Διυλιστήριο: 08/31/16
ροη αναρτησεων

Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2016

Καταιγιστικές εξελίξεις στην ΕΠΟ! Παραιτήσεις μελών που εμπλέκονται στο σκάνδαλο με την κάρτα υγείαςΜετά από πρόσκληση της ΕΠΟ παρέστη στην συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος, ο οποίος συνέστησε στους υπόδικους να παραιτηθούν. Σύμφωνα με τις πληροφορίες στην γνωμοδότησή του ο Αλιβιζάτος σημείωσε: «Παραιτηθείτε, δεν μπορείτε πλέον να μείνετε στο αξίωμα σας. Θα κηρυχθεί όλο το Δ.Σ έκπτωτο».


Εκτός προεδρείου Τοπολιάτης, Μαζαράκης!

Μετά τα λόγια του Αλιβιζάτου άνοιξε ο χορός των αποχωρήσεων στην ΕΠΟ, με τους Τοπολιάτη, Μαζαράκη να αποτελούν παρελθόν από μέλη του προεδρείου! Παραμένουν, βέβαια, μέλη του Δ.Σ από το οποίο θα πρέπει να παραιτηθούν τόσο αυτοί οι δύο, όσο και οι υπόλοιποι τέσσερις που παραπέπονται σε δίκη.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος, Βαγγέλης Τοπολιάτης, παραιτήθηκε και τη θέση του πήρε ο Μιχάλης Τζανόπουλος (πρόεδρος ΕΠΣ Δυτικής Αττικής), όπως παρελθόν αποτελεί και ο Βαγγέλης Μαζαράκης (β’ αντιπρόεδρος), τον οποίο διαδέχθηκε ο Δαμιανός Γαβριηλίδης.

Επίσης ορίστηκε Γ' αντιπρόεδρος της ΕΠΟ ο Γιάννης Παππάς, πρόεδρος της ΕΠΣ Θεσπρωτίας. Θυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη θέση ήταν κενή από τον προηγούμενο Μάιο, όπου είχε παραιτηθεί ο Παναγιώτης Δημητρίου.

Το μεγάλο ενδιαφέρον, βέβαια, αφορά την στάση του Γιώργου Γκιρτζίκη και αν ο πρόεδρος της ΕΠΟ θα αποφασίσει να αφήσει την καρέκλα του.

Το σκάνδαλο με την κάρτα υγείας

Σε δίκη με απόφαση του Συμβουλίου Εφετών παραπέμπονται με την κατηγορία της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος για την υπόθεση της «κάρτας υγείας» 22 μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ από το 2005 έως το 2012, εκ των οποίων έξι είναι μέλη του σημερινού Δ.Σ. (ή Εκτελεστικής Επιτροπής, όπως έχει μετονομαστεί). Πρόκειται για τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Γκιρτζίκη, τον αναπληρωτή πρόεδρο Βαγγέλη Τοπολιάτη, τον πρόεδρο της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, Γιώργο Καραμελίδη, τον β΄ αντιπρόεδρο Βαγγέλη Μαζαράκη και τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ Γιάννη Οικονομίδη και Νίκο Προύντζο – ο τελευταίος είναι κατηγορούμενος και για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» στο ποδόσφαιρο.

Επίσης, ανάμεσα στους κατηγορουμένους είναι και οι τρεις πρώην πρόεδροι της ΕΠΟ, Γ. Σαρρής (επίσης κατηγορούμενος και για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης»), Σ. Πιλάβιος και Β. Γκαγκάτσης.

Το αδίκημα αφορά απιστία εις βάρος της ομοσπονδίας, ύψους 29 εκατ. ευρώ, για την υπόθεση της «κάρτας υγείας». Δηλαδή για την καταβολή χρημάτων από την ΕΠΟ, για ένα έργο όπως ήταν ο έλεγχος της υγείας των ποδοσφαιριστών, το οποίο, παρότι δεν πραγματοποιήθηκε, η ΕΠΟ συνέχισε να το χρηματοδοτεί.

Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν τα μέλη της ΕΠΟ, βάσει του άρθρου 390 του Ποινικού Κώδικα, είναι ηθική αυτουργία κατά συναυτουργία σε απιστία, με ενέργεια και παράλειψη, με ζημιά που υπερβαίνει το ποσό των 30.000 ευρώ, κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία.

Οι διοικούντες την ομοσπονδία, αλλά και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι, αναμένεται να ασκήσουν αίτηση αναίρεσης στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Αν η αίτησή τους απορριφθεί, τότε το βούλευμα καθίσταται «αμετάκλητο». Σύμφωνα με το καταστατικό της ΕΠΟ, «σε περίπτωση παραπομπής με αμετάκλητο δικαστικό βούλευμα η Εκτελεστική Επιτροπή υποχρεούται να αποφασίζει περί της αναστολής ή μη της συμμετοχής τους».

Ομως, σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο, «όποιος έχει παραπεμφθεί με αμετάκλητο βούλευμα για πράξεις που διώκονται σε βαθμό κακουργήματος» δεν μπορεί να είναι μέλος αθλητικού σωματείου και ομοσπονδίας.

«Πρόσωπο στο οποίο συντρέχει τέτοιου είδους κώλυμα», αναφέρει ο νόμος, «χάνει αυτοδικαίως την ιδιότητά του. Η διαπιστωτική πράξη της έκπτωσης εκδίδεται από το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου (σ.σ.: το ίδιο ισχύει και για τις ομοσπονδίες) μέσα σε προθεσμία δεκαπέντε (15) ημερών αφότου έλαβε γνώση. Σε περίπτωση που παρέλθει άπρακτη η ανωτέρω προθεσμία, η διαπιστωτική πράξη εκδίδεται από τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού μέσα στην ίδια ως άνω προθεσμία». Πρόκειται για μία ακόμα δυσμενή εξέλιξη για την ηγεσία της ομοσπονδίας.


Πηγή www.sdna.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Ανοίγει το σκάνδαλο της digea και ΕΕΤΤ«Όταν ολοκληρώσει ο εισαγγελέας την έρευνα θα κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες» σχολίασε ο υπουργός Μεταφορών και Δικτύων, Χρ. Σπίρτζης, σχετικά με την Digea και τον διαγωνισμό για το ψηφιακό σήμα απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ., Β. Κόκκαλη. Ο υπουργός Μεταφορών και Δικτύων υπογράμμισε επίσης ότι υπήρξαν αλλαγές όρων του διαγωνισμού μετά τον διαγωνισμό, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στον χάρτη των ψηφιακών συχνοτήτων και την σχετική ΚΥΑ που εκδόθηκε με εντολή του τότε γενικού γραμματέα Τηλεπικοινωνιών, Μ. Δασκαλάκη

Ο Χρ. Σπίρτζης καταλόγισε στην ΕΕΤΤ «πλημμέλειες και παραλείψεις» στο διαγωνισμό εκτιμώντας ότι η Digea έπρεπε να αποκλειστεί καθώς ήταν ταυτόχρονα πάροχος δικτύου και περιεχομένου, ενώ επισήμανε ότι ο διαγωνισμός δεν πέρασε ούτε από τον έλεγχο του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ο υπουργός Μεταφορών και Δικτύων υπογράμμισε επίσης ότι υπήρξαν αλλαγές όρων του διαγωνισμού μετά τον διαγωνισμό, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στον χάρτη των ψηφιακών συχνοτήτων και την σχετική ΚΥΑ που εκδόθηκε με εντολή του τότε γενικού γραμματέα Τηλεπικοινωνιών, Μ. Δασκαλάκη, με βάση το τεχνικό παράρτημα του διαγωνισμού κι όχι με την δημόσια διαβούλευση. Ο Χρ. Σπίρτζης σχολίασε ότι υπήρχε μελέτη του ΕΜΠ που προέβλεπε μερικές εκατοντάδες σημεία εκπομπής κι όχι μόνο 156, όπως ορίστηκε τελικά στον διαγωνισμό αφήνοντας πολλές περιοχές της χώρες χωρίς ψηφιακή κάλυψη.
Το σκάνδαλο DIGEA και το κλείσιμο της ΕΡΤ - Πώς παιζόταν το παιχνίδι μεταξύ των καναλαρχών και της προηγούμενης κυβέρνησης

11 Ιουνίου του 2013. Η μέρα που έπεφτε το μαύρο στην ΕΡΤ και έμεναν στον δρόμο πάνω από 2.500 εργαζόμενοι. Ήταν εκείνη η μέρα που η κυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, επικαλούμενη τα υπέρογκα κόστη, την κακοδιαχείριση και τις σπατάλες, έκλεινε εν μία νυκτί τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα. Η ΕΡΤ βέβαια, ήταν πλεονασματική μέχρι και το κλείσιμο της, ενώ οι σπατάλες και τα υπέρογκα κόστη αφορούσαν μια χούφτα ανθρώπων, που αποτελούσε κατά καιρούς τον κατεξοχήν στενό προπαγανδιστικό κύκλο των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας.

Για ένα μεγάλο διάστημα ένα κομμάτι του ελληνικού λαού πίστεψε την δικαιολογία της κυβέρνησης, ότι η ΕΡΤ έκλεισε για να εξοικονομηθούν χρήματα για το Δημόσιο. Μετά από λίγο καιρό ωστόσο, ο πραγματικός και κύριος λόγος για τον οποίο έπεσε το μαύρο στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, θα γινόταν γνωστός. Είχε όνομα. Τον έλεγαν DIGEA.

Ποια είναι η DIGEA;


Η DIGEA ήταν μια κοινοπραξία των 8 ιδιωτικών καναλιών πανελλήνιας εμβέλειας (Alpha TV, Alter Channel, ΑΝΤ1, Μακεδονία TV, Mega Channel, ΣΚΑΪ, Star Channel) όπου έγινε ο αποκλειστικός πάροχος του ψηφιακού σήματος για τα ιδιωτικά κανάλια πανελλήνιας αλλά και περιφερειακής εμβέλειας. Ποιος ήταν πάροχος μέχρι να γίνει η DIGEA; Μα φυσικά η ΕΡΤ...

Λίγους μήνες μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ, τον Φεβρουάριο του 2014, η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ προχώρησε σε ''πλειοδοτικό'' διαγωνισμό για να παραχωρήσει για 15 χρόνια το σύνολο του ψηφιακού φάσματος. Σε αυτόν τον διαγωνισμό υπήρξε τελικά μόνο ένας συμμετέχων όπου και εξασφάλισε τελικά το σύνολο του ψηφιακού φάσματος στην αστεία τιμή εκκίνησης των 18 εκατομμυρίων ευρώ. Με έναν μόνο συμμετέχοντα άλλωστε η τιμή που αγοράζει κάποιος δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να είναι μεγαλύτερη από αυτή της εκκίνησης.

Εύλογα θα αναρωτηθεί κάποιος πως είναι δυνατόν να γίνεται πλειοδοτικός διαγωνισμός με έναν συμμετέχοντα; Μα φυσικά λόγω των πολυάριθμων φωτογραφικών διατάξεων και όρων του διαγωνισμού. Μεταξύ αυτών των όρων, ήταν και αυτός που προέβλεπε ότι σε περίπτωση που υπάρχει μόνο ένας συμμετέχων δεν ακυρώνεται ο διαγωνισμός αλλά κατοχυρώνεται υπέρ του μοναδικού ενδιαφερόμενου. Τι και αν ο πρωτοφανής αυτός όρος αντιβαίνει τον Κανονισμό Προμηθειών του Δημοσίου και την σχετική οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που προβλέπουν ότι σε περίπτωση μιας μόνο συμμετοχής, ο διαγωνισμός ακυρώνεται και επαναλαμβάνεται για ευρύτερη συμμετοχή, ώστε να επωφεληθεί το Δημόσιο από τον ανταγωνισμό; Αφού ο διαγωνισμός εξ αρχής είχε έναν στόχο. Να συμμετέχει μόνο η DIGEA και να αγοράσει σε τιμή εξευτελιστική το σύνολο του ψηφιακού φάσματος.

Ένας άλλος ευρωπαϊκός και ελληνικός κανονισμός απαγόρευε στους πάροχους περιεχομένου να είναι και πάροχοι δικτύου. Εν ολίγοις απαγόρευσε σε ιδιοκτήτες καναλιών να γίνουν ιδιοκτήτες ψηφιακού φάσματος. Η ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) ωστόσο με μια απίστευτη ... ''νομική ντρίπλα'' το ξεπέρασε και αυτό.

Ένα δίχως τέλος όργιο μεθοδεύσεων από την πλευρά της κυβέρνησης και των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου για να καταλήξει το ψηφιακό φάσμα στη DIGEA.

Η απάτη ωστόσο δεν σταματά εδώ. Και ίσως λαθεμένα την αποκαλώ απάτη. Όλα έγιναν...βάσει νόμου. Η ΕΡΤ ως πάροχος ψηφιακού σήματος κάλυπτε το 99% του πληθυσμού της χώρας. Για την DIGEA ωστόσο που αγόρασε μπιρ παρά το ψηφιακό σήμα, το κόστος για αυτόν τον βαθμό κάλυψης ήταν υπέρογκο. Έτσι λοιπόν, έπειτα από τροπολογίες και μαγειρέματα, με κοινή υπουργική απόφαση το πλήθος των σημείων εκπομπής που ήταν υποχρεωμένη να έχει η DIGEA (ή όποια άλλη εταιρία πλειοδοτούσε καθώς όλα αυτά έγιναν πριν τον διαγωνισμό) γίνονται από 275, 156! Το κόστος της κάλυψης για όσους πολίτες έμεναν εκτός του ψηφιακού φάσματος πήγαινε στους Ο.Τ.Α !,ένα κόστος που στο σύνολο του υπολογίστηκε πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ. Ο ελληνικός λαός εν ολίγοις, θα έπρεπε να πληρώσει από την τσέπη του 20 εκατομμύρια αναλαμβάνοντας μια υποχρέωση της DIGEA.

Για να συνειδητοποιήσουμε τα οικονομικά μεγέθη και τα δώρα της κυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στους χρεοκοπημένους καναλάρχες που συγκρότησαν την DIGEA, ο διαγωνισμός για την απόδοση φάσματος 72 mh σε τρεις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για εκμετάλλευση 15 ετών, κόστισε πάνω από 300 εκατομμύρια, ενώ η διαγωνιστική διαδικασία είχε 10 γύρους δημοπρασίας. Για το ίδιο χρονικό διάστημα και την ίδια περιοχή συχνοτήτων, φάσμα 240 mh αποδόθηκε στην DIGEA όπως προείπαμε για 18 εκατομμύρια.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί δε, ότι σύμφωνα με μελέτη που είχε στα χέρια της η Βουλή και την είχε επικαλεστεί η Ζωή Κωνσταντοπούλου η ψηφιακή εκπομπή που πουλήθηκε για 18 εκατομμύρια αξίζει πάνω από 700....

Η ΝΕΡΙΤ, το τηλεοπτικό μόρφωμα που διαδέχτηκε την ΕΡΤ μετά το πραξικοπηματικό λουκέτο, πλήρωνε πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ στην ιδιωτική DIGEA για να εξασφαλίζει ψηφιακό σήμα. Η σπάταλη ΕΡΤ ήταν πάροχος και δεν πλήρωνε ευρώ στους ιδιώτες.

Ακόμα και σήμερα ολόκληρες περιοχές της Ελλάδας δεν έχουν πρόσβαση στην ψηφιακή τηλεόραση. Αυτή είναι η DIGEA και αυτοί είναι οι καναλάρχες που με θέρμη υπερασπίζονται ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, με την πρώτη να καταγγέλλει μέχρι σήμερα πως θα ακυρώσει, όταν επανεκλεγεί στην κυβέρνηση, την διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών.

Είναι σαφές. Το παλιό πολιτικό προσωπικό αυτής της χώρας μοιάζει να έχει αλλεργία στο Δημόσιο Συμφέρον. Δείχνει να προτιμά εκείνους τους διαγωνισμούς, εκείνες τις υπουργικές αποφάσεις που χαρίζουν εκατομμύρια σε ολιγάρχες, καθιστώντας όμηρο έναν ολόκληρο λαό.

Η αλήθεια να λέγεται, που λέει τώρα τελευταία και ο ΣΚΑΙ. Αυτή την αλήθεια ωστόσο δεν μας της αποκάλυψε ποτέ στα δελτία ειδήσεων.

Πηγή thefaq.gr και www.thebest.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τα mails της προδοσίας

Από τον Μανώλη Κοττάκη

Κάποιοι υποκρίνονται ότι δεν καταλαβαίνουν τι συνέβη με το σκάνδαλο της αλλοίωσης του ελλείμματος και του χρέους του 2009, και προσπαθούν να υποβαθμίσουν το ζήτημα σε εσωκομματικό-νεοδημοκρατικό, ενώ στην πραγματικότητα αποτελεί ένα εθνικής σημασίας θέμα. Προσπερνώ το γεγονός ότι αυτοί οι ακοίμητοι φρουροί της ανεξαρτησίας της ελληνικής Δικαιοσύνης δεν βρήκαν μισή λέξη να σχολιάσουν από όσα περιέχει η απόφαση του Αρείου Πάγου, η οποία στηρίχθηκε στην τεκμηριωμένη αναίρεση της εισαγγελέως Ξένης Δημητρίου.

Ξεπερνώ το γεγονός ότι εκείνοι που, για να πλασαριστούν ως μεταρρυθμιστές, ζητούν πάντα τον σεβασμό των κανόνων τώρα σιωπούν στις επισημάνσεις της Δικαιοσύνης για σωρεία παραβάσεων του εθνικού και του κοινοτικού Δικαίου αναφορικά με τη μέθοδο τήρησης των εθνικών λογαριασμών (λ.χ. η απόκρυψη πλεονασμάτων 500 νομικών προσώπων το 2009 και η ξαφνική αποκάλυψή τους στους εθνικούς λογαριασμούς το 2013!). Μεταρρυθμιστές «αλα καρτ», βλέπετε. Εδώ όμως υπάρχει ένα κορυφαίο εθνικό θέμα, το οποίο εξελίχθηκε σε δύο φάσεις, και αυτό -που να χτυπιούνται κάποιοι στο πάτωμα, κατά του Καραμανλή- δεν μπορεί να παραγραφεί: η σύνδεση της αλλοίωσης του ελλείμματος με το Μνημόνιο 1, το μεσοπρόθεσμο 1 και το Μνημόνιο 2. Το γεγονός ότι δεν ασκήθηκε δίωξη κατά του Γεωργίου για το πρώτο, αλλά μόνο για το δεύτερο Μνημόνιο, δεν σημαίνει ότι το έγκλημα δεν συνετελέσθη. Αντιθέτως.

Η αλλοίωση του ελλείμματος στην πρώτη φάση της ελληνικής περιπέτειας έγινε αποδεδειγμένα κατ' απαίτηση του ΔΝΤ, επειδή έτσι ερμηνεύτηκε ότι «ζητούσε» το καταστατικό του. Mail που έστειλε στις 29 Μαρτίου 2010 προς τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου ο αξιωματούχος του Ταμείου Μπομπ Τράα πληροφορούσε, μεταξύ άλλων, ότι «ο γενικός διευθυντής θα σας στείλει ενημερωτική επιστολή σχετικά με την αποστολή λανθασμένων στοιχείων, που θα θέλαμε να παρακαμφθεί ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΣΙΩΠΗΡΑ» (Μιχάλης Ιγνατίου, «Ο δρόμος προς την καταστροφή», σελ. 414, εκδόσεις Λιβάνη ).

Το πόσο σημαντική ήταν για το ΔΝΤ, τους δανειστές και τις τράπεζές τους η αλλοίωση του ελλείμματος -που έπρεπε να γίνει ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΣΙΩΠΗΡΑ- φαίνεται από την πρώτη παράγραφο του διαγγέλματος Παπανδρέου στο Καστελόριζο (23 Απριλίου 2010), το οποίο ξεκινούσε ως εξής: «Χθες ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για το πραγματικό έλλειμμα του 2009»... Από τον συνδυασμό του mail Tράα και της δήλωσης του πρώην πρωθυπουργού προκύπτει σαφώς η αιτιώδης συνάφεια μεταξύ της αλλοίωσης του ελλείμματος (πρώτη φάση) και του Μνημονίου 1. Λίγους μήνες αργότερα διορίζεται στη θέση του διοικητή της ΕΛ.ΣΤΑΤ. το στέλεχος του ΔΝΤ Ανδρέας Γεωργίου, χωρίς να παραιτηθεί προηγουμένως από τη θέση του (είναι κατηγορούμενος από την ελληνική Δικαιοσύνη για παράβαση καθήκοντος).

Και ενώ η Ελλάδα κατρακυλά στον γκρεμό, η Στατιστική Αρχή της -ανεξάρτητη έναντι της κυβέρνησης, αλλά όχι έναντι των ξένων- δίνει στη χώρα νέα σπρωξιά: δεύτερη αναθεώρηση των στατιστικών, που ανακοινώνεται μετά τις περιφερειακές εκλογές, στο 15,4% το έλλειμμα. Και αυτή η αναθεώρηση γίνεται με εντολή των δανειστών, αυτή τη φορά των Βρυξελλών - υπάρχουν έγγραφες αποδείξεις και mail με τις εντολές κορυφαίου στελέχους της Eurostat στη δικογραφία. Γι' αυτό χοροπηδά η Κομισιόν σήμερα! Διότι στη δίκη Γεωργίου θα αποκαλυφθεί ότι δεν είχαμε greek statistics, αλλά eurostatistics, που οδήγησαν έναν λαό και μiα χώρα σε οικονομικό αφανισμό.

Oποιος έχει αμφιβολία για την αιτιώδη συνάφεια μεταξύ της δεύτερης αλλοίωσης του ελλείμματος με το μεσοπρόθεσμο του 2011, που έφερε μέτρα λιτότητας 4 δισ. ευρώ, και του Μνημονίου 2 (οικουμενική Παπαδήμου) ας διαβάσουν τι γράφει ο πρώην υπουργός Χάρης Καστανίδης στα «Χρόνια δοκιμασίας»: ότι, μετά την ανακοίνωση του 15,4%, ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών ζήτησε νέα μέτρα! Στην εύλογη απορία λοιπόν γιατί τα έκαναν όλα αυτά οι δανειστές -γιατί πείραξαν τα νούμερα;- η απάντηση είναι απλή: για να σώσουν τις τράπεζές τους. Τα Μνημόνια δεν ήταν μηχανισμός εξυγίανσης των δημόσιων οικονομικών, αλλά μηχανισμός εξόφλησης των τραπεζών στο ακέραιο.

Τα σταστιστικά στοιχεία ήταν το εργαλείο της εξόφλησης! Οσο πιο φουσκωμένος ερχόταν ο λογαριασμός τόσο σιγούρευαν τα λεφτά τους κάποιοι! Η χώρα δεν είχε το παραμικρό περιθώριο κινήσεων - ο λαός έπρεπε να χρηματοδοτεί με λιτότητα την εξόφληση ομολόγων. Και, όταν ξεφορτώθηκαν τα ομόλογα Γάλλοι και Γερμανοί τραπεζίτες, τότε βεβαίως συμφωνήθηκε στο Ντοβίλ από Μέρκελ και Σαρκοζί να πληρώσουν τον λογαριασμό με το PSI oι ιδιώτες ομολογιούχοι, μικροί και μεγάλοι. Αν λοιπόν έχει εθνική σημασία αυτή η υπόθεση, στην εξέλιξη της οποίας έγιναν δύο κλοπές -η μία στο σπίτι στελέχους της ΕΛ.ΣΤΑΤ. στην Αίγινα και η άλλη στο αυτοκίνητο ανακρίτριας που χειριζόταν την υπόθεση, ενώ απειλήθηκε και η ζωή της Γεωργαντά στην εθνική οδό-, αυτή συνίσταται στο εξής: με την τεκμηριωμένη αποκάλυψή της τίθεται ζήτημα αναθεώρησης των πρωτογενών πλεονασμάτων και ριζικής επαναδιαπραγμάτευσης του χρέους.

Υποστήκαμε δεκαπλάσια λιτότητα απ' όση αξίζαμε για να πληρώνονται οι έμποροι όπλων, τους εξοπλισμούς για τους οποίους είχε δανειστεί η κυβέρνηση Σημίτη, και αυτό είναι ανήθικο. Δεν γίνεται η Γερμανία να δίνει συγχωροχάρτι σε Πορτογαλία - Ισπανία, όταν παραβιάζουν τους κανόνες για το έλλειμμα, και να μην το ζητάμε εμείς που μας το φούσκωσαν. Ερώτηση: αφορά αυτό το θέμα τον Κώστα Καραμανλή και την υστεροφημία του; Προφανώς και τον αφορά -θα το δούμε στον σωστό χρόνο-, αλλά αυτή τη στιγμή δεν πρέπει να υποβαθμίζουμε ένα εθνικό θέμα σε εσωκομματικό, γιατί απλά δεν είναι.

Το μείζον είναι να καταλάβουμε τη σημασία του θέματος εν όψει της τελικής παραπομπής Γεωργίου στη Δικαιοσύνη και του ορισμού της σύνθεσης του δικαστηρίου διά κληρώσεως. Εκτός από το Βερολίνο, δικαστές υπάρχουν και στην Αθήνα, βλέπετε.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μετά από 2000 χρόνια, η πρώτη παράσταση στο αρχαίο θέατρο της Δήλου


Η παράσταση «Εκάβη, μια πρόσφυγας στη Δήλο» ανεβαίνει στο αρχαίο θέατρο Δήλου στις 2/9 και 3/9. 

Σε έναν ιδιαίτερα φορτισμένο συμβολικά τόπο, στο αρχαίο θέατρο της Δήλου, το οποίο οικοδόμησαν οι Δήλιοι το 3ο αι. π. Χ., ανεβαίνει η παράσταση «Εκάβη, μια πρόσφυγας στη Δήλο».

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 2 και το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016, ώρα 18:00, για πρώτη φορά μετά από δυο χιλιετίες σιωπής θα ακουστεί σε αυτό τον συμβολικό τόπο θεατρικός λόγος. Η παράσταση είναι μια ελάχιστη προσφορά της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και του Δήμου Μυκόνου στην αφύπνιση για το προσφυγικό δράμα που βιώνει η ανθρωπότητα στα νερά του Αιγαίου. 

Στο αρχαίο θέατρο της Δήλου, εορτάζονταν οι μεγαλύτερες γιορτές του νησιού, με φημισμένους διονυσιακούς τεχνίτες από κάθε άκρη της ελληνιστικής οικουμένης. Εκεί στεφανώνονταν οι πολυάριθμοι πρόξενοι και ευεργέτες της δηλιακής πόλεως και τελούνταν οι αγώνες της ανεξάρτητης Δήλου. Εκεί, όπου το θαλασσινό κουπί έφερε τις Τρωαδίτισσες για να ενωθούν με τις Δηλιάδες και να υμνήσουν την Άρτεμη, όπως λέει ο Ευριπίδης και όπως πληροφορεί η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων. 

Το θεατρικό δρώμενο, που τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ανεβαίνει από το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου με πρωταγωνίστρια τη Δέσποινα Μπεμπεδέλη και σε σκηνοθεσία Νίκου Καραγέωργου. Επειδή το θέατρο δεν μπορεί να υποδεχτεί πολύ κόσμο, η παράσταση θα γίνει χωρίς τις συνήθεις ανέσεις, στο φως της ημέρας, ενώπιον εξαιρετικά περιορισμένου κοινού, που θα πρέπει να ακολουθεί πιστά και απαρέγκλιτα τις οδηγίες του προσωπικού της Εφορείας. 

Πληροφορίες για κρατήσεις στο 210 3250148. 

 πηγή: AΠΕ/ΜΠΕ 

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΈΓΓΡΑΦΑ - Σκάνδαλο Τ.Τ. : Έρχονται ισόβια για τα θαλασσοδάνειαΣτις 19 Σεπτεμβρίου κάθονται πάλι στο σκαμνί οι 35 κατηγορούμενοι για το μέγα σκάνδαλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου που ζημίωσε το ελληνικό δημόσιο με περισσότερα από 400 εκατομμύρια ευρώ!


Μόλις 19 ημέρες απέμειναν μέχρι την εκδίκαση ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων του σκανδάλου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.


Τα «θαλασσοδάνεια» του Τ.Τ. «έπνιξαν» τελικά 35 άτομα, μεταξύ των οποίων στελέχη της τράπεζας και γνωστοί επιχειρηματίες, που θα καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου.

Δείτε τα ηχηρά ονόματα των διαφόρων επιχειρηματιών που εμπλέκονται στο σκάνδαλο

Η πολύκροτη υπόθεση που πήρε οριστικά τον δρόμο για το ακροατήριο τον περασμένο Νοέμβριο, απειλεί ακόμη και με ισόβια ορισμένους από τους πρωταγωνιστές της, που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για απάτη, απιστία και «ξέπλυμα» χρήματος με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, αφού φέρονται να ζημίωσαν το Ελληνικό Δημόσιο κατά 400 εκατομμύρια ευρώ περίπου.Οι πρώην επικεφαλής του ταμιευτηρίου Άγγελος Φιλιππίδης και Κλεάνθης Παπαδόπουλος, οι επιχειρηματίες Δημήτρης Κοντομηνάς, Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, Βίκτωρας Ρέστης, και Δημήτρης Μπακατσέλος, αλλά και η πρώην επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Αναστασία Σακελλαρίου είναι μόνο ορισμένα από τα ηχηρά ονόματα που θα βρεθούν αντιμέτωπα με τον πέλεκυ της Δικαιοσύνης.

Θυμίζουμε για άλλη μια φορά, ότι όλα αυτά τα «μπουμπούκια» που συμμετείχαν στις απάτες μέσω του ταχυδρομικού ταμιευτηρίου είναι έξω και συνεχίζουν να διάγουν πολυτελή βίο.

Από την εξέλιξη της υπόθεσης, θα φανούν πολλά. Θα αποδειχθεί ποιο είναι το σθένος της ελληνικής Δικαιοσύνης και ποια είναι η βούληση της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. που εξελέγει με σημαία την πάταξη της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής.

Το ερώτημα στο οποίο καλούνται να απαντήσουν οι Αρχές του ελληνικού κράτους είναι το ακόλουθο:

Πότε θα επιστραφούν τα κλεμμένα;

Σύμφωνα με πληροφορίες για αρκετούς από τους κατηγορουμένους απλώνεται βαριά η σκιά των ποινών που μπορεί να φτάσουν και τα ισόβια...

Όμως δεν φτάνει μόνο αυτό.

Το κοινό περί δικαίου αίσθημα επιβάλλει τη δήμευση των περιουσιακών τους στοιχείων για τα ποσά που έχουν καταχραστεί. Τίποτα λιγότερο. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία και κανένα περιθώριο κουκουλώματος της συγκεκριμένης υπόθεσης την ώρα που η χώρα βυθίζεται στα χρέη.

Τα «κόκκινα» δάνεια

Σύμφωνα με το βούλευμα, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο εξέδωσε δάνεια εκατομμυρίων ευρώ που είχαν χορηγηθεί από το 2008 έως το 2012 σε συγκεκριμένους επιχειρηματίες.

Εκ των πρωταγωνιστών των επισφαλών δανείων που χορηγήθηκαν από την τράπεζα και ωφελημένος από τους γαλαντόμους επικεφαλής του ιδρύματος... εμφανίζεται ο όμιλος Λαυρεντιάδη, καθώς του χορηγήθηκαν δάνεια ύψους 105.384.605 ευρώ, ποσό που «όχι μόνο δεν χρησιμοποιήθηκε για τον σκοπό για τον οποίο δόθηκε, αλλά αντιθέτως κατέληξε σε προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό του Λ. Λαυρεντιάδη», σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα.

Για τον συγκεκριμένο κύριο δεν υπάρχει καμία απολύτως εξέλιξη, αφού ακόμα και τώρα που έχει αποδειχθεί η εμπλοκή του σε αρκετά σκάνδαλα, εξακολουθεί να βρίσκεται σπίτι του και ο συνέταιρός του Πέτρος Κυριακίδης να παραμένει φυγόδικος.

Γενναιόδωροι φάνηκαν οι επικεφαλής του ΤΤ και με τον Όμιλο Γριβέα, που έλαβε «ιδιαίτερα υψηλό» πρόσθετο δανεισμό ύψους 17,6 εκατομμυρίων ευρώ, ο οποίος, σύμφωνα με το πόρισμα της ΤτΕ, «δεν συνάδει με τα προηγούμενα μεγέθη του ομίλου, αλλά βασίζεται μόνο στα προσδοκώμενα και σε μεγάλο βάθος χρόνου στοιχεία». Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας «τα δύο Ομολογιακά Δάνεια, που υπεγράφησαν τελικά μεταξύ του Τ.Τ. και της εταιρείας C&C International S.A. την 23η-3-2009 και τη 12η-8-2009 αντίστοιχα, χορηγήθηκαν υπό όρους που καταφανώς δεν πληρούσαν του συνήθεις όρους τραπεζικού δανεισμού, καθόσον περιλάμβαναν την εξαρχής εκταμίευση του συνόλου των μακροπρόθεσμων δανείων, δινόταν πολυετής περίοδος χάριτος ως προς το κεφάλαιο έναντι ανεπαρκών εξασφαλίσεων, παρά το γεγονός ότι χορηγούνταν σε μια νεοσύστατη εταιρεία παροχής υπηρεσιών».

Αισθητά χαμηλότερης αξίας -μόλις 1 εκατομμύριο ευρώ-, αλλά μεγάλης πολιτικής σημασίας ήταν και το δάνειο «άνευ εξασφαλίσεως», που δόθηκε στην οικογένεια Μπακατσέλου, δηλαδή σε συγγενείς της συζύγου του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου. Ανάμεσα στα επισφαλή δάνεια βρίσκεται και αυτό της Express Holidays, συμφερόντων του επιχειρηματία Βίκτωρα Ρέστη, για την χορήγηση του οποίου αναφέρεται πως «υπολογίστηκε πιθανή ζημία 60% στο ακάλυπτο υπόλοιπο της χρηματοδότησης, ήτοι 2.240 χιλιάδες ευρώ».

Οι «γαλαντόμοι»

Εκτενής αναφορά στο ρόλο του πρώην πρόεδρου του Ταμιευτηρίου, Άγγελου Φιλιππίδη γίνεται στο πόρισμα των αρχών. «Ο Άγγελος Φιλιππίδης ενήργησε κατά περίπτωση καταχρώμενος τη θέση εμπιστοσύνης που κατείχε ως Πρόεδρος του επίμαχου Χρηματοπιστωτικού Ιδρύματος και εκμεταλλευόμενος τις δυνατότητες του οικονομικού συστήματος, με τη διαχείριση του οποίου ήταν επιφορτισμένος προκειμένου να επαυξήσει περιουσία τρίτων προσώπων, βλάπτοντας την περιουσία του Δημοσίου», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έκθεση των ελεγκτών της ΤτΕ. Ο διάδοχος Φιλιππίδη στην Προεδρία του ΤΤ, Κλέων Παπαδόπουλος, είναι κατηγορούμενος για απιστία σε βαθμό κακουργήματος.

Η κατηγορία αφορά στην έγκριση ενός δανείου και τις αναδιαρθρώσεις δύο ακόμη δανείων, που φέρεται να δόθηκαν χωρίς εγγυήσεις, «κατά παρέκκλιση των εσωτερικών διαδικασιών, χωρίς την τήρηση βασικών αρχών της τραπεζικής πρακτικής».

Στο σκαμνί θα βρεθεί και ο πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Μάριος Βαρότσης, που εμφανίζεται να ήταν ένα από τα τρία στελέχη της τράπεζας που εισηγήθηκαν την εξαγορά του 50% της Bestline, από το Τ.Τ., για την υλοποίηση προγράμματος πιστωτικών καρτών, μια κίνηση που ζημίωσε το ίδρυμα με περισσότερα από 138 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, ο κ. Βαρότσης, εμπλέκεται και στις χορηγήσεις επισφαλών δανειοδότησεων στους επιχειρηματίες Λαυρέντη Λαυρεντιαδη, αλλά και του ζεύγους Γριβέα – Βάτσικα.

Κατηγορούμενη βρίσκεται και η πρώην «σιδηρά» κυρία του ΤΧΣ, Αναστασία Σακελλαρίου, καθώς στον μόλις ένα χρόνο που είχε εργασθεί στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο είχε χειριστεί, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της ως chief risk officer (CRO), την αναδιάρθρωση ενός εκ των δανείων που αναφέρονται στη δικογραφία, ως μέλος Επιτροπής Πιστοδοτήσεων, στις οποίες μετείχαν συνολικά 25 στελέχη της τράπεζας.

Το ελληνικό κράτος οφείλει να απαντήσει με ποιο τρόπο και πότε θα επιστρέψουν τα χρήματα που καταχράστηκαν μέσω των θαλασσοδανείων όλοι αυτοί οι δήθεν σοβαροί επιχειρηματίες. Οφείλει να εξηγήσει στον ελληνικό λαό αν οι διωκτικές αρχές και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί έχουν προχωρήσει σε δήμευση των περιουσιών τους και όχι απλά σε «πάγωμα» λογαριασμών.

Πηγή www.newsbomb.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αποδεσμεύονται αστυνομικοί και οχήματα από τη φύλαξη επισήμων προσώπων


Περίπου 700 αστυνομικοί και 80 μηχανοκίνητα μέσα αποδεσμεύονται από τη φύλαξη επισήμων προσώπων και βγαίνουν στους δρόμους για την ασφάλεια του πολίτη, όπως είχε τονίσει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, την περασμένη Κυριακή.

Στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αναφέρονται αναλυτικά τα εξής:

«Σε συνέχεια δηλώσεων του αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων στις 28 Αυγούστου 2016, σχετικά με την αποδέσμευση αστυνομικών που έχουν διατεθεί στη φύλαξη επισήμων προσώπων, ανακοινώνεται ότι: Μετά την επικείμενη ολοκλήρωση της διαδικασίας επανεκτίμησης των αντικειμενικών αναγκών στη διάθεση αστυνομικού προσωπικού για φύλαξη προσώπων και εγκαταστάσεων, θα αρχίσει άμεσα η σταδιακή υλοποίηση των σχετικών αποδεσμεύσεων. Από τη συγκεκριμένη διαδικασία αναμένεται η εξοικονόμηση, στην πλήρη εφαρμογή των μέτρων, περίπου 700 αστυνομικών και περίπου 80 μηχανοκίνητων μέσων, κυρίως στην περιοχή της Αττικής, αποσκοπώντας στην ενίσχυση της αστυνόμευσης και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών».

Παράλληλα, ο κ. Τόσκας πραγματοποίησε σήμερα προγραμματισμένη επίσκεψη εργασίας στη Σόφια, όπου συναντήθηκε με την αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εσωτερικών της Βουλγαρίας, Ρουμιάνα Μπατσβάροβα. Κατά τη συνάντηση, που έγινε σε φιλικό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα διμερών σχέσεων στο πεδίο των κοινών τους αρμοδιοτήτων, με έμφαση στη διαχείριση του προσφυγικού και ζητήματα ασφάλειας.

Επίσης, συμφώνησαν να εξετάσουν τη δυνατότητα κοινών περιπολιών των αρχών ασφαλείας των δύο χωρών, σε ορισμένα σημεία της οριογραμμής τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πώς το επίδομα ανεργίας θα γίνει επιδότηση εργασίας για 10.000 ανέργους


Toν τρόπο με τον οποίο θα μετατραπεί το επίδομα ανεργίας σε επιδότηση εργασίας προκειμένου να δημιουργηθούν σε πρώτη φάση 10.000 νέες θέσεις απασχόλησης περιέγραψε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου μετά τη συνάντησή της παρουσία και του υπουργού Γιώργου Κατρούγκαλου, με προέδρους Επιμελητηρίων.

Όπως είπε η κ. Αντωνοπούλου με το πρόγραμμα που θα ανακοινωθει στο τέλος του μήνα “κάνουμε μία ακόμη βελτίωση στο ταμείο ανεργίας, προκειμένου να μπορούν τα χρήματα που παίρνουν οι άνεργοι σαν επιδότηση να χρησιμοποιούνται για να γίνονται καινούργιες προσλήψεις. Αυτό σημαίνει ότι ο άνεργος έχει την επιλογή είτε να παίρνει το επίδομα ανεργίας είτε να το χρησιμοποιήσει σαν μία επιταγή που θα επιτρέψει στον ιδιωτικό τομέα να τον προσλάβει. Με αυτό τον τρόπο υποστηρίζουμε τις πολύ μικρές επιχειρήσεις διότι αυτό το δικαίωμα δίνεται μόνο σε επιχειρήσεις που έχουν μέγεθος από 1 μέχρι 10 εργαζόμενους, όπως επίσης και σε αυτοαπασχολούμενους που μπορούν να προσλάβουν έστω και έναν εργαζόμενο. Το πρόγραμμα αυτό σημαίνει ότι για 12 μήνες θα υπάρχει μερική χρηματοδότηση καθώς το επίδομα ανεργίας γίνεται επίδομα εργασίας, ενώ για τους υπόλοιπους μήνες που θα απομένουν θα χρηματοδοτείται από πόρους του ΟΑΕΔ. Οι επιχειρήσεις θα έχουν την υποχρέωση να συνεχίσουν την πρόσληψη για 3 μήνες . Πρόκειται για ακόμα ένα βήμα που κάνουμε προς την κατεύθυνση να υποστηρίξουμε τον χώρο της εργασίας”, κατέληξε η κ. Αντωνοπούλου.

Συγκεκριμένα, οι μικρές επιχειρήσεις εάν προσλάβουν έναν άνεργο ο οποίος λαμβάνει επίδομα ανεργίας μπορούν να επιδοτηθούν για τη θέση απασχόλησης με ποσό ίσο με το ύψος του επιδόματος ανεργίας για διάρκεια 12 μηνών. Οι προϋποθέσεις για να είναι σε θέση μια επιχείρηση να ενταχθεί στο πρόγραμμα είναι:

Να μην έχει προχωρήσει σε απόλυση προσωπικού 3 μήνες πριν την έναρξη του προγράμματος

Να διατηρήσει το άνεργο άτομο που προσέλαβε για διάστημα 3 μηνών μετά τη λήξη της επιδότησης.

Το πρόγραμμα σε πρώτη φάση θα υλοποιηθεί πιλοτικά και για ένα αριθμό 10.0000 ανέργων.

Κατρούγκαλος: Προσπάθεια μας να επιδοτήσουμε την απασχόληση

Από την πλευρά του ο κ. Κατρούγκαλος υποστήριξε ότι «ο στόχος μας είναι διττός, όχι μόνο να αντιμετωπίσουμε το μείζον για την Ελλάδα πρόβλημα της ανεργίας, αλλά να βρούμε τρόπους ενίσχυσης της απασχόλησης με ιδιαίτερη έμφαση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, γιατί αυτές είναι η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας. Τις επιχειρήσεις αυτές έπληξαν ιδιαίτερα οι μνημονιακές πολιτικές οι οποίες δεν ήταν τίποτα παραπάνω από συμπυκνωμένος νεοφιλελευθερισμός που ευνοούσε την συγκέντρωση της οικονομικής δραστηριότητας σε λίγα μονοπώλια, οδηγώντας στο ξεκλήρισμα των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Έγινε μία πρώτη ανταλλαγή απόψεων, καθώς η προσπάθεια μας είναι να επιδοτήσουμε κυρίως την απασχόληση και όχι παθητικά την ανεργία. Παρουσιάσαμε προτάσεις, ειδικά για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με προγράμματα, τα οποία θα επιδοτούν την δυνατότητα ανέργων να απασχολούνται σε αυτές. Έγινε μία πλήρης εισαγωγική συζήτηση, η οποία ήταν η πρώτη και όχι η τελευταία με τους εκπροσώπους των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και πρόκειται να συνεχίσουμε στην κατεύθυνση αυτή», κατέληξε ο υπουργός Εργασίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν τα Επιμελητήρια όλης της χώρας, η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας, η ΕΣΕΕ και η ΓΣΕΒΕΕ. Πλην των κ.κ. Κατρούγκαλου και Αντωνοπούλου πατρόντες ήταν ο υφυπουργός Εργασίας, Τ. Πετρόπουλος, η Διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μ. Καραμεσίνη και οι Γενικοί Γραμματείς των Υπουργείων Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και Οικονομικών, με θέμα την ενίσχυση της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας στο χώρο των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Νέα βουβάλια, παλιός βάλτος..

    Το καραγκιοζιλίκι που διεξάγεται από χθες "κεκλεισμένων των θυρών" με καμιά τριανταριά μαντραχαλαίους εσώκλειστους,
..με καλτσοσώβρακα και ξηρά τροφή τριών ημερών, που λέγαμε και στον στρατό,
..δεν αφήνει καμιά αμφιβολία για το πού ακριβώς είμαστε.
Το κιτς όλων των απολυταρχικών-δικτακτορικών πολιτευμάτων είναι
εδώ.
Απ' τον Κιμ μέχρι τον Ίντι Αμίν Νταντά,
..και απ' τους συνταγματάρχες μέχρι την "πρώτη φορά τόσο ακροδεξιά" ,
..όλοι παρόντες.

Το κυριότερο όμως είναι αυτό: Αφήνει παγερά αδιάφορο τον λαό.
Όλοι πιά ξέρουν και καταλαβαίνουν πως πρόκειται για μιά μάχη εξουσίας με την παραεξουσία.
Μία μάχη βουβαλιών στον βάλτο της παραπληροφόρησης, της προπαγάνδας και της ψεύτικης και κατασκευασμένης είδησης.
Και όταν τα βουβάλια παλεύουν στον βάλτο, τα βατράχια τί κάνουν;
Φεύγουν παραπέρα για να μη ποδοπατηθούν, και σπάνε πλάκα με τα βουβάλια που σπάνε τα κέρατά τους για την κυριαρχία τού βάλτου.

Η κυβέρνηση έχει στήσει όλο αυτό το πανηγυράκι τάχα για το αδιάβλητο της υπόθεσης,
..και για το "καλό του λαού".
Άλλωστε διαχρονικά, όλες οι βρωμιές και τα εγκλήματα της εξουσίας, για το καλό του λαού γίνονται. Όχι μόνον εδώ. Παντού.
Ξέρει ο λαός πως η μάχη κάποτε θα τελειώσει και το μόνο που θ' αλλάξει στην μαφία των ΜΜΕ θα είναι οι "νονοί".
Και πάλι τα μνημόνια θα έχουν υποστηρικτές και προπαγανδιστές,
..και πάλι η λάσπη και ο κατατρεγμός όσων σκέπτονται καθαρά και αρνούνται να γίνουν δωσίλογοι θα εξακολουθήσει αμείωτη.
Αυτή τη φορά όχι από δεξιούς και πασοκικούς διαπλεκόμενους,
..αλλά από αριστερούς και πασοκικούς διαπλεκόμενους.
( Το ΠαΣοΚ είναι παντού και πάντα. Αυτό κυβερνάει και σήμερα. Με άλλον αρχηγό. Το πραγματικό, αληθινό, πολιτικά εγκληματικό ΠαΣοΚ είναι σήμερα μέσα στο κυβερνών κόμμα.
Κάτι απομεινάρια που φαίνονται στην Βουλή να κρατούν το όνομα και την σφραγίδα, είναι όσοι είναι αρκετά ηλίθιοι ώστε να μην μπορούν να εκμεταλλευτούν το νέο πεδίο αρπαχτής και ρεμούλας που ξανοίγεται μπροστά τους,
..και που λέγεται "αριστερή διακυβέρνηση". )

Θα προκύψουν νέα κανάλια, νέα ονόματα, νέα διαπλοκή.
Τρέμε λαέ.
Καινούργια λαίλαπα θα ενσκήψει.
Για το καλό σου όμως!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - 42 χρόνια ΠΑΣΟΚ. Για να θυμηθούμε ......Στις 3 Σεπτεμβρίου το ΠΑΣΟΚ γίνεται 42 ετών και ξεκίνησε τη σχετική καμπάνια μέσω διαδικτύου.

Για αρχή ανέβηκε ένα βίντεο στο οποίο ακούγεται η φωνή της Φώφης Γεννηματά, να αναφέρεται σε ιστορικά στελέχη του κόμματος, με πρώτον απ` όλους φυσικά τον ιδρυτή του κόμματος, Ανδρέα Παπανδρέου.

Το σλόγκαν της φετινής επετείου είναι “42 χρόνια μαζί”.

Εμείς ψάχνοντας στο διαδίκτυο βρήκαμε ένα παλιότερο σποτάκι,με τα 40 χρόνια ΠΑΣΟΚ, για να μην ξεχνούν οι ''παλιότεροι'' και να μαθαίνουν οι ''νέοι''. Στο σποτάκι αυτό δεν φαίνονται τα νεότερα ανδραγαθήματα του ΠΑΣΟΚ επί Γιωργάκη Παπανδρέου. υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ, CDS, SWAPS, κτλ, του Βενιζέλου που είχε τα στικάκια με τις λίστες και την άμυνα της χώρας σπίτι του, τις μεγαλουργίες των Σημιτανθρώπων Παπαδήμου, Στουρνάρα, Γεωργίου κτλhttps://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

«Αεροδρομιόσημο» για όσους μετακινούνται στα 14 περιφερειακά αεροδρόμιαΑεροδρομιόσημο 13 ευρώ το οποίο θα επιβαρύνει τα αεροπορικά εισιτήρια, θα πληρώνουν από τις αρχές της νέας χρονιάς οι επιβάτες που θα μετακινούνται από και προς τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, τα οποία ιδιωτικοποιούνται και περνούν στον έλεγχο της γερμανικής Fraport.

Αυτό προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργών Μεταφορών και Οικονομικών, η οποία εκδόθηκε την περασμένη εβδομάδα και καθορίζει τη διαδικασία χρέωσης, είσπραξης, διαχείρισης, ελέγχου - παρακολούθησης και ρύθμισης όλων των τεχνικών θεμάτων για τα νέα τέλη των αεροδρομίων.

Πρόκειται για απόφαση που προβλέπεται από τη σχετική σύμβαση παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων. Σύμφωνα με αυτή, το τέλος των 13 ευρώ ανά αναχωρούντα επιβάτη θα μπορεί να διατηρηθεί στο συγκεκριμένο ύψος για διάστημα περίπου τεσσάρων χρόνων, κατά το οποίο η κοινοπραξία της Fraport καλείται να υλοποιήσει συνολικές επενδύσεις 330 εκατ. ευρώ και στα 14 αεροδρόμια.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Οι Έλληνες κολυμβητές της Pastra Cretonaxiosa διέσχισαν τα νερά της Μάγχης


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες, γύρω στις 22:00 το βράδυ, ο διάπλους της Μάγχης, με θαλάσσια σκυταλοδρομία, σε χρόνο 12 ώρες και 12 λεπτά, από την ομάδα κολύμβησης Pastra Cretonaxiosa, στην οποία ανήκει και ο Βολιώτης αθλητής Σωτήρης Πάστρας.

Το τολμηρό εγχείρημα, καθώς πρόκειται για ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και δύσκολα θαλάσσια περάσματα του πλανήτη, με απόσταση 45 χιλιομέτρων, έγινε για φιλανθρωπικό σκοπό, αφού στόχος των οκτώ αθλητών είναι να προσφέρουν ένα σχολικό λεωφορείο στα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ.

Η Pastra Cretonaxiosa ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα όταν τον Σεπτέμβριο του 2013 οι τρεις αχώριστοι φίλοι οι Βαγγέλης Ζουρμπάκης, Βασίλης Μαρούλης και Ευγενία Τζαννίνη αποφάσισαν να κολυμπήσουν στον πρώτο τους αγώνα του Spetses Marathon.

Στην παρέα προστέθηκε λίγο αργότερα ο Βολιώτης – πρωταθλητής και μέλος της ελληνικής Ολυμπιακής ομάδας, τόσο το 2004, όσο και το 2008 – Σωτήρης Πάστρας ως προπονητής τους και έτσι η παρέα που όμως σιγά – σιγά ενηλικιωνόταν σε ομάδα, βαφτίστηκε “Pastra Cretonaxiosa” για να έχει “διαβατήριο” όταν οι φίλοι αποφάσισαν την εξόρμηση τους στον διάπλου του Βοσπόρου τον Ιούλιο του 2015.

Μέτα η ομάδα αργότερα προσκάλεσε στο ταξίδι της τον Κωνσταντίνο Μίχο, την Έλλη Φλέγγα τον Θοδωρή Ζουμπουλάκη και τον Αποστόλη Τσαγκαράκη.

Πηγή www.ert.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ποινικές διώξεις για έργα «μαϊμού» της πρώην Νομαρχίας ΘεσσαλονίκηςΈργα «μαϊμού» της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης στοίχισαν στο Δημόσιο περίπου 1,1 εκατ. ευρώ, όπως αποκάλυψε έρευνα ελεγκτών του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης. Πρόκειται για συνολικά 29 τεχνικά έργα, τα οποία εμφανίζονταν να έχουν εκτελεστεί κατά το χρονικό διάστημα 2004-07, αλλά -όπως προέκυψε- δεν έγιναν ποτέ.

Το σχετικό πόρισμα τέθηκε υπ' όψιν του εισαγγελέα διαφθοράς Θεσσαλονίκης Αχιλλέα Ζήση, ο οποίος παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος πέντε προσώπων. Ανάμεσά τους είναι ο τότε διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, δύο επιβλέποντες μηχανικοί και δύο εργολάβοι.

Στην παραγγελία του, ο αντεισαγγελέας Εφετών ζητά να ασκηθεί ποινική δίωξη -κατά περίπτωση- για τα αδικήματα της απάτης κατά του Δημοσίου, της άμεσης συνέργειας στην προηγούμενη πράξη, της ψευδούς βεβαίωσης σε βάρος του Δημοσίου και της ηθικής αυτουργίας στην παραπάνω ψευδή βεβαίωση.

Η υπόθεση άρχισε να ερευνάται κατόπιν εντολής εισαγγελέα που δόθηκε το φθινόπωρο του 2014 κι αφού περιήλθαν σε γνώση του έγγραφα της διεύθυνσης τεχνικών υπηρεσιών της σημερινής Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Ανάμεσα στα έργα που περιλαμβάνονται στη δικογραφία είναι έργα αποκατάστασης υφιστάμενων υποδομών, με επίκεντρο περιοχές του νομού Θεσσαλονίκης, όπως η Καλλιθέα και η Νέα Φιλαδέλφεια.

Η δικογραφία θα περάσει το επόμενο διάστημα στα χέρια της ειδικής ανακρίτριας διαφθοράς, που θα καλέσει τα εμπλεκόμενα πρόσωπα σε απολογία.Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε περισσότερα.... »
....