Διυλιστήριο: 11/27/15
ροη αναρτησεων

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Την επιστροφή της Αγίας Σοφίας στην ορθόδοξη εκκλησία ζητά η Ρώσικη Δούμα

Την επιστροφή της Αγιάς Σοφιάς στην Ορθοδοξία και συγκεκριμένα στο Ορθόδοξο Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως ζητούν από την Τουρκία, Ρώσοι βουλευτές .

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν Ρωσικά ΜΜΕ όπως το Ria Novosti τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο βουλευτής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας και μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την προστασία των χριστιανικών αξιών Σεργκέϊ Γαβρίλοβ, ο οποίος δήλωσε ότι η πρόταση έγινε δεκτή από τα μέλη της Δούμα.

"Η κίνηση αυτή θα βοηθήσει την Τουρκία και το Ισλάμ να αποδείξει ότι υπάρχει καλή θέληση, η οποία είναι υπεράνω της πολιτικής, καθιστώντας αναγκαία την επιστροφή της Αγίας Σοφίας στην χριστιανοσύνη. Η Ρωσία είναι έτοιμη να χρηματοδοτήσει από την πλευρά της την αποκατάσταση του ναού, για την οποία θα εργαστούν οι καλύτεροι Ρώσοι επιστήμονες και συντηρητές, προκειμένου να αποκατασταθεί ένα μνημείο για την παγκόσμια Χριστιανοσύνη" δήλωσε ο Σεργκέϊ Γαβρίλοβ.
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Έξεστι νεο-μνημονιακοίς ασχημονείν..

    ''Θέλαμε η αύξηση στα εισιτήρια να είναι στο 1,30 αλλά το μισό δεν γινόταν να είναι 0,65 και το πήγαμε 1,40.'',
..λάλησε ο Κλαζομένιος μνημονιακός υφυπουργός Μεταφορών,
..δικαιώνοντας με την οκτάγωνη λογική του τον
''δεύτερη φορά'' πρωθυπουργό που τον επέλεξε.

Και όλη αυτή η πολύπλοκη και πολυσήμαντη σκέψη προέκυψε στο αριστερά (και πρώην πασοκικά) διαταραγμένο από τις πολλές ευθύνες μυαλό του υφυπουργού,
..την ώρα που έπαιρνε το brunch του στην Μεγάλη Βρεττανία, ένα ταπεινό, λιτό, αριστερό brunch, όπως ακριβώς έκανε κάθε τέτοια ώρα και στο χωριό του στην Ξάνθη, καθώς επίσης και στο κυλικείο του πανεπιστήμιου στην Θεσσαλονίκη, όταν προσπαθούσε να αποφοιτήσει με την ειδικότητα του Αγρονόμου Τοπογράφου Μηχανικού.

Ότι βέβαια το μισό του εισιτηρίου των 1,30 θα μπορούσε να είναι 0,60, άντε 0,70 ευρώ, ούτε που πέρασε καν σαν σκέψη από το brunch του υφυπουργού, καθότι θα κατέρριπτε τα κλασσικά μαθηματικά, την ευκλείδιο γεωμετρία, και πιθανόν και την θεωρία της σχετικότητας!

Αλλά και μείς πάλι να κάνουμε τόση οχλοβοή για 10 λεπτάκια;
Τί ψυχή έχουν τα δέκα λεπτάκια;
Τί μπορούν να αντιπροσωπεύουν τα 10 λεπτάκια στο brunch ενός υφυπουργού;
Είμαστε πράγματι απαράδεκτοι.

Ασχημονούμε σαν τους Κλαζομένιους που όπως περιγράφει ο ιστορικός Κλαύδιος Αιλιανός σχετικά με τους θρόνους των Εφόρων στη Σπάρτη που μαυρίστηκαν:
''Κάποιοι από τους Κλαζομένιους, όταν έφτασαν στην Σπάρτη, με ύβρη και αλαζονεία αντιμετώπισαν τους θρόνους των εφόρων, όπου αυτοί συνήθιζαν να κάθονται και να αποφασίζουν και για τα θέματα τη πολιτείας να διατάσσουν, αλλά και αυτούς τους θρόνους καταμαύρισαν. Όταν δε το έμαθαν οι έφοροι, δεν αγανάκτησαν, αλλά αφού κάλεσαν τον δημόσιο κήρυκα, τον πρόσταξαν να διακηρύξει δημοσίως αυτό το θαυμαστό ''Έξεστι Κλαζομενίοις Ασχημονείν''

Δηλαδή: ''Είναι φυσικό, συνηθίζεται στους Κλαζομενίους να διαπράτουν απρέπειες''

Και στα καθ' ημάς: Είναι φυσικό των πρωτο-δεύτερη φορά αριστεροπασόκων να φέρονται σαν καραγκιόζηδες.
Είναι στην φύση τους,
..πώς το λένε!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Παυλόπουλος - Τσίπρας - Καμμένος ρίχνονται στην μάχη για τον καθορισμό της Ελληνικής ΑΟΖ με Ιταλία, Κύπρο, Ισραήλ, Αίγυπτο

Προσφυγικό και ΑΟΖ στη συνάντηση Πρ. Παυλόπουλου με τον Ιταλό ομόλογό του

Το προσφυγικό, οι διμερείς σχέσεις και η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) βρέθηκαν μεταξύ άλλων στο επίκεντρο της συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου με τον Ιταλό ομόλογό του Σέρτζιο Ματαρέλα στη Ρώμη.

Όπως ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Παυλόπουλος, η συνάντηση έγινε σε εγκάρδιο κλίμα και είχε πλούσια ατζέντα, ωστόσο στάθηκε περισσότερο σε κάποια ζητήματα σημαντικά και για τις δύο χώρες.

Το πρώτο ζήτημα είναι το προσφυγικό, με τον κ. Παυλόπουλο να διευκρινίζει ότι η Ελλάδα πράττει ό,τι επιβάλλει το Διεθνές καθώς και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο. «Η Ελλάδα φυλάσσει τα σύνορά της, καθορίζει και τον τρόπο φύλαξής τους, απαιτεί και ζητεί, την συμπαράσταση των ευρωπαίων εταίρων ιδίως μέσα από τον FRONTEX, και βεβαίως ζητάει από την Ευρωπαϊκή Ένωση το αυτονόητο, να τελειώσει ο πόλεμος στη Συρία. Γιατί αυτή είναι η βασική αιτία του κακού», εξήγησε ο κ. Παυλόπουλος.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεκαθάρισε στον Ιταλό ομόλογό του ότι δεν υπάρχει αντιπαλότητα με την Τουρκία, με την Αθήνα να τείνει χείρα βοηθείας και ειρήνης προκειμένου να υπάρξει συνεργασία υπό όρους Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου. «Η Τουρκία βεβαίως και έχει ευρωπαϊκό μέλλον. Αλλά υπό τον όρο ότι θα σεβαστεί το ευρωπαϊκό κεκτημένο και ιδίως το κράτος Δικαίου και τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Δίχως αυτό δεν είναι δυνατόν να υπάρξει οποιαδήποτε πρόοδος» ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος.

Το δεύτερο ζήτημα, στο οποίο επικεντρώθηκε η συζήτηση, αφορά τις διμερείς σχέσεις αναφορικά με τα οικονομικά, με τον κ. Παυλόπουλο να ευχαριστεί τον Ιταλό Πρόεδρο για την όλη στάση της Ιταλίας κατά την ελληνική κρίση, ως προς την παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη. «Τονίσαμε με τον κύριο Ματαρέλα ότι αυτή η πολιτική λιτότητας δείχνει το αδιέξοδο στο οποίο οδηγεί την Ευρωζώνη. Υπάρχει απόλυτη ταύτιση απόψεων στον τομέα αυτό, ότι δηλαδή πρέπει να υπάρξει αναπτυξιακή πολιτική, με κύριους άξονες από την μία πλευρά τις επενδύσεις και από την άλλη πλευρά την στήριξη του κοινωνικού κράτους, δεδομένου ότι χωρίς κοινωνικό κράτος και χωρίς κοινωνική συνοχή η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει η ίδια τεράστια προβλήματα», σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν για τις πολιτιστικές σχέσεις των δύο χωρών, συμφωνώντας ότι Ιταλία και Ελλάδα εκπροσωπούν τους βασικούς πυλώνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επιπλέον, υπογράμμισαν ότι οι σχέσεις των δύο χωρών είναι καλές και σε ό,τι αφορά τα ζητήματα για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και τον καθορισμό της ΑΟΖ. «Έχει γίνει σοβαρή δουλειά κι από το υπουργείο Εξωτερικών στην Ελλάδα στον τομέα αυτόν. Τα θέματα αυτά θα τα αναπτύξει το υπουργείο Εξωτερικών και θα αναδείξει το τι πρόκειται να γίνει. Πάντως είμαστε σε καλό δρόμο για το ζήτημα του καθορισμού της ΑΟΖ, σε ότι αφορά τα τμήματα τα οποία σχετίζονται με την Ελλάδα και την Ιταλία», εξήγησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και απηύθυνε πρόσκληση στον Ιταλό ομόλογό του να επισκεφθεί την Αθήνα.

Ξανά στο τραπέζι ο ενεργειακός άξονας Ελλάδας - Ισραήλ - Κύπρου

Το ταξίδι του πρωθυπουργού στο Ισραήλ έρχεται σε μια ιδιαίτερη χρονική συγκυρία καθώς τους τελευταίους μήνες η περίφημη τριμερής ενεργειακή συνεργασία Ελλάδας Κύπρου Ισραήλ, φαινόταν να μη βρίσκεται στις πρώτες προτεραιότητες της κυβέρνησης. Την ίδια στιγμή, σημαντικές εξελίξεις με βαρύνουσα σημασία για το μέλλον των κοιτασμάτων της περιοχής συντελούνται και σε επιχειρηματικό επίπεδο, αφού μόλις χθες ανακοινώθηκε η εξαγορά του 35% του κυπριακού κοιτάσματος από την British Gas, μία κίνηση με πολλαπλές επιπτώσεις, αφού πλέον το κυπριακό αέριο αποκτά "πρόβαση" στο εξαγωγικό terminal LNG Idku στην Αίγυπτο. Παράλληλα η συμφωνία αυτή είναι πιθανό να φέρει στην Κύπρο τον αγγλοολλανδικό κολοσσό Shell, ο οποίος βρίσκεται σε διαδικασία εξαγοράς της British Gas.

Μία μέρα πριν τον Έλληνα πρωθυπουργό, στο Τελ Αβίβ θα βρεθεί ο Αμερικανός υπουργός εξωτερικών Τζον Κέρι, με την επίσκεψη του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας να συνδέεται περισσότερο τις προσπάθειες να περιοριστεί η ένταση στην Παλαιστίνη.

Στο Τελ Αβίβ, ο πρωθυπουργός αναμένεται να έχει συναντήσεις με τον ισραηλινό ομόλογό του Μπέντζαμιν Νετανιάχου, τον πρόεδρο της χώρας Ρεουβέν Ριβλίν, τον υπουργό ενέργειας Γιουβάλ Στάινιτς, τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης Ισαάκ Χέρτζογκ. Επίσης θα επισκεφθεί το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και θα συνομιλήσει με τον Πατριάρχη Θεόφιλο Γ’.

Η ατζέντα των συζητήσεων περιλαμβάνει θέματα άμυνας, ενέργειας και τεχνολογίας, με την ισραηλινή πλευρά να φέρεται να έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για συνεργασία στους τομής της αμυντικής βιομηχανίας, της ναυπηγικής βιομηχανίας (πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου), του τουρισμού, της τεχνολογίας, κλπ.

Κυρίαρχο θέμα αυτή τη στιγμή, πάντως στην εσωτερική ατζέντα του Ισραήλ παραμένει το θέμα της ενέργειας και ειδικότερα οι επιλογές για την εξαγωγή του φυσικού αερίου που έχει εντοπιστεί στα τεράστια κοιτάσματα εντός της ισραηλινής ΑΟΖ.

Συγκεκριμένα οι επιλογές που υπάρχουν για την εξαγωγή του φυσικού αερίου είναι η χερσαία όδευση με αγωγό μέσω Τουρκίας, ο υποθαλάσσιος αγωγός προς Κύπρο και Ελλάδα και η λύση του υγροποιημένου φυσικού αερίου. Ωστόσο με την είσοδο της British Gas στο κονσόρτιουμ εκμετάλλευσης της Αφροδίτης, η λύση του LNG φαίνεται να κερδίζει σαφές προβάδισμα σε σχέση με τις άλλες εναλλακτικές, για τον πρόσθετο λόγο ότι το υγροποιημένο αέριο έχει μεγαλύτερη ευελιξία και χαμηλότερο κόστος.

Στο κάδρο αυτό, οι επαφές του πρωθυπουργού στο Ισραήλ έχουν καθοριστική σημασία. Και αυτό, γιατί ο κ. Τσίπρας αναμένεται να συζητήσει, μεταξύ άλλων και την προοπτική δημιουργίας πύλης εισόδου για το φυσικό αέριο της Ανατολικής Μεσογείου στη χώρα μας, μέσω τερματικού επί ελληνικού εδάφους το οποίο θα μεταφέρεται στη συνέχεια στην υπόλοιπη Ευρώπη μέσω των αγωγών που υπάρχουν ή σχεδιάζονται. Η λύση αυτή, που φαίνεται να προκρίνει και η Κύπρος, αποτελούσε το βασικό σχεδιασμό πάνω στον οποίο στηρίχθηκε εξαρχής η ενεργειακή συνεργασία Ελλάδας Ισραήλ Κύπρου.

Σημειώνεται τέλος ότι την Πέμπτη, ο υπουργός περιβάλλοντος και ενέργειας Π. Σκουρλέτης θα έχει την ευκαιρία να ενημερώσει για τις εξελίξεις γύρω από τους αγωγούς και ιδιαίτερα για τον αγωγό TAP τον Επίτροπο Ενέργειας της ΕΕ Μιγκέλ Αρίας Κανιέτε. Το συμβούλιο υπουργών της Πέμπτης και οι επαφές που θα γίνουν με την Επιτροπή, ήταν άλλωστε ο λόγος που ο κ. Σκουρλέτης δε συνοδεύει και εκείνος τον κ. Τσίπρα στο Ισραήλ.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ελλάδα και Κύπρος θα ξαναδούν Ρώσους τουρίστες - ΚΛΕΙΣΤΟΝ από Έλληνες ξενοδόχους

Και τον ελληνικό, αλλά και τον κυπριακό τουρισμό δείχνει να “ακουμπά” το θερμό επεισόδιο Ρωσίας- Τουρκίας που προκάλεσε η κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από τουρκικό F-16 στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας. Παράγοντες της τουριστικής αγοράς θεωρούν πως η Ελλάδα και η Κύπρος θα μπορούσαν να ενισχύσουν τις ρωσικές αφίξεις, ειδικά έπειτα από την απόφαση των Ρώσων tour operators και των ταξιδιωτικών γραφείων να διακόψουν τις πωλήσεις τουριστικών πακέτων προς προορισμούς της Τουρκίας για λόγους ασφαλείας και πολιτικής αστάθειας.

Το πλήγμα για τον τουρκικό τουρισμό, που αποτελούσε από τις πρώτες επιλογές για τους Ρώσους τουρίστες που ταξιδεύουν στο εξωτερικό (πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά μετά τους Γερμανούς τουρίστες για την Τουρκία) αναμένεται να είναι μεγάλο μετά την απόφαση των πρακτορείων να σταματήσουν τις πωλήσεις ταξιδιών. Φορείς του ελληνικού τουρισμού σημειώνουν πως η παραπάνω εξέλιξη δημιουργεί τις προϋποθέσεις ώστε να αντισταθμιστούν οι απώλειες σε Ελλάδα και Κύπρο (όπου και εκεί οι Ρώσοι τουρίστες αποτελούν μεγάλο μερίδιο της εισερχόμενης κίνησης) που προκάλεσαν την προηγούμενη χρονιά οι πτωχεύσεις τουριστικών οργανισμών στη Ρωσία. Σύμφωνα μάλιστα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Ανδρέα Ανδρεάδη, οι εξελίξεις στις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας, εφόσον υπάρξουν οι απαραίτητες ενέργειες, δίνουν τη δυνατότητα ανάκτησης έως και ενός δισ. τουριστικών εσόδων από τη Ρωσία την επόμενη χρονιά.

Η επάνοδος των Ρώσων τουριστών στους ελληνικούς προορισμούς θεωρείται επιτακτική. Φέτος, σύμφωνα με τα στοιχεία του εννεαμήνου, οι τουριστικές εισπράξεις από τη Ρωσία κατέγραψαν μείωση 69%, φθάνοντας μόλις στα 342 εκατ. ευρώ, ενώ αντίστοιχα οι αφίξεις μειώθηκαν κατά 62,1% και διαμορφώθηκαν στις 441 χιλ. ταξιδιώτες. Από την άλλη η μείωση των Ρώσων τουριστών στην Κύπρο εκτιμάται πως θα αγγίξει το 50% μέχρι το τέλος της χρονιάς. Μέχρι πρότινος, ούτε οι προοπτικές για το 2016 ήταν ελπιδοφόρες, δεδομένου πως μετά την εφαρμογή της νέας διαδικασίας θεώρησης visa Schengen, με συγκέντρωση βιομετρικών στοιχείων και απαραίτητη φυσικά παρουσία, που αφορά και τους Ρώσους τουρίστες, αναμενόταν περαιτέρω πτώση της κίνησης, που θα μπορούσε να φτάσει ακόμη και το 20%.

Παράγοντες του ελληνικού τουρισμού συνδυάζουν τη διακοπή πωλήσεων πακέτων από τη Ρωσία στην Τουρκία και με την πρόσφατη απόφαση της Ρωσίας να σταματήσει τις πτήσεις προς την Αίγυπτο, έναν ακόμη δημοφιλή προορισμό διακοπών για τους Ρώσους.

Υπάρχει εντούτοις και η αντίθετη άποψη: όσοι γνωρίζουν καλά τη ρωσική τουριστική αγορά θεωρούν πως η αλλαγή των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας, καθώς και η απόφαση για την Αίγυπτο ίσως οδηγήσει σε μεγαλύτερη συρρίκνωση της τουριστικής βιομηχανίας της Ρωσίας, με παράλληλες επιπτώσεις για όλες τις αγορές- προορισμούς.

Αδυναμία της Ελλάδας 

Η Ελλάδα αδυνατεί να κερδίσει άμεσα τουριστικό μερίδιο από τους ανταγωνιστικούς προορισμούς που χάνουν τη ταξιδιωτική τους πελατεία καθώς οι κλασικοί καλοκαιρινοί προορισμοί της χώρας είναι κλειστοί, με ελάχιστες εξαιρέσεις όπως η Σαντορίνη. Αυτή την περίοδο, οι μεγάλοι tour operators βρίσκονται σε κατάσταση διαρκούς επαναπροσδιορισμού των προγραμμάτων τους σε ό,τι αφορά τα διαθέσιμα πακέτα τους «για τους χειμερινούς προορισμούς με ήλιο».


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στο μικροσκόπιο τα εισαγόμενα τουρκικά αγροτικά προιόντα στην Ρωσία

Η ρωσική κυβέρνηση διέταξε στην Αρχή Προστασίας Γεωργικών Προϊόντων (Rosselkhoznadzor) να ενισχυθεί ο έλεγχος των εισαγωγών γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων διατροφής από την Τουρκία, καθώς και να υπάρχουν πρόσθετοι έλεγχοι στα σύνορα της Ρωσίας και σε τόπους παραγωγής στην Τουρκία, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του Υπουργείου Γεωργίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Αλεξάντρ Τκατσιόφ.

«Λαμβάνοντας υπόψη τις επανειλημμένες παραβιάσεις των υγειονομικών πρότυπων της Ρωσίας από τούρκους παραγωγούς, η κυβέρνηση έδωσε εντολή στην Rosselkhoznadzor να τεθεί υπό αυστηρό έλεγχο η εισαγωγή αγροτικών προϊόντων και τροφίμων από την Τουρκία, καθώς και να οργανωθεί πρόσθετος έλεγχος στα σύνορα και σε τόπους παραγωγής απευθείας στη Δημοκρατία της Τουρκίας», δήλωσε ο Τκατσιόφ, σύμφωνα με την ανακοίνωση τύπου του Υπ. Γεωργίας.

Βάση των στοιχείων που έδωσε στη δημοσιότητα ο επικεφαλής του υπουργείου, έχουν σημειωθεί πολλές παρατυπίες: «Το Υπουργείο Γεωργίας της Ρωσίας ανέλυσε την κατάσταση και έχω προσωπικά ενημερώσει την κυβέρνηση ότι, δυστυχώς, κατά μέσο όρο, το 15% των τουρκικών γεωργικών προϊόντων δεν συμμορφώνονται με τα ρωσικά πρότυπα», είπε ο Τκατσιόφ. Από τις αρχές του 2015 καταγράφηκαν 40 περιπτώσεις παρουσίας καταλοίπων απαγορευμένων και επικίνδυνων ουσιώνστα τουρκικά τρόφιμα ζωικής προέλευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του http://diulistirio.blogspot.gr/ στα σύνορα με την την Τουρκία έχουν συσσωρευτεί δεκάδες χιλιάδες τόνοι τουρκικών προιόντων, για το λόγο του ότι ο έλεγχος στα προιόντα αυτά, γίνετε ένα προς ένα. Επίσης δεν άφησαν να περάσουν τα ρώσικα σύνορα, Τούρκοι επιχειρηματίες επειδή κάποια διαβατήρια δεν είχαν τις ''τυπικές'' υπογραφές και σφραγίδες που χρειάζονται. 

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....