Διυλιστήριο: 04/25/14
ροη αναρτησεων

Παρασκευή, 25 Απριλίου 2014

Success story συνέχεια: Φεύγει η Citιbank ύστερα από 45 χρόνια παρουσίας.

Γράφει ο Γιώργος Βάκος.
Γιατί άραγε αφού μπαίνουμε (??) στην ανάπτυξη. Οι συστημικές Τράπεζες, με τον πακτωλό που πήραν με χρέωση του Ελλ. λαού, ο,τι τους "πεσει" το αγοράζουν.
 Άλλη μια αγορά για την ALPHA: Την λιανική και το private της Citιbank...Η οποία λέγεται ότι κρατάει το corporate.


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Την Κυριακή η Κρήτη θα ... βγει στη θάλασσά της να την υπερασπιστεί

Απομένουν μόλις 2 εικοσιτετράωρα για να ξεκινήσει το εφιαλτικό πείραμα της Μεσογείου: χημικοί παράγοντες που σε ελάχιστες ποσότητες προκαλούν χιλιάδες ανθρώπινα θύματα έρχονται κατά τόνους στα δυτικά της Κρήτης να "ξεπλυθούν" σε μία αμφίβολη επιστημονικά διαδικασία υδρόλυσης, που θα γίνει για πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά. Οι συντονιστές της επιχείρησης δεν έχουν απάντηση για το τι ζημιά θα προκληθεί στη Μεσόγειο αν κάτι δεν πάει καλά. Δεν έχουν -όπως οι ίδιοι παραδέχονται- εκτιμήσεις ρίσκου για άνθρωπο και θάλασσα.

Η ελληνική κυβέρνηση αρκείται στις διαβεβαιώσεις του ΟΗΕ πως όλα θα πάνε κατ' ευχήν, σε ένα σχέδιο που καλύπτεται από το σκοτεινό πέπλο μυστικότητας των στρατιωτικών επιχειρήσεων. Κι η μόνη που αντιστέκεται σθεναρά είναι η Κρήτη. 400 συλλογικοί φορείς από κάθε άκρη του νησιού και χιλιάδες κόσμου που ανησυχεί για το μέλλον του περιβάλλοντός του, για τη θάλασσά του και για τον τρόπο που αφήνεται απροστάτευτη στα διεθνή εγκλήματα ρύπανσης η ίδια του η ζωή.

Την Κυριακή του Θωμά η Κρήτη δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Θα βγει στη θάλασσά της να την υπερασπιστεί. Δεν διαθέτει υποβρύχια και υπερσύγχρονο στόλο όπως η διεθνής δύναμη που φρουρεί το πλοίο του χημικού εφιάλτη. Δεν χρειάζεται πολιτικά και στρατιωτικά στηρίγματα, όπως οι πρόσκαιρες συμμαχίες που ανέπτυξαν οι συντονιστές της υδρόλυσης για να πετύχουν το στόχο τους. Η Κρήτη χρειάζεται μόνο τη βεβαιότητα πως παλεύει για το δίκιο της. Η συντονιστική επιτροπή Αγώνα του νησιού εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση που καλεί κάθε κρητικό να βοηθήσει σ' αυτόν τον αγώνα. Δείτε τι ακριβώς γράφει:
Μετά από επιστημονικές συναντήσεις ενημέρωσης και μεγάλες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις πόλεις της Κρήτης, καθώς και μετά τη μεγαλειώδη συγκέντρωση του Αρκαδίου στις 23.03.2014 κατά της ‘’εξουδετέρωσης’’ των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο, αντιπροσωπεία της Παγκρήτιας Συντονιστικής Επιτροπής στις 11.04.2014 κατέθεσε αναφορά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, παρέστη στη Βουλή και συναντήθηκε με εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων και τον Υφυπουργό Εξωτερικών στα πλαίσια συζήτησης επίκαιρης επερώτησης για το εν λόγω κρίσιμο θέμα.
Παρόλα αυτά, δυστυχώς η υποτακτική Ελληνική Κυβέρνηση συνεχίζει να αδιαφορεί επιδεικτικά. Ως εκ τούτου η Παγκρήτια Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε να κλιμακώσει τις δράσεις της. Προγραμματίζει συγκέντρωση και εν πλω διαμαρτυρία από το παλιό λιμάνι της Χώρας Σφακίων την Κυριακή του Θωμά 27.04.2014 και ώρα 12:00, και ζητά:

Ø Από όλη την κοινωνία και τους φορείς της Κρήτης να είναι παρόντες με όλες τους τις δυνάμεις στην παραπάνω συγκέντρωση

Ø Από τους συμπολίτες μας που διαθέτουν βάρκα ή φουσκωτό και έχουν τη δυνατότητα μεταφοράς, να το μεταφέρουν στο λιμάνι της Χώρας Σφακίων και να συμμετάσχουν δυναμικά στην εν πλω διαμαρτυρία
Ø Από τους συλλόγους επαγγελματιών και ερασιτεχνών αλιέων, τους συλλόγους φουσκωτών σκαφών, τους ναυτικούς και ιστιοπλοϊκούς ομίλους όλης της Κρήτης να στηρίξουν ενεργά το εγχείρημα αυτό συμμετέχοντας στην εν πλω διαμαρτυρία.

Από το λιμάνι των Σφακίων αλλά και από το λιμάνι της Γαύδου, αφού δοθούν σχετικές οδηγίες, θα πραγματοποιηθεί μαζική αναχώρηση φουσκωτών, αλιευτικών, ιστιοπλοϊκών και λοιπών σκαφών, δημιουργώντας εν πλω μια συμβολική γραμμή απαγόρευσης της θαλάσσιας διέλευσης από την Μεσόγειο των πλοίων που μεταφέρουν τα χημικά, γνωστοποιώντας για άλλη μια φορά σε όλους την απόφασή μας να παρέμβουμε στον τόπο του σχεδιαζόμενου ‘’πειράματος της Μεσογείου’’ και να προσπαθήσουμε με κάθε μη βίαιο τρόπο να το αποτρέψουμε.

Στην εν πλω διαμαρτυρία σχεδιάζεται να συμμετάσχει και τοπικό πλοίο μεγάλης χωρητικότητας σε επιβάτες.
Επίσης θα συμμετάσχει και το γνωστό σκάφος ‘’Άγιος Νικόλαος’’ της Πρωτοβουλίας ‘’Ένα Καράβι για τη Γάζα’’, ένα από τα δύο Ελληνικά ψαροκάικα που τον Αύγουστο του 2008, έσπασαν για πρώτη φορά μετά από 41 χρόνια το ναυτικό αποκλεισμό της Γάζας, μεταφέροντας ακτιβιστές.
Μετά τα παραπάνω, ζητούμε τη δημόσια στήριξη όλων των φορέων και την ενεργό συμμετοχή τοπικής κοινωνίας και φορέων σε αυτή τη συγκέντρωση και την εν πλω διαμαρτυρία, προσδίδοντας βαρύτητα και κοινωνική ευρύτητα σε αυτό το ιδιαίτερα ευαίσθητο εγχείρημα.


ΟΧΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΧΗΜΙΚΑ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΘΑΛΑΣΣΑ

Επικοινωνία: email: eirinimesogeios@gmail.com, τηλ: 6944773555 (Σωκράτης Βαρδάκης), 6972350768 (Γιάννης Χαρωνίτης) και 6978512779 (Πολυάνθης Συγγελάκης).

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ‘’ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΗΣ’’ ΤΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ
πηγή
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Θράκη και ξερό ψωμί!..

     Ο νέος αποπροσανατολισμός, ο νέος αντιπερισπασμός της κοινής γνώμης,βρέθηκε!
Είναι η Θρακιάδα!..

Όχι ότι δεν είναι σοβαρό θέμα. Είναι σοβαρότατο.Όμως και τα υπόλοιπα θέματα που ταλανίζουν την κοινωνία είναι εξ΄ ίσου σοβαρά!

Όπως φερ' ειπείν ο εμπαιγμός των πολιτών που επιχειρήθηκε με το ''κοινωνικό μέρισμα''!
Όπως ας πούμε η διεθνής ξεφτίλα που έχει προκληθεί με την επιμονή του ''πρωθυπουργού'' στην ύπαρξη τάχα πρωτογενούς πλεονάσματος, όταν οι περισσότεροι διεθνείς οικονομολόγοι τον χλευάζουν,
..και επισημαίνουν ότι όχι μόνον δεν υπάρχει πλεόνασμα, αλλά αντίθετα υπάρχει πρωτογενές και δευτερογενές και τριτογενές έλλειμμα, απότοκο της μνημονιακής οικονομικής πολιτικής, και της απροθυμίας της κυβέρνησης να υπερασπιστεί μία κάποια Εθνική οικονομική πολιτική, που θα οδηγούσε όχι στην συρρίκνωση του ΑΕΠ, αλλά στην αύξησή του και σε πραγματική έξοδο από την κρίση!

Βρέθηκε λοιπόν ο τρόπος που όλα αυτά και άλλα ακόμα, θα πάψουν να τραβούν την προσοχή των πολιτών: βάζεις τα καθεστωτικά ΜΜΕ και τους μισθοφόρους δημοσιογράφους να ασχολούνται καμιά δεκαριά μέρες αποκλειστικά με το θέμα των υποψηφιοτήτων στην Θράκη (Όχι ότι τους νοιάζει!Χ@στηκαν για την Θράκη και για οτιδήποτε εκτός απ' την καρεκλίτσα τους και τα λεφτουδάκια τους! Δεν πα να φορέσουν οι θρακιώτες και κιμονό, και δεν πα να προσαρτηθεί η Θράκη στην Περσία! Το ίδιο τους κάνει! Αυτοί να μην κινδυνεύσουν!),
..και μετά όταν ξεφουσκώσει κι αυτό, τραβάς άλλες δέκα μέρες μία Χρυσαυγιάδα Νο2, και τσούπ!... Έφτασαν οι εκλογές!

Και νομίζεις ότι ο κόσμος ξέχασε τα προβλήματά του, κι ότι θα σε ψηφίσει!
Βουή σου μαύρη!(που λένε και στο χωριό της ''πρωθυπουργάρας''!) Κούνια που σε κούναγε!
Πού πας ρε έρμε Καραμήτρο! Το ξέρει η μάνα σου ότι σε χάνει;

Ο μόνος τρόπος να γλυτώσετε είναι να μην γίνουν εκλογές!
Για σκεφτείτε το λιγάκι!
Κάτι θα βρείτε για να τις απαγορεύσετε κι αυτές!
Με τόση δημοκρατία που σας δέρνει, σας έχουμε και για αυτό, ικανούς!..
Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

"Λαοθάλασσα" έπνιξε το ΠΟΤΑΜΙ του Θεοδωράκη στην Κέρκυρα !!!!


Το δεύτερο μεγαλύτερο κόμμα κατά τα γκάλοπ!!!!


www.diulistirio.blogspot.gr

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Θράκη: Παιδιά, κομμένη η «πλάκα»!. Του Νίκου Μπογιόπουλου

Πρώτο: Στη Θράκη υπάρχει μουσουλμανική μειονότητα. Δεν υπάρχει καμία «τουρκική» μειονότητα. Τελεία. Και παύλα!

Δεύτερο: Είναι ακριβώς η τριχοτόμηση της εθνοτικής καταγωγής της μειονότητας (Τουρκογενείς, Πομάκοι, Τσιγγάνοι) που καθόρισε και το θρησκευτικό της προσδιορισμό ως μουσουλμανικής, με τη Συνθήκη της Λοζάνης. Η δε Συνθήκη της Λοζάνης αποτελεί αυτό που θα λέγαμε «ακρογωνιαίο λίθο» στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου για την απόκρουση από την Ελλάδα αιτιάσεων που εγείρονται από τρίτους. Όποιος επιχειρεί να ξηλώσει κάποιον «πόντο» από τη Συνθήκη της Λοζάνης επαπειλείται το ξήλωμα όλης της «κάλτσας». Συνεπώς με την Συνθήκη της Λοζάνης δεν «παίζουμε». Ούτε επιτρέπουμε σε άλλους να «παίζουν». Τελεία. Και παύλα!

Τρίτο: Η τακτική της ψηφοθηρίας που ανάγει σε κριτήριο ψήφου, το αν θα καταψηφιστεί ή θα υπερψηφιστεί κάποιος λόγω του θρησκεύματός του, όσο ταιριάζει στα ακροδεξιά ήθη διαφόρων κυβερνητικών ή εκκλησιαστικών παραγόντων, άλλο τόσο ταιριάζει στα «διαφωτιστικά» ήθη εκείνων που αντιλαμβάνονται την πολιτική σαν ανέξοδο «διαπολιτισμικό» χάπενινγκ. Τόσο οι «εθνικοί φωστήρες» του «κοσμοπολίτικου» δήθεν «διεθνισμού», όσο και οι «ελληναράδες» του κίβδηλου «πατριωτισμού», είναι οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος: Παίζουν με το θρήσκευμα. Και οι μεν και οι δε. Οι πρώτοι καλλιεργούν, συντηρούν και αναπαράγουν τον «ελληνο-χριστιανικό εθνικισμό», οι δεύτεροι υποδύονται τους «ευρύχωρους», αλλά και οι δυο μαζί ψηφοθηρούν, επαναλαμβάνοντας το έγκλημα που επί δεκαετίες διαπράττεται στο ελληνικό κράτος: Την ώρα που μεταχειρίζονται τη μουσουλμανική μειονότητα ως κομπάρσο στο θέατρο της εσωτερικής πολιτικής καταναλωτικής τους εντυπωσιοθηρίας, αδιαφορούν ότι με αυτό τον τρόπο επιτρέπουν τη μετατροπή της σε υποχείριο και σε μπαλάκι στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής.

Τέταρτο: Για τα παιχνίδια όσων επιδιώκουν τον «εκτουρκισμό» της μουσουλμανικής μειονότητας καθόλου αθώο δεν είναι το ελληνικό κράτος. Ο αντικομμουνισμός της καθεστηκυίας πολιτικής τάξης στην Ελλάδα όπως και οι εν γένει «συμμαχικές της υποχρεώσεις» λειτούργησαν σε συγκεκριμένες περιόδους ως το υπόβαθρο για τη δράση των φορέων του «εκτουρκισμού» της μειονότητας. Θυμίζουμε:
 • Την υποχρέωση ενίσχυσης της κεμαλικής πολιτικής που ανέλαβε ο Βενιζέλος με το «Ελληνοτουρκικό Σύμφωνο Φιλίας» του 1930, όταν από το έδαφος της Δυτικής Θράκης εκδιώκονταν οι αντίθετοι με την πολιτική του Κεμάλ ηγέτες της μειονότητας και ταυτόχρονα στη Δυτική Θράκη έφθαναν βιβλία και δάσκαλοι από την Τουρκία και ασκείτο τέτοια βία με συνέπεια οι οπαδοί του Κεμάλ, που ήταν μια «ασήμαντη μειοψηφία» να πάρουν τα ηνία και (Αλ.Αλεξανδρής, «Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις 1923 – 1987», εκδόσεις «Γνώση») να προωθούν την πολιτική του τουρκικού καθεστώτος σε θέματα Παιδείας, Δικαίου κλπ.
 • Την πολιτική που με σύνθημα «να χτυπηθεί το φέσι» στην ουσία χτυπούσε τις μουσουλμανικές παραδόσεις των πληθυσμών της περιοχής με συνέπεια τη«σταδιακή μεταμόρφωση των κοινοτήτων της Δυτικής Θράκης από μουσουλμανικές σε τουρκικές» (σ.σ.: ο.π. σελίδα 71).
 • Την τακτική πάλι της κυβέρνησης Βενιζέλου από το 1930 να λειτουργεί τούρκικο προξενείο, που ως τότε δεν ήταν παρά ένα τυπικό προξενικό γραφείο.
 • Την τακτική του «εκτουρκισμού» ως απόρροια του αντικομμουνισμού. Η κυβέρνηση Παπάγου, το 1954, ενώ Ελλάδα και Τουρκία βρίσκονταν ήδη στο ΝΑΤΟ, έπρεπε να τονώσει το δόγμα του «από Βορράν κομμουνιστικού κινδύνου» και να δείξει, αντίθετα, ότι στην «ελευθέραν Δύσιν» οι σχέσεις μεταξύ των «συμμάχων» ήταν ...αγγελικές. Έτσι, στις 28/1/1954, ο γενικός διοικητής της Θράκης, Γ. Φεσόπουλος, εκδίδει την εξής αλησμόνητη απόφαση: «Κατόπιν διαταγής του κ. Προέδρου της Κυβερνήσεως (σ.σ.: Παπάγος), παρακαλούμεν όπως εφ' εξής εις πάσαν περίπτωσιν γίνεται χρήσις του όρος "Τούρκος - Τουρκικός" αντί του τοιούτου "Μουσουλμάνος – Μουσουλμανικός»... Κάπως έτσι ο εξ Ανατολών κίνδυνος εξαφανιζόταν και θέριευε η θεωρία του «από Βορράν κινδύνου».
 • Την τακτική, το Δεκέμβρη του 1952, και ενώ ο «κομμουνιστής κατάσκοπος» Ν. Μπελογιάννης είχε εκτελεστεί, η Φρειδερίκη να εγκαινιάζει τουρκικά σχολεία στη Θράκη, παρουσία του Τούρκου Προέδρου της Δημοκρατίας...
 • Τις μορφωτικές συμφωνίες του 1951 και της χούντας του 1968, που καθιερωνόταν η τουρκική ως η μόνη μειονοτική γλώσσα εκπαίδευσης. Όμως, η μητρική γλώσσα των Πομάκων και των Αθίγγανων μουσουλμάνων της Δ. Θράκης δεν ήταν τα τούρκικα...
 • Την τακτική (κάτι που η σημερινή ΝΔ το «ξεχνάει»…) η ίδια η κυβέρνηση στο ανώτατο μάλιστα επίπεδο να αποκαλεί στις συνομιλίες της με την ηγεσία της Τουρκίας σαν «τουρκική» την μειονότητα της Θράκης (βλέπε: Αρχείο Κωνσταντίνου Καραμανλή, συνομιλίες με Ετσεβίτ, 11 - 12/3/1978)
 • Την τακτική, τον Ιούλη του 1999, λίγες μόλις μέρες μετά τις ΝΑΤΟικές σφαγές στο Κοσσυφοπέδιο που έγιναν στο όνομα της «προστασίας» των δικαιωμάτων μιας μειονότητας, να γνωστοποιείται η επιστολή των τριών μουσουλμάνων βουλευτών, του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΝ, που από κοινού με 13 «μειονοτικές» και «μη κυβερνητικές» οργανώσεις ζητούσαν την αναγνώριση από το ελληνικό κράτος της ύπαρξης «τουρκικής» και «μακεδονικής» μειονότητας στην Ελλάδα και ο τότε υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου – σε μια ασύγγνωστη αντιμετώπιση του ζητήματος του «ατομικού αυτοπροσδιορισμού» με τις παρενέργειες που γεννά η έγερση θεμάτων «συλλογικού αυτοπροσδιορισμού» - να δηλώνει ότι δεν τον ενδιέφερε αν κάποιος θα αυτοπροσδιορίζεται στην ελληνική επικράτεια ως «Τούρκος» ή «Μακεδόνας»…
 • Δίπλα σε όλα αυτά είναι πασίγνωστο επίσης τούτο: Το πόσο σεβάστηκε αυτό το κράτος τους Έλληνες πολίτες μουσουλμάνους στο θρήσκευμα για δεκαετίες. Να μιλήσουμε για το πώς τους συμπεριφερόταν το κράτος στο στρατό; Η’ όταν ζητούσαν μια άδεια οικοδομής; Η’ όταν ζούσαν πίσω από τις μπάρες;

Πέμπτο: Για το ρόλο του τουρκικού προξενείου όλοι κάτι έχουν να πουν και να καταμαρτυρήσουν. Εδώ δυο παρατηρήσεις:

α) Γιατί το προξενείο και εν γένει η Τουρκία αφήνεται να δρα όπως δρα στην περιοχή; Ποιος έχει την ευθύνη που δεν μπαίνει τέλος σε αυτή την ιστορία;

β) Γιατί τα ίδια (φραστικά, έστω)… πατριωτικά αντανακλαστικά δεν τα έχουμε δει από τα κάθε λογής κόμματα του «ανήκομεν εις την Δύσιν» και του «ευρωμονόδρομου», όταν τα ίδια με το προξενείο τα διαπράττουν οι σύμμαχοί μας, οι Αμερικάνοι και οι Ευρωπαίοι. Όταν, δηλαδή, στη έγερση ζητήματος «μειονοτήτων» στην Ελλάδα πρωτοστατούν, γνωστής χρηματοδότησης, πολιτικής επιρροής και ευρωατλαντικής ...ιθαγένειας «ιδρύματα» και «οργανισμοί». Ας παρακολουθήσουμε τη δράση κάποιων εξ αυτών:
 • Το Νοέμβρη του 2006, οι ΗΠΑ, διά του επιτετραμμένου της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, Τόμας Κάντριμαν, τάσσονταν ευθέως υπέρ της αναγόρευσης της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης σε «τουρκική μειονότητα». Με τις ίδιες εκείνες δηλώσεις (στην «Ελευθεροτυπία»), το στέλεχος της αμερικανικής πρεσβείας ζητούσε να τεθεί η συνθήκη της Λοζάνης στο «μουσείο»…
 • Το Νοέμβρη του 1996 στην έκθεση με τίτλο «Ημιτελής Ειρήνη» (!), που συντάχτηκε από τη «Διεθνή Επιτροπή για τα Βαλκάνια» - που με τη σειρά της δημιουργήθηκε από το αμερικανικό ίδρυμα «Κάρνεγκι» και το Ινστιτούτο «Ασπεν» - η Ελλάδα κατηγορείται ότι δεν αναγνωρίζει μακεδονική μειονότητα και αρνείται το δικαίωμα των μουσουλμάνων να αυτοπροσδιορίζονται ως Τούρκοι. Μια «λεπτομέρεια»: Η παρουσίαση της έκθεσης έγινε στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με προεδρεύοντα τον επίτροπο Βαν ντε Μπρουκ...
 • Στις 8/11/2006 το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δηλώνει: «Υπάρχουν εθνικής καταγωγής Μακεδόνες και Αλβανοί που ζουν στην Ελλάδα. Οι ΗΠΑ έχουν μια διαφορετική ερμηνεία του όρου μειονότητα από αυτήν που έχει η Ελλάδα. Σεβόμεθα τη Συνθήκη της Λοζάνης, η οποία αποτελεί τη νομική βάση για την ελληνική ερμηνεία, αλλά αυτός δεν είναι ο τρόπος της αμερικανικής ερμηνείας. Νομίζουμε ότι θα είναι σωστό γι' αυτές τις μειονότητες να έχουν το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό, που δεν τους επιτρέπεται στην Ελλάδα...».
 • Στις 17/4/2008 πραγματοποιείται στο χώρο του Ευρωκοινοβουλίου, με τη στήριξη των «Πράσινων και της «Ομοσπονδιακής Ενωσης των Ευρωπαϊκών Εθνοτήτων» εκδήλωση με θέμα «Μειονότητες στην Ελλάδα: Τούρκοι Δυτικής Θράκης και Μακεδόνες»…
 • Στις 27/3/2008, ήταν το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), στις 27/3/2008, όταν οι ελληνικές αρχές απαγόρευσαν τη λειτουργία ενώσεων συλλόγων και οποιουδήποτε οργανισμού έφερε το επίθετο «τουρκικός/ή» στον τίτλο του, που εξέδωσε την απόφαση ότι ακόμα κι αν κάποιοι έχουν βαλθεί «να προπαγανδίσουν την ύπαρξη εθνοτικής μειονότητας στην Ελλάδα, αυτό δε συνιστά απειλή για τη δημοκρατική κοινωνία»... Μόνο που η απόφαση αυτή άνοιγε δυο κερκόπορτες: Μια για την καταστρατήγηση της Συνθήκης της Λοζάνης και μια για την υποδαύλιση από παγκόσμιους και περιφερειακούς ιμπεριαλιστές εθνικιστικών αντιθέσεων.
 • Στα προηγούμενα ας προσθέσουμε κάτι ακόμα: Την απάντηση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο, ότι η ΕΕ «δεν έχει κάποια γενική αρμοδιότητα σε θέματα μειονοτήτων»…

Έκτο: Η εποχή της αθωότητας έχει παρέλθει προ πολλού. Ειδικά όταν είναι γνωστό, από Γιουγκοσλαβία μέχρι Ουκρανία, πως δρα ο ιμπεριαλισμός στο όνομα της «προστασίας» των μειονοτήτων. Τόσο ως προς τον ΣΥΡΙΖΑ με τις «παιδαριωδίες» του για τις οποίες η ίδια η Αυγή έφτασε να γράψει (23/4/2014):«Το ερώτημα είναι: ποιος είχε τη φαεινή ιδέα να συμπεριφερθεί με την αραχνιασμένη νοοτροπία της ΕΥΠ και να υποβάλει στον ΣΥΡΙΖΑ, σχεδόν λάθρα, την υποψηφιότητα μιας μουσουλμάνας - Ρομά, που έχει υιοθετηθεί εδώ και χρόνια από την ελληνική Ακροδεξιά; Είναι προφανές ότι η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, καλή τη πίστει, παρασύρθηκε» (σσ: αλήθεια τόσο εύκολα «παρασύρεται» η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ από κυπίτικες και ακροδεξιές νοοτροπίες;…). Όσο και ως προς τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, με τους δικούς τους υποψήφιους και πολιτευτές που στηρίζουν το εθνικιστικό μειονοτικό κόμμα DEB και διατηρούν στενότατους δεσμούς με τους τουρκικούς ακροδεξιούς και εθνικιστικούς κύκλους, μια κουβέντα: «Παιδιά, κόψτε το»!

Έβδομο: Κατά τα λοιπά, στην Ελλάδα της ΕΕ, του ευρώ, του ΝΑΤΟ, του ΔΝΤ, των τραπεζιτών και των «πλεονασμάτων» ο μαρασμός συνεχίζεται. Μαζί και ο μαρασμός της Θράκης (που πίσω από όσα φαίνονται έχει να αντιμετωπίσει και όσα δεν φαίνονται, τουτέστιν εκείνους που την «λιμπίζονται» ως «ειδική οικονομική ζώνη» για τις «μπίζνες» τους). Και ο μαρασμός αφορά όλους τους Έλληνες της περιοχής. Είτε πρόκειται για χριστιανούς, είτε για μουσουλμάνους, είτε για άθεους. Στη Θράκη η πλειοψηφία του πληθυσμού, είτε ανήκουν στην πλειονότητα είτε στην μειονότητα, είναι εργάτες, είναι άνεργοι, είναι αγρότες, είναι βιοπαλαιστές, είναι λαϊκά στρώματα, που «ή με Χριστό ή με Αλλάχ, όμως κι οι δυό μας αχ και βαχ». Αυτά που τους ενώνουν, δηλαδή, τα προβλήματα και οι ανάγκες της ζωής που βιώνει η φτωχολογιά, είναι απείρως περισσότερα από όσα τους διαφοροποιούν μεταξύ τους. Όσοι προσπαθούν να τους διαχωρίσουν δεν το κάνουν για να τους χαρίσουν ούτε τον επίγειο «εθνικό», ούτε τον επουράνιο θρησκευτικό «παράδεισο». Απέναντι στα προβλήματα που είναι κοινά για όλους, τους θέλουν διαιρεμένους πολιτικά, κοινωνικά, ταξικά, ώστε να μην βρίσκει ισχυρό αντίπαλο η πολιτική που γεννά αυτά τα προβλήματα.

enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πρωτογενές πλεόνασμα προπαγάνδαςΣύμφωνα με το επίσημο ευρωπαϊκό σύστημα ESA (Ευρωπαϊκό Λογιστικό Σύστημα), που χρησιμοποιεί η EUROSTAT, πρωτογενές έλλειμμα ή πλεόνασμα δεν αναγνωρίζεται επίσημα. Αναγνωρίζεται μόνο δημοσιονομικό έλλειμμα ή πλεόνασμα. Δημοσιονομικό έλλειμμα ή πλεόνασμα είναι το άθροισμα που προκύπτει από το αποτέλεσμα της διαφοράς δημόσια έσοδα μείον δημόσια έξοδα (αυτό που λέμε πρωτογενές έλλειμμα ή πλεόνασμα) , συν τους τόκους που πρέπει να πληρώσει το δημόσιο, μέσα σε ένα έτος.


Η ίδια η EUROSTAT ανακοίνωσε πως το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας για το 2013 ήταν 23,109 δισ. ευρώ. Δηλαδή 12,7% του ΑΕΠ, το οποίο ΑΕΠ ανήλθε σε 182,054 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτό λοιπόν, το 12,7%, είναι το πραγματικό δημοσιονομικό έλλειμμα και μόνο αυτό είναι υποχρεωμένη να ανακοινώνει η EUROSTAT, βάσει του συστήματος ESA που επίσημα ακολουθεί.


Ποιο είναι τώρα το πραγματικό πρωτογενές έλλειμμα (και όχι πλεόνασμα), με βάση τα ίδια τα στοιχεία της EUROSTAT; Είναι 23,109 (δημοσιονομικό έλλειμμα 2013) - 7,225 (τόκους 2013) = 15,884 δισ. ευρώ (πραγματικό πρωτογενές έλλειμμα).


Πως λοιπόν προέκυψε το φανταστικό πρωτογενές πλεόνασμα των 3,4 δις ευρώ, ενώ τέτοιο δεν αναγνωρίζεται από το σύστημα που ακολουθεί η ίδια η EUROSTAT; Αυτό είναι απλά μία ΣΥΜΦΩΝΙΑ μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και τρόϊκας με την οποία συμφωνία, αφαιρούνται από το πιο πάνω πρωτογενές έλλειμμα τα χρήματα που διέθεσε ο ελληνικός λαός στους τραπεζίτες μέσα στο 2013. Συγκεκριμένα, μέσα στο 2013 ο ελληνικός λαός έδωσε στους τραπεζίτες 19,272 δισ. ευρώ!!!! Κυβέρνηση και τρόϊκα λοιπόν αφαιρούν από το πρωτογενές έλλειμμα τα χρήματα που δόθηκαν στους τραπεζίτες και έτσι προκύπτει το περίφημο πρωτογενές πλεόνασμα. Δηλαδή, 15,884 δισ. ευρώ (πραγματικό πρωτογενές έλλειμμα) - 19,272 δισ. ευρώ (χρήματα προς τραπεζίτες) = -3,388 δις. ευρώ (εμφανιζόμενο πρωτογενές πλεόνασμα).


Σημειώνω εδώ τα ακόλουθα:

1) Το δημόσιο χρέος της χώρας, ανέβηκε το 2013 στα 318,703 δις ευρώ ή 175,1% του ΑΕΠ.

2) Το πιο πάνω επίσημο δημοσιονομικό έλλειμμα 12,7% του ΑΕΠ του 2013, είναι το χειρότερο της τελευταίας εικοσαετίας, με επιφύλαξη για το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2009 με το οποίο μπήκαμε στο μνημόνιο.

3) Ενώ το 2009 η κυβέρνηση Καραμανλή ισχυρίστηκε ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα ήταν 9% και η κυβέρνηση Παπανδρέου το ανέβασε στο 15,6% (με βάση το οποίο μπήκαμε στο μνημόνιο), τελικά το 2013, έπειτα από 4 χρόνια εξαθλίωσης, αυτό είναι επίσημα στο 12,7%!!!!!


Τι λέτε λοιπόν; Έχουμε πάει καλύτερα ή χειρότερα; Έχουμε χρεοκοπήσει ή όχι; Έχουμε προοπτική ανάπτυξης ή όχι; Εσείς οι αναγνώστες θα το κρίνετε στις κάλπες στις 25 Μαϊου 2014.

πηγή
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΕΣΥ φταίς, που λες ΝΑΙ, εκεί που πρέπει να πεις ΟΧΙ.

Δεν είναι αυτοί έξυπνοι, εσύ είσαι βλάκας. Δεν κουράζονται οι επικυρίαρχοι να φτιάξουν μια απάτη για ό,τι τους κάνει κέφι και η μάζα που ανήκεις, δηλ. ο μαζάνθρωπος, είναι αυτός που συμφωνώντας, υποκύπτοντας και ενεργώντας με βάση τα σχέδια τους, σαν υπάκουη και κοινή μαριονέτα, ναι, είναι αυτή που ευθύνεται για τα χάλια του πλανήτη σήμερα και για ό,τι ακολουθήσει.

Όχι δεν φταίνε οι επικυρίαρχοι [2] ή τα τσιράκια τους, αλλά ΕΣΥ που λες ΝΑΙ εκεί που πρέπει να πεις ΟΧΙ.Η Τρομακτική Βιώσιμη Ανάπτυξη: H παρακάτω εντολή είναι η πεμπτουσία της Agenda 21! Ελαττώστε τον πληθυσμό 85%, μια Ατζέντα για την οποία ποτέ δεν μιλάνε τα ΜΜΕ (United Nations; Global Biodiversity Assessment Report, page 673). Αυτή η πολιτική ευχαρίστησε πολλούς που υποστηρίζουν το πρόβλημα του «υπερπληθυσμού». Με την συναίνεση λοιπόν των αρχηγών, το «δικαίωμα του κάθε ανθρώπου στην ζωή» πρέπει να απορριφθεί για να επιτευχθούν οι στόχοι της παγκοσμιοποίησης.

Έχουν συγκεκριμένο σκοπό να εκτελέσουν και αυτό κάνουν «Κατευθυντήριοι Λίθοι της Γεωργίας» (στα Αγγλικά Georgia Guidestones) με την συμφωνία σου. [1] Γι αυτό είναι σίγουρο πως φταις ΕΣΥ και όχι αυτοί …όποιοι αυτοί.

Ετοιμάζουν έναν διαφορετικό κόσμο στον πλανήτη πρώτα με Suncruiser η “συγκομιδή”, Albert Pike και κατόπιν όσοι απομείνουν με την «ANGEDA 21».και «Codex Alimentarius»

Η Εξαφάνιση του Ανθρωπίνου Είδους Όπως Το Γνωρίζουμε είναι ήδη τελειωμένη υπόθεση αφού και Η Agenda 21 δεν είναι ανθρωποκεντρική !!! και πάει λέγοντας … τα γράφουμε και τα λέμε πολλά χρόνια πριν φτάσουν να γίνονται βιντεάκια στο ιντερνέτ… αλλά … !!!

[1] Συμφωνώ άρα Υπάρχω

[2] Φίδια με Κουστούμια

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΟΧΙ ΣΕ ΑΚΥΡΑ, ΣΕ ΛΕΥΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΧΗ. ΤΑ ΚΑΡΠΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ .

Η σελίδας μας έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία παρακίνησης όλων των Ελλήνων να πάνε να ψηφίσουν. Από καιρό τώρα το σύστημα προωθεί ως μέθοδο αντίδρασης την αποχή.

Δυστυχώς αλλά είναι αρκετοί οι αφελείς που νομίζουν ότι κάνουν αντίσταση και τιμωρούν το σύστημα και τους προδότες με την αποχή. Αποποιούμενοι του μοναδικού δικαιώματος που μας έχει απομείνει παίζουμε το παιχνίδι του κατοχικού συστήματος καθώς οι γέροι και τα κομματόσκυλα θα πάνε σύσσωμοι να ψηφίσουν.

Με αυτό τον τρόπο νομιμοποιούνται στην εξουσία τα τελευταία χρόνια οι δωσίλογοι, ισχυριζόμενοι ότι δήθεν έχουν εκλεγεί από τον Ελληνικό λαό. Εμείς σαν γνήσια τέκνα της πλατείας Συντάγματος δεν στηρίζουμε κανένα κόμμα.

Δεν έχουμε αυταπάτες, τα παράπονα μας από όλα τα αντιμνημονιακά κόμματα είναι πολλά και ο ρόλος τους αρκετά ύποπτος. Δεν υπάρχει κόμμα που να μας εκφράζει πλήρως αλλά υποστηρίζουμε ότι όλοι οι πολίτες πρέπει να εξασκήσουν το δημοκρατικό δικαίωμα της ψήφου.

Αν η συγκυβέρνηση δεν φάει τώρα ένα γερό χαστούκι τότε θα είμαστε όλοι υπεύθυνοι για ότι θα γίνει από την επομένη των εκλογών. Θα ξεπουλήσουν ότι έχει απομείνει τα πάντα και τους πάντες. Αρκετά πληρώσαμε την επιλογή κάποιων στις τελευταίες εκλογές να πάνε για μπάνιο στις παραλίες αντί να πάνε στα εκλογικά κέντρα να ψηφίσουν για το μέλλον τους.

Στις 25 Μαΐου, έχουμε ευρωεκλογές, καλούμαστε να καταψηφίσουμε την Νέα Ευρώπη, όχι των λαών αλλά της Γερμανίας. Μια Ευρώπη υποταγμένη στις αγορές και στην Νέα Τάξη Πραγμάτων. Αυτή την Ευρώπη δεν την θέλουμε τους την χαρίζουμε. Αν στις Ευρωεκλογές πάμε μαζικά, αποφασισμένοι να πούμε ΟΧΙ, τότε η επόμενη μέρα για τις μαριονέτες που κυβερνούν την χώρα, θα ‘ναι αποστομωτική και δεν θα ‘χουνε δικαίωμα να μας λένε, ότι τους ψηφίσαμε και καλώς ακολουθούν την πορεία, της εξαθλίωσης μας.

Η χώρα μας τα τελευταία έτη έχει γίνει το πειραματόζωο της Ευρώπης, εδώ εφαρμόζονται τα αντιλαϊκά προγράμματα, που θα γίνουν Οδηγός Εξαθλίωσης, για την υπόλοιπη Ευρώπη. Έχουμε χρέος λοιπόν και προς του υπόλοιπους Ευρωπαίους πολίτες να πούμε ένα ΗΧΗΡΟ ΟΧΙ!!!

Αν ξαναψηφίσουμε τα συστημικά κόμματα της Μεταπολίτευσης την επομένη των εκλογών η Μέρκελ, θα βγει να πει σε Ελλάδα και Ευρώπη, ότι η πολιτική της λιτότητας είναι ΕΠΙΤΥΧΗΣ και ορθώς θα ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ. Αν όμως το ΟΧΙ είναι ηχηρότατο τότε η Μέρκελ και τα ντόπια τσιράκια της δεν θα μπορούν να νομιμοποιήσουν την πολιτική εξόντωσης του Ελληνικού λαού.
Στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καταψηφίστε τους συνεργάτες των Γερμανών τύπου Καμίνη, Μπουτάρη, Μιχαλολιάκου κλπ. Στηρίξτε ανεξάρτητους υποψηφίους με κριτήριο την αρετή και ικανότητα και όχι την δημοσιότητά ή διασημότητα τους.

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ; Η επιλογή είναι στα χέρια μας εκείνη την μέρα, ή πάμε αποφασισμένοι ή πάμε άκλαυτοι. 

Όπως είπε ο Αβραάμ Λίνκολν: Η ΨΗΦΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΦΑΙΡΑ. ΜΕ ΤΗΝ ΣΦΑΙΡΑ ΜΠΟΡΕΙΣ, ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙΣ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΣΟΥ. ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΠΟΡΕΙΣ, ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΟΥ.

Είναι καιρός λοιπόν με την ψήφο μας να σώσουμε τους εαυτούς και τα παιδιά μας, είναι καιρός να σταματήσουμε όσους μας κατέστρεψαν και μας πρόδωσαν.

ΜΗΝ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΟΧΙ ΣΕ ΑΚΥΡΑ, ΣΕ ΛΕΥΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΧΗ. ΤΑ ΚΑΡΠΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΚΑΛΠΟΝΟΘΕΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.

ΧΑΣΑΜΕ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ. ΠΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ, ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ, ΑΚΟΜΗ;;;
ΑΝ ΟΧΙ, ΤΩΡΑ; ΠΟΤΕ;;; ΑΝ ΟΧΙ, ΕΜΕΙΣ; ΠΟΙΟΙ;;;
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Έλληνας “ξεκλειδώνει” τη θεραπεία Σκλήρυνσης, Πάρκινσον, Alzheimer ...

Στην ανακάλυψη φαρμάκων που καταστέλλουν τις τοξικές διαδικασίες οι οποίες οδηγούν σε εκφυλιστικές νόσους του εγκεφάλου, όπως η Σκλήρυνση κατά Πλάκας, η Αλτσχάιμερ και η Πάρκινσον, οδηγούν οι ερευνητικές προσπάθειες ενός Έλληνα ερευνητή.

Ο δρ.Σπύρος Πετράκης, επικεφαλής μελέτης που έγινε στο Ινστιτούτο Max Delbrueck της Γερμανίας,πέτυχε να αποδείξει, με μελέτη του που δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση “PLoS Genetics”, πώς κάποιες απαραίτητες και ευεργετικές πρωτεΐνες του οργανισμού μπορούν να μετατραπούν σε τοξικές, καταστρέφοντας τα κύτταρα.

‘Οπως εξηγεί ο δρ. Πετράκης, “η φυσιολογική λειτουργία των πρωτεϊνών του οργανισμού, που είναι απαραίτητη για να μην αναπτύσσονται νοσήματα, σχετίζεται άμεσα με τη σωστή αναδίπλωση των αλυσίδων των αμινοξέων τους. Αυτό που βρήκαμε, είναι πως μεταλλαγμένες πρωτεΐνες που δεν ακολουθούν την προγραμματισμένη διαδικασία αναδίπλωσης, μπορούν να προκαλέσουν νευροεκφυλιστικές ασθένειες”.

Η ερευνητική ομάδα του ινστιτούτου Max Delbrueck κατέληξε στο συμπέρασμα αυτό αφού μελέτησε μία συγκεκριμένη πρωτεΐνη, την “ataxin-1″ , η οποία δεν αναδιπλώνεται σωστά λόγω μιας κληρονομικής ανωμαλίας στο γονίδιό της. Η τελική διαπίστωση ήταν ότι η τοξικότητα της μεταλαγμένης “ataxin-1″ στα νευρικά κύτταρα ενισχύεται από 12 άλλες πρωτεΐνες. Παράλληλα, όμως, βρέθηκαν και 9 πρωτεΐνες που μειώνουν την τοξικότητά της στα νευρικά κύτταρα.

Νευροεκφυλιστικές ασθένειες όπως η Αλτσχάιμερ, η Πάρκινσον ή η Σκλήρυνση κατά Πλάκας θα μπορούσαν να πάψουν να οδηγούν σε εκφυλισμούς των εγκεφαλικών κυττάρων εάν δημιουργούνταν φάρμακα που καταστέλλουν τις τοξικές διαδικασίες πρωτεϊνών όπως η “ataxin-1″. Και αυτόν ακριβώς τον δρόμο ανοίγει η ανακάλυψη του Έλληνα ερευνητή.
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Υπουργός Άμυνας Ρωσίας: «Είμαστε αναγκασμένοι να αντιδράσουμε στις εξελίξεις»

Η Ρωσία ξεκίνησε στρατιωτικές ασκήσεις κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία την Πέμπτη, σε απάντηση των δραστηριοτήτων των ουκρανικών δυνάμεων ενάντια στους αυτονομιστές στην Ουκρανία (σκοτώθηκαν αρκετοί στην πόλη Σλάβιανσκ) και στις ασκήσεις του NATO στην Ανατολική Ευρώπη.«Το πράσινο φως έχει, ήδη, δοθεί (από το Κίεβο) με τη χρήση βίας από τις αρχές εναντίον των αμάχων», ανέφερε ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, όπως δημοσιεύει το ρωσικό πρακτορείο Interfax.


«Εάν αυτή η στρατιωτική μηχανή δεν σταματήσει, θα οδηγήσει στην αύξηση του αριθμού των νεκρών και των τραυματιών στην ανατολική Ουκρανία. Οι προγραμματισμένες ασκήσεις των ενόπλων δυνάμεων του NATO στην Πολωνία και τις χώρες της Βαλτικής, δεν εξομαλύνουν την κατάσταση γύρω από την Ουκρανία και δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι να αντιδράσουμε σε μια τέτοια εξέλιξη της κατάστασης», είπε ο Σεργκέι Σόιγκου.


Ο Ρώσος υπουργός είπε ότι από την Πέμπτη, τάγματα των τακτικών μονάδων από νότια και δυτική περιοχή θα αρχίσουν ασκήσεις σε περιοχές της Ρωσίας που συνορεύουν με την Ουκρανία.


«Πέρα από αυτό, η πολεμική αεροπορία θα διεξάγει πτήσεις εκπαιδευτικές για ελιγμούς κατά μήκος των κρατικών συνόρων», πρόσθεσε ο Σόιγκου στο Interfax.
Από την άλλη πλευρά, ο αναπληρωτής πρόεδρος της Ουκρανίας, Ολεξάντερ Τουρτσίνοφ, κάλεσε τη Ρωσία την Πέμπτη να αποσύρει τα στρατεύματά της από τα σύνορα και να σταματήσει να παρεμβαίνει «στις εσωτερικές υποθέσεις της Ουκρανίας και να δώσει τέλος στους εκβιασμούς».


--
 http://www.echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....