Διυλιστήριο: 02/16/16
ροη αναρτησεων

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Mεγάλο βήμα για την θεραπεία της λευχαιμίας: Θεραπεύτηκαν 9 στους 10 με την ασθένεια σε τελικό στάδιο!

της Μαρίνας Νικολάκη

Αμερικανοί ερευνητές ιατρικών κέντρων προχώρησαν σε επίσημες ανακοινώσεις βάσει των οποίων στο πλαίσιο της έρευνάς τους, με την εφαρμογή ειδικών θεραπευτικών πρωτοκόλλων είδαν να εξαφανίζονται πλήρως τα συμπτώματα σε ασθενείς με λευχαιμία τελικού σταδίου και στο 50% των ασθενών να μην εμφανίζεται πάλι η οποιαδήποτε μορφή καρκίνου

Σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο "Sky News", επιστήμονες από τις ΗΠΑ ανέπτυξαν μία «θαυματουργή», όπως αποδείχθηκε, μέθοδο, με την βοήθεια της οποίας τροποποιήθηκαν γενετικά οι «εκτελεστές» του ανοσοποιητικού συστήματος, τα επονομαζόμενα T-κύτταρα, έτσι ώστε να επιτεθούν, με τη σειρά τους, στα καρκινικά κύτταρα.

Στο πλαίσιο της έρευνας , οι επιστήμονες έμειναν έκπληκτοι με τα ιδιαίτερα ενθαρρυντικά αποτελέσματα της μεθόδου καθώς πάνω από εννέα στους δέκα ασθενείς με σοβαρή μορφή λευχαιμίας είδαν τα συμπτώματά τους να εξαφανίζονται πλήρως.

Και μάλιστα όπως έσπευσαν να επισημάνουν οι Αμερικανοί ερευνητές, τέσσερις στους πέντε ασθενείς με άλλες μορφές καρκίνου του αίματος ανταποκρίθηκαν και αυτοί θετικά στη θεραπεία και πάνω από το 50% των ασθενών δεν εμφάνιζε πλέον κανένα σύμπτωμα.

Ο επικεφαλής της έρευνας, Στάνλει Ρίοντε, από το Ερευνητικό Κέντρο για το Καρκίνο στο Σιάτλ των ΗΠΑ Fred Hutschinson, ανακοίνωσε ότι τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά αν ληφθεί υπόψη πως η μέθοδος αυτή εφαρμόστηκε σε ασθενείς που είχαν προσδόκιμο ζωής μόνο από δύο έως πέντε μήνες. «Πρόκειται για έκπληξη. Για να είμαστε ειλικρινείς, κάτι τέτοιο δεν έχει προηγούμενο στην ιατρική, καθώς υπήρξε ανταπόκριση στη θεραπεία ασθενών με πολύ προχωρημένο καρκίνο», τόνισε.

Η lευχαιμία (από τις Ελληνικές λέξεις λευκός και αίμα) είναι ένας τύπος καρκίνου του αίματος ή του μυελού των οστών που χαρακτηρίζεται από τη μη φυσιολογική αύξηση ανώριμων και πρόδρομων μορφών των λευκών αιμοσφαιρίων, που ονομάζονται «βλάστες».

Η λευχαιμία είναι ένας γενικός όρος που αναφέρεται σε ένα φάσμα ασθενειών. Εναλλακτικά, είναι το σύνολο των ασθενειών που επηρεάζουν το αίμα, το μυελό των οστών και το λεμφικό σύστημα, οι οποίες είναι γνωστές ως νεοπλασίες του αίματος.

Το 2000, περίπου 256.000 παιδιά και ενήλικες σε όλον τον κόσμο προσβλήθηκαν από κάποιου είδους λευχαιμία, και 209.000 πέθαναν από αυτή. Περίπου το 90% όλων των λευχαιμιών διαγιγνώσκεται σε ενήλικες.

http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Προς την αυτονομία οδεύουν οι Κούρδοι της Συρίας – Τρέμει η Άγκυρα



Οι Κούρδοι της Συρίας βαδίζουν με αποφασιστικά βήματα προς την ανακήρυξη αυτόνομης περιοχής στα σύνορα με την Τουρκία, εξασφαλίζοντας συμμαχίες με την Ουάσινγκτον, αλλά επίσης και με τη Ρωσία, όπως πρόσφατα στην επαρχία του Χαλεπίου.

Προς μεγάλη δυσαρέσκεια της Άγκυρας, οι κουρδικές δυνάμεις εκμεταλλεύθηκαν την προέλαση των δυνάμεων του καθεστώτος της Δαμασκού απέναντι στις ανταρτικές δυνάμεις στη βόρεια Συρία, για την κατάληψη περιοχών που βρίσκονται σε απόσταση μόλις λίγων χιλιομέτρων από τα τουρκικά σύνορα.

Από την έναρξη της κρίσης το 2011, εκμεταλλεύθηκαν την απόσυρση του στρατού από τις περιοχές τους για να κινηθούν προς την αυτονομία, εγκαθιδρύοντας τοπική διοίκηση από το βορειοδυτικό έως το βορειοανατολικό άκρο της χώρας.

Σύμφωνα με τον ειδικό για την Συρία Φαμπρίς Μπαλάνς, οι Κούρδοι, οι οποίοι προωθήθηκαν απωθώντας τις δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους, ελέγχουν πλέον το 14% του συριακού εδάφους (26.000 τετρ. χλμ), έναντι 9% το 2012. Σύμφωνα δε με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ελέγχουν τα τρία τέταρτα των 800 χιλιομέτρων της τουρκοσυριακής μεθορίου.

Στόχος τους είναι η αποκατάσταση της σύνδεσης ανάμεσα στα τρία κουρδικά “καντόνια” –Αφρίν και Κομπάνι, στην επαρχία του Χαλεπίου, και Τζαζιρέ, στην επαρχία Χασακέ– και η αυτονομία των κουρδικών περιοχών κατ΄εικόνα του ιρακινού Κουρδιστάν.

“Ο κύριος στόχος των Κούρδων είναι η προσάρτηση των καντονίων… θέλουν μία αποκεντρωμένη Συρία που θα λειτουργεί με ένα σύστημα καντονίων”, δηλώνει από την Ουάσινγκτον στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Μουτλού Τσιβίρογλου, αναλυτής ειδικός στη Συρία και του Κούρδους.

“Οι Κούρδοι θέλουν να συνδέσουν το Κομπάνι με το Αφρίν (στην επαρχία του Χαλεπίου) ώστε η Ροζάβα (συριακό Κουρδιστάν) να έχει μία εδαφική συνέχεια”, σύμφωνα με τον Φαμπρίς Μπαλάνς.

Ούτε καθεστώς, ούτε αντάρτες
Στη μάχη του Χαλεπίου, που ξεκίνησε στις αρχές του Φεβρουαρίου, οι κουρδικές δυνάμεις αρχικά έσπασαν την πολιορκία του Αφρίν, η οποία είχε επιβληθεί εδώ και έναν χρόνο από τους ισλαμιστές αντάρτες και το Μέτωπο αλ Νόσρα, εκμεταλλευόμενοι τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή.

Και για τη σύνδεση των δύο καντονίων του Αφρίν και του Κομπάνι, ετοιμάζονται για την επόμενη μάχη, με το Ισλαμικό Κράτος, επικεντρωμένη στην επαρχία του Χαλεπίου. Ομως οι Κούρδοι δεν συμμαχούν ούτε με το καθεστώς, ούτε με τους αντάρτες.

“Από την αρχή, ακολουθούν αυτό που ονομάζουν τρίτος δρόμος. Ούτε με το καθεστώς, ούτε με τους αντάρτες, διότι καμία από τις δύο πλευρές δεν αναγνωρίζει τα δικαιώματα των Κούρδων. Πράγμα που σημαίνει ότι ούτε το καθεστώς, ούτε οι αντάρτες είναι ικανοποιημένοι μαζί τους”, εξηγεί ο Μουτλού Τσιβίρογλου.

Οι σύροι αντάρτες έχουν άλλωστε κατηγορήσει τις Μονάδες Προστασίας του Κουρδικού Λαού ότι παίζουν το παιγνίδι του καθεστώτος εκδιώκοντάς τους από ολόκληρες περιοχές και πόλεις, όπως η Ταλ Ριφάατ, αλλά και αεροπορικές βάσεις, όπως του Μέναγ.

“Δεν έχουμε καμία σχέση με τη μάχη του καθεστώτος”, βεβαιώνει ο Σαλάχ Τζαμίλ, στέλεχος του Κόμματος Δημοκρατικής Ενωσης (PYD), του μεγαλύτερου κουρδικού κόμματος της Συρίας, στρατιωτικό σκέλος του οποίου είναι οι Δυνάμεις Προστασίας του Λαού.

“Πολεμήσαμε την αλ-Νούσρα και άλλες οργανώσεις που ακολουθούν την τουρκική στρατηγική διότι πολιόρκησαν τις περιοχές μας και βομβάρδισαν τα χωριά μας”, λέει.

“Τώρα, προτεραιότητα του PYD είναι να εκμεταλλευθεί τα εδαφικά κέρδη που έχει εξασφαλίσει και να συμπήξει τοπικές και διεθνείς συμμαχίες για να γίνει αδιαμφισβήτητος πολιτικός παράγοντας στη νέα Συρία”, δηλώνει η Μαρία Φανταπίε, ειδική του International Crisis Group για τους Κούρδους του Ιράκ και της Συρίας.

Αν και δεν προσεκλήθη στις συνομιλίες της Γενεύης ανάμεσα στο καθεστώς και την αντιπολίτευση, το PYD συναντήθηκε στο τέλος του Ιανουαρίου με τον ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ για την εκστρατεία κατά του Ισλαμικού κράτους Μπρετ ΜακΓκέρκ και άνοιξε αντιπροσωπεία στη Μόσχα.

Ανήσυχη από τις κινήσεις αυτές, η Τουρκία, η οποία επένδυσε στην υποστήριξη προς τη συριακή αντιπολίτευση εναντίον του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Ασαντ εδώ και πέντε χρόνια, βομβαρδίζει εδώ και εβδομάδες τις κουρδικές θέσεις στη βόρεια Συρία.

Γεγονός που προκαλεί τη δυσαρέσκεια της Ουάσινγκτον, που θεωρεί ότι οι Κούρδοι είναι απολύτως απαραίτητοι στην εκστρατεία κατά του Ισλαμικού Κράτους, αλλά ταυτόχρονα είναι και σύμμαχος της Τουρκίας, μέλους του ΝΑΤΟ.

Ο Πούτιν ήταν σαφής…

Παράλληλα, εμφανίσθηκε μία άτυπη σύμπραξη ανάμεσα στους Κούρδους και τους Ρώσους, που πλήττουν τις θέσεις των Σύρων ανταρτών και των τζιχαντιστών από τον Σεπτέμβριο. Τα αεροπορικά αυτά πλήγματα επέτρεψαν στους Κούρδους να καταλάβουν, για παράδειγμα, την αεροπορική βάση του Μέναγ.

“Η Μόσχα δεν μπορεί να αγνοήσει τους Κούρδους, που είναι η κύρια μάχιμη δύναμη κατά των τζιχαντιστών. Είναι προς το συμφέρον των Ρώσων, όπως και των Αμερικανών”, παρατηρεί ο Μουτλού Τσιβίρογλου.

Για τη Ρωσία, που υποστηρίζει το καθεστώς της Δαμασκού, το κουρδικό ζήτημα αποτελεί μέσον για να εξοργισθεί η Αγκυρα και να προκληθούν ρωγμές στις σχέσεις της Τουρκίας με τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον Φαμπρίς Μπαλάνς, ο Ασαντ είναι ενοχλημένος από τη ρωσική υποστήριξη προς τους Κούρδους, αλλά δεν έχει άλλη επιλογή, “το μέλλον του είναι συνδεδεμένο με τη ρωσική υποστήριξη”.

“Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ήταν πολύ σαφής μαζί του ως προς το αντάλλαγμα της απευθείας επέμβασής του στον συριακό πόλεμο: απεριόριστη υποστήριξη στους Κούρδους της Συρίας για να δημιουργήσουν το αυτόνομο κράτος τους στο βορρά”, λέει ο αναλυτής που συνεργάζεται με το Washington Institute.

“Έτσι, οι Κούρδοι θα είναι οι συνοριοφύλακες της Συρίας”.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κατέπεσε η σκευωρία των αμερικανών!!!!Αμερικανικό ήταν το αεροσκάφος που βομβάρδισε το νοσοκομείο της Azaz!!!

Εκτακτη είδηση..κατέπεσε η σκευωρία των αμερικανών!!!!Αμερικανικό ήταν το αεροσκάφος που βομβαρδισε το νοσοκομείο της Azaz!!!Το «τσίμπησαν ρωσικοί δορυφόροι που σαρώνουν την τουρκοσυριακή μεθόριο..αποκλειστική φωτογραφία

Δεν το χωράει ανθρώπινος νους,πόσο διεστραμένοι άνθρωποι διαχειρίζονται τις τύχες του κόσμου!!!Η Ρωσία πρίν λίγο δημοσιοποίησε φωτογραφία δορυφόρου τηλεσκόπισης που δείχνει την στιγμή που ένα αεροσκάφος των ΗΠΑ,τύπου Α-10,χτυπά το νοσοκομείο της πόλεως Azaz με συνέπεια τους δεκάδες νεκρούς!!!

Οι σκοτεινοί κύκλοι της Αμερικής,έστησαν μια νέα προβοκάτια τύπου Σεράγεβο,όπως τότε στην Βοσνία που δαιμονοποίησαν τους Σέρβους!!!Σκοπός τους να αποκτήσουν το ηθικό έρεισμα ώστε να εισβάλουν στην Βόρεια Συρία οι Τούρκοι.Τότε όμως στην Βοσνία δεν υπήρχε ο Β.Πούτιν όπως σήμερα!!!Οι ρωσικοί δορυφόροι με ευκρίνεια ελαχίστων εκατοστών απέδωσαν στήν διεθνή κοινή γνώμη τον μέγα προβοκάτορα!!!Είναι αυτός που βρίσκεται πίσω απο την Άγκυρα,πίσω απο τον isis,πίσω απο κάθε δύναμη της νέας εποχής…και η ώρα του πλησιάζει.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΕΒΖ: Η Διοίκησή της μηνύει προηγούμενες διοικήσεις για ζημιές της εταιρείας

Μηνυτήρια αναφορά κατά προηγούμενων διοικήσεων για πράξεις τους ή παραλείψεις τους, οι οποίες φέρεται να ζημίωσαν με μεγάλα ποσά την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ), κατέθεσε σήμερα το πρωί στον Εισαγγελέα Διαφθοράς νομικός σύμβουλος για λογαριασμό της νέας διοίκησης της ΕΒΖ, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Η μήνυση έγινε μετά από διαχειριστικό έλεγχο που διενεργήθηκε από τον Μάιο έως και τις αρχές Δεκεμβρίου του 2015.

Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, στο πόρισμα, που έχει εκπονήσει ελεγκτική εταιρεία, γίνεται ιδιαίτερη μνεία σε δύο περιπτώσεις πελατών (ΓΑΙΑ - ΒΕΛΠΑΖ), από τις οποίες η ζημία για την ΕΒΖ ξεπερνά τα 50 εκατ. ευρώ.

«Η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης ΑΕ κατόπιν απόφασης του διοικητικού συμβουλίου κατέθεσε ενώπιον της αρμόδιας Εισαγγελίας δια πληρεξουσίου δικηγόρου μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου σχετικά με τα ευρήματα ελέγχου εταιρείας ορκωτών ελεγκτών που σχετίζονται με εταιρικές πράξεις διοίκησης και διαχείρισης προηγούμενων ετών. Εναπόκειται στις Εισαγγελικές Αρχές και στην απόλυτη κρίση τους να προσδιορίσουν και να εξατομικεύσουν τυχόν ποινικές ευθύνες, εφόσον αυτές προκύπτουν. Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας η προδικασία σε αυτό το στάδιο είναι μυστική", αναφέρεται στην ανακοίνωση που θα βγάλει αύριο η διοίκηση της ΕΒΖ και την οποία εξασφάλισε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Διοριζόμενη Δημοκρατία..

     Αυτό είναι το πολίτευμα της Ελλάδας. Τί προεδρευόμενη δημοκρατία και τρίχες κατσαρές!
Διοριζόμενη Δημοκρατία κι άμα γουστάρετε!
Άμα δε γουστάρετε θα σας φάει η ανεργία.

Μετά τον ορυμαγδό των διορισμών ημέτερων, σογιών, γκόμενων, one night stand (απλή ξεπέτα), και πάει λέγοντας,
( το ίδιο το blog έχει υπ' όψη του κανά δυό-τρείς ''κραγμένες'' περιπτώσεις και
τις κρατάει καβάτζα για σουρπράϊζ )
..η αξιωματική αντιπολίτευση κατέθεσε σχετική επερώτηση στην Βουλή, γιατί ''αμάν πιά παράγινε το κακό, και δεν θα μείνει καρέκλα για καρέκλα για όταν ξανάρθουμε εμείς στην εξουσία!''

Δεν κατάλαβε όμως η αντιπολίτευση ότι όπως είπε και το DNA ΠαΣοΚ,
..ο ΑμεΑ υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (πςςςς, και @αμώ τις ανασυγκροτήσεις!),
..καθώς επίσης και η DNA ραδικιού αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης ( επίσης και @αμώ τις αλληλεγγύεις! Και τα γεμιστά!),
..αυτοί δεν τάξανε τίποτα, δεν κοροϊδέψανε κανέναν. Τί; Απατεώνες είναι;
Ίσα-ίσα ο πρωθυπουργός το είχε πεί: ''τελειώνουμε με το παλιό. Έρχεται το νέο'' .
Τους παλιούς διορισμούς εννοούσε ο άνθρωπος. Κι ότι θα κάνανε νέους.
Άμα η αξιωματική αντιπολίτευση είναι ανίκανη να κατανοήσει τόσο απλά πράγματα, είναι και ανίκανη να λέγεται αξιωματική αντιπολίτευση!

Αυτό όμως που κάνει περισσότερη εντύπωση (σε μας βέβαια τον ηλίθιο λαό, που τρώμε κουτόχορτο και λωτούς και τους ξαναψηφίζουμε),
..είναι πως μόνο για τους διορισμούς βγήκε στα κάγκελα η αντιπολίτευση.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΟ ΝΑΤΟ (κάτι που αρνήθηκαν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις, της χούντας συμπεριλαμβανόμενης) ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ. Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΙΩΠΗ!
Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΥΝΕΝΟΧΗ.

Κι όταν το επόμενο νομοτελειακά βήμα θα είναι και η αντικατάσταση των ελληνικών χερσαίων δυνάμεων με τμήματα δυνάμεων του ΝΑΤΟ, υπό ξένη διοίκηση,
..όταν δηλαδή θα ολοκληρώνεται η κατάκτηση της χώρας εν καιρώ ειρήνης και χωρίς εμφανή κήρυξη πολέμου,
..τότε, κατά πάσα πιθανότητα θα είναι κυβέρνηση η σημερινή αντιπολίτευση και θα φροντίζει για τους δικούς της διορισμούς!

Κατά κάποιο τρόπο λοιπόν και βλέποντας τέτοιους απατεώνες και τυχάρπαστους πολιτικούς,
..αλλά και τέτοιον βολεψάκια κι ανόητο λαό,
..κάπως πρέπει νάχει τα δίκια του ο φον-Σακάτης και νεοναζί Βόλφγκανγκ, όταν λέει πώς η Ελλάδα δεν είναι κράτος!

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σ' ένα μήνα που αναγνωρίζουμε κάποιο δίκιο στον χερ παλιάνθρωπο.
Κάτι πρέπει να γίνει.
Σε λίγο δεν θα υπάρχει στ' αλήθεια κράτος. Ούτε Ελλάδα.
Όπως δεν υπάρχει κυβέρνηση κι αντιπολίτευση. Είναι όλοι το ίδιο. Απατεώνες και προδότες.

Ξεσηκωθείτε!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ελπίδες για γρήγορη αξιολόγηση αλλά έτοιμος και ο «κουμπαράς» 3 δισ. ευρώ



«Κουμπαρά» 3 δισ. ευρώ για το δύσκολο πρώτο τρίμηνο του χρόνου δημιουργεί το υπουργείο Οικονομικών παρά το γεγονός ότι επιμένει ακόμη ότι η διαπραγμάτευση θα ολοκληρωθεί μέχρι και το τέλος Φεβρουαρίου.

Σαφής ένδειξη «βραχυπρόθεσμης αποταμίευσης» αποτελούν στα στοιχεία του προϋπολογισμού όπου εκτός από την υπέρβαση των εσόδων κατά 400 εκ ευρώ που αφορά αποκλειστικά τα κοινοτικά κονδύλια από την προκαταβολή του ΕΣΠΑ ΙΙ καταγράφεται και μια μεγάλη υστέρηση των πρωτογενών δαπανών κατά 430 εκ ευρώ παρότι ότι μισθοί και συντάξεις πληρώθηκαν χωρίς καθυστέρηση.

Αυτό σημαίνει ότι έχει ενεργοποιηθεί και πάλι ο μηχανισμός του πολύ δύσκολου δημοσιονομικά πρώτου εξάμηνου του 2015 όταν εκτός των απολύτως ανελαστικών δαπανών (μισθοί συντάξεις εθνική χρηματοδότηση στο ασφαλιστικό) η πληρωμή των υπολοίπων είχε ανασταλεί.

Ο στόχος είναι να μην μειωθούν τα ταμειακά διαθέσιμα του ελληνικού δημοσίου τα οποία στις αρχές του χρόνου έφταναν τα 770 εκ ευρώ.

Τούτο παρά το μερίσμα μαμούθ ύψους 1,2 δις ευρώ που ενέκρινε η Τράπεζα της Ελλάδας προς το ελληνικό δημόσιο ως βασικό μέτοχο της Κεντρικής Τράπεζας.

Παράλληλα με νομοθετική ρύθμιση στο τέλος του 2015 τα διαθέσιμα του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας . ύψους 555, 4 εκ ευρώ από την εισφορά των τραπεζών από την ανακεφαλαιοποίηση του 2012 είναι άμεσα διαθέσιμα αφού κατατίθενται στο κοινό λογαριασμό της Κεντρικής Κυβέρνησης στην ΤτΕ.

Τα ποσά αυτά μαζί με τα 430 εκ ευρώ που δεν δόθηκαν σε δαπάνες δημιουργούν ένα κεφάλαιο 3 δις ευρώ για να καλυφθούν οι ανάγκες για το χρέος τουλάχιστον μέχρι και το τέλος Μαρτίου.
Υπενθυμίζεται ότι ο Ιανουάριος ήταν ένας μάλλον «άνετος» μήνας αφού οι υποχρεώσεις χρέους περιορίζονταν σε πληρωμές τόκων ύψους 100 εκ ευρώ και μια δόση ύψους 457 εκ ευρώ προς το ΔΝΤ.

Ο τρέχον μήνας είναι πιο βαρύς με συνολικές υποχρεώσεις που φτάνουν τα 1,8 δις ευρώ αφού το δημόσιο θα πρέπει να εξοφλήσεις ποσό ύψους 1,6 δις ευρώ για τόκους 100 εκ ευρώ και 138 εκ ευρώ προς το ΔΝΤ.

Άλλα 1,7 δις ευρώ είναι οι υποχρεώσεις του Μαρτίου από τα οποία τα 750 εκ ευρώ αφορούν τόκους και 876 εκ ευρώ ως δόση από τα δάνεια που έχει δώσει από το 2010 το ΔΝΤ.
Μάλιστα την σχετικά καλύτερη θέση του ελληνικού δημοσίου απεναντι στις υποχρεώσεις για χρέος πιστοποίησε και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας κ. Κλάους Ρέγκλινγκ ο οποίος απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε ότι η κατάσταση είναι καλύτερη αφού και αναφέρθηκε στο μέρισμα της ΤτΕ καθώς επίσης και την καλύτερη πορεία των εσόδων.

Διαπραγμάτευση σε διπλό μέτωπο

Την ίδια ώρα η Κυβέρνηση προσπαθεί να κλείσει το εσωτερικό μέτωπο που έχουν ανοίξει οι κινητοποιήσεις των αγροτών και των ελεύθερων επαγγελματιών και παράλληλα να προχωρήσουν ταχύτερα και οι διαδικασίες αξιολόγησης.

Κυβερνητικοί κύκλοι που παρακολουθούν από κοντά τις διαπραγματεύσεις έκαναν χθες την εκτίμηση ότι οι επικεφαλείς των ομάδων της ΕΕ του ΔΝΤ της ΕΚΤ και του ΕΜΣ αναμένεται να επιστρέψουν στην Αθήνα «από Δευτέρα» αφού οι συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο έχουν παρουσιάσει πρόοδο Απέδιδαν επίσης την καθυστέρηση επιστροφής των εκπροσώπων των θεσμών και τη διαφορά απόψεων μεταξύ της ΕΕ και του ΔΝΤ σε κρίσιμα σημεία του ελληνικού προγράμματος «Πρώτα θα τα βρουν μεταξύ τους και στην συνέχεια θα έρθουν να συζητήσουμε» τόνιζαν χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα εκπρόσωποι των δανειστών τόνιζαν ότι ακόμη δεν έχει οριστεί ημερομηνία επιστροφής στην Ελλάδα και δεν θα μπορούσε να υπάρχει με δεδομένο ότι υπάρχουν ακόμη διαφορές που θα πρέπει να κλείσουν πριν συνεχιστεί σε ανώτερο επίπεδο η διαπραγμάτευση.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Οτσαλάν: Η “επέτειος” της ντροπής



ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ | enikos.gr – Στις 15 Φλεβάρη 1999, πριν ακριβώς από 17 χρόνια, ο Οτσαλάν έπεφτε στα χέρια των Τούρκων, με εμπλοκή της τότε ελληνικής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον κ.Σημίτη.

Την επόμενη μέρα, κι ενώ ο ελληνικός λαός είχε σαστίσει μαθαίνοντας τι είχε συμβεί την προηγούμενη νύχτα στην ελληνική πρεσβεία στην Κένυα, τέθηκε στον τότε κυβερνητικό εκπρόσωπο μια ερώτηση που ουδέποτε είχε τεθεί μέχρι τότε σε εκπρόσωπο κυβέρνησης: «Ποιος είναι ο ορισμός που δίνει η κυβέρνησή σας στις έννοιες «φιλότιμο» και «αξιοπρέπεια»;», ήταν η ερώτηση…

Η απάντηση του κ. Ρέππα, όπως και τότε έτσι και σήμερα, δεν είχε και δεν έχει καμία σημασία. Σημασία έχει ότι εκείνες τις μέρες η Ελλάδα είχε οδηγηθεί με την υπόθεση Οτσαλάν σε τέτοιον κατήφορο, που τίποτα δεν θεωρούνταν δεδομένο. Ούτε ακόμα και το τι σημαίνουν λέξεις όπως «φιλότιμο» και «αξιοπρέπεια»…



Ο Οτσαλάν από τα χέρια της Ελλάδας είχε βρεθεί στα χέρια της τουρκικής ΜΙΤ. Και τούτο ενώ δύο μήνες πριν, τα 2/3 της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ (ανάμεσά τους και υπουργοί…), είχαν υπογράψει ψήφισμα με το οποίο καλούσαν τον Οτσαλάν να έρθει στην Ελλάδα για να βρει άσυλο…

Δυο μέρες μετά την παράδοση του ηγέτη των Κούρδων, ο τότε πρωθυπουργός Σημίτης εξέδωσε μια μακροσκελέστατη ανακοίνωση για την υπόθεση Οτσαλάν. Το επισημαίνουμε: Εκείνη η ανακοίνωση του Κ. Σημίτη εκδόθηκε σε μια στιγμή που ο ηγέτης των Κούρδων βρισκόταν ήδη στις τουρκικές φυλακές, με – αν μη τι άλλο – εμφανέστατη την εμπλοκή και τις βαριές ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης σε αυτήν την εξέλιξη.

Τι επέλεξε να τονίσει σε κείνη την ανακοίνωση ο κύριος Σημίτης; Επέλεξε, μιλώντας για το «κουρδικό ζήτημα», να δηλώσει: «Είμαστε κατά των ένοπλων ανταρσιών και των πράξεων τρομοκρατίας και βίας»!

«Ένοπλη ανταρσία» (!), λοιπόν, ο αγώνας του κουρδικού λαού για ελευθερία!«Τρομοκρατία και βία» η πάλη των Κούρδων για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους! Αυτά ήταν τα λόγια του κυρίου Σημίτη, μόλις δύο 24ωρα από την παράδοση του Οτσαλάν!

Αυτά ήταν τα λόγια που ειπώθηκαν σε μια στιγμή που ολόκληρος ο ελληνικός λαός ένιωθε οργή και ντροπή. Οργή για το κατάντημα της κυβέρνησης, κατάντημα, όμως, για το οποίο η ίδια η τότε κυβέρνηση όχι μόνο δεν ένιωθε ντροπή, αλλά καυχιόταν κιόλας για την αποστολή που εκτέλεσε.

Εξάλλου, στην ίδια εκείνη ανακοίνωση, ο κ. Σημίτης, που θέλοντας να διασώσει εαυτόν είχε θυσιάσει τρεις υπουργούς (Πάγκαλο, Παπαδόπουλο, Πετσάλνικο), ισχυριζόταν ότι:

«Κάναμε το χρέος μας με τον καλύτερο τρόπο, απέναντι στην Ελλάδα και τα συμφέροντά της, απέναντι στο κουρδικό ζήτημα και τον ίδιο τον Οτσαλάν »!

Θα το επαναλάβουμε: Εκείνη η απίστευτη ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ και του πρωθυπουργού Σημίτη είχε εκδοθεί τη στιγμή που οι εικόνες του δέσμιου Οτσαλάν έκαναν το γύρο του κόσμου!



Αν προσπαθούσαμε να γυρίσουμε πίσω το χρόνο στο κλίμα εκείνης της εποχής θα λέγαμε ότι ακόμα κι αν κάποιος (ως υπόθεση εργασίας και μόνο) δεχόταν σαν ειλικρινή την εκδοχή της ελληνικής κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ ότι δεν ευθυνόταν για την σύλληψη Οτσαλάν από την Τουρκία, το ερώτημα που ετίθετο ήταν: Μετά από εκείνη την ανακοίνωση του πρωθυπουργού Σημίτη, ποιος θα μπορούσε να πιστέψει ότι επρόκειτο για μια «αθώα» κυβέρνηση και όχι για μια«κυβέρνηση – καταδότη», όπως φώναζαν οι διαδηλωτές στους δρόμους της Αθήνας και σε όλες τις πόλεις της χώρας;

Μια κυβέρνηση που
  • είχε ήδη στο ενεργητικό της τα «ευχαριστώ» προς τις ΗΠΑ μετά τα Ίμια,
  • είχε συνυπογράψει την ελληνοτουρκική συμφωνία της Μαδρίτης κατ’ εντολήν της Ολμπράιτ,
  • είχε ήδη αποδεχτεί τη συμφωνία για τη νέα δομή του ΝΑΤΟ που δημιουργούσε νέα αρνητικά δεδομένα όσον αφορά τη «διευθέτηση» των ελληνοτουρκικών προβλημάτων του Αιγαίου,
  • είχε φερθεί με το γνωστό τρόπο στην υπόθεση των πυραύλων «S-300» μετά από απαίτηση των Αμερικανών,

ποιος θα μπορούσε να την πιστέψει την ώρα που ο Οτσαλάν έπεφτε στα χέρια των Τούρκων;…

Κανένας δεν πίστεψε τότε την κυβέρνηση Σημίτη. Και τούτο παρότι εκείνες τις πρώτες μέρες δεν είχε γίνει καν γνωστή η έκθεση του πρέσβη της Ελλάδας στην Κένυα. Η έκθεση, δηλαδή, που καταγραφόταν «χαρτί και καλαμάρι» ο ρόλος της κυβέρνησης στην υπόθεση Οτσαλάν .

Η έκθεση του πρέσβη, που ήρθε στο φως περίπου ένα μήνα αργότερα, ήταν αποκαλυπτική: Εκεί, στην έκθεση – ομολογία και αποκάλυψη, καταγραφόταν ότι η εντολή από την Αθήνα προς τον πράκτορα της ΕΥΠ που συνόδευε τον Οτσαλάν στην ελληνική πρεσβεία της Κένυας ήταν: «Σάββα, παιδί μου, πέτα τον έξω»! Αυτή ήταν η εντολή…

Ας θυμηθούμε ορισμένα χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την έκθεση του Έλληνα πρέσβη στην Κένυα, του κ. Γ. Κωστούλα, που ήρθε στο φως το Μάρτη του 1999, και στα οποία γίνεται αναφορά στους χειρισμούς του «Μεγάλου τραγουδιστή», των συνεργατών του, στελεχών της ΕΥΠ και κρατικών παραγόντων, που προηγήθηκαν της σύλληψης του Οτσαλάν από τους Τούρκους.

«(…) Συνομιλία με Κιθουρίμα (σσ: Κενυάτης αξιωματούχος), περίεργο τηλεφώνημα Αμερικανού και αναχώρηση δυο επισκεπτών αναφέρονται αμέσως σε κ. Παπαϊωάννου (σσ: διευθυντής διπλωματικού γραφείου υπουργού Θ. Πάγκαλου), οποίος λέγει ότι θα τα μεταφέρει σε «μεγάλο τραγουδιστή», δηλαδή κ. υπουργό (σσ: Θ. Πάγκαλο), και αναλαμβάνει υποχρέωση «να μας τραγουδήσει, αφού ακούσει τραγούδι μεγάλου τραγουδιστή» (…).

Περί ώρα 14.00, κ. Παπαϊωάννου επικοινωνεί με πρεσβεία και εντέλλει υπογράφοντα μεταφέρει με «δεσποινίδα Κατεχάκη», δηλαδή κ. Καλεντερίδη, σε Οτσαλάν ότι πρέπει ταχύτερο δυνατόν απομακρυνθεί από «εθνικά χρώματα». Σε ερώτησή μου «και να πάει πού;», κ. Παπαϊωάννου απαντά ως εξής:

«Μεγάλος τραγουδιστής έχει εκνευριστεί. Κάναμε μια εξυπηρέτηση. Μην μας τη βγάζουν από τη μύτη. Να πάει σαφάρι. Να πάει όπου θέλει. Μακριά από εθνικά χρώματα» (…)

Περί 10.00, κ. Καλεντερίδης επικοινωνεί με αρχηγό του. Τελευταίος μόλις έχει πληροφορηθεί τα περί αιτήσεως ασύλου (σσ: από τον Οτσαλάν ) και εξαγριωμένος απαντά ως εξής: «Να του πεις ότι είναι ηλίθιος. Διέπραξε αθλιότητα. Αυτό που έκανε δεν είναι τίποτα. Δεν ισχύει. Να του πεις να τσακιστεί να φύγει γρήγορα και να πάει όπου θέλει. Εμείς δεν του τάξαμε τίποτα. Πέτα τον έξω, ρε Σάββα, να τελειώνομε. Σε παρακαλώ, παιδί μου» (…)

Μετ’ ολίγον, κος Διακοφωτάκης απαντά σε τηλέφωνο, σε οποίο «κάποιος ονόματι Μιχάλης» ζητά κ. Καλεντερίδη. Κος Καλεντερίδης προσέρχεται και σε ανοιχτή ακρόαση λέγονται εξής:

«Σάββα άκουσέ με, είμαι ο Τζοβάρας, είναι εδώ τρεις υπουργοί και ο αρχηγός, κρέμονται τρεις υπουργοί από σένα, το καταλαβαίνεις; Να πας αμέσως και να τον πετάξεις έξω με τη βία» (…). Τζοβάρας συνεχίζει:

«Σε παρακαλώ Σάββα, πέτα τα έξω τα μ….πανα να τελειώνουμε. Μπορείς να το κάνεις. Πρόσεξε γιατί αν δεν το κάνεις, όταν έρθεις πίσω θα σε αποστρατεύσουν. Μπορείς να το κάνεις. Είναι τρεις υπουργοί εδώ» (…).

Λίγο αργότερα, μας τηλεφωνεί κ. Παπαϊωάννου και ζητά να «ερευνήσωμε αγορά» ώστε εξευρεθούν ντόπιοι «φουσκωτοί», δηλαδή, μπράβοι, οποίοι αναλάβουν επιχείρηση βίαιης αποχωρήσεως Οτσαλάν και συνοδών του από κατοικία (…).

Ύστερα, δεχτήκαμε τηλεφωνήματα από κ. Παπαϊωάννου και ΕΥΠ και μας έγινε γνωστό ότι Αθήνα αποφάσισε εδώ έλευση τεσσάρων «φουσκωτών», οποίοι αναλάβουνεπιχείρηση βίαιης απομακρύνσεως (…)».

Αυτά αναφέρονταν μεταξύ άλλων στην έκθεση Κωστούλα. Ωστόσο οι τότε κυβερνώντες έλεγαν ότι πήγαν τον Οτσαλάν στην ελληνική πρεσβεία στην Κένυα για να τον σώσουν. Μόνο που ο Οτσαλάν – σύμφωνα με την έκθεση – «πετάχτηκε έξω» από την ελληνική πρεσβεία. Αλλά απ ‘ έξω ήταν οι Τούρκοι…

Και κάτι ακόμα: Το καλοκαίρι του 2004, στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» (25/8/2004) αναδημοσιεύτηκε κείμενο της τουρκικής εφημερίδας «Ραντικάλ» στο οποίο γινόταν λόγος για την υπόθεση Οτσαλάν. Στο κείμενο υποστηριζόταν ότι:

«… ο τότε πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα, Νίκολας Μπερνς, πραγματοποίησε συνάντηση με τον κ. Πάγκαλο, ο οποίος του τόνισε ότι η ελληνική πλευρά επιδιώκει μεν να απομακρύνει από τη χώρα τον Οτσαλάν, αλλά αυτό δεν κατέστη εφικτό μέχρι στιγμής. Τότε – κατά τη «Ραντικάλ» – ο Μπερνς πραγματοποίησε μια κρίσιμη επέμβαση:«Φροντίστε να αποστείλετε τον Οτσαλάν στην Κένυα και τα υπόλοιπα είναι δική μας υπόθεση», φέρεται ειπείν στον Θ. Πάγκαλο…».

Αυτά έγραφε η «Ραντικάλ» και αναδημοσιεύτηκαν στον ελληνικό Τύπο. Και, βεβαίως, δεν είναι δική μας πρόθεση να τα υιοθετήσουμε. Είναι όμως υπόθεση του καθενός να αναρωτηθεί: Υπήρξε η ευθιξία από τους πρωταγωνιστές εκείνης της ντροπιαστικής υπόθεσης να καταρρίψουν τους ισχυρισμούς των λόγω δημοσιευμάτων;

Τέτοια ευθιξία απέναντι στο συγκεκριμένο δημοσίευμα, δεν υπέπεσε στην αντίληψή μας, κι αν υπήρξε ήταν προφανώς πολύ μικρότερης έντασης από την ένταση με την οποία καταγράφηκε στην συλλογική μνήμη του ελληνικού λαού εκείνο το «Σάββα, παιδί μου, πέτα τον έξω»…

***

Αυτή η ντροπή, αυτή η μαύρη σελίδα που γράφτηκε σαν σήμερα από τους πρώην «ταγούς» αυτού του τόπου (σσ: πολλοί εξ αυτών πρωταγωνίστησαν σε μια σειρά ακόμα δράματα που ακολούθησαν) δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Θα τους κυνηγάει για πάντα.

Το έχουμε ξαναγράψει και θα το επαναλάβουμε: Όποια κι αν θα είναι η τελική κρίση της Ιστορίας, πρώτα και κύρια του κουρδικού λαού, για το πρόσωπό του Οτσαλάν, το γεγονός παραμένει: Από τα χέρια μιας ελληνικής κυβέρνησης, της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ο Οτσαλάν βρέθηκε στα χέρια της Τουρκίας. Κι αυτό, ως στιγμιότυπο της – ελληνικής – Ιστορίας, θα αποτελεί εσαεί κηλίδα ντροπής. Για εκείνους (τους «μεγάλους τραγουδιστές» και τις «δεσποινίδες Κατεχάκη») που δια πράξεων ή παραλείψεων πρωταγωνίστησαν σε αυτή την εξέλιξη.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....