Διυλιστήριο: 01/03/17
ροη αναρτησεων

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

Δύο πρώην υπουργοί Υγείας της ΝΔ κι ένας του ΠΑΣΟΚ φέρονται να έχουν εισπράξει μίζες από την φαρμακευτική Novartis


Προβληματισμός επικρατεί στα ηγετικά κλιμάκια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ από την έντονη φημολογία ότι δύο πρώην υπουργοί της ΝΔ και ένας του ΠΑΣΟΚ εμπλέκονται στο σκάνδαλο της φαρμακευτικής εταιρείας «Novartis».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διακινούνται ανεπίσημα, εκτός των τριών υπουργών που έχουν κάνει την θητεία τους μετά το 2009, φέρονται να έχουν πάρει «μίζες» και στελέχη του υπουργείου Υγείας.

Οι τρεις πρώην πρωτοκλασάτοι υπουργοί, αλλά και το περιβάλλον τους, τρέμουν στην ιδέα να δουν τα ονόματά τους δημοσιευμένα στον Τύπο.

«Γρήγορη και σε βάθος» θα είναι η δικαστική έρευνα για το σκάνδαλο της φαρμακευτικής εταιρίας Novartis, σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Υπενθυμίζεται ότι στις 14 Δεκεμβρίου 2016, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής διαβίβασε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, δημοσιεύματα του Τύπου που αναφερόντουσαν στο σκάνδαλο της Novartis και στο χρηματισμό δημοσίων λειτουργών και ζητούσε τη διερεύνηση της βασιμότητας των καταγγελιών και την απόδοση ευθυνών, εφόσον αυτές υπάρξουν.

Έτσι, μετά από την εντολή του υπουργού Δικαιοσύνης, για διερεύνηση των καταγγελιών για χρηματισμό δημοσίων λειτουργών από τη Novartis «οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές», σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ως πρόσωπο κομβικό που εμπλέκεται στο σκάνδαλο της Novartis θεωρούν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. τον 44χρονο χημικό που ανήμερα της πρωτοχρονιάς, βγήκε στο μπαλκόνι του Galaxy και απειλούσε να πέσει από το 13ο όροφο του ξενοδοχείου Hilton στο κενό.

Οι πληροφορίες λένε - αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη έρευνα της ΕΛ.ΑΣ για το συγκεκριμένο σκάνδαλο - ότι το συγκεκριμένο στέλεχος βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο καθώς το όνομα του υπήρχε στη λίστα με τα πρόσωπα που σκόπευαν να προσεγγίσουν οι Αμερικανοί, προκειμένου να καταθέσει όλα όσα γνωρίζει για τον «καυτό» φάκελο Novartis.

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές ο χημικός από τη Θεσσαλονίκη έχει βρεθεί σε αδιέξοδο καθώς γνωρίζει πως αν μπει στη διαδικασία να ανοίξει το στόμα του θα βρεθεί αντιμέτωπος με την εταιρεία στην οποία εργάζεται και θα υπάρξουν επιπτώσεις όχι μόνο για τον ίδιο αλλά και για τη σύζυγο του η οποία λένε όσοι γνωρίζουν εργάζεται στην ίδια φαρμακευτική.

Ο ίδιος άλλωστε όταν μετά την πράξη του προσήχθη και οδηγήθηκε στο Α.Τ Συντάγματος, «έσπασε» και είπε με δάκρυα στα μάτια, στους αστυνομικούς ότι «δεν θα φορτώσουν σε εμένα όλα τα κακά της εταιρείας» όπως επίσης και ότι του «την έχουν στημένη» και φοβάται για τη ζωή του αναφερόμενος προφανώς στο σκάνδαλο της εταιρείας Novartis.

Όλα ξεκίνησαν λίγα λεπτά μετά τις 5 το απόγευμα της 1ης Ιανουαρίου όταν θαμώνες του μπαρ Galaxy είδαν τον 44χρονο να βγαίνει έξω στο μπαλκόνι και να φωνάζει ότι θέλει να δώσει τέλος στη ζωή του απειλώντας να πέσει από τον 13ο ορόφο.

Στην Αστυνομία σήμανε συναγερμός και μέσα σε λίγα λεπτά στο κεντρικό ξενοδοχείο έφθασαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και της Πυροσβεστικής όπως και ένας ειδικά εκπαιδευμένος διαπραγματευτής. Ο έμπειρος αξιωματικός μετά από διαπραγματεύσεις που κράτησαν μια ώρα, κατάφερε να πείσει τον άντρα να μην πραγματοποιήσει την απειλή του.

Η υπόθεση με την απόπειρα αυτοκτονίας του χημικού, που επιχείρησε να βουτήξει στο κενό φοβούμενος, όπως o ίδιος ισχυρίστηκε στην Αστυνομία, ότι του την έχουν στημένη, εξελίσσεται σε θρίλερ, καθώς ο 44χρονος είναι υψηλόβαθμο στέλεχος φαρμακευτικής και μάλιστα τελευταία είχε πάρει μεταγραφή στα κεντρικά της εταιρείας στη Βασιλεία της Ελβετίας.

Ο χημικός από τη Θεσσαλονίκη πήρε μεταγραφή από πολυεθνική πετρελαιοειδών στη Novartis και ήταν υπεύθυνος για ένα φάρμακο για το διαβήτη το οποίο όπως λένε αυτοί που γνωρίζουν πήγαινε πολύ καλά.

Έτσι, ζούσε τους τελευταίους μήνες στη Βασιλεία με τη σύζυγο του η οποία είχε φέρει πρόσφατα στον κόσμο ένα κοριτσάκι και σύμφωνα με έγκυρες πηγές εργάζεται στην ίδια εταιρεία. Ίσως λένε κάποιοι είχαν θεωρήσει πως ήταν το «βαθύ λαρύγγι» στην έρευνα που έχουν ξεκινήσει οι αμερικανικές αρχές και ειδικότερα το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης και το FBI για τη συγκέντρωση στοιχείων αναφορικά με τη συγκεκριμένη πολυεθνική που είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Μια υπόθεση η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη καθώς δύο από τα στελέχη μαζί με τον δικηγόρο τους κ. Παύλο Σαράκη μετέβησαν τις ημέρες των Χριστουγέννων στην Ουασινγκτον προκειμένου να δώσουν στους Αμερικανούς στοιχεία όλα όσα γνωρίζουν.

Τα δύο αυτά πρόσωπα έχουν μπει σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων και οι ελάχιστοι που γνωρίζουν λεπτομέρειες για τη συγκεκριμένη υπόθεση η οποία σε ότι έχει να κάνει με οποιαδήποτε διαρροή είναι απόλυτα «στεγανοποιημένη» λένε ότι οι αποκαλύψεις και στη χώρα μας θα πάρουν μορφή χιονοστιβάδας.

Πηγή www.pronews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Για πρώτη φορά ερευνητές ζωντάνεψαν την ακουστική της Αγίας Σοφίας


Μετά από πολύχρονες προσπάθειες, ερευνητές του Πανεπιστημίου Στάνφορντ κατάφεραν να αποκαλύψουν το είδος της ακουστικής που είχε η Αγία Σοφία όταν λειτουργούσε ως εκκλησία, να την ανασυνθέσουν ψηφιακά και τελικά να την κάνουν να ακουστεί ξανά!

Μέσα από το πρότζεκτ «Εικόνες του ήχου», η ερευνητική ομάδα επινόησε μια πρωτοποριακή μέθοδο, προκειμένου έχει στη διάθεση της κάποια ηχητικά δεδομένα από το εσωτερικό του ναού, αφού δεν υπάρχει κάποιο καταγραμμένο μουσικό (θρησκευτικό ή μη) κομμάτι μέσα από την Αγια-Σοφιά.

Έσκασαν λοιπόν ένα μπαλόνι, που φούσκωσαν εντός του μεγαλόπρεπου ναού και επέστρεψαν στα εργαστήρια τους. Δημιούργησαν στον υπολογιστή τον αντίστοιχο μουσικό ήχο. Επόμενο βήμα ήταν να εκφραστεί αυτός ο ήχος από χορωδία.
Αρχικά η ομάδα δημιούργησε ένα εικονικό ακουστικό περιβάλλον της Αγίας Σοφίας. Στη συνέχεια οι ερευνητές, με τη συνδρομή της Capella Romana από το Πόρτλαντ, επιχείρησαν να αποδώσουν το μουσικό αντίστοιχο του βυζαντινού ήχου μέσα στην εικονική Αγία Σοφία.

Τα αποτελέσματα ξεπέρασαν τις προσδοκίες ακόμη και των ίδιων των ερευνητών. Όπως διαπιστώθηκε, η ηχώ που σε μια σύγχρονη αίθουσα συναυλιών φτάνει σε δύο δευτερόλεπτα, στην Αγία Σοφία έφτανε σε ένα διάστημα 11 δευτερολέπτων!

Στην Αγία Σοφία ακόμη και για την απόδοση ενός τραγουδιού τριών στίχων χρειάζονταν τρία λεπτά και δημιουργούνταν η εντύπωση πως η μουσική ακουγόταν μέσα από τον άνθρωπο. Μετά από πολλές πρόβες και προσπάθειες στο εικονικό περιβάλλον οι ερευνητές αποφάσισαν να κάνουν μια αναπαράσταση και σε πραγματικό περιβάλλον.

Τα μέλη της Capella Romana εμφανίστηκαν στην αίθουσα συναυλιών του Στάνφορντ για να εκτελέσουν έργα θρησκευτικής μουσικής του μεσαίωνα, ακούγοντας από τα ακουστικά τους προσομοιωμένους ήχους της Αγίας Σοφίας. Οι φωνές τους περνούσαν μέσα από τον ίδιο προσομοιωτή και έφταναν στα ηχεία της αίθουσας συναυλιών.

Έτσι η ερμηνεία τους ακουγόταν στην αίθουσα συναυλιών έτσι όπως θα ακουγόταν και στην Αγία Σοφία. Η πρώτη προσομοίωση στην αίθουσα συναυλιών έγινε 2013 μέχρι και έκτοτε επαναλαμβάνεται με στόχο την τελειοποίηση του συστήματος.



Πηγή www.pronews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Documenta 14 (Ένα αντιδίδαγμα στα οικονομικά) - Ένα ντοκιμαντέρ που πρέπει όλοι να δείτε



Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017, 24:00 στην ΕΡΤ2
Oncle Bernard–L’anti-leçon d’économie​ (Θείος Μπερνάρ - ένα αντιδίδαγμα στα οικονομικά), 2015, Καναδάς/Ισπανία, 79′
Σκηνοθεσία: Richard Brouillette

Η ταινία είναι διαθέσιμη για streaming για επτά ημέρες μετά την τηλεοπτική της μετάδοση στην ΕΡΤ2. Οι ταινίες παρουσιάζονται στην αυθεντική τους γλώσσα με ελληνικούς υπότιτλους και είναι διαθέσιμες για streaming μόνο στην Ελλάδα.


Η ταινία Θείος Μπερνάρ - ένα αντιδίδαγμα στα οικονομικά του Ρισάρ Μπρουιγέτ αναφέρεται στον Bernard Maris, που υπέγραφε τη στήλη του στο Charlie Hebdo με το ψευδώνυμο Θείος Μπερνάρ. Ο Maris είχε θέσει στον εαυτό του την αποστολή να ξεσκεπάζει τους επαγγελματίες μηχανορράφους της οικονομίας: εκείνους που καθημερινά, όπου κι αν ζούμε, μας αραδιάζουν ανοησίες κάτω από έναν μανδύα ψευδοεπιστημοσύνης, με στόχο τη συγκάλυψη των μηχανισμών μιας εξουσίας που μας υποδουλώνει.

Η τρομοκρατία την οποία ακούραστα καυτηρίαζε από τις σελίδες του Charlie Hebdo, στα βιβλία του ή στο ραδιόφωνο δεν είναι ίδια με εκείνη που, μια θλιβερή μέρα του Ιανουαρίου 2015, χτύπησε την εφημερίδα του και τον οδήγησε στον θάνατο. Εδώ πρόκειται για την τρομοκρατία των λέξεων, που μας πλήττει όλους: εκείνη που χρησιμοποιούν οι έχοντες την εξουσία, «που ξέρουν τι λένε» και φιμώνουν με άκρα περιφρόνηση όσους τολμούν να σκέφτονται διαφορετικά ή να κάνουν ερωτήσεις. Ο Maris πάσχιζε να ξεσκεπάσει αυτούς τους απατεώνες και να οπλίσει πνευματικά τους αναγνώστες και τους ακροατές του απέναντι στα ψέματα, να τους επιτρέψει να δουν πίσω από τον νεοφιλελεύθερο καθρέφτη.

Οι εικόνες που θα δείτε γυρίστηκαν σε φιλμ 16 χιλιοστών την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2000 στην καρδιά των γραφείων του Charlie Hebdo, αμέσως μετά την εβδομαδιαία συνεδρίαση που συγκεντρώνει το περισσότερο προσωπικό της εφημερίδας. Σε μια τέτοια συνεδρίαση της Τετάρτης δολοφονήθηκαν ο Θείος Μπερνάρ και οι συνεργάτες του. Οι συνθήκες του θανάτου του καθόρισαν τη μορφή της ταινίας, η οποία είναι σχεδόν αμοντάριστη. Γιατί η παρουσίαση του Bernard Maris χωρίς φτιασίδωμα, δυνατού όσο και ευάλωτου στην καθημερινή –συχνά πολύβουη– ζωή του Charlie, είναι ένας τρόπος να αποτίσουμε φόρο τιμής στη φωτεινή αυτή προσωπικότητα που επί χρόνια έκανε τους αναγνώστες του να γελούν ενώ ταυτόχρονα τους διαφώτιζε.

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σε νέα έκθεση «βόμβα» το ΔΝΤ ζητάει κούρεμα του ελληνικού χρέους κατά 75%



Δύο εκθέσεις «βόμβες» που ετοιμάζει ομάδα τεχνοκρατών του ΔΝΤ , υπό την επίβλεψη του Πόλ Τόμσεν, αναμένεται να προκαλέσει νέο σκηνικό εμπλοκής στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές αλλά και σύγκρουση μεταξύ των θεσμών, ενισχύοντας τον κίνδυνο να τιναχθεί στον αέρα η δεύτερη αξιολόγηση. Σύμφωνα με πληροφορίες που φθάνουν στην Αθήνα από την Ουάσιγκτον και τη Φρανκφούρτη, το ΔΝΤ ζητά, μεταξύ άλλων, κούρεμα του χρέους κατά 75%, τη στιγμή που ο Γερμανός υπουργός ΟΙκονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δεν δέχεται καν να προφέρει τη λέξη κούρεμα, ενώ εμμένει στις ανεδαφικές και μη ρεαλιστικές πολιτικές του.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο φέρεται αποφασισμένο να επιμείνει στη σκληρή στάση του, ενώ την ίδια στιγμή η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα χαμηλώνει τον πήχυ των προσδοκιών για την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE).

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι αμέσως επόμενες εβδομάδες αναμένεται να είναι ιδιαίτερα κρίσιμες και θα δοκιμάσουν τις αντοχές τόσο της Αθήνας όσο και της ευρωπαϊκής πλευράς των δανειστών.

Οι θέσεις του Ταμείου

Εκτός, όμως, από την έκθεση που θα ζητά κούρεμα του ελληνικού χρέους κατά 75%, θα υπάρχει και η άλλη έκθεση που θα αφορά στην κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Στην έκθεση αυτή θα αναφέρεται και η ανάγκη λήψης διαρθρωτικών μέτρων από την ελληνική πλευρά.

Το Ταμείο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα επαναλάβει τις πάγιες θέσεις του για:

– Μείωση του δημόσιου τομέα.

– Μείωση του αφορολόγητου στα 5.000 ευρώ με στόχο τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης.

– Κατάργηση της «προσωπικής διαφοράς», δηλαδή μείωση των συντάξεων.

Η ακριβής ημερομηνία δημοσιοποίησης των δύο εκθέσεων, σύμφωνα με εφημερίδα, δεν έχει ακόμα οριστεί, καθώς η Ελλάδα δεν θα αποτελέσει θέμα συζήτησης στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου την 11η Ιανουαρίου, όπως είχε αρχικά προγραμματισθεί.

Εξέλιξη η οποία, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αποδίδεται στην εμπλοκή που υπάρχει στις διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Πηγή www.pronews.gr

http://www.diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Το "αντιδίδαγμα" του Μπερνάρ..

     Το ότι η οικονομία, η οικονομική "επιστήμη", και οι περίτεχνοι-περίπλοκοι όροι που τις έχουν ντύσει, είναι μία απάτη εφάμιλλη εκείνης του ιησουϊτισμού, το blog χωρίς να είναι οικονομολόγος το υποψιαζότανε πάντα.
Το πιστοποίησε όμως βλέποντας την περίφημη συνέντευξη του ριζοσπάστη οικονομολόγου Bernard Maris στο περιοδικό
"Charlie Ebdo", που σκοτώθηκε κατά την επίθεση στα γραφεία του περιοδικού το 2015.

Στην συνέντευξη αυτή ο Maris τραβάει την κουρτίνα στα μυστικά των νεοφιλελεύθερων οικονομικών συστημάτων που θεωρεί υπεύθυνα για την φτωχοποίηση μεγάλου μέρους του παγκόσμιου πληθυσμού και προσφέρει στοιχεία ανεξάρτητης σκέψης σε όλους όσους θέλουν να αμύνονται και να παλεύουν ενάντια στα ψέματα της εξουσίας.
Μιάς εξουσίας που συντηρείται εξ αιτίας αυτών των ψεμάτων και του φόβου που αυτά προκαλούν,
..επιστρατεύοντας μία εν πολλοίς ψευτοεπιστήμη για να στήσει το τάχα επιστημονικό και αδιαμφισβήτητο σκηνικό της αυθεντίας και των μονοδρόμων.
( εδώ, και για πρώτη φορά το blog παρακαλεί όσους το εμπιστεύονται να δούν την ταινία με την συνέντευξη αυτή που προβλήθηκε στην εκπομπή documenta14 της ΕΡΤ2, στην διαδικτυακή διεύθυνση webtv.ert.gr, όπου θα είναι διαθέσιμη έως και επτά ημέρες μετά την τηλεοπτική της προβολή )

Μέσα σ' αυτό λοιπόν το πλαίσιο του ψεύδους, του τεχνητού φόβου, της ακατάσχετης και θαμπής επιχειρηματολογίας,
..όσοι προσπαθούν να μας πείσουν για επανεκκίνηση των "διαπραγματεύσεων", οικονομικά "δεδομένα", σύνοδο των υπουργών Οικονομικών και άλλα τέτοια εμπριμέ, όπου τάχα συζητούν και προβληματίζονται επί των οικονομικών προβλημάτων,
..δεν είναι παρά απατεώνες, διότι ενώ γνωρίζουν την αλήθεια την αποκρύπτουν και προωθούν το ψέμα.
Και η αλήθεια είναι πως δεν συζητούν για τίποτε άλλο παρά πώς να συνεχίσουν να εφαρμόζουν προς όφελος των λίγων και των ήδη πλουσίων την νεοφιλελεύθερη οικονομία,
..εκφοβίζοντας και εκβιάζοντας τα πλήθη με μιά ψεύτικη καταστροφολογία,
..η οποία αφορά κυρίως τους ίδιους, αν κάποτε οι λαοί ξυπνήσουν και απαιτήσουν την αλλαγή του ανθρωποκτόνου αυτού οικονομικού μοντέλου.

Μέσα στο παιχνίδι αυτό της διεθνούς τής απατεωνιάς,
..η δική μας "πρώτη φορά τόσο δεξιά" κυβέρνηση,
..με τον οίστρο και την ορμή του νεοφώτιστου παλεύει να αποδείξει στους παλιούς απατεώνες πως αξίζει κι αυτή μιά θέση στο βάθρο της απάτης,
..προσδοκώντας την επιμήκυνση της δικής της εξουσίας και της μάσας.

Το είπαμε και το ξαναείπαμε: η γνώση και η ενημέρωση είνα δύναμη.
Ας μάθουμε, ας ενημερωθούμε,
..και ας αλλάξουμε, αν όχι τα πάντα,
..τουλάχιστον όσα μπορούμε.
Και μπορούμε πολλά!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....