Διυλιστήριο: 02/09/16
ροη αναρτησεων

Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2016

VIDEO - Τέσσερα ελληνικά σχολεία σάρωσαν τα πανευρωπαϊκά βραβεία σε διαγωνισμό για τη Νανοτεχνολογία!Δύο δημοτικά σχολεία από τα χωριά Αμμοχώρι και Βαρικό της Φλώρινας, κέρδισαν το πρώτο βραβείο σε πανευρωπαϊκό διαγωνισμό που αφορούσε τη Νανοτεχνολογία. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν μαθητές από όλη την Ευρώπη αλλά και τα τρία πρώτα βραβεία πήγαν στην Ελλάδα. Το δεύτερο βραβείο το κέρδισε σχολείο από την Αθήνα, ενώ το τρίτο δόθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης.

"Είναι εξαιρετικά εντυπωσιακό η χώρα μας, με τα τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζει να καταφέρνει τέτοια επιτυχία", δήλωσε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η αν. καθηγήτρια στην Παιδαγωγική Σχολή του πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας, Άννα Σπύρτου.

Τα δύο σχολεία από τη Φλώρινα βραβεύτηκαν με το πρώτο βραβείο στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό Nanodiode για τη δημιουργία του επιστημονικού φιλμ που ονόμασαν -όχι τυχαία- Florinano.

Το Florinano είναι μια κοινότητα μάθησης που λειτουργεί στη Φλώρινα εδώ και τρία χρόνια και προκύπτει από τη σύνθεση των λέξεων Φλώρινα και Νάνο (από το Νανοτεχνολογία).

Όπως αναφέρει η κ. Σύρπου, που είναι και η επιστημονικά υπεύθυνη του Florinano, πρόκειται για μια σύγχρονη κοινότητα μάθησης που δημιουργήθηκε στη Φλώρινα και έχει ως έργο την ανάπτυξη εκπαιδευτικού υλικού για τη διδασκαλία της Nανοτεχνολογίας στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

"Για να διδάξεις Νανοτεχνολογία δεν χρειάζεσαι ακριβά υλικά, μόνο θέληση και διάθεση να εμπνεύσεις τους μαθητές" είπε χαρακτηριστικά.

Τη συγκροτούν μαθητές δημοτικών σχολείων, δάσκαλοι, σχολικοί σύμβουλοι, φοιτητές και ερευνητές της Διδακτικής των Φυσικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Στο φιλμ "Let's talk about nano", οι μαθητές περιγράφουν ένα πολύ γνωστό φυσικό φαινόμενο που σχετίζεται με την υπερ-υδροφοβικότητα των φύλλων του λωτού: το "φαινόμενο του λωτού". Παρουσιάζονται εφαρμογές της Nανοτεχνολογίας, όπως είναι τα υπερ-υδροφοβικά ξύλα και υφάσματα. H κοινότητα Florinano μελετά κι άλλα υπερ-υδροφοβικά φυτά, όπως το κουνουπίδι, το λάχανο και το μπρόκολο.
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

.Τσίπρας προς Μέρκελ: Εμπλοκή του ΝΑΤΟ μόνο σε τουρκικά ύδατα

Αθήνα
Τηλεφωνική επικοινωνία με την Άνγκελα Μέρκελ είχε το πρωί της Τρίτης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να ενημερωθεί για τα όσα συζητήθηκαν και ανακοινώθηκαν από τη γερμανίδα καγκελάριο και τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, περί ανάμειξης του ΝΑΤΟ στον έλεγχο των προσφυγικών ροών στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη, ο πρωθυπουργός κατέστησε σαφές ότι η οποιαδήποτε εμπλοκή της Συμμαχίας θα αφορά τα τουρκικά χωρικά ύδατα και δεν θα πρέπει να θίγει με κανέναν τρόπο τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.
  • ΝΑΤΟϊκή ανάμειξη στο προσφυγικό προωθούν Μέρκελ-Νταβούτογλου
  • Στηρίζει η Κομισιόν το ΝΑΤΟϊκό σχέδιο
  • Ο Ερντογάν απείλησε να πλημμυρίσει την Ευρώπη με πρόσφυγες
  • Αρνητικές εξελίξεις για την Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής φοβάται ο Μουζάλας
  • Αβραμόπουλος: Δεν ετέθη θέμα εξόδου από τη Σένγκεν
Η γερμανίδα καγκελάριος μετέβη στην Άγκυρα τη Δευτέρα και στις κοινές δηλώσεις με τον Αχμέτ Νταβούτογλου φάνηκε η πρόθεση των δύο χωρών να εμπλακεί το ΝΑΤΟ στον έλεγχο των προσφυγικών ροών τόσο στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία όσο και στο Αιγαίο.

Η εξέλιξη αυτή βάζει τέλος στις συζητήσεις περί κοινών περιπολιών στο Αιγαίο, που απέρριπταν τόσο η Αθήνα όσο και η Άγκυρα.

Οι δύο ηγέτες δεν διευκρίνισαν ποια μορφή θα έχει η Συμμαχική ανάμειξη που θα επιδιώξουν, απλώς ο Αχμέτ Νταβούτογλου περιορίστηκε να αναφερθεί «στις δυνατότητες επιτήρησης του ΝΑΤΟ στη μεθόριο και το Αιγαίο».


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Άσχημα τα νέα για τον Μητρόπουλο,για βουλευτή της Χρυσής Αυγής, και για τον ΨυχάρηΤο άνοιγμα του τραπεζικού λογαριασμού του Αλέξη Μητρόπουλου σε τράπεζα του εξωτερικού αποφάσισε η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής, καθώς τα μέλη της δεν πείστηκαν από τις εξηγήσεις του πρώην αντιπροέδρου της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή είχε ζητήσει από τον κ. Μητρόπουλο τις κινήσεις του συγκεκριμένου λογαριασμού, ωστόσο εκείνος απέστειλε μόνο το ποσό που έχει σήμερα στην συγκεκριμένη τράπεζα.

Στη Δικαιοσύνη, για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες, παραπέμπεται και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μίχος. Παρά τις συστάσεις, δεν προσκόμισε στην Επιτροπή ακριβή στοιχεία και δικαιολογητικά.

Η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής, εξάλλου, αναφέρει ότι ο εκδότης, Σταύρος Ψυχάρης δεν είχε καταθέσει πόθεν έσχες, ως όφειλε, για επτά χρόνια, από το 2001 έως το 2008.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σκέψεις, κρίσεις, πράξεις..

    Το σημερινό σχόλιο δεν είναι σχόλιο.
Είναι σκέψεις σκόρπιες, ανεπεξέργαστες, έτσι όπως τις γεννάει το πονηρό, υποψιασμένο και κουρασμένο να σκέφτεται μυαλό του blog.
Σκέψεις που μερικές ίσως γίνουν άλλη φορά σχόλιο, και άλλες που θα φοβηθούν από μόνες τους να αναλυθούν και να παρουσιαστούν ξεβράκωτες στο κοινό.

-- Με αφορμή ότι η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης κατάφερε να ακυρώσει ΕΝΦΙΑ 500.000 ευρώ που όφειλε να καταβάλλει στο Ελληνικό Κράτος για το
κτήριο της μητρόπολης (άλλο αν θα έπρεπε να υπάρχει ο ΕΝΦΙΑ, τον οποίο όμως όλοι εμείς οι υπόλοιποι πληρώνουμε υπό τις απειλές προστίμων και κατασχέσεων) ,
..το blog αναρωτιέται: αυτοί όλοι, το παπαδαριό, είναι άλλου είδους άνθρωποι και δεν τους πιάνουν οι νόμοι; Δεν τους γέννησε αυτούς @@@νί; Φύτρωσαν; Προέρχονται από άμωμο σύλληψη;
Ή απλώς δεν είναι έλληνες και δεν θέλουν να έχουν καμία σχέση με τους υπόλοιπους έλληνες και την πατρίδα;

-- Αν η 17Ν ήταν πράγματι αυτό που το σύστημα ισχυρίζεται πως ήταν, και όχι ένα παραμάγαζο, ένα υποκατάστημα για τις βρώμικες δουλειές,
..θα είχε κυβερνήσει για οκτώ χρόνια το κιτρινιάρικο κάθαρμα του ''εκσυγχρονισμού'';
..θα είχε προφτάσει ''το λίπος'' να γίνει αντιπρόεδρος του φασισταρά;

-- Υπήρξε ποτέ οργανωμένη τρομοκρατία στην Ελλάδα, ή η μόνη τρομοκρατία είναι οι φιλονεο-ναζιστικές κυβερνήσεις των μνημονίων;

-- Όλοι αυτοί του ''πρώτη φορά τόσο σκ@τά'' είναι στ' αλήθεια τόσο καθάρματα, ή προσπαθούν να κερδίσουν κάποιο στοίχημα;

-- Αν είχε φτάσει κάποιος από τους υπαίτιους στην γκιλοτίνα, ή αν είχε βρεθεί κάποιο απ' τα πολιτικά μπουμπούκια σ' ενα χαντάκι,
..οι υπόλοιποι θα είχαν βάλει μυαλό, και η κατάσταση θα ήταν έτσι όπως είναι;

-- Υπάρχει ακόμη καιρός για σωτηρία,
..και πώς;

-- Μία (κανονική όμως) κοινωνική εξέγερση με τα όλα της, που θα αφαιρούσε την εξουσία από τους πολιτικούς,
..που θα απαγόρευε στους ήδη υπάρχοντες πολιτικούς να ασχολούνται με τα κοινά δια βίου,
..που θα έστελνε στην λαιμητόμο τους υπαίτιους,
..που ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕ ΚΑΜΙΑ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥΣ,
..που θα βάραγε γροθιά στο νεο-ναζιστικό μαχαίρι της Ευρωπαϊκής ''Ένωσης'',
..δεν θα ήταν άραγε μία εφικτή λύση;

-- ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ''ΕΦΙΚΤΑ'';

-- 'Οταν θέλεις να εξαγοράσεις κάποιον πρώτα τον αφήνεις αγράμματο και μετά τον κάνεις έρμαιο του ξεροκόματου που του πετάς.
Αυτό ακριβώς που έκανε στους έλληνες το πολιτικό σύστημα από το 1981 και μετά.
Άραγε ο λαός που μετατράπηκε σε όχλο, πόσα χρόνια θέλει για να ξαναγίνει λαός;

-- Θα μπορέσουν τα μη καρκινογόνα κύτταρα της κοινωνίας να συναντηθούν;
Θα μπορέσουν να συμπήξουν έναν υγιή όγκο που θα καταστρέψει τον καρκινικό;

-- Υπάρχει κάτι ανάλογο στην Ιστορία, κάτι από το οποίο θα μπορούσαμε να εξάγουμε συμπεράσματα, τρόπους και λύσεις;

Οι σκέψεις και τα ερωτήματα δεν σταματούν.
Κουράζουν όμως.
Είναι φορές που λές: ''κουράστηκα, βαρέθηκα να σκέφτομαι όλο τα ίδια πράγματα''.
Και τότε έρχεται η παραίτηση,
..ή η απρόσμενη και ακραία αντίδραση.

Κάπου εδώ πρέπει να είμαστε.
Ως λαός.
Ό,τι τέλος πάντων έχει απομείνει απ' αυτόν τον λαό!..


Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πιο πολλοί κάτοικοι στον πλανήτη θα έχουν κινητό από ό,τι ρεύμα και νερό το 2020Τον αριθμό - ρεκόρ των 5,5 δισεκατομμυρίων θα μετρούν, έως το 2020, οι κάτοικοι του πλανήτη, που κάνουν χρήση κινητών συσκευών. Μάλιστα, ο ψηφιακός πληθυσμός θα αυξηθεί, εντός της προσεχούς τετραετίας, δύο φορές ταχύτερα σε σχέση με την αύξηση του αριθμού των κατοίκων της γης.

Χαρακτηριστικό της έκρηξης του αριθμού των κινητών συσκευών είναι ότι, έως το 2020, περισσότεροι άνθρωποι (5,4 δις) θα έχουν κινητό τηλέφωνο σε σχέση με εκείνους που έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρικό (5,3 δις), θα έχουν τραπεζικό λογαριασμό (4,5 δισεκατομμύρια), θα έχουν πρόσβαση σε τρεχούμενο νερό (3,5 δις) ή θα έχουν στην κατοχή τους ένα αυτοκίνητο (2,8 δισεκατομμύρια).

Η άνοδος της χρήσης φορητών συσκευών αναμένεται να εκτοξεύσει στα ύψη τη χρήση mobile δεδομένων εντός της προσεχούς τετραετίας. Σύμφωνα με τη 10η ετήσια μέτρηση Visual Networking Index της Cisco (Global Mobile Data Traffic Forecast), η χρήση δεδομένων στον πλανήτη θα οκταπλασιαστεί έως το 2020.

Στην αύξηση των διακινούμενων δεδομένων μέσω φορητών συσκευών θα συμβάλει τα μέγιστα η περαιτέρω διείσδυση των “έξυπνων” συσκευών, που υποστηρίζουν τη χρήση δεδομένων. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Cisco, έως το 2020 το 67% των φορητών συσκευών θα είναι “έξυπνες” από μόλις 36% το 2015.

Μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια υπολογίζεται ότι οι λεγόμενες “έξυπνες” φορητές συσκευές θα παράγουν το 98% των συνολικά διακινούμενων data, από 89% το 2015.

Στο τοπίο που περιγράφει η Cisco, το 4G έχει κεντρικό ρόλο, καθώς, έως το 2020 θα αντιπροσωπεύει τουλάχιστον το 70% της συνολικής κίνησης mobile δεδομένων.

Προφανώς τα smartphones, τα laptops και τα tablets θα έχουν κεντρικό ρόλο στη συνολική διακίνηση δεδομένων, καθώς θα “ευθύνονται” για το 92% των mobile data το 2020. Ειδικά τα smartphones, θα έχουν ρόλο πρωταγωνιστή σε αυτήν την αγορά, παράγοντας το 81% των δεδομένων, που θα διακινούνται παγκοσμίως έως το 2020.

Πρωταθλητές

Η περιοχή του πλανήτη απ’ όπου θα πρέπει να αναμένεται η μεγαλύτερη αύξηση των διακινούμενων mobile data είναι η Μέση Ανατολή και Αφρική, όπου η κίνηση θα ενισχυθεί κατά 15 φορές το 2020 σε σχέση με το 2015. Ο συνολικός όγκος των διακινούμενων δεδομένων μέσω φορητών συσκευών θα εννεαπλασιαστεί στην περιοχή της Ασίας Ειρηνικού, ενώ η αντίστοιχη αύξηση στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη είναι κατά οκτώ φορές, όση και στη Λατινική Αμερική. Στη Δυτική Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, που είναι, ήδη, αρκετά ώριμες αγορές στη διακίνηση mobile data, ο συνολικός όγκος θα διευρυνθεί αλλά με ηπιότερους ρυθμούς, καθώς αναμένεται να εξαπλασιαστεί.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....