Διυλιστήριο: 06/16/15
ροη αναρτησεων

Τρίτη, 16 Ιουνίου 2015

Ο Θεοδωράκης σε ρόλο ταχυδρόμου των Γερμανών - Θεοδωράκης : ''Δεν θα κάνουν πίσω''


Μακρές τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Σταύρο Θεοδωράκη είχαν χθες ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Τα σενάρια για την Παρασκευή

«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε αν ο Αλέξης Τσίπρας δεν δεχθεί τις προτάσεις μας. Εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω» φέρεται να είπαν μεταξύ άλλων οι δυο κορυφαίοι παράγοντες στον επικεφαλής του Ποταμιού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του Real.gr, Γιούνκερ και Σουλτς επέμεναν ότι η Αθήνα λέει ψέματα ότι της ζητούν περικοπή μισθών και συντάξεων, ενώ δεν αποκλείουν έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Παρασκευή-εφόσον δεν επιτευχθεί συμφωνία στο Eurogroup της Πέμπτης- ή κατ’ ιδίαν συνάντηση των επικεφαλής των θεσμών με τον Αλέξη Τσίπρα, στον οποίο και θα καταθέσουν την πρόταση με τη λογική «ή την παίρνεις όλη ή τίποτα». Στην περίπτωση αυτή δεν αποκλείουν τον έλεγχο κεφαλαίων στις ελληνικές τράπεζες.

Χωρίς γραμμή επικοινωνίας

Το γεγονός ότι Γιούνκερ και Σουλτς επέλεξαν να συνομιλήσουν με τον Σταύρο Θεοδωράκη αποδεικνύει (πέραν της εμπιστοσύνης που τρέφουν στον Πρόεδρο του Ποταμιού) ότι έχουν κόψει τη γραμμή επικοινωνίας με τον Ελληνα πρωθυπουργό.

Εξουσιοδότηση

Ο Σταύρος Θεοδωράκης σύμφωνα με τις πληροφορίες του Real.gr έχει «εξουσιοδοτηθεί» να μεταφέρει τις απόψεις Γιούνκερ και Σουλτς στον Αλέξη Τσίπρα κατά τη σημερινή τους συνάντηση.

Ενημέρωση μετά τη συνάντηση στο Μαξίμου

Εξερχόμενος δε του Μεγάρου Μαξίμου θα ενημερώσει τον ελληνικό λαό για τις εξελίξεις αυτές.

Ομιλία στην ΚΟ

Υπ’αυτή την έννοια καθίσταται ακόμα πιο σημαντική η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του το μεσημέρι σήμερα.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Εκπληξη από ΗΠΑ – Citigroup: “Ερχεται συμφωνία με εγγύηση για “κούρεμα” του χρέους”(UPD)

Αισιόδοξη πως θα υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα εμφανίζεται η Citigroup, παρά το τεταμένο κλίμα των τελευταίων ωρών στις διαπραγματεύσεις Ελλάδος-δανειστών.

Σε ενημέρωση των πελατών της για την κατάσταση όπως διαμορφώνεται η κατάσταση στις διαπραγματεύσεις, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα τονίζει πως εξακολουθεί να θεωρεί πως το βασικό σενάριο περιλαμβάνει την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Αθήνας και δανειστών.

Μάλιστα, αναφέρει πως η συμφωνία θα περικλείει εγγυήσεις για τη μελλοντική αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, με απλά λόγια θα περιλαμβάνει σαφή αναφορά σε “κούρεμα” του χρέους με δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα από την πλευρά των δανειστών

Όπως αναφέρει στην έκθεση, η συμφωνία θα προβλέπει την επιμήκυνση των ωριμάνσεων των ελληνικών ομολόγων, αλλά και τη μείωση των επιτοκίων.

Βέβαια, καταλήγει η Citigroup, η ελληνική πλευρά ως αντάλλαγμα θα κληθεί να υιοθετήσει ορισμένες από τις σκληρές προτάσεις των δανειστών για τα πρωτογενή πλεονάσματα και για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Αλλά, όπως αναφέρει, “Η αναδιάρθρωση του χρέους θα επιτρέψει σε μεσοπρόθεσμο χρονικό διάστημα να ανακάμψει η ελληνική οικονομία, καθώς θα καταστεί ορατή η έξοδός της στις αγορές”. Πότε; Περί το 2018-2020…

Νέα παρέμβαση από ΗΠΑ για συμφωνία

Στο μεταξύ σε νέα παρέμβαση προχώρησαν οι ΗΠΑ για το ελληνικό ζήτημα με προτροπή του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου, Τζος Ερνεστ, σε Αθήνα και Βρυξέλλες για να προχωρήσουν σε μια συμφωνία.

Κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων ο κ.Ερνεστ ερωτηθείς σχετικά με τις διαπραγματεύσεις είπε: «Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι όλες οι πλευρές θα πρέπει να είναι σε θέση να έρθουν σε συμφωνία χωρίς να προκληθεί αναταραχή στις αγορές. Είμαστε ξεκάθαροι στη θέση μας ότι ο ελληνικός λαός έχει αντιμετωπίσει για καιρό τώρα αρκετές δυσκολίες και έχει κάνει βήματα για να υπάρξει μια βιώσιμη λύση και να επανέλθει η οικονομία σε υγιή επίπεδα.

Η ελληνική κυβέρνηση και οι εταίροι της θα πρέπει να καταλήξουν σ’ ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων έτσι ώστε να υπάρξει οικονομική ανάπτυξη εντός της ευρωζώνης. Όλοι οι συμμετέχοντες στο διάλογο καταλαβαίνουν το τι διακυβεύεται και το πόσο σημαντική είναι μια συμφωνία».

defencenet.gr

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Μπαλωθιές από την Κρήτη ο Βαρουφάκης : «Ζητούν να χτυπήσουμε με σαδισμό τους πιο αδύναμους Έλληνες»


Στις σκληρές απαιτήσεις των δανειστών αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας σε συγκέντρωση μελών του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο.

«Μας ζητούν να κόψουμε το ΕΚΑΣ, να φορολογήσουμε το ηλεκτρικό ρεύμα με 23%, έτσι ώστε αυτά τα χρήματα να τα ρίχνουμε για πολλά χρόνια στη μαύρη τρύπα του χρέους. Σε ένα χρέος που κι οι ίδιοι ξέρουν πως δεν είναι βιώσιμο», τόνισε ο κ. Βαρουφάκης.

«Ζητούν από την κυβέρνησή μας να χτυπήσουμε με σαδισμό τους πιο χτυπημένους, τους πιο αδύναμους Έλληνες. Λες και δεν έχουν χτυπηθεί 5 χρόνια τώρα. Λες και αν τους πλήξουμε με νέα μισανθρωπικά μέτρα η ελληνική οικονομία θα βγει από την κρίση. Λες και το ΕΚΑΣ ήταν ο λόγος που η Ελλάδα βρίσκεται πέντε χρόνια στη σκοτοδίνη της κρίσης. Λες και η ανάπτυξη θα έρθει αν κλείσουν τα συνοικιακά φαρμακεία και προλεταριοποιηθούν οι φαρμακοποιοί εντασσόμενοι σε αλυσίδες ξένων συμφερόντων. Λες και η υποταγή μας στην απαίτηση να μειωθούν δραστικά οι ενισχύσεις των αγροτικών καλλιεργειών θα φέρει την ανάπτυξη. Λες και η Ελλάδα δεν δοκίμασε αρκετά το πικρό ποτήρι της λιτότητας και θέλει κι άλλο», υπογράμμισε ο υπουργός.

Ο κ. Βαρουφάκης, συνέχισε, τονίζοντας πως είναι γνωστό «σε όλα τα πλάτη και τα μήκη της υφηλίου, ακόμη και στο εσωτερικό του ΔΝΤ, ότι η νέα λιτότητα που θέλουν να επιβάλουν και θέλουν εμείς να αποδεχτούμε, θα μειώσει και άλλο τα εισοδήματα από τα οποία οι ίδιοι οι δανειστές περιμένουν να πάρουν τα χρήματά τους».

«Γιατί το κάνουν αυτό;» αναρωτήθηκε ο υπουργός, σημειώνοντας πως πρόκειται για ένα ερώτημα που όλοι του θέτουν. «Γιατί οι δανειστές απαιτούν μέτρα τα οποία τα τελευταία 5 χρόνια μείωναν τα εισοδήματα από τα οποία εμείς καλούμασταν να τους αποπληρώσουμε; Προσποιούνται, κανείς από τους δανειστές μας δεν πιστεύει ότι αν δεχτούμε τους δικούς τους όρους, αν κάνουμε αυτά που μας ζητούν να κάνουμε, θα αναπτυχθεί η οικονομία μας και θα πάρουν τα λεφτά τους πίσω», τόνισε.

Δείτε το βίντεο…
Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Συμβολή στρατευμένων σε Παιδεία και Υγεία μελετά η κυβέρνηση

Αθήνα
Σχέδιο για στρατιωτική θητεία εκπαιδευτικών και γιατρών στα θρανία και στα κέντρα υγείας νησιωτικών και δυσπρόσιτων περιοχών της χώρας επεξεργάζεται η κυβέρνηση. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες των «Νέων», προκειμένου να αντιμετωπίσει τα οξυμένα προβλήματα από την έλλειψη εκπαιδευτικού και υγειονομικού προσωπικού, η κυβέρνηση μελετά τη συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων σε τουλάχιστον δύο νευραλγικούς τομείς, την Παιδεία και την Υγεία.

Τη Δευτέρα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος συναντήθηκε με τον υπουργό Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά και συζήτησαν «τη δυνατότητα συνεργασίας των δύο υπουργείων σε τρέχοντα και δυσεπίλυτα προβλήματα του υπουργείου Παιδείας».


Παρότι οι συζητήσεις κρατήθηκαν μυστικές και από τις δύο πλευρές, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας στο τραπέζι έπεσε η ιδέα να επιτραπεί από τον Σεπτέμβριο σε στρατευμένους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να υπηρετήσουν τμήμα της στρατιωτικής τους θητείας σε σχολεία, κατά προτεραιότητα ακριτικών και δυσπρόσιτων περιοχών, παραδίδοντας μαθήματα στους μαθητές.

Οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν με μισόλογα το απόγευμα από την πλευρά του υπουργείου Αμυνας, πηγές του οποίου παρέπεμπαν για λεπτομέρειες στο υπουργείο Παιδείας, το οποίο όμως δεν έδινε καμία πληροφορία.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Με τον Καπετανάκη, πούχει ντούγκλα το μουστάκι..

     Μετά τις αποκαλύψεις στην επιτροπή της Βουλής για την είσοδο της Ελλάδας στα μνημόνια,
..είναι ν' απορεί κανείς πώς δεν βρίσκεται ένας εισαγγελέας (απ' αυτούς που αθωώνουν τους Καρατζαφύρερ) να διατάξει την σύλληψη και την προφυλάκιση του Μεγάλου Ηλίθιου,
..με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας!

''Θυσιάστηκαν τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών προκειμένου οι ξένες τράπεζες να κερδίσουν χρόνο και να ρευστοποιήσουν τα ομόλογα που είχαν στην κατοχή τους πριν το κούρεμα, που ακολούθησε το 2012''
''Στις αγορές ήταν κοινό μυστικό ότι δεν πρόκειται να αποφευχθεί το κούρεμα. Άρα από ποιόν το κράταγαν κρυφό;''

Προκειμένουν λοιπόν να διασωθούν οι τράπεζες ντόπιες και ξένες, και προκειμένου να ''κονομήσουν'' η οικογένεια και οι φίλοι του Ηλίθιου,
..προδόθηκε ο ελληνικός λαός και ξεπουλήθηκε η χώρα!

Και εν τω μεταξύ, στον χώρο, στον φορέα εκείνο, στο θερμοκήπιο όπου μεγάλωσε και άνθισε η απατεωνιά, η κλοπή του δημοσίου χρήματος, η λαμογιά, η λουμπινιά, ο λαϊκισμός, η κάθε λογής ψευτιά, μαγκιά, και πολιτική κακουργία,
..δηλαδή στο ΠαΣοΚ,
..την Κυριακή προσήλθαν 60.000 κόσμος για να εκλέξουν τον καινούργιο τους αρχηγό!

Εξήντα χιλιάδες ΖΩΑ , εξήντα χιλιάδες αμετανόητοι κατσαπλιάδες, ανθέλληνες, εν δυνάμει λωποδύτες και διασπαθιστές της κρατικής περιουσίας και χρήματος,
..συγκεντρώθηκαν για να ικανοποιήσουν το βασικό τους ένστικτο της αυτοσυντήρησης και της αυτοπροστασίας, και της διαιώνισης του είδους, τού ''άνθρωπου-σκουλήκι'',
..εκλέγοντας τον εκλεκτό της φυλής, τον συνεχιστή του κακουργηματικού βίου αυτού του πολιτικού σχηματισμού.

Το blog δεν μπορεί παρά να είναι απύθμενα σκληρό στους χαρακτηρισμούς αυτής της συνομοταξίας ανθρώπων(;), που αρνούνται πεισματικά, με το ινάτι του καθυστερημένου, να γυρίσουν την πλάτη και να καταδικάσουν σε θάνατο τον φορέα της καταστροφής της Ελλάδας,
..πράγμα που έκαναν ευχαρίστως, ή λιγότερο πρόθυμα -πάντως το έκαναν- εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι συμπολίτες για τον άλλο πόλο καταστροφής (όπως αποδείχτηκε ότι κατάντησε τελικά), το κόμμα του Ψευταρά.

Τώρα που η ελληνική τραγωδία κορυφώνεται, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ,
..μαζί με την Κάθαρση,
..να επέλθει και η Νέμεσις.
Σκληρή και αδυσώπητη!
Και καθαρτήρια, και λυτρωτική!..


Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τσόμσκι, Βαλερστάιν, Μπαλιμπάρ, Τάρικ Άλι και άλλες 7.000 προσωπικότητες από όλο τον κόσμο στηρίζουν την Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους


Περισσότεροι από 7,000 άνθρωποι από όλο τον κόσμο έχουν ήδη υπογράψει κάλεσμα Πρωτοβουλίας Πολιτών, μέσω του οποίου εκδηλώνουν την αλληλεγγύη τους προς την Ελλάδα και υποστηρίζουν το έργο και τις προσπάθειες της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Ανάμεσά τους, προσωπικότητες διεθνούς εμβέλειας, από την πανεπιστημιακή κοινότητα, άνθρωποι της τέχνης και του πολιτισμού, πολιτικοί, εκπρόσωποι κοινωνικών κινημάτων και συνδικαλιστές. Σκηνοθέτες όπως οι Κεν Λόουτς και Κώστας Γαβράς, πολιτικοί όπως οι θριαμβευτές των πρόσφατων ισπανικών εκλογών, με επικεφαλής τη νέα δήμαρχο της Βαρκελώνης Άντα Κολάου, διανοούμενοι όπως ο Νόαμ Τσόμσκι, ο Ιμάνουελ Βαλερστάιν, ο Ετιέν Μπαλιμπάρ και ο Τάρικ Άλι, στηρίζουν την προσπάθεια αποκάλυψης της αλήθειας σε σχέση με το ελληνικό δημόσιο χρέος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη σύσταση της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους χαιρέτισε πρόσφατα και ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, μέσω του Ανεξάρτητου Εμπειρογνώμονά του κ, Juan Pablo Bohoslavsky, ο οποίος κάλεσε τους Ευρωπαϊκούς και διεθνείς θεσμούς να συμπράξουν σε λύση που θα σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα του ελληνικού πληθυσμού. «Είναι απαραίτητο να χυθεί φως σχετικά με το ποιοι επωφελήθηκαν, και σε ποιο βαθμό, από την αλόγιστη χορήγηση και λήψη δανείων και από τα προγράμματα διάσωσης, και ποιοι είναι υπεύθυνοι για την τρέχουσα οικονομική κατάσταση», είχε δηλώσει ο κ. Bohoslavsky, τονίζοντας πως «εάν δεν υπάρξει συμβιβασμός η Ελλάδα αργά ή γρήγορα μπορεί να χρεοκοπήσει και η κρίση στη χώρα να επιδεινωθεί περαιτέρω. Τα οικονομικά και κοινωνικά δικαιώματα μπορεί να υπομονευθούν ακόμη περισσότερο στην Ελλάδα λόγω της έλλειψης ευελιξίας και αποφασιστικότητας για μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία, που να σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Το κάλεσμα της Πρωτοβουλίας είναι διαθέσιμο σε 16 γλώσσες και μπορείτε να το βρείτε στην ιστοσελίδα www.greekdebttruthcommission.org, η οποία συλλέγει ηλεκτρονικές υπογραφές για όσους και όσες επιθυμούν να στηρίξουν την προσπάθεια της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους. Άνθρωποι από κάθε γωνιά του πλανήτη, από 30-40 χώρες, μεταξύ αυτών η Ισπανία, η Ινδία, η Γερμανία, η Ιαπωνία, η Γαλλία, οι ΗΠΑ, η Αϊτή και η Σενεγάλη, έχουν μέχρι στιγμής υπογράψει το κάλεσμα.

Μεταξύ άλλων, το κάλεσμα αναφέρει:


«Εμείς που υπογράφουμε αυτό το κάλεσμα, συμπαραστεκόμαστε στον ελληνικό λαό που, με τη ψήφο του στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, ήταν ο πρώτος στην Ευρώπη και στο βόρειο ημισφαίριο που απέρριψε τις πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζονται στο όνομα της αποπληρωμής ενός δημόσιου χρέους που έχει συναφθεί από τους “από πάνω” χωρίς το λαό και ενάντια στο λαό. Ταυτόχρονα, εκτιμούμε ότι η δημιουργία, με πρωτοβουλία της Προέδρου του Ελληνικού Κοινοβουλίου, της Επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος της Ελλάδας, συνιστά ένα ιστορικό γεγονός κεφαλαιώδους σημασίας όχι μόνο για τον ελληνικό λαό αλλά και για όλους τους λαούς της Ευρώπης και όλου του κόσμου!

Εκδηλώστε την αλληλεγγύη σας σε αυτή την Ελλάδα που αντιστέκεται υποστηρίζοντας τώρα και έμπρακτα την Επιτροπή Αλήθειας του Ελληνικού Δημόσιου Χρέους καθώς και το έργο της για την ταυτοποίηση του παράνομου, άνομου, απεχθούς ή/και δυσβάσταχτου μέρους αυτού του χρέους. Υπερασπιστείτε την ενάντια στις επαίσχυντες επιθέσεις που υφίσταται από εκείνους που, στην Ελλάδα και στο κόσμο, έχουν συμφέρον να κρατήσουν καλά καταχωνιασμένη την αλήθεια για το «σύστημα-χρέος». Λάβετε ενεργά μέρος στις διαδικασίες λογιστικού ελέγχου από πολίτες, που αναπτύσσονται τώρα παντού στην Ευρώπη και αλλού. Δικτυώστε την υποστήριξη και την αλληλεγγύη σας, επειδή μόνον αυτή η υποστήριξη και μόνον αυτή η διεθνής αλληλεγγύη είναι σε θέση να εξουδετερώσουν το σχέδιο των ισχυρών να προκαλέσουν ασφυξία στην Ελλάδα που παλεύει ενάντια στους κοινούς μας εχθρούς: τις πολιτικές λιτότητας και το χρέος που μας στραγγαλίζει!»


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Telegraph: Ασφαλιστικά μέτρα κατά των δανειστών ενδέχεται να ζητήσει η Κυβέρνηση


Πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψαν στην Telegraph ότι η Ελλάδα μπορεί να προσφύγει στο Δικαστήριο της ΕΕ προκειμένου να εμποδίσει τους δανειστές να ενεργήσουν με τρόπο που παραβιάζει τα ελληνικά δικαιώματα


Την πιθανότητα να προσφύγει η Κυβέρνηση στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να ζητήσει ασφαλιστικά μέτρα κατά των δανειστών αποκάλυψε σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Telegraph, επικαλούμενη πηγές από το ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με ένα πρόσφατο δημοσίευμα της Suddeutsche Zeitung, η γερμανική κυβέρνηση εξετάζει ένα σενάριο το οποίο προβλέπει την υποβολή τελεσίγραφου προς την Ελλάδα με υποχρεωτική επιβολή capital controls ακόμη και αυτό το σαββατοκύριακο.

Εν όψει αυτών των καινούργιων εξελίξεων, πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψαν στην Telegraph ότι η Ελλάδα μπορεί να ζητήσει επιβολή ασφαλιστικών μέτρων από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να εμποδίσει τους δανειστές και τους Θεσμούς της ΕΕ να ενεργήσουν με τρόπο που παραβιάζει τα ελληνικά δικαιώματα. «Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο θα ήταν πρωτάκουστο και θα περιέπλεκε ακόμη περισσότερο την κατάσταση», σχολιάζει ο αρθρογράφος της εφημερίδας Ambrose Evans-Pritchard.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στο νοσοκομείο ο Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ, μία μέρα πριν καταθέσει για τα μνημόνια - VIDEO - Διώκεται για τεχνική διόγκωση του ελλείμματος


Σοβαρό πρόβλημα υγείας κι εισαγωγή στο νοσοκομείο φέρεται να επικαλείται ο διοικητής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου, στο σημείωμα που έστειλε στη Βουλή σήμερα Δευτέρα για να δικαιολογήσει την απουσία του από την Εξεταστική επιτροπή για τα μνημόνια όπου θα κατέθετε αύριο Τρίτη ως μάρτυρας. Δεδομένου πως ο κ. Γεωργίου ελέγχεται από τη Δικαιοσύνη για την υπόθεση της διόγκωσης του ελλείμματος το 2009 που οδήγησε τη χώρα στο καθεστώς των μνημονίων, η ξαφνική ασθένεια δημιουργεί υποψίες.

Βουλευτές που συμμετέχουν στην Εξεταστική επιτροπή επιβεβαιώνουν πως έχει σταλεί το σχετικό σημείωμα αλλά οι πληροφορίες για το περιεχόμενό του παραμένουν συγκεχυμένες. Προτάσσοντας την ευχή να μη συντρέχει κάτι σοβαρό με την υγεία του, έμπειρος κοινοβουλευτικός επισημαίνει πως ο κ. Γεωργίου, ακόμα κι αν επιθυμούσε κάτι τέτοιο, δεν μπορεί να ακυρώσει την εξέτασή του από την Επιτροπή.

Γιατί μπορεί ο κ. Γεωργίου να επιθυμεί να αποφύγει την εξέταση;

Η υπόθεση της διόγκωσης του ελλείμματος το 2009 που χρησιμοποιήθηκε ώστε να εισαχθεί η Ελλάδα στο καθεστώς των μνημονίων, είναι ανοιχτή κι εξετάζεται από τη Δικαιοσύνη παράλληλα με τις εργασίες της Εξεταστικής επιτροπής της Βουλής. Ο κ. Γεωργίου και δύο ακόμη στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ εμπλέκονται στην υπόθεση την οποία ο αρμόδιος εισαγγελέας έχει προτείνει να μπει στο αρχείο παρά το γεγονός πως το 2014 το δικαστικό συμβούλιο είχε διατάξει περαιτέρω έρευνα.

Ο Ανδρέας Γεωργίου έχει υπάρξει για 21 χρόνια στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κι αμέσως μετά (Ιούνιος 2010) ανέλαβε πρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, προτεινόμενος από την τότε κυβέρνηση Παπανδρέου, με υπουργό Οικονομικών το Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ένα μήνα μετά την υπαγωγή της Ελλάδας στο 1ο μνημόνιο.

Εμείς να σας θυμήσουμε ότι ο κύριος Γεωργίου διώκεται για τεχνική διόγκωση του ελλείμματος το 2009 (εδώ) και να παρουσιάσουμε το video για να καταλάβετε το ποιόν του, ο οποίος δεν πληρώνει καν φόρουςΠηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στη φόρα η λίστα των Ελλήνων δημοσιογράφων που… εκπαίδευε το ΔΝΤ!

Τα ονόματα των Ελλήνων δημοσιογράφων που κλήθηκαν από το ΔΝΤ να παρακολουθήσουν σεμινάρια με στόχο την προβολή των θέσεων του Ταμείου πρόκειται να ζητήσει επισήμως η επιτροπή αλήθειας της Βουλής.

Αυτό προέκυψε μετά την αποκάλυψη που έκανε στην επιτροπή ο κ. Παναγιώτης Ρουμελιώτης ο οποίος ανέφερε ότι σεμινάρια σε δημοσιογράφους για να εξηγήσει τις θέσεις και να προβάλλει τις απόψεις του διενεργεί το ΔΝΤ, αλλά και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Μετά από σχετικές ερωτήσεις για τις διαδικασίες ή και τα κριτήρια με τα οποία γινόταν η επιλογή των δημοσιογράφων για να παρακολουθήσουν τα σχετικά σεμινάρια – ανάλογα έκανε και η ευρωπαϊκή επιτροπή - ο κ. Ρουμελιώτης ανέφερε ότι δημοσιογράφοι τους οποίους συναντούσε στην Ουάσιγκτον του είχαν αποκαλύψει ότι είχαν κληθεί για να παρακολουθήσουν αυτά τα σεμινάρια. Και πρόσθεσε ότι θα μπορούσε η Επιτροπή να ζητήσει επισήμως να της δοθούν τα ονόματα από τον υπεύθυνο επικοινωνίας του Ταμείου κ. Τζέρυ Ρέϊς.

Η πρόεδρος της Βουλής κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου υιοθέτησε την πρόταση και ανέθεσε σε μέλος της επιτροπής να συντάξει το σχετικό αίτημα προκειμένου να πληροφορηθούν όλοι τους δημοσιογράφους που κλήθηκαν και παρακολούθησαν την ανάπτυξη των θέσεων του ΔΝΤ.

Ο κ. Ρουμελιώτης ακόμη αναφέρθηκε και σε ομάδα καθηγητών οικονομολόγων οι οποίοι με λυσσαλέο τρόπο και σαθρά επιχειρήματα προσπαθούσαν να πείσουν ότι το χρέος ήταν βιώσιμο. Και αυτήν την κατηγορία ο κ. Ρουμελιώτης την ενέταξε σε εκείνους που υπηρετούσαν σκοπιμότητες των αφεντικών τους.http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Δριμύ «κατηγορώ» Spiegel κατά Σόιμπλε


Το Spiegel δημοσιεύει ένα σχόλιο στην ηλεκτρονική του σελίδα για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος πριν από 25 χρόνια ήταν από τους πρωτεργάτες της γερμανικής ενοποίησης χωρίς να υπολογίζει το κόστος, ενώ σήμερα δεν τηρεί παρόμοια στάση.

Το Spiegel γράφει: «Η Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας του τότε είναι η Ελλάδα του σήμερα. Η χώρα βρίσκεται οικονομικά στο τέλος. Αντί να κάνει τα πάντα και να προωθήσει «την αλληλεγγύη ανάμεσα στους λαούς» της ενωμένης Ευρώπης, το υπουργείο του Σόιμπλε επεξεργάζεται σχέδια για ένα Grexit και προτρέπει και άλλους ευρωπαίους εταίρους να πράξουν το ίδιο.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επιδίδεται στο ρόλο του πρωτοπόρου υπερασπιστή αξιών και αυστηρού παιδαγωγού. Η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε πράξεις.»

Και λίγο παρακάτω το άρθρο σημειώνει, σύμφωνα με τη Deutsche Welle: «Ναι, η Ελλάδα βρέθηκε μόνη της σε αυτή την κατάσταση. Ναι, οι φορολογούμενοι άλλων κρατών πρέπει γι´ αυτό το λόγο να πληρώσουν προκειμένου να βοηθήσουν να βγει η Ελλάδα από τη δύσκολη θέση. Αλλά αυτές οι χώρες έχουν τα χρήματα. Η Βαυαρία, η Έσση ακόμα και το Σλέσβιχ Χόλστάιν πλήρωναν για χρόνια για την Σαξονία Άνχαλντ, τη Θουριγγία και το Βρανδεμβούργο. Και μόνο στενόμυαλοι επαρχιώτες θεωρούν πως τα χρήματα αυτά δεν επενδύονται σωστά.

Το ότι ο Σόιμπλε θέλει τόσα παρακάλια οφείλεται προφανώς στην αυξανόμενη αντιπάθεια για τους πολιτικούς πρωταγωνιστές της ελληνικής κυβέρνησης. Θα ήταν καλά εάν ο Σόιμπλε συμπεριφερόταν με το πνεύμα που συμπεριφέρθηκε πριν από 25 χρόνια. Εάν όχι, θα ήταν καλύτερα η Άγκελα Μέρκελ να τον αποσύρει από τις διαπραγματεύσεις.

Με αυτό τον τρόπο θα αποδείκνυε αυτό που μέχρι σήμερα όλοι της αρνούνται: ότι είναι μια μεγάλη Ευρωπαία με όραμα».


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....