Διυλιστήριο: 02/03/14
ροη αναρτησεων

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Τα Ίμια δεν ανήκουν στην Ελλάδα, αλλά τα διεκδικούν Ελλάδα και Τουρκία σύμφωνα με το βιβλίο Ιστορίας Γ' Γυμνασίου


Ποιά γεγονότα διαδραματίσθηκαν στα Ίμια; Μήπως η Ελλάδα σήκωσε… μπαϊράκι και τα διεκδικεί από την Τουρκία; Ο μαθητής της Γ’ Γυμνασίου δεν γνωρίζει εάν τα Ίμια ανήκουν στην Ελληνική Επικράτεια και υιοθετεί τη θεωρία της Τουρκίας περί «γκρίζων ζωνών».

Συγκεκριμένα, στο βιβλίο της ιστορίας της Γ” Γυμνασίου (που εκδόθηκε το 1997) τα παιδιά μας μαθαίνουν ότι οι βραχονησίδες των Ιμίων “δεν ανήκουν στην Ελλάδα” και ότι τα διεκδικούμε με την Τουρκία ! Ναι, ναι καλά διαβάσετε.
Εντέχνως παραμένει ασαφές το γεγονός ότι η Τουρκία έκανε απόβαση σε αυτά και θεωρείται «ασήμαντη» – και φυσικά μη αναφερόμενη – λεπτομέρεια το ότι έχασαν τη ζωή τους τρεις αξιωματικοί του Πολεμικού μας Ναυτικού. Επίσης, δεν γίνεται πουθενά λόγος για πολεμική επιχείρηση, εκ μέρους της Τουρκίας, με στόχο την κατάληψή τους, πόσο μάλλον δε ότι τα Ίμια είναι δύο βραχονησίδες και όχι μία.
Στο βιβλίο «Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία» [(ΙΤΥΕ (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ), ISBN 978-960-06-02774-9, έκδοση (2013)] στην ενότητα 58 (σελίδα 163) με τίτλο : «Η Ελλάδα στη μεταψυχροπολεμική εποχή(1989-2001)» αναφέρεται επί λέξει : «Την ίδια εποχή, με αφορμή τη διεκδίκηση της βραχονησίδας Iμια, στα Δωδεκάνησα, ξέσπασε κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις που αποκλιμακώθηκε με αμοιβαίες υποχωρήσεις (1996)». Αυτή και μόνον αυτή είναι η αναφορά που γίνεται για τα γεγονότα των Ιμίων.
Παρά το γεγονός ότι τα προηγούμενα έτη υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες για τα λάθη του βιβλίου, και τις σχετικές διορθωτικές κινήσεις που έκανε το Υπουργείο Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, (αποστέλλοντας διευκρινιστική εγκύκλιο προς τους εκπαιδευτικούς λέγοντάς τους να προσθέσουν ότι η διεκδίκηση της Βραχονησίαδας Ίμια έγινε από την Τουρκία), το βιβλίο ξανατυπώθηκε και το 2013 με το ίδιο «λάθος».
Από το 1997 που εκδόθηκε για πρώτη φορά το βιβλίο μέχρι σήμερα άλλαξαν πολλά. Το Υπουργείο Παιδείας μετακόμισε από την οδό Μητροπόλεως στο Μαρούσι. Στον υπουργικό θώκο κάθισαν διαδοχικά πέντε Υπουργοί Παιδείας (Ε. Στυλιανίδης, Α. Σπηλιωτόπουλος, Α. Διαμαντοπούλου Γ. Μπαμπινιώτης και Κ. Αρβανιτόπουλος), απολύθηκαν χιλιάδες εκπαιδευτικοί, έκλεισαν σχολεία, αλλά το βιβλίο της Ιστορίας Γ΄Γυμνασίου, παρέμεινε το ίδιο και διδάσκεται με ιστορικά λάθη στα παιδιά.

Τι γίνεται όμως εάν κάποιο παιδί γράψει σε ενδεχόμενη ενδοσχολική γραπτή εξέταση ότι τα Ίμια ανήκουν στην Ελλάδα, ότι η Τουρκία έκανε απόβαση σε αυτά και ότι τρεις αξιωματικοί βρήκαν τραγικό θάνατο; «Είμαστε υποχρεωμένοι να βαθμολογήσουμε με χαμηλό βαθμό το γραπτό του μαθητή καθώς βρίσκεται εκτός θέματος», επισημαίνει στο www.crashonline.gr , καθηγητής της Μέσης Εκπαίδευσης και προσθέτει: «Οι οδηγίες που έχουμε από το Υπουργείο Παιδείας είναι σαφείς, οφείλουμε να βαθμολογούμε τα γραπτά με βάση τα όσα περιλαμβάνονται στο βιβλίο. Εάν μάλιστα κάποιος εκπαιδευτικός μιλήσει στα παιδιά για ιστορικά γεγονότα, όπως για παράδειγμα τα Ίμια, και αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες, κινδυνεύει να κατηγορηθεί ότι εγείρει εθνικό θέμα και να περάσει από πειθαρχικό».
 
Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Απίστευτο μήνυμα μέσα από την Οδύσσεια – Να διαβαστεί μετά απείρου προσοχής!


Άραγε αυτό γιατί δεν μας τα δίδαξαν στο σχολείο;;; »

Διαβάστε το! Αρκούν 2 λεπτά….

Αλλά μπορεί να το σκέπτεστε για πολύ περισσότερο. Άραγε μας τα διδάξαν στο σχολείο;;; μάλλον όχι γιατί πρόσεχα την ώρα των αρχαίων. Είναι πολύ σημαντικό, αυτές τις κρίσιμες ώρες, να ρίξουμε μια ματιά στην βίβλο των Ελλήνων, δηλαδή στα ΟΜΗΡΙΚΑ ΕΠΗ και να διδαχτούμε, έστω και την τελευταία στιγμή, από το πνεύμα του Οδυσσέα…

ΔΗΛΑΔΗ: Να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας, να ελέγξουμε την παρόρμηση να έχουμε τις αισθήσεις μας και τις αντένες μας ΑΝΟΙΧΤΕΣ και να μην παρασυρθούμε από την οργή και το μένος που μας διακατέχει, ώστε να γίνουμε βορρά, στους σύγχρονους «μνηστήρες».

Όταν ο Οδυσσέας φτάνει στην Ιθάκη, η μεγίστη επιθυμία του είναι ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ, τον κόσμο που του έκλεψαν. Παρά την μεγάλη του λαχτάρα, διατηρεί την ανωνυμία του και μεταμορφωμένος σε ζητιάνο από την ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ, πηγαίνει στο παλάτι ώστε να ελέγξει την κατάσταση και να πάρει τις πληροφορίες που θέλει, υπομένοντας καρτερικά τις προσβολές και την χλεύη των μνηστήρων.

ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ, ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΟΧΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΣΤΕΙΡΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ. Γι αυτό τον λόγο και είναι ο αγαπημένος της Θεάς ΑΘΗΝΑΣ, της Θεάς που αντιπροσωπεύει την ΝΟΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΣ, την ΣΟΦΙΑ, την ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ. Της Θεάς που μελετά τον εχθρό και τον πολεμά με τα ίδια του τα όπλα. Όταν όμως έρχεται η ώρα, όταν τους έχει στριμώξει όλους άοπλους σε ένα δωμάτιο, όταν φανερώνεται πάνοπλος, ΤΟΤΕ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΙΚΤΟ, ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΙΟΣ ΤΟΥ, που δημιούργησε με τον δικό του ιδρώτα, ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ που οι μνηστήρες καταχράστηκαν και καπηλεύτηκαν μαζί με την φιλοξενία του οίκου του που τιμησε τον ΞΕΝΙΟ ΔΙΑ.

Ο ισχυρότερος αντίπαλός του είναι ο ΑΝΤΙΝΟΟΣ. Η λέξη μιλά απο μόνη της. Είναι η ΑΝΤΙ-ΝΟΗΣΗ, είναι αυτό που μας κάνουν ΤΩΡΑ, είναι ο τρόπος με τον οποίο θολώνουν τις καταστάσεις και την πραγματικότητα ώστε ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ. Είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την καθυπόταξη και δουλεία του ανθρώπου. Ο επόμενος είναι ο ΕΥΡΥ-ΜΑΧΟΣ. Αυτός που μάχεται με κάθε τρόπο, με εύρος, ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟΝ, ο δεινός και αδίστακτος μαχητής.

Ο ΑΜΦΙ-ΝΟΜΟΣ! Αυτός που διαστρεβλώνει τον ΝΟΜΟ και την τάξη των πραγμάτων, ο επικίνδυνος γιατί είναι ΕΤΣΙ και ΑΛΛΙΩΣ! Ο ΑΓΕ-ΛΑΟΣ! Αυτός που άγει τον λαό, που τον παρασύρει με την βοήθεια του ΑΝΤΙ-ΝΟΟΥ. Που τον μετατρέπει σε ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΑΓΕΛΗ! Κανένα όνομα στα Ομηρικά έπη δεν είναι δοσμένο στην τύχη! Κρύβουν βαθύτατα νοήματα και στο χέρι μας είναι να τα αποκρυπτογραφήσουμε και να διδαχτούμε, ή καλύτερα να συνετιστούμε.

Οι πρόγονοί μας μιλούν, ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, μας λένε ΠΩΣ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ, μας λένε πως να τινάξουμε τον ζυγό. ΑΡΚΕΙ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ! Και ο Αντίνοος, ο στόχος της πρώτης φονικής βολής του Οδυσσέα. Είναι αυτός ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ να πεθάνει πρώτος. Γι” αυτό, μακριά από την προπαγάνδα των ΜΜΕ. Και τον σκοτώνει ρίχνοντας του το βέλος στον ΛΑΙΜΟ, το ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ δηλαδή της επικοινωνίας που την χρησιμοποιεί ενάντια στην νόηση των ανθρώπων! ..»

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Εσύ τι πιστεύεις ότι πρέπει να κάνει Πολύδωρας.(Αποτελέσματα)

Να κάτσει στο σπιτάκι του  58%

Να ενταχθεί στους Αν.Ελ.   37%

Να κάνει δικό του κόμμα      5%

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή.

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ετεροδημότες εναντίον πολιτικής αγυρτείας..



Ο ευρωπαίος νομοθέτης όρισε να γίνονται οι ευρωεκλογές μαζί με τις αυτοδιοικητικές εκλογές για λόγους οικονομίας. Σωστά.

Ο έλλην μνημονιακός υπουργός όμως, όρισε οι ευρωεκλογές να συμπέσουν με την δεύτερη Κυριακή, τις επαναληπτικές δηλαδή εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης όπου χρειαστεί, και έτσι να καταργήσει το πνεύμα του ευρωπαίου νομοθέτη!
Γιατί απλούστατα μ' αυτόν τον τρόπο θα ξαναστηθούν κάλπες παντού σε όλη την επικράτεια και την ''δεύτερη'' Κυριακή, με το ανάλογο κόστος.
Αν όμως οι ευρωεκλογές συνέπιπταν με την ''πρώτη'' Κυριακή των αυτοδιοικητικών, όπου θα είχε εκλεγεί δημοτική αρχή , δεν θα χρειαζότανε να ξαναστηθεί κάλπη και την επόμενη Κυριακή.
Να η οικονομία που δεν γίνεται, και που δεν ενδιαφέρει καθόλου τους πολιτικούς απατεώνες, που κατά τ' άλλα βρίσκουν κάθε αθέμιτο μέσο υπερφορολόγησης και κλοπής του τελευταίου ευρώ του κοσμάκη για λόγους ''εθνικής οικονομίας''!

Το μόνο που τους νοιάζει είναι το πώς θα ελαττώσουν την εκλογική τους καταβαράθρωση.
Γιατί σου λέει, μόλις και μετά βίας φτάνουν τα λεφτά στους ετεροδημότες για να μετακινηθούν και να ψηφίσουν δήμαρχο και σύμβουλους της αρεσκείας τους! Δεν θάχουν για την δεύτερη Κυριακή, να επανέλθουν για τις ευρωεκλογές! Άρα έτσι γλυτώνουμε το καθολικό ''μαύρισμα''! Άσε που την δεύτερη Κυριακή μπορούμε να μετακινήσουμε τους ''δικούς μας'' δωρεάν (με τα γνωστά πούλμαν), και να βγούμε κι αποπάνω!!
Τέτοια κουτοπονηριά και πολιτική αγυρτεία!

Όμως και γι αυτό υπάρχει λύση:
Όσοι ετεροδημότες θέλουν διακαώς να τιμωρήσουν και να μαυρίσουν στις ευρωεκλογές τα μνημονιακά κόμματα της συγκυβέρνησης, και να τα εξαφανίσουν,
..ας μην προσέλθουν στην ''πρώτη'' Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών!
Ας αφήσουν τους μόνιμους κάτοικους των δήμων (που είναι και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι) να διαλέξουν τους τοπικούς τους άρχοντες και συμβούλους,
..και ας φυλάξουν τα χρήματά τους για την ''δεύτερη'' Κυριακή, για να στείλουν στον διάολο κυβέρνηση και πολιτική αλητεία!

Άλλωστε είναι σίγουρο ότι είναι πολύ πιό σημαντικό να καταβαραθρώσουμε τους ψεύτες και δωσίλογους, παρά να φηφίσουμε για δημοτικό σύμβουλο (τις περισσότερες φορές διακοσμητικό) κάποιον φίλο, γνωστό, ή ακόμα και συγγενή!..

Λύσεις και απαντήσεις στην πολιτική και τις μεθοδεύσεις των αθυρμάτων υπάρχουν!
Αρκεί να έχουμε φαντασία, τόλμη και αποφασιστικότητα..

Υ.Γ. Εκτός κι αν αποφασίσουμε να τους γελοιοποιήσουμε εντελώς, ψηφίζοντας και την πρώτη Κυριακή,
..και κατεβαίνοντας την δεύτερη δωρεάν με τα δικά τους πούλμαν τους ''μαυρίσουμε'', με διπλή χαρά!!!..


Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Νέο μνημόνιο με νέα δανεικά και όρους ετοιμάζει για την Ελλάδα ο Σόιμπλε.

Το Διυλιστήριο λέει .... Αφού έχουμε πλεόνασμα, τι το θέλουμε το νέο μνημόνιο ;;; Ή δεν έχουμε .....

Τα σενάρια που ήθελαν τη Γερμανία να μην διατίθεται να αφήσει την Ελλάδα χωρίς νέο μνημόνιο, μετά τη λήξη του τρέχοντος, επιβεβαιώνει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Το νέο πακέτο θα συνοδεύεται φυσικά με νέους όρους που θα αφορούν τη δημοσιονομική πειθαρχία εκ μέρους της Ελλάδας, την ώρα που το ζητούμενο για την χώρα δεν είναι οι αριθμοί σε ότι αφορά τα πλεονάσματα και το χρέος, αλλά η ανάπτυξη και – κυρίως – η πάταξη της ανεργίας, που τείνει να διαλύσει ότι έχει απομείνει από τον κοινωνικό ιστό της χώρας.

Το νέο πακέτο δανεικών είναι της τάξης των 10 έως 20 δις ευρώ, ενώ για πρώτη φορά γίνεται ανεπισήμως από τη γερμανική πλευρά αναφορά και στο ενδεχόμενο κουρέματος του ελληνικού χρέους, ενώ «επισήμως» το ενδεχόμενο αυτό διαψεύδεται, τακτική που ούτως ή άλλως είχε ακολουθηθεί και πριν το πρώτο «κούρεμα».

Το Der Spiegel αποκαλύπτει πεντασέλιδο έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών σύμφωνα με το οποίο ο Σόιμπλε είναι διατεθειμένος να προτείνει ένα τρίτο πακέτο δανειακής βοήθειας προς την Ελλάδα και μάλιστα πριν από τις ευρωεκλογές του ερχόμενου Μαΐου.

Όπως αναφέρει και η Deutsche Welle, στο εν λόγω έγγραφο αναφέρονται ως ενδεχόμενα ένα περαιτέρω «κούρεμα» του ελληνικού χρέους ή ένα «περιορισμένης έκτασης συμπληρωματικό πρόγραμμα», με το οποίο η Ελλάδα θα μπορέσει να αντλήσει πόρους από τον μόνιμο μηχανισμό στήριξης ESM.

Σύμφωνα με πληροφορίες από του γερμανικό υπουργείο Οικονομικών που επικαλείται το Der Spiegel, το ποσό που θα προβλέπεται στο νέο πακέτο θα είναι της τάξεως των 10-20 δισ. ευρώ, ανάλογα με τον τρόπο που αυτό θα διαμορφωθεί.

Το νέο δανειακό πρόγραμμα θα συνδέεται με τον όρο, η ελληνική κυβέρνηση να υλοποιήσει με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα από ό,τι μέχρι τώρα το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων.

Υπενθυμίζεται ότι ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός υποστήριξε σε συνέντευξή του προς την οικονομική επιθεώρηση Wirtschaftswoche ότι «μετά την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος, το οποίο -όπως σημειώνει- εξελίσσεται με αρκετή επιτυχία, μπορεί να υπάρξει ακόμα περαιτέρω χρηματοδοτική ανάγκη».

Σύμφωνα με τον Σόιμπλε «το εάν, το πότε και το πώς, θα το γνωρίζουμε στα μέσα του 2014». Επίσης η βοήθεια θα εξαρτηθεί και από το κατά πόσο η Ελλάδα έχει ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. Σύμφωνα με τον χριστιανοδημοκράτη πολιτικό «η όποια περαιτέρω βοήθεια θα ήταν πολύ μικρότερη σε σχέση με την δανειακή βοήθεια που έχει χορηγηθεί μέχρι τώρα».

Σύμφωνα με πληροφορίες της Deutsche Welle, το πιθανότερο σενάριο για την κάλυψη των χρηματοδοτικών κενών της Ελλάδας είναι ένα συμπληρωματικό πακέτο βοήθειας από τον ESM, (το οποίο δεν θα ονομασθεί τρίτο πακέτο) με όρους «που δεν θα προκαλούσαν εντάσεις», ενώ δεν γίνεται καμία συζήτηση για ενδεχόμενο «κούρεμα» ή ελάφρυνση του χρέους πριν από την δημοσιοποίηση των στοιχείων από τη Eurostat.

Εκπρόσωπος πάντως του κ. Σόιμπλε διέψευσε αργότερα την πληροφορία ότι σχεδιάζεται νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.

«Δεν υπάρχουν νέα δεδομένα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου και παρέπεμψε στις δηλώσεις του κ. Σόιμπλε το τελευταίο διάστημα. Σύμφωνα πάντως με τις πληροφορίες του Spiegel, η νέα βοήθεια που φέρεται διατεθειμένος να προτείνει ο γερμανός υπουργός και μάλιστα πριν από τις ευρωεκλογές, θα συνδέεται με όρους. Σύμφωνα τις διαπιστώσεις της τρόικας, συνεχίζει το δημοσίευμα, η Ελλάδα έχει υλοποιήσει ως τώρα λιγότερα από τα μισά μεταρρυθμιστικά μέτρα από αυτά που είχε υποσχεθεί.


http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Βάλε τον κώλο μάγειρα, σκατά θα μαγειρέψει. (Ένα κείμενο απόλυτης απαξίωσης)


Πολιτικώς θα τολμούσα να μας χαρακτηρίσω ως λαό κοπρολάγνων.

Η χρήση πολιτικών κοπράνων ως φαίνεται σεξουαλίζει μια μεγάλη μερίδα του λαού μας. Δεν εξηγείται διαφορετικά η γενική εμμονή μας να αναθέτουμε σε κώλους την διακυβέρνηση της Χώρας.

Και αφού ψηφίζουμε κώλους ορθώς τρώμε και τα σκατά στη συνέχεια, και έχουμε φάει πολλά. Και τα τρώμε ησύχως και στωικά.

Ως πότε, διερωτώμαι.

Το “Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά” και το “Εγώ σ’ έχτισα φούρνε μου κι εγώ θα σε χαλάσω”, μου κάνουν κάτι σε παρηγοριά στον άρρωστο. Πρόκειται για εθνικό εθισμό, δεν δικαιολογείται αλλιώς.

Πολύ υπομονή κάναμε θαρρώ και ακόμα να καταλάβουμε τα αυτονόητα: Πως η γεμάτη κοιλιά αυτιά δεν έχει…

Αν περιμένουμε με κάποιο μαγικό τρόπο να σωθούμε, δεν θα σωθούμε ποτέ λοιπόν. Χρειαζόμαστε θα έλεγα μια αυτανάφλεξη κοινωνικής και πολιτικής συνείδησης ώστε να τολμήσουμε να δούμε κατάματα τις επιλογές μας, τα σκατά…

Βάλε τον κώλο μάγειρα, σκατά θα μαγειρέψει λοιπόν, και αυτό είναι το ευκολάκι που κάνουμε για δεκαετίες τώρα.

Να απαριθμήσω τους μάγειρες που έζησα και ζω; Ω βεβαίως, με μεγάλη χαρά: Ανδρέας Παπανδρέου, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Κωνσταντίνος Σημίτης, Κωνσταντίνος Καραμανλής, Γεώργιος Α. Παπανδρέου, Ευάγγελος Βενιζέλος, Αντώνης Σαμαράς.

Ε μα πως; Aφού σίγησαν όλοι μίλησαν και οι κώλοι…

Για την χρόνια κωλυσιεργία επί των πάντων, για την ανικανότητα των αλλεπάλληλων άχρηστων κυβερνήσεων και πάλι φαίνεται πως λησμονήσαμε την λαϊκή σοφία που φωνάζει: “Καράβι που αργεί, σκατά είναι φορτωμένο”.

Πολύ κο-κο και κανένα αβγό… Η Χώρα του “Θα” ποτέ δεν πέθανε…

Και καταντήσαμε σήμερα το συνώνυμο της λέξης κώλος να είναι ο πολιτικός.

Και είναι αστείο ένας κώλος να λαμβάνει εκατομμύρια ψήφους, δε νομίζετε;

Είναι γελοίο όλο αυτό και εθνικά ταπεινωτικό, δεν το αντέχω άλλο. Τι κάνανε οι κυβερνήσεις από το 1981 και μετά; Τι πραγματικά κάνανε;

1. Αλλοτρίωσαν συνειδήσεις.
2. Ξεχαρβάλωσαν κάθε μορφή παραγωγικής διαδικασίας.
3. Στήριξαν την Χώρα σε παράλογα δάνεια αδιαφορώντας για τις συνέπειες.
4. Εξευτέλισαν το σύστημα Παιδείας.
5. Συρρίκνωσαν κάθε δαπάνη πάνω στην έρευνα.
6. Μας βομβάρδιζαν με συνεχή ψέματα παρουσιάζοντας μας μια ανθεκτική υγιή οικονομία.
7. Μας πείσανε να ζούμε σε μια φούσκα…
8. Πλούτισαν και δαύτοι και όλο το σκυλολόι τους.
9. Μας εκπαίδευσαν να περιφρονούμε τις ελληνικές αρετές και να υπερτιμούμε τις ξενόφερτες.
10.Καταφέρανε να αποκτήσουμε την χειρότερη φήμη ως λαός.
11. Εφάρμοσαν κατά κύριο λόγο κοντόφθαλμες πολιτικές που μοναδικό στόχο είχαν κάποιο δικό τους όφελος.
12. Σταθήκανε ανάξιοι να εφαρμόσουν κάποια σταθερή εξωτερική μακρόπνοη πολιτική.
13. Καταφέρανε να κινδυνεύουμε το 2100 να μετράμε 2.5 εκ. ψυχές λόγω υπογεννητικότητας.
14. Ξεπουλάνε τώρα καθετί ελληνικό βασισμένοι μόνο πάνω στην ανικανότητα τους να το κάνουν να δουλέψει προσοδοφόρα για το Κράτος.
15. Έβαλαν υποθήκη το μέλλον των παιδιών μας για να ξεπληρώσουν τα κλεμμένα.
16. Και συνεχίζουν, αυτάρεσκα, αλαζονικά, ακόμα και σήμερα να μας ξερνάν στα μούτρα ότι είναι οι μοναδικοί κατάλληλοι για να κυβερνήσουν.

Ε τι να σας πω…

Για όσο βάζουμε τους κώλους για μάγειρες σκατά θα μας μαγειρεύουν, άντε, ζωή σε εμάς…
πηγή
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ !!! Μέτρα-σοκ στο συρτάρι του Στουρνάρα

Αυξήσεις στον ΦΠΑ, κατάργηση των φοροαπαλλαγών, ψαλίδισμα πρόωρων συντάξεων, επέκταση του ενιαίου μισθολογίου και στο ευρύτερο Δημόσιο και κατάργηση των ελάχιστων φορολογικών προνομίων που έχουν ακόμα ανάπηροι και άλλες ευπαθείς ομάδες είναι μερικά από τα μέτρα που έχει στο συρτάρι του ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, και τα οποία σύντομα θα πέσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, σύμφωνα με τη Δημοκρατία.

Θα τεθούν σε εφαρμογή σε περίπτωση που συνεχιστούν οι αστοχίες του προϋπολογισμού και δεν βρεθούν λύσεις για να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό της περιόδου 2014-2015.

Τα μέτρα αυτά αποτελούν επτασφράγιστο μυστικό για τους επιτελείς του Γιάννη Στουρνάρα, που επισήμως αρνούνται την ύπαρξη τους. Οι παρεμβάσεις αυτές βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο από τις τεχνικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών και της τρόικας. Πρόκειται για μέτρα που θα ισοπεδώσουν τα εισοδήματα και θα δώσουν τη χαριστική βολή στους φορολογούμενους.

Τα μέτρα προβλέπουν, μεταξύ άλλων, αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ για τα τρόφιμα, τα φάρμακα, τις μεταφορές, το ηλεκτρικό ρεύμα, το φυσικό αέριο και πλήθος άλλων προϊόντων και υπηρεσιών πρώτης ανάγκης, την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, την κατάργηση των εργοδοτικών εισφορών για πολύ χαμηλούς μισθούς έως 400 ευρώ μηνιαίως, την μείωση των καθαρών ποσών των συντάξεων, την επέκταση του ενιαίου μισθολογίου των πολιτικών υπαλλήλων και σε ορισμένες κατηγορίες δημοσίων λειτουργών που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια καθώς και την κατάργηση ρυθμίσεων του ασφαλιστικού συστήματος που επιτρέπουν πρόωρες συνταξιοδοτήσεις.


http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Έξι καταθέσεις «καίνε» τον Γιακουμάτο - Μήπως, κάπου, όλους τους ''κρατάνε'', και για αυτό ψήφιζαν τα μνημόνια ;;;

Των Δ. ΠΑΝΑΝΟΥ & Α. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

Ως «άμεσο συνεργό» στην τέλεση του αδικήματος της φοροδιαφυγής και «υποκρυπτόμενο διαχειριστή» στον οίκο ευγηρίας «Αύρα - Άγιος Χαράλαμπος Α.Ε.» παρουσιάζει τον βουλευτή και τέως υπουργό Γεράσιμο Γιακουμάτο διαβιβαστικό σημείωμα της Οικονομικής Αστυνομίας. Το εν λόγω σημείωμα απεστάλη στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών στις 27 Ιανουαρίου 2014, ημέρα σύλληψης της συζύγου του, Ελένης Θεοδώρου, και του αδερφού του,Δημήτρη Γιακουμάτου, προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου, αντίστοιχα, της εταιρείας.

Σύμφωνα με το σημείωμα ελέγχου, που περιλαμβάνεται στη δικογραφία και το οποίο αποκαλύπτει η Realnews, ο βουλευτής, εκτός από τις υπηρεσίες που παρείχε ως ένας από τους εξειδικευμένους γιατρούς της ομάδας του οίκου ευγηρίας, με την ειδικότητα του ειδικού παθολόγου, είχε πλήρη γνώση και συμμετείχε στη διαχείριση των οικονομικών της επιχείρησης. Και το γεγονός αυτό αποτυπώνεται στις καταθέσεις μαρτύρων, συγγενών των ηλικιωμένων που φιλοξενήθηκαν στο γηροκομείο.

Ολα ξεκίνησαν έπειτα από ανώνυμη καταγγελία που δέχτηκε η Οικονομική Αστυνομία, στην οποία αναφερόταν ότι η Πρότυπος Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Αγιος Χαράλαμπος», που εδρεύει στον δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού, εξέδιδε αποδείξεις παροχής υπηρεσιών με μικρότερο αναγραφόμενο ποσό από το καταβληθέν. Συγκεκριμένα, η εν λόγω καταγγελία ανέφερε: «Το εν λόγω γηροκομείο είναι του Γεράσιμου Γιακουμάτου, το έχει όμως στο όνομα του αδερφού του Δημήτριου Γιακουμάτου. Ο κ. Γεράσιμος Γιακουμάτος εμφανιζόταν στο γηροκομείο και έκανε τις χρηματικές συναλλαγές. Πλήρωνα 1.530 ευρώ το μήνα, πλην όμως μου έδινε απόδειξη 1.130 ευρώ. Στα βιβλία χρεώνουν το ποσό της απόδειξης και έχουν ένα χαρτί με τα ποσά που πληρώναμε στην τσάντα της κυρίας Αναστασίας στη reception».

Κατά τη διάρκεια του επιτόπιου ελέγχου που ακολούθησε στο γηροκομείο, όπως περιγράφεται στο διαβιβαστικό σημείωμα της Οικονομικής Αστυνομίας, ο βουλευτής καθοδηγούσε δύο στελέχη της εταιρείας προκειμένου να προσκομισθούν στον έλεγχο τα αιτούμενα στοιχεία, φορολογικά και μη, παρά το γεγονός ότι ουδεμία επίσημη σχέση, υπαλληλική ή καταστατική, είχε μ’ αυτήν.

Εκτός, μάλιστα, από την παρουσία της συζύγου και του αδερφού τού Γερ. Γιακουμάτου στο Δ.Σ. του οίκου ευγηρίας, από την ανάλυση της σύνθεσης του μετοχικού κεφαλαίου προέκυψε ότι οι δύο μέτοχοι της εταιρείας είναι οι κόρες του βουλευτή, η Ευαγγελία και η Ζωή, με ποσοστά 51% και 49%, αντίστοιχα.
Στο σημείωμα των ανδρών της Οικονομικής Αστυνομίας αναφέρεται ότι ο βουλευτής της Ν.Δ. εμπλέκεται στην τέλεση της φοροδιαφυγής ως «υποκρυπτόμενος διαχειριστής» της εταιρείας. Στις ένορκες καταθέσεις που ελήφθησαν από τους 16 συνολικά ιδιώτες συμβαλλόμενους με το γηροκομείο, οι περισσότεροι καταθέσεων ότι γνώριζαν ως ιδιοκτήτη της εταιρείας τον Γερ. Γιακουμάτο, ο οποίος σε αρκετές περιπτώσεις «αποφάσιζε και έδινε εντολή σχετικά με τα αιτήματα των συμβαλλόμενων, περί μείωσης των μηνιαίων καταβολών, καθώς και για το ύψος των εκδοθέντων αποδείξεων».


http://diulistirio.blogspot.gr/

Διαβάστε περισσότερα.... »
....