Διυλιστήριο: 11/16/15
ροη αναρτησεων

Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2015

Οι Φινλανδοί συγκέντρωσαν υπογραφές για να φύγουν από την ευρωζώνη- Το κοινοβούλιο θα το εξετάσειΤο κοινοβούλιο της Φινλανδίας θα εξετάσει το ενδεχόμενο αποχώρησης της χώρας από την ευρωζώνη του χρόνου, αφού μια σχετική αίτηση συγκέντρωσε τον απαραίτητο αριθμό των 50.000 υπογραφών από πολίτες που επιθυμούν να διεξαχθεί αυτή τη συζήτηση, ανακοίνωσε σήμερα ανώτερος αξιωματούχος.

Αν και είναι μάλλον απίθανο να αποφασιστεί η αποχώρηση της Φινλανδίας από το ευρώ, η απόφαση να διεξαχθεί αυτή η συζήτηση –για πρώτη φορά σε μια από τις 19 χώρες μέλη της ευρωζώνης — είναι μια ένδειξη του υψηλού βαθμού δυσαρέσκειας των Φινλανδών από την οικονομική απόδοση της χώρας τους έπειτα από τρία χρόνια ύφεσης.

«Στις αρχές του επόμενου χρόνου θα ελεγχθούν οι υπογραφές και θα πραγματοποιηθεί συζήτηση στο κοινοβούλιο τους επόμενους μήνες», δήλωσε η Μάγια-Λίνα Παάβολα.

Παρά τη συγκέντρωση υπογραφών και τη σχεδιαζόμενη συζήτηση στο κοινοβούλιο, σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο αυτού του μήνα, το 64% των Φινλανδών υποστηρίζει το κοινό νόμισμα.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Βαλς: Ξέραμε ότι σχεδιάζονταν επιθέσεις, ετοιμάζονται κι άλλες


«H γαλλική κυβέρνηση γνώριζε ότι σχεδιάζονταν τρομοκρατικές επιθέσεις, σχεδιάζονται κι άλλες, όχι μόνο στη Γαλλία, αλλά σε όλη την Ευρώπη» προειδοποίησε «σήμερα ο γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς.

«Θα ζήσουμε για πολύ με την απειλή αυτή, πρέπει να προετοιμαστούμε», δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός στο ραδιοφωνικό δίκτυο RTL τονίζοντας ότι οι επιθέσεις αυτές «συνελήφθησαν, οργανώθηκαν, σχεδιάστηκαν στη Συρία» .

Τρομοκρατικές επιχειρήσεις ετοιμάζονται «όχι μόνο κατά της Γαλλίας, αλλά και κατά άλλων ευρωπαϊκών χωρών», προειδοποίησε λέγοντας ότι οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες ματαίωσαν σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων το καλοκαίρι .

Η γαλλική αστυνομία πραγματοποίησε τη νύκτα εφόδους σε σπίτια ισλαμιστών σε ολόκληρη τη Γαλλία, ανακοίνωσε ο Μανουέλ Βαλς.

«Κάνουμε χρήση του νομικού πλαισίου της κατάστασης έκτακτης ανάγκης για να ανακρίνουμε ανθρώπους που ανήκουν στο εξτρεμιστικό τζιχαντιστικό κίνημα...και όλους όσοι εκφράζουν μίσος προς τη δημοκρατία», δήλωσε ο πρωθυπουργός.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στο «στόχαστρο» 10 πρώην τραπεζίτες των Deutsche Bank - Barclays

Για την υπόθεση χειραγώγησης του επιτοκίου αναφοράς Euribor κατηγορούνται δέκα πρώην τραπεζίτες της Deutsche Bank και της Barclays, οι οποίοι βρίσκονται στο στόχαστρο των βρετανικών αρχών.

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, η αρμόδια υπηρεσία για τη δίωξη του οικονομικού εγκλήματος της Βρετανίας άσκησε ποινικές διώξεις σε έξι πρώην εργαζόμενους της Deutsche Bank και σε τέσσερις πρώην υπαλλήλους της Barclays.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Bloomberg που επικαλείται τρία πρόσωπα με πληροφόρηση επί του θέματος, εκκρεμούν και κατηγορίες σε βάρος ενός ενδέκατου ατόμου, του οποίου τα στοιχεία δεν έχουν εξακριβωθεί.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Είμαστε όλοι υποκριτές..

     Και αφού η ''πολιτισμένη'' Δύση -πρώτα η Ευρώπη και μετά οι ΗΠΑ-,
..αρχής γενομένης απ' τον αιώνα των Ανακαλύψεων, μέχρι τον σημερινό αιώνα του Βομβαρδίζω Και Κάνω Ό,τι Θέλω Όπου Θέλω Γιατί Ο Κόσμος Είναι Το
Μπ@υρδέλο Μου Και Οι Λαοί Οι Π@υτάνες Μου,

..και αφού ''εκπολίτισε'' πρώτα τους αυτόχθονες ινδιάνους της βόρειας Αμερικής,
..αφού εκπολίτισε τους μισούς μαύρους της Αφρικής στις ζαχαροφυτείες και τις βαμβακοφυτείες του Νότου,
..αφού έκανε τον μισό κόσμο αποικία της,
..δημιούργησε τον εκπολιτιστικό σύλλογο ''Απαρτχάϊντ'' στην νότια Αφρική,
..εισήγαγε τον πολιτισμό της με βομβαρδιστικά σε Κορέα, Βιετνάμ, Αφγανιστάν, Αλγερία, Κεντρική και Νότια Αμερική, Κίνα, Ιράν, Ιράκ, Συρία, Λίβανο, και πρόσφατα στην Γιουγκοσλαβία,
..αφού ανέβασε και στήριξε δικτατορικές κυβερνήσεις μέχρι να της είναι άχρηστες και να τις ξαναρίξει,
..αφού δημιούργησε παραθεριστικές ζώνες τύπου ''λωρίδα της Γάζας'', με μόνιμους ''παραθεριστές'' όπως οι παλαιστίνιοι κι οι κούρδοι,
..αφού στήριξε και εξόπλισε προσκοπικές ομάδες σαν την Αλ Κάϊντα, την ΙSIS, τους Ταλιμπάν, την Χεζμπολάχ, την Χαμάς, και πάει λέγοντας,

..τώρα που όλος αυτός ο πολιτισμός που έσπειρε η πολιτισμένη Δύση στα τέσσερα άκρα της γής, γυρίζει στο σπίτι του,
..τώρα, υψώνουμε γαλλική σημαία και φωνάζουμε: ''είμαστε όλοι Γάλλοι''!

Ειδικά εδώ στην Ελλάδα θα έπρεπε να σηκώσουμε ελληνική σημαία και να φωνάζουμε: ''είμαστε όλοι ηλίθιοι''!
Διότι η ''πολιτισμένη Δύση'' δεν δίνει δεκάρα για μάς.
Γι αυτούς δεν είμαστε καν Δύση.
Δεν συμπεριλαμβανόμαστε στον πολιτισμό(;) τους.
Άνετα θα μας βομβάρδιζαν όπως την Γιουγκοσλαβία, αλλά δεν θα το επέτρεπε η δική τους υποκρισία, διότι τυπικά αποτελούμε ως μέλη της Ε.Ε. ευρωπαϊκό έδαφος(!).
Βρήκαν όμως έναν άλλον και πιό αποτελεσματικό τρόπο να μας εξοντώσουν: τον οικονομικό πόλεμο και τα μνημόνια.
Σε έναν κανονικό πόλεμο σκοτώνονται οι πέντε, κι επιβιώνουν οι ενενηνταπέντε.
Σε μας εδώ, και όταν θα έχουν τελειώσει, θα έχουν επιβιώσει οι πέντε στους εκατό, και αυτοί θα είναι οι ίδιοι που κάνουν τον πόλεμο εδώ: Η πέμπτη φάλαγγα των τοκογλύφων και των μνημονίων.

Είμαστε όλοι γάλλοι λοιπόν;
Ναι, κι ανεπιφύλακτα, ως προς το κάθε άτομο ξεχωριστά που υπήρξε θύμα αυτού του ''πολιτισμού'' και του παραλογισμού.
Όπως είμαστε ινδοί, σύριοι, παλαιστίνιοι, έγχρωμοι κάθε είδους, σέρβοι και βόσνιοι, και κούρδοι και αφγανοί.
Όπως θάπρεπε να είμαστε προπαντός ''όλοι Έλληνες'',
..αφού η μεγαλύτερη γενοκτονία του καιρού μας γίνεται εδώ στην χώρα μας,
..και θύματα είμαστε όλοι εμείς.
Άλλωστε οι πάνω από οκτώ χιλιάδες που αυτοκτόνησαν ήδη εδώ, είναι πολλοί περισσότεροι απ' τους 140 τόσους νεκρούς του Παρισιού.

'Η μαζί με όλους λοιπόν, ή με κανέναν!
Όλα τα άλλα είναι υποκρισία!..


Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Οι Anonymous κηρύσσουν πόλεμο ενάντια στους τζιχαντιστές


«Πόλεμο» κατά του Ισλαμικού Κράτους κηρύσσουν οι χάκερς Anonymous, μετά το λουτρό αίματος στο Παρίσι. Σε βίντεο καλούν την ανθρωπότητα να μείνει ενωμένη και προειδοποιούν τους τρομοκράτες πως θα τους βρουν. Οπως τονίζουν, έχουν ήδη ξεκινήσει κυβερνοεπιθέσεις κατά ιστοσελίδων και λογαριασμών στα social media που προπαγανδίζουν τον ISIS.Πηγή

http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ψήφισμα για νόμπελ Ειρήνης στους κατοίκους της Μυτιλήνης

Ψήφισμα που διακινείται μέσω του παγκόσμιου κινήματος «Avaaz» ζητάει να απονεμηθεί το νόμπελ ειρήνης στους κατοίκους της Μυτιλήνης και στις οργανώσεις, που δραστηριοποιούνται για τη διάσωση, την περίθαλψη και τη φροντίδα των προσφύγων στο νησί.

«Γιατί μια μικρή ομάδα ανθρώπων με όπλο την κοινωνική ευαισθησία κάνει καθημερινά αυτά που έπρεπε να πράξουν κυβερνήσεις και διεθνείς οργανισμοί. Αξίζουν αναγνώριση και τιμή», αναφέρεται στο σχετικό κείμενο.

Το ψήφισμα, το οποίο θα παραδοθεί στην επιτροπή απονομής νόμπελ, ήδη έχουν υπογράψει σχεδόν 6.000 άνθρωποι.

Για να ψηφίσετε ΕΔΩ


http://www.diulistirio.blogspot.gr/
 


Διαβάστε περισσότερα.... »
....