΜΜΕ των νταβατζήδων.
Ο λαός γουστάρει ρήξη.
Και έξοδο απ' την Ευρωπαϊκή ''Ένωση'' τοκογλύφων.
Και στροφή προς αναζήτηση άλλων εταίρων. Κανονικών. Όχι παιδεραστών και κτηνοβατών που θέλουν να μας πιάσουν ό,τι πιάνεται!

Τ' ακούτε Αλέξη και Πανούλη;
Άντε, γιατί μέχρι εδώ έχουμε φτάσει! Μέχρι εδώ!
Άντε γιατί θα σφίξουν οι ζέστες, και θα θολώσει το μάτι!
Άντε!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Φάρατζ σε Τσίπρα: Πόσο δίκιο έχεις…


Υπέρ των απόψεων που διατύπωσε ο Αλέξης Τσίπρας στο άρθρο στη γαλλική εφημερίδα «Le Monde» εμφανίστηκε ο Βρετανός ακροδεξιός πολιτικός Νάιτζελ Φάρατζ.
Ο ευρωβουλευτής και απερχόμενος ηγέτης του UKIP έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter: «Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κατηγόρησε τους κυρίαρχους παίκτες της Ευρωζώνης ότι φέρνουν σταδιακά την ‘πλήρη κατάργηση της δημοκρατίας στην Ευρώπη’. Πόσο δίκιο έχει».Μάλιστα, σε άλλο tweet αναφέρει: «Οι Βρετανοί έχουν απηυδήσει με τους ευρωκράτες να μας λένε τι θέλουμε, τι είναι καλό για μας, πώς να διευθύνουμε τις επιχειρήσεις μας και πώς θα οργανωθεί η κοινωνία μας», ενώ δεν παρέλειψε να εξαπολύσει νέα επίθεση στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, με διαδοχικό tweet.


«Ο Γιούνκερ θα πρέπει να βγάλει το σκασμό για το θέλουν ή δεν θέλουν οι Βρετανοί, δεν μας ξέρει» σχολιάζει στη νέα του ανάρτηση, κοινοποιώντας ταυτόχρονα και το άρθρο της Telegraph, στο οποίο μεταφέρονταν οι δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το δημοψήφισμα περί Brexit. Σε αυτές τις δηλώσεις ο κ. Γιούνκερ εμφανίζεται βέβαιος πως οι Βρετανοί δεν θα ψηφίσουν υπέρ της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.
http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ζ.Κ.Γιουνκέρ: "Στραγγαλίσαμε τους Έλληνες από λάθος στοιχεία του ΔΝΤ - Διορθώνουμε το πρόγραμμα"

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ

Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλόντ Γιούνκερ έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας στην Ελλάδα με αλλαγή πολιτικής εκ μέρους των δανειστών, αναγνωρίζοντας πώς η συνταγή ήταν λάθος και οδήγησε σε εξαθλίωση τους Έλληνες πολίτες τα τελευταία χρόνια. Με τον τρόπο αυτό επιβεβαίωσε και τον Αλέξη Τσίπρα πώς το κόλλημα στην υπογραφή συμφωνίας έχει να κάνει με διαφωνίες μεταξύ των θεσμών και όχι ανάμεσα στους δανειστές και την κυβέρνηση.

Μέσω του διευθυντή του πολιτικού του γραφείου Μάρτιν Ζελμαίερ, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ έδωσε μία γεύση των θέσεων που διατύπωσε στη χθεσινή 5μερη στο Βερολίνο, αλλά και του κλίματος που επικράτησε σε αυτή.

«Βρισκόμαστε σε φάση διόρθωσης του προγράμματος, γιατί σε μερικά σημεία του αποδείχθηκε μη ρεαλιστικό και κοινωνικά μη ισορροπημένο», είπε ο εκπρόσωπος του Ζ.Κ. Γιουνκέρ σε εκδήλωση στο Βερολίνο υπογραμμίζοντας πώς το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας πρέπει να τροποποιηθεί σημαντικά.

Ως λόγο ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το ΔΝΤ επί χρόνια κατέθετε λανθασμένους υπολογισμούς για την ανάπτυξη της Ελλάδας. «Αυτό κόστισε στους απλούς πολίτες μείωση του μισθού τους κατά 20%», τόνισε ο Ζελμάιερ.

«Σε σχέση με το μέγεθος των προβλημάτων της η Ελλάδα έχει καταφέρει περισσότερα από τις περισσότερες χώρες του ευρώ. Μηδένισε το δημοσιονομικό έλλειμμα από το 15%, οι μισθοί του δημοσίου μειώθηκαν κατά 40%. Δεν θα πρέπει να κλείσουμε τα μάτια στο ότι η Ελλάδα έχει πληρώσει ήδη υψηλό τίμημα για τις μεταρρυθμίσεις από τότε που ξεκίνησε η χορήγηση οικονομικής βοήθειας», δήλωσε ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Προέδρου της Κομισιόν.

Το δεξί χέρι του Γιούνκερ υπενθύμισε ότι η Ελλάδα στις διαπραγματεύσεις θα πρέπει να προτείνει κι άλλες μεταρρυθμίσεις για να ορθοποδήσει, όπως στο θέμα της πρόωρης συνταξιοδότησης, αλλά «και οι δανειστές από την πλευρά τους θα πρέπει να αλλάξουν τις προσλαμβάνουσες για την ανάπτυξη στην Ελλάδα, κι αυτό θα επηρεάσει τα κριτήρια για την Αθήνα», αναφέρει η Deutsche Welle.

Ο Ζελμάιερ προειδοποίησε να μην γίνονται συζητήσεις για το μέλλον της Ελλάδας μόνο μέσα από οικονομική οπτική γωνία. «Σε περίπτωση Grexit θα πρέπει ίσως οι ευρωπαίοι εταίροι να καταβάλουν αναπτυξιακή βοήθεια στην Ελλάδα, δεν θα πρόκειται για δάνεια, αλλά για ποσά που δεν θα επιστραφούν ποτέ».

Επίσης τόνισε ότι η υπόθεση ότι για το γερμανό φορολογούμενο θα κοστίσει φθηνά η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ ή την ΕΕ είναι λανθασμένη. «Τα πακέτα βοήθειας δεν κόστισαν ούτε ένα ευρώ στο γερμανό φορολογούμενο», είπε χαρακτηριστικά.

Φαίνεται λοιπόν πως βρισκόμαστε κοντά σε μία λύση...


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....