Διυλιστήριο: 12/13/16
ροη αναρτησεων

Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2016

Ένα βήμα πριν την άσκηση δίωξης για 50 εισπρακτικές εταιρείεςτου Παναγιώτη Στάθη

Ενα βήμα πριν την ολοκλήρωση της έρευνας και - πιθανότατα- την άσκηση διώξεων εναντίον τουλάχιστον 50 εισπρακτικών εταιρειών που καταγγέλθηκαν για αθέμιτες πρακτικές, βρίσκεται η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας. Ο εισαγγελέας Γιώργος Πέτρος ολοκλήρωσε τον κύκλο των εξηγήσεων για τις οποίες είχε καλέσει τους εκπροσώπους των εταιριών και πλέον να μπει στη διαδικασία της σύνταξης πορίσματος το οποίο θα υποβάλλει στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας, Ηλ. Ζαγοραίο. Σύμφωνα με πληροφορίες οι ύποπτοι αρνήθηκαν κάθε έκνομη πράξη και επανέλαβαν πως τα καθήκοντά τους αφορούν τηλεφωνική ενημέρωση των οφειλετών και μόνον, χωρίς αντιδεοντολογικές ενέργειες ή κλήσεις.

Οι εταιρείες ερευνώνται για
-Εκβίαση
-Παράβαση του ν.περι προσωπικών δεδομένων
-Παράνομη βία
-Ξέπλυμα βρώμικου χρήματος

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως δεν έχει σταλεί ακόμα στον εισαγγελέα - παρά τα σχετικά αιτήματα- σημαντικό υλικό απο δικηγορικούς συλλόγους, που αφορά στις δραστηριότητες δικηγορικών εταιριών που επίσης έχουν καταγγελθεί. Κι όλα αυτά ενω Καταγγελίες πέραν απο πολίτες και τον συνήγορο καταναλωτή έχει κάνει ο ΔΣΑ, και μάλιστα η έρευνα ξεκίνησε μετά από αναφορά του Δικηγορικού Συλλόγου, πριν από επτά χρόνια.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες δεν τηρείται :
-Η 10ημερη προθεσμία από την ημέρα που μια οφειλή έγινε ληξιπρόθεσμη
-Το ωράριο τηλεφωνημάτων από 9 το πρωί -8 το βράδυ
-Η απαγόρευση ενημέρωσης τρίτου
-Η απαγόρευση τηλεφωνημάτων σε επαγγελματικό χώρο
Παράλληλα διατηρείται ηλεκτρονικό αρχείο το οποίο μπορεί να ζητήσει ο οφειλέτης για να στραφεί εναντίον των εταιρειών με καταγγελία, ενώ είναι παράνομο οι εισπρακτικές εταιρείες, αφού καταγράφουν τις συνομιλίες με τους οφειλέτες, στη συνέχεια να συντάσσουν "πρακτικά", τα οποία εμφανίζουν ως απόδειξη νέας συμφωνίας για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμης οφειλής!

Ξέπλυμα

Τα στελέχη των εισπρακτικών εταιρειών, κλήθηκαν από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, για να δώσουν εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου για αδικήματα κακουργηματικής μορφής, μεταξύ των οποίων και η νομιμοποίηση προϊόντων από εγκληματικές ενέργειες ("ξέπλυμα"). Χρηματικά ποσά που βρέθηκαν σε λογαριασμούς προσώπων τα οποία εμπλέκονται με τις υπό διερεύνηση εισπρακτικές εταιρείες έδωσαν στις δικαστικές αρχές το έναυσμα που αναζητούσαν για να τα συνδέσουν με τις παράνομες πρακτικές των εισπρακτικών εταιρειών, καθώς θεωρούνται εγκληματικό προϊόν!

Είναι η πρώτη φορά που η Δικαιοσύνη κινητοποιείται συνολικά εναντίον των εισπρακτικών εταιρειών, καθώς μέχρι τώρα υπήρχαν μεμονωμένα περιστατικά, όπως μία περίπτωση στην οποία υπάλληλοι εισπρακτικής εταιρείας απαιτούσαν την καταβολή οφειλών από πολίτες μετερχόμενοι μεθόδους απειλητικές και εκβιαστικές, γεγονός που είχε αποτέλεσμα να ασκηθεί κακουργηματική ποινική δίωξη εναντίον τους και η υπόθεση να καταλήξει στον ανακριτή.

Η αρχή προστασίας 

Προσφάτως πάντως η Αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων (απόφαση 53/2016) αποφάσισε ότι η ενημέρωση των τρίτων - µη οφειλετών για την καταγραφή των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων της εισπρακτικής εταιρείας µε αυτούς "στο πλαίσιο αναζήτησης των οφειλετών, θα γίνεται, όχι κατά την έναρξη της τηλεφωνικής συνοµιλίας αλλά δια του Τύπου". Εν ολίγοις η ενημέρωση θα γίνεται απο την εταιρία με μια γενική ανακοίνωση στον Τύπο (εφημερίδες) και δεν θα ανακοινώνεται στους οφειλέτες.

Πάντως, δύο μέλη της Αρχής υποστήριξαν ότι πρέπει να απορριφθεί το αίτημα της εισπρακτικής εταιρείας "Μέλλον" αναφορικά µε την υποχρέωση ενηµέρωσης των τρίτων - µη οφειλετών για την καταγραφή, καθώς "δεν αρκεί η ενηµέρωσή τους δια του Τύπου".

Σύμφωνα με τη μειοψηφία "κρίνεται κατά νόµο απαραίτητη η εξατοµικευµένη πλήρης ενηµέρωση του υποκειµένου τόσο για το γεγονός της καταγραφής της τηλεφωνικής επικοινωνίας, στην οποία αυτό συµµετέχει, όσο και για την ιδιότητα του καλούντος (εταιρεία ενηµέρωσης ή δανειστής) και για τα λοιπά στοιχεία που προβλέπονται στο ν. 3758/2009, ήδη κατά την έναρξη του τηλεφωνήµατος".

Η Αρχή αναφέρει ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία και με σκοπό τον έλεγχο της δραστηριότητας των εισπρακτικών εταιρειών από τη Γενική Γραµµατεία Καταναλωτή (ΓΓΕΠΚ), υπάρχει υποχρέωση να καταγράφονται όλες ανεξαιρέτως οι τηλεφωνικές κλήσεις προς τους καλούµενους οφειλέτες, ανεξάρτητα από το ποιος απαντά την κλήση, δηλαδή ο οφειλέτης ή τρίτο πρόσωπο.

Παράλληλα, η Αρχή αναφέρει ότι η τηλεφωνική επικοινωνία από την πλευρά των εισπρακτικών εταιρειών πρέπει "να περιορίζεται αυστηρά στην αναζήτηση του οφειλέτη και µέχρι να επιτευχθεί συνοµιλία µε τον οφειλέτη να µην αποκαλύπτονται από τις εισπρακτικές εταιρείες σε τρίτους περισσότερα στοιχεία που να θίγουν τον οφειλέτη".

Εξάλλου, σύμφωνα με την Αρχή "οι εισπρακτικές εταιρείες έχουν υποχρέωση να διαθέτουν εµφανή τον αριθµό προέλευσης της κλήσης και όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Εταιρειών Ενηµέρωσης και ∆ιαπραγµάτευσης Απαιτήσεων (ΕΣΕ∆Α), να είναι καταχωρηµένες στους δηµόσιους καταλόγους συνδροµητών, οπότε ο καλούµενος σε κάθε περίπτωση να µπορεί, και πρέπει να µπορεί, µε δική του αναζήτηση να πληροφορεί ποιος τον κάλεσε".

Εξάλλου, η Αρχή επισημαίνει ότι η νομοθεσία "ρητώς επιβάλλει την πλήρη και σαφή ενηµέρωση του οφειλέτη (και όχι τρίτου) για τα στοιχεία του καλούντος, την καταγραφή των στοιχείων και του περιεχοµένου της συνοµιλίας, το σκοπό της καταγραφής, το χρόνο τήρησης των ανωτέρω, καθώς και το σκοπό της επικοινωνίας (την αναλυτική ενηµέρωση του οφειλέτη για ληξιπρόθεσµη οφειλή του)".

Παράλληλα, η νομοθεσία "προβλέπει την απαγόρευση όχλησης ή δυσφήµισης του οφειλέτη στους οικείους του και την προστασία του απορρήτου των προσωπικών δεδοµένων του οφειλέτη και τη µη αποκάλυψή τους (π.χ. της ύπαρξης ληξιπρόθεσµης οφειλής του) σε τρίτους".

Σε άλλο σημείο της απόφασής της Αρχή αναφέρει ότι "η ανακοίνωση σε τρίτο - µη οφειλέτη του συνόλου των στοιχείων που επιβάλλει ο ν. 3758/2009 για την ενηµέρωση του οφειλέτη δεν είναι νόµιµη".

Υπενθυμίζεται ότι η νομοθεσία προβλέπει ότι οι εισπρακτικές εταιρείες δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν το περιεχόµενο της καταγραφής σε βάρος του οφειλέτη, δικαστικά ή εξωδίκως, και ότι το περιεχόμενο της καταγραφής διατηρείται από τις εισπρακτικές εταιρείες υποχρεωτικά για ένα έτος από την πραγματοποίηση της επικοινωνίας.

Πηγή www.capital.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Με πλαστό μεταπτυχιακό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας που έγινε προϊστάμενος ΚΕΠΜία αποκάλυψη που μάλλον… παρεκκλίνει λιγάκι από την έννοια της αριστείας και της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, όπως τις εννοεί η Νέα Δημοκρατία, έκανε η εφημερίδα «Αυγή«, καθώς κάνει γνωστό ότι το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και προϊστάμενος του ΚΕΠ του Δήμου Αθηναίων, Βασίλης Πολυμερόπουλος, έχει καταθέσει πλαστό τίτλο μεταπτυχιακού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επιτίθεται στη Νέα Δημοκρατία, καλώντας τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δώσει εξηγήσεις για το πλαστό πτυχίο του στελέχους του κόμματός του.

Όπως αναφέρει η Κουμουνδούρου, το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης σχετικά με τα τυπικά προσόντα του στελέχους της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλη Πολυμερόπουλου, αποτελεί κόλαφο για το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη καθώς και για τα πεπραγμένα του επικεφαλής της ΝΔ ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα με το επίμαχο πόρισμα που φέρνει στη δημοσιότητα η εφημερίδα «Αυγή», ο Β. Πολυμερόπουλος, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, στέλεχος της ΔΑΚΕ Δημοσίου τομέα και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, είχε προαχθεί στην θέση του προϊστάμενου του ΚΕΠ του Δήμου Αθηναίων καταθέτοντας πλαστό τίτλο μεταπτυχιακού!

Συνεχίζοντας, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει: Με την έκδοση του πορίσματος, καταρρίπτονται οριστικά οι ισχυρισμοί του κ. Πολυμερόπουλου, ο οποίος, αμέσως μετά από αλλεπάλληλα ρεπορτάζ που είχε δημοσιεύσει η παραπάνω εφημερίδα για τα πεπραγμένα του που είχαν δημοσιευτεί τον περασμένο Οκτώβριο,ζητούσε την ανάκληση των δημοσιευμάτων μέσω του δικηγόρου του, υποστηρίζοντας πως είναι αναληθή.

Και σαν να μην έφταναν τα εξώδικα στην «Αυγή», ο αρχισυνδικαλιστής της ΔΑΚΕ δεν είχε διστάσει να προβεί σε απειλές εναντίον των μελών της παράταξης «Αυτόνομη Συνδικαλιστική Κίνηση», αλλά και των δημοτικών συμβούλων της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη».

Μετά και από τα παραπάνω, γίνεται κατανοητό σε όλους τους πολίτες τι εννοεί ο πρόεδρος της ΝΔ όταν μιλά για «συμφωνία αλήθειας» και για «αριστεία», αλλά και πώς εννοεί τη διαδικασία της αξιολόγησης στο Δημόσιο.

Με άλλα λόγια, την ίδια στιγμή που ο Κ. Μητσοτάκης απέλυε καθηγητές και σχολικούς φύλακες, έκανε τα στραβά μάτια στις εξόφθαλμες παρατυπίες των στελεχών του κόμματός του. Δυστυχώς όμως γι’ αυτόν και το κόμμα του, οι πολίτες έχουν και μνήμη και κρίση. Αναμένουμε άμεσα εξηγήσεις από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Παρατείνεται μέχρι 31-12-2017 η παραγραφή φορολογικών υποθέσεων που έληγε στις 31-12-2016Tην παράταση για ένα ακόμη έτος όλων των προθεσμιών παραγραφής φορολογικών υποθέσεων που θα έληγαν κανονικά στις 31 Δεκεμβρίου 2016 προβλέπει το άρθρο 98 του πολυνομοσχεδίου των υπουργείων Οικονομικών και Δικαιοσύνης που κατατέθηκε, αργά τη νύχτα της 12ης Δεκεμβρίου, στη Βουλή. Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση που συνοδεύει το νομοσχέδιο, με τις προτεινόμενες διατάξεις του άρθρου 98 «παρέχεται η δυνατότητα στη Φορολογική Διοίκηση να ολοκληρώσει αποτελεσματικά, σημαντικές υποθέσεις φορολογίας στα οικεία φορολογικά αντικείμενα (εισόδημα, ΦΠΑ, κεφάλαιο, τέλη, ακίνητη περιουσία κ.λπ.) και να εκδώσει κάθε είδους πράξεις επιβολής κυρίου και πρόσθετου φόρου καθώς και κάθε είδους αυτοτελή και μη πρόστιμα».


Γράφει ο: Γιώργος Παλαιτσάκης


Στις υποθέσεις των οποίων οι προθεσμίες παραγραφής παρατείνονται μέχρι 31-12-2017 συμπεριλαμβάνονται, κατά βάση:

- Περιπτώσεις που αφορούν ελεγκτικές διασταυρώσεις και έρευνες, με βάση δεδομένα τα οποία χορήγησαν υπηρεσίες άλλων χωρών στο πλαίσιο διεθνών συμβάσεων. Ο έλεγχος των υποθέσεων αυτών, πολλές από τις οποίες έχουν απασχολήσει σημαντικά την κοινή γνώμη, πρέπει να ολοκληρωθεί για προφανείς λόγους δημοσίου συμφέροντος (καταλογισμός και είσπραξη διαφυγόντων φορολογικών και δημοσίων εσόδων, εμπέδωση αισθήματος φορολογικής δικαιοσύνης, φορολογικής συμμόρφωσης κλπ).

- Σημαντικές υποθέσεις για τις οποίες έχουν ήδη ξεκινήσει οι ελεγκτικές ενέργειες, έχουν παρασχεθεί στοιχεία από τράπεζες και επίκειται η επεξεργασία τους να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην αιτιολογική έκθεση του πολυνομοσχεδίου:

Με την προτεινόμενη διάταξη της παραγράφου 1 του άρθρου 98, γίνεται νομοτεχνική διόρθωση, προκειμένου να παρατείνονται οι προθεσμίες παραγραφής του δικαιώματος του δημοσίου για έκδοση καταλογιστικών πράξεων για όλες τις υποθέσεις που μεταφέρονται από το Σ.Δ.Ο.Ε. στις Δ.Ο.Υ. και τις λοιπές υπηρεσίες της Γ.Γ.Δ.Ε. Κατ' αυτόν τον τρόπο παρατείνεται για τρία (3) έτη η παραγραφή όλων ανεξαιρέτως των υποθέσεων που μεταφέρθηκαν ή μεταφέρονται από το Σ.Δ.Ο.Ε. στη Γ.Γ.Δ.Ε.

Με τις προτεινόμενες διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου 98 ορίζεται ότι οι προθεσμίες παραγραφής του δικαιώματος του Δημοσίου για έκδοση πράξεων διοικητικού, εκτιμώμενου ή διορθωτικού προσδιορισμού φόρου και κάθε άλλης πράξης επιβολής φόρων, τελών, προστίμων ή εισφορών, που λήγουν στις 31/12/2016 παρατείνονται κατά ένα (1) έτος από τη λήξη τους για υποθέσεις για τις οποίες έχουν εκδοθεί, κατά τη δημοσίευση του παρόντος, ή θα εκδοθούν μέχρι τις 31/12/2016 εισαγγελικές παραγγελίες, εντολές ελέγχου, έρευνας ή επεξεργασίας ή εντολές και αιτήματα διερεύνησης από δικαστική ή φορολογική ή ελεγκτική αρχή, καθώς και από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης.

Η θέσπιση της παράτασης του χρόνου παραγραφής των προθεσμιών του δικαιώματος του δημοσίου για έκδοση καταλογιστικών πράξεων κατά ένα ή τρία έτη σύμφωνα με τις προτεινόμενες διατάξεις κρίνεται απαραίτητη, εκτός των ανωτέρω αναφερομένων, και για τους παρακάτω λόγους:

- Η προβλεπόμενη από τις διατάξεις του παρόντος νόμου θέσπιση του προγράμματος οικειοθελούς αποκάλυψης φορολογητέας ύλης παρελθόντων ετών, επηρεάζει, κατά τα οριζόμενα στις διατάξεις των οικείων άρθρων, τη δυνατότητα της Φορολογικής Διοίκησης να εκδίδει και να κοινοποιεί πράξεις προσδιορισμού του φόρου, καθίσταται, συνεπώς επιτακτική η ανάγκη παράτασης των προθεσμιών παραγραφής, προς διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου. Παράλληλα, με την επιτάχυνση των φορολογικών ελέγχων και την πεποίθηση εντοπισμού που δημιουργεί η χρήση της μηχανογραφικής εφαρμογής επεξεργασίας καταθέσεων, αναμένεται ότι θα μειωθούν οι εκκρεμείς υποθέσεις έναντι των οικειοθελώς συμμορφούμενων φορολογούμενων χωρίς ελεγκτικό κόστος.

- Υφίσταται κίνδυνος παραγραφής υποθέσεων που αφορούν σε υψηλά ποσά αδήλωτων εισοδημάτων από πρόσωπα υψηλής φοροδοτικής ικανότητας, και μάλιστα σε περιόδους δημοσιονομικών προσαρμογών.

- Η Γ.Γ.Δ.Ε., παρά το περιορισμένο ελεγκτικό δυναμικό της, διαθέτει πλέον τον τρόπο να ελέγξει ταχύτερα και πιο αξιόπιστα μεγαλύτερο πλήθος υποθέσεων και να επεξεργαστεί ηλεκτρονικά το σύνολο των πληροφοριών, μέσω της χρήσης μαζικών αυτοματοποιημένων διαδικασιών, έτσι ώστε να περιοριστεί ο αριθμός των εκκρεμών ελέγχων σε εκείνους που αποφέρουν αποτέλεσμα.

Πηγή www.fmvoice.gr

https://diulistirio.blogspot.gr

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Επενδύσεις 1 δισ. ευρώ από τα ΕΛΠΕ

Επενδυτικό πρόγραμμα μαμούθ ενός δισ. ευρώ θα υλοποιήσουν τα ΕΛΠΕ. Το ανακολινωσε ο διευθλυνων σύμβουλος του ομίλου Γρηγόρης Στεργιούλης, μιλώντας στο 18ο Capital Link “Invest in Greece” Forum στη Νέα Υόρκη.

Στη συνέχεια τόνισε ότι η εκπόνηση αξιόπιστου, μακροχρόνιου Εθνικού Ενεργειακού Σχεδιασμού αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα, ώστε να δημιουργηθεί ένα σταθερό επενδυτικό περιβάλλον στην Ελλάδα και να επιταχυνθεί η αναπτυξιακή διαδικασία.

Κατά τη συμμετοχή του σε ανοικτή συζήτηση με θέμα «Ο ενεργειακός τομέας: Τάσεις, Ανάπτυξη & Προοπτικές», ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΠΕ τόνισε ότι διανοίγονται ευνοϊκές προοπτικές προκειμένου να καταστεί η χώρα μας Περιφερειακός ενεργειακός κόμβος στρατηγικής σημασίας, με κεντρικό ρόλο στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Μεσόγειο.

Σε αυτή την κατεύθυνση, ο κ. Στεργιούλης υπογράμμισε ότι θα πρέπει:

Να δοθεί βαρύτητα στην ασφάλεια και διαφοροποίηση του ενεργειακού εφοδιασμού.

Να υπάρξει τεχνολογική αναβάθμιση υφιστάμενων εγκαταστάσεων και βελτίωση της τεχνογνωσίας.

Να επιτευχθεί εξοικονόμηση ενέργειας και βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης.

Να περιοριστεί η χρήση στερεών καυσίμων, και

Να προχωρήσει ο ενεργειακός μετασχηματισμός, με προτεραιότητα στις ΑΠΕ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ υποστήριξε ότι στον πυρήνα του σχεδιασμού για δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη πρέπει να βρίσκεται η ισορροπημένη σχέση ανάμεσα στο Περιβάλλον και στην Ενέργεια. Παράλληλα, χαρακτήρισε ως σημαντική την επίτευξη των στόχων που τέθηκαν παγκοσμίως με τη «Συμφωνία των Παρισίων για το Κλίμα» για τον περιορισμό της αύξησης της θερμοκρασίας, την υιοθέτηση από τον ΟΗΕ της «Ατζέντας 2030» με σκοπό την επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και τα αντίστοιχα μέτρα που υλοποιεί η ΕΕ για την Ενεργειακή Ένωση μέχρι το 2020 και ακολούθως έως το 2050, σημειώνοντας πως καθίσταται αναγκαία η διασυνοριακή συνεργασία μεταξύ των κρατών.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΠΕ επεσήμανε την βούληση του Ομίλου να διαδραματίσει τα επόμενα χρόνια πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλο το ενεργειακό φάσμα, παρέχοντας νέα προϊόντα και καινοτόμες υπηρεσίες στον καταναλωτή, αλλά και να εκμεταλλευθεί κάθε ευκαιρία που παρουσιάζεται ώστε να ισχυροποιήσει τη θέση του ως ηγετικός Ενεργειακός Όμιλος στη ΝΑ Ευρώπη.

Έθεσε, ωστόσο, ως προαπαιτούμενο για οποιοδήποτε περαιτέρω σχεδιασμό και ανάπτυξη του Ομίλου, τη διασφάλιση της διεθνούς ανταγωνιστικής παρουσίας του κλάδου της Διύλισης και την παρουσία του στο 25% των κορυφαίων Διυλιστηρίων διεθνώς, με συνεχείς παρεμβάσεις βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης και ενσωμάτωσης νέων τεχνολογιών και τεχνογνωσίας.

Όπως ανέφερε, κύριοι μοχλοί επίτευξης του στόχου των ΕΛΠΕ είναι :

η αυξημένη εξωστρέφεια, με τις εξαγωγές να φτάνουν ήδη στο 60% της συνολικής παραγωγής,

η σύναψη σημαντικών συμφωνιών με μεγάλες διεθνείς εταιρίες, όπως η Ιρανική NIOC, η Ρωσική Rosneft, η Ιρακινή SOMO και η Αιγυπτιακή EGPC, για την προμήθεια αργού και προϊόντων πετρελαίου,

η εξισορρόπηση 50%-50% των προμηθειών από traders και από πετρελαιοπαραγωγούς,

η μεγιστοποίηση της απόδοσης των βιομηχανικών εγκαταστάσεων,

η διατήρηση υψηλής ανταγωνιστικότητας και αυξημένης ευελιξίας,

η βέλτιστη επίπτωση στα περιθώρια και τα αποτελέσματα σε όλες τις δραστηριότητες,

καθώς και η εστίαση στον πελάτη και η ικανοποίηση των μελλοντικών του αναγκών.

Ταυτόχρονα, ο κ. Στεργιούλης υπογράμμισε ότι αποτελεί στρατηγικό στόχο για τον Όμιλο ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ η ανακάλυψη και παραγωγή Υδρογονανθράκων στην Ελλάδα, είτε μεμονωμένα, είτε σε συνεργασία με κορυφαίες διεθνείς εταιρίες του κλάδου. Όπως είπε, η ΕΛΠΕ -σε κοινό επιχειρηματικό σχήμα με τις Total και Edison- ανακηρύχθηκε πρόσφατα «επιλεγείς αιτών» για τη θαλάσσια περιοχή 2 δυτικά της Κέρκυρας, ενώ αντίστοιχη ήταν η εξέλιξη για την υπό παραχώρηση περιοχή 10 στον Κυπαρισσιακό κόλπο, καθώς και για τις χερσαίες περιοχές Άρτας – Πρέβεζας και ΒΔ Πελοποννήσου.

«Είμαστε έτοιμοι, αμέσως μετά την επικύρωση των Συμβάσεων, να προχωρήσουμε στις έρευνες για την αξιοποίηση του δυναμικού της χώρας σε Υδρογονάνθρακες» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Στεργιούλης, σημειώνοντας ότι θα εφαρμοστούν οι πλέον ασφαλείς, σύγχρονες και φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογικές μέθοδοι.

Για την εν εξελίξει επεξεργασία και ερμηνεία των γεωφυσικών δεδομένων από τις έρευνες στον Πατραϊκό Κόλπο, ο κ. Στεργιούλης έκανε λόγο για πολύ ενθαρρυντικά στοιχεία που επιβεβαιώνουν την ύπαρξη πρωτεύοντος γεωλογικού στόχου. «Εάν ανακαλυφθεί πετρέλαιο, εκτιμάται ότι το κοίτασμα θα έχει απολήψιμα αποθέματα 100 εκατ. βαρελιών», όπως είπε.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στον σχεδιασμό των επενδυτικών δράσεων του Ομίλου για αυξημένη συμμετοχή στους τομείς των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, την Ηλεκτρική Ενέργεια και το Φυσικό Αέριο, όπου ήδη τα ΕΛΠΕ έχουν σημαντική παρουσία.

Πηγή www.newsit.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αντεπίθεση Τσίπρα με Siemens και εξοπλιστικάΜόνο ως ικέτης δεν προσέρχεται ο πρωθυπουργός στο τετ α τετ με τη Μέρκελ. Τα «κρυφά» χαρτιά της Αθήνας που ζορίζουν (αρκετά) τους Γερμανούς (ενόψει εκλογών).

Γράφει ο: Πέτρος Παπαβασιλείου

Σε ιδιαίτερα αποφασιστικούς τόνους αναμένεται να κινηθεί ο Αλέξης Τσίπρας στη συνάντησή του με τη Γερμανίδα καγκελάριο, στην έδρα της τελευταίας, στο Βερολίνο, το μεσημέρι της Παρασκευής. Ο Έλληνας πρωθυπουργός φέρεται έτοιμος να διεκδικήσει επί ίσοις όροις, έναντι της κ. Μέρκελ, τη δικαίωση των θέσεων της Αθήνας, αντιπαρατάσσοντας -αν χρειαστεί- ισχυρά διαπραγματευτικά χαρτιά.

Η συνάντηση της Παρασκευής, όπως διαβεβαιώνουν σημαντικές πηγές πληροφόρησης, σε καμία περίπτωση δεν θα προσιδιάζει στο σχήμα «δυνατού – αδύνατου», όπως ίσως (διαμορφωνόταν η εικόνα ότι) συνέβαινε μέχρι σήμερα. Εφόσον η κ. Μέρκελ δεν επιδείξει διάθεση για την επίλυση του ελληνικού ζητήματος, (δεύτερη αξιολόγηση), μέσω πολιτικής συμφωνίας, ο κ. Τσίπρας είναι εξαιρετικά πιθανό να ρίξει στο τραπέζι δύο φακέλους που θα προκαλέσουν ισχυρό «πονοκέφαλο» στην καγκελάριο.

Οι φάκελοι αυτοί –σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες- αφορούν τον εξωδικαστικό συμβιβασμό του ελληνικού δημοσίου με τη εταιρεία Siemens και τα εξοπλιστικά προγράμματα. Πρόκειται για δύο φακέλους, η ανάσυρση των οποίων θα μπορούσε, υπό προϋποθέσεις, να προκαλέσει σημαντικούς κραδασμούς στο εσωτερικό της πιο ισχυρής οικονομικά χώρας της Ευρωζώνης, ενόψει μάλιστα και των ομοσπονδιακών εκλογών του 2017.

Σημειώνεται ότι στα μεν εξοπλιστικά μία από τις τελευταίες εν εξελίξει υποθέσεις αφορά την προμήθεια των αυτοκινουμένων πυροβόλων PzH της γερμανικής εταιρείας Krauss-Maffei Wegmann (KMW), -έχει ξεκινήσει η εκδίκαση-, ενώ σε σχέση με τη Siemens υπάρχει ανοιχτό ενδεχόμενο να συσταθεί ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή για την επανεξέταση της συμφωνίας ανάμεσα στην εταιρεία και το ελληνικό Δημόσιο. Επίσης, στις αρχές του 2017 το ΣτΕ θα εκδώσει απόφαση για τη συνταγματικότητα ή μη του εξωδικαστικού συμβιβασμού που επήλθε το 2012.

Πηγή www.fmvoice.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μείωση τον Νοέμβριο και αύξηση το 11μηνο στις θέσεις εργασίαςΜείωση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα το Νοέμβριο καταγράφει το πληροφοριακό σύστημα Εργάνη.

Ειδικότερα, προκύπτει αρνητικό ισοζύγιο προσλήψεων - αποχωρήσεων κατά 37.667 θέσεις. Ειδικότερα, οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 157.385 ενώ οι αποχωρήσεις σε 195.052. Από τις 195.052 συνολικά αποχωρήσεις, οι 66.978 προήλθαν από οικειοθελείς αποχωρήσει και οι 128.074 από καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου.

Από τις 157.385 προσλήψεις, μόλις οι 67.071 αφορούν σε πλήρη απασχόληση, οι 66.780 σε μερική απασχόληση και οι 23.534 σε εκ περιτροπής απασχόληση.

Αθροιστικά για την περίοδο Ιανουάριος – Νοέμβριος 2016, οι αναγγελίες προσλήψεων ανήλθαν στις 1.987.838 θέσεις εργασίας και οι αποχωρήσεις έφτασαν τις 1.862.710, εκ των οποίων οι 1.059.001 ήταν αποτέλεσμα καταγγελιών συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεων συμβάσεων ορισμένου χρόνου και οι 803.709 οικειοθελείς αποχωρήσεις.

Επομένως, το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης του πρώτου ενδεκάμηνου του έτους 2016 είναι θετικό και διαμορφώνεται στις 125.128 νέες θέσεις εργασίας, επισημαίνει το υπουργείο Εργασίας.

Πηγή www.fmvoice.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πολίτες "σε αναμονή"..

     Είναι γνωστή η νέα τάση (θα μπορούσαμε να το πούμε νέο κοινωνικό θεσμό αν τα "αριστερά" ανδρείκελα δεν είχαν ξεφτιλίσει τον όρο "θεσμός" για να περιγράψουν τ' αφεντικά τους) που περιγράφεται ως "καφές σε αναμονή".
Πρόκειται για την πρωτοβουλία αλληλεγγύης όπου προπληρώνεις έναν καφέ, ένα τόστ, ή κάτι άλλο, και αυτό μπαίνει "σε αναμονή" μέχρι που κάποιος συμπολίτης μας που έχει
ανάγκη να το ζητήσει.
Είναι μιά προσφορά προς τους συνανθρώπους μας που έχουν πληγεί απ' την κρίση, και πλέον εξαπλώνεται σε φούρνους, ζαχαροπλασεία, κρεοπωλεία, fast-food, ακόμη και σε κουρεία και κομμωτήρια.

Ως εδώ εξαιρετικά και μπράβο και έτσι πρέπει να γίνεται.
Τί θα γίνει όμως με μιά ολόκληρη κοινωνία που υπάρχει "σε αναμονή";
Τί θα γίνει με τα εκατομμύρια των πολιτών που βρίσκονται "σε αναμονή";
Όλοι αυτοί που απογοητευμένοι απείχαν (κακώς, κάκιστα, το έχουμε ξανααναλύσει) από τις τελευταίες εκλογές;
Όλοι αυτοί που αισθάνονται πως τους έχουν κλωτσήσει έξω απ' τα κόμματα και τις ιδεολογίες που υποτίθεται ότι αυτά εκφράζουν;
Τί θα γίνει με όλους αυτούς που κατεστραμμένοι πιά σιχαίνονται έως θανάτου όλο το υπάρχον πολιτικό προσωπικό,
..ή έστω αυτό που ως τώρα έχει εμπλακεί με μνημόνια, εφαρμοστικούς νόμους, προπαγάνδα ολοκληρωτικού τύπου,
..και έχει προκαλέσει την βίαιη φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας, οικονομικά και προσωπικά δράματα και χιλιάδες, χιλιάδες αυτοκτονίες;

Και τί είναι όλη αυτή η κοινωνία και οι πολίτες "σε αναμονή";
Είναι απλούστατα η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού,
..που περιμένει έναν άφθαρτο πολιτικό, έναν άνθρωπο με όραμα, με "πιστεύω", και με γιγαντιαίο ηθικό ανάστημα,
..όχι να την ποδηγετήσει, όχι να την εξουσιάσει,
..αλλά να την οργανώσει και να την συμπαρασύρει σε μιά πορεία σωτηρίας της χώρας και επανάκτησης της εθνικής κυριαρχίας.

Υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι; Υπάρχουν. Ακράδαντα υπάρχουν.
Υπάρχουν δίπλα μας, μεταξύ μας, και βεβαίως εκτός Βουλής.
Και αυτή η κοινωνική μάζα "σε αναμονή" θα τους δεχτεί, θα τους εμπιστευτεί;
Εδώ είναι το οξύμωρο που το blog πιστεύει: θα τους δεχτεί και θα τους εμπιστευτεί πολύ πιό εύκολα απ' ό,τι φανταζόμαστε, αλλιώς δεν θα ήταν άλλωστε πολίτες "σε αναμονή", θα ήταν "σε αποδρομή", θα είχαν παραμείνει ή θα είχαν ξανααπορροφηθεί από τους υπεύθυνους για την συμφορά τους κομματικούς οργανισμούς.

Υπάρχει ελπίδα. Υπάρχουν και έμπιστοι, υπάρχουν και εμπιστευόμενοι.
Το παιχνίδι του μηδενισμού, τού: "όλοι ίδιοι είναι",
..το παίζουν με μαεστρία τα συστημικά ΜΜΕ και το ίδιο το σύστημα,
..προκειμένου να απογοητεύσουν τον πολίτη, να τον χτυπήσουν τάχα συνομωτικά στην πλάτη: "Κάτσε εδώ που είσαι. Πού να τρέχεις αλλού; Όλοι ίδιοι είναι!".

Τώρα, και εν όψει των εορταστικών ημερών, ας κάνουμε ένα δώρο στον εαυτό μας. Ας ξαναδώσουμε εμπιστοσύνη σε κάποιους ανθρώπους που πραγματικά το αξίζουν.
Δεν θα πει το blog ποιοί είναι αυτοί. Υπάρχουν όμως.
Ας τους βρούμε μόνοι μας.
Μπορεί να μας βγεί σε καλό!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Δείτε το υποβρύχιο και τα πολεμικά πλοία που «χτίζονται» στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Ελευσίνας

Υποσχέσεις Βίτσα στους εργαζόμενους για εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των ναυπηγείων μέσω προγραμμάτων του Πολεμικού Ναυτικού

Επίσκεψη στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Ελευσίνας πραγματοποίησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Γεώργιο Γιακουμάκη ΠΝ.

Πρώτος σταθμός ήταν τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και η φρεγάτα ΕΛΛΗ, η οποία βρίσκεται εντός της δεξαμενής, όπου πραγματοποιούνται διάφορες εργασίες. Ακολούθησε επίσκεψη στο Ναυτικό Κλιμάκιο Σκαραμαγκά και στο χώρο που εκτελούνται εργασίες, στο πλαίσιο του προγράμματος υποβρυχίων. Στη συνέχεια επισκέφθηκε τα γραφεία του Σωματείου Εργαζομένων «Η ΤΡΙΑΙΝΑ», όπου μίλησε με εργαζόμενους και απάντησε στις ερωτήσεις που του έθεσαν.

Ο ΑΝΥΕΘΑ, μιλώντας στους εργαζόμενους των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά τόνισε, ότι πολιτική βούληση της κυβέρνησης είναι τα Ναυπηγεία να μείνουν ανοιχτά, σημειώνοντας πως με τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει και με τις υπό εξέλιξη εργασίες του Πολεμικού Ναυτικού, είναι εξασφαλισμένη η μισθοδοσία των εργαζομένων και η λειτουργία του Ναυπηγείου έως και τον Απρίλιο του 2017.

Παράλληλα, πρόσθεσε, εξετάζεται ποιές δουλειές ακόμα πρέπει να γίνουν, ώστε να διαρκέσει μεγαλύτερο χρονικό διάστημα αυτή η διαδικασία. Για το σκοπό αυτό το επόμενο διάστημα θα υπάρχουν συναντήσεις στο πλαίσιο του διυπουργικού οργάνου για τη ναυπηγική βιομηχανία. Ωστόσο, επισήμανε, αυτό που είναι βέβαιο είναι πως τα Ναυπηγεία δεν μπορεί να λειτουργούν μόνο με δουλειές του Πολεμικού Ναυτικού και για αυτό καταβάλλονται προσπάθειες, ώστε να ανοίξουν δουλειές εκτός Ενόπλων Δυνάμεων, σε συνδυασμό με ένα θετικό κλίμα που διαμορφώνεται διεθνώς στο χώρο της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας.

Ο ΑΝΥΕΘΑ διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους ότι η κυβέρνηση είναι μαζί τους και τόνισε πως οποιαδήποτε λύση δοθεί στο ιδιοκτησιακό, θα περιλαμβάνει εκπλήρωση όλων των υποχρεώσεων που έχει σήμερα η εργοδοσία προς τους εργαζόμενους, σε δημόσιους οργανισμούς και στα ασφαλιστικά ταμεία. Στόχευση μας, πρόσθεσε, είναι με όποια λύση δοθεί στο ιδιοκτησιακό τα ναυπηγεία να μπορούν να δουλέψουν εμπορικά.

Ακολούθησε επίσκεψη στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, όπου έγινε ενημέρωση για την πορεία τους προγράμματος ναυπήγησης των πυραυλακάτων και στη συνέχεια επίσκεψη στους χώρους, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες.Ο ΑΝΥΕΘΑ ακολούθως είχε συνάντηση με τους εργαζόμενους των Ναυπηγείων Ελευσίνας και επισκέφθηκε τα γραφεία της Διοίκησης του Ναυπηγείου και συζήτηση με τη Διοίκηση της Εταιρείας.
Ο ΑΝΥΕΘΑ στη διάρκεια της επίσκεψής του στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, διαπίστωσε πως υπάρχει σημαντική εξέλιξη στην εκτέλεση του προγράμματος ναυπήγησης των πυραυλακάτων και επισήμανε, πως οι όποιες καθυστερήσεις υπάρχουν, αυτές οφείλονται σε εξωτερικούς παράγοντες, όπως η γραφειοκρατία. Σημείωσε ότι είναι θετικό το γεγονός ότι τα Ναυπηγεία είναι ενεργά και έχουν αρχίσει να έρχονται και εμπορικές δουλειές.

Εξέφρασε επίσης την εκτίμηση, πως η κατασκευή στην Ελευσίνα, συνολικά επτά νέων πυραυλακάτων του Πολεμικού Ναυτικού - οι 5 έχουν ήδη ενταχθεί στο ΠΝ και οι 2 είναι σε εξέλιξη η ναυπήγησή τους - το επόμενο χρονικό διάστημα θα φέρει και παραγγελίες από το εξωτερικό.
Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με περιήγηση στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων που βρίσκεται στο χώρο των Ναυπηγείων Ελευσίνας στις πρώην σχολές εμπορικού ναυτικού, όπου φιλοξενούνται πάνω από 250 πρόσφυγες.https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σκάνδαλο διαφθοράς της Novartis στην Ελλάδα ερευνά η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑΣτις 12 Αυγούστου 2016 (με αριθμό TCR14710344837...) κατατέθηκε στις αρχές των ΗΠΑ αναφορά από μεγάλο δικηγορικό γραφείο στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ, που περιλαμβάνει τις καταγγελίες δύο πρώην υπαλλήλων της Novartis στην Ελλάδα για αθέμιτες μεθόδους που χρησιμοποιούσε η εταιρεία προκειμένου να βελτιώσει τη θέση της εταιρείας στην ελληνική αγορά επί σειρά ετών.

Οι δύο πρώην υπάλληλοι -τα στοιχεία των οποίων βρίσκονται στην διάθεση του iefimerida.gr- σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες βρίσκονται στις ΗΠΑ για να καταθέσουν στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αυτές τις ημέρες.

Οι πληροφοριοδότες είναι Ελληνες πολίτες που εργάζονταν στη Novartis από το 2008, ως επικεφαλής επικοινωνίας και εταιρικής ευθύνης ο ένας και ως υπεύθυνος πωλήσεων ο δεύτερος.

Η θέση των δύο πρώην υπαλλήλων τούς επέτρεπε να γνωρίζουν και να έχουν αποδείξεις, σύμφωνα πάντα με την αναφορά, σχετικά με δωροδοκίες αξιωματούχων, δημόσιων λειτουργών και γιατρών από την εταιρεία, προκειμένου να παίρνουν ευνοϊκές αποφάσεις για την εταιρεία και να συνταγογραφούνται τα φάρμακα της εταιρείας.

Οι πληροφοριοδότες κατέθεσαν εκατοντάδες έγγραφα που αποδεικνύουν καταβολές χρηματικών ποσών σε ιδιώτες γιατρούς, αλλά κυρίως σε γιατρούς που εργάζονταν στο δημόσιο ή ασφαλιστικό σύστημα υγείας. Επίσης, κατέθεσαν ονόματα εταιρειών μέσω των οποίων η εταιρεία ξέπλενε χρήματα.

Οι κατηγορίες που καλείται να ερευνήσει η αμερικανική Δικαιοσύνη αφορούν σε παράνομες δωροδοκίες αξιωματούχων, ανεπάρκεια του εσωτερικού ελέγχου της εταιρείας ώστε να ανιχνεύει παράνομες πληρωμές, πληρωμές γιατρών του ΙΚΑ και των νοσοκομείων στην Ελλάδα, πληρωμές σε μέσα ενημέρωσης για να ασκούν κριτική σε πολιτικά πρόσωπα των οποίων οι αποφάσεις τους δεν ευνοούσαν την εταιρεία.

Η εταιρεία είναι υπότροπος, αφού ελέγχεται για παρόμοιες πρακτικές σε άλλες χώρες, όπως σε Νότια Κορέα, ΗΠΑ, Τουρκία και Κίνα.

Πηγή: iefimerida.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....