Διυλιστήριο: 07/23/15
ροη αναρτησεων

Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2015

Σε μια επταετία έκλεισαν 229.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα Χάθηκαν περίπου 700.000 θέσεις εργασίας


Βαρύ πλήγμα υπέστη η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα της Ελλάδας στα χρόνια της κρίσης, όπως επισημαίνει στην έκθεσή του το Κέντρο Προγραμματισμού Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ). Ειδικότερα, μέσα σε μια επταετία, την περίοδο 2008-2014, έκλεισαν 229.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις και χάθηκαν περίπου 700.000 θέσεις απασχόλησης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Κομισιόν, ο αριθμός των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ήταν μειωμένος κατά 26,6% το 2014 σε σύγκριση με το 2008, ενώ τα στοιχεία υποδηλώνουν επίσης κάμψη της προστιθέμενης αξίας και της απασχόλησης κατά 29,3% και 40,2%, αντίστοιχα.

Όπως αναφέρει η έκθεση του ΚΕΠΕ, σύμφωνα με την Καθημερινή, οι αιτίες δεν σχετίζονται μόνο με τις δυσκολίες που προκάλεσε η οικονομική κρίση, αλλά η κρίση ήταν μάλλον αυτή που ανέδειξε τα δομικά προβλήματα της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα και κυρίως τον μεγάλο βαθμό εξάρτησής της από την εγχώρια ζήτηση και την υποεπένδυση στην παραγωγή διεθνώς εμπορεύσιμων αγαθών και υπηρεσιών.

Το πλήγμα ήταν μεγαλύτερο για την κατηγορία των μεσαίων επιχειρήσεων, με τον αριθμό τους να μειώνεται στην επταετία κατά 35%, την απασχόληση να συρρικνώνεται κατά 36,3% και την προστιθέμενη αξία να υποχωρεί κατά 41,5%. Οπως αναφέρεται στη μελέτη, η κρίση ενδέχεται να δημιούργησε σοβαρότερα προβλήματα επιβίωσης στις μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις (με προσωπικό κάτω από 250 άτομα) σε σχέση με τις μικρές (που απασχολούν λιγότερους από 50 εργαζομένους), καθώς το μεγαλύτερο μέγεθος τείνει να συνεπάγεται υψηλότερα πάγια λειτουργικά έξοδα, μεγαλύτερες δανειακές ανάγκες και ενδεχομένως μικρότερη ευελιξία ως προς την προσαρμογή σε μεταβαλλόμενες συνθήκες της αγοράς.

  Οι κλάδοι των ΜμΕ στους οποίους παρατηρούνται οι μεγαλύτερες απώλειες είναι των κατασκευών (απώλεια 82.000 επιχειρήσεων την 7ετία) και του χονδρικού και λιανικού εμπορίου (61.000 επιχειρήσεις). 
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου συνεχίζει -Δεν παραιτείται, δεν τη διώχνουν
Ολοκληρώθηκε μετά από σχεδόν δύο ώρες η συνάντηση του πρωθυπουργού με την πρόεδρο της Βουλής.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου εξερχόμενη του Μεγάρου Μαξίμου είπε πως δοκιμάζεται η δημοκρατία στην Ελλάδα.

Από τις δηλώσεις, πάντως, της προέδρου της Βουλής δεν προέκυψε πως ήρθε σε ρήξη με τον πρωθυπουργό.

«Είχαμε μια ειλικρινή και εις βάθος συζήτηση με τον πρωθυπουργό για όλες τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, αλλά και για τις θεσμικές πρωτοβουλίες που επιβάλλεται να αναληφθούν και από πλευράς Κοινοβουλίου και θεσμικών εκπροσωπήσεων σε σχέση με την προστασία εκείνων που είναι δίκαια του λαού μας και για τη θωράκιση της δημοκρατίας που στην Ευρώπη δοκιμάζεται με θύμα την κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό.

Με τον πρωθυπουργό μας συνδέει σχέση συντροφικότητας, ειλικρίνειας και η κοινή διάθεση, δέσμευση και επιθυμία να διαφυλάξουμε τα δίκαια του λαού μας και τη συνοχή του ΣΥΡΙΖΑ που πολλοί θα ήθελαν να δουν να διαρρηγνύεται.


Εξέθεσα στον πρωθυπουργό εκείνα που θεωρώ βήματα για την άμυνα της χώρας ως προς τη δαμόκλειο σπάθη του χρέους.

Θέλω απερίφραστα να πω ότι είναι αδιαπραγμάτευτη η κοινή στράτευση και του πρωθυπουργού και η δική μου στην υπηρέτηση του λαού και σε τέτοιες στιγμές που δοκιμάζονται και οι θεσμικές εκπροσωπήσεις και οι πολιτικές εκπροσωπήσεις έχει σημασία οι εκπρόσωποι των θεσμών να μπορούν με ειλικρίνεια και αμεσότητα, ακόμη και αν έχουν διαφορετικές απόψεις, να συζητούν και να βρίσκουν λύσεις».

Πάντως, η κυρία Κωνσταντοπούλου πριν ξεκινήσει τις δηλώσεις της στους δημοσιογράφους έξω από το Μαξίμου, λόγω του μίνι… πανικού που επικράτησε από τους δημοσιογράφους και τους οπερατέρ, αφού όλοι ήθελαν να έχουν το πλάνο και τη δήλωσή της, έδωσε και τη… συμβουλή της: «Να έχετε συντροφικότητα μεταξύ σας, όπως εμείς στην Αριστερά».


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Χιλιάδες Πορτογάλοι είπαν...basta στα μνημόνια και στην λιτότητα

Εκατοντάδες χιλιάδες Πορτογάλοι κατέβηκαν χθες στους δρόμους της χώρας για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην πολιτική λιτότητας, απαιτώντας την παραίτηση της συντηρητικής κυβέρνησης του Πέντρο Πάσος Κοέλιο.

Με συνθήματα «έξω η τρόικα και η κυβέρνηση» και «εκλογές εδώ και τώρα», εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, σε περίπου 30 πόλεις της Πορτογαλίας, συμμετείχαν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και πορείες ενάντια στη λιτότητα. Μόνο στην Λισαβόνα συμμετείχαν στη διαδήλωση περίπου 200 χιλιάδες Πορτογάλοι, πολλοί από τους οποίους τραγουδούσαν τον "Ύμνο της Επανάστασης των Γαρυφάλλων", που το 1974 άνοιξε το δρόμο στη δημοκρατία.

Υπενθυμίζεται ότι η Πορτογαλία έλαβε το 2011 78 δις. ευρώ δανειακή βοήθεια που την υποχρεώνει σε βαθιές περικοπές κυρίως στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής. Οι διαδηλώσεις είχαν στο στόχαστρο την άφιξη στη χώρα της Τρόικας και διοργανώθηκαν από το "κίνημα της 15η Σεπτεμβρίου", την πρωτοβουλία "Στο διάβολο με την Τρόικα" και άλλες οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών.

Οι Πορτογάλοι δεν περιορίζονται, πάντως, σε διαδηλώσεις. Χιλιάδες αγανακτισμένοι πολίτες δηλώνουν τον αριθμό του φορολογικού μητρώου του Κοέλιο σε διάφορες συναλλαγές τους προκειμένου οι δαπάνες του πρωθυπουργού να φαίνονται κατά εκατομμύρια ευρώ υψηλότερες από το εισόδημά του και έτσι να τον εκθέσουν στην εφορία, θεωρητικά τουλάχιστον. Στην Πορτογαλία της κρίσης «οι δημιουργικές μορφές» διαμαρτυρίας παραμένουν στην ημερήσια διάταξη.

«Υπάρχει ένα συναίσθημα συλλογικής αδυναμίας» εκτιμά ο πολιτικός επιστήμονας στο Πανεπιστήμιο της Λισαβόνας Αντόνιο Κόστα Πίντο. Κι αυτό γιατί το ποσοστό της ανεργίας έχει αγγίξει το 17%. Στους νέους υπερβαίνει το 40%. Η ύφεση εισέρχεται στο τρίτο έτος και οι πολίτες στενάζουν υπό το βάρος των νέων φόρων και των επώδυνων περικοπών στο πεδίο της κοινωνικής πολιτικής.

Ο Κοέλιο, όμως, εμφανίζεται ανυποχώρητος. Όπως υποστηρίζει οι πολέμιοι της πολιτικής του, οι οποίοι ζητούν τον τερματισμό της λιτότητα και την ενίσχυση της ανάπτυξης με κρατικά προγράμματα, δεν είναι παρά μια μειονότητα στην Πορτογαλία. «Δεν επιτρέπεται να συγχέουμε ένα δένδρο με το δάσος», δηλωνει χαρακτηριστικά ο πορτογάλος πρωθυπουργός. Και η απάντηση των αντιπάλων του συντηρητικού πρωθυπουργού ήλθε άμεσα μέσω Facebook: «Εμείς είμαστε το δάσος».

Δημοσκόπηση στην Πορτογαλία με βλέμμα τις εκλογές του Οκτωβρίου


Αν γίνονταν σήμερα βουλευτικές εκλογές, τα κόμματα της αριστεράς θα κέρδιζαν περισσότερο από 60% των ψήφων, ενώ η δεξιά δεν θα συγκέντρωνε παρά το 34,9%, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Pitagorica, που δημοσιεύεται από την εφημερίδα "i".

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS), ο κύριος σχηματισμός της αντιπολίτευσης, θα κέρδιζε το 32,7% των ψήφων, ενώ το κυβερνών κεντροδεξιό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (PSD) δεν θα συγκέντρωνε παρά το 25,4%.

Το μικρό συντηρητικό κόμμα CDS-PP, εταίρος του PSD στους κόλπους του κυβερνητικού συνασπισμού, θα συγκέντρωνε μόνο το 9,5% των ψήφων, ενώ η ριζοσπατική αριστερά, το Μπλόκο της Αριστεράς και το Κομμουνιστικό Κόμμα της Πορτογαλίας, καταγράφουν σαφή άνοδο φθάνοντας στο 22% των ψήφων.Πηγή: Deutsche Welle

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ζ.Κ.Γιούνκερ: «Κατάντησε η Ευρώπη ένα σχέδιο των ελίτ-Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε έτσι»

«Τους τελευταίους μήνες και τις τελευταίες ώρες έλεγα ότι αν καταρρεύσει η ευρωζώνη, τότε τα πάντα μπορούν να καταρρεύσουν. Αν καταστραφεί ο πιο βασικός σύνδεσμος, το πιο σημαντικό πράγμα, τότε ξαφνικά όλα μπορούν να τεθούν υπό αμφισβήτηση. Κυρίως αυτό φοβόμουν: Μία οριστική ρήξη..», τόνισε ο Πρόεδρος της ΕυρωπαΪκής Επιτροπής Ζα Κλωντ Γιούνκερ παραχωρώντας νέα συνέντευξη σήμερα στην γερμανική εφημερίδα Die Welt, επαναλαμβάνοντας αυτό που είχε πει και σε χθεσινή του συνέντευξη: «Αποτρέψαμε τελικά το χειρότερο, όχι επειδή ήμασταν τόσο απίστευτα έξυπνοι, αλλά επειδή φοβόμασταν. Από Φόβο.»

Στην ερώτηση αν το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων, το οποίο ο ίδιος ο κ. Γιούνκερ το βρίσκει τελικά «ανακουφιστικό», είναι τέτοιο από οικονομικής ή από΄ηθικής πλευράς, απαντά ότι «η ηθική άποψη δεν ειναι σημαντική» και ότι «ειλικρινά η Ελλάδα δεν έχει κανέναν λόγο να αισθάνεται ταπεινωμένη. Διότι η Κομισιόν έκανε τα πάντα για να απαλύνουν την κατάσταση για την Ελλάδα».
Προκαλούμενος από την εφημερίδα να εκτιμήσει τους Έλληνες αξιωματούχους που πήραν μέρος στις διαπραγματεύσεις ο πρόεδρος της ΕΕ είπε: «Βρίσκω τον Αλέξη Τσίπρα συμπαθητικό και πάντα τον αντιμετώπιζα φιλικά (…) Ο Τσίπρας είναι εκλεγμένος πρωθυπουργός και πρέπει να τον σεβόμαστε. Πάντα (σ.σ. στις διαπραγματεύσεις) προσπαθούσα να διατηρήσει την αξιοπρέπειά του, διότι διαφορετικά η μέθοδος των διαπραγματεύσεων δεν θα ήταν καθόλου ευρωπαϊκή..»
Εξομολογούμενος έναν πιο «φιλοσοφημένο» χειρισμό των πραγμάτων στον οποίον ο ίδιος επεδώθη, είπε πως: ««παρά τις συμβουλές πολλών άλλων δεν ήθελα να κουνήσω το δάκτυλο (σ.σ. στους Έλληνες), διότι πάντα έλεγα ότι θα πρέπει να υπάρχει κάποιος στην Ευρώπη τον οποίο θα μπορούν να εμπιστεύονται οι Έλληνες. Αν όχι, φοβόμουν, ότι οι Έλληνες θα είχαν την εντύπωση ότι η Ευρώπη έχει μετατραπεί σε μια ανθελληνική μηχανή».
Για το ελληνικό χρέος και την ελάφρυνσή του, ο κ.Γ ιούνκερ επανέλαβε πως «Εδώ και μήνες λέω στον Αλέξη Τσίπρα ότι το θέμα του χρέους θα τεθεί και στη συνέχεια θα λυθεί αμέσως μόλις υιοθετηθούν οι πρώτες πραγματικές μεταρρυθμίσεις».
Από την άλλη, έδωσε «διορία αντοχής» της Ελληνικής οικονομίας, ΜΕ τους όρους αυτής της επωνείδιστης συμφωνίας, μόλις τα τρία χρόνια μπροστά, λέγοντας:
«Αν η Ελλάδα κάνει αυτό στο οποίο συμφωνήσαμε, και το χρέος περιοριστεί έπειτα από μια αρχική εκτίμηση, δεν θα τεθεί ξανά το πρόβλημα τα επόμενα τρία χρόνια».
Δυστυχώς πάντως, επεσήμανε ο πρόεδρος «οι Έλληνες είναι θύματα της αδυναμίας τους, διότι πάντα πολεμούσαν ο ένας τον άλλο».
Δεν παρέλειψε πάντως να σχολιάσει και την γενικότερη κατάσταση στην Ευρώπη και στη σχέση της με τους επιμέρους λαούς που την απαρτίζουν, στην ίδια συνέντευξη:
«Ήλπιζα ότι η πικρία θα είχε εξαλειφθεί, όμως επανήλθε στο προσκήνιο. Πάντα γνώριζα πόσο πιο εύθραυστο από ποτέ είναι το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Όμως το πόσο εύθραυστο ακριβώς είναι, το αποκάλυψε η ελληνική κρίση. Επέστρεψαν οι παλιοί δαίμονες της εθνικιστικής δυσαρέσκειας», είπε ενώ υπερθεμάτισε: «η Ευρώπη έχει καταντήσει ένα σχέδιο τον ελίτ και αυτό εξηγεί και τη διαφορά στην αντίληψη μεταξύ των Βρυξελλών και της κοινής γνώμης. Ένα είναι βέβαιο: δεν μπορούμε να προχωρήσουμε έτσι».


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Δικαιώθηκε μικροομολογιούχος για το «κούρεμα» του PSI

Για απόφαση - σταθμό κάνει λόγο ο συνήγορος του ενάγοντος

Η πρώτη δικαίωση για μικροομολογιούχο του Δημοσίου που έπεσε θύμα του PSI ήρθε από το Ειρηνοδικείο της Αθήνας. Το δικαστήριο άναψε το πράσινο φως για αποζημίωση ύψους 13.875 ευρώ, την οποία καλείται να καταβάλει τράπεζα σε μικροομολογιούχο που είχε επενδύσει σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου τα οποία «κουρεύτηκαν», όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η Εφημερίδα των Συντακτών.

Η αγωγή της ανύπαντρης μητέρας δύο παιδιών, η οποία εργάζεται ως τραπεζική υπάλληλος, εκδικάστηκε στις 10 Φεβρουαρίου 2015. Στην προσφυγή της ανέφερε ότι «έχασε» 25.000 ευρώ που είχε επενδύσει σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, τα οποία διεκδικεί από την Τράπεζα Πειραιώς, ως διάδοχο της Αγροτικής Τράπεζας.

Το Ειρηνοδικείο με την απόφασή του δικαίωσε την τραπεζική υπάλληλο και καταδίκασε την αντίδικο Τράπεζα να της καταβάλει αποζημίωση για τη ζημία που υπέστη εξαιτίας της αλλά και ηθική βλάβη για την ταλαιπωρία της, συνολικού ύψους 13.875 ευρώ.

Η συγκεκριμένη μικροομολογιούχος, όπως και άλλοι που έχασαν τις περιουσίες τους από το «κούρεμα» των ομολόγων, συνεχίζει τον δικαστικό της αγώνα παρά το γεγονός ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε συνταγματικό το PSI που πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2012.

Πάντως, ο δικηγόρος Γιάννης Κυριακόπουλος που χειρίστηκε τη συγκεκριμένη υπόθεση και εκπροσωπεί περισσότερους από 1.200 μικροομολογιούχους κάνει λόγο για απόφαση που ανοίγει τον δρόμο για τη δικαίωση και άλλων μικροομολογιούχων του Ελληνικού Δημοσίου.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Λακεδαιμόνιοι, και λακέδες μόνιμοι..

    Χθες, στην πρωτολογία του ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε ήττα.
'' Ηττηθήκαμε από ασύγκριτα ισχυρότερες δυνάμεις. Είμαστε όμως όρθιοι για να διορθώσουμε αυτά που μπορούμε ''.

Λάθος κύριε πρωθυπουργέ!
Κατά την δική μας άποψη, λάθος.
Στην αρχαία Σπάρτη, όταν οι πολεμιστές έφευγαν για να υπερασπίσουν την πατρίδα, η σπαρτιάτισσα έδινε στον γιό, τον άντρα, τον αδελφό την ασπίδα με την ευχή και κατάρα μαζί: ''ή ταν ή επί τας''!
''Να την φέρεις πίσω
νικητής, ή να σε φέρουν πάνω σ' αυτήν νεκρό!''
Δεν υπήρχε η εναλλακτική γι αυτούς λύση, το plan B (!), να γυρίσουν ζωντανοί αλλά ηττημένοι και χωρίς ασπίδα.

Ο λαός τόσο στις εκλογές του Ιανουαρίου όσο και στο δημοψήφισμα του Ιουλίου,
..σας παρέδωσε την εμπιστοσύνη του και την εντολή του σαν ασπίδα για να πάτε στον πόλεμο και να γυρίσετε πίσω νικητής, με την πατρίδα μας και την ασπίδα ακέραια, ή να γυρίσετε πίσω επάνω σ' αυτήν, τιμώντας την, σε περίπτωση ήττας.
Δεν είναι ντροπή η ήττα.
Ντροπή είναι να προσπαθεί κανείς να διασωθεί πάση θυσία από αυτήν.
Πώς διανοηθήκατε να γυρίσετε πίσω ζωντανός (πολιτικά), χωρίς ασπίδα, και χωρίς σώα την πατρίδα;
Και πώς νομίζετε ότι χωρίς ασπίδα πιά θα μπορέσετε να περισώσετε κάτι, ο,τιδήποτε;

Γιατί βλέποντας την ήττα να έρχεται δεν μείνατε εκεί ''τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι'' ;
Γιατί δεν ζητήσατε απ' τον λαό αμέσως μιάν άλλη ασπίδα (μέσω εκλογών) ειδικότερη και ισχυρότερη;
Πού είναι η προηγούμενη που σας δώσαμε;
Σε πιά πεδία σαπίζει και την ποδοπατούν οι νικητές;

Και, ναι!
Είναι καλύτερα χωρίς ζωές, παρά χωρίς πατρίδα, ή πατρίδα χωρίς μέλλον!
ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΕΤΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΕΙΧΑΜΕ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΕΙ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ!

Έπρεπε να παραμείνουμε Λακεδαιμόνιοι, να μας δοξάζει η Ιστορία,
..και όχι να παραμείνουμε μόνιμοι λακέδες των ισχυρών,
..να μας χλευάζουν οι νικητές!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τα δικαιολογητικά για την διαγραφή δανείων της Πειραιώς


Ανθρωπιστική κρίση: Τα δικαιολογητικά για την διαγραφή δανείων της Πειραιώς 

Η Τράπεζα Πειραιώς αποφάσισε να προχωρήσει άμεσα σε πρόγραμμα διαγραφής ή προνομιακής ρύθμισης των οφειλών των οικονομικά αδύναμων πελατών της, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Ποια ειναι τα δικαιολογητικά και η διαδικασία για την διαγραφή δάνειων από την τράπεζα Πειραιώς για τους δικαιούχους της Ανθρωπιστικής κρίσης. 

Στο πλαίσιο του Ν. 4320/2015 με τον οποίο ανακοινώθηκαν οι ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, η Τράπεζα Πειραιώς παρέχει σε όσους πελάτες της υπάγονται στα κριτήρια του Νόμου*, τα εξής: 

Ολική διαγραφή των συνολικών οφειλών τους για όλα τα Καταναλωτικά Δάνεια και τις Κάρτες έως το ποσό των 20.000€. 

Πάγωμα των στεγαστικών δανείων τους και διαγραφή των τόκων τους, για όσο διάστημα υπάγονται στις διατάξεις του Νόμου. 

*Επί του παρόντος οι παροχές του Νόμου ισχύουν μέχρι 31/12/2015 

Τι δικαιολογητικά χρειάζομαι; 

Εφόσον έχετε υπαχθεί στο Νόμο, και προκειμένου να εξεταστεί η ρύθμιση ή η διαγραφή των δανείων σας, πρέπει να προσκομίσετε σε οποιοδήποτε Κατάστημα του δικτύου της Τράπεζας Πειραίως: 

το σχετικό αποδεικτικό ένταξης στο Ν. 4320/2015 
το εκκαθαριστικό σημείωμα του 2014 (χρήση 2013) 
το εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ 
Το αποδεικτικό μπορεί να είναι, είτε το αυτοματοποιημένο εγκριτικό μήνυμα που λάβατε όσοι κάνατε την αίτηση ένταξης σας από τον υπολογιστή σας, είτε το εγκριτικό σημείωμα από τα ΚΕΠ. 

Πού μπορώ να υποβάλλω το αίτημα μου; 

Μπορείτε να υποβάλετε το αίτημα σας στο δίκτυο καταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς. Μετά το πέρας της αξιολόγησης του αιτήματος σας, θα ενημερωθείτε σε σύντομο χρονικό διάστημα. Σε κάθε περίπτωση, ακόμα κι εάν δεν εμπίπτετε στις παραπάνω προϋποθέσεις, η Τράπεζα θα σας προτείνει μια ευνοϊκή λύση ρύθμισης των οφειλών σας. 

Πότε μπορώ να υποβάλλω το αίτημα μου; 

Μπορείτε να υποβάλετε το αίτημα σας σε οποιοδήποτε κατάστημα του Δικτύου της Τράπεζας Πειραιώς από τις 21/05/2015 και μετά, εφόσον έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ενταξής στο Ν. 4320/2015. 

Τι ακριβώς σημαίνει διαγραφή των τόκων του στεγαστικού δανείου για όσο διάστημα υπάγομαι στα κριτήρια του νόμου; 

Σημαίνει ότι για όλο το διάστημα που υπάγεστε στο νόμο, οι τόκοι που «τρέχουν» το διάστημα αυτό, διαγράφονται οριστικά και δε θα κεφαλοποιηθούν όταν ξεκινήσετε να πληρώνετε το στεγαστικό σας δάνειο όταν λήξει η υπαγωγή σας στο νόμο. 

Τι θα συμβεί αν διαθέτω περισσότερα από ένα καταναλωτικά δάνεια ή κάρτες; 

Στην περίπτωση αυτή, η διαγραφή των €20.000 αφορά στο άθροισμα των οφειλών των επιμέρους (καταναλωτικών ) προϊόντων σας.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....