Διυλιστήριο: 01/26/16
ροη αναρτησεων

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

ΕΕ: 1 δισ. ευρώ έλαβε η Ελλάδα από τα ερευνητικά προγράμματα

Η χρηματοδότηση των ευρωπαϊκών ερευνητικών προγραμμάτων κατά την περίοδο 2007-2013 οδήγησε, μεταξύ άλλων, στην παραγωγή κορυφαίων επιστημονικών επιτευγμάτων και περισσότερων βιομηχανικών καινοτομιών. Αυτό είναι ένα από τα κύρια πορίσματα της ανεξάρτητης αξιολόγησης του 7ου προγράμματος-πλαισίου (FP7), του ερευνητικού χρηματοδοτικού προγράμματος της ΕΕ για την περίοδο 2007-2013, προϋπολογισμού 55 δισεκατομμυρίων ευρώ. Την περίοδο αυτή, η Ελλάδα έλαβε πάνω από 1 δις ευρώ! (βλ. χρηματοδοτήσεις ανά χώρα). Την αξιολόγηση δημοσίευσε στις 25/1 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο κ. Carlos Moedas, Επίτροπος για την έρευνα, την επιστήμη και την καινοτομία, δήλωσε σχετικά:«Ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες επιβεβαίωσαν ότι οι επενδύσεις μας στους τομείς της έρευνας και της καινοτομίας οδηγούν στη δημιουργία κορυφαίων επιστημονικών επιτευγμάτων και ενισχύουν την ευημερία των πολιτών μας. Χρησιμοποιούμε, πλέον, τα διδάγματα του παρελθόντος για τη βελτίωση του προγράμματος Ορίζοντας 2020, του νέου ευρωπαϊκού προγράμματος χρηματοδότησης της έρευνας και της καινοτομίας, το οποίο καθιστά ευκολότερη, αποτελεσματικότερη και πιο συντονισμένη τη διαδικασία εξεύρεσης λύσεων προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας μας».

Η αξιολόγηση, η οποία περιλαμβάνει την έκθεση των ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων και τη σχετική απάντηση της Επιτροπής, δείχνει, επίσης, ότι το 7ο πρόγραμμα-πλαίσιο συνέβαλε σημαντικά στη δημιουργία ανάπτυξης και θέσεων εργασίας στην Ευρώπη. Το Ορίζοντας 2020, o διάδοχος του 7ου προγράμματος-πλαισίου, επικεντρώνεται, ολοένα και περισσότερο, σε αυτό, ακριβώς, το ενδιαφέρον για αποτελέσματα και διαφάνεια, στόχος που είναι σύμφωνος και με τις προτεραιότητες του προέδρου Γιούνκερ.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Έγγραφα φωτιά για το πως μοίραζαν την πίτα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ

Συντάκτης:
Στέργιος Ζιαμπάκας

Από την πρώτη ημέρα σχηματισμού της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη τον Ιούνιο του 2012 ξεκίνησε το πάρτι με το βόλεμα των «δικών τους παιδιών», όχι πλέον ως προσωπική «εξυπηρέτηση», αλλά στο πλαίσιο ενός τεράστιου μηχανισμού εντός του πελατειακού κράτους με επιστημονικές μεθόδους κατανομής των θέσεων.

Ιούνιος 2012: η οικονομική κρίση βαθαίνει. Η ανεργία καταρρίπτει πολλαπλά ρεκόρ. Λαϊκά στρώματα φτωχοποιούνται. Η κοινωνική συνοχή απειλείται.

Τέσσερις ημέρες μετά τις εκλογές της 17ης του ίδιου μήνα, τις κρισιμότερες από τη Μεταπολίτευση έως τότε, ορκίζεται η κυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.

Στελέχη της τρικομματικής σηκώνουν τα μανίκια.

Και σπεύδουν να μοιράσουν το κράτος σε κομμάτια: 4 στον νικητή των εκλογών, 2 και 1 αντίστοιχα στους κυβερνητικούς εταίρους είναι η αναλογία κατανομής των διοικήσεων δημοσίων οργανισμών και φορέων.



Η κρατική μηχανή ευτελίζεται σε... βασιλόπιτα και διανέμεται με έναν ανεπανάληπτο πελατειακό μηχανισμό, που φτάνει στα όρια του καρτέλ.

Σε ένα ογκώδες σύνολο στοιχείων (εμπιστευτικά έγγραφα, σημειώματα, επιστολές, σχεδιαγράμματα), τα οποία, έχοντας επιβεβαιώσει τη γνησιότητά τους, αποκαλύπτει σήμερα η «Εφ.Συν.» (σεβόμενη πλήρως το απόρρητο των προσωπικών δεδομένων), αποτυπώνεται η «αρχιτεκτονική» με την οποία λαφυραγωγήθηκε η δημόσια διοίκηση: Κόμβος και ταυτόχρονα σημείο επίλυσης διαφορών, αλλά και επίβλεψης της μοιρασιάς της «πίτας», ήταν κάποιο γραφείο στο υπουργείο Επικρατείας.

Στη συνέχεια, το κομβικού ρόλου γραφείο μεταφέρθηκε στη Γενική Γραμματεία Συντονισμού του κυβερνητικού έργου - όργανο που υπαγόταν απευθείας στον τότε πρωθυπουργό.

«Τοποτηρητές»

Κάθε εταίρος της τρικομματικής είχε έναν «τοποτηρητή», με αρμοδιότητα να εξασφαλίζει τα κομματικά δίκτυα και να προτείνει πρόσωπα για την κατάληψη θέσεων σε διοικήσεις, πάντα τηρώντας την αναλογία «4-2-1».

Στην κορυφή της ιεραρχίας αυτής της «δομής» παραδιοίκησης βρίσκονταν στενοί συνεργάτες του Αντ. Σαμαρά από την περίοδο της Πολιτικής Ανοιξης.

Στα υπόλοιπα στρώματα της πυραμίδας σχηματίζεται ένα δίκτυο που διασφάλιζε την αμφίδρομη μετάδοση πληροφοριών για τη μοιρασιά και την εξέλιξή της, σε δημόσιους φορείς και οργανισμούς σχεδόν σε όλα τα μήκη και πλάτη της ελληνικής επικράτειας: ασφαλιστικά ταμεία, νοσοκομεία, γεωργικούς οργανισμούς, συγκοινωνίες, οργανισμούς λιμένων, εταιρείες ύδρευσης, αθλητικές εγκαταστάσεις κ.α.



Με το κομματικό ρεσάλτο στο Δημόσιο να θεωρείται δεδομένο από στελέχη των τριών εταίρων, αιτήματα ή προτάσεις, μερικές φορές σε μακροσκελείς λίστες, στέλνονταν από βουλευτές, κομματικά στελέχη, αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με συστάσεις ή συνημμένα βιογραφικά -όπου προτάσσονταν τα κομματικά «ένσημα»- και τη θέση ενδιαφέροντος.

Η διαδικασία αυτή ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2012, σύμφωνα πάντα με τα προαναφερθέντα... πρακτικά που διατηρήθηκαν.

Παζάρια



Με το κομματικό ρεσάλτο στο Δημόσιο να θεωρείται δεδομένο από στελέχη των τριών εταίρων, αιτήματα ή προτάσεις, μερικές φορές σε μακροσκελείς λίστες, στέλνονταν από βουλευτές, κομματικά στελέχη, αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με συστάσεις ή συνημμένα βιογραφικά -όπου προτάσσονταν τα κομματικά «ένσημα»- και τη θέση ενδιαφέροντος.

Ανάμεσα σε άλλα, αρχεία excel με ταξινομημένα ονόματα υποψηφίων ή διαθέσιμων για τη στελέχωση διοικήσεων, τον φορέα ενδιαφέροντος, την επαγγελματική ιδιότητα και λοιπά σχόλια.

Διορθώσεις, αλλαγές και προσθήκες ακολούθησαν τους επόμενους μήνες. Με «διαπραγματεύσεις» τύπου «βγάλε αυτόν, βάλε εκείνον», αλλά και τις απαραίτητες... συστάσεις:

➥ «Είναι πολύ ικανός, ανανεώθηκε η σύμβασή του από τον Υπ.ΠΟ. Α. Σαμαρά...»

➥ «Προσοχή! Ο [...] διορίστηκε [...] όταν Υπ.ΠΟ. ήταν ο Α. Σαμαράς. Λέγεται ότι έχει προσωπικές σχέσεις μαζί του»

➥ «...είναι κόρη του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας...»

➥ «Ο [...] είναι διορισμένος από το 2005 με προσωπική παρέμβαση του τότε πρωθυπουργικού γραφείου Κ. Καραμανλή...»

➥ «...ανήκει στο ΠΑΣΟΚ, είναι αντιδήμαρχος [...] και φημολογείται ότι θα γίνει Υπεραντιδήμαρχος», -«Προφανώς το ΠΑΣΟΚ θα τοποθετήσει τον καθηγητή [...], προσωπικό φίλο του Βενιζέλου...»,

➥ «Πάρα πολύ καλός, κατάλληλος για διευθύνων σύμβουλος του Οργ. Λιμένος...»,

➥ «Το βιογραφικό αυτό το έστειλε το γραφείο του [...]. Ο κ. [...] ενδιαφέρεται για διοικητής σε κάποιο νοσοκομείο. Ηδη από χθες έχει προωθήσει το βιογραφικό αυτό και στο γραφείου του Ανδρέα Λυκουρέντζου» (σ.σ. τότε υπουργός Υγείας), διαβάζουμε ανάμεσα στα έγγραφα.

«Συστατικές»


Σε κάποιες περιπτώσεις, στο πίσω μέρος της τελευταίας σελίδας του βιογραφικού, υπέγραφε το ενδιαφερόμενο κομματικό στέλεχος.

«Με συμμετοχή στις βουλευτικές εκλογές [...] δημοτικός σύμβουλος του Δήμου [...] και με τη βοήθεια του ΚΥΡΙΟΥ», λέει ένας «υποψήφιος», με πιθανό στόχο να εμφανίσει δεσμούς με την Εκκλησία, στέλνοντας ο ίδιος το βιογραφικό του «για τη συμμετοχή μου στη διοίκηση οργανισμών του Δημοσίου, με διάθεση προσφοράς».

Αλλος κύριος δεν παρέλειπε, κατά την αποστολή του βιογραφικού του, να ενημερώσει ότι ήταν ιδρυτικό στέλεχος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Παλέρμου Ιταλίας...

Φαίνεται ότι η ασυδοσία γύρω από το μοντέλο «4-2-1» ήταν τέτοια που οδήγησε σε προειδοποιήσεις και... διευκρινιστικές οδηγίες ανάμεσα στους εταίρους.

Αντιγράφουμε τμήματα από non paper που τέθηκε υπ’ όψιν του Δ. Βαρτζόπουλου, στενού συνεργάτη του Αντ. Σαμαρά και μετέπειτα γενικού γραμματέα συντονισμού:



«Η δημοσιοποίηση ονομάτων για τη στελέχωση των Οργανισμών είχε σαν αποτέλεσμα τη σκληρή κριτική στα Κόμματα της Συγκυβέρνησης και ιδιαίτερα στη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ. [...] Θεωρούμε ότι η συνέχιση αυτής της πρακτικής θα επιτείνει και θα δημιουργήσει στην Κυβέρνηση, στην παρούσα δυσχερή συγκυρία προβλήματα, όταν μάλιστα δεν αντανακλά τις προθέσεις της αλλά ούτε και την προγραμματική συμφωνία των τριών κομμάτων. [...] Με τα παραπάνω δεδομένα, προτείνεται η αντιμετώπιση των τοποθετήσεων στις θέσεις του Δημοσίου Τομέα να αντιμετωπισθεί με τη διαδικασία είτε της υπάρχουσας νομοθεσίας είτε, εάν υπάρχουν κενά, μετά από συνεννόηση των ΚΤΕ των τριών κομμάτων να αναληφθεί νομοθετική πρωτοβουλία».

Το know-how


Η άλωση του κράτους με «επιστημονική μέθοδο» προδίδει μια πρωτοφανή τεχνογνωσία κομματικής διαπλοκής, καθιστώντας άνευ σημασίας την αναζήτηση του αριθμού των αναξιοκρατικών τοποθετήσεων, που εν τέλει υλοποιήθηκαν.

Το μοντέλο «4-2-1» -η αποθέωση του εξουσιαστικού κυνισμού- φαίνεται ότι ήταν και ο μοναδικός δεσμός συνοχής της κυβέρνησης Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.

Δεν ήταν λίγες οι φορές της περιόδου εκείνης που καταγγέλθηκε από το εργατοϋπαλληλικό κίνημα.



Το πιο θλιβερό στην όλη υπόθεση είναι ότι παραλλήλως, με αίτημα τον διορισμό, στέλνονταν αξιοζήλευτα βιογραφικά νέων, που με κανόνες αξιοκρατίας θα είχαν αναμφισβήτητο προβάδισμα έναντι ενός κομματικού στρατιώτη.

Βρέθηκαν, όμως, να απευθύνονται για το αυτονόητο δικαίωμά τους σε μια αξιοπρεπή εργασία σε ένα κυβερνητικό κόμμα.

Το ρουσφέτι συνιστά ένα βαθύ πρόβλημα. Ακόμα και εάν ωφεληθεί ένας πολίτης που επιλέγει αυτήν τη δίοδο, ενισχύει παράλληλα την εξάρτησή του από την (εκάστοτε) εξουσία.



Σε κάθε εκδοχή, επομένως, καθίσταται θύμα του... πελατειακού μηχανισμού. Πρακτική που επαναλαμβάνεται όσο η «λογική» Πολύδωρα («ώρα να βολευτούν και τα δικά μας παιδιά») προωθείται από κομματικά δίκτυα.

Η πραγματικότητα αυτή ας προβληματίσει πρώιμους και όψιμους οπαδούς των μεταρρυθμίσεων.

Είναι σαφές ότι δεν νοείται μεταρρύθμιση που δεν θίγει τον πυρήνα του πελατειακού κράτους.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - 920.000 πρόσφυγες έχουν περάσει από την Ελλάδα προς την Ευρώπη


Μια είδηση έδωσε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης Τζανέτος Φιλιππάκος.
Συγκεκριμένα ανέφερε ότι περίπου 920.000 πρόσφυγες και μετανάστες, πέρασαν από την Ελλάδα από το 2015 μέχρι τώρα, και οι οποίοι σχεδόν στο σύνολό τους έχουν φτάσει στην Βόρεια και Κεντρική Ευρώπη.
Είναι μια μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα, αφού χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, πέρασε μεγάλος αριθμός μεταναστών στην Ευρώπη και δεν έμειναν στην πτωχευμένη Ελλάδα.
Επίσης ανέφερε ότι εξαρθρώσαμε παράνομα κυκλώματα μεταφοράς μεταναστών και οι συλλήψεις έχουν φθάσει τους 1450.
Δείτε το απόσπασμα



http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

FT: Το ελληνικό χρέος «κλειδί» για λύση στην προσφυγική κρίση



Η Ε.Ε. έχει αντιμετωπίσει δύο μεγάλες κρίσεις το τελευταίο εξάμηνο. Η μία αφορά το ευρώ και η άλλη το προσφυγικό. Από σύμπτωση, οι ίδιες δύο χώρες βρίσκονται στο επίκεντρο και των δύο προβλημάτων, η Ελλάδα και η Γερμανία.

Το περασμένο καλοκαίρι, η Γερμανία έφτασε πολύ κοντά στο να διώξει την Ελλάδα από το ευρώ, αντί να συμφωνήσει σε νέο δάνειο δισεκατομμυρίων ευρώ προς την ελληνική κυβέρνηση. Τώρα, η Γερμανία παραπαίει από το βάρος της έλευσης πάνω από 1 εκατ. προσφύγων, οι περισσότεροι εκ των οποίων πέρασαν στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας.

Έφτασε η ώρα να σκεφτούμε δημιουργικά πως τα δύο προβλήματα μπορούν να συνδυαστούν σε ένα διπλωματικό πακέτο που θα βοηθάει και τις δύο χώρες. Το γενικό περίγραμμα της συμφωνίας θα είναι απλό, γράφει ο Gideon Rachman σε σημερινό του άρθρο στους Financial Times.

Η Ελλάδα θα συμφωνήσει να σφραγίσει τα βόρεια σύνορα της με την βοήθεια της Ε.Ε., διακόπτοντας την ροή μεταναστών στην βόρεια Ευρώπη. Σε αντάλλαγμα, η Γερμανία θα συμφωνήσει σε μια μεγάλη διαγραφή του ελληνικού χρέους, καθώς και σε άμεση οικονομική βοήθεια για την διαχείριση της τρέχουσας κρίσης. Οι πρόσφυγες που θα καταφθάνουν στην Ελλάδα θα φιλοξενούνται στα ελληνικά νησιά, σε καταυλισμούς προσφύγων υπό την διαχείριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα επιστρέφουν στην Συρία (ή όπου αλλού πηγαίνουν) μόλις αποκατασταθεί η ειρήνη.

Το σχέδιο αυτό φαίνεται ακραίο. Αλλά πτυχές του μπορεί να έχουν ήδη αρχίσει διστακτικά να προωθούνται. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, αξιωματούχοι της Ε.Ε. εξετάζουν την «περίφραξη» της Ελλάδας με το κλείσιμο των συνόρων ανάμεσα στην Ελλάδα και στην ΠΓΔΜ, που είναι το βασικό μονοπάτι προς τα βόρεια.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των Financial Times, το σχέδιο αυτό «φέρεται να έχει την στήριξη του Βερολίνου». Η λήψη μέτρων μπορεί να γίνει σχετικά γρήγορα. Την περασμένη εβδομάδα, ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε, ανέφερε ότι η Ε.Ε. πρέπει να ανακτήσει τον έλεγχο του προσφυγικού προβλήματος «μέσα στις επόμενες έξι με οκτώ εβδομάδες», προσθέτοντας: «Δεν μπορούμε να αντεπεξέλθουμε πλέον σε αυτά τα νούμερα».

Με μια πρώτη εκτίμηση, οποιαδήποτε ιδέα της συγκέντρωσης των προσφύγων στην Ελλάδα ακούγεται ριψοκίνδυνη.

Χωρίς καλή διαχείριση, θα μπορούσε να αφήσει εκατοντάδες χιλιάδες απελπισμένους πρόσφυγες σε μια χώρα 11 εκατομμυρίων η οποία είναι αντιμέτωπη με ανεργία 25% και ένα εθνικό χρέος που πλησιάζει το 180% του ΑΕΠ.

Αλλά το τεράστιο χρέος της Ελλάδας μπορεί τελικά να είναι το κλειδί για την λύση του προβλήματος. Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, έχει επιμείνει επανειλημμένα ότι τα χρέη της χώρας πνίγουν την οικονομία. Η Γερμανία, που είναι ο μεγαλύτερος δανειστής της Ελλάδας, έχει επιμείνει επανειλημμένα ότι τα γερμανικά δάνεια στην Αθήνα πρέπει τελικά να αποπληρωθούν. Αλλά η προσφυγική κρίση έχει δημιουργήσει ένα πιο άμεσο πρόβλημα για τους Γερμανούς φορολογουμένους από το σχετικά αφηρημένο ερώτημα για το πότε η Ελλάδα θα αποπληρώσει τα χρέη της.

Αν οι Έλληνες εμφανίζονταν να κάνουν μια μεγάλη χάρη στους Γερμανούς με τον περιορισμό των προσφυγικών ροών, θα ήταν πολύ πιο εύκολο για την Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ να υποστηρίξει στους ψηφοφόρους της μια πρόταση για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Και μόλις έκαναν την πρώτη κίνηση οι Γερμανοί, θα ακολουθούσαν και οι υπόλοιποι πιστωτές της Ελλάδας.

Η συμφωνία θα ήταν ελκυστική και για την Ελλάδα. Θα προσέφερε μια οριστική ανακούφιση από τα χρέη, με αντάλλαγμα έναν προσωρινό ρόλο ως το βασικό κέντρο υποδοχής της Ε.Ε. για τους πρόσφυγες. Η Ε.Ε. θα μπορούσε επίσης να αναλάβει το βάρος της χρηματοδότησης και της διαχείρισης των προσφυγικών κέντρων στο ελληνικό έδαφος, που θα μπορούσαν να προσφέρουν προστασία και εκπαίδευση για τα παιδιά και ευκαιρίες απασχόλησης για τους ενήλικες.

Ορισμένοι θα αντιτείνουν πως θα ήταν ανήθικο ή παράνομο για την Ευρώπη να αλλάξει το τρέχον σύστημα για το άσυλο. Αλλά το σύστημα αυτό βρίσκεται ούτως ή άλλως στα πρόθυρα της κατάρρευσης και θρέφει την άνοδο των ακραίων πολιτικών δυνάμεων εντός της Ε.Ε. Οι περισσότεροι Ευρωπαίοι αισθάνονται συμπόνοια για τους πρόσφυγες που φοβούνται ότι θα χάσουν τις ζωές τους αλλά ανησυχούν για ένα ανεξέλεγκτο κύμα μετανάστευσης από την Μέση Ανατολή.

Οπότε είναι κρίσιμο να σπάσει η σύνδεση ανάμεσα στην προσωρινή προστασία από τον πόλεμο και την προσφορά μόνιμης μετανάστευσης στην Ε.Ε. Μόλις η σύνδεση αυτή σπάσει, η ευρωπαϊκή κοινή γνώμη θα καθησυχαστεί. Και ενώ οι άνθρωποι που κινδυνεύουν θα συνεχίσουν να δέχονται προστασία εντός της Ευρώπης, το κλείσιμο της πορείας προς την Γερμανία θα αποδυναμώσει τον βασικό παράγοντα έλξης για τους οικονομικούς μετανάστες.

Ένα μοντέλο που θα μπορούσαν να σκεφτούν οι Ευρωπαίοι είναι οι καταυλισμοί που δημιουργήθηκαν για εκατομμύρια εκπατρισμένους στην Ευρώπη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Προσέφεραν καταφύγιο και βοήθησαν οικογένειες να ξαναενωθούν. Πολύ εκπατρισμένοι επανεγκαταστάθηκαν σε τρίτες χώρες, λόγω της αλλαγής των συνόρων. Αλλά η καλύτερη επιλογή ήταν πάντοτε η επιστροφή των προσφύγων στις χώρες τους.

Όσο ζοφερή και αν είναι η σημερινή κατάσταση στην Μέση Ανατολή, δεν είναι τόσο χαοτική όσο στην μεταπολεμική Ευρώπη, που κάνει πιο ρεαλιστική την ιδέα ότι θα επιστρέψουν κάποια στιγμή στο σπίτι τους οι Σύροι, Ιρακινοί και άλλοι πρόσφυγες. Το έργο της ανοικοδόμησης της Συρίας, μετά τον πόλεμο, θα είναι πολύ πιο εύκολο αν η μεσαία τάξη της χώρας δεν έχει στο μεταξύ εγκατασταθεί εντός της Ε.Ε. Ο επαναπατρισμός των Σύρων προσφύγων θα έχει καθοριστική σημασία στο να αποκτήσει και πάλι μέλλον η χώρα.

Φυσικά υπάρχει ο κίνδυνος ότι ο πόλεμος θα συνεχιστεί και ότι τα «προσωρινά» προσφυγικά κέντρα θα γίνουν μόνιμα, όπως συνέβη και στην Παλαιστίνη. Αλλά, αν σε λίγα χρόνια, υπάρχουν μικρές πιθανότητες να επιστρέψουν σπίτι τους οι Σύροι, τότε το καθεστώς όσων ζουν στους καταυλισμούς προσφύγων της Ε.Ε. μπορεί να επανεξεταστεί. Τουλάχιστον μια επανεξέταση θα μπορούσε να γίνει με ομαλό και οργανωμένο τρόπο και όχι στην σημερινή χαοτική ατμόσφαιρα.

Είμαι βέβαιος πως μια σοβαρή εξέταση μιας συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Γερμανία για επίλυση του προβλήματος του χρέος με αντάλλαγμα το προσφυγικό θα εμφάνιζε μια σειρά από πρακτικά, ηθικά και νομικά προβλήματα.

Αλλά δεν έχω ακούσει ακόμα κάποια καλύτερη ιδέα.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Σκληρή κόντρα του Νότη Μαριά με Ρουμάνο Ευρωβουλευτή για την …….Τουρκία


Ανέβηκαν οι τόνοι στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο το βράδυ της Τετάρτης 20 Ιανουαρίου, όταν στη διάρκεια της συζήτησης για όσα συμβαίνουν στις Νοτιοανατολικές επαρχίες της Τουρκίας, ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς ζήτησε από την Ε.Ε. να λάβει άμεσα μέτρα κατά της Τουρκίας και να της κλείσει την «πόρτα» προς την Ευρώπη.



http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ολοήμερα όλα τα δημοτικά σχολεία με χρηματοδότηση απο το ΕΣΠΑ

Ολοήμερα όλα τα δημοτικά σχολεία με χρηματοδότηση απο το ΕΣΠΑ 

Στο νέο ΕΣΠΑ θα ενταχθεί το Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ) με στόχο να μετατραπούν όλα τα Δημοτικά σχολεία της χώρας σε ολοήμερα σχεδιάζει από την επόμενη χρονιά. 

Η εισαγωγή του θεσμού των Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων έχει συμβάλει στην ποιοτική αναβάθμιση της παιδείας και παράλληλα ανταποκρίθηκε με επιτυχία σε μια βασική κοινωνική ανάγκη. 

Το ΕΑΕΠ που θα ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ ώστε να χρηματοδοτηθεί, αποτελεί επέκταση του προαναφερόμενου θεσμού μέσω της εισαγωγής στο πρόγραμμα σπουδών επιπλέον γνωστικών αντικειμένων. 

Συγκεκριμένα, το υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα διευρύνεται μέχρι τις 14.00 με αποτέλεσμα την αύξηση του συνόλου των διδακτικών ωρών από 174 σε 210 ώρες την εβδομάδα για όλες τις τάξεις του Δημοτικού. 

Η διεύρυνση του ωραρίου αξιοποιείται με εισαγωγή ή αύξηση των ωρών διδασκαλίας μιας σειράς μαθημάτων (Αγγλικά, Πληροφορική, Καλλιτεχνικά, Θεατρική Αγωγή, Μουσική, Φυσική Αγωγή). 

Η εισαγωγή και ο εμπλουτισμός των γνωστικών αντικειμένων προϋποθέτει την απασχόληση εκπαιδευτικών ειδικοτήτων Αγγλικής, Πληροφορικής, Εικαστικών, Θεατρικής Αγωγής, Μουσικής και Φυσικής Αγωγής, που είτε δεν διατίθενται είτε δεν δύναται να καλυφθούν από τους μόνιμους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. 

Στόχος της ένταξης το νέο ΕΣΠΑ είναι η υποστήριξη του θεσμού του ΕΑΕΠ ώστε να επεκταθεί στο σύνολο των Δημοτικών Σχολείων της χώρας. Η διάρκεια της προβλέπεται να είναι διετής. Ειδικά για το σχολικό έτος 2015-2016, στόχος είναι η συνέχιση της εφαρμογής του θεσμού στις σχολικές μονάδες που ήδη εφαρμόζεται. 

Επιμέρους στόχος του προγράμματος είναι η μείωση και πρόληψη της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου και προώθηση της ισότιμης πρόσβασης σε ποιοτική νηπιακή, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς επίσης και σε τυπικές, μη τυπικές και άτυπες δυνατότητες εκπαίδευσης για την επανένταξη στην εκπαίδευση και την κατάρτιση ενώ παράλληλα στόχοι αποτελούν και η αύξηση των σχολικών μονάδων που λειτουργούν στο πλαίσιο του Νέου Σχολείου – Ενίσχυση των δομών και της ποιότητας της α/βάθμιας και β/βάθμιας εκπαίδευσης.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/



Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η αλήθεια με νούμερα - Ποια είναι τα εισοδήματα των αγροτών σύμφωνα με τις φορολογικές δηλώσεις του 2014


Από Αθανάσιο Μπέλτσο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Στις δηλώσεις φόρου εισοδήματος που υποβλήθηκαν για το φορολογικό έτος 2014, 
532.917 φορολογούμενοι δήλωσαν εισόδημα από αγροτική εκμετάλλευση. 

Από αυτούς δηλώθηκαν τα παρακάτω εισοδήματα:

Ποσό εισοδήματος                          Αριθμός αγροτών                 Ποσοστό 
μηδενικό εισόδημα ή ζημιά                   104.768                            19,60%
από 0 - 1.000                                         233.674                           43,85%
από 1.001 - 2.000                                    57.941                           10,88%
από 2.001 - 3.000                                    33.455                             6,29%
από 3.001 - 4.000                                    21.448                             4,02%
από 4.001 - 5.000                                    15.288                             2,87%
από 5.001 - 9.000                                    32.053                             6,01%
από 9.001 - 12.000                                  10.958                             2,07%
από 12.001 - 20.000                                12.058                             2,27%
από 20.001 - 30.000                                  5.541                             1,05%
από 30.001 και πάνω                                 5.733                             1,09%
Σύνολο                                                   532.917                         100,00%

Από τον παραπάνω πίνακα φαίνεται ότι από το σύνολο των 532.917 φορολογουμένων με αγροτικό εισόδημα, οι 466.574 δηλαδή ποσοστό 87,55% δήλωσαν εισόδημα μέχρι 5.000.
Άρα αν όλοι αυτοί λένε αλήθεια και δεν κρύβουν εισοδήματα το 87,55 % ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Έχετε αυτή την εικόνα στις αγροτικές περιοχές; Να ενισχύσουμε τον πρωτογενή τομέα είναι αναγκαία συνθήκη για να υπάρξει πραγματική ανάπτυξη , αλλά και λίγο ειλικρίνεια δεν βλάπτει. Επιπλέον αν όλοι αυτοί λένε αλήθεια στις φορολογικές δηλώσεις τους , δεν έχουν να φοβηθούν απολύτως τίποτα από τα μέτρα που θα προταθούν , γιατί βάση εισοδήματος που παρουσιάζουν δεν τους αγγίζουν. Άρα που βρίσκετε η πραγματική αιτία αυτού του ξεσηκωμού; Προβλήματα τα ξέραμε ότι υπήρχαν , άλλωστε εμείς τα λέγαμε πρώτοι από όλους , προβλήματα που δημιούργησε η μακρόχρονη πολιτική της υποτέλειας και της διάλυσης του πρωτογενούς τομέα με τις κοινοτικές πολιτικές. Όμως σήμερα τι ζητάμε και από ποίους τα ζητάμε; Σήμερα που βγήκαν καβάλα στα τρακτέρ οι κομματικοί υπάλληλοι και οι μεγαλοτσιφλικάδες , καπελώνοντας τον πραγματικό αγρότη που επί χρόνια καλείτε να παίξει το ρόλο του λαγού στα σχέδια πλουτισμού τους. Τα κακώς κείμενα έχουν πατρότητα και ονοματεπώνυμο.Δεν διαλύθηκε μέσα σε 10 μήνες η αγροτική παραγωγή.Ούτε διαλύθηκαν οι αγροτικοί συνεταιρισμοί , ούτε εκτινάχθηκε το κόστος παραγωγής. Οι συνθήκες είναι οι ίδιες , άρα ποίοι είναι αυτοί που οδηγούν την αγροτιά στα κάγκελα αντί επί της ουσίας να δικεδικήσουν μια νέα αγροτική πολιτική που θα φέρει πραγματική ανάπτυξη; Μήπως αυτοί που αντί να καλλιεργούν έχουν μάθει να ζουν από τις επιδοτήσεις και τα μισθώματα της γης; Πότε το αγροτικό κίνημα χτύπησε τους μεσάζοντες έτσι ώστε ο αγρότης να δει στα χέρια του αυτό που αξίζει να παίρνει; Πότε το αγροτικό κίνημα πρόταξε τα πραγματικά ζητήματα και όχι τα συμφέροντα ενός στενού πυρήνα που έμαθε να αυγατίζει την περιουσία του από την στρεβλωμένη αγροτική πολιτική; Πότε το αγροτικό κίνημα αντιστάθηκε στην μετατροπή της καλλιεργήσιμης γης σε απέραντα φωτοβολταικά πάρκα;

http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Απολύομαι μωρό μου και τρελαίνομαι!..

    Το μόνο πρόγραμμα που θα μπορούσε να υποσχεθεί την έξοδο της χώρας από την κρίση,
..θα ήταν αυτό που θα έστελνε τούτη την κυβέρνηση των νεοδωσιλόγων παρέα με τις υπόλοιπες μαριονέτες του συστήματος: στα
αζήτητα.

Κατά τ' άλλα ο πρωθυπουργός, όπως όλοι που υπηρετούν κάποια θητεία, μόλις είδε το απολυτήριό του σττον ορίζοντα (του τόδειξε ο φον-σακάτης ηλίθιε!), τρελάθηκε και άρχισε ν΄ακούει φωνές. Πως είναι τάχα αριστερός και πως έχει πρόγραμμα να σώσει την χώρα.
Ποιά χώρα; Τούτη (την θυγατρική, το υποκατάστημα), ή την μητρική (τα κεντρικά) στα βόρεια της Ευρώπης;

Η προχθεσινή φιέστα ήταν η λογική του παραλόγου οπτικοποιημένη.
Ο Ιονέσκο γύρισε δυό-τρείς τούμπες στον τάφο του, και ο Μπουνιουέλ λυπήθηκε από κει ψηλά που δεν μπορούσε να την κινηματογραφήσει.
Την είδε κι ο Κιμ Γιονγκ Ουν και εκτέλεσε πεντ-έξη απ' τους δικούς του που του οργανώνουν τις δικές του φιέστες.
Φιέστα κι άστα.

Όταν ένας άνθρωπος, πολιτικός ή κανονικός δεν έχει σημασία, μπορεί να ψεύδεται τόσο ασύστολα, και να διαστρέφει την πραγματικότητα με τόση περιφρόνηση γι αυτόν που τον ακούει,
..τότε η επιστήμη σηκωνει τα χέρια ψηλά.
Τον λόγο παίρνει η παραψυχολογία και οι αποκρυφιστικές ''επιστήμες''.

Ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που ένας ηγέτης, ή κατ' επίφαση ηγέτης τρελαίνεται.
Την έχουν αποκαλέσει ''η τρέλα του μεγαλείου'', ή ''ο φόβος του ξεπεσμού και της αποκαθήλωσης'',
..και οδηγεί τσιφ στην παράκρουση, και στην αιματοκυλισμένη δικτατορία.
Εκεί ακριβώς είμαστε!
Εμείς στην παράκρουση, κι αυτοί ένα βήμα πριν (ή μετά;) την δικτατορία.

Το κατά πόσο θα τελειώσει ομαλά όπως οι προηγούμενες (η κλασσική του '67-'74, αλλά και αυτή του ψευτόμαγκα απ' την Καλαμάτα) δεν το ξέρουμε.
Εξαρτάται κατά μεγάλο μέρος από τα συμφέροντα των ''εταίρων''-τοκογλύφων που είναι άλλωστε τα πραγματικά αφεντικά όλων των τσολακοκυβερνήσεων, της σημερινής συμπεριλαμβανομένης.

Λαέ, θα υποφέρεις πολύ και θα ματώσεις για ν' αναιρέσεις την μ@λακία που έκανες τον Σεπτέμβρη.
Κι αν μπορέσεις!
Αλλά έτσι πρέπει.

Φάε τώρα στην μάπα τον έλληνα Στάλιν,
..και περίμενε σωτηρία απ' τον καναπέ σου!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κι άλλο «θαύμα» από τον νευροχειρουργό του Βοστάνειου – Μπαϊ Πας στον εγκέφαλο

Μια πολύ δύσκολη επέμβαση για την αιμάτωση του εγκεφάλου πραγματοποιήθηκε στο Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης ανοίγοντας νέους δρόμους για την αντιμετώπιση πολύ δύσκολων περιστατικών όπως γιγαντιαία ανευρύσματα, στένωση αρτηρίας ή όγκους που μέχρι τώρα πραγματοποιούνται μόνο σε ιδιωτικά νοσοκομεία. Την επέμβαση έκανε ο νευροχειρουργός Ευρυβιάδης Μπαϊραμίδης ο οποίος από το 2011 που βρίσκεται στο νοσοκομείο Μυτιλήνης πραγματοποίησε σειρά δύσκολων επεμβάσεων που άνοιξαν νέους ορίζοντες για ένα νησιωτικό περιφερειακό νοσοκομείο. «Η συγκεκριμένη επέμβαση είναι η πρώτη φορά που γίνεται σε δημόσιο νοσοκομείο σε πανελλαδικό επίπεδο» είπε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ο κύριος Μπαϊραμίδης συμπληρώνοντας ότι από την πρώτη στιγμή έχει στο πλευρό του την διοίκηση του νοσοκομείου για την προμήθεια υλικών και την οργάνωση των χειρουργείων.
Στην συγκεκριμένη επέμβαση, σύμφωνα με δημοσίευμα «των νέων της Λέσβου» το πρόβλημα εντοπιζόταν στην αιμάτωση του εγκεφάλου 60χρονου ασθενούς η οποία ήταν ελλιπής και εφαρμόστηκε η μέθοδος μπαϊπάς εγκεφάλου.
Η σπουδαιότητα της δυνατότητας πραγματοποίησης τέτοιων επεμβάσεων στη Λέσβο , δεν περιορίζεται μόνο στο επιστημονικό επίπεδο αλλά και στο κοινωνικό αφού η πρόσβαση αδύναμων οικονομικά πολιτών σε ιδιωτικά νοσοκομεία είναι απαγορευτική ενώ μειώνεται και η ταλαιπωρία των ασθενών και των συνοδών τους στην αναζήτηση και μετάβαση σε νοσοκομεία εκτός νησιού.
Ικανοποιημένος και ο ίδιος για την επιτυχή έκβαση των προσπαθειών του ο νευροχειρουργός του Βοστάνειου Ευρυβιάδης Μπαϊραμίδης τόνισε ότι «Χωρίς να παλέψει ο καθένας από μας προσωπικά, δεν πρόκειται να προκόψει ο τόπος τούτος».


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Καταλαβες γιατί ΝΔ, Τρόϊκα Εσωτερικού και Μηντιάρχες έχουν λυσσάξει;



ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΝΔ, «ΤΡΟΪΚΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ» ΚΑΙ ΜΙΝΤΙΑ ΕΧΟΥΝ ΛΥΣΣΑΞΕΙ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ ΑΓΩΝΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;

του Ι.Μ.

– Τα έσοδα για το 2015 ήταν +717 εκατ. € σε σχέση με τα προβλεπόμενα στον προϋπολογισμό! – Τα μη φορολογικά έσοδα ήταν +443 εκατ. €!

– Ο Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής το Νοέμβριο 2015 παρουσίασε αύξηση ρεκόρ 3,3%, τον υψηλότερο στην ευρωζώνη!

– Ιανουάριο – Νοέμβριο 2015, οι εξαγωγές μας έφτασαν στα 16,6 δις €, ποσό ρεκόρ από τη χρονιά που μπήκαμε στο ευρώ!

– Κομισιόν και ΕΚΤ εκτιμούσαν την ύφεση του 2015 στο 2-4%, αλλά σύμφωνα με τη Eurostat στο Γ’ Τρίμηνο 2015 μετριέται στο 0,9%. Με αυτά τα δεδομένα, επιβεβαιώνεται η πρόβλεψη για ανάπτυξη μέσα στο 2016 και μάλιστα όχι απλά οριακή!

– Η εκτέλεση του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων έκλεισε στο 100%, με 6,4 δις € στην πραγματική Οικονομία (τα 5 δις € το τελευταίο 4μηνο)!

– Η εισροή πόρων από την Ε.Ε. (ΕΣΠΑ 2007-13) προς τον προϋπολογισμό μας είναι 2,3 δις €, 250 εκατ. παραπάνω από ότι είχε προβλέψει η προηγούμενη κυβέρνηση!

– Η Ελλάδα είναι το πρώτο κράτος της ΕΕ που πέτυχε εισροή πόρων από αιτήματα πληρωμής για το ΕΣΠΑ 2014-20

– Είχαμε εξυγίανση του προηγούμενου ΕΣΠΑ (για το οποίο υπήρχε υπερδέσμευση 6 δις €), με ταυτόχρονη αλλαγή των κανονισμών με κοινοτική συμμετοχή 100%, κάτι εξαιρετικά δύσκολο, με όφελος για την Οικονομία μας 2 δις € και με αυξημένη προκαταβολή για τη περίοδο 2014-20!

– Στην απορροφητικότητα πόρων ΕΣΠΑ, μέσα στο 2015 η Ελλάδα πέρασε από τη θέση Νο.6 στη θέση Νο.1!!! – Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που ολοκλήρωσε εγκαίρως το σύστημα διαχείρισης και ελέγχου για την προγραμματική περίοδο 2014-20.

– Το 2016 θα πέσουν στην πραγματική Οικονομία 8 δις €: 6,75 δις € από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (6 δις € απο Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, 750 εκατ. € από εθνικά κονδύλια) και 1,25 δις € από άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία!

– Για πρώτη φορά γύρισε σε θετικό πρόσημο το ισοζύγιο προσλήψεων-αποχωρήσεων (+7.826) μισθωτής απασχόλησης το μήνα Δεκέμβριο 2015 (ΕΡΓΑΝΗ).

– Το 2015 δημιουργήθηκαν 110.000 νέες θέσεις μισθωτής απασχόλησης (ΕΠΙΣΗΜΑ στοιχεία από ΕΡΓΑΝΗ)! – Στο 24,5% τον Οκτώβριο 2015 η ανεργία, έναντι 26% τον Οκτώβριο 2014 – μολονότι μεσολάβησαν τα capital controls! –

Η Ελλάδα επιτυγχάνει ισοσκελές τριγωνικό άνοιγμα γεωστρατηγικής επενδυτικής και οικονομικής συνεργασίας με τρεις Υπερδυνάμεις: ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα. Κλείνει συμφωνίες με την Ινδία, σχεδιάζει συνέργειες με όλες σχεδόν τις σύγχρονες αναδυόμενες οικονομικές δυνάμεις.

Αρχές του 2016 κλειδώνει την πολύπτυχη (σε 10 -περίπου- τομείς) συνεργασία των τριμερών Ελλάδα-Κύπρος-Ισραήλ και Ελλάδα-Κύπρος-Αίγυπτος.

Νέοι επενδυτικοί οικονομικοί εταίροι καθίστανται κράτη όπως η Νότιος Αφρική, η Νότιος Κορέα, το Ιράν, η Αρμενία, η Ιορδανία, η Κένυα κ.α.

– Προχωρούν με ταχύτητα, από τις υπογραφές στην υλοποίηση, πρότζεκτ που δίνουν δεκάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας: από το Διαδριατικό Αγωγό Φυσικού Αερίου TAP (10.000 νέες θέσεις εργασίας), από τη μεταφορά της διαχείρισης αποβλήτων από τους ολιγάρχες και τους εθνικούς εργολάβους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και σε «υγιείς» εταίρους (16.000 νέες θέσεις εργασίας) κ.ο.κ.

– Αλλάζει το καθεστώς προσωρινών αδειοδοτήσεων στις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες και παύει η πειρατική εκμετάλλευση από τους γνωστούς ολιγάρχες και οι εκβιασμοί που κάνουν στο πολιτικό σύστημα. – Ανοίγουν οι λίστες Μπόργιανς (Βεστφαλίας-Ρηνανίας) που οδηγούν κατευθείαν σε χιλιάδες Έλληνες μεγαλοφοροφυγάδες, λίστες τις οποίες ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αρνούνταν να αγγίξουν και απαγόρευαν στις ελεγκτικές αρχές να διερευνήσουν! – Μπαίνει νυστέρι στην πλήρη λίστα Φαλτσιανί (Λαγκάρντ), την οποία η παρούσα κυβέρνηση εξασφάλισε για λογαριασμό της Ελλάδας και εκεί μέσα εντοπίζονται άνθρωποι του σκληρού συστήματος. Ήδη επιβάλλεται στον Στ. Παπασταύρου, alter-ego και ειδικό σύμβουλο του Σαμαρά, πρόστιμο 3,5 εκατ. € και ο φάκελός του πάει στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών!

– 19 φάκελοι εξοπλιστικών βγαίνουν από τα συρτάρια της Δικαιοσύνης και της Βουλής (καλημέρα στην κυρία Κωνσταντοπούλου που τους έκρυβε!) και γνωστοί «μπιζναδόροι» κάνουν ήδη την πρώτη τους γνωριμία με τα κάγκελα της φυλακής, λ.χ. Λιακουνάκος!

– Ήδη ολιγάρχες σαν τον Ψυχάρη, ενώ βρίσκονται στο δρόμο προς τον εισαγγελέα, αναγκάζονται να κάνουν στάση και να πληρώσουν δόσεις από τα θαλασσοδάνειά τους (3,5 εκατ. € πλήρωσε την ροηγούμενη βδομάδα ο κος Ψυχάρης)!

– Επιστρέφουν στο σκαμνί της Δικαιοσύνης τα 36 λαμόγια του Χρηματιστηρίου με τις μετοχές-«φούσκες», που κατέκλεψαν τις οικονομίες και το βιος της μεσαίας και μικρομεσαίας τάξης και τα οποία βγήκαν «λάδι» επί των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Τώρα καταλαβαίνεις γιατί ΝΔ, Τρόϊκα Εσωτερικού και Μηντιάρχες έχουν λυσσάξει και δίνουν τον υπέρ πάντων αγώνα;;;


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ντροπή προκαλούν οι αποκριάτικες στολές «προσφυγόπουλο»!



Την ίδια στιγμή που δεκάδες παιδιά χάνουν τη ζωή τους στο Αιγαίο, κάποιοι «έμποροι» αποφάσισαν να εκμεταλλευτούν τον πόνο τους δημιουργώντας αποκριάτικες στολές «προσφυγόπουλου»!

Οι αναίσθητοι έμποροι πλασάρουν στην αγορά τις στολές «προσφυγόπουλο» με 24-27 ευρώ για να ντύσει κάποιος το παιδί του! Η χριστιανική φιλανθρωπική οργάνωση Famiglia Cristiana κατήγγειλε το περιστατικό σημειώνοντας «οι γονείς θα μπορούσαν να ξοδέψουν τα ίδια λεφτά για να αγοράσουν σε κάποιοι αληθινό προσφυγόπουλο κάτι να φορέσει ή/και να φάει».

Από την πλευρά της η Ιταλική Amazon, που φιλοξενεί στις σελίδες της τις συγκεκριμένες στολές, σημείωσε ότι δεν είναι σε θέση να ελέγχει όλα όσα ανεβάζουν οι χρήστες στην πλατφόρμα τους. Ωστόσο, αρκετοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι θα έπρεπε να έχει έναν ελάχιστο έλεγχο, ειδικά σε ό,τι σχετίζεται με τόσο ευαίσθητα θέματα. Όσον αφορά τον εμπνευτή και έμπορο των στολών αυτών, είναι πραγματικά συγκλονιστικό το πόση απανθρωπιά επιδεικνύει.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Βόμβα του Τσοβόλα με στοιχεία:Ο Σημίτης υπερχρέωσε την Ελλάδα(αναλυτικός πίνακας)

Βόμβα για τα έως σήμερα λεγόμενα περί υπερχρέωσης της χώρας αποτελί το ντοκουμέντο που παρουσιάζει ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Ανδρέα Παπανδρέου, Δημήτρης Τσοβόλας. Ο πρώην υπουργός οικονομικών παραθέτει στοιχεία από τα οποία φαίνεται ξεκάθαρα ότι το " άλμα " στα χρέη του κράτους έγινε επί κυβερνήσεων Κώστα Σημίτη παρά τον "μύθο" ότι οι παροχές μέχρι το 1989 εκτίναξαν το χρέος.

Δείτε τι γράφει ο Δημήτρης Τσοβόλας

Πιο κάτω παραθέτω τον πίνακα 6.1 με τίτλο “Σύνθεση Χρέους Κεντρικής Διοίκησης (ποσά σε δισεκ. δρχ)” των ετών από 1987 έως και 1997. Είναι απολογιστικά (οριστικά στοιχεία). Ο πίνακας αυτός της εξέλιξης του χρέους περιλαμβάνεται στην Εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού έτους 1998 (Κυβέρνηση του κ. Σημίτη), (σελίδα 180) η οποία ψηφίστηκε από την Βουλή και έγινε νόμος του Κράτους:



Από τον πίνακα αυτό προκύπτει χωρίς καμιά αμφιβολία, ότι είναι αναληθές και σκόπιμο, αυτό που επί εικοσιπέντε και πλέον χρόνια υποστήριζε η Ν.Δ. και το δήθεν εκσυγχρονιστικό ΠΑ.ΣΟ.Κ., ότι υπερχρεώθηκε η χώρα μας το 1989, λόγω της κοινωνικής πολιτικής και άλλων παροχών που δόθηκαν στον Ελληνικό λαό την περίοδο 1981-1989.
Προκύπτει, αντίθετα, ότι μετά το 1989, παρότι πάρθηκαν αντιλαϊκά και αντικοινωνικά μέτρα και εκποιήθηκε μέρος της εθνικής περιουσίας, το δημόσιο χρέος της Κεντρικής Διοίκησης αυξήθηκε σημαντικά και ως ποσοστό στο Α.Ε.Π. και σε απόλυτους αριθμούς.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στις 31-12-1989 (η τότε Κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. παρέδωσε στις 30-6-1989) το χρέος αυτό ανέρχονταν σε 6.699 δισεκ. δρχ., ή σε ποσοστό 61,5% του Α.Ε.Π.
Στη συνέχεια όμως με Κυβέρνηση Ν.Δ. (και Πρωθυπουργό τον κ. Κων. Μητσοτάκη), το 1993 ανήλθε στο τρομακτικό ποσό των 23.431 δισεκ. δρχ. ή ποσοστό 110,9% του Α.Ε.Π.

Τέλος στην περίοδο 1994 έως 1997 (με κυβέρνηση κ. Σημίτη) ανήλθε στο ποσό των 39.339 δισεκ. δρχ. το 1997 ή σε ποσοστό 120,2% στο Α.Ε.Π.

Σήμερα δε, παρά τα σκληρά μνημόνια ανέρχεται στο ποσό των 364 δισ. ευρώ ή σε ποσοστό 180% του Α.Ε.Π..
Ο καθένας ας βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.
Αθήνα, 25-1-2016
Δημήτριος Τσοβόλας


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....