Διυλιστήριο: 06/13/17
ροη αναρτησεων

Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017

Standard & Poor's: Η Ιταλία μεγαλύτερο ρίσκο από την ΕλλάδαΗ Ελλάδα δεν αποτελεί πλέον συστημικό κίνδυνο, υποστήριξε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Standard & Poor's για την Ευρώπη.

Ο Jean-Michel Six δήλωσε πως εκτιμά ότι η Ελλάδα θα φτάσει σε συμφωνία με τους δανειστές, αλλά παράλληλα εξέφρασε την αμφιβολία του για το εάν θα αλλάξει το outlook για την ευρωζώνη, σε περίπτωση που αυτό δεν επιβεβαιωθεί. «Η Ελλάδα δεν είναι πλέον συστημικό ρίσκο», τόνισε.

Κατά τον Six, η πολιτική αβεβαιότητα και η χαμηλή ανάπτυξη στην Ιταλία είναι το μεγαλύτερο ρίσκο για τους επενδυτές αλλά εκτίμησε πως η εκλογή Μακρόν μπορεί να θέσει ένα «παράδειγμα» για την Ιταλία και άλλες χώρες.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι πιθανότατα θα αναθεωρηθούν επί τα βελτίω οι εκτιμήσεις του οίκου για τη Γαλλία και την ευρωζώνη μετά τα αποτελέσματα των γαλλικών εκλογών, που δείχνουν ευρεία πλειοψηφία για τον Εμ. Μακρόν.

Πηγή www.fmvoice.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Από το 2010 είχαν προειδοποιήσει οι επιστήμονες για το ρήγμα στο Αμύνταιο


Γνωστό εδώ και χρόνια ήταν ότι το ορυχείο στο Αμύνταιο δούλευε πάνω σε ρήγμα, κανένας, ωστόσο, δεν πήρε την ευθύνη να διακόψει τη λειτουργία του.

Οι υπηρεσίες της ΔΕΗ είχαν ενημερώσει από πολύ παλιά τις διοικήσεις της ΔΕΗ για το ρήγμα, ενώ υπάρχει και σχετική μελέτη του ΙΓΜΕ του 2010. Το αποδεικνύουν άλλωστε, όπως αναφέρουν Τα Νέα, και τα ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας που είχαν ληφθεί στο Αμύνταιο.

«Ποιος όμως να πάρει το πολιτικό κόστος να διακόψει την εξόρυξη τόσων εκατομμυρίων τόνων λιγνίτη, η οποία δίνει δουλειά σε 900 εργαζόμενους, συνυπολογίζοντας και όσους απασχολούνται στον σταθμό του Αμύνταιου;» λέει στέλεχος της ΔΕΗ.

Στην πραγματικότητα κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει και το ανθρώπινο λάθος, όπως για παράδειγμα να υπήρχαν πρόδρομα συμπτώματα κατολίσθησης τα οποία και αγνοήθηκαν. Απάντηση σε όλα τα ερωτήματα θα κληθούν να δώσουν οι δύο επιτροπές που καλούνται να διερευνήσουν την υπόθεση μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Πηγή news.in.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Υπερηφάνειες (Gay Pride) και δικαστήρια..

     Ο Τσαλακωτός νοιώθει περήφανος στην τοποθεσία gay.
Κάπου έπρεπε να νοιώθει περήφανος κι αυτός.
Κι αφού στο υπουργείο του δεν υπάρχει τίποτα για να μπορεί να υπερηφανευτεί,
..στράφηκε στις εξωκυβερνητικές δραστηριότητες.

Επίσης κάποιοι λένε πως νοιώθει περήφανος που ακόμα διατηρεί την καρέκλα του παρά τις δηλώσεις του για το αφορολόγητο, την
παραίτησή του αν μειωθεί κάτω από τα 9.000 ευρώ, και άλλες τέτοιες ανωριμότητες.
Λένε ακόμα πως νοιώθει ιδιαίτερα περήφανος αφού είναι το πρώτο αριστερό -κατά δήλωσή του- τσουλάκι του γερμανικού οικονομικού νεοναζισμού,
..το πρώτο αριστερό οικονομικό νεοφασιστάκι που υποκλίνεται και ορκίζεται στις αγορές, στους δείκτες των χρηματιστηρίων, και εν γένει στον νεοφιλελευθερισμό.

Όλα αυτά όμως δεν μπορεί παρά να είναι κακοήθειες,
..αφού ο ίδιος δεν έχει δηλώσει να νοιώθει περήφανος κάπου αλλού παρά στην περιοχή gay pride.      Απ΄ την άλλη ο βεληΓκίκας νοιώθει περήφανος στην τοποθεσία δικαιοσύνη.

Τον θυμόμαστε όλοι εκείνον τον εξαιρετικό τραπεζίτη που με "υπευθυνότητα" υπηρέτησε το Δημόσιο,
..στέλνοντας στο εξωτερικό και κατά την διάρκεια της υπουργικής του θητείας 362.417 ευρώ με 56 μεταφορές κεφαλαίων και με ποσά που κυμαίνονταν από 7.700 έως 9.800 ευρώ,
..διότι για ποσά άνω των 10.000 ενεργοποιείται ο έλεγχος της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ο λαμπρός αυτός οικονομολόγος και πολίτης, προφανώς από ζήλεια, σύρθηκε στα δικαστήρια γιατί, λέει, δεν υπέβαλλε δήλωση περιουσιακής κατάστασης ούτε πριν, ούτε κατά την διάρκεια που ήταν υπουργός.
Ο άνθρωπος όμως, καθώς απολογήθηκε και στο δικαστήριο, αφ' ένός είχε πολύ δουλειά στο υπουργείο, και αφ' ετέρου δεν ήξερε, δεν γνώριζε βρε αδελφέ πως ήταν υποχρεωμένος να καταθέσει τέτοιες δηλώσεις,
..πράγμα που η υπερήφανη (pride) δικαιοσύνη δέχτηκε ως λογικό και τον αθώωσε.

Προφανώς κι εμείς μάλλον πρέπει να αγνοούμε -αν και απαγορεύεται- πως κάποιος άλλος παράλληλος νόμος θα "τρέχει",
..που παρέχει το δικαίωμα άγνοιας νόμου μόνο για τους τραπεζίτες, ή τους υπουργούς, ή και για τους δύο,
..διότι για όλους τους υπόλοιπους πολίτες Η ΑΓΝΟΙΑ ΝΟΜΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ.

Η δικαιοσύνη πρέπει να αισθάνεται και αυτή εντελώς περήφανη.
Του χρόνου θα έχει και δικό της άρμα στην Gay Pride: μία δικαστική έδρα που την σέρνουν δολλάρια και ευρώ,
..ενώ επάνω δικαστές με σκουφάκια και στρινγκ θα πετούν στους απλούς πολίτες ποινές, και στου δωσίλογους και προδότες λουλούδια.

Δεν πρέπει όμως να παραπονιόμαστε.
Μ' αυτά και μ' αυτά,
..οι κρεμάλες έρχονται,
..όλο και πιό κοντά!..


Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Tageszeitung: Και όμως η ΠΓΔΜ θα μετονομαστεί«Και όμως η ΠΓΔΜ θα μετονομαστεί» είναι ο τίτλος άρθρου στην Tageszeitung του Βερολίνου, το οποίο αναφέρεται στις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την παλιά διαμάχη Αθήνας και Σκοπίων για την oνομασία. Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ είναι προφανώς πρόθυμη να επιλύσει τη διαμάχη που υποβόσκει εδώ και πάνω από 20 χρόνια με την Ελλάδα, σημειώνει η TAZ.

«Στον πυρήνα της διαμάχης βρίσκεται το αν η λεγόμενη ´Mακεδονία´ θα πρέπει να συνεχίσει να αποκαλείται έτσι. Δεδομένου ότι η Ελλάδα δεν αποδέχεται κάτι τέτοιο, η Αθήνα έχει μπλοκάρει κάθε προσπάθεια της ΠΓΔΜ να γίνει μέλος της ΕΕ ή του ΝΑΤΟ. Η Ελλάδα φοβόταν ότι μια χώρα με το όνομα ´Mακεδονία´ θα ήγειρε εδαφικές αξιώσεις για την ελληνική Μακεδονία στη βόρεια Ελλάδα», σημειώνει η εφημερίδα.

Αυτές τις μέρες νέες επαφές βρίσκονται σε εξέλιξη, αναφέρει η TAZ, επικαλούμενη και το δημοσίευμα των Financial Times που πρώτο ανακίνησε το ζήτημα. Στις Βρυξέλλες o υπ. Εξ. της ΠΓΔΜ Νικολά Ντιμιτρόφ κάνει μια νέα προσπάθεια για την ένταξη της χώρας στην ΕΕ, ενώ την Τετάρτη θα συναντηθεί με εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία «βλέπει λόγους για να είναι αισιόδοξη», αφού στο μεταξύ η κυβέρνηση Γκρουέφσκι έχει χάσει την εξουσία.

«Μένει πλέον να δούμε ποιο θα είναι το όνομα της χώρας αυτής με τα 2,1 εκατομμύρια κατοίκους. Το γερμανικό υπ. Εξωτερικών κάνει λόγο για Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, οι ΗΠΑ και ο ΟΗΕ χρησιμοποιούν το ακρωνύμιο FYROM. Kαι τα δύο περιέχουν τον όρο 'Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία'».

Κι άλλες επιλογές είναι ανοιχτές, όπως «Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας», αναφέρει η TAZ σημειώνοντας όμως ότι «εκπρόσωποι από την Ελλάδα προειδοποιούν για τον κίνδυνο υπερβολικής βιασύνης». Από την πλευρά του ο υπ. Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, σύμφωνα με την TAZ, εμφανίζεται αισιόδοξος για πιθανή συμφωνία εντός των επόμενων δώδεκα μηνών.

Η Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ τσακίζει Κουμουτσάκο και ΝΔ: «Μας κάνατε αλγεινή εντύπωση»

Η Παμμακεδονική Ένωση Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής με ανακοίνωσή της κατακεραυνώνει τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για τη στάση τους στο «σκοπιανό».

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης που φέρει τις υπογραφές του ύπατου προέδρου Στέλιου Κυριμλή και του γενικού γραμματέα Νίκου Κομνηνού έχει ως εξής:

«Mε τεράστια έκπληξη και απογοήτευση πληροφορηθήκαμε πριν μερικές ημέρες ότι ομάδα 14 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσε στη Βουλή επίκαιρη επερώτηση για τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου, αναφορικά με την εξωτερική πολιτική στα Βαλκάνια.

»Όπως, ειδικότερα, επισημαίνουν οι βουλευτές της ΝΔ, στην πρόσφατη συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ (7/5/2017) ο ΥΕΘΑ κ. Πάνος Καμμένος προέβη σε δηλώσεις αναφορικά με την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας στα Βαλκάνια, αναφέροντας ανάμεσα σε άλλα:

1. Θεωρώ, λοιπόν, ότι η εγγύηση για τη Δύση είναι η δημιουργία ενός χριστιανικού τόξου.

2. Όσον αφορά τα Σκόπια, είναι ξεκάθαρο ότι η πλειοψηφία του πληθυσμού είναι αλβανικής καταγωγής.

3. Δεν πρόκειται να δεχτώ τη χρήση του όρου «Μακεδονία».

Μεταξύ άλλων, όπως τονίζεται στην επερώτηση των βουλευτών της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης:

»‘Είναι ανάγκη η εξωτερική πολιτική της χώρας να ασκείται με συνοχή, υπευθυνότητα και συγκρότηση, ειδικά σε μια συγκυρία όπου η κατάσταση στα Βαλκάνια είναι ιδιαιτέρως ρευστή και κρίσιμη» ενώ στη συνέχεια οι βουλευτές εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για τη θέση του Υπουργού Εθνικής Αμυνας όσον αφορά τη χρήση του όρου Μακεδονία, υπογραμμίζοντας ότι σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ΥΠΕΞ αναφορικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ «η επίσημη θέση της Ελλάδας είναι σαφής: Σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν από τη λέξη ‘Μακεδονία’ που θα ισχύει έναντι όλων (erga omnes), για κάθε χρήση, εσωτερική και διεθνή’.

»Για την ιστορία, την επίκαιρη επερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος, Γεωργιάδης Αδωνις, Τσιάρας Κωνσταντίνος, Καλαφάτης Σταύρος, Κεδίκογλου Συμεών, Αναστασιάδης Σάββας, Κεφαλογιάννης Ιωάννης, Δαβάκης Αθανάσιος, Καββαδάς Αθανάσιος, Βούλτεψη Σοφία, Δημοσχάκης Αναστάσιος, Αντωνίου Μαρία, Κουκοδήμος Κωνσταντίνος, Τασούλας Κωνσταντίνος, Μπούρας Αθανάσιος, Κόνσολας Εμμανουήλ, Δήμας Χρήστος, Αντωνιάδης Ιωάννης.

»Ως Παμμακεδονική Ένωση Αμερικής στο πρόσφατο παρελθόν έχουμε εκφράσει την αντίθεσή μας με κυβερνητικές δηλώσεις και κινήσεις, όμως ως μία οργάνωση που εκπροσωπεί τους Μακεδόνες των ΗΠΑ, οφείλουμε να αναγνωρίζουμε και τα όποια θετικά!

»Ως εκ τούτου, από τη μία πλευρά μας ικανοποιεί το ότι ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης συντάσσεται με την πάγια θέση της Παμμακεδονικής, ότι η οποιαδήποτε χρήση του όρου Μακεδονία δεν είναι αποδεκτή και δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της πατρίδας μας.

»Σε αυτό το σημείο λοιπόν, μας έκανε αλγεινή εντύπωση η ταχύτητα με την οποία κινήθηκαν οι 14 βουλευτές για να καταγγείλουν τη θέση ότι η χρήση του όρου Μακεδονία δεν μπορεί να γίνει δεκτή.

»Μάλιστα οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι σε ένα χρονικό σημείο κρίσιμο για την περιοχή και τη στιγμή που το κρατίδιο των Σκοπίων καταρρέει υπό το βάρος της δικής του πολιτικής τού αλυτρωτισμού, προκλητικότητας και αδιαλλαξίας, οι βουλευτές του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κινήθηκαν πιο γρήγορα από ό,τι οι εκπρόσωποι της ΠΓΔΜ δείχνοντας μία υπερευαισθησία!

»Ελπίζουμε ότι πρόκειται για μία άτυχη στιγμή του κόμματος της ΝΔ και ότι δεν εκπροσωπούν οι 14 το σύνολο των βουλευτών και της ηγεσίας. Ζητάμε καθαρές θέσεις για το εθνικό μας ζήτημα σε ένα τόσο κομβικό σημείο», καταλήγει η ανακοίνωση Τύπου.

Πηγή www.enikonomia.gr και www.tribune.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....