Διυλιστήριο: 05/03/17
ροη αναρτησεων

Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Σαμαράς και Βενιζέλος «χρηματοδότησαν» συνδικαλιστές με 3.200.000 ευρώ



Σαμαράς και Βενιζέλος έκοβαν μισθούς και συντάξεις, αλλά «χρηματοδοτούσαν» συνδικαλιστές με πακτωλό ΔΗΜΟΣΙΟΥ χρήματος. Οι συνδικαλιστές λάμβαναν ποσοστό επί των εισπράξεων του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων (ΤΑΠ) από τα εισιτήρια και τα πωλητέα είδη (σουβενιρ) στους Αρχαιολογικούς χώρους!

Δηλαδή λεφτά από τον Τουρισμό στους συνδικαλιστες!

«Με αποφάσεις του Ε. Βενιζέλου και του Α. Σαμαρά, το Ταμείο Αλληλοβοήθειας έχει χρηματοδοτήσει αφειδώς συγκεκριμένα συνδικαλιστικά σωματεία του υπουργείου Πολιτισμού, που συνδέονται με τις παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας. Αποτελεί, ίσως, ακραίο παράδειγμα εκείνου του κρατικοδίαιτου – κυβερνητικού συνδικαλισμού, που υπήρξε βασικός πυλώνας της διακυβέρνησης των δύο κομμάτων», αναφέρουν και συμπληρώνουν:

«Η συνολική χρηματοδότηση του Ταμείου Αλληλοβοήθειας με δημόσιο χρήμα από το 2005 μέχρι το 2016, ανήλθε σε 16,1 εκατ. ευρώ, από τα οποία στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων ΥΠΠΟ (ΠΟΕ ΥΠΠΟ) αναλογεί το υπέρογκο ποσόν των 1,6 εκατ. ευρώ. Τα χρόνια της οικονομικής κρίσης, από το 2009, η χρηματοδότηση του Ταμείου από το ΤΑΠ ανήλθε σε 13,8 εκατ. ευρώ, από τα οποία το μερίδιο της ΠΟΕ ΥΠΠΟ ήταν 1 εκατ. ευρώ. Μόνο μέσα σε μία χρονιά, το 2009, όταν ο Α. Σαμαράς αύξησε το ποσοστό επί των εισπράξεων του ΤΑΠ που αποδίδονταν στο ΤΑΥΠΥΠΠΟ και προσέθεσε έκτακτη επιχορήγηση, η συνολική χρηματοδότηση ανήλθε σε 3,2 εκατ. ευρώ, από τα οποία ποσόν 190.000 ευρώ είναι το μερίδιο που αναλογεί στην ΠΟΕ ΥΠΠΟ».

«Η μόνη ουσιαστική κοινωφελής δραστηριότητα που επιτελεί το Ταμείο με την τακτική χρηματοδότηση από το ΤΑΠ είναι ο βρεφονηπιακός σταθμός που φιλοξενεί 100 παιδιά υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού στην Αθήνα, τα οποία επιλέγονται με αδιαφανή κριτήρια» επισημαίνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή netakias.com

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πόσο εξαρτημένες στους δανειστές είναι οι ανεξάρτητες αρχές ; - Λιαργκόβας στην υπηρεσία των δανειστών ...

Για μια ακόμη φορά δείχνουμε πόσο εθελόδουλοι είμαστε. Ο Λιαργκόβας, επικεφαλής του γραφείου προυπολογισμού της Βουλής, τοποθετημένος από την ΝΔ, την στιγμή που πάει να κλείσει η συμφωνία, και ίσως να ανασάνουμε λίγο, έρχεται να δώσει τα κατάλληλα επιχειρήματα στους Τροικανούς για να τορπιλίσει, αυτήν την συμφωνία, να δώσει τα κατάλληλα επιχειρήματα στο αντίπαλο στρατόπεδο. Λυπούμαστε, που ακόμα και σε αυτήν την κυβέρνηση, άνθρωποι τύπου Στουρνάρα - Λιαργκόβα, συνεχίζουν να κυβερνούν (γιατί άραγε ;) και να τορπιλίζουν οποιεσδήποτε προσπάθειες, να δίνουν επιχειρήματα, σαν έτοιμοι από καιρό, στο αντίπαλο στρατόπεδο. Αλλά ποιος είναι ο Παναγιώτης Λιαργκόβας ; Σας παραθέτουμε μερικά παλιότερα άρθρα 

α. Λιαργκόβας - 7ος στο επικρατείας στην ΝΔ ελέγχεται για σκάνδαλο (άραγε τι έγινε μετά ;)

O Παναγιώτης Λιαργκόβας, κατηγορείται με επώνυμη καταγγελία για εμπλοκή σε σκάνδαλο διαχείρισης κοινοτικών κονδυλίων, ύψους πολλών χιλιάδων ευρώ και πλήθος νομικών και διοικητικών παρατυπιών. Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», οι καταγγελίες είναι σε γνώση του πρωθυπουργού, ο οποίος μάλιστα έδωσε, μέσω του γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου, Αργύρη Καρρά, εντολή να διερευνηθεί η υπόθεση και στη συνέχεια να ενημερωθεί.

Η πρωθυπουργική εντολή διαβιβάστηκε στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στις 20 Αυγούστου 2009, αλλά προτού ολοκληρωθεί η έρευνα και ο καταγγελλόμενος καθηγητής υποβάλει εγγράφως τις απαντήσεις του, τοποθετήθηκε την περασμένη Κυριακή στην έβδομη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Η επιλογή αυτή του πρωθυπουργού προκαλεί κάποια ερωτηματικά δεδομένης της συζήτησης που επικράτησε στο εσωτερικό του κόμματος για «καθαρά ψηφοδέλτια».
     
Β. Στην συνέχεια τοποθετείται από την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου ως επικεφαλής του Γραφείου Προυπολογισμού της Βουλής. Από τότε, έρχεται συνεχώς να τορπιλίσει και να βοηθήσει τους Τροικανούς. Ενδεικτικά αναφέρουμε το άρθρο λίγο πριν την αξιολόγηση τον Ιούνιο του 2015



Γ. Τον Μάρτιο του 2017 εν μέσω διαπραγματεύσεων προσπαθεί να επιβάλλει την άποψή του


Δ. Και τώρα πάλι σήμερα. Γιατί άραγε, όλες οι ανεξάρτητες αρχές τύπου Τράπεζα της Ελλάδας, έρχονται να δώσουν επιχειρήματα στους εχθρούς μας ; Ποιοι μας τους επιβάλλουν και δεν έχουν φύγει ακόμη από τις θέσεις τους ;

Σας παραθέτουμε την τελευταία τοποθέτησή του από άρθρο από το skai.gr

Ο Παναγιώτης Λιαργκόβας, επικεφαλής του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής, είπε μεταξύ άλλων ότι είναι ρεαλιστικά πολύ δύσκολο να επιτευχθεί αυτό που αναφέρει το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για αύξηση του ΑΕΠ κατά 2,7%.

προσυμφωνία με τους θεσμούς περιέχει σαφέστατα και μέτρα λιτότητας και μάλιστα αρκετά σημαντικά για το 2019 και 2020, δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ ο Παναγιώτης Λιαργκόβας επικεφαλής του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής, σημειώνοντας ότι σε συνδυασμό με τα πρωτογενή πλεονάσματα δημιουργεί μείγμα φοροκεντρικής λιτότητας.

«Ένα μέρος της δυνητικής ανάπτυξης ακυρώνεται λόγω των υφεσιακών μέτρων λιτότητας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την «έκπληξη και τη δυσαρέσκεια» που εξέφρασαν κύκλοι του πρόεδρου της Βουλής Νίκου Βούτση για το περιεχόμενο της τριμηνιαίας έκθεσης του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής ο κ. Λιαργκόβας είπε «πως η Βουλή υπάρχει για να προστατεύει εμάς που είμαστε ανεξάρτητο γραφείο από εξωτερικές πιέσεις». Έκανε λόγο μάλιστα για άριστη συνεργασία με τον Νίκο Βούτση.

Είπε παράλληλα ότι είναι ρεαλιστικά πολύ δύσκολο να επιτευχθεί αυτό που αναφέρει το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για αύξηση του ΑΕΠ κατά 2,7%.

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Βέμπερ: Στην Ελλάδα φταίει ο κομμουνιστής Πρωθυπουργός


«Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ότι έχει κομμουνιστή πρωθυπουργό», δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ, έπειτα από τη συνάντησή του με την επικεφαλής του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει σε αναρτήσεις της στο twitter η ανταποκρίτρια της Καθημερινής στις ΗΠΑ Κατερίνα Σώκου, o κ. Βέμπερ σημείωσε ότι «έχουμε ένα μικρό προβληματάκι, η τεχνική συμφωνία ολοκληρώθηκε, αλλά παραμένει ένα ερώτημα ανοιχτό».

«Είχα την ευκαιρία να συζητήσω το ζήτημα της Ελλάδας με την κ. Λαγκάρντ, αλλά σαν πολιτικός του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, δεν μπόρεσα να μην της επισημάνω ότι το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ότι έχει κομμουνιστή πρωθυπουργό, αυτό είναι το θεμελιώδες πρόβλημα εκεί, δεν γενικό», συνέχισε ο κ. Βέμπερ.

Πηγή www.enikos.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Απορρίφθηκε το δεύτερο αίτημα έκδοσης τριών εκ των οκτώ Τούρκων αξιωματικών



Αρνητικά στις τουρκικές αρχές απάντησε το Συμβούλιο Εφετών, στην έκδοση των τριών εκ των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, που έφτασαν με ελικόπτερο στη χώρα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στη γείτονα χώρα το περασμένο καλοκαίρι.

Το δικαστήριο απέρριψε και το δεύτερο αίτημα που υπεβλήθη από την Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως Ευγενίας Κυβέλου.

Όπως είπε η εισαγγελική λειτουργός "για τα ίδια περιστατικά έχει υποβληθεί προηγούμενο αίτημα, επί του οποίου εκδόθηκαν οι αποφάσεις του Εφετείου, που επικυρώθηκαν από τον Άρειο Πάγο. Πρόκειται για τις ίδιες ακριβώς αξιόποινες πράξεις όπως στο προηγούμενο, ενώ έχει προστεθεί η πρόκληση ζημίας σε δημόσια περιουσία που εκτιμώ ότι αναφέρεται στα ίδια πραγματικά περιστατικά".

Όπως εξήγησε στις αποφάσεις του ανωτάτου δικαστηρίου αναφέρεται πως σε περίπτωση έκδοσης θα επιδεινωθεί η θέση τους. "Υπάρχει ενδεχόμενο να συλληφθούν και να δικαστούν από δικαστήρια, χωρίς τα εχέγγυα μιας δίκαιης δίκης. Ενδέχεται να υποβληθούν σε βασανιστήρια και να δεχθούν απάνθρωπη συμπεριφορά, ύστερα δε και τις διακηρύξεις για επαναφορά της θανατικής ποινής" κατέληξε η εισαγγελέας επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να απορριφθεί η αίτηση έκδοσής τους.

Oι τρεις Τούρκοι αξιωματικοί υποστήριξαν πως στη χώρα τους τίποτα δεν έχει αλλάξει προς το καλύτερο μετά το δημοψήφισμα ενώ δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν να επιστρέψουν στην Τουρκία, καθώς φοβούνται ότι θα υποστούν βασανιστήρια.

Η κράτηση τους πάντως παρατάθηκε για ακόμη ένα τρίμηνο όπως και των υπολοίπων πέντε αξιωματικών καθώς εκκρεμεί ακόμη η διαδικασία παροχής ασύλου που έχουν αιτηθεί.

Πηγή www.enikos.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Βόμβα στη δίκη για τη Siemens από Βουρλούμη



Κατάθεση-σοκ Βουρλούμη: Ακουσα για δωροδοκίες 50-75 υπαλλήλων, αλλά έκανα πιο σοβαρά πράγματα!

Ρεπορτάζ
Παναγιώτης Στάθης

Με καθυστέρηση που αγγίζει τα όρια της... αιωνιότητας ξεκίνησε, 20 χρόνια μετά την υπογραφή της επίμαχης σύμβασης, η δίκη -επί της ουσίας- για τις χρυσές μίζες της Siemens και κυρίως για τη σύμβαση 8002/97 για την προμήθεια ψηφιακών κέντρων.

Τον κύκλο των μαρτυρικών καταθέσεων για τα «μαύρα» ταμεία της Siemens στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας άνοιξε ο άλλοτε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του οργανισμoύ Παναγής Βουρλούμης, για τον οποίο «η μεγάλης κλίμακας διαφθορά» στον ΟΤΕ αποτελούσε... παρωνυχίδα, αφού, όπως είπε, είχε... σοβαρότερα θέματα να ασχοληθεί εκείνη την περίοδο και είχε αναθέσει το ζήτημα στη νομική υπηρεσία του ΟΤΕ.

Θεωρεί δε ότι έκλεισε το θέμα με το ταξίδι του στη Γερμανία και τα στοιχεία που συνέλεξε από εκεί. Ο Παν. Βουρλούμης, που διετέλεσε πρόεδρος του ΟΤΕ την περίοδο 2004-2010, δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα περιστατικά δωροδοκίας και σε πρόσωπα που ενδεχομένως έβαλαν στην τσέπη χρήματα, αλλά οι διάλογοι που ακολουθούν είναι χαρακτηριστικοί:

Εισαγγελέας: «Θεωρείτε ότι στελέχη του ΟΤΕ δωροδοκήθηκαν; Υπήρχαν διαφθορά και δωροδοκία στον ΟΤΕ;»
Μάρτυρας: «Δυνητικά θα μπορούσαν να έχουν δωροδοκηθεί, έχει αποδειχθεί ότι έχουν δοθεί κάποια χρήματα. Από τη στιγμή που έχουν αλλάξει χέρια χρήματα απο έναν προμηθευτή προς στέλεχος του ΟΤΕ, αυτό δημιουργεί ένα ερωτηματικό».
Εισαγγελέας: «Λέτε στο βιβλίο σας ότι υπήρχε στον ΟΤΕ διαφθορά σε μεγάλη κλίμακα, που αφορούσε προμήθειες».
Μάρτυρας: «Ναι, εικάζω».
Εισαγγελέας: «Πώς το εννοείτε;»
Μάρτυρας: «Το εννοώ όταν μια εταιρία θέλει να πουλήσει, πολύ συχνά χρειάζεται και μια θετική εισήγηση και εκεί επέρχεται επηρεασμός, δωροδοκίες».
Σύνεδρος: «Εσείς τι κάνατε σε τοπικό επίπεδο, εκτός από το να πάτε στη Γερμανία;»
Μάρτυρας: «Δεν έκανα καμία έρευνα».
Σύνεδρος: «Για ποιον λόγο; Δεν θα έπρεπε να ξέρετε ποιοι τυχόν δωροδοκήθηκαν; Είπατε ότι υπάρχει επηρεασμός από πωλητή; Δεν μπορούσατε να βάλετε τη σύμβαση κάτω και να δείτε ποιοι υπέγραψαν, υλοποίησαν ρήτρες κ.λπ.;»
Μάρτυρας: «Δεν ασχολήθηκα καθόλου με αυτό, είχα σοβαρότερα θέματα να λύσω. Αυτό ήταν μια παρωνυχίδα! Το κάλυψα πηγαίνοντας στη Γερμανία».

Ο κ. Βουρλούμης ανέφερε ότι στο ταξίδι στη Γερμανία πληροφορήθηκε για τους χρηματισμούς της Siemens. «Προέκυψε ότι ένας εκ των κατηγορουμένων είχε πει ότι χρηματίζονται πολλά στελέχη του ΟΤΕ - νομίζω ο Σίκατσεκ. Πήγαμε με δικηγόρο του ΟΤΕ στη Γερμανία και ζητήσαμε με εξώδικο να μας αποκαλύψει τα ονόματα η Siemens, τέλη του 2006. Οι Γερμανοί δεν μας απαντούσαν. Καταλήξαμε ότι, εκτός από την αποκάλυψη των ονομάτων, είχαμε πιθανότητες να κερδίσουμε δικαστικά στη Γερμανία, καθώς εκεί ζημιά θεωρείται το ποσό που έχει δοθεί».

Πρόεδρος: «Οι δωροδοκίες αφορούσαν συγκεκριμένες συμβάσεις;»
Μάρτυρας: «Αυτό δεν το γνώριζα τότε. Γνώριζα μόνο ότι ο κατηγορούμενος είχε πει πως δωροδοκούσαν υπαλλήλους του ΟΤΕ - μάλιστα, είχε πει 50 με 75».

Τσουκάτος

Οι πάνω από 60 κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες, με τον νομικό εκπρόσωπο του Θόδωρου Τσουκάτου, Διονύνη Γκούσκο, να λέει για την υπόθεση των 1.000.000 μάρκων, που κατηγορείται ότι έλαβε από τον γερμανικό κολοσσό για να καταλήξουν στο ταμεία του ΠΑΣΟΚ, όπως δέχονται και μάρτυρες: «Το πραγματικό γεγονός το δέχθηκε από προκαταρκτική ο κ. Τσουκάτος. Δεν δέχεται, βεβαίως, το κατηγορητήριο, κανένας από κατηγορούμενους συνεργούς του δεν γνώριζε τίποτα περί της προέλευσης των χρημάτων».


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Το ΚΕΕΛΠΝΟ πλήρωνε τις φακές πιο ακριβά και από τις γαρίδες - Οικογενειακές μπίζνες από συνεργάτιδα του Άδωνη Γεωργιάδη



Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνης Γεωργιάδης εδώ και αρκετό καιρό έχει περιορίσει τις προκλητικές εμφανίσεις του στα social media και εμφανίζεται να προωθεί τυπικά άρθρα και κρίσεις εφημερίδων.

Οι συνομιλητές των δημοσιογράφων από την πλευρά της ΝΔ προσπαθούν να αποδώσουν την απουσία Γεωργιάδη από το πεδίο των συγκρούσεων που δημιουργεί ο ίδιος σε δυσφορία που έχει εκφράσει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μάλιστα αφήνει να διαρρεύσει ότι γίνεται «στροφή προς την κεντροδεξιά».

Η αλήθεια είναι πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν εκφράζεται με τα καλύτερα λόγια για τον Αδωνη Γεωργιάδη το τελευταίο διάστημα. Ο πρόεδρος της ΝΔ όχι μόνο είναι ενοχλημένος από τις αρχηγικές εμφανίσεις του αντιπροέδρου του, αλλά δεν τις θεωρεί και απλή παρεκτροπή, εξαιτίας του χαρακτήρα του. Το κυριότερο όμως που οδηγεί την ηγετική ομάδα της ΝΔ να προωθεί την «παγοποίηση» του Γεωργιάδη είναι οι φόβοι ότι υπάρχει κίνδυνος με τις αποκαλύψεις στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την Υγεία να θεωρηθεί ένοχη η τόσο στενή σχέση της με τον πρώην υπουργό Υγείας.

Το πρώτο βήμα απομάκρυνσης του Αδ. Γεωργιάδη είναι η απόφαση του Κυρ. Μητσοτάκη να του διαμηνύσει ότι δεν πρέπει να είναι στην Επιτροπή Υγείας. Η πληροφορία μαθεύτηκε στο εσωτερικό της ΝΔ και προκάλεσε την παρέμβαση της Κατερίνας Παπακώστα, η οποία επιχείρησε (ανεπιτυχώς) με το δικό της μήνυμα περί ανάγκης απομάκρυνσης του Αδωνη να πιστωθεί όσα θα ακολουθούσαν, δηλαδή την απομάκρυνσή του. Ο Μητσοτάκης τελικώς απομόνωσε και τους δύο, αλλά έβαλε στον πάγο τον Γεωργιάδη. Πολλοί στη ΝΔ εκτιμούν πως με τη δικαιολογία της Επιτροπής ο Μητσοτάκης θα απομακρυνθεί από την επιρροή Γεωργιάδη, η οποία έχει γίνει τοξική.

Η θέση του Γεωργιάδη είναι πλέον δύσκολη με όσα έχουν αποκαλυφθεί για τις πολιτικές που ακολούθησε με τις φαρμακευτικές αλλά και για το ΚΕΕΛΠΝΟ. Στη διερεύνηση όσων αφορούν το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει μπει η Εισαγγελία Διαφθοράς με τη νέα προϊσταμένη Ελένη Τουλουπάκη αλλά και η επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου, οι οποίες ερευνούν τις πρόσφατες αποκαλύψεις του Documento για τις συμβάσεις της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα με το ΚΕΕΛΠΝΟ επί υπουργίας Αδωνη Γεωργιάδη.

Σήμερα το Documento κάνει νέες αποκαλύψεις. Η οικογένεια συνεργάτιδας του Γεωργιάδη υπογράφει με το ΚΕΕΛΠΝΟ συμβάσεις εκατοντάδων χιλιάδων που ελέγχουν άλλα μέλη της οικογένειας τα οποία υπηρετούν στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Η πολυάσχολη οικογένεια είναι επίσης τροφοδότης του ΚΕΕΛΠΝΟ με τρόφιμα που περιέργως τιμολογούνται ισόποσα είτε πρόκειται για κρέας είτε για φακές. Ο Αδωνης Γεωργιάδης σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του αρνήθηκε ότι είχε συνεργάτιδα με τέτοιο όνομα. Επειτα από λίγο όμως, προφανώς επειδή γνωρίζει πως δεν γράφουμε χωρίς στοιχεία, επικοινώνησε μαζί μας για να παραδεχθεί ότι τελικώς είχε διατεθεί στο γραφείο του. Κατά τη συνήθη τακτική του πρόσθεσε πως δεν ήταν μόνο δική του συνεργάτιδα αλλά και άλλων υπουργών τους οποίους «έδωσε».

Μια οικογένεια τρόφιμη του ΚΕΕΛΠΝΟ

Η Κωνσταντίνα Θεοφιλάτου, υπάλληλος του ΚΕΕΛΠΝΟ την περίοδο που υπουργός Υγείας είναι ο Αδωνης Γεωργιάδης, φαίνεται να έχει διατεθεί στο γραφείο του υπουργού. Την εποχή εκείνη πολλά άτομα από το ΚΕΕΛΠΝΟ έχουν ακολουθήσει τον ίδιο υπηρεσιακό δρόμο προς το υπουργικό γραφείο. Η επιτηδευμένα «ανεξάρτητη» λειτουργία του ΚΕΕΛΠΝΟ, το οποίο δεν λειτουργούσε όπως ο υπόλοιπος δημόσιος τομέας με ΑΣΕΠ και ελέγχους, είχε διαμορφώσει μια ανοιχτή δίοδο που οδηγούσε στα υπουργικά γραφεία. Δηλαδή το ΚΕΕΛΠΝΟ έκανε προσλήψεις χωρίς έλεγχο και στη συνέχεια διέθετε το προσωπικό στο όνομα «των αναγκών» σε διάφορα γραφεία. Κάπως έτσι η κ. Θεοφιλάτου βρίσκεται στο γραφείο του Αδωνη Γεωργιάδη.

Την ίδια εποχή, η αδελφή της Κωνσταντίνας Θεοφιλάτου Ανδρονίκη Θεοφιλάτου είναι διευθύντρια του τμήματος Διοικητικού Συντονισμού του ΚΕΕΛΠΝΟ. Πρόκειται για το τμήμα που είναι υπεύθυνο για σημαντικές αποφάσεις και συντονίζει μεταξύ άλλων τις διαδικασίες για διαγωνισμούς. Σύζυγος της Ανδρονίκης Θεοφιλάτου είναι ο επίσης εργαζόμενος στο ΚΕΕΛΠΝΟ Σταμάτης Πουλής, ο οποίος είναι μέλος της επιτροπής προμηθειών.

Το 2013, με εισήγηση του Σταμάτη Πουλή και δύο ακόμη μελών της επιτροπής προμηθειών, η εταιρεία ΤΕΧΝΟΔΡΟΚΑΤ ΕΠΕ υπογράφει σύμβαση με το ΚΕΕΛΠΝΟ για συντήρηση του Κτιρίου Προστατευόμενων Διαμερισμάτων (πρόκειται για δομή φιλοξενίας απόρων οροθετικών στην οδό Κολοκυνθούς 18) με τίμημα 134.900 ευρώ. Σύμφωνα με τη συμφωνία, η εταιρεία κάθε μήνα παίρνει 11.241 ευρώ για «αποκατάσταση βλαβών πάσης ηλεκτρολογικής φύσεως, αποκατάσταση διαρροών, γενικό καθαρισμό αποχετευτικού, απεντομώσεις, συντήρηση ανελκυστήρα κ.λπ.». Δηλαδή παίρνει πάνω από 11.000 ευρώ τον μήνα για αόριστο έργο, που αφορά τη γενική συντήρηση βλαβών ενός οικήματος μόλις 500 τετραγωνικών μέτρων.

Ιδιοκτήτης της εταιρείας ΤΕΧΝΟΔΡΟΚΑΤ είναι ο Γεώργιος Δρόσης. Ποιος είναι; Σύζυγος της συμβούλου του Αδωνη Γεωργιάδη Κωνσταντίνας Θεοφιλάτου και μπατζανάκης του Στ. Πουλή της επιτροπής, τη σωστή λειτουργία της οποίας ελέγχει η αδελφή της Ανδρονίκη.

Μήπως όμως η… οικογενειακή υπόθεση είναι κάτι τυχαίο και αξιοκρατικό; Η επιλογή της εταιρείας δεν γίνεται με διαγωνισμό αλλά με προσφορά. Την επόμενη χρονιά, το 2014, και πάλι χωρίς διαγωνισμό, με εισήγηση του μπατζανάκη του Σταμάτη Πουλή, στην οποία δηλώνει πως το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι ευχαριστημένο από την εταιρεία, γίνεται και νέα σύμβαση με τον μεγαλεπήβολο τίτλο «συντήρηση κτιρίου», με την οποία η εταιρεία του Δρόση παίρνει 150.000 ευρώ αυτήν τη φορά για τις γνωστές συντηρήσεις και μάλιστα με την καταβολή 12.500 ευρώ μηνιαίως. Σε δύο χρόνια η εταιρεία του συζύγου της συνεργάτιδας του Αδωνη Γεωργιάδη παίρνει περίπου 300.000 ευρώ για να κάνει ό,τι κάνουν όλες οι πολυκατοικίες για συντήρηση, χωρίς να δίνουν φυσικά 12.500 τον μήνα.

12,5 ευρώ το κρέας, 12,5 ευρώ και οι φακές

Τον Φεβρουάριο του 2014, με εισήγηση του Πουλή, η εταιρεία του Δρόση, ενώ είναι υπεύθυνη για κάθε είδους ηλεκτρολογική συντήρηση του κτιρίου, υπογράφεται άλλη, «μικρή» σύμβαση προκειμένου η ίδια εταιρεία να κάνει έργο για το οποίο ήδη πληρώνεται: να παρέμβει ηλεκτρολογικά στο κτίριο. Η διαδικασία ανάθεσης είναι η ίδια. Παίρνονται προσφορές από τρεις ηλεκτρολόγους. Ο πρώτος δίνει συνολικό κόστος έργου 20.200 ευρώ, ο δεύτερος 21.000 και ο γνωστός μπατζανάκης Δρόσης 19.800 ευρώ και παίρνει τη δουλειά.

Είναι ενδιαφέρον το ότι ο Πουλής κατά την εισήγησή του στον διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ για το έργο είναι προφητικός, ενημερώνοντας πως το «έργο δεν θα ξεπεράσει τις 20.000 ευρώ». Προτού δοθούν οι προσφορές, ο Πουλής ξέρει το κόστος με ακρίβεια.

Η οικογενειακή δραστηριότητα όμως δεν σταματά εκεί. Ο Δρόσης, μέσω άλλης εταιρείας του, της Δρόσης Γεώργιος και Σία ΕΕ, αναλαμβάνει με ανάθεση πάλι μέσω του υπεύθυνου της Δομής Προστατευόμενων Διαμερισμάτων Σταμάτη Πουλή την τροφοδοσία για 21 φιλοξενούμενα άτομα. Η εταιρεία του παραδίδει 50 μερίδες φαγητού ημερησίως με κόστος ανά μερίδα 12,5 ευρώ.

Από τα τιμολόγια της εταιρείας του Δρόση, τα οποία έχουμε στη διάθεσή μας, προκύπτει ότι το μοσχάρι κοκκινιστό τιμολογείται 12,5 ευρώ, δηλαδή με τον ΦΠΑ 14,2 ευρώ. Την ίδια τιμή, 14,2 ευρώ, έχουν και ο αρακάς και το μπριάμ αλλά και το σπανακόρυζο και οι φακές.

Πρόκειται για πρωτοφανή κοστολόγηση η οποία θυμίζει τα γνωστά καταστήματα με το σλόγκαν «ό,τι πάρετε 1 ευρώ». Μόνο που η χρέωση δεν είναι 1 ευρώ αλλά υπερπολυτελής. Για να μη γράφουμε εμείς πολλά, αποφασίσαμε να παραθέσουμε το μενού από το γνωστό και πολυτελές εστιατόριο «Αιόλου 68» στην Αθήνα για σύγκριση.

Γράφει λοιπόν ο κατάλογος: «Οι φρέσκες γαρίδες με κίμτσι και ραντισμένες με μαυροκούκι είναι φτιαγμένες μαστόρικα και γοητεύουν με την πικάντικη γεύση τους (€10). Οι ουρές πεσκανδρίτσας, περασμένες από το τηγάνι, είναι αφρός και τρώγονται με μεγάλη όρεξη. Για δυνατούς παίκτες και όσους το αντέχουν, όπως δηλώνει και ο κατάλογος, είναι το ψητό συκώτι που παντρεύεται με γαρίδες σε σάλτσα από το ζουμί τους και σοταρισμένο σπανάκι (€11). Ωραίο πιάτο που συνδυάζει γη και θάλασσα είναι οι φαρφαλίνες με σαλτσίτσια και όστρακα (€14,50) για δύο άτομα. Πλούσια γεύση, φουλ νοστιμιάς». Δηλαδή ακόμη και το σερβιρισμένο φαγητό σε ένα από τα πιο γνωστά εστιατόρια, το οποίο σίγουρα δεν είναι σπανακόρυζο ή φακές, κοστίζει φθηνότερα από το φαΐ μαζικής παραγωγής της εταιρείας του Δρόση.

Στα οικογενειακά έσοδα φυσικά πρέπει να προσθέσουμε και τις υπερωρίες που συστηματικά κάνει η Κωνσταντίνα Θεοφιλάτου στο γραφείο του Αδωνη Γεωργιάδη. Μετά την αποχώρηση του Γεωργιάδη από το υπουργείο, η κ. Θεοφιλάτου υπηρετεί τον διάδοχο του Γεωργιάδη Μάκη Βορίδη.

Τι απάντησαν στο Documento

1ο τηλεφώνημα προς Αδωνη

Η άρνηση

Το Documento επικοινώνησε με τον Αδωνη Γεωργιάδη και του έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα για την κ. Θεοφιλάτου. Ο ίδιος απάντησε ότι δεν θυμόταν καμία συνεργάτιδά του με το όνομα Κωνσταντίνα Θεοφιλάτου.

2ο τηλεφώνημα από Αδωνη

Η αποδοχή

Στη συνέχεια επικοινώνησε ο ίδιος ο κ. Γεωργιάδης με το Documento και υποστήριξε ότι η κ. Θεοφιλάτου διορίστηκε το 2012 στο υπουργείο Υγείας από τον Δ. Βαρτζόπουλο και επί των ημερών του ήταν στο υπουργείο Υγείας.

Η απάντηση της Κωνσταντίνας Θεοφιλάτου και του Γιώργου Δρόση στο Documento

Η Κωνσταντίνα Θεοφιλάτου σε ερώτηση του Documento αναφορικά με το ότι όταν δούλευε στο γραφείο του Αδωνη Γεωργιάδη ο σύζυγός της Γιώργος Δρόσης εμφανίζεται να έπαιρνε δουλειές κατασκευαστικών έργων από την αδερφή της Ανδρονίκη Θεοφιλάτου και τον σύζυγό της Σταμάτη Πουλή, που ήταν στις επιτροπές προμηθειών του ΚΕΕΛΠΝΟ, δήλωσε: «Υπάρχει πλήρης διαφάνεια, δεν υπάρχει κάτι το περίεργο. Ο σύζυγός μου είναι κατασκευαστής και παίρνει κανονικά εργασίες βάσει των νόμιμων διαδικασιών που έβγαιναν. Δεν έχει σημασία εάν υπάρχει συγγένεια. Ελέγξτε το, τα πάντα ήταν τιμολογημένα. Αλλωστε ο κ. Πουλής δεν ήταν τότε παντρεμένος με την αδερφή μου, παντρεύτηκαν αργότερα, πριν από περίπου δύο χρόνια. Η διαδικασία με την οποία η κατασκευαστική εταιρεία του άντρα μου –που είναι επίσημη– πήρε τις εργασίες ήταν καλή και μάλιστα, να σας πω την αλήθεια, οι πληρωμές δεν ήταν όπως έπρεπε από το ΚΕΕΛΠΝΟ και γι’ αυτό διακόπηκε η συνεργασία στα μέσα της χρονιάς, δεν θυμάμαι ποιας».

Στην ερώτηση πότε έγινε ο γάμος της αδερφής της με τον κ. Πουλή, αφού εκτός από τα κατασκευαστικά έργα ο άντρας της Γ. Δρόσης την περίοδο 2014-15 πήρε προμήθεια για υπηρεσίες catering πάλι από τις επιτροπές προμηθειών του ΚΕΕΛΠΝΟ, η κ. Θεοφιλάτου ανέφερε γελώντας: «Ξέρετε γιατί γελάω; Γιατί το κάνετε και ακούγεται κάπως. Ο σύζυγός μου έχει εστιατόριο και εταιρεία (catering) στο όνομά του. Είναι και κατασκευαστής και έχει και αυτή την εταιρεία. Η αδερφή μου είναι υπάλληλος, δεν δίνει δουλειά σε κανέναν, επειδή είπατε ότι δίνει. Βγάζει το ΚΕΕΛΠΝΟ κάποιες δουλειές, γίνονται με διαφάνεια, μια απλή υπάλληλος είναι, δεν δίνει δουλειές. Δεν είναι ούτε πρόεδρος ούτε διευθύντρια ούτε κάποια που θα μπορούσε να δώσει δουλειές. Μακάρι, γιατί κι εγώ υπάλληλος ήμουν, μακάρι κι εγώ να μπορούσα να δώσω δουλειά».

Στη γραμμή του τηλεφώνου εμφανίστηκε και ο κ. Δρόσης να απαντήσει, δηλώνοντας: «Η οικογένειά μου ασχολείται με το catering από τον παππού μου». Μάλιστα, αφού παραδέχτηκε ότι «μου έρχονται στο μυαλό δύο έργα» που έχει πάρει η κατασκευαστική του εταιρεία από το ΚΕΕΛΠΝΟ, «την περίοδο 2013-14», ανέφερε πως «το catering έγινε τον Νοέμβριο του 2014, όταν δεν ήταν παντρεμένος ο κ. Πουλής με την αδερφή της γυναίκας μου».





https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....