Διυλιστήριο: 10/08/16
ροη αναρτησεων

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Ελβετία: Εγκρίθηκε με δημοψήφισμα ο νόμος για τις τηλεφωνικές και ηλεκτρονικές παρακολουθήσεις


Το Διυλιστήριο λέει : '' ....Με δημοψήφισμα παρακαλώ!!! Κάτσε τωρα στο σπιτάκι σου που θα ξέρουν και τι ώρα κλάνεις, με την άδειά σου, βάλε μια πόρτα ασφαλείας,σίδερα στα παράθυρα και ζήσε την μίζερη ζωή σου μέσα στο φόβο.... Να ξέρεις όμως κάτι...ο Χίτλερ ένα χρόνο πριν ξεκινήσει το 2ο παγκόσμιο πόλεμο είχε βγει άντρας της χρονιάς στο περιοδικό ταιμ των ΗΠΑ "...Στο εξής, οι ελβετικές μυστικές υπηρεσίες θα μπορούν, εφόσον κάτι τέτοιο δικαιολογείται από τη σοβαρότητα μιας απειλής, να παρακολουθούν για προληπτικούς λόγους την αλληλογραφία και τις τηλεφωνικές επικοινωνίες προσώπων, καθώς και τη δραστηριότητά τους στο διαδίκτυο, αλλά και να διενεργούν έρευνες σε σπίτια, οχήματα ή αποσκευές. ..."


Τέλος συζήτησης
Οι Ελβετοί είπαν «ναι» στο νόμο που δίνει στις μυστικές υπηρεσίες το δικαίωμα να παρακολουθούν προληπτικά τις επικοινωνίες για να αποτρέψουν ενδεχόμενες τρομοκρατικές απειλές

Οι Ελβετοί είπαν μαζικά «ναι» σήμερα στο «μεγάλο αδελφό» και πιο συγκεκριμένα στο νόμο που δίνει στις μυστικές υπηρεσίες το δικαίωμα να παρακολουθούν τις τηλεφωνικές επικοινωνίες και τη δραστηριότητα των χρηστών στο διαδίκτυο, προκειμένου να αποτρέψουν ενδεχόμενες τρομοκρατικές απειλές.

 Στο δημοψήφισμα που διενεργήθηκε για το θέμα αυτό το 66% των ψηφοφόρων ενέκρινε τον νόμο, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων gfs.bern. 

Οι δημοσκοπήσεις των προηγούμενων ημερών έδιναν ως δεδομένη τη νίκη του «ναι» αλλά με πολύ χαμηλότερο ποσοστό, γύρω στο 53-58%. 

Ταυτόχρονα, οι ψηφοφόροι τάχθηκαν με ποσοστό 60% κατά της αύξησης των συντάξεων, καθώς η κυβέρνηση τους έπεισε ότι το οικονομικό κόστος μιας τέτοιας ενέργειας θα ήταν δυσβάσταχτο. Επίσης, απορρίφθηκε (σ.σ. ποσοστό 63%) μια πρωτοβουλία πολιτών, την οποία είχαν υιοθετήσει οι «Πράσινοι», ζητώντας να μειωθεί η κατανάλωση των φυσικών πόρων. 

Ο νόμος για της παρακολουθήσεις είχε ψηφιστεί από το κοινοβούλιο το 2015. 

Όμως το Σοσιαλιστικό Κόμμα, οι Πράσινοι και άλλοι πολιτικοί σχηματισμοί, όπως το «Κόμμα των Πειρατών», ζήτησαν τη διενέργεια δημοψηφίσματος, εκφράζοντας φόβους για «παρεκτροπές» των υπηρεσιών, όπως εκείνες που κατήγγειλε ο Έντουαρντ Σνόουντεν για τις ηλεκτρονικές παρακολουθήσεις από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες. 

Στο εξής, οι ελβετικές μυστικές υπηρεσίες θα μπορούν, εφόσον κάτι τέτοιο δικαιολογείται από τη σοβαρότητα μιας απειλής, να παρακολουθούν για προληπτικούς λόγους την αλληλογραφία και τις τηλεφωνικές επικοινωνίες προσώπων, καθώς και τη δραστηριότητά τους στο διαδίκτυο, αλλά και να διενεργούν έρευνες σε σπίτια, οχήματα ή αποσκευές. 

Πηγή www.lifo.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ελάφρυνση του χρέους κατά 74 δις ευρώ προτείνει το ΔΝΤ


Εκτός από την επί της αρχής διαφωνία για το χρόνο ενεργοποίησης ενός σχεδίου ελάφρυνσης χρέους μεταξύ Γερμανίας και ΔΝΤ υπάρχει και το θέμα του κόστους της λύσης που προτείνει κάθε μια πλευρά. Η λύση που προτείνει το ΔΝΤ κοστίζει περισσότερο κατά περίπου 70 δισ. ευρώ προσδιορίζεται χρονικά από το 2018 μέχρι και το 2040 που το ταμείο ζητά να παραταθεί η περίοδος χάρητος των ευρωπαϊκών δανείων.

Το ΔΝΤ ζητά το κυμαινόμενο επιτόκιο των ευρωπαϊκών που αναμένεται να αυξηθεί κοντά στο 3,3% από 1,2 % που είναι σήμερα να σταθεροποιηθεί στο 1,5% του ΑΕΠ για όλη την περίοδο αποπληρωμής αλλά και την περίοδο χάριτος μέχρι και το 2040.

Από εκεί προκύπτει η τεράστια ζημιά στα έσοδα του ΕΜΣ ο οποίος δανείζει την Ελλάδα από το 2011 και θα πρέπει να περιμένει 29 χρόνια να αποπληρωθεί με επιτόκιο περίπου το μισό από το μέσο επιτόκιο που θα επιβαρύνει τα δάνεια προς όλες τις άλλες χώρες που θα χρηματοδοτεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση την λύση για το χρέος που παρουσίασε τον περασμένο Μάιο το επιτόκιο που χρεώνει σήμερα ο ΕΜΣ στην Ελλάδα είναι περίπου 1,2% αλλά αναμένεται να αυξηθεί στο 1,8% το 2020 στο 2,9% το 2025 και στο 3,3% από το 2030 μέχρι και το 2060 . Αυτό δημιουργεί ένα μέσο επιτόκιο 2,6% για την περίοδο 2018 - 2040.

Σε μέσο όρους το ευρωπαϊκό χρέος των 214 δις ευρώ έχει σήμερα τόκους 2,6 δις ευρώ το χρόνο . Με την εκταμίευση μέχρι και το τέλος τους 2018 και των υπολοίπων 30 δις του δανείου (για τα 20 δις ευρώ που έχουν μείνει από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δεν έχει αποφασιστεί τι θα γίνει) το συνολικό χρέος θα έχει φτάσει τα 244 δις ευρώ και ο τόκος στο 1,4% 3,30 δις ευρώ τα χρόνο αλλά οι τόκοι θα αρχίσουν να πληρώνονται με βάση όσα ισχύουν σήμερα από το 2022 ενώ αν γίνει δεκτή η πρόταση του ΔΝΤ από το 2040.

Με την εκταμίευση του συνόλου του ποσού του δανείου ο ΕΜΣ με τα σημερινά επιτόκια θα έχει λαμβάνειν ετήσιους τόκους 6,1 δις ευρώ. Μέχρι και το 2040 που θα αρχίσει η Ελλάδα να πληρώνει τα τοκοχρεολύσια του ελληνικού χρέους οι τόκοι που θα οφείλει το ελληνικό δημόσιο στον ΕΜΣ με βάση τα τωρινά δεδομένα θα έφταναν τα 132,26 δις ευρώ χωρίς να υπολογίζονταν και άλλα μικροέξοδα διαχείρισης που χρεώνει ο οργανισμός για την διαχείριση του ελληνικού δανείου.

Με βάση όμως τις παραμέτρους που θέτει το ΔΝΤ για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους ( χαμηλότερο επιτόκιο περίοδος χάρητος ) το συνολικό οφειλόμενο ποσό ων τόκων θα είναι 80,52 δς ευρώ δηλαδή 73, 68 δις ευρώ λιγότερα από ότι αν αποπληρώνονταν το δάνειο χωρίς αναδιάρθρωση.

Αυτός είναι και ένα πολύ καλός λόγος οι Βόρειες χώρες που έχουν δανείσει μέσω διμερών δανείων περίπου το ¼ του συνόλου του Ευρωπαϊκών δανείων να μη θέλουν ούτε τον χρόνο ούτε τον τρόπο της λύσης που προτείνει το ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αναθεώρηση από τη Eurostat των στοιχείων του ελλείμματος της χώρας την περίοδο 1995-2013


Στοιχεία-«φωτιά», τα οποία δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα «ΠΑΡΟΝ της Κυριακής» και φαίνεται να αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα επί πρωθυπουργίας του Κώστα Σημίτη, μπήκε στην ΟΝΕ δίχως να πληροί τους δημοσιονομικούς κανόνες, ζητάει να πληροφορηθεί από τον Υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο Βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνη, με ερώτηση που κατέθεσε σήμερα.

Η ερώτηση του Ν. Κακλαμάνη βασίζεται στη «χωρίς αστερίσκους» επικαιροποίηση στοιχείων της Eurostat για το δημοσιονομικό έλλειμμα της περιόδου 1995-2013.

Στοιχεία, μάλιστα, που δημοσιοποιήθηκαν στην ιστοσελίδα της Eurostat τον περασμένο Ιούλιο και σύμφωνα με αυτά το έλλειμμα του 1999, με το οποίο η χώρα μας εισήλθε στην ΟΝΕ (επί πρωθυπουργίας Κώστα Σημίτη), ήταν της τάξης του 5,8% και όχι του 3,5%!

Από την ανάλυση των νέων αναθεωρημένων στοιχείων με την «σφραγίδα» της Eurostat, προκύπτει ακόμη, ότι ακόμη και το δημοσιονομικό έλλειμμα της περιόδου 2000-2004 (δεύτερη θητεία της κυβέρνησης του Κ. Σημίτη) ήταν πιο υψηλό από εκείνο της περιόδου 2005-2007, αφού διαμορφώθηκε σε ποσοστό 6,45%!

Ειδικότερα, το έλλειμμα ξεκίνησε από 4,1% του ΑΕΠ το 2000, αυξήθηκε τα επόμενα χρόνια, κατέληξε σχεδόν διπλάσιο το 2003 (7,8% του ΑΕΠ) και υπερδιπλάσιο το 2004 (8,8% του ΑΕΠ).

Να σημειωθεί επίσης, ότι την περίοδο 2005-2007 (επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή), όταν η οικονομική κρίση δεν είχε κάνει ακόμη την εμφάνιση της, υπήρξε μείωση των ελλειμμάτων. Γεγονός, το οποίο προκύπτει από την ανάλυση των επίσημων στοιχείων της Eurostat.

Τα ερωτήματα, που θέτει ο Ν. Κακλαμάνης είναι δύο:

1) Αν αποδέχεται η κυβέρνηση τα νέα αναθεωρημένα στοιχεία (Ιούλιος 2016) της Eurostat για το έλλειμμα. Κάτι, που οδηγεί στο συμπέρασμα, ότι η Ελλάδα εισήλθε στην ΟΝΕ με μεγαλύτερο έλλειμμα απ’ ότι ήταν γνωστό ως τώρα.

2) Αν τα ελλείμματα της περιόδου 2000-2004 ήταν πράγματι πιο υψηλά από εκείνα της περιόδου 2005-2007. Γεγονός, το οποίο αν ισχύει σημαίνει ότι τα ελλείμματα μειώθηκαν τη δεύτερη περίοδο. Δηλαδή, πριν ξεσπάσει η οικονομική κρίση το 2008.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α΄ ΑΘΗΝΩΝ – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: Τον κ. Υπουργό Οικονομικών.

ΘΕΜΑ: Αναθεώρηση στοιχείων ελλείμματος της χώρας της περιόδου 1995-2013 από τη Eurostat.

Μεγάλη έκπληξη και πολλά ερωτήματα προκαλεί η τελευταία και «χωρίς αστερίσκους» επικαιροποίηση στοιχείων της Eurostat, που αφορούν το δημοσιονομικό έλλειμμα της περιόδου 1995-2013, τα οποία έφερε στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα «ΤΟ ΠΑΡΟΝ».

Eιδικότερα, η μελέτη των συγκεκριμένων στοιχείων δείχνει ότι το έλλειμμα του 1999, με το οποίο η χώρα εισήλθε στην ΟΝΕ, ήταν 5,8% του ΑΕΠ και όχι 3,5% του ΑΕΠ όπως μέχρι πρόσφατα γνωρίζαμε (και φυσικά ούτε καν κάτω από το 3% του ΑΕΠ όπως υποστήριζε η τότε Κυβέρνηση). Στο ίδιο πλαίσιο κυμαινόταν και το έλλειμμα του έτους 1998, το οποίο, κατά τα ανωτέρω προσφάτως αναθεωρημένα στοιχεία, ήταν επίσης πολύ υψηλότερο και διαμορφώθηκε στο 6,3% του ΑΕΠ, αντί του 4,3% που ήταν μέχρι σχετικά πρόσφατα γνωστό. Δηλαδή, το δημοσιονομικό έλλειμμα την περίοδο 1998-1999 ήταν τελικά 4 και πλέον ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ υψηλότερο!

Παράλληλα, πολύ υψηλότερο ήταν το έλλειμμα καθ’ όλη την περίοδο 2000-2004, το οποίο διαμορφώθηκε κατά μέσο όρο σε ποσοστό 6,45% του ΑΕΠ. Είναι χαρακτηριστικό, πως με τα νέα αναθεωρημένα στοιχεία της Eurostat, το δημοσιονομικό έλλειμμα της περιόδου 2000-2004 ήταν υψηλότερο και από αυτό της περιόδου 2005-2007.

Επίσης, το δημοσιονομικό έλλειμμα της περιόδου 2000-2004 ήταν διαρκώς αυξανόμενο. Ξεκίνησε από το 4,1% του ΑΕΠ το 2000, αυξήθηκε τα επόμενα χρόνια και κατέληξε σχεδόν διπλάσιο το 2003 (7,8% του ΑΕΠ) και υπερδιπλάσιο το 2004 (8,8% του ΑΕΠ). Μάλιστα, τα έτη 2003 και 2004 το ποσοστό του ελλείμματος ήταν μεγαλύτερο από αυτό των ετών 2005, 2006 και 2007, στοιχείο που δείχνει το μέγεθος του δημοσιονομικού εκτροχιασμού της χώρας την περίοδο των κυβερνήσεων του Κώστα Σημίτη.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργός:

-Αποδέχεται η κυβέρνηση τα νέα αναθεωρημένα στοιχεία για το έλλειμμα του Ιουλίου 2016 της Eurostat; Τα νέα δημοσιοποιημένα στοιχεία δείχνουν ότι η χώρα εισήλθε στην ΟΝΕ με μεγαλύτερο έλλειμμα από αυτό που μέχρι σήμερα γνωρίζαμε;

-Τα ελλείμματα της περιόδου 2000-2004 ήταν πράγματι υψηλότερα από αυτά της περιόδου 2005-2007 και δείχνουν ότι τη συγκεκριμένη περίοδο σημειώθηκε μείωση των ελλειμμάτων της χώρας πριν ξεσπάσει η παγκόσμια οικονομική κρίση το 2008;

ΑΘΗΝΑ 3-10-2016

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Διανομή αποζημίωσης 100 εκατ. ευρώ σε πρώην πελάτες των ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ και COMMERCIAL VALUE


Το ποσό των 100 εκατ. ευρώ θα λάβουν ως αποζημίωση περί τις 70.000 δικαιούχοι συμβολαίων των εταιρειών ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ και COMMERCIAL VALUE AAΕ, στο πλαίσιο της πρώτης προσωρινής διανομής του προϊόντος της εκκαθάρισής τους.

Όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο εκκαθαριστής των δύο ασφαλιστικών εταιρειών, πρόκειται να πραγματοποιήσει προσωρινές διανομές ποσών στους δικαιούχους απαιτήσεων από ασφάλιση ζωής.

Το γεγονός κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντικό καθώς επτά χρόνια μετά την ανάκληση της άδειας σύστασης και λειτουργίας της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ, για πρώτη φορά ανακοινώνεται ενέργεια έναρξης αποκατάστασης των δικαιούχων των υπό εκκαθάριση εταιρειών του Ομίλου ΑΣΠΙΣ, γεγονός που αναδεικνύει αφενός τις συνθήκες χρηστής διαχείρισης και βελτιστοποίησης προς όφελος των δικαιούχων απαιτήσεων του Ομίλου, αφετέρου τις συνθήκες διαφάνειας και αποτελεσματικότητας που επέφερε η εποπτεία της ΤτΕ, τα τελευταία χρόνια.

Ως ημερομηνία έναρξης της διαδικασίας πιστοποίησης των δικαιούχων ορίζεται η 17η Οκτωβρίου 2016.

Σημειώνεται ότι το ποσό που θα εισπράξουν οι δικαιούχοι, μέσω της παραπάνω διαδικασίας, δεν ταυτίζεται με εκείνο με το οποίο έχουν ενταχθεί στην Κατάσταση Δικαιούχων και για το οποίο διατηρούν απαίτηση, αλλά μέρος του.

Η ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος

Η Τράπεζα της Ελλάδος, ως εποπτική αρχή των υπό εκκαθάριση ασφαλιστικών εταιριών, ανακοινώνει ότι, στο προσεχές διάστημα θα πραγματοποιηθούν προσωρινές διανομές ποσών στους δικαιούχους απαιτήσεων από ασφάλιση ζωής των υπό εκκαθάριση εταιριών ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ και COMMERCIAL VALUE AAE.

Η διαδικασία θα υλοποιηθεί σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και με τους όρους και προϋποθέσεις που θα θέσει ο ασφαλιστικός εκκαθαριστής, αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΤτE..

Ως ημερομηνία έναρξης της πιστοποίησης των δικαιούχων ορίζεται η 17η Οκτωβρίου 2016.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην ιστοσελίδα των υπό εκκαθάριση εταιριών.

Πηγή www.zougla.gr

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....