Διυλιστήριο: 04/01/16
ροη αναρτησεων

Παρασκευή, 1 Απριλίου 2016

Κάρτα Ελέγχου Θορύβου Moto: Ανενεργή εδώ και 7 χρόνια, απώλειες 35 εκατ. €!Του Γιώργου Κ. Ανδρή

andris@enikonomia.gr'Ενα ακόμη ξεχασμένο άρθρο σε νόμο που έχει ψηφιστεί και δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως από το 2010 και παραμένει ανενεργό φέρνει στη δημοσιότητα το Enikonomia.gr

Ειδικότερα από τον Δεκέμβριο του 2010 έχει ψηφιστεί σχετική νομοθεσία που αφορά στην Κάρτα Ελέγχου Θορύβου στα δίκυκλα αλλά κανένας από τότε δεν έχει ενεργοποιήσει τη σχετική νομοθεσία.

Μάλιστα το άρθρο 6 της νομοθεσίας προβλέπει και πρόστιμα 150 ευρώ σε όσους δεν έχουν την Κάρτα Ελέγχου Θορύβου!

Από την άλλη μεριά το κόστος για την Κάρτα Ελέγχου Θορύβου στα δίκυκλα κοστίζει 3,35 ευρώ ανά μοτοσικλέτα με αποτέλεσμα το κράτος να χάνει κάθε χρόνο περίπου 5 εκατ. ευρώ.

Αν συνυπολογίσει κανείς το γεγονός πως η σχετική νομοθεσία παραμένει «αδρανής» από το 2010 και έκτοτε έχουν περάσει σχεδόν 7 χρόνια τότε αυτό «μεταφράζεται» σε απώλειες πάνω από 35 εκατ. ευρώ για το Ελληνικό Δημόσιο.

Επίσης από την επιβολή προστίμων των 150 ευρώ σε ιδιοκτήτες δικύκλων που δεν έχουν προμηθευτεί την Κάρτα Ελέγχου Θορύβου θα μπορούσε επίσης να αποφέρει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στο κράτος.

Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς η ενεργοποίηση της σχετικής νομοθεσίας για την Κάρτα Ελέγχου Θορύβου «κολλάει» από τα συνεργεία δικύκλων που διεκδικούσαν κομμάτι από την «πίτα» αλλά λόγω των ειδικών προδιαγραφών εγκαταστάσεων δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τον θεσμό με αποτέλεσμα το Υπουργείο να «αδρανοποιήσει» το μέτρο...

Πιέστε εδώ για να διαβάσετε αναλυτικά στο άρθρο 6 της σχετικής νομοθεσίας που έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως από τον Δεκέμβριο του 2010!


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Παπαχριστόπουλος: Ποιός Μαυρίκος; Σύμφωνα με την έκθεση της PWC είναι και ο Τράγκας, ο Θέμος...«Ποιος Μαυρίκος; Σύμφωνα με την έκθεση της PricewaterhouseCoopers θα δείτε και άλλα ονόματα», σημείωσε, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος αναφερόμενος στην έκθεση της PricewaterhouseCoopers που αποκάλυψε το HOT DOC στο τεύχος 96

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό στο "Κόκκινο" με αφορμή την σύσταση της εξεταστικής επιτροπής σχετικά με χρηματοδότηση κομμάτων και ιδιοκτητών ΜΜΕ αναφέρθηκε στο πάρτυ εκατομμυρίων που γινόταν σε βάρος του ελληνικού λαού.

«θα δείτε τον Τράγκα να είναι και σ' αυτή την λίστα με 2 εκατομμύρια, τον Θέμο Αναστασιάδη με 3 εκατομμύρια, τον ΣΚΑΪ με 15 εκατομμύρια, τον Κυριακού με 123 εκατομμύρια» τόνισε χαρακτηριστικά. «Μιλάμε για απίστευτο πάρτι, δηλαδή πώς έφτασε η χώρα εδώ που έφτασε» διερωτήθηκε.

Τι λέει η έκθεση της PricewaterhouseCoopers

Να σημειώσουμε πως η έκθεση της PricewaterhouseCoopers που δημοσίευσε το HOT DOC αναφέρεται στα δάνεια της τράπεζας του Βγενόπουλου, «καίγοντάς» τον. Όπως προκύπτει από την ανάλυση της τα περισσότερα δάνεια της Λαϊκής Τραπεζας ήταν ακάλυπτα, δημιουργώντας ζημία που στο χειρότερο σενάριο φτάνει τα 15 δισ. ευρώ. Η έκθεση ουδέποτε αξιοποιήθηκε από τις ελληνικές δικαστικές Αρχές, παρόλο που καταδεικνύει τη ζημιά που προκάλεσαν τόσο στην Τράπεζα όσο και στην κυπριακή οικονομία τα μη εξασφαλισμένα δάνεια που έδινε η Λαϊκή επί ημερών Βγενόπουλου.
Που πήγαν τα λεφτά

«Ο φίλος του φίλου δάνειζε χωρίς φειδώ», σχολίασε ο κ. Παπαχριστόπουλος «πέντε τραπεζίτες είναι υπόδικοι. Είτε μιλάμε για την Proton Bank, Λαυρεντιάδη, είτε για την ΑΣΠΙΣ του Ψωμιάδη, ή για το Ταχυδρομικο Ταμιευτήριο Ελλάδας. Και αυτά είναι που γνωρίζουμε, γιατί είναι και το πάρτι της Αγροτικής, που 1300 ονόματα διέθεσαν πάνω από πέντε δισεκατομμύρια».

Επιπλέον ο κ. Παπαχριστόπουλος αναφέρθηκε και στο σύστημα της «μιντιακής ολιγαρχίας», όπως κατονόμασε. «Πολλοί από την μιντιακή ολιγαρχία νομίζουν ότι είναι ακόμη παντοδύναμοι».

«Ποιος Μαυρίκος; Σύμφωνα με την έκθεση της PricewaterhouseCoopers θα δείτε και άλλα ονόματα», σημείωσε, «θα δείτε τον Τράγκα να είναι και σ' αυτή την λίστα με 2 εκατομμύρια, τον Θέμο Αναστασιάδη με 3 εκατομμύρια, τον ΣΚΑΪ με 15 εκατομμύρια, τον Κυριακού με 123 εκατομμύρια». «Μιλάμε για απίστευτο πάρτι, δηλαδή πώς έφτασε η χώρα εδώ που έφτασε», διερωτήθηκε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ.

«Εμείς την ανεργία την βρήκαμε, το ένα εκατομμύριο κάτω από το όριο της φτώχειας, τους ανασφάλιστους, τους νέους που φεύγουν από την χώρα τα βρήκαμε. Και κάνουν σαν μωρές παρθένες, προσπαθώντας να τα ρίξουν όλα στην κυβέρνηση για τον τελευταίο χρόνο διακυβέρνησης. Παραδέχομαι ότι κάναμε λάθη επιλογές, είμαστε άπειροι. Αλλά προκαλώ, εμείς δεν βάλαμε το χέρι στο μέλι», είπε.

Αναφορά και σε Τσατάνη και Παπαγγελόπουλο

«Διατεταγμένη υπηρεσία εκτελούσε η κ. Τσατάνη, που τώρα κατηγορεί τον κ. Παπαγελλόπουλο», τόνισε ο κ. Παπαχριστόπουλος. «Δεν μπορεί η Κυπριακή βουλή και οι δικαστικές αρχές της χώρας να δίνουν αγώνα να φέρουν στην δικαιοσύνη τον κ. Βγενόπουλο και μέρος της δικαστικής εξουσίας (της Ελλάδας) να φέρνει εμπόδια». «Ο κ. Παπαγγελόπουλος είναι αδέκαστος και το έχει αποδείξει με το έργο του όλα αυτά τα χρόνια», τόνισε
Ο ρόλος της Τσατάνη

Να υπενθυμίσουμε επίσης πως στο ίδιο τεύχος του HOT DOC αποκαλύπτεται ο ρόλος της εισαγγελέως Εφετών, Γεωργίας Τσατάνη, εντοπίζεται να έχει πολλά «μαύρα» σημεία σε ό,τι αφορά τον χειρισμό της στην δικογραφία για τον επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλο. Η Τσατάνη εμφανίζεται να περαιώνει και να αρχειοθετεί μέσα σε μόλις τρεις μήνες μια υπόθεση που παράτυπα πήρε στα χέρια της και αφορά στον Βγενόπουλο, χωρίς να έχει γνώσεις , ούτε αρμοδιότητα, βγάζοντας τον επιχειρηματία και τους συνεργάτες του «αθώους». Στο τεύχος ξεδιπλώνεται η παρασκηνιακή διαδικασία κατά την οποία η εισαγγελέας Τσατάνη, ως αναρμόδια, χειρίζεται και κλείνει προς όφελος του Βγενόπουλου τις υποθέσεις του.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου: "Χρονιά αφιερωμένη στο... Βέλγιο" λέει ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής Jan Fabre το 2016 !!!Ο Jan Fabre ως σκηνοθέτης και χορογράφος, με την παράσταση «Mount Olympus», είχε ξεσηκώσει αντιδράσεις με τους χορευτές που χορεύουν συρτάκι ολόγυμνοι.

Νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου ορίστηκε ο Βέλγος εικαστικός, θεατρικός δημιουργός και συγγραφέας Jan Fabre. Ο Βέλγος καλλιτέχνης βρέθηκε την Τρίτη στο μουσείο της Ακρόπολης, όπου και έδωσε την πρώτη του συνέντευξη Τύπου για το όραμά του την επόμενη τετραετία στην Ελλάδα, προκαλώντας παράλληλα και πολλά ερωτηματικά για καλλιτέχνες και δημιουργούς που γνώριζαν πως θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο φετινό φεστιβάλ. Επίσης, το πρωί της Τετάρτης, ο κ. Fabre συναντήθηκε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η έλευση πάντως του κ. Fabre έχει προκαλέσει αναστάτωση σε παραγωγές και ανθρώπους που σχετίζονται με αυτό, κυρίως εξαιτίας των δηλώσεων του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή, ο οποίος μεταξύ άλλων ανακοίνωσε πως δεν έχει το χρόνο να εποπτεύσει όλες τις δουλειές που προορίζονται για το Φεστιβάλ, με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να ανακοινώσει ποιες από αυτές θα ανέβουν όντως και ποιες δεν θα παρουσιαστούν. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που το 2016, θα είναι χρονιά αφιέρωμα στο Βέλγιο, ώστε να είναι καλύτερα κατατοπισμένος για το περιεχόμενο ο Βέλγος καλλιτέχνης.

Επιπλέον, αίσθηση προκάλεσε και το γεγονός πως ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής επανέλαβε πολλάκις στη συνέντευξη Τύπου ότι βρίσκεται εδώ μόνο ως καλεσμένος και ότι στην ουσία δεν είναι παρά καλλιτεχνικός επόπτης.


Πριν όμως ο Jan Fabre προκαλέσει με τις επιλογές του ως καλλιτεχνικός διευθυντής, προκαλούσε ως καλλιτέχνης, σε αυτή την περίπτωση ως σκηνοθέτης και χορογράφος, με την παράσταση Mount Olympus και την περιβόητη πια χορογραφία με τους άνδρες που χορεύουν γυμνοί.

Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Προβόπουλος: «Το ΔΝΤ προειδοποιούσε ότι το χρέος βρισκόταν στο 800% του ΑΕΠ»

Τον Μάιο του 2008 ο Μπομπ Τράα, πρώην επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ στην Αθήνα, είχε συντάξει έκθεση για την ελληνική οικονομία, στην οποία υπολόγισε ότι το χρέος κάθε μορφής του ελληνικού κράτους ξεπερνούσε το 800% του ΑΕΠ, αποκάλυψε ο Γιώργος Προβόπουλος. Τόνισε, δε, ότι «τον παρακαλέσαμε να μην το δημοσιεύσει γιατί θα γινόταν χαμός».

Από το βήμα της ετήσιας γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ), ο πρώην κεντρικός τραπεζίτης της Ελλάδας σημείωσε ότι «αυτή πάντως ήταν η πραγματικότητα και έκαναν ότι δεν την έβλεπαν». Συμπλήρωσε, ακόμη, ότι το 2008 το αναλογιστικό χρέος των ασφαλιστικών ταμείων ήταν της τάξης του 400% του ΑΕΠ.

Ο κ. Προβόπουλος άσκησε δριμεία κριτική στο μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής που εφαρμόστηκε από την αρχή της κρίσης, χαρακτηρίζοντάς το «τελείως λανθασμένο», και εμφανίστηκε απαισιόδοξος για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, παρομοιάζοντάς τη με «ναρκοπέδιο στο οποίο έχουμε κολλήσει».

Επιπλέον, ο πρώην επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδας άσκησε έντονη κριτική στην πολιτική συνεχούς αύξησης φόρων, τονίζοντας ότι «οι φόροι δεν φέρνουν την ανάπτυξη, αλλά οδηγούν την οικονομία σ' ένα φαύλο κύκλο».


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Διεθνής Αμνηστία: Η Τουρκία στέλνει παρανόμως Σύρους στην εμπόλεμη ζώνη

Με βάση μαρτυρίες που έχει συγκεντρώσει ο Οργανισμός στα νότια σύνορα της Τουρκίας, οι τουρκικές αρχές εκδιώκουν καθημερινώς ομάδες των 100 ατόμων από τα μέσα του Ιανουαρίου

Η Τουρκία στέλνει παρανόμως χιλιάδες Σύρους στη δοκιμαζόμενη από τον πόλεμο χώρα τους, τους τελευταίους μήνες, ανέφερε σήμερα, Παρασκευή, η Διεθνής Αμνηστία, υπογραμμίζοντας τους κινδύνους για τους πρόσφυγες που επιστρέφουν στη γείτονα χώρα από την Ευρώπη στο πλαίσιο της συμφωνίας με τις Βρυξέλλες που τέθηκε σε ισχύ την προηγούμενη εβδομάδα.

Η Τουρκία συμφώνησε με την Ε.Ε. αυτό τον μήνα να πάρει πίσω όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες που περνούν παρανόμως στην Ελλάδα, με αντάλλαγμα χρηματική βοήθεια, ταχύτερα ταξίδια χωρίς βίζα για τους Τούρκους και ελαφριά επιτάχυνση των συνομιλιών για τη συμμετοχή της στην Ε.Ε.
Ωστόσο, η νομιμότητα της συμφωνίας εξαρτάται στο αν η Τουρκία είναι μια ασφαλής χώρα ασύλου, κάτι που σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία δεν συμβαίνει.

Όπως αναφέρει, είναι πιθανόν ότι πολλές χιλιάδες προσφύγων στάλθηκαν πίσω στη Συρία με μαζικές επιστροφές τις τελευταίες επτά με εννέα εβδομάδες, περιφρονώντας τον τουρκικό, ευρωπαϊκό και διεθνή νόμο.

«Στην απελπισία τους να σφραγίσουν τα σύνορά τους, οι ευρωπαίοι ηγέτες εσκεμμένα αγνόησαν το απλούστερο όλων των γεγονότων: η Τουρκία δεν είναι μια ασφαλής χώρα για τους σύρους πρόσφυγες και καθίσταται ολοένα και λιγότερο ασφαλής μέρα με την ημέρα», ανέφερε ο John Dalhuisen, διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία.

Από την πλευρά του, αξιωματούχος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών σε δηλώσεις του στο Reuters αρνήθηκε ότι γίνονται επιστροφές προσφύγων στη Συρία, σημειώνοντας «Κανείς από τους Σύρους που έχουν ζητήσει προστασία από τη χώρα μας δεν έχει σταλεί πίσω στη χώρα του με τη βία, βάσει του διεθνούς και εθνικού νόμου».

Ωστόσο, η Διεθνής Αμνηστία ανέφερε ότι με βάση μαρτυρίες που έχει συγκεντρώσει στα νότια σύνορα της Τουρκίας, υποδηλώνουν ότι οι τουρκικές αρχές εκδιώκουν καθημερινώς ομάδες των 100 ατόμων από τα μέσα του Ιανουαρίου.

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πάνω από 1 εκατομμύριο άνθρωποι σε όλη τη Γαλλία βγήκαν στους δρόμους.(βίντεο-εικόνες)


Η εξέγερση των εργαζομένων και των νέων αυξάνεται, καθώς πάνω από 1 εκατομμύριο άνθρωποι σε όλη τη Γαλλία βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν κατά τη διάρκεια της γενικής απεργίας ενάντια στις φιλο-επιχειρηματικές μεταρρυθμίσεις που θα αφήσουν πολλούς ανθρώπους άνεργους και είναι μια θεμελιώδης επίθεση στα κοινωνικά δικαιώματα της εργατικής τάξης.


Γυμνάσια και φοιτητές εντάχθηκαν στα  συνδικάτα, σε κάποιες πόλεις υπήρχαν  συγκρούσεις με την αστυνομία. Οι διαδηλωτές  δρόμους του Παρισιού και σε περισσότερες από 266 πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα φώναζαν:"Αντίσταση Αντίσταση!" και "όχι με το νόμο των αφεντικών, ναι στην επανάσταση!"

Eiffel tower shut down amid violent French protests
Tens of thousands of protesters clash with French riot police over changes to working hours - closing schools, barricading roads and even shutting down the Eiffel tower.
Δημοσιεύτηκε από Channel 4 News στις Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2016

www.diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

«Δυστυχισμένη Ελλάς, δυστυχισμένοι Έλληνες! Αναθεματισμένοι κυβερνήτες»

Του Δημήτρη Νατσιού, δάσκαλος-Κιλκίς.

«Δυστυχισμένη Ελλάς, δυστυχισμένοι Έλληνες! Αναθεματισμένοι κυβερνήτες» Μακρυγιάννης.
«Πάψετε πια να εκπέμπετε το σήμα του κινδύνου
τους γόους της υστερικής σειρήνας σταματήστε
κι αφήστε το πηδάλιο στης τρικυμίας τα χέρια:
το πιο φρικτό ναυάγιο θα ήταν να σωθούμε»
Κ.Ουράνης


Το νεοελληνικό κράτος το ελευθέρωσαν οι Έλληνες, αλλά το έστησαν οι Βαυαροί και το κυβερνούν 10-15 οικογένειες, δυναστείες πολιτικών. Το κράτος αυτό, αντί να αναδείξει τις αρετές του λαού, την αντοχή, την καρτερία, το πνεύμα θυσίας και αυταπάρνησης, που το κράτησαν όρθιο στα χρόνια της πολυαίωνης σκλαβιάς, «φρόντισε» να εκλύσει τις χειρότερες ροπές του και να υποσκάψει τον εσώτερο χαρακτήρα του, το φιλότιμό του.

Από την πρώτη ημέρα του ελεύθερου βίου του, οι δαίμονες της πατρίδας, οι πολιτικοί του, κατακερμάτισαν τον λαό σε κομματικά σουλτανάτα. «Οι πολιτικοί μας και οι ξένοι τρώγονταν και καθένας κοίταζε να περισκύση η δική του φατρία. Άλλος ήθελε Αγγλικόν, άλλος Ρούσικον, άλλος Γαλλικόν... τήραγαν να πάρουν κάνα λεπτό, ότι εις την Ελλάδα ηύραν αλώνι ν’ αλωνίσουν». (Μακρυγιάννης, «Απομνημονεύματα»). 

Το κράτος αυτό το ανέστησε το αίμα του λαού του, με τους πολέμους του ’12-’13, για να έρθουν να το βυθίσουν στο Διχασμό και να το οδηγήσουν στο μικρασιατικό σφαγείο. Το κράτος αυτό είδε τον ανθό του να πολεμά με ηρωισμό στα βουνά της Ηπείρου και της Μακεδονίας αυτοκρατορίες ολάκερες, για να βρεθεί μετά από έξι χρόνια εμφυλίου αιματοκυλίσματος, ντροπιασμένο, ερειπωμένο «παλιόψαθα των εθνών». Γιατί; Για το ποια «φατρία θα περισκύση».

«Α, ναι, πόσες ανόητες μάχες, ηρωισμοί και θυσίες και ήττες κι άλλες μάχες, για πράγματα που κιόλας/ ήταν από άλλους αποφασισμένα», θρηνεί ο Ρίτσος στην «Ελένη». Το κράτος αυτό έδιωξε τα καλύτερα παιδιά του στα ξένα και στοίβαξε τα υπόλοιπα σε τρισάθλιες τερατουπόλεις, μεταβάλλοντας τα σε κομματικά υποζύγια τυχοδιωκτών και απατεώνων. 

Το κράτος αυτό με εκφυλιστική απάθεια και δειλία ανέχτηκε ένα σφύζον και θαυμαστό κομμάτι του Ελληνισμού, να ποδοπατείται και να δηώνεται από τις ορδές του Αττίλα. 

Το κράτος αυτό, αντί να συνέλθει από την καταστροφή επανέφερε τους ίδιους εθνοσωτήρες και τα εκγονά τους για να συνεχίσουν απτόητοι το ψεύτισμα των ψυχών και την διάλυση της πατρίδας. Και βαπτίζει τους διαγουμιστές της Κύπρου φίλους και τους στηρίζει αναίσχυντα στην επέλασή τους προς την Δύση. 
Το κράτος αυτό ανέχθηκε μία δράκα σλαβοτουρκόγυφτων να μαγαρίζει το όνομα της Μακεδονίας και να τους εκλιπαρεί ψοφοδεώς γιά συνεννόηση.
(Να έρθουν, όσοι προδίδουν το όνομά μας, την Μακεδονία μας, τα σαπρόφυτα του νεοραιαδισμού, εδώ στο Κιλκίς, να ανεβούν στο ηρώον της μάχης και εκεί που κάποτε, το 1928, ο Παλαμάς, έψελνε «...στου Κιλκίς την εκκλησιά την πλάστρα/ πνοές κι αν πλανάστε σ’ άλλη ζωή, λείψανα κι αν κοιμάστε,/ σας λειτουργώ στη δόξα μου. Μακαρισμένοι να ίστε», να πουν στα 8.500 λαμπρά παλληκάρια, στον Καμπάνη και στον Παπακυριαζή, ότι έκαναν λάθος...μάταια θυσιάστηκαν.
Θα τρίξουν τα κόκκαλα τα ιερά και θα βροντοφωνάξουν: Χαμένοι άνθρωποι, «ό,τι κερδήθηκε με αίμα, δεν μπορείτε να το ξεπουλήσετε με το μελάνι μιας υπογραφής»).
Το κράτος αυτό επέτρεψε σε μία ολιγομελή άνομη ομάδα καλαναρχών, να μετατρέψει τη διασκέδαση και την ενημέρωσή του, σε διδασκαλείο ηθικής παραλυσίας και διαφθοράς. Την παιδεία σε αναξιοκρατικό άντρο, μπουκώνοντας τα παιδιά με άχρηστες γνώσεις και γεμίζοντάς τα «με μία αρρωστιάρικη ανησυχία, για το πώς θα βγάλουν το ψωμί τους μονάχα». 

Το κράτος αυτό καταμόλυνε ακόμα και την Δικαιοσύνη- «πράγμα πολλών χρυσίων τιμιώτερον» κατά τον Πλάτωνα. Οι ανεπάγγελτοι, επαγγελματίες πολιτικοί, όταν κρίνονται για ατασθαλίες παράγοντες του αντίπαλου κόμματος, εκθειάζουν την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Όταν λογοδοτούν οι ίδιοι προπηλακίζουν τη Δικαιοσύνη και διαπομπεύουν τους λειτουργούς της εκτοξεύοντας ύβρεις και ονειδισμούς. 

Το κράτος αυτό κομματικοποίησε τις «ένστολες» δυνάμεις του τόπου, διαβρώνοντας την επαγγελματική τους συνείδηση.

Το κράτος αυτό εμπορευματοποίησε τον έξοχο πολιτισμό μας. Η ελληνική μουσική παράδοση ψυχομαχεί. Την περιφρονούν οι ελληνόπαιδες, την μυκτηρίζουν υποτονθορίζοντας (=μουρμουρίζοντας) τις «μουσικές δημιουργίες» των διαφημιστών. Κατάντησε την νεολαία νευρόσπαστο, λικνιζόμενο στους ρυθμούς του κάθε μασκαρά, που υποδύεται τον καλλιτέχνη. Το ανίκανο κομματικό κράτος διέφθειρε την γλώσσα μας - «εργαλείο μαγείας και φορέα ηθικών αξιών» (Ελύτης). Από τον 19ο αι. ακόμη ο συγγραφέας Χουρμούζης διεκτραγωδεί και γράφει για τα εκτρώματα της γλωσσικής ξενομανίας των Ελλήνων: «Συμπεριφορά γελοιωδεστάτη... ξιπασμένων οψιπλούτων αηδεστάτη επίδειξις! Πτωχοαλαζονεία αξία οίκτου, γλώσσα παρδαλή!».

Το κομματικό αυτό κράτος νοικιάζει μισθοφόρους «ψευτοδιανοούμενους», για ευνουχισμό της κοινωνίας και άλωση των ψυχών. «Γνωρίζω μερικούς οπού σχεδόν εντρέπονται να λέγωσιν ότι είναι Έλληνες!», έγραφε ο Ανώνυμος της «Ελληνικής Νομαρχίας».

Ντρέπονται για την καταγωγή τους, όμως δεν ντρέπονται που γίνονται σκουλήκια και ολετήρες της Πατρίδας. Τους περιγράφει εξαίσια ο Βάρναλης:
«Πέτα την ανθρωπιά σου
κι απ’ τον αφέντη πιάσου.
Κι άμα σε φτύσει αυτός
να κάθεσαι σκυφτός.
Και θα ‘χεις τα μεγαλεία
στη σάπια πολιτεία»
Χρόνια ολόκληρα κρατούν αιχμάλωτα τα πανεπιστημιακά αμφιθέατρα δηλητηριάζοντας και μαγαρίζοντας με τα εθνομηδενιστικά τους παραληρήματα γενιές Ελλήνων.

Το κράτος αυτό, το ψευτορωμαίικο, καταρρέει. Θα χρειαστεί να στηθεί πάλι απ’ την αρχή. Όπως τότε, το ’21, μας «κληροδοτούν» οι «αναθεματισμένοι κυβερνώντες» το Ισλάμ.
Είναι έτοιμοι να ξεπουλήσουν και το ιερό όνομα της Μακεδονίας μας. Ξεφτιλίζουν και μας τους δασκάλους. Τι θα πω στους μαθητές μου. «Ότι σας έλεγα ψέματα τόσα χρόνια!!». Ντροπή να ντροπιαστούμε! 

Να κλείσω με ένα κείμενο από κάποιον που έζησε τα παιδικά του χρόνια στο Κιλκίς, λίγο μετά την τριήμερη εποποιΐα του 1913.
"Ένα απέραντο «Εθνικό Νεκροταφείο», που κρύβει στα σπλάχνα του τα κορμιά χιλιάδων παλληκαριών, είναι ο τόπος μας, το Κιλκίς. Και πάνω στα κορμιά αυτά στήθηκαν τα θεμέλια αυτής της πόλης. Και το σιτάρι που φτιάχνει το ψωμί μας θεριεύει και μεστώνει ρουφώντας από τη γη αίμα αντί για νερό.
Κάθε λόφος γύρω μας κι ένας «κρανίου τόπος». Κάθε χωράφι κι ένας «αγρός αίματος» για να χρησιμοποιήσω τους χαρακτηρισμούς του Ευαγγελίου που τόσο ταιριάζουν στην περίπτωση.
Τα πρώτα χρόνια, τ’ αλέτρια που όργωναν τη γη, έφερναν στην επιφάνεια λευκά κόκκαλα, «κόκκαλα Ελλήνων ιερά», αντάμα με σκουριασμένες ξιφολόγχες και δερμάτινες παλάσκες περασμένες σε ζωστήρες που έζωναν, κάποτε, λυγερά σώματα παλληκαριών. Κι όλοι μας, λίγο-πολύ, έχουμε να θυμόμαστε πως κάποτε, σκάβοντας τις αυλές των σπιτιών μας είχαμε βρει σκουριασμένα όπλα κι ανθρώπινα κρανία.
Σαν στοιχειωμένος έμοιαζε ο τόπος μας και τα παιδιά φοβόταν να βγουν το βράδυ από τα σπίτια τους.
Θυμάμαι τους πρώτους περιπάτους που κάναμε με το νηπιαγωγείο, εκεί κοντά στους πρόποδες του Άη-Γιώργη. Η δασκάλα μας έλεγε ότι οι παπαρούνες στον τόπο μας είναι πιο κόκκινες από αλλού «γιατί παίρνουν το χρώμα τους από το αίμα των σκοτωμένων παλληκαριών». Κι εμείς διστάζαμε να τις κόψουμε, από φόβο, μήπως και ματώσουμε τα χέρια μας". (Στ. Λίβα "Η παλιά, μικρή μας πόλη", σελ. 179).

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο Θανάσης Παφίλης για το προσφυγικό (βίντεο)

Ο Θανάσης Παφίλης μιλάει έξω από τα δόντια για το προσφυγικό, τις ΜΚΟ και όχι μόνο.
"απαγορεύεται η είσοδος σε σκύλους και σε Έλληνες" έλεγαν όταν ήμασταν μετανάστες...

Δείτε το βίντεο:www.diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Εικόνες απ' το μέλλον..

    Είναι σίγουρο πως οι έλληνες δεν χόρτασαν ακόμα καταστροφή και ξεφτίλα,
..και γι αυτό θα κάνουν πρωθυπουργό και το ανδρείκελο του νεοφολελευθερισμού, το κατασκευασμένο τίποτα, τον νευροσπαστιΚούλη.

Υπάρχει βέβαια ο κίνδυνος αν αυτό αργήσει να γίνει, να έχει προλάβει η πρώτη φορά τόσο σκ@τά ''αριστερή'' κυβέρνηση να έχει νομοθετήσει τα
πάντα σε βάρος των πολιτών,
..ώστε ερχόμενος στην εξουσία ο νεοφασιστιΚούλης να μην έχει τί άλλο να κάνει, και αυτό να εκληφθεί απ' τον λαό ως δημοκρατία,
..οπότε θα τον ονομάσουν ''ο σπαστιΚούλης της Δημοκρατίας'' και όταν με το καλό πεθάνει θα του κάνουν την κηδεία με δημόσια δαπάνη,
..που κι αυτή με την σειρά της θα μπεί στα έξοδα του κράτους, ξεχειλίζοντας το ποτήρι, και αναγκάζοντας την τότε συγκυβέρνηση ΑΠΟΣΑΝΕΛ (απογόνων ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ) με ΑΠΟΣΥΦΙΛ (απόγονοι Συνασπισμού Φιλελέδων),
..να υπογράψει το νέο 86ο μνημόνιο-συμφωνία με την τρόϊκα-θεσμούς.

Όλα αυτά βέβαια αν μέχρι τότε δεν έχουν ξεσηκωθεί οι ΑΠΟΒΟΚΑΛ (απόγονοι βολεμένων καλλιτεχνών), οι οποίοι με αφορμή τον διορισμό του 86ου Βέλγου-Φλαμανδού-Ολλανδού στο Φεστιβαλ Αθηνών, και το χάσιμο της 86ης κουτάλας,
..και δεν έχουν ρίξει (άθελά τους βέβαια, αυτοί καλά περνάνε) την 86η κυβέρνηση δωσιλόγων.

Και πάλι όλα αυτά αν (ξαναγυρνώντας στο σήμερα) δεν έχουμε τάχιστα ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις από τις τρομερές αποκαλύψεις ονομάτων, ποσών, διευθύνσεων, και σκανδάλων,
..που έκανε στην προχθεσινή συζήτηση στην Βουλή ο συγκυβερνήτης και υπουργός Εθνικής Άμυνας.
Πώς; Δεν είπε τίποτα; Δεν μπορεί! Αφού το είχε προαναγγείλει.
Κάποιο λεκτικό λάθος θα έκανε φαίνεται. Μάνι-μάνι να τα βαφτίζουμε όλα κωλοτούμπες και απατεωνιές! Τί λαός είμαστε εμείς!

Εν πάση περιπτώσει όλα καλά, και όλα βαδίζουν σύμφωνα με το σχέδιο,
..και σε κανά μήνα όσα ζώα αντέχουν οικονομικά θα σουβλίσουν άλλα ζώα, θα εύχονται μεταξύ τους ''Καλό Πάσχα'' και ''Καλή Ανάσταση'',
..και δεν θα βλέπουν την δική τους σούβλα που θα τους έχει μπει απ' τον ..λο και θα τους έχει βγει απ' την μύτη.
Ίσως επειδή πρόκειται για κόκκινη σούβλα, ασσορτί με τα χρώματα της ανάστασης και της επανάστασης.

Μιάς επανάστασης που μάλλον δεν θα έρθει ποτέ,
..αφού κι οι καλλιτέχνες ''μιλάνε'' μόνο μέσω της Τέχνης τους,
..και οι πολίτες θαυμάζουν τους καλλιτέχνες, την τσέπη τους, και το ψυγείο τους αν έχει μέσα κάτι φαγώσιμο.
Όσο υπάρχουν αυτά τα τρία, επανάσταση δεν γίνεται!
(Ξανα)καληνύχτα μας!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....