Διυλιστήριο: 07/07/16
ροη αναρτησεων

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Όλη η λίστα με τους μεγαλοοφειλετες του δημοσίου (πάνω από 150.000 Ευρώ)

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΓΓΔΕ τις 13.730 ονόματα οφειλετών του Δημοσίου με ληξιπρόθεσμα χρέη άνω των 150.000 ευρώ. Στον κατάλογο, χρεοκοπημένες εταιρίες, δημόσιες εταιρίες, αλλά και ΕΠΕ με χρέη εκατομμυρίων! Στα 83 δισ. οι οφειλές. Δείτε σε PDF όλα τα ονόματα.

Εταιρίες που έχουν κλείσει εδώ και χρόνια καθώς και επιχειρήσεις-σφραγίδες που διώκονται για πλαστά/εικονικά τιμολόγια, ποδοσφαιρικές ομάδες αλλά και κρατικές επιχειρήσεις, βρίσκονται στην κορυφή του καταλόγου με τους οφειλέτες του δημοσίου, με βάση τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Από τους 20 μεγαλύτερους οφειλέτες, που χρωστούν στο δημόσιο περί τα 18 δισ. ευρώ, η εφορία μπορεί να εισπράξει ελάχιστα.

Οι συνολικές οφειλές των περίπου 9. 400 επιχειρήσεων προσεγγίζουν τα 63,34 δισ. ευρώ και των περίπου 6.200 φυσικών προσώπων τα 19,7 δισ. ευρώ. Οι 100 μεγαλύτεροι οφειλέτες μεταξύ των επιχειρήσεων χρωστάνε σχεδόν 27 δισ. ευρώ.

Βέβαια, ο κατάλογος της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων περιλαμβάνει 13.730 ονόματα οφειλετών του Δημοσίου, φυσικών και νομικών προσώπων, με ληξιπρόθεσμα χρέη άνω των 150.000 ευρώ. Οπως επισημαίνει η ΓΓΔΕ, πρόκειται για οφειλές, η καταβολή των οποίων καθυστερεί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους.

Στον ιστότοπο της ΓΓΔΕ βρίσκονται τα ονόματα εκείνων των οφειλετών που είχαν λάβει από τις υπηρεσίες ειδοποιητήρια e-mail για να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, αλλά δεν ανταποκρίθηκαν.

Εξαιρούνται οι περιπτώσεις για τις οποίες έχει χορηγηθεί στον οφειλέτη διευκόλυνση για τμηματικές καταβολές του χρέους του και με την προϋπόθεση ότι αυτός είναι συνεπής με τους όρους της, καθώς και όταν -με δικαστική απόφαση- έχει διαταχθεί αναστολή της καταβολής των οφειλών αυτών.

Επίσης, ακολουθώντας σχετική γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, εξαιρούνται οι οφειλέτες (φυσικά πρόσωπα) των οποίων η οριστικοποίηση της οφειλής δεν έχει τελεσιδικήσει μέχρι σήμερα.
 
Οι μεγαλύτερες οφειλές νομικών προσώπων

Στην κορυφή του καταλόγου βρίσκεται, για μια ακόμα φορά, η κλειστή εδώ και χρόνια χρηματιστηριακή εταιρεία Ακρόπολις με οφειλές 8,54 δισ. (!), ενώ ακολουθεί η (επίσης κλειστή) πρώην Ολυμπιακή Αεροπορία με οφειλές 1,35 δισ. ευρώ. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η εταιρεία «Carrera Mobile» η οποία πιθανώς είχε εμπλακεί σε υπόθεση πλαστών τιμολογίων και εμφανίζεται να οφείλει 864 εκατ. ευρώ. Στην πεντάδα είναι και ο (κλειστός επίσης) όμιλος σουπερμάρκετ «Ατλάντικ» με οφειλές 654,5 εκατ. ευρώ.

Στην κορυφή της λίστας με τους οφειλέτες του δημοσίου βρίσκονται και άλλες κρατικές εταιρείες, αλλά και μονοπρόσωπες ΕΠΕ από τις οποίες το δημόσιο δε μπορεί να εισπράξει ούτε ευρώ. Μεταξύ των κρατικών εταιρειών συναντάς την Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) με οφειλές 630 εκατ. και την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) με οφειλές 462 εκατ. ευρώ, η Συνεταιριστική Εταιρεία Λιπασμάτων (ΣΥΝΕΛ), ο (κλειστός πλέον) Οργανισμός του Ιπποδρόμου (ΟΔΙΕ) με οφειλές 210 εκατ., η συνεταιριστική ΚΥΔΕΠ με 170 εκατ. ευρώ, η παλαιά Τράπεζα Κρήτης (!) που οφείλει 164 εκατομμύρια, ακόμα και ο περίφημος Οργανισμός Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων (ΟΑΕ) που είχε ιδρυθεί στη δεκαετία του ’80 μετά την κρατικοποίηση σειράς εταιρειών από τις τότε κυβερνήσεις, με οφειλές 136 εκατ. ευρώ.

Στον κατάλογο με τους 100 μεγαλύτερους οφειλέτες εντοπίζεται και μεγάλος αριθμός τεχνικών εταιρειών ή λατομικών επιχειρήσεων αρκετές από τις οποίες έχουν βάλει λουκέτο ή βρίσκονται προ του λουκέτου, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται η εισηγμένη ΑΤΤΙΚΑΤ (και η συγγενής Σείριος), η Κ. Μπαλάφας (έχει κλείσει), η Μόρφου Κτιριακή Κατασκευαστική ΑΕ, η «Αφοί Σταύρου» (λατομεία).

Περιλαμβάνονται, επίσης, γνωστά «κανόνια» μεταξύ των εισηγμένων όπως η Ασπίς Πρόνοια Ζημιών (οφείλει 33,8 εκατ., άλλα 70 εκατ. οφείλει η Ασπίς Πρόνοια Γενικών Ασφαλειών, κ.ο.κ.), η Ντεσπέκ Ελλάς, η Connection, η Alapis (113 εκατ. ευρώ) και η Νεοχημική. Με οφειλές άνω των 50 εκατ. ευρώ συμπεριλαμβάνονται η Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία, η Express Service (54,4 εκατ.), η πάλαι ποτέ εισηγμένη Stabilton (53,4 εκατ.).

Οι μεγαλύτερες οφειλές φυσικών προσώπων

Τις μεγαλύτερες οφειλές στο δημόσιο μεταξύ των φυσικών προσώπων έχει ο Ν. Κασιμάτης με χρέος 1,26 δισ. ευρώ, ενώ ακολουθούν: Ε. Σιέμπος με οφειλή 428 εκατ. ευρώ, Γ. Οικοδομίδης με οφειλή 363 εκατ. ευρώ, Καρυδοπούλου Ελένη με οφειλή 319,7 εκατ., Μ. Λιάσκας (262 εκατ.), Σ. Γεωργιτσογιαννάκος (245 εκατ.), P. Apostolides με οφειλή 192 εκατ., Εμ. Διακάτος με χρέος 188 εκατ. και Θ. Αντωνιάδης με οφειλή 176 εκατ. ευρώ.

Η λίστα με τους οφειλέτες - φυσικά πρόσωπα ΕΔΩ

Η λίστα με τους οφειλέτες του Δημοσίου - νομικά πρόσωπα ΕΔΩ


Πηγή www.euro2day.gr

https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στο εδώλιο ο Λιακουνάκος και άλλοι 16 για την προμήθεια του συστήματος Sonak


Με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε απιστία - Κατηγορούμενοι και πρώην γενικοί γραμματείς Εξοπλισμών, αλλά και ο Αντώνης Κάντας

Το εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων δείχνει με βούλευμά του το συμβούλιο Εφετών της Αθήνας στον επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκο, καθώς και σε 16 ακόμη πρόσωπα, προκειμένου να λογοδοτήσουν για κακουργηματικού τύπου κατηγορίες που αφορούν στην προμήθεια του ηλεκτρονικού συστήματος Sonak στον Στρατό Ξηράς.

Ο Θωμάς Λιακουνάκος είχε προφυλακιστεί τον περασμένο Οκτώβριο, κατηγορούμενος ότι έδινε μίζες εκατοντάδων εκατ. ευρώ, για να εξασφαλίζει εξοπλιστικά προγράμματα αξίας εκατ. εκατομμυρίων ευρώ.

Οι δικαστικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψή του, όταν διαπίστωσαν ότι από εταιρεία ιδιοκτησίας του διακινήθηκαν περίπου δύο εκατ. ευρώ προς εταιρείες συμφερόντων του Ιωάννη Σμπώκου, πρώην γενικού διευθυντή Εξοπλισμών και στενού συνεργάτη του προφυλακισμένου για μίζες Ακη Τσοχατζόπουλου.

Για την υπόθεση αυτή, ο επιχειρηματίας έχει αποφυλακιστεί, με την υποχρέωση όμως να φοράει το γνωστό... βραχιολάκι, ώστε να βρίσκεται σε ακτίνα εντοπισμού από τις αστυνομικές αρχές.

Τώρα, ωστόσο, ο Θ. Λιακουνάκος οδηγείται σε δίκη ενώπιον Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων μαζί με 16 ακόμη πρόσωπα για την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε απιστία σχετικά με την προμήθεια των Sonak.

Σύμφωνα με το βούλευμα του συμβουλίου Εφετών (1142/2016) εκτός από τον επιχειρηματία που μαζί με ακόμη ένα πρόσωπο κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε απιστία, σε δίκη παραπέμπονται για το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία οι πρώην γενικοί γραμματείς Εξοπλισμών, Γιώργος Κολίρης και Ευάγγελος Βασιλάκος.

Κατηγορούμενοι για απλή συνέργεια σε απιστία παραπέμπονται να δικαστούν με το ίδιο βούλευμα ο πρώην αναπληρωτής γενικός γραμματέας Εξοπλισμών, Αντώνης Κάντας, και τότε στελέχη του ΥΠΕΘΑ. Όλοι τους εμφανίζονται να εμπλέκονται στη σύμβαση για το εξοπλιστικό πρόγραμμα, η προμήθεια του οποίου υπολογίζεται ότι ανήλθε περί τα 40 εκατομμύρια ευρώ και η ζημία για το Ελληνικό Δημόσιο υπήρξε σημαντική.

Από στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δικογραφία προκύπτει ότι στην εταιρεία του Θ. Λιακουνάκου καταβλήθηκε ως προκαταβολή το ποσό των 34.515.615 ευρώ, ενώ αναφέρεται ότι το σύστημα παρεμβολής που προσέφερε η εταιρεία απέτυχε στις δοκιμές πεδίου που έγιναν το 2001, δηλαδή προ της υπογραφής της σύμβασης.

Με το ίδιο βούλευμα το συμβούλιο Εφετών της Αθήνας αποφαίνεται να μην γίνει κατηγορία για επιμέρους πράξεις κατά των τριών στελεχών του ΥΠΕΘΑ.

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί η εισήγηση της εισαγγελέα εφετών, Γεωργίας Τσατσάνη, προς το συμβούλιο, με το οποίο ζητούσε να παραπεμφθούν σε δίκη συνολικά 18 άτομα. Το συμβούλιο Εφετών είχε σύμφωνη γνώμη, παύοντας όμως οριστικά την ποινική δίωξη κατά του Ζ. Ανδρουλάκη λόγω θανάτου και έτσι 17 πρόσωπα θα οδηγηθούν στο ποινικό ακροατήριο.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Απίστευτη LIVE ομολογία Μπογδάνου στον ΣΚΑΪ



Σε μία απίστευτη ομολογία προχώρησε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι υποψήφιος στην Α΄Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εκλογές, ως προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Με περίσσιο πάθος, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος είπε: "Δεν θα τους αφήσουμε να κυβερνάνε για 50 χρόνια" για να προκαλέσει την αντίδραση του Φιλιππίδη, ο οποίος απάντησε "Εμείς δεν θα τους αφήσουμε να κυβερνάνε;". Του ξέφυγε, δεν του ξέφυγε μικρή σημασία έχει. Μόνο που δεν διευκρίνισε ποιοι "Είμαστε εμείς". Μάλλον στα αφεντικά του και στη ΝΔ θα αναφέρεται, αποκαλύπτοντας την ύπαρξη σχεδίου ανατροπής της κυβέρνησης από τα γνωστά παράκεντρα εξουσίας, τα οποία ωστόσο ξεδοντιάζονται.

Και κάνουμε εμείς την ερώτηση: Αυτός είναι ο ρόλος των δημοσιογράφων; Να αγωνίζονται για την ανατροπή της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης και στην προκειμένη περίπτωση της κυβέρνησης Τσίπρα; Ή να εύχονται την ανατροπή της; Να γιατί κατρακυλούν τα νούμερα τηλεθέασης του ΣΚΑΪ. Τους έχει πάρει χαμπάρι ο λαός.

Εντάξει, καταλαβαίνουμε ότι η κυβέρνηση χαλάει τη μανέστρα στη διαπλοκή, ξεριζώνοντας το καθεστώς ανομίας της παρασιτικής λειτουργίας της, που ταλαιπώρησε αυτόν τον τόπο για περισσότερα από 25 χρόνια. Ο Μπογδάνος πάντως αποφάσισε να μην τηρήσει ούτε τα προσχήματα. Λογικό. Για το κόμμα του δουλεύει εξάλλου.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ



Πηγή

https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Έξαλλος ο Ντράγκι με την αστυνομική έφοδο στην Κεντρική Τράπεζα της Σλοβενίας



Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα απείλησε χθες τη Σλοβενία ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη μετά από την έφοδο της αστυνομίας στην κεντρική τράπεζα της χώρας στην Λιουμπλιάνα και την κατάσχεση εγγράφων, σε μια σπάνια αντιπαράθεση μεταξύ τοπικών αρχών και ενός από τους πιο σεβαστούς θεσμούς της ευρωζώνης.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι είπε ότι αποδοκιμάζει την κατάσχεση, η οποία παραβιάζει τα νομικά προνόμια και τις νομικές ασυλίες της ΕΚΤ, και ζήτησε από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ να επέμβει.

Η αστυνομία της Σλοβενίας διεξήγαγε έρευνες σε τέσσερα σημεία στη Λιουμπλιάνα χθες, στα οποία περιλαμβάνονταν η κεντρική τράπεζα, συγκεντρώνοντας στοιχεία για μια προκαταρκτική έρευνα που αφορά πιθανές ατασθαλίες κατά τη διάρκεια μιας τραπεζικής αναδιάρθρωσης το 2013.

«Ο κατασχεθείς εξοπλισμός περιέχει πληροφορίες της ΕΚΤ και αυτές οι πληροφορίες προστατεύονται από το άμεσα εφαρμόσιμο πρωτογενές δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε ο Ντράγκι σε επιστολή του στον γενικό εισαγγελέα της χώρας. «Η ΕΚΤ θα εξετάσει επίσης και σχετικά ένδικα μέσα του σλοβενικού δικαίου» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την ΕΚΤ, η αστυνομία κατάσχεσε πληροφορίες στους υπολογιστές του διοικητή της Τράπεζας της Σλοβενίας Μπόστιαν Γιάζμπεκ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ το οποίο καθορίζει τιμές και τη νομισματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η αστυνομία της Σλοβενίας δήλωσε ότι η έρευνα αφορούσε την αξιολόγηση μιας τράπεζας η οποία διασώθηκε από την πολιτεία το 2013, πράγμα που σημαίνει ότι η τράπεζα μπορεί να αθετήσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στους κατόχους ομολόγων δεύτερης προτεραιότητας και υποτελών οφειλών, συνολικής αξίας 257 εκατομμύρια ευρώ.

Το 2013 η προηγούμενη κυβέρνηση χρειάστηκε να τονώσει με πάνω από 3 δις ευρώ τις τοπικές τράπεζες για να αποφύγει το ενδεχόμενο να καταρρεύσουν από τον τεράστιο όγκο επισφαλών δανείων. Η κίνηση βοήθησε τη χώρα να αποφύγει με πολύ μικρό περιθώριο τη διάσωση μέσω διεθνούς δανεισμού. Ως τμήμα της αναδιάρθρωσης, διαγράφηκαν δευτερεύοντα ομόλογα αξίας περίπου 600 εκατ. ευρώ σε πέντε τράπεζες.

Το 2014, η Σλοβενική Ένωση Μικρών Μετόχων κατέθεσε σειρά μηνύσεων εναντίον της Τράπεζας της Σλοβενίας και τοπικών τραπεζών, ισχυριζόμενη ότι τα επισφαλή ομόλογα και το κεφάλαιο των μετόχων στις διασωθείσες τράπεζες δεν θα έπρεπε να είχαν διαγραφεί. Καμία από τις προσφυγές δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα.

Η Τράπεζα της Σλοβενίας έχει επανειλημμένως απορρίψει τους ισχυρισμούς ότι δεν χειρίστηκε σωστά τις πληροφορίες όταν συνέτασσε το σχέδιο διάσωσης των τραπεζών της χώρας.


https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

"Μαύρα μαντάτα" για τη γερμανική οικονομία: Μετά τον τραπεζικό τομέα πλήγμα και στη βιομηχανική παραγωγή


ΤΟ ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΕ;


Τα "σύννεφα" της οικονομικής κρίσης απλώνονται πλέον και πάνω από τη Γερμανία και όπως αναφέρουν αναλυτές δεν θα αργήσει ένα σοβαρό πλήγμα και στην οικονομία της χώρας που θέλει να επιβάλλει την πολιτική της στην Ευρωπαική Ένωση, φλερτάροντας για λόγους ηγεμονίας με την καταστροφή του ευρωπαικού οικοδομήματος.

Πέραν της Deutsche Bank που είναι το σήμα κατατεθέν της γερμανικής οικονομίας και φαίνεται να έχει μεγάλες επισφάλειες, έτοιμες να αρχίσουν να "σκάνε", κακά μαντάτα έρχονται και από την γερμανική βιομηχανική παραγωγή. Τα στοιχεία δείχνουν πώς υποχώρησε απροσδόκητα το Μάιο, σηματοδοτώντας την πιο απότομη μηνιαία πτώση από τον Αύγουστο του 2014, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα το Υπουργείο Οικονομίας.

Η πτώση καταδεικνύει ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης έχασε momentum κατά το δεύτερο τρίμηνο, έπειτα από ένα δυνατό ξεκίνημα του έτους. Κιο αυτόι συνέβη πριν ακόμη εκδηλωθεί το Brexit και βεβαίως πρίν η κατάσταση στην ΕΕ με τις εξελίξεις και στην Ιταλία γίνει ακόμη πιο δυσμενής.

Η παραγωγή εμφάνισε πτώση της τάξης του 1,3% σε μηνιαία βάση, κάτω των προσδοκιών των αναλυτών που είχαν εκτιμήσει ότι θα παραμείνει αμετάβλητη. «Αυτή είναι η πιο απότομη πτώση από τον Αύγουστο του 2014», επεσήμανε εκπρόσωπος του Υπουργείου σύμφωνα με το Reuters.

Παράλληλα, η ανάγνωση του Απριλίου αναθεωρήθηκε προς τα κάτω σε αύξηση 0,5%, από μια αρχική εκτίμηση για μια άνοδο 0,8%.

Το Υπουργείο τόνισε ότι τα στοιχεία υπονοούν μια ελαφρώς πιο αδύναμη βιομηχανική παραγωγή κατά το δεύτερο τρίμηνο. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στον τομέα έχει βελτιωθεί.


https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Λοιπόν, τί νέα;..

     Στο σπίτι όλοι καλά;
Τα παιδιά;
Υγείαν έχετε; Μπράβο.

Σήμερα το blog φρακάρησε από ιδέες και είπε να πιάσει μία εικονική συζήτηση με τους αναγνώστες του.
Λοιπόν; Για λε, για λέ..

Περνάτε καλά; Σας άρεσαν οι αναπλαισιώσεις των συντάξεων; Αυτές καλέ, που πας στο ΑΤΜ και γυρνάς με εγκεφαλικό.
Όχι μειώσεις. Α-να-πλαι-σι-ώσεις. Το είπε κι ο υπουργός. Τί ποιός υπουργός; Όποιος νάναι.
Κάντε υπομονή. Σε λίγους μήνες
με τον κόφτη θα αναπλαισιώσουν και τους μισθούς.
Τί ποιόν κόφτη; Καλέ, χαμένα τάχετε απ' την ζέστη; Τον κόφτη; ΤΟΝ ΚΟΦΤΗ!
Που δεν θα βγαίνουν τα νούμερα και αυτομάτως θα πέφτει τσεκούρι σε μισθούς και συντάξεις, χωρίς νόμους, χωρίς διαδικασίες και Εφημερίδες της Κυβερνήσεως; Αυτό.
Θα πηγαίνεις στην τράπεζα τριαλαλί τριαλαλό, και θα φεύγεις με φορείο.
Θα διαμαρτύρεσαι και θα σου λένε: "εσύ τα ψηφισες που μας ψήφισες!"
Εμ; Όλα εδώ πληρώνονται.

Εν τω μεταξύ, κινέζικα φτηνοπράματα και ρούχα μ' ένα ευρώ οι κινέζοι;
Στυλ εμείς! Αμ πώς;
Στείλαμε το πρωθυπουργικό ζεύγος να διδάξει και να εξάγει στυλ στους κακόγουστους. Καλέ δεν τους είδατε; Όλοι τα ίδια φοράνε! Απ΄την εποχή του Μάο δεν έχει αλλάξει η μόδα εκεί;
Έπρεπε δηλαδή να γίνουμε προτεκτοράτο και να ξεπουλήσουμε τα πάντα για να ανοίξουν τα μάτια τους στυλιστικά οι κινέζοι;

Το καλύτερο όμως δεν το μάθατε: Για πρώτη φορά μετά την πρώτη γερμανική Κατοχή ( όπου δημοσιεύονταν σε ΦΕΚ οι αποφάσεις των γερμανών στρατιωτικώ διοικητών ),
..ξαναδημοσιεύτηκε σε ελληνικό φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (της ποιάς;) απόφαση την οποία υπογράφουν ξένοι πολίτες!
Πρόκειται για απόφαση περί "Θέσπισης κριτηρίων αξιολόγησης(!)" της Επιτροπής για την Επιλογή των μελών του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ),
..η οποία Επιτροπή Επιλογής αποτελείται από ιταλό πρόεδρο και μέλη δύο σουηδούς, μία ουγγαρέζα, και δύο έλληνες!
Μετά την δημοσίευση της συγκεκριμένης απόφασης στο ιστορικό πιά ΦΕΚ 1964 Β' 30-6-2016, μπορούμε να ανακυρήξουμε πλέον και επίσημα την δεύτερη γερμανική Κατοχή!

Και όλα αυτά πρώτη φορά (φ)αρ(σ)ιστερά.
Το blog νομίζει πως μετά κι απ' αυτό, το μόνο που μένει,
..είναι να τους δώσουμε ραντεβού,
..στα ελικοπτεράδικα!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Η NASA επέλεξε τον Βαγγέλη Παπαθανασίου και οι νότες του φθάνουν μέχρι τον Δία

Η NASA επέλεξε τη μουσική του Βαγγέλη Παπαθανασίου ως υπόκρουση σε ένα μοναδικό βίντεο, που δείχνει τη Γη και τη Σελήνη από μεγάλη απόσταση να κινούνται στο διάστημα.

Το βίντεο δημιουργήθηκε από τη συρραφή εικόνων που μετέδωσε η αποστολή Juno καθ΄οδόν για το σύστημα του Δία. Το σκάφος είχε την ευκαιρία να απαθανατίσει το κοσμικό ζευγάρι στις 9 Οκτωβρίου, όταν ετοιμαζόταν να πραγματοποιήσει ένα κοντινό πέρασμα από τη Γη προκειμένου να αυξήσει ταχύτητα. Η απόσταση από το φωτογραφικό θέμα του ήταν 966.000 χιλιόμετρα, περίπου τρεις φορές η απόσταση Γης-Σελήνης.

«Καμία άλλη εικόνα δεν έχει συλλάβει το ουράνιο βαλς της Γης και της Σελήνης», σχολίασε ο Σκοτ Μπόλτον, επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας του Juno στο Southwest Research Institute του Τέξας.

«Η μουσική υπόκρουση είναι μια πρωτότυπη σύνθεση του Vangelis», αναφέρει ανακοίνωση της NASA, η οποία έχει συνεργαστεί με τον Έλληνα συνθέτη και στο παρελθόν. O Παπαθανασίου είχε συνθέσει το άλμπουμ Μυθωδία, το οποίο αποτέλεσε το μουσικό θέμα της αποστολής Mars Odyssey το 2001, ενώ το 2003 τιμήθηκε με το Μετάλλιο Δημόσιας Προσφοράς της NASA.

Η λήψη των εικόνων από τις οποίες δημιουργήθηκε το βίντεο ήταν τεχνικός άθλος, δεδομένου ότι το Juno εκτελούσε εκείνη την ώρα δύο στροφές ανά λεπτό -αυτό σήμαινε ότι το σκάφος έπρεπε να λαμβάνει ένα καρέ κάθε φορά που οι κάμερες έφταναν ξανά στην ίδια ακριβώς θέση. Οι κάμερες αυτές είναι σχεδιασμένες να λειτουργούν σε χαμηλό φωτισμό και κανονικά παρακολουθούν τον προσανατολισμό των επιστημονικών οργάνων.

Στη διάρκεια του κοντινού περάσματος από τη Γη, το Juno έλαβε επίσης μια σειρά από «χαιρετίσματα» που μετέδωσαν στο διάστημα ραδιοερασιτέχνες από όλο τον κόσμο. Οι μεταδόσεις, κωδικοποιημένες σε σήματα Μορς, παρουσιάζονται στο παρακάτω βίντεο της NASA. To Juno (Ήρα) εκτοξεύτηκε το 2011 και προγραμματίζεται να τεθεί σε τροχιά γύρω από τον Δία το 2016.



Σας παρουσιάζουμε και την παλιότερη συνεργασία του Παπαθανασίου με την NASA από το αλμπουμ Μυθωδία



 ΠΗΓΗ: Star.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η Deutsche Bank ψάχνει αγοραστή για να πουλήσει ναυτιλιακά δάνεια 1 δις δολ.



Η Deutsche Bank αναζητά αγοραστή για να πωλήσει ναυτιλιακά δάνεια ύψους τουλάχιστον 1 δισ. δολαρίων, προκειμένου να ελαφρύνει την έκθεση της στον τομέα αυτό, του οποίου οι δανειστές αντιμετωπίζουν αυστηρότερο έλεγχο από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όπως μεταδίδει το Reuters.

Ενώ οι μεταφορές πετρελαίου με tankers έχουν πάρει τα πάνω τους, οι ναυτιλιακές μεταφορές containers και ξηρού φορτίου γνωρίζουν τη χειρότερη ύφεση, η οποία οφείλεται στο πλεόνασμα πλοίων, την παραπαίουσα παγκόσμια οικονομία και την ασθενέστερη ζήτηση των καταναλωτών.

Τραπεζικές και χρηματοοικονομικές πηγές που γνωρίζουν το θέμα, είπαν στο Reuters, ότι η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας αρχικά ψάχνει να ξεφορτωθεί ναυτιλιακά δάνεια ύψους τουλάχιστον 1 δισ. δολαρίων.


https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Fitch: Σταδιακή άρση των capital controls προς τα τέλη του 2016



Σταδιακή άρση των capital controls, προς τα τέλη του 2016, προτείνει ο οίκος αξιολόγησης Fitch, με την προϋπόθεση ομαλοποίησης του τραπεζικού συστήματος, της πολιτικής σταθερότητας και εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων.

Σύμφωνα με την έκθεση του αμερικανικού οίκου, η συμπεριφορά των καταθετών επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τις πολιτικές εξελίξεις, γεγονός το οποίο αντικατοπτρίστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια του 2015.

«Οι περιορισμοί στις αναλήψεις καταθέσεων αποθαρρύνουν τους πελάτες να επιστρέψουν τα χρήματά τους στις τράπεζες» τονίζει στη συνέχεια, και επισημαίνει ότι οι καταθέσεις θα επιστρέψουν μόνο εφόσον, εμπεδωθεί το αίσθημα ασφαλείας στους Έλληνες καταθέτες ή εάν υπάρξει ένας νέος γύρος χαλάρωσης των περιορισμών.

Όπως αναφέρεται στη συνέχεια, ο τραπεζικός κλάδος στην Ελλάδα παραμένει εξαρτημένος, σε μεγάλο βαθμό, από τη χρηματοδότηση του ευρωσυστήματος και κυρίως από τον ακριβό ELA.

H επαναφορά του waiver τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τον Fitch, θα παράσχει σημαντική βοήθεια στις τράπεζες, οι οποίες θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν το 7% της χρηματοδότησης του ELA με τη φθηνότερη χρηματοδότηση της ΕΚΤ. «Παρότι δεν αποτελεί ένα σημαντικό αριθμό, οι τράπεζες θα ωφεληθούν» σπεύδει να σημειώσει.

Στις θετικές εξελίξεις συμπεριλαμβάνεται και η ένταξη των ελληνικών τραπεζών στο πρόγραμμα «φθηνής» χρηματοδότησης (TLTRO) της ΕΚΤ, μέσω του οποίου διασφαλίζεται τόσο η μακρά περίοδος ωριμάνσεων, όσο και το μικρότερο κόστος δανεισμού.

Καταλήγοντας, ο οίκος Fitch εκτιμά ότι η ελληνική οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 0,9% το 2016, με σταδιακή βελτίωση, όσο πλησιάζουμε στο 2017.


https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μ. Ξαφά: Οι προηγούμενες κυβερνήσεις ευθύνονται για την χρεoκοπία των επιχειρήσεων



«Αν οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν ενεργήσει νωρίτερα για να διασφαλίσουν ότι οι τράπεζες έγκαιρα θα εξυγίαιναν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, ίσως μερικά από αυτά τα γεγονότα θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί» αναφέρει η οικονομολόγος Μιράντα Ξαφά, του Centre for International Governance Innovation και πρώην στέλεχος του ΔΝΤ, στους FT με αφορμή την αυτοκτονία του Μαμιδάκη.

Ορισμένοι αναλυτές υποστηρίζουν ότι ένα πλέγμα σχέσεων μεταξύ των Ελλήνων πολιτικών, ιδιοκτητών εταιριών και τραπεζιτών επέτρεψαν πολλές μεγάλες εταιρείες να συνεχίσουν να λειτουργούν - προστατεύοντας έτσι χιλιάδες θέσεις εργασίας - ακόμα κι αν δεν ήταν βιώσιμες επιχειρήσεις.

Κατά την Μ. Ξαφά μια ακόμη αιτία των χρεοκοπιών είναι ότι οι τράπεζες άργησαν να αντικαταστήσουν τα στελέχη των εταιριών που απέτυχαν συμβάλλοντας στην συσσώρευση επισφαλών απαιτήσεων.

Η κατάρρευση της Μαρινόπουλος, για χρέη 1,3 δισ είναι η μεγαλύτερη χρεοκοπία στην Ελλάδα μέχρι σήμερα. Μάλιστα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει θορυβηθεί υπό τον κίνδυνο αλυσιδωτών επιπτώσεων στην οικονομία.

Οι Financial Times αναφέρονται και στην αυτοκτονία Μαμιδάκη ο οποίος δύο ημέρες μετά την πτώχευση της Mamidoil-Jetoil έδωσε τέλος στην ζωή του. Η οικογένεια Μαμιδάκη είναι πυλώνας της επιχειρηματικής κοινότητας στην Ελλάδα, έχτισε μια μικρή αλυσίδα πρατηρίων βενζίνης.

Η 7ετής ύφεση στην Ελλάδα είχε βαρύ τίμημα για τις μικρές επιχειρήσεις, με χιλιάδες χρεοκοπίες.

Η Mamidoil-Jetoil είναι η τρίτη μεγαλύτερη εταιρία πετρελαιοειδών στην Ελλάδα που ελέγχει μια αλυσίδα από 600 πρατήρια βενζίνης και σημαντικές εγκαταστάσεις αποθήκευσης έξω από την Θεσσαλονίκη.

Επίσης περιλαμβάνονται πολλά πολυτελή ξενοδοχεία, ένα οινοποιείο και ένα εργοστάσιο παραγωγής ελαιολάδου.

Η εταιρεία επλήγη σκληρά από την απότομη πτώση της κατανάλωσης της βενζίνης και του πετρελαίου θέρμανσης στην Ελλάδα, όπως οι κυβερνήσεις αύξησαν τους φόρους των καυσίμων.

Η εταιρία Mamidoil-Jetoil χρωστάει 270 εκατ. στις τράπεζες και τους προμηθευτές, περίπου 8 εκατ. σε απλήρωτες εισφορές κοινωνικής ασφάλισης και 1 εκατ. σε μη καταβληθέντες μισθούς για τους 160 εργαζόμενους της εταιρείας.


https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....