Διυλιστήριο: 10/07/16
ροη αναρτησεων

Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2016

Όταν ο νεοφιλελευθερισμός της ΝΔ και ο αθεισμός του Φίλη, συναντιούνται

Του Ανδρέα Ανδριανόπουλου

Ποτέ δεν είναι εύκολο να τοποθετείσαι πολιτικά υπέρ μιας άποψης που προέρχεται από αντίπαλο ιδεολογικό χώρο. Όταν όμως είναι λογική κι ανοίγει ουσιαστικά δρόμους είσαι υποχρεωμένος να το κάνεις. Η τοποθέτηση του Υπουργού Παιδείας σχετικά με το μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία στηρίζεται σε γερά πολιτικά θεμέλια. Ανεξάρτητα αν πολλοί στην ελληνική κοινωνία δύσκολα θα το παραδεχθούν.

Οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε από την αρχή την διαφορά μεταξύ σωστής άποψης και του τρόπου υποστήριξής της. Σε αυτό ο κ. Φίλης θεωρώ πως κάνει σοβαρό λάθος. Άλλο είναι η αλλαγή του τρόπου διδασκαλίας των θρησκευτικών και του γενικότερου ζητήματος ανεξαρτητοποίησης της εκκλησίας από τον ανεδαφικό εναγκαλισμό του δημοσίου, και κάτι εντελώς άκαιρο και διαφορετικό η αξιολόγηση του καθενός για την συμπεριφορά του κλήρου σε κρίσιμες φάσεις της νεότερης ιστορίας της χώρας.

Στο ζήτημα της διδασκαλίας του μαθήματος, αυτό που θα πρέπει να γίνει από όλους κατανοητό είναι πως δεν είναι δουλειά της πολιτείας η κατήχηση και η εξασφάλιση του θρησκευτικού προσανατολισμού του ελληνικού λαού. Αυτό αποτελεί καθαρά καθήκον της εκκλησίας που οφείλει να γίνει μαχόμενη και να αγωνισθεί για την κυριαρχία των απόψεών της στην κοινωνία. Αυτό βέβαια συνδέεται με την όλη σχέση εκκλησίας – κράτους σε όλο το πλάτος των αμοιβαίων τους αρμοδιοτήτων.

Κυρίαρχη στην Ελλάδα μπορεί να είναι η ορθόδοξη χριστιανική πίστη και η πολιτεία να ενισχύει οικονομικά την εκκλησία της Ελλάδος με διάφορους τρόπους. Αυτό όμως εξασφαλίζεται κάτω από τους κανόνες οικονομικής ενίσχυσης φορέων από την ευρωπαϊκή ένωσης μοναχά όμως κάτω από τον όρο πως την ίδια ενίσχυση θα απολαμβάνουν και φορείς προβολής άλλων θρησκειών. Με βάση όμως την νοοτροπία που ισχύει στην Ελλάδα κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε αποψίλωση του ορθόδοξου ποιμνίου και σε αποδυνάμωση των προοπτικών της ελληνικής εκκλησίας.

Τον κίνδυνο αυτό δεν φαίνεται να τον συνειδητοποιεί η ελληνική εκκλησία. Κι επιμένει σε μάχες χαρακωμάτων για διατήρηση προνομίων που αργά η γρήγορα θα χαθούν. Η κίνηση του Υπουργού Παιδείας δεν είναι εχθρική προς την εκκλησία. Οι φωτισμένοι ιεράρχες θα έπρεπε να διακρίνουν την μακρόπνοη προοπτική τέτοιων πολιτικών και να τις αντιληφθούν σαν καμπανάκι ασφαλείας για το δύσκολο μέλλον.

Η ελληνική εκκλησία έχει περίπου εντελώς εγκαταλείψει το έργο της κατήχησης, επαφιέμενη στην παρέμβαση της πολιτείας για την εξασφάλιση μελλοντικών πιστών. Λογικά όμως σε λίγο οι άλλες θρησκείες (ιδιαίτερα οι μουσουλμάνοι) θα αρχίσουν να ζητούν παρόμοια οικονομικά δικαιώματα και βάσει της κοινοτικής νομοθεσίας η ελληνική κυβέρνηση θα δυσκολεύεται πολύ να αρνηθεί.

Οφείλει η εκκλησιαστική ιεραρχία να αναγνωρίσει τον κίνδυνο και να μην αντιπαλεύει το Υπουργείο Παιδείας όταν αυτό ομιλεί για θρησκειολογία και για μάθημα θρησκευτικών απαλλαγμένο από μονοδιάστατη από πάνω κατήχηση. Κανένας θρησκευτικός παράγοντας ποτέ δεν εξήγησε στα δικά μου παιδιά γιατί θα πρέπει να είναι χριστιανοί ορθόδοξοι. Σε τι αυτό τους κάνει καλύτερους ανθρώπους από τις άλλες θρησκείες και ποια ακριβώς είναι η ανωτερότητα, αν υπάρχει, της ορθόδοξης πνευματικής τους αρματωσιάς.

Οι απόψεις και οι θέσεις του Υπουργού Παιδείας έχουν σημαντική βάση για τις μελλοντικές εξελίξεις της κοινωνίας μας. Ίσως δεν τις προωθεί με ορθολογικό επικοινωνιακά τρόπο. Είναι όμως εξαιρετικά χρήσιμες και για την κοινωνία αλλά και για την ίδια την εκκλησία.

Πηγή www.liberal.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

CIA, Καρχιμάκης και ΕΥΠ στο εδώλιο για υποκλοπές και απόπειρα δολοφονίας Καραμανλή!!!

Πρόταση εισαγγελέα για παραπομπή πράκτορα της CΙA, δύο υπαλλήλων της ΕΥΠ και του Μιχ. Καρχιμάκη για τις τηλεφωνικές υποκλοπές και σχεδιασμό δολοφονίας του Κ.Καραμανλή

Την παραπομπή σε δίκη, δύο υπαλλήλων της ΕΥΠ, για παραβίαση μυστικών της Πολιτείας και του πρώην υπουργού, Μιχάλη Καρχιμάκη, για ηθική αυτουργία, εισηγείται στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, η εισαγγελέας Μαρία-Σοφία Βαϊτση, η οποία ζητά παράλληλα και την παραπομπή πρώην στελέχους αμερικανικών υπηρεσιών ασφαλείας, για εμπλοκή του στην υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών.

Η εισαγγελική πρόταση αφορά τις δύο, από τις τρεις συνολικά, δικογραφίες που χειρίστηκε επί μακρό χρονικό διάστημα ο ανακριτής Δημήτρης Φούκας, σχετικά με: Το αποκαλούμενο «σχέδιο Πυθία 1», τις υποκλοπές και την υπόθεση παραβίασης μυστικών της Πολιτείας με εμπλεκόμενο τον κ. Καρχιμάκη.

Η πρώτη δικογραφία για το «σχέδιο Πυθία» αφορά τις καταγγελίες για επιχείρηση δολοφονίας του τότε πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, εξαιτίας της οικονομικής και ενεργειακής προσέγγισης της κυβέρνησής του με την Ρωσία. Η δικογραφία έχει σχηματιστεί κατά αγνώστων δραστών.
Το σχέδιο «Πυθία» περιελάμβανε σχεδιασμό απόπειρας δολοφονίας του Κ. Καραμανλή και αποσταθεροποίηση της τότε κυβέρνησης με προφανή στόχο τον έλεγχο της εξωτερικής πολιτικής της χώρας καθώς οι Αμερικανοί ήταν δυσαρεστημένοι με την ρωσική στροφή της Ελλάδας

Με την πρότασή της, η εισαγγελική λειτουργός ζητά, όσον αφορά την δεύτερη δικογραφία για τις υποκλοπές, να παραπεμφθεί σε δίκη για το αδίκημα της απόπειρας κατασκοπείας, ο 66χρονος Αμερικανός υπήκοος William Bazil, πρώην υπάλληλος της αμερικανικής πρεσβείας. Η εισαγγελική λειτουργός θεωρεί υπαίτιο τον 66χρονο για παράνομη καταγραφή απόρρητων τηλεφωνικών συνομιλιών, που αφορούσαν συμφέροντα του κράτους, το διάστημα μεταξύ Αυγούστου 2004 και Μαρτίου 2005.

Το σκέλος της πρότασης της εισαγγελικής λειτουργού για τον πρώην υπουργό, αφορά την τρίτη δικογραφία, η οποία σχηματίστηκε σε βάρος του με αφορμή καταγγελίες υπαλλήλου της ΕΥΠ, ότι ο πρώην υπουργός λάμβανε παρανόμως αντίγραφα απόρρητων εγγράφων της υπηρεσίας Πληροφοριών, που απευθύνονταν αποκλειστικά. Ο ίδιος αρνείται από την αρχή την κατηγορία που του αποδίδεται και υποστηρίζει πως η καταγγελία που έγινε σε βάρος του αφορά εσωτερική διαμάχη υπαλλήλων της ΕΥΠ.

Συγκεκριμένα για απόπειρα κατασκοπίας που τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος προτείνεται να παραπεμφθεί στο εδώλιο ο πρώην αμερικανός πράκτορας William Bazil.

Η εισαγγελική λειτουργός εισηγείται επίσης την παραπομπή σε δική για παραβίαση μυστικών της Πολιτείας κατ´ εξακολούθηση για δύο υπαλλήλους της ΕΥΠ, με ηθικό αυτουργό τον πρώην βουλευτή του ΠαΣοΚ Μιχάλη Καρχιμάκη.

Ο κ. Καρχιμάκης φέρεται να κατείχε απόρρητες αναφορές που απευθύνονταν στον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς και είχαν ληφθεί από τον ίδιο με μη νόμιμο τρόπο. Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός ενεπλάκη ύστερα από αναφορά που υπέβαλε σε βάρος του πρώην υπάλληλος της ΕΥΠ.

Η εισαγγελέας εισηγείται την απαλλαγή του πρώην Αμερικάνου πράκτορα, και της συζύγου του, για το πλημμέλημα της παραβίασης απορρήτου τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, λόγω παραγραφής.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο κ. Καρχιμάκης φέρεται να κατείχε απόρρητες αναφορές που απευθύνονταν στον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς και είχαν ληφθεί από τον ίδιο με μη νόμιμο τρόπο. Σημειώνεται ότι απολογούμενος, είχε αρνηθεί τις κατηγορίες σε βάρος του. Η εμπλοκή του πρώην υπουργού στην υπόθεση άρχισε μετά από αναφορά που υπέβαλε σε βάρος του πρώην υπάλληλος της ΕΥΠ.

Για την υπόθεση ο κ. Καρχιμάκης ανέφερε ότι «πρόκειται για μία στημένη υπόθεση που κατά τους καταγγέλλοντες επαγγελματίες υπόδικους, συκοφάντες και πλαστογράφους, συντελέστηκε το 2005 αλλά κατά παράδοξο τρόπο καταγγέλθηκε το 2013», ενώ έκανε λόγο για ποινικοποίηση της κοινοβουλευτικής λειτουργίας. Τέλος τόνισε ότι «η πρόταση της κας Εισαγγελέως δεν έχει καμία νόμιμη βάση, καθώς η ίδια συνομολογεί στην πρότασή της ότι ουδέποτε ανεβρέθηκε το παραμικρό στοιχείο που να αποτελεί έστω ένδειξη πόσο δε μάλλον απόδειξη των καταγγελλομένων εις βάρος μου».

Ο Μ.Καρχιμάκης είναι ένας εκ των πιο στενών φίλων του Γ.Α.Παπανδρεόυ επίσης πρώην πρωθπουργού.
Εξελέγη βουλευτής Λασιθίου με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 1996 αλλά έχασε την έδρα στο Εκλογοδικείο, ενώ επανεξελέγη κανονικά στις εκλογές του 2000, 2004, 2007 και 2009. Το διάστημα 1993–1996 διετέλεσε ειδικός σύμβουλος του τότε Πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου, στην τελευταία του κυβέρνηση.
Έχει διατελέσει υπεύθυνος του Γραφείου Αλληλεγγύης του ΠΑΣΟΚ, ενώ ήταν και υπεύθυνος του Τομέα Τεκμηρίωσης, και αποκάλυψε πολλά σκάνδαλα των κυβερνήσεων Καραμανλή το 2004-2009.
Μετά τη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 4ης Οκτώβρη του 2009, με απόφαση του Πρωθυπουργού Γ. Α. Παπανδρέου του ανετέθησαν τα καθήκοντα του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Στις 14 Σεπτεμβρίου 2010 προτάθηκε από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γεώργιο Α. Παπανδρέου ως γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και εξελέγη με ποσοστό αποδοχής περίπου 82%. Στις πρώτες εκλογές του 2012 κατάφερε να εκλεγεί ξανά βουλευτής (6 Μαΐου) αλλά στις επόμενες εκλογές (17 Ιουνίου 2012) απέτυχε να επανεκλεγεί.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κ Καρχιμάκης φέρεται να κατείχε απόρρητες αναφορές που απευθύνονταν στον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς και είχαν ληφθεί από τον ίδιο με μη νόμιμο τρόπο. Πάντως, ο ίδιος στην απολογία του στον ανακριτή, είχε αρνηθεί τις κατηγορίες σε βάρος του.

Υπενθυμίζεται ότι η εμπλοκή του πρώην υπουργού στην υπόθεση άρχισε μετά από αναφορά που υπέβαλε σε βάρος του πρώην υπάλληλος της ΕΥΠ.

Χαρακτηριστικά, είναι τα όσα είχε αναφέρει σε σχετικό πόρισμά του ο επίκουρος ανακριτής κατά της Διαφθοράς κ. Δημήτρης Φούκας, δίνοντας το στίγμα της όλης υπόθεσης:

«Στην Αθήνα από τον Αύγουστο του 2004 μέχρι και το Μάρτιο του 2005 ο William B, Αμερικανός πράκτορας, επιχείρησε με πρόθεση να λάβει σε γνώση του απόρρητες πληροφορίες που αφορούν στα συμφέροντα της ελληνικής δημοκρατίας μέσω τηλεφωνικών υποκλοπών. Η σύζυγος του συγκεκριμένου προσώπου όπως προέκυψε, ήταν εκείνη που είχε αγοράσει τα καρτοκινητά - σκιές από την Ακτή Μιαούλη με το ψευδώνυμο Πέτρος Μάρκου, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για την παρακολούθηση δεκάδων πολιτικών, μελών της τότε κυβέρνησης αλλά και δεκάδων άλλων προσώπων.

Από την άρση απορρήτου μιας εκ των τεσσάρων τηλεφωνικών συνδέσεων προέκυψε ότι η τηλεφωνική σύνδεση ενεργοποιήθηκε και σε άλλη συσκευή με στοιχεία συνδρομητή American Embassy. Μετά την αποκάλυψη των υποκλοπών ο William B εξαφανίστηκε από την Ελλάδα.»

Ο επίκουρος ανακριτής κατά της Διαφθοράς Δημήτρης Φούκας, ο οποίος χειρίστηκε την υπόθεσή στο σύνολό της, ανέφερε στο πολυσέλιδο πόρισμά του:

Στην Αθήνα από τον Αύγουστο του 2004 μέχρι και το Μάρτιο του 2005 ο William B, Αμερικανός πράκτορας, επιχείρησε με πρόθεση να λάβει σε γνώση του απόρρητες πληροφορίες που αφορούν στα συμφέροντα της ελληνικής δημοκρατίας μέσω τηλεφωνικών υποκλοπών. Η σύζυγος του συγκεκριμένου προσώπου όπως προέκυψε, ήταν εκείνη που είχε αγοράσει τα καρτοκινητά-σκιές από την Ακτή Μιαούλη με το ψευδώνυμο Πέτρος Μάρκου, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για την παρακολούθηση δεκάδων πολιτικών, μελών της τότε κυβέρνησης αλλά και δεκάδων άλλων προσώπων. Από την άρση απορρήτου μιας εκ των τεσσάρων τηλεφωνικών συνδέσεων προέκυψε ότι η τηλεφωνική σύνδεση ενεργοποιήθηκε και σε άλλη συσκευή με στοιχεία συνδρομητή American Embassy. Μετά την αποκάλυψη των υποκλοπών ο William B εξαφανίστηκε από την Ελλάδα.
Φυσικά δεν μπορεί να επιστρέψει πίσω στην Ελλάδα από τότε που ο ανακριτής Δ.Φούκας εξέδοσε ένταλμα σύλληψης τον Φεβρουάριο του 2015 ο οποίος ζήτησε και την δικαστική συνδρομή των ΗΠΑ για την εκτέλεσή του.
Προκαλεί απορία πως οι «σύμμαχες» ΗΠΑ βράβευσαν έναν άνθρωπο που είναι καταζητούμενος από την Δικαιοσύνης μια χώρας που ανήκει στο στενό συμμαχικό τους κύκλο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εισαγγελέας εισηγείται την απαλλαγή του William B και της συζύγου του για το πλημμέλημα της παραβίασης απορρήτου τηλεφωνικών συνδιαλέξεων λόγω παραγραφής.

Τον τελευταίο λόγο πάντως για την παραπομπή ή μη όλων των εμπλεκόμενων προσώπων έχει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Ο Μητσοτάκης όταν ήταν υπέρ των αλλαγών Φίλη


Η επικριτική στάση της ΝΔ στις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στο μάθημα των Θρησκευτικών γίνεται καθαρά για επικοινωνιακούς λόγους, αφού φαίνεται ότι έχουν ξεχάσει εκεί στο Μοσχάτο τις δηλώσεις του αρχηγού τους λίγους μήνες πριν στον “Ενικό” για το συγκεκριμένο θέμα.

“Θα ήθελα μία αναμόρφωση του μαθήματος των Θρησκευτικών” δήλωνε τότε γιατί “είμαι γονιός και διαβάζω τα βιβλία των παιδιών. Δεν νομίζω ότι το μάθημα των Θρησκευτικών υπηρετείται κατ’ ανάγκη, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», είχε πει και συνέχισε: «Αν κάναμε το μάθημα των Θρησκευτικών πιο ενδιαφέρον από ό,τι είναι σήμερα δεν θα υπήρχε η ανάγκη να εξαιρούνται πολλά παιδιά από το μάθημα».

Δείτε το βίντεο:Πηγή thefaq.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Εκλεκτοί ραγιάδες, ιδανικοί αυτόχειρες..

     Τώρα που φανερώθηκε "καταμεσής της αγοράς", en plein air που θάλεγαν οι γάλλοι, "φόρα παρτίδα" που λέμε εμείς, καθαρά, ξάστερα και ξετσίπωτα,
..πως τούτος ο λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα από πουθενά,
..καθώς και το τελευταίο προπύργιο μιάς αμυδρής ελπίδας, η Δικαιοσύνη, ξεπουλήθηκε χθες εν χορδαίς, οργάνοις και με δημοσιογραφική κάλυψη,
..ας δούμε αν,
..ο λαός έχει εντέλει
ευθύνη που άφησε τα πράγματα να φτάσουν μέχρι εδώ,

..ή όπως λέει η πρώην Πρόεδρος της Βουλής είναι αθώος και έχει δώσει δείγματα γραφής ηρωικά και ζόρικα.

Κατά το blog σαφώς και ο λαός έχει ευθύνη. Και μάλιστα τεράστια. Ίσως την μερίδα του λέοντος της ευθύνης.
Αρχής γενομένης απ' το βόλεμα της τριακονταετίας του ΠαΣοΚ με τα φούμαρα και τις μίζες του,

( ναι, ναι κι ο λαός πήρε μίζες με την μορφή των συνεχών αυξήσεων, της καθιέρωσης και θεσμοθέτησης της λαμογιάς, των διορισμών, των αργομισθιών, των υπερ-πρόωρων συντάξεων, τον ανεξέλεγκτο από εφορία και δικαιοσύνη πλουτισμό, και άλλα πολλά,
..αφού βλέπετε για να στηθεί το παιχνίδι της διαφθοράς δεν χρειάζεται μόνον αυτός που θα "λαδώσει", αλλά κι αυτός που είναι πρόθυμος να "λαδωθεί",
..και στην συγκεκριμένη περίοδο ο λαός φάνηκε κάτι παραπάνω από πρόθυμος )

..μέχρι το άκρο άωτο της ευθύνης που είναι η επανεκλογή των τάχα αριστερών, πολιτικών απατεώνων, και επιβράβευση όλων των προηγούμενων μνημονιακών-δωσιλογικών κυβερνήσεων, με μιά σύνθεση του κοινοβουλίου κατά 90% -αν όχι 100%- μνημονιακή,
..και μέχρι την χθεσινή συνάντηση ενός ξεφτιλισμένου πρωθυπουργού με μιά ξεφτιλισμένη "ηγεσία" της Δικαιοσύνης,
..κι αφού πρώτα προχθές δάρθηκαν καλά-καλά συνταξιούχοι και γέροντες, και στήθηκαν κλούβες για να μην μπορέσουν να προσεγγίσουν ούτε σε απόσταση οπτικής επαφής το Δικτατορικό Μέγαρο,
..και χωρίς αυτά τα δύο τελευταία γεγονότα των δύο τελευταίων ημερών να έχουν προκαλέσει την κατεδάφιση της πλατείας Συντάγματος όπως πραματικά θα έπρεπε,
..ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΣΥΓΧΩΡΗΤΕΣ.

Ισχυρίζεται -και προφανώς πιστεύει, αφού πρόκειται για αξιόπιστο πρόσωπο- η πρώην Πρόεδρος της Βουλής πως ο λαός έδωσε ισχυρά δείγματα ανατρεπτικής γραφής και επαναστατικής διάθεσης, τόσο όταν πρωτοέφερε στην εξουσία τον Ιανουάριο του 2015 την "αριστερή" τούτη κυβέρνηση,
..όσο, κυρίως, με το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.

Το blog όμως ξέρει να πει πως όταν κάποιος ρισκάρει να ψηφίσει κάτι εντελώς καινούργιο για κυβέρνηση,
..καθώς και κυρίως όταν σε πείσμα εκβιασμών, προπαγάνδας και απειλών, με πόνο ψυχής και εγνωσμένα με το αίμα του, υπογράφει, και πετάει στα μούτρα του συστήματος ένα μεγαλειώδες "ΟΧΙ",
..δεν υφίσταται μετά "σοκ" όταν του κάνουν το "ΟΧΙ", "ΝΑΙ",
..ούτε τρέχει με την ουρά στα σκέλια να ξαναψηφίσει αυτόν που τον εξαπάτησε,
..παρά ορμάει και λυγίζει σίδερα και δαγκώνει καρούτζους (λαιμούς) μέχρι να δικαιωθεί και μέχρι να γίνει σεβαστή η απόφασή του.

Αυτό κάνει ένας λαός άξιος, και αξιοσέβαστος από εχθρούς και φίλους.
Ο,τιδήποτε άλλο φέρνει μαζί του βαρύτατες και καταδικαστικές ευθύνες,
..ιδίως όταν πιά δεν πρόκειται για έναν λαό που τελεί σε άγνοια και ζει σε ροζ συννεφάκια,
..παρά για έναν λαό πολτοποιημένο και πνιγμένο μέσα στο ίδιο του το αίμα.

Το blog λέει και φρονεί πως δεν είμαστε άξιοι να σωθούμε.
Δεν πρέπει να σωθούμε.
Ίσως να είναι προτιμότερο,
..ίσως να προσφέρουμε καλύτερες υπηρεσίες στους άλλους λαούς με τον χαμό μας,
..με το να γίνουμε το παράδειγμα προς αποφυγή.

Και ίσως έτσι να αναιρέσουμε και το αποτέλεσμα του πειράματος που κάνει η Παγκοσμιοποίηση,
..με πρώτο πειραματόζωο εμάς,
..και στόχο όλους τους άλλους λαούς..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών απαντά στον Σόϊμπλε:”Αναδιάρθρωση χρέους τώρα”


Ο Σόϊμπλε κούνησε πάλι δάχτυλο για το ελληνικό χρέος αρνούμενος και να το συζητήσει και ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου, ζήτησε να επιλυθεί το θέμα το συντομότερο δυνατόν.ΗΠΑ και Γερμανία έχουν τελείως διαφορετική προσέγγιση στο θέμα.Και η ζωή έχει αποδείξει ότι ο Σόϊμπλε έχει μέχρι στιγμής αποτύχει παταγωδώς σ΄ όλη την Ευρώπη!

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ ο Λιού δήλωσε:

«Η μόνη σταθερή απάντηση σε ένα μη βιώσιμο χρέος, είναι η αναδιάρθρωση του».

«Εδώ και πολύ καιρό», είπε ο Αμερικανός υπουργός, «έχουμε εμπλακεί σε βάθος με την Ελλάδα και στα θέματα που αφορούν την οικονομική κατάσταση και στο θέμα του χρέους. Ευτυχώς, δεν είμαστε σε φάση άμεσης κρίσης», τόνισε και πρόσθεσε: «Το θέμα είναι τι μπορούμε να κάνουμε για να αποφύγουμε να βρεθούμε και πάλι σε φάση κρίσης. Ήταν σημαντικό ότι στην τελευταία συμφωνία που έκανε η Ελλάδα με τους εταίρους της αποφασίσθηκε ότι η αναδιάρθρωση του χρέους έπρεπε να βρίσκεται στο τραπέζι, ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο, και ότι η Ελλάδα έπρεπε να σημειώσει πρόοδο στην υλοποίηση του σχεδίου. Και πως στη συνέχεια θα πρέπει να υπάρξει μια συναίνεση που θα περιλαμβάνει και αναδιάρθρωση του χρέους. Πάντα πίστευα ότι το συντομότερο που θα φθάσουμε σε αυτό, το καλύτερο, διότι η μόνη σταθερή απάντηση σε ένα μη βιώσιμο χρέος, είναι η αναδιάρθρωση του χρέους. Όσο καθυστερείς να το κάνεις, τόσο πιο δύσκολο γίνεται για την οικονομία που στηρίζει το χρέος».

Ο κ. Λιου τόνισε ότι «όταν όλοι μιλούν για τη σχέση χρέους με το ΑΕΠ, πρέπει πάντα να θυμόμαστε ότι το ποσοστό μειώνεται όταν η οικονομία αναπτύσσεται. Έτσι, ακόμη και αν το χρέος παραμένει σταθερό, χρειάζεσαι μια αναπτυσσόμενη οικονομία. Το χρέος αυξάνεται όταν η οικονομία συρρικνώνεται. Καθώς η Ελλάδα συνεχίζει να εργάζεται με όλους τους θεσμούς, το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του χρέους παραμένει στο τραπέζι», επέμενε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών και κατέληξε: «Πιστεύω ότι μπήκε ξεκάθαρα στο πακέτο την τελευταία φορά που συζητήθηκε, προφανώς με ανοικτό το ερώτημα για το πως θα πρέπει να υλοποιηθεί αυτό. Και το συντομότερο που μπορεί αυτό να αποφασισθεί, τόσο το καλύτερο”, σημείωσε ο κ. Λιου.

Πηγή www.militaire.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Τι εννοεί ο Λοβέρδος με τον συμψηφισμό ;


Χθες κατά την εξέταση του Γενικού Διευθυντή της Τηλέτυπου και συνεπώς του Mega Ηλία Τσίγκα, ο κύριος Λοβέρδος σε μια ερώτησή του , προσπαθώντας να εκμαιεύσει ότι το ΣΥΡΙΖΑ χρωστάει στο MEGA, προέβει σε μια αποκάλυψη.
Συγκεκριμένα, ρώτησε αν έχει πληρωθεί η διαφημιστική καμπάνια των εκλογών από το ΣΥΡΙΖΑ στο MEGA και ο μάρτυρας απάντησε ότι είναι δωρεά. Τότε ο κύριος Λοβέρδος γνωρίζοντας την λειτουργία της διαφημιστικής καμπάνιας του ΠΑΣΟΚ, πρόσθεσε ότι με συμψηφισμό είναι δωρεάν. Ο μάρτυρας συνέχισε, όχι είναι δωρεάν. Καταλήγοντας να λέει ότι εννοεί, αν γίνετε ''συμψηφισμός'' των δαπανών πριν των εκλογών και αλλάζει ερώτηση.

Δηλαδή να θεωρήσουμε ότι στο ΠΑΣΟΚ για το κόστος των διαφημιστικών δαπανών πριν την αναγγελία εκλογών, γινόταν συμψηφισμός ;
Και τι συμψηφισμός γινόταν ;
Ξέρετε ο όρος συμψηφισμός, περιέχει τον όρο διαπλοκή.
Π.χ. δεν θα πληρώσω το κόστος που με διαφημίζεις, και εγώ θα σου δώσω κανένα ''εργάκι'' με άμεση ανάθεση;
Μήπως πρέπει να το ψάξει κανένας εισαγγελέας ; Ή έστω κανένας ''μάχιμος'' δημοσιογράφος να ρωτήσει τον κύριο Λοβέρδο τι εννοεί όταν λέει συμψηφισμό ;  https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

O CEO του Mega Ηλ. Τσίγκας αποκάλυψε ότι το κανάλι το έκλεισαν οι μέτοχοί τουΜια πολύ σημαντική πτυχή της ιστορίας και της εξέλιξης του τηλεοπτικού σταθμού Mega, έδωσε σήμερα ο μέχρι πρότινος CEO του Μεγάλου Καναλιού Ηλία Τσίγκα. Το πρώην κορυφαίο στέλεχος του Mega, επέρριψε όλες τις ευθύνες για το κλείσιμο του καναλιού στους ιδιοκτήτες-μετόχους οι οποίοι όπως ο ίδιος είπε για οικονομικούς λόγους δεν έβαλαν τα απαραίτητα χρήματα στην ΑΜΚ. Εάν τα έβαζαν, είπε θα μπορούσε το κανάλι να πάρει κανονικά μέρος στο διαγωνισμό για τις άδειες.

Τα όσα είπε ο Η. Τσίγκας, αποτυπώνουν το δίκαιο των εργαζομένων οι οποίοι από την αρχή υποστήριζαν ότι το κανάλι δεν έκλεισε μόνο του, το έκλεισαν οι μέτοχοί του. Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω της θέσης του ο Η. Τσίγκας ήταν Διευθύνων Σύμβουλος μέχρι το 2014 στο MEGA, ήξερε τα πάντα για τα οικονομικά του καναλιού και ήταν ενημερωμένος για τα θαλασσοδάνεια του καναλιού. Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής, Σωκράτης Φάμελος, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν σταλεί, ο συνολικός δανεισμός της «Τηλέτυπος» είναι ύψους 112.689.000 ευρώ.
Αναλυτικότερα, ο Η. Τσίγκας υπογράμμισε πως, από την ημερομηνία ίδρυσης της εταιρείας μέχρι και το 2008, η Τηλέτυπος είχε 18 κερδοφόρες χρήσεις και πως «τα δάνεια αντιστοιχούσαν στο 18% των κερδών… Το 2008 έσοδα 180 εκατ. ευρώ και κέρδη 38,8 εκατ. ευρώ. Δεν υπήρχε θέμα δανεισμού», για να προσθέσει όμως πως «ήρθε η κρίση και την περίοδο 2009-2012 μπήκαμε σε ζημιογόνα περίοδο, καθώς χάσαμε το 54% των εσόδων μας. Προφανώς, έγιναν προσπάθειες μείωσης δαπανών επιτυχημένες, αλλά η τάση μείωσης τζίρου ήταν μεγαλύτερη».

Σχετικά με την επίμαχη περίοδο, το πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος του Mega επισήμανε: «Τον Μάιο του 2015 υπήρξε πρόταση στη Γενική Συνέλευση για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου περίπου 15 εκατ. ευρώ. Ενεκρίθη η απόφαση και προχώρησε η διαδικασία. Επειδή η Τηλέτυπος είναι στο χρηματιστήριο, η διαδικασία αύξησης δεν είναι σύντομη. Τελικά, τον Φεβρουάριο 2016 ελήφθη η απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και κανονικά εντός 15 ημερών οι μέτοχοι όφειλαν να αποφασίσουν αν θα μετέχουν ή όχι στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Δεν έγινε όμως η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Σε αυτή την διαδικασία δεν υπάρχουν παρατάσεις… Υποθέτω ότι οι μέτοχοι δεν ενδιαφέρθηκαν για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Δεν ξέρω γιατί».

Ο ίδιος εξήγησε ότι η ακύρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου προκάλεσε και την καταγγελία του δανείου, με αποτέλεσμα η εταιρεία να στερείται ρευστότητας, ενώ σημείωσε: «Πρέπει να βρεθεί τρόπος, ώστε ένα μέρος των χρημάτων που πάνε στην τράπεζα, να πηγαίνουν για την πληρωμή των εργαζόμενων, προμηθευτών, των Ταμείων και της εφορίας για να συνεχίσει το Mega να λειτουργεί. Με αυτό τον τρόπο θα δοθεί χρόνος και στους μετόχους να αποφασίσουν τι θα κάνουν. Άδεια δεν έχει πάρει, αλλά δεν χρειάζεται να σβήσει το Mega. Υπάρχουν εναλλακτικές μέσω συνδρομητικής, ιντερνετικής τηλεόρασης κλπ».

Παράλληλα, ο ίδιος υποστήριξε ότι «οι τράπεζες με το ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα δεν άφησαν περιθώριο στους μετόχους να σκεφτούν τα επόμενα βήματα, εν όψει και της νέας κατάστασης με τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών».

Από το 25.00 και μετά


Πηγή www.greekmoney.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ανοίγει το ξενοδοχείο Wyndahm Grand Athens στην πλατεία Καραϊσκάκη


Αλλάζει ο χάρτης της ευρύτερης περιοχής του Κεραμεικού με την έναρξη της λειτουργίας του ξενοδοχείου Wyndham Grand Athens, μέλος του Wyndham Group Hotel, μίας από τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές αλυσίδες στον κόσμο, που κάνει και την πρώτη της παρουσία στην Ελλάδα.

Η νέα ξενοδοχειακή μονάδα θα ανοίξει τις πύλες της την 1η Δεκεμβρίου, στο κτίριο που πριν από χρόνια ήταν γνωστό ως ξενοδοχείο Imperial που ανήκε στον όμιλο της Grecotel. Όπως τονίστηκε σε σημερινή συνάντηση με αφορμή την έναρξη της νέας τουριστικής μονάδας, η επένδυση ολοκληρωτικής ανακαίνισης του ξενοδοχείου θα ξεπεράσει στο σύνολό της τα 5 εκατομμύρια και αναμένεται επίσης να συμβάλλει στην ενίσχυση της απασχόλησης, καθώς θα απασχοληθούν άμεσα ή έμμεσα περισσότερα από 200 άτομα.

Την ίδια στιγμή περισσότεροι από 200.000 επισκέπτες θα περνούν το κατώφλι του ξενοδοχείου κάθε χρόνο, όπως τονίστηκε από την ομάδα διοίκησης του νέου ξενοδοχείου, γεγονός που θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής.

Το Wyndham Grand Athens, στην Πλατεία Καραϊσκάκη (Μεγάλου Αλεξάνδρου 2, σταθμός Μεταξουργείο) θα διαθέτει 276 δωμάτια, 2.500τμ χώρους για συνέδρια και εκδηλώσεις, καθιστώντας το ξενοδοχείο στις ισχυρές θέσεις του συνεδριακού τουρισμού στην Αθήνα. Ανάμεσα στις σύγχρονες εγκαταστάσεις, θα περιλαμβάνονται επίσης εστιατόριο, μπαρ, spa κι ένα roof top μπαρ-εστιατόριο 450τμ, με πισίνα καταρράκτη και θέα 360° σε όλη την Αθήνα μέχρι και τη θάλασσα.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο έχει αναλάβει η Zeus International, μία ελληνική εταιρία που προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε ιδρύματα και οργανισμούς, καθώς και υπηρεσίες ανάπτυξης και management σε ξενοδοχεία, όντας ήδη υπεύθυνη για τη λειτουργία ξενοδοχείων στην Ανατολική Ευρώπη.

Σχετικά με τα ξενοδοχεία Wyndham Grand

Το Wyndham Grand αποτελεί μέρος ενός συγκροτήματος διακεκριμένων ξενοδοχείων, τα οποία προσφέρουν στους επισκέπτες τους μοναδικές υπηρεσίες φιλοξενίας

μέσω των εκλεπτυσμένων καταλυμάτων που διαθέτουν σε πολλούς προορισμούς. Επιπρόσθετα, στις σύγχρονες εγκαταστάσεις των ξενοδοχείων του Ομίλου Wyndham όλοι οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία των απολαύσουν το άνετο περιβάλλον, σε συνδυασμό με προσεγμένες υπηρεσίες. Τα ξενοδοχεία Wyndham Grand, τα οποία είναι μέρος του ομίλου Wyndham Hotel Group βρίσκονται σε περισσότερα από 30 σημεία σε όλο τον κόσμο.

Πηγή www.news.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Εγκληματική ομάδα αποκόμισε 180.000 σε βάρος του ΙΚΑ -Υπάλληλος της Βουλής ανάμεσά τουςΕγκληματική οργάνωση, που κατάφερε να αποκομίσει κέρδη τουλάχιστον 180.000 ευρώ σε βάρος του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Συνελήφθησαν συνολικά εννέα άτομα, εκ των οποίων τα τέσσερα είναι υπάλληλοι Ι.Κ.Α, σε περιοχή της Αττικής, το ένα υπάλληλος της Βουλής και τα άλλα τέσσερα ιδιώτες.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και άμεση συνέργεια στα αδικήματα της πλαστογραφίας κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια, της ψευδούς βεβαίωσης - νόθευσης και της απιστίας σχετικά με την Υπηρεσία.

Παράλληλα, στην υπόθεση εμπλέκονται μία ακόμα υπάλληλος και δύο συνταξιούχοι του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ, που κατηγορούνται για ψευδή βεβαίωση - νόθευση. Μετά από ενδελεχή έρευνα της αστυνομίας, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση, τουλάχιστον από το 2012 και κατάφεραν με ιδιαίτερα τεχνάσματα να αποκομίσουν, σε βάρος του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ, τουλάχιστον 180.000 ευρώ.

Οι κατηγορούμενοι χρησιμοποιώντας τα προσωπικά τους στοιχεία, ως ασφαλισμένοι καθώς και τα προσωπικά στοιχεία άλλων ασφαλισμένων και ενός θανόντα, στα οποία είχαν πρόσβαση λόγω της ιδιότητάς τους, κατόρθωσαν να εκδώσουν παράτυπα, τουλάχιστον 219 παροχές ασθενείας, που αφορούσαν κυρίως αναλώσιμα υλικά. Στη συνέχεια παρενέβαιναν στο Ηλεκτρονικό Σύστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, αντικαθιστώντας τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού του ασφαλισμένου με δικούς τους τραπεζικούς λογαριασμούς, στους οποίους πιστώνονταν τα χρήματα. Αμέσως μετά την πίστωση επενέβαιναν εκ νέου επαναφέροντας τον αριθμό λογαριασμού του ασφαλισμένου.

Οι συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....