Διυλιστήριο: 07/16/16
ροη αναρτησεων

Σάββατο, 16 Ιουλίου 2016

Τράπεζα της Ελλάδος: Έρευνα για τα 9+2 εκατ. του Τριανταφυλλόπουλου


Θα ερευνηθεί πού «χάθηκε» το πόρισμα των ελεγκτών της ΤτΕ και γιατί δεν έφτασε στη δικαιοσύνη,σχετικά με την χρηατοδότηση της εφημερίδας «Veto» του Μάκη Τρινταφυλλόπουλου από τον φυγόδικο Μιχάλη Κυριακίδη

Την πραγματοποίηση έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί γιατί «χάθηκε» το πόρισμα των ελεγκτών της Τραπέζης της Ελλάδος σχετικά με την παράνομη χρηματοδότηση της εφημερίδας «Veto» του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου από τον φυγόδικο επιχειρηματία Μιχάλη Κυριακίδη διέταξε ο Γιάννης Στουρνάρας.

Ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, με αφορμή σειρά δημοσιευμάτων για την μη υποβολή στις αρμόδιες αρχές, παλαιότερης έκθεσης της ΤτΕ που αφορούσε τις συνθήκες χρηματοδότησης της εφημερίδας «Veto» διέταξε να διερευνηθεί άμεσα το θέμα.

Όπως αναφέρει η Τράπεζα της Ελλάδος σε ανακοίνωση της, η έρευνα ανατέθηκε στον Διευθυντή Επιθεώρησης Εποπτευόμενων Εταιρειών.

Διαβάστε το δημοσίευμα στο ΘΕΜΑ της Κυριακής 3 Ιουλίου 2016 με τίτλο «Ποιοι «ξέχασαν» τα 9+2 εκατ. του Τριανταφυλλόπουλου»:

Τρία χρόνια μετά, το πόρισμα των ελεγκτών της ΤτΕ για τη χρηματοδότηση της εφημερίδας «Veto» του Μ. Τριανταφυλλόπουλου με 11 εκατ. ευρώ από τον φυγόδικο Πέτρο Κυριακίδη βρίσκεται στα αζήτητα

Συγκλονιστικά στοιχεία για τη σκοτεινή υπόθεση χρηματοδότησης με 11 εκατ. ευρώ της εφημερίδας «Veto» ιδιοκτησίας του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου από τον φυγόδικο σήμερα Πέτρο Κυριακίδη έρχονται στο φως, περίπου τρία χρόνια μετά την ολοκλήρωση της ανακριτικής έρευνας για τα θαλασσοδάνεια της Proton Bank.

Για περισσότερο από μια τριετία, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Θέματος», βρίσκεται στα αζήτητα πόρισμα που είχε συνταχθεί ειδικά λόγω της «χρηματοδότησης» προς τη «Veto» από τον καταζητούμενο επιχειρηματία Πέτρο Κυριακίδη, λίγο πριν η εφημερίδα κατεβάσει ρολά.

Τον Δεκέμβριο του 2012 ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Proton Bank, πέρναγε το κατώφλι της ανακρίτριας προκειμένου να απολογηθεί για σειρά κακουργηματικών πράξεων σχετικά με την υπόθεση των επισφαλών δανείων ύψους 700 εκατ. ευρώ. Την πολύκροτη αυτή υπόθεση, που είχε μάλιστα χαρακτηριστεί «νέο σκάνδαλο Κοσκωτά», διερεύνησε η ανακρίτρια Ιωάννα Χατζάκη. Η παραγγελία που είχε δοθεί τότε στην ανακρίτρια από τους ανωτέρους της ήταν να ερευνήσει την υπόθεση της Proton Bank με επίκεντρο τον κατηγορούμενο σήμερα επιχειρηματία. Εννέα μήνες μετά την έναρξη της έρευνάς της, η κυρία Χατζάκη κήρυξε το πέρας της ανάκρισης, αφού πρώτα ζήτησε την προφυλάκιση του επιχειρηματία και απήγγειλε βαρύτατες κατηγορίες και σε άλλα πρόσωπα, ανάμεσά τους και ο φυγόδικος σήμερα Πέτρος Κυριακίδης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το οποίο σχεδόν στο σύνολό του επικυρώθηκε με παραπεμπτικό βούλευμα, συνολικά 43 πρόσωπα αντιμετωπίζουν σχεδόν όλη την γκάμα των οικονομικών εγκλημάτων και μάλιστα σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου. Υπεξαίρεση, εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και απιστία είναι οι κατηγορίες για τις οποίες θα λογοδοτήσουν τον προσεχή Νοέμβριο στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, όπου θα ξεκινήσει η δίκη τους έπειτα από αναβολές λόγω της πολύμηνης αποχής των δικηγόρων.

Και μπορεί το κεφάλαιο αυτό της σκανδαλώδους υπόθεσης να φτάνει στο ποινικό ακροατήριο και πάνω από τους κατηγορουμένους να επικρέμαται ακόμη και η ποινή της ισόβιας κάθειρξης, ένα άλλο εξίσου σημαντικό σκέλος της, όμως, διέφυγε την προσοχή των δικαστικών αρχών. Πρόκειται για το κομμάτι της χρηματοδότησης της «Veto» από την εταιρεία ΝΕΠ του Πέτρου Κυριακίδη, ο οποίος μεσούσης της ανάκρισης για το σκάνδαλο της Proton Bank κατάφερε να βγει εκτός των ελληνικών συνόρων και μέχρι σήμερα καταζητείται.

Το «ξεχασμένο» πόρισμα

Την ώρα που ο Π. Κυριακίδης διαφεύγει στο εξωτερικό και η ανάκριση είναι σε πλήρη εξέλιξη, τρία και πλέον χρόνια μετά ένα πόρισμα για την καυτή αυτή υπόθεση... αναζητεί αποδέκτες. Σύμφωνα με πληροφορίες του «ΘΕΜΑτος», την εξίσωση που έχει ως όρους τη ΝΕΠ του Πέτρου Κυριακίδη και τη «Veto» του Μ. Τριανταφυλλόπουλου και με ζητούμενο τα 11 εκατ. ευρώ, αν και έλυσε με αυτεπάγγελτη ενδελεχή έρευνα ελεγκτής της ΤτΕ, το πόρισμά του δεν έφτασε ποτέ, για άγνωστους μέχρι τώρα λόγους, στα χέρια των εισαγγελέων για τα περαιτέρω.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ελεγκτής, ακολουθώντας την τακτική του «follow the money», κατέγραφε στην έκθεσή του όλες τις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών και των εκατομμυρίων που διοχετεύτηκαν από τη ΝΕΠ προς την εφημερίδα «Veto».

Είναι απαραίτητο να αποσαφηνιστεί ότι η συγκεκριμένη έρευνα δεν συνδεόταν με το αρχικό πόρισμα της ΤτΕ για την όλη υπόθεση της Proton Bank, αλλά είχε ως αντικείμενο αποκλειστικά τη διαδρομή των 11 εκατ. ευρώ προς την εφημερίδα του Μ. Τριανταφυλλόπουλου μέσω της ΝΕΠ, συμφερόντων Π. Κυριακίδη.

Καλά γνωρίζοντες τον τρόπο λειτουργίας τόσο του τραπεζικού συστήματος όσο και της Δικαιοσύνης σε υποθέσεις οικονομικού εγκλήματος θέτουν ερωτήματα για τους λόγους για τους οποίους το πόρισμα αυτό δεν διαβιβάστηκε, ως είθισται, στις αρμόδιες δικαστικές αρχές, κάτι που αν συνέβαινε θα άνοιγε τον ασκό του Αιόλου για την εισαγγελική και ανακριτική διερεύνηση -και- αυτού του σκέλους της υπόθεσης.

Στην περίπτωση αυτή, φως στην υπόθεση θα καλούνταν να ρίξουν με τις καταθέσεις τους οι «πρωταγωνιστές» Μάκης Τριανταφυλλόπουλος και ο φυγόδικος Πέτρος Κυριακίδης. Ηδη στα αμείλικτα ερωτήματα σχετικά με το τι έγινε με το ξεχασμένο πόρισμα και τους λόγους για τους οποίους δεν έφτασε στη Δικαιοσύνη εκκρεμούν προς απάντηση και τα ζητήματα που καταγράφονται στο γενικό, αρχικό, πόρισμα της ΤτΕ για την υπόθεση.

Συγκεκριμένα, όπως γράφουν στο πόρισμα οι ελεγκτές της ΤτΕ, δόθηκαν 9 εκατ. ευρώ ως «ταμειακή διευκόλυνση» στη «Veto» την ώρα που δεν υπήρχε καμία εγγύηση για τη συνέχεια της έκδοσης, καθώς η κυκλοφορία της κάθε άλλο παρά ευημερία προμήνυε. Δόθηκαν επίσης άλλα 2 εκατ. ευρώ για την εξαγορά του τίτλου της εφημερίδας.

Ο Μ. Τριανταφυλλόπουλος ξεκίνησε την εκδοτική προσπάθεια το 2009. Το πρώτο φύλλο της «Veto» κυκλοφόρησε την 1η Νοεμβρίου του 2009 και οι πωλήσεις ανήλθαν περίπου σε 200.000 φύλλα. Ωστόσο, από τη δεύτερη εβδομάδα άρχισε η πτώση. Επειτα από 14 μήνες στα περίπτερα, τον Δεκέμβριο του 2010, η εφημερίδα έκλεισε ενώ η κυκλοφορία της είχε φτάσει στα 10.000 φύλλα.

Στο μεσοδιάστημα, και συγκεκριμένα τον Μάρτιο του 2010, η εταιρεία ΝΕΠ, συμφερόντων Κυριακίδη, σύμφωνα με το πόρισμα της ΤτΕ, παραχώρησε στη «Veto» και τον Μ. Τριανταφυλλόπουλο ως «ταμειακή διευκόλυνση» 9+2 εκατ. ευρώ. Ηταν η περίοδος που ο Πέτρος Κυριακίδης χρησιμοποιούσε την εκδοτική εταιρεία ΝΕΠ για να επενδύει σε συγκροτήματα Τύπου. Αυτό όμως που στην πραγματικότητα κάνει ο κύριος μέτοχος της ΝΕΠ είναι να δανειοδοτείται από την Proton Bank για να αγοράζει μετοχές σε διάφορα συγκροτήματα Τύπου.

Ετσι, τον Μάρτιο του 2010, η εταιρεία ΝΕΠ παίρνει δάνειο-μαμούθ από την Proton Bank. «Υπήρξε έγκριση νέου Μ/Π δανείου, 4ετούς διάρκειας, με σκοπό την εξαγορά του 49% των μετοχών της VETO ΜΕΣΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Α.Ε. και τη χρήση του υπολοίπου ως κεφαλαίου κίνησης μονιμότερου χαρακτήρα», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο πόρισμα της ΤτΕ.
Αδιερεύνητο παρέμεινε από τις εισαγγελικές αρχές το πώς διατέθηκε η «διευκόλυνση» των 11 εκατ. ευρώ, αλλά και το αν τα 9 εκατ. ευρώ που δόθηκαν στη «Veto» είναι προϊόν ξεπλύματος μαύρου χρήματος και αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της απιστίας. Και αυτά δεν είναι τα μόνα μελανά σημεία της όλης υπόθεσης.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι 9 εκατ. ευρώ «έφυγαν» από την Proton Bank, στη συνέχεια μπήκαν στα ταμεία της «Veto», χωρίς ποτέ να γυρίσουν πίσω στη ΝΕΠ. Αλλωστε, στους ισολογισμούς τής υπό εκκαθάριση εφημερίδας, ποσό ύψους 11 εκατ. ευρώ εμφανίζεται ως χρέη προς τρίτους. Και το ποσό αυτό δεν είναι άλλο από το ποσό που δόθηκε ως «διευκόλυνση» στην εφημερίδα από τη ΝΕΠ. Ακόμη όμως και στην περίπτωση που η ΝΕΠ έχει εκχωρήσει αυτή την οφειλή της «Veto» προς την Proton, δηλαδή τη Eurobank σήμερα, η τράπεζα δεν μπορεί πρακτικά να πάρει τίποτα από μια εταιρεία η οποία δηλώνει «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος»...
Πέραν όλων αυτών, εξακολουθεί να πλανάται το ερώτημα αν η Δικαιοσύνη θα αναζητήσει γιατί κανείς δεν έκανε απαιτητά αυτά τα χρήματα και το κυριότερο γιατί το «ξεχασμένο» πόρισμα του επιθεωρητή της ΤτΕ δεν έφτασε ποτέ ενώπιόν της, έτσι ώστε να απαντήσει στις τσέπες ποιων κατέληξαν τα 11 εκατ. ευρώ. 

Στην πολύκροτη υπόθεση της Proton Bank που είχε χαρακτηριστεί «νέο σκάνδαλο Κοσκωτά», συνολικά 43 πρόσωπα αντιμετωπίζουν ακόμη και ισόβια για βαριά οικονομικά εγκλήματα, όπως υπεξαίρεση, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος κ.λπ., όμως το κομμάτι της χρηματοδότησης της «Veto» του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου από την εταιρεία ΝΕΠ του φυγόδικου Πέτρου Κυριακίδη διέφυγε την προσοχή των αρχών...

Ο Π. Κυριακίδης, πρόσωπο-κλειδί στην ανάκριση, κατάφερε να ξεφύγει εκτός ελληνικών συνόρων, μεσούσης της ανάκρισης για το σκάνδαλο της Proton Bank και καταζητείται μέχρι σήμερα. Αν μιλούσε, πολλοί θα έχαναν τον ύπνο τους...
https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στο εδώλιο για τα 5 εκατ. ο Μιχάλης Χατζηγιάννης

Την απόρριψη της έφεσης που είχε ασκήσει ο τραγουδιστής Μιχάλης Χατζηγιάννης κατά του βουλεύματος με το οποίο παραπέμπεται σε δίκη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ζητεί, σύμφωνα με πληροφορίες, με πρότασή της (1199/16) προς το συμβούλιο Εφετών της Αθήνας, η εισαγγελέας Εφετών Ευσεβία Κορμικιάρη.

Ειδικότερα, η εισαγγελέας εισηγείται προς το συμβούλιο Εφετών την απόρριψη της έφεσης του κατηγορούμενου τραγουδοποιού και την επικύρωση του βουλεύματος του συμβουλίου Πλημμελειοδικών με το οποίοι ο Μιχάλης Χατζηγιάννης παραπέμπεται στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων με την κατηγορία ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Η υπόθεση, για την οποία ο Μιχάλης Χατζηγιάννης έχει παραπεμφθεί σε δίκη, αφορά σε ποσό 5 εκατ. ευρώ που εμφανίζεται να έστειλε στην Κύπρο.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το παραπεμπτικό βούλευμα που έχει εκδοθεί, ο τραγουδιστής «στη Γλυφάδα Αττικής, κατά το χρονικό διάστημα από 1.1.2010 έως 31.12.2011, με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος, ενεργώντας με πρόθεση, τέλεσε την πράξη της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, αποκρύπτοντας και συγκαλύπτοντας την αλήθεια όσον αφορά στη φύση, προέλευση, διάθεση, διακίνηση και χρήση περιουσίας, καθώς και την κυριότητά του επί της περιουσίας αυτής, εν γνώσει του γεγονότος ότι η τελευταία (περιουσία) προέρχεται από εγκληματικές δραστηριότητες».

Τον τελικό πάντως λόγο για το αν θα γίνει δεκτή η έφεση του κ. Χατζηγιάννη κατά του παραπεμπτικού βουλεύματος τον έχει το συμβούλιο Εφετών.


https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Άγκυρα: Το πραξικόπημα απέτυχεΟ κυβερνητικός εκπρόσωπος της Τουρκίας, σύμφωνα με πληροφορίες από την Άγκυρα που μετέδωσε η ΕΡΤ, είπε ότι "το πραξικόπημα έχει τελειώσει" και ότι οι υπεύθυνοι θα δικαστούν για εσχάτη προδοσία.

Όπως μεταφέρουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης φαίνεται ότι πραξικοπηματίες υποχωρούν καθώς η αστυνομία έμεινε πιστή στον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν και βρέθηκε στους δρόμους της Άγκυρας στο πλευρό των πολιτών. Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα το αεροσκάφος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσεγγίζει το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης ενώ όπως αναφέρει το Πρακτορείο Ανατολή κάποιοι από τους αξιωματικούς του στρατού έχουν συλληφθεί.

Τηλεφωνικό ραντεβού του Τσίπρα με τον Ερντογάν

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΡΤ ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα μιλήσει το πρωί του Σαββάτου τηλεφωνικά με τον Τούρκο Πρόεδρο ενώ ήδη σε διπλωματικό επίπεδο έχουν γίνει οι πρώτες συνεννοήσεις ανάμεσα στις δύο κυβερνήσεις.

Πηγή www.enikos.gr

https://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO του 2014 - Οι επίκαιρες προφητείες του γέροντα ΠαΐσιουΕίκοσι χρόνια πριν δεν είχαν ουδεμία βάση. Και όμως ο Γέροντας Παΐσιος,
που κοιμήθηκε στις 12 Ιουλίου 1994 και αναπαύεται στο Ησυχαστήριο του
Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, του Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκου, στη Σουρωτή
Θεσσαλονίκης, κατέγραψε κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες για τη σημερινή εποχή προφητείες.

Ο Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, γνωστός από όλους σχεδόν τους Έλληνες, πολιτικούς, στρατιωτικούς, λαϊκούς, Μοναχούς, Ιερείς, Επισκόπους και αυτόν τον ίδιο τον Πατριάρχη, είχε κατά καιρούς μιλήσει σε πολλούς ανθρώπους για ό,τι βλέπουμε σήμερα στο Αιγαίο και για ό,τι θα δούμε σύντομα!

Πολλές από αυτές τις αποκαλύψεις και προφητείες που προείπε ο Γέροντας Παΐσιος εμπεριέχονται στο βιβλίο του Επισμηναγού ε.α. Νικολάου Ζουρνατζόγλου «Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, 1924 – 1994».

Συγκεκριμένα θα αναφέρουμε μερικά εξόχως αποκαλυπτικά σημεία, που αφορούν τις σχέσεις με την αμετανόητη Τουρκία, η οποία όπως γνωρίζουμε με απόλυτη βεβαιότητα ήδη από τον Άγιο Κοσμά τον Αίτωλο θα μας επιτεθεί ύπουλα ως τα «Εξαμίλια».

Ο Γέρων Παΐσιος για Τουρκία, Πόλη, Αιγαίο

- «Οι Τούρκοι τα κόλλυβα τα έχουν στη μέση τους. Θα πάθουν μεγάλο κακό. Τότε θα επέμβη από πάνω ο Ρώσος και θα γίνει όπως τα λέει η προφητεία του Αγίου Κοσμά. Οι μεγάλοι θα φροντίσουν… Την Κωνσταντινούπολη οι Έλληνες πρέπει να τη φυλάξουν. Και, έτσι, ο Θεός θα τη χαρίσει σε μας. Θα μας βοηθήσει ο Θεός, γιατί είμαστε Ορθόδοξοι»… σελ. 410

- «Η Τουρκία θα διαλυθεί και, μάλιστα, θα τη διαλύσουν οι ίδιοι οι σύμμαχοι» Μάρτιος 1994, σελ. 412

- «Οι Τούρκοι έχουν τα κόλλυβα στο ζωνάρι τους» 1991, σελ. 413

- «Άντε, άντε, δε θα είμαι να σε καμαρώσω στην προέλαση, όταν θα προελαύνει ο ελληνικός στρατός για την Κωνσταντινούπολη» 1992, προς Αξκο της Π.Α., σελ. 413

- «Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός είχε δίκιο που είπε για τα «Εξαμίλια», διότι τα «Εξαμίλια» δεν είναι ούτε χωριά, ούτε πόλεις, αλλά είναι τα έξι ναυτικά μίλια, η ζώνη των έξι μιλίων που περιβάλλει τα παράλια της Ελλάδας και κάθε νησί μας. «Εξαμίλι» είναι κάθε σημείο που απέχει έξι μίλια από τις ακτές της Ελλάδας, χερσαίες ή νησιωτικές. Εκεί, λοιπόν, θα γίνει εκείνο που είπε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός» σελ. 417

- «Όταν ο τουρκικός στόλος ξεκινήσει να κατευθύνεται κατά της Ελλάδος και φθάσει στα έξι μίλια, πράγματι θα καταστραφεί. Θα είναι η ώρα που θα έχουν τα κόλλυβα στο ζωνάρι τους. Αλλά, αυτό δε θα γίνει από εμάς. Αυτό είναι το θέλημα του Θεού. Το «Εξαμίλι» θα είναι η αρχή του τέλους…..Μετά θα αρχίσουν όλα τα γεγονότα, που θα καταλήξουν στο να πάρουμε την Πόλη…. Την Πόλη θα μας τη δώσουν….. Θα γίνει πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας. Στην αρχή, οι Τούρκοι θα νομίσουν ότι νικάνε, αλλά αυτό θα είναι η καταστροφή τους. Οι Ρώσοι, τελικά, θα νικήσουν και θα πέσει η Πόλη στα χέρια τους. Μετά θα την πάρουμε εμείς…… Θα αναγκασθούν να μας τη δώσουν…» σελ. 417 - 418

- Οι Τούρκοι «θα καταστραφούν. Θα σβήσουν από το χάρτη, διότι είναι ένα έθνος, το οποίο δεν προέκυψε από την ευλογία του Θεού. Από τους Τούρκους το 1/3 θα πάει από όπου ξεκίνησαν, στα βάθη της Τουρκίας, το 1/3 θα σωθεί, διότι θα έχει εκχριστιανισθεί και το τελευταίο 1/3 θα σκοτωθεί στον πόλεμο αυτόν….» σελ. 418-419 σ.σ. πρόκειται για την γνωστή Προφητεία του Αγίου Κοσμά.

- «Δεν ήθελα τίποτα άλλο. Να με κρατούσε ο Θεός ακόμη λίγα χρόνια στη ζωή, για να έβλεπα την πατρίδα μου μεγαλωμένη. Θα μεγαλώσει…» σελ. 419

- «Η Τουρκία θα διαμελισθεί. Ο διαμελισμός αυτός σίγουρα μας ικανοποιεί και μας συμφέρει ως κράτος. Έτσι θ΄ απελευθερωθούν τα χωριά μας, οι αλύτρωτες πατρίδες. Η Κωνσταντινούπολη θα ελευθερωθεί, θα ξαναγίνει ελληνική. Θα ξαναλειτουργήσει η Αγία Σοφία» σελ. 422

- «Η Τουρκία θα διαμελισθεί σε 3-4 κομμάτια. Ήδη έχει αρχίσει η αντίστροφή μέτρηση. Εμείς θα πάρουμε τα δικά μας εδάφη, οι Αρμένιοι τα δικά τους και οι Κούρδοι τα δικά τους. Το κουρδικό θέμα έχει ήδη δρομολογηθεί. Αυτά θα γίνουν, όχι τώρα, αλλά σύντομα, όταν θα πάψει αυτή γενιά που κυβερνάει την Τουρκία και θα αναλάβει νέα γενιά πολιτικών. Τότε θα γίνει ο διαμελισμός της Τουρκίας. Πολύ σύντομα οι προσευχές που γίνονται κάτω από την επιφάνεια της γης, θα γίνονται επάνω στη γη και τα κεράκια που ανάβονται κάτω, θα ανάβονται επάνω (εννοούσε τους Κρυπτοχριστιανούς)….Πίστη και ελπίδα στο Θεό να υπάρχει και θα χαρούν πολλοί. Όλα αυτά θα γίνουν μέσα στα χρόνια αυτά. Έφτασε ο καιρός» σελ. 431

- «Οι Εγγλέζοι και οι Αμερικάνοι θα μας παραχωρήσουν την Κωνσταντινούπολη. Όχι γιατί μας αγαπάνε, αλλά γιατί αυτό θα συμπλέει με τα συμφέροντά τους» σελ. 432

- Οι Τούρκοι «θα κάνουν μόνο μία πρόκληση στην Ελλάδα, που θα έχει σχέση με την αιγιαλίτιδα ζώνη. Και εμάς θα μας πιάσει πείνα. Θα πεινάσει η Ελλάδα. Και επειδή θα κρατήσει αυτή η μπόρα κάποιο διάστημα, μήνες θα είναι, “θα πούμε το ψωμί ψωμάκι”» σελ. 434 και άλλη φορά έλεγε … «Να έχετε ένα κτηματάκι και λίγο να το καλλιεργήτε. Κοντά σε σας, θα βοηθήσετε και κάποιον που δε θα έχει» σελ. 436

- «Όταν ακούσεις στην τηλεόραση να γίνεται θέμα για τα μίλια, για την επέκταση των μιλίων (της αιγιαλίτιδας ζώνης) από 6 σε 12 μίλια, τότε από πίσω έρχεται ο πόλεμος. Ακολουθεί….Μετά την πρόκληση των Τούρκων, θα κατεβούν οι Ρώσοι στα Στενά. Όχι για να βοηθήσουν εμάς. Αυτοί θα έχουν άλλα συμφέροντα. Αλλά, χωρίς να το θέλουν, θα βοηθάνε εμάς. Τότε, οι Τούρκοι για να υπερασπισθούν τα Στενά, που είναι στρατηγικής σημασίας, θα συγκεντρώσουν εκεί και άλλα στρατεύματα. Παράλληλα δε, θα αποσύρουν δυνάμεις από καταληφθέντα εδάφη. Όμως, θα δουν τότε τα άλλα κράτη της Ευρώπης, συγκεκριμένα η Αγγλία, η Γαλλία, η Ιταλία και άλλα έξι – εφτά κράτη της ΕΟΚ, ότι η Ρωσία θα αρπάξει μέρη, οπότε θα πουν: “Δεν πάμε κι εμείς εκεί πέρα, μήπως πάρουμε κανένα κομμάτι;” Όλοι, όμως θα κυνηγούν τη μερίδα του λέοντος. Έτσι θα μπουν και οι Ευρωπαίοι στον πόλεμο…..Θα βγάλει η (ελληνική) κυβέρνηση απόφαση να μη στείλη στρατό. Θα κρατήσει στρατό μόνο στα σύνορα. Και θα είναι μεγάλη ευλογία που δε θα πάρει μέρος. Γιατί , όποιος πάρει μέρος σ΄ αυτόν τον πόλεμο (εν. τον ευρωπαϊκό), χάθηκε…»… 434

- «Οι Τούρκοι θα μας χτυπήσουν, αλλά η Ελλάδα δε θα πάθει μεγάλη ζημιά. Δε θα περάσει πολύς καιρός μετά την επίθεση των Τούρκων στη χώρα μας και τότε οι Ρώσοι θα κτυπήσουν τους Τούρκους και θα τους διαλύσουν. Όπως ένα φύλλο χαρτί που το χτυπάς και διαλύεται, έτσι και οι Τούρκοι θα διαλυθούν. Το 1/3 από αυτούς θα σκοτωθεί, το 1/3 θα εκχριστιανισθούν και το 1/3 θα πάει στην Κόκκινη Μηλιά. Η χρησιμοποίηση των νερών του Ευφράτη για αρδευτικά έργα από τους Τούρκους θα είναι μια προειδοποίηση ότι άρχισε η προετοιμασία του μεγάλου πολέμου που θα ακολουθήση» 1991, σελ. 439

- «Μετά τη διάλυση της Τουρκίας, η Ρωσία θα συνεχίσει τον πόλεμο μέχρι τον Περσικό Κόλπο και θα σταματήσουν τα στρατεύματά της έξω από την Ιερουσαλήμ. Τότε οι δυτικές δυνάμεις θα δώσουν προθεσμία στους Ρώσους για να αποσύρουν από τα μέρη αυτά τα στρατεύματά τους, τόσο χρόνο όσο χρειάζεται για να γίνουν τα λάχανα, δηλαδή 6 μήνες. Η Ρωσία, όμως, δε θα αποσύρει τις δυνάμεις της. Και τότε οι δυτικές δυνάμεις θα αρχίσουν να συγκεντρώνουν στρατεύματα, για να επιτεθούν στους Ρώσους. Ο Πόλεμος που θα ξεσπάσει θα είναι Παγκόσμιος και θα έχει ως συνέπεια να χάσουν οι Ρώσοι. Θα ακολουθήσει μεγάλη σφαγή. Οι μεγαλουπόλεις θα γίνουν παραγκουπόλεις. Εμείς, οι Έλληνες, δεν θα συμμετάσχουμε στον παγκόσμιο πόλεμο.» σελ. 440 - 441

- «Η διοίκηση της Πόλης , από μας, θα είναι και στρατιωτική και πολιτική»!!! 1991, σελ. 435

- «Εσύ (είπε σε νεαρό φοιτητή του Πολυτεχνείου Ξάνθης), σαν πολιτικός μηχανικός, θα συμβάλεις στην ανοικοδόμηση της Πόλης, γιατί η Πόλη θα ανοικοδομηθεί από την αρχή» σελ. 435

Όπως τα κατέγραψε ο Νικ. Ζουρνατζόγλου στο βιβλίο του.Πηγή www.newsbeast.gr

https://diulistirio.blogspot.gr

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Τούρκος πρωθυπουργός: Σε εξέλιξη στρατιωτικό πραξικόπημα, Τούρκικος στρατός: Αναλάβαμε την εξουσία - Ερντογάν μέσω SkypeΌπως δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, είναι σε εξέλιξη απόπειρα πραξικοπήματος του στρατού.

«Τίποτα δεν θα βλάψει την Τουρκική Δημοκρατία. Όσοι συμμετέχουν σε αυτή τη δράση θα πληρώσουν το τίμημα», πρόσθεσε.

Τουρκικός στρατός: Αναλάβαμε την εξουσία

Ο στρατός της Τουρκίας προχώρησε σε δήλωση στην οποία αναφέρει ότι έχει αναλάβει την εξουσία της χώρας.

Την ανακοίνωση του τουρκικού στρατού επιβεβαίωσε και το πρακτορείο Reuters, την ώρα που στρατιωτικές επιχειρήσεις είναι σε εξέλιξη σε όλο το μήκος και το πλάτος της χώρας.

Ο αρχηγός του στρατού σε γραπτή του δήλωση επιβεβαιώνει το πραξικόπημα και δηλώνει πως «οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις αναλαμβάνουν την εξουσία για να αποκαταστήσουν τη συνταγματική τάξη, τη δημοκρατία και τη διασφάλιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και ελευθερίων».

«Το κυρίαρχο είναι η αποκατάσταση του κράτους Δικαίου στη χώρα, η αποκατάσταση της δημόσιας ασφάλειας», συμπλήρωσε.

«Όλες οι διεθνείς συμφωνίες και δεσμεύσεις της χώρας ισχύουν, ελπίζουμε να συνεχίσουμε να έχουμε καλές σχέσεις με όλες τις χώρες του κόσμου», κατέληξε.

Ερντογαν 

"Το Έθνος μας θα το ξεπεράσει αυτό, θα το ξεπεράσουμε. Θα τιμωρηθούν όσοι συμμετέχουν σε αυτή την ενέργεια", δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως είπε, ο Γκιουλέν, βρίσκεται πίσω από το πραξικόπημα.Πηγή www.enikos.gr

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....