Διυλιστήριο: 02/12/15
ροη αναρτησεων

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Η Samsung προειδοποιεί: Μην μιλάτε για προσωπικά θέματα μπροστά στις smart tv

Oι έξυπνες τηλεοράσεις που συνδέονται στο internet και που δέχονται φωνητικές εντολές...μας προειδοποιούν να ΜΗΝ μιλάμε για προσωπικά θέματα μπροστά τους ... καθώς η ομιλία που συλλαμβάνουν αποστέλλεται σε τρίτες εταιρίες για να μετατραπει σε κείμενο αυτόματα. Σε παλιότερη έρευνα αποδείχτηκε ότι όλες οι τηλεοράσεις συλλέγουν κι αναμεταδίδουν στοιχεία για τις εκπομπές και τα ωράρια που παρακολουθούν οι χρήστες.
Σ.Σ
www.diulistirio.blogspot.com

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κι αναρωτιέμαι...


Του Χάρη Καφετζόπουλου.
Αυτό που γίνετε σε όλο το κόσμο στα σχόλια διαφόρων δημοσιογραφίσκων παπαγάλων του κώλου για την Ελλάδα είναι ο,τι πιο εξευτελιστικό έχει γίνει μεταπολεμικά...
Μέχρι τηλεοπτικό παιχνίδι έχει γίνει η Πατρίδα μας ...
Από ποιους;...
Από αυτούς που εκπολιτίστικαν τα τελευταία 200 χρόνια...
Από αυτούς που έκαιγαν στη πυρά η στα κρεματόρια ο,τι διαφορετικό από αυτούς...
Από αυτούς που το μίσος τους για την Ελλάδα καίει ασίγαστο αιώνες τώρα...
Ξεχάσαν όλα αυτά τα τσογλάνια τι οφείλουν στην Ελλαδα, και δε μιλάω για πολιτισμούς και τέχνες, αλλά για το αίμα που έχουν προσφέρει οι Έλληνες στο βωμό της λευτεριάς (τους), πότε σε Θερμοπύλες πότε σε Μαραθώνες και Σαλαμίνες, πότε στα Ρούπελ...
Ξεχάσαν όλα αυτά τα τσογλανάκια τι τραβήξαμε 5 χρόνια τώρα για να μην καταρρεύσουν τα δικά τους συστήματα - από εγκάθετους προδότες πολιτικούς- που έκαναν πειράματα πάνω στις ζωές των Ελλήνων...
Και ανακάλυψαν μια λέξη το GREXIT, και σιγά μη τρομάξαμε ...
Κι αναρωτιέμαι...
Υπάρχει άραγε Έλληνας πρωθυπουργός να στείλει στο διάολο όλα αυτά τα γουρούνια και τα κράτη τους;...
Υπάρχει άραγε Έλληνας πρωθυπουργός να στείλει στο διάολο μια "ευρώπη" που ζητάει να πιει την τελευταία σταγόνα αίματος που μας έχει απομείνει;...
Θα πάθουμε κακό; ... ναι ε;... αυτοί άραγε τι θα πάθουν;...
Ποια Χώρα με αξιοπρέπεια μπορεί να σηκώσει κεφάλι όταν έχει απλωμένο χέρι;...
Υπάρχει άραγε - ένας - Έλληνας πρωθυπουργός.... Πατριώτης;...
η,
Όλοι παίζουν στα παιχνίδια κάποιων άλλων;....
Κι ο Λαός;.................................

www.diulistirio.blogspot.com

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Είναι αυτό το plan B της κυβέρνησης;

Τα κράτη τη Ευρωζώνης έτρεμαν το 2010 μήπως η Ελλάδα αποχωρήσει από το ευρώ και καταρρεύσουν τα πάντα.
Σήμερα όμως έχουν καταφέρει να περιορίσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό τις συνέπειες από ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Σήμερα αντίθετα τα κράτη της Ευρωζώνης τρέμουν για το ενδεχόμενο μήπως η Ελλάδα κάνει στάση πληρωμών μέσα στο ευρώ. Τότε θα δημιουργηθεί μια μαύρη τρύπα μέσα στο ευρώ που και πάλι θα τινάξει τα πάντα στον αέρα.
Γι’ αυτό εξάλλου δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει το ευρώ.

Ας δούμε ένα απόσπασμα από το  βιβλίο του Βαρουφάκη"Κρίσης λεξικό"που εκδόθηκε το 2011.

"Αν τελικά οι φωνές που θέλουν τον εξοβελισμό της Ελλάδας από το ευρώ, μετά την σίγουρη αποτυχία του Μνημονίου Νο.2, δεν υπερισχύσουν, και κυριαρχήσει ο ορθολογικός φόβος πως μία έξοδος ενός μέλους θα φέρει την κατάρρευση όλου του ευρω-οικοδομήματος, τι άλλο μπορεί να συμβεί (δεδομένου ότι ένα Μνημόνιο Νο.3 είναι αδύνατον); Μα να αφεθεί η Ελλάδα να κάνει αυτό που κάνουν πολιτείες των ΗΠΑ εντός της μεγάλης ζώνης του δολαρίου: στάση πληρωμών μέχρις νεοτέρας! Το κράτος μας θα συνεχίσει να ζει εντός των ορίων που του επιβάλουν τα φορολογικά του έσοδα (κάτι που πρέπει να κάνει έτσι κι αλλιώς υπό το Μνημόνιο Νο.2) και η ΕΕ θα τρέχει και δεν θα φτάνει να καταλαγιάσει τον μεγάλο αναβρασμό που θα επικρατεί στις αγορές καθώς οι μαύρες τρύπες των τραπεζών θα έχουν μεγαλώσει κι άλλο και τα CDS θα έχουν πυροδοτηθεί ξεκινώντας μια αλυσιδωτή αντίδραση πολλών μεγατόνων.

Κάπου εκεί η Ευρώπη θα κληθεί να αποφασίσει αν θέλει να σώσει το ευρώ ή όχι, κι αν ναι με ποιόν τρόπο. Αν όχι, γυρνάμε όλοι στα εθνικά μας νομίσματα ή δημιουργούνται και κάποια περιφερειακά (π.χ. ζώνη του μάρκου, λατινική ένωση, συν κάποια σκόρπια νομίσματα όπως δραχμή, ιρλανδικό πουντ κλπ). Αν ναι, η λύση που θα δοθεί δεν μπορεί να βασίζεται απλά στις περικοπές, στα δάνεια και στην τιμωρία. Θα ενέχει, θέλοντας και μη, τα τρία βασικά συστατικά που λείπουν στην σημερινή ευρωζώνη: Ενοποίηση τραπεζικών συστημάτων, ενοποίηση μεγάλου μέρους του δημόσιου χρέους και, βεβαίως, μια κοινή επενδυτική πολιτική που θα ανακυκλώνει περί το 10% των πλεονασμάτων υπό την μορφή παραγωγικών επενδύσεων στην περιφέρεια (ίσως χωρίς την εμπλοκή των εθνικών κυβερνήσεων – κάτι που θα ήταν ευχής έργον)."

πληροφορίες από Πέτρο Χασάπη και από το βιβλίο του Βαρουφάκη"Κρίσης λεξικό
www.diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ν.Κοτζιάς στην Deutsche Welle: "Να συμψηφιστεί το χρέος μας με το γερμανικό - Είμαστε γέφυρα προς τη Ρωσία"


Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης παραχώρησε ο Έλληνας ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς στην Deutsche Welle και μίλησε για «συμψηφισμό» χρέους με το κατοχικό δάνειο, ενώ απάντησε και στα ερωτήματα που προκαλούνται εντός της ΕΕ για τις ελληνορωσικές σχέσεις.

«Είμαι οπαδός μιας δημιουργικής, ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής και όχι μιας που παρατηρεί το τι κάνουν οι άλλοι». Με αυτό τον τρόπο περιγράφει ο νέος Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, την προσωπική του στάση απέναντι στο αξίωμα του, σε συνομιλία του με την Deutsche Welle στο Βερολίνο χθες, μόλις λίγες ώρες πριν από την συνάντηση του με το γερμανό ομόλογο του Φρανκ Βάλτερ Στάϊνμαγερ. Βασικό θέμα της συνέντευξης ήταν οι ελληνογερμανικές σχέσεις.

Γεγονός είναι πάντως ότι οι πρόσφατες επίσημες ελληνικές δηλώσεις για την ουκρανική κρίση ή ακόμη και τα αιτήματα της Ελλάδας που απορρέουν από την περίοδο της γερμανικής Κατοχής έχουν προκαλέσει αρκετά ερωτήματα στο Βερολίνο για τις προθέσεις της Αθήνας. Κατ' αρχάς όμως πως θα ήθελε να είναι οι ελληνογερμανικές σχέσεις ο νέος ΥΠΕΞ;

Σχέσεις ισότητας και ειλικρίνειας με Γερμανία

«Θα είναι σχέσεις ισότητας, ειλικρίνειας και δημιουργικές. Το κύριο που άλλαξε δεν είναι οι ελληνογερμανικές σχέσεις αλλά η στάση της Ελλάδος. Η Ελλάδα υπενθυμίζει σε όλους τους εταίρους, και είμαι σίγουρος ότι η Γερμανία ως χώρα ευρωπαϊκή θα το αποδεχθεί, ότι είναι κράτος μέλος της ΕΕ ισότιμο και όχι μια χώρα την οποία διοικούν τρίτοι.»

Σε αντίθεση με προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις, οι οποίες συνήθως περιορίζονταν στη δήλωση ότι το θέμα των επανορθώσεων, αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου παραμένουν ανοιχτά, η σημερινή κυβέρνηση φαίνεται διατεθειμένη να ξεκινήσει στα σοβαρά μια διαδικασία διεκδίκησης. Πράγματι, διαβεβαιώνει ο Νίκος Κοτζιάς, αυτή είναι η πρόθεση της ελληνικής πλευράς:

«Αυτό που πρώτα, πρώτα, θέλουμε είναι να κατανοήσει η Γερμανία ότι υπάρχει το πρόβλημα. Να πάψει να μην το αναγνωρίζει, να κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με ειδικούς, νομικούς και ιστορικούς και να δούμε ποια είναι η κοινή απάντηση που θα δοθεί. Αλλά η κοινή απάντηση θα πρέπει να έχει σχέση με την ιστορική αλήθεια και με κάτι άλλο ακόμη: Θα πρέπει οι Γερμανοί, και εννοώ τα γερμανικά ΜΜΕ, να πάψουν να κάνουν αυτό που έχω ονομάσει στο τελευταίο μου βιβλίο 'οικονομικό ρατσισμό', να μας βρίζουν ως τεμπέληδες, μπαταχτσήδες που δεν πληρώνουν.

Χρωστούν πριν από εμάς. Και όπως εμείς οφείλουμε το πραγματικό χρέος να το πληρώσουμε ακόμη περισσότερο οφείλουν αυτοί το δικό τους. Ό,τι και αν έκανε η Ελλάδα, το σημερινό της χρέος είναι προϊόν κακών πολιτικών επιλογών, το δικό τους είναι κακού πολέμου».

Χρέη από το παρελθόν

Αυτά τα επιχειρήματα έχουν προκαλέσει σε αρκετά γερμανικά έντυπα, τα οποία δεν τηρούν οπωσδήποτε αρνητική στάση απέναντι στην Ελλάδα, την εντύπωση ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει το συμψηφισμό των κατοχικών διεκδικήσεων με την περικοπή του χρέους. Ο Νίκος Κοτζιάς αρνείται να μπει σε αυτή τη λογική: «Το κύριο πρόβλημα της χώρας με την Γερμανία είναι να συμφωνήσουμε ότι έχουν χρέη από το παρελθόν. Και το δεύτερο πρόβλημα της χώρας είναι ότι έχουμε μιλήσει πολύ για το χρέος άλλα όχι για την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου. Η παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου είναι απαραίτητη διότι η αύξηση του ΑΕΠ αυτόματα μειώνει το ποσοστό του χρέους.»

Η ελληνική εξωτερική πολιτική στοιχείο της ευρωπαϊκής

Εντύπωση και αρνητικά σχόλια προκάλεσαν στην κοινή γνώμη πολλών χωρών της ΕΕ οι πρώτες κινήσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης όσον αφορά την στάση της απέναντι στη Μόσχα. Πολλές φορές εκφράστηκε ο φόβος ότι η Αθήνα προτίθεται να ακολουθήσει φιλορωσική πολιτική, ότι θα σταθεί εμπόδιο στην προσπάθεια διατύπωσης μιας κοινής ευρωπαϊκής γραμμής πλεύσης. Ο Έλληνας ΥπΕξ απορρίπτει αυτές τις κατηγορίες και υπενθυμίζει ότι διαφορές για την αντιμετώπιση της ουκρανικής κρίσης και της Ρωσίας δεν επικρατούν μόνον ανάμεσα σε κράτη της ΕΕ αλλά ακόμη και ανάμεσα στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών και την Καγκελαρία. Ο Νίκος Κοτζιάς:

Δεν είμαστε περίεργο ζώο

«Η Ελλάδα δεν είναι ένα περίεργο ζώο που είπε κάποια περίεργα πράγματα για την Ρωσία. Απλώς τους φάνηκε περίεργο ότι τους είπαμε ότι είμαστε ισότιμοι και έχουμε άποψη. Μάλιστα θα έλεγα ότι οι τρεις προτάσεις που έκανα έγιναν στο τέλος της διαπραγμάτευσης αποδεκτές. Και αυτοί που έθεσαν βέτο ήταν η Πολωνία, οι χώρες της Βαλτικής και της Σκανδιναβίας. Στο τέλος έμεινε το Ηνωμένο Βασίλειο μόνο του. Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί μας χρεώνουν εμάς διαφοροποίηση, όταν η συμφωνία υπήρξε στη βάση των προτάσεων μας».

Πέραν αυτού, εξηγεί ο Νίκος Κοτζιάς, θα πρέπει γίνει κατανοητό στην ΕΕ ότι «η ελληνική εξωτερική πολιτική είναι στοιχείο της ευρωπαϊκής» και ότι δεν νοείται ευρωπαϊκή πολιτική «χωρίς να ενσωματώσει ως συστατικό της στοιχείο την ελληνική εξωτερική πολιτική». Αυτή είναι η βάση επάνω στην οποία διαμορφώνονται οι ελληνορωσικές σχέσεις. Οι σχέσεις αυτές δεν εγκυμονούν κινδύνους για την ευρωπαϊκή εξωτερική πολιτική αλλά εμπεριέχουν δυνητικές ευκαιρίες.

Η Ελλάδα σε ρόλο της γέφυρας

«Με τη Ρωσία έχουμε μεγάλες παραδόσεις από τους αγώνες ενάντια στις καταπίεση που ασκούσε η Οθωμανική Αυτοκρατορία στους πληθυσμούς του ευρωπαϊκού της τμήματος. Έχουμε πολλά στοιχεία κοινής κουλτούρας. Άρα η Ελλάδα δεν πάει στην Ρωσία για να βγει από την ευρωπαϊκή οικογένεια αλλά πάει ως μια χώρα που έχει ιδιαίτερες δυνατότητες να παίξει το ρόλο γέφυρας. Μάλιστα, εγώ προσωπικά έχω κάνει στην ουκρανική κυβέρνηση προτάσεις πως θα μπορούσαμε να διαμεσολαβήσουμε και να βοηθήσουμε στις συζητήσεις και συνεννοήσεις ανάμεσα σε Κίεβο και Μόσχα».
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Eurogroup: Οι εχθροί και οι φίλοι της Ελλάδας - Ποιοι μας πούλησαν και ποιοι στήριξαν διακριτικά


Φίλους και εχθρούς μετράει η Ελλάδα μετά το χθεσινό Eurogroup όπου βρέθηκε σχεδόν μόνη, χωρίς συμμάχους, απέναντι από σκληρούς υπουργούς Οικονομικών που απαιτούσαν παράταση του μνημονίου.

Η Ελλάδα δε βρήκε μεγάλη υποστήριξη από τις υπόλοιπες χώρες στο αίτημά της για πρόγραμμα γέφυρα που θα οδηγήσει σε ένα νέο συμβόλαιο, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας "σκότωσε" το κοινό ανακοινωθέν ανάβοντας κόκκινο.

Ασφαλείς πληροφορίες λένε ότι αρχικά υπήρχε συμφωνία και ετοιμαζόταν αποστολή των τεχνοκρατών που θα παρακολουθούν αν η Αθήνα τηρεί τις δεσμεύσεις της. Το όνομα τους θα ήταν EU institutions. Ωστόσο ο όρος παράταση που υπήρχε στο ανακοινωθέν τίναξε στον αέρα τη συμφωνία... Πλέον ο χρόνος στενεύει και μετράει αντίστροφα.

Μετά το βάπτισμα του πυρός η Ελλάδα ξέρει ότι την περιμένει ένας δύσβατος δρόμος και ένα εξαιρετικά αρνητικό ευρωπαϊκό περιβάλλον με τις εμμονές της Γερμανίας να κυριαρχούν και δύο χώρες του νότου, την Ισπανία και την Πορτογαλία να εμφανίζονται εξίσου σκληρές υπό το φόβο να αποσπάσει η Ελλάδα μια ελάφρυνση. Μέσα σε αυτό το κλίμα δεν περνά πλέον απαρατήρητη η δήλωση από τη Ρωσία ότι αν η Ελλάδα ζητήσει βοήθεια θα την έχει, αλλά και η διάψευση από πλευράς Κίνας ότι θα χρηματοδοτήσει τη χώρα.

Στο Eurogroup όλα τέλειωσαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα όταν έγινε σαφές ότι η Αθήνα δεν μπορούσε να δεχθεί διατύπωση στο κοινό ανακοινωθέν περί επέκτασης του υφιστάμενου προγράμματος.

Ωστόσο είχαν προηγηθεί δραματικές διαβουλεύσεις μέσα και έξω από τις πόρτες του Eurogroup. Εσωτερικά ο Γιάννης Βαρουφάκης προκάλεσε το... θυμό καθώς έκανε μια ομιλία για μισή ώρα και δεν κατέθεσε εγγράφως καμία απολύτως πρόταση.

Στη συνέχεια πήραν το λόγο οι υπουργοί Οικονομικών των υπολοίπων χωρών και έβγαλαν τα όπλα τους...

Με πρώτη τη Γερμανία και τον Β. Σόιμπλε ξεκίνησε ο χορός των πιέσεων. Μπήκε ως όρος για οποιαδήποτε συζήτηση η ολοκλήρωση της αξιολόγησης και η παράταση του προγράμματος. Σε αυτή τη γραμμή συντάχθηκαν χώρες του νότου όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία. Μάλιστα οι δύο αυτές χώρες που βρίσκονται υπό διαδικασία μνημονιακών μέτρων εμφανίστηκαν ιδιαίτερα σκληρές, καθώς φοβούνται ότι αν η Ελλάδα βγει κερδισμένη οι ίδιοι θα χάσουν τις εκλογές στις χώρες τους.

Σλοβακία, Λετονία, Ισπανία, Ιρλανδία και Πορτογαλία υποστήριζαν μεταξύ άλλων πως αν προχωρήσει ένα τέτοιο πρόγραμμα στην Ελλάδα θα πρέπει κι εκείνοι να κάνουν κάτι ανάλογο πιεζόμενοι από τους πολίτες των χωρών τους και ζητούσαν την επέκταση του προγράμματος.

Η Γαλλία εμφανίστηκε πιο διαλλακτική και έκανε αναφορά στη νωπή λαϊκή εντολή στην Ελλάδα για πρόγραμμα που έχει αποτύχει, ωστόσο από τη Γαλλική πλευρά σημειώθηκε ότι οι δεσμεύσεις της χώρας πρέπει να τηρηθούν.

Πιο κοντά στις ελληνικές θέσεις φαίνεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες να βρέθηκε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών που έδωσε έμφαση στην ανάγκη να υπάρξει ανάπτυξη.

Η Κύπρος υποστήριξε ότι αν καταργηθεί η τρόικα στην Αθήνα, θα πρέπει να καταργηθεί σε όλες τις χώρες. Αυτό δεν άρεσε στη σκληρή γραμμή των εταίρων και ακολούθησε η αναζήτηση διατύπωσης που τελικά με παρέμβαση Τσίπρα σταμάτησε κάθε διαδικασία.

Ο αυστριακός υπουργός Οικονομικών Χανς - Γιεργκ Σέλινγκ εμφανίστηκε σχετικά θετικός προς την Ελλάδα αλλά υπογράμμισε ότι ένα εκλογικό αποτέλεσμα δεν μπορεί να αντικαταστήσει ή να ακυρώσει υπάρχουσες συμφωνίες, ενώ ο γερμανός ομόλογός του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επέμενε στις γνωστές «κόκκινες γραμμές» του Βερολίνου, δηλαδή διαπραγμάτευση εντός του συμφωνημένου πλαισίου λέγοντας ότι «κάθε χώρα είναι εντελώς ελεύθερη να κάνει αυτό που θέλει, αλλά έχουμε ένα πρόγραμμα και αυτό το πρόγραμμα ή θα το φέρουμε μέχρι τέλους σε πέρας ή δεν θα υπάρχει πρόγραμμα».

Σκληρή ήταν η τοποθέτηση του Φινλανδού υπουργού οικονομικών. «Αυτά που ξέρατε ξεχάστε τα. Φέρτε μας νούμερα». Ο Τόμας Βίζερ εμφανίστηκε εξαιρετικά δυσαρεστημένος από την τοποθέτηση του Γιάννη Βαρουφάκη όταν αυτός μίλησε για συναρπαστικές προκλήσεις και καταστάσεις... Μάλιστα ζητήθηκε από την Αθήνα να είναι πιο προσεκτική στην επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στοιχεία θρίλερ προσδίδουν οι γερμανοί ανταποκριτές από τις Βρυξέλλες στις διαπραγματεύσεις του χθεσινού Eurogroup. Η Ελλάδα - σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα - βρέθηκε χθες χωρίς συμμάχους στην κρίσιμη διαπραγμάτευση στο Eurogroup με τους εταίρους της να συντάσσονται με τις γερμανικές θέσεις.

Όπως μεταδίδουν οι γερμανοί ανταποκριτές από τις Βρυξέλλες μέχρι σε ένα χρονικό σημείο αργά το βράδυ φαινόταν ότι η πορεία των διαπραγματεύσεων είχε πάρει θετική κατεύθυνση, υπήρχαν σημάδια προόδου και ότι μετά την έκθεση των ελληνικών θέσεων και προτάσεων θα έβγαινε ένα κοινό ανακοινωθέν.

Το κοινό ανακοινωθέν θα περιελάμβανε δύο βασικά σημεία: ότι η Ελλάδα και η ΕΕ επιθυμούν να συνεργαστούν και ότι μια επιτροπή εμπειρογνωμόνων, αποτελούμενη από τους δανειστές και την Ελλάδα, θα προχωρούσε σε μια λεγόμενη «τεχνική διαπραγμάτευση» για το επόμενο τακτικό Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας.

Σύμφωνα με τη γερμανική εκδοχή τα πράγματα είχαν φτάσει σε αυτό το σημείο όταν ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έφυγε για το Βερολίνο με την πεποίθηση ότι σημειώθηκε πρόοδος στις διαπραγματεύσεις. Λίγο αργότερα ωστόσο ο έλληνας υπουργός Οικονομικών εμφανίζεται να κάνει πίσω και να ανακαλεί.

Οι γερμανοί ανταποκριτές επικαλούνται πηγές από τους συμμετέχοντες στη συνάντηση, που αναφέρουν ότι ο κ. Βαρουφάκης ήταν γενικόλογος στις θέσεις του, ότι επανέλαβε τις γνωστές θέσεις της Ελλάδας δίνοντας έμφαση στην ανθρωπιστική κρίση που έφερε το μνημόνιο, χωρίς ωστόσο να παρουσιάσει εναλλακτικές κοστολογημένες προτάσεις.

Εκείνο που παραξένεψε μέχρι και ενόχλησε τους ομολόγους του κ. Βαρουφάκη ήταν ότι δεν έδωσε γραπτώς τις θέσεις του, αλλά ότι τις εξέθεσε μόνο προφορικά.

Το κλίμα στο Eurogroup, όπως το περιγράφουν τα γερμανικά ΜΜΕ, ήταν από πολύ συγκρατημένο μέχρι και εχθρικό για την Ελλάδα. Οι περισσότεροι, αν όχι όλοι οι υπουργοί Οικονομικών επέμεναν ότι υπάρχουν συμφωνίες που θα πρέπει να τηρηθούν μέχρι τέλους.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Η Κατερίνα Μάρκου εξηγεί γιατί δεν πρέπει να έχουν ρεύμα οι φτωχοί!


Η Κατερίνα Μάρκου είναι βουλευτής του Ποταμιού και πρώην βουλευτής της ΔΗΜΑΡ.

Στην ομιλία της στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων είπε, ανάμεσα σε άλλα, τα παρακάτω, εκφράζοντας την αντίθεσή της στην κυβερνητική απόφαση για ηλεκτροδότηση των σπιτιών των απόρων:

«…πώς μπορεί να διαφωνήσει κανείς επί της αρχής σε ορισμένα πράγματα όπως δωρεάν ρεύμα για 300.000 νοικοκυριά. Γιατί όχι για όσους δεν πληρώνουν, δηλαδή 600.000. Σίγουρα θα βρεθούν κι άλλοι εδώ μέσα να πουν 900.000, ή και 1.000.000.

Μπορεί να διαφωνήσει κανείς;

Υπάρχει κανείς μας που μπορεί να είναι εναντίον;

Φαντάζομαι πως όχι.

Αυτό που θέλω να πω, όμως είναι ότι δυστυχώς, όσους περισσότερους δωρεάν ηλεκτροδοτήσουμε σήμερα, τόσο περισσότεροι θα είναι αυτοί που θα έχουν ανάγκη αύριο.

Φέρνω αυτό το παράδειγμα από το “πρόγραμμα” της κυβέρνησης γιατί διαθέτει αυτή τη χαρακτηριστική, επιτρέψτε μου να πω, κάπως ξεπερασμένη εκ της πραγματικής εμπειρίας φιλοσοφία, που κόντρα στο ρεύμα της πλειοψηφίας στη Βουλή, εγώ θα πω ότι είναι εντελώς εκτός τόπου και χρόνου».

(Από την ομιλία της βουλευτή του Ποταμιού Κατερίνας Μάρκου, στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων του Πρωθυπουργού)

Και συνεχίζει σε άλλο σημείο: «Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η κυβέρνηση, έχει κηρύξει ανένδοτο σε δανειστές και Ευρωπαίους, αυτό πολιτικά την ευνοεί συγκυριακά, αλλά το βαρύ κόστος – που το απεύχομαι – θα πέσει στην παραγωγική μηχανή της χώρας. Προειδοποιώ ότι ο λογαριασμός τότε θα έρθει υψηλός και μη μας πείτε ότι φταίμε εμείς και οι δανειστές».

Αυτό το κοριτσάκι, που λέει αυτά, είχε εκλεγεί στις προηγούμενες εκλογές ως «αριστερή» με τη ΔΗΜΑΡ και τώρα ως… σοσιαλφιλελεύθερη με Το ΠΟΤΑΜΙ! Αυτή είναι η μεταρρυθμιστική αριστερά του Κουβέλη και του Κύρκου, που «κληρονόμησε» σχεδόν «σύσσωμη» ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Είναι η πιο σκληρή ακροδεξιά «μεταμφιεσμένη» σε «αριστερά». Για όσους ακόμα δεν λένε να καταλάβουν τι εκφράζει ο συγκεκριμένος «χώρος»…




Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Το «χρυσό» συμβόλαιο Άδωνι με τους Γερμανούς για την Υγεία! Τι ανακάλυψε ο Π.Κουρουμπλής

«Oι Γερμανοί μας δανείζουν και μας τα ξαναπαίρνουν πίσω μέσω τέτοιων συμβολαίων»

Χρυσές απεδείχθησαν για τους Γερμανούς εμπειρογνώμονες και την περιβόητη την Task Force οι αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ).

Ο πρώην υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης είχε υπογράψει κατά τη διάρκεια της θητείας του χρυσή συμφωνία με την Task Force για την εκπόνηση μελετών για τις αλλαγές που θα έπρεπε να γίνουν στην ΠΦΥ και στον ΕΟΠΥΥ.

Μελέτες που όμως είχε ζητήσει ταυτόχρονα από Έλληνες επιστήμονες οι οποίες βεβαίως δεν αξιοποιήθηκαν ποτέ.

Η συμφωνία κλείσθηκε και η Task Force εισπράττει. Μάλιστα κατά τις σχετικές αποκαλύψεις την τότε περίοδο για το χρυσό συμβόλαιο Άδωνι με τους Γερμανούς από τη εφημερίδα Ελευθεροτυπία, ο κ.Γεωργιάδης εμφανίστηκε μαινόμενος κατά της εφημερίδας.

Ο κ. Γεωργιάδης υποστήριζε ότι πρόκειται για ανοικτό διαγωνισμό, σύμφωνα με τον οποίο, όποιος κερδίσει και εργαστεί για την ανασυγκρότηση του συστήματος θα εισπράξει και τα χρήματα. Βέβαια η αλήθεια απείχε παρασάγγας. Η συμφωνία είχε ήδη κλειστεί και το ρευστό είχε συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Όμως αυτό που δεν είναι γνωστό είναι πως η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας δε βρήκε στα συρτάρια του υπουργείου κανέναν σχέδιο δια χειρός Γερμανών και ελάχιστες πρόχειρες μελέτες.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής αναφέρει μάλιστα πως αυτά που δόθηκαν θα μπορούσαμε απλά ως χώρα να τα ζητήσουμε δωρεάν από τη Γερμανική κυβέρνηση και να μας τα δώσει.

Άγνωστο παραμένει πως θα ενεργήσει το υπουργείο Υγείας στην αποκάλυψη αυτή καθώς ο Παναγιώτης Κουρουμπλής εμφανίζεται εξαγριωμένος λέγοντας σε στενούς του συνεργάτες πως «οι Γερμανοί μας δανείζουν και μας τα ξαναπαίρνουν πίσω μέσω τέτοιων συμβολαίων.»

Να σημειωθεί πως με βάση έγγραφο που υπέγραφε ο τότε γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Πελοπίδας Καλλίρης, είχε αποφασισθεί σε πρώτη φάση για το έργο της ΠΦΥ και του νέου ΕΟΠΥΥ να διατεθούν μόνο για την πρώτη φάση 1 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά για την όλη τεχνική υποστήριξη των Γερμανών εμπειρογνωμόνων θα δίνονταν 4,5 εκατ. ευρώ.

Από την άλλη, άλλα 10 εκατ. είχε αποφασιστεί να διοχετευθούν στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Υγεία εν δράσει» πρόγραμμα που ήταν υπό τον έλεγχο Γερμανών ειδικών με επικεφαλής τον Χ.Ράιχενμπαχ.

Με βάση την απόφαση που είχε ληφθεί, τα μέλη της Task Force θα αναλάμβαναν τη «διοικητική και τεχνική υποστήριξη της Διεύθυνσης ΠΦΥ του Υ.Υ. στο πλαίσιο της υλοποίησης/εφαρμογής των τιθέμενων στόχων στο πρόγραμμα του Κυβερνητικού Εργου, καθώς και των προτεινόμενων δράσεων στο πρόγραμμα Health in Action. Το έργο προωθείται υπό τις ανωτέρω αυστηρές προϋποθέσεις και έχει διάρκεια 24 μήνες».

Η πρώτη σύμβαση που προβλέπει την πρώτη…δόση στους Γερμανούς ύψους 1 εκατ. ευρώ


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τί 30, τί 40, τί 50!..

     Πάλι χαθήκαμε στο δάσος!
Με την βοήθεια των ''έγκριτων'' δημοσιογράφων (που κάπως πρέπει να δικαιολογήσουν τον μισθό που παίρνουν στ' αφεντικά),
..χάσαμε αυτές τις μέρες την μπάλα συζητώντας αν ο υπουργός Οικονομικών συμφωνεί με το 67% ή το 70%, ή το 57,35% των μνημονίων!
Κι εκτός απ' την μπάλα χάσαμε και την κοινή λογική.

Την κοινή λογική που λέει, πως κάποιος ως αντιμνημονιακός σαφώς διαφωνεί με την ύπαρξη μνημονίων που καταλύουν την εθνική κυριαρχία και την λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος 100%!

Μέσα σ' αυτά όμως τα μνημόνια έχουν συμπεριληφθεί και κάποια πράγματα που έπρεπε από μόνοι μας, και πολύ πριν την κρίση να είχαμε εφαρμόσει.
Πράγματα που αφορούν την σωστή λειτουργία κράτους και διοίκησης, που ελέγχουν το λαθρεμπόριο, την φοροδιαφυγή, και την αιώνια φορολογική ασυλία και ασυδοσία συγκεκριμένων μεγαλοεπιχειρηματιών και μεγαλοεταιρειών, το κλείσιμο της πόρτας στην κρατική, κυβερνητική και ατομική διαφθορά, στην ''μαύρη'' οικονομία και στο ''μαύρο'' χρήμα.
Πράγματα που δεν έγιναν και γι αυτό φτάσαμε ως εδώ.
Και είναι αυτά ακριβώς τα πράγματα που οι μνημονιακές κυβερνήσεις ΑΠΕΦΥΓΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ, ρίχνοντας όλο το βάρος της ''εφαρμογής'' των μνημονίων στην εξαθλίωση των μικρών και μεσαίων οικονομικά κοινωνικών ομάδων!

Αν λοιπόν αυτά, αποτελούν το 30%, 50%, ή οποιοδήποτε άλλο ποσοστό μέσα στα μνημόνια, σαφώς κάποιος συμφωνεί μαζί τους, χωρίς συγχρόνως να σημαίνει πως συμφωνεί με την ευρύτερη λογική των μνημονίων! Τόσο απλά!
Βέβαια τα απλά αυτά πολλές φορές (όλες) γίνονται ''βουτυρο στο ψωμί'' των συστημικών μνημονιακών παπαγάλων-διαστρεβλωτών.

Αντιθέτως, ένα μείζον θέμα όπως αυτό της παράτασης κατά δύο και όχι κατά έξη μήνες της λήξης του τρέχοντος μνημονίου, ώστε να έχει τον χρόνο να διαπραγματευτεί καλύτερα η νέα κυβέρνηση,
..πέρασε στα ψιλά των διαπλεκόμενων εφημερίδων και καναλιών,
..και δεν βρέθηκε ένας μεγαλοδημοσιογράφος-μεγαλογιουσουφάκι να απευθύνει πρωτοσέλιδη ερώτηση στον πρώην ''πρωθυπουργό'': ''Τώρα που αποκαλύφθηκε η απάτη σας, τί θα κάνετε για να επανορθώσατε το κακό που κάνατε;''

Είπαμε:
Φτωχοί, είμαστε.
Δαρμένοι, είμαστε.
Αγαθοί, δεν είμαστε!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....