Διυλιστήριο: 09/01/15
ροη αναρτησεων

Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2015

Πλοίο οπλισμένο σαν αστακός επιχείρησε να μπει στην χώρα!


Αμέσως κινητοποιήθηκε μεγάλη αστυνομική δύναμη για την αναχαίτιση του..

Φορτηγό πλοίο, υπό ξένη σημαία, στο οποίο βρέθηκε ποσότητα όπλων, εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή της Κρήτης, μετά από συντονισμένη επιχείρηση πλωτού ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος, όπου επέβαιναν άνδρες του κλιμακίου ειδικών αποστολών.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, το πλοίο το πλοίο εντοπίστηκε ανοιχτά της Ιεράπετρας, έχει δεσμευθεί και οδηγείται σε ασφαλή λιμάνι για περαιτέρω έλεγχο από τις Αρχές.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Με δημοψήφισμα θα αποφασίσει το Ιόνιο για το αν θα ιδιωτικοποιηθούν τα 4 αεροδρόμια του!


Όπως υποστηρίζει η Περιφέρεια Ιονίου τα αεροδρόμια αυτά παίζουν καθοριστικό ρόλο στο επίπεδο ζωής των νησιών.

Στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης για τη συνέχιση της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης των περιφερειακών τεσσάρων αεροδρομίων του Ιονίου, μεταξύ των δεκατεσσάρων επί συνόλου της χώρας, πρόκειται να προβεί η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, μετά το πέρας των εθνικών εκλογών, με σχετική απόφαση που έλαβε το Περιφερειακό Συμβούλιο μετά από πρόταση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θόδωρου Γαλιατσάτου.

«Η εσπευσμένη απόφαση του κυβερνητικού συμβουλίου οικονομικής πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) της 13ης Αυγούστου για την παραχώρηση των 14 ελληνικών αεροδρομίων στην κοινοπραξία της γερμανικής Fraport αποτελεί μία ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη για τα Ιόνια Νησιά. Όπως είναι γνωστό τέσσερα από τα προς πώληση αεροδρόμια, αυτά της Κερκύρας, του Ακτίου, της Κεφαλονιάς και της Ζακύνθου εξυπηρετούν την αεροπορική επικοινωνία της Περιφέρειας και κυρίως συμβάλλουν καθοριστικά στο επίπεδο της τοπικής τουριστικής οικονομίας. Οι επιπτώσεις στην οικονομία της περιοχής αναμένεται να είναι ιδιαίτερα αρνητικές καθώς τέσσερα, από τα δεκατέσσερα, πωλούμενα αεροδρόμια σχετίζονται άμεσα με την κοινωνικοοικονομική ζωή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Τόσο με τη συμμετοχή μας στην Πανελλαδική Πρωτοβουλία ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων , όσο και με αποφάσεις του ΠΣ Ιονίων έχουμε διατρανώσει επανειλημμένα την αντίθεσή μας, θεωρώντας ότι αντίκειται στα τοπικά αλλά και εθνικά συμφέροντα» δήλωσε στοο κ. Γαλατσιάτος.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη κυβερνητική απόφαση, τα τέσσερα αυτά περιφερειακά αεροδρόμια που βρίσκονται μεταξύ των 14 περιφερειακών αεροδρόμιων που ιδιωτικοποιούνται, παραχωρούνται στην γερμανική Fraport – Slentel σε υλοποίηση του σχετικού διαγωνισμού που έχει ολοκληρωθεί προ μηνών και έπειτα από την εισήγηση της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ στις 3 Ιουλίου.

Η σχετική απόφαση ελήφθη κατά την διάρκεια του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) που συνεδρίασε στις 13 Αυγούστου και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Εξάλλου, κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου αποφασίστηκε η προσφυγή στη δικαιοσύνη για την ακύρωση της απόφασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ).

Για τη διοργάνωση του δημοψηφίσματος εγκρίθηκε η συγκρότηση επιτροπής στην οποία θα συμμετέχουν οι τέσσερις χωρικοί αντιπεριφερειάρχες Ν. Πανδή, Θ. Χαλικιάς, Π. Δρακουλόγκονας, Ε. Νιοτόπουλος, καθώς και ο αντιπεριφερειάρχης Δ. Τσούκας και ο αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Χ. Ανθής.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Καταγραφή ή καθοδήγηση;..

    Τα τελευταία, πονηρά και μνημονιακά χρόνια, το κακό με τις λεγόμενες ''δημοσκοπήσεις'' έχει παραγίνει.

Είναι φανερό και στον πιό αθώο και ανυποψίαστο πολίτη πως δεν πρόκειται για καταγραφή της κοινής γνώμης ή της τάσης τού
εκλογικού σώματος,
..παρά για προσπάθεια καθοδήγησής του με μέσον τις ψευδείς εντυπώσεις που δημιουργούνται από ''πειραγμένα'' , τηλεκατευθυνόμενα γκάλοπ.
Προσπάθεια που γίνεται εύκολα ορατή αμέσως μετά τις εκλογές, όπου οι φτιαχτές δημοσκοπήσεις απέχουν βεβαίως χιλιόμετρα από την πραγματικότητα.

Η δικαιολογία που προβάλλουν οι εταιρείες (πλαστών) δημοσκοπήσεων περί ''ρευστότητας'' του εκλογικού σώματος, το πολιτικού ''τοπίου'', και περί ιδιαιτερότητας τούτων ή των άλλων εκλογών, δεν είναι παρά τρίχες περμανάντ.
Και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από δημοσκοπήσεις όχι εταιρειών παρά οργανισμών, όπως είναι τα πανεπιστήμια,
..όπου οι δικές τους δημοσκοπήσεις βρίσκονται πολύ κοντά στην πραγματικότητα και μέσα στα όρια του πραγματικού στατιστικού λαθους.
Αυτό σημαίνει πως υπάρχει τρόπος σωστής καταγραφής,
..τρόπο όμως που δεν θέλουν οι εταιρείες, αφού αυτές επιζητούν τρόπο παραπλάνησης,
..και τρόπο να τα κονομήσουν.

Αν βέβαια υπήρχε κάποιος σχετικός νόμος που να προστατεύει τον πολίτη από τέτοιες κακόβουλες και φασιστικές ενέργειες,
..αν υπήρχε εξοντωτικό πρόστιμο για ''απόπειρα χειραγώγησης και εξαπάτησης του εκλογικού σώματος'', τότε τα πράγματα θα ήταν αλλιώς.
Αλλά δεν υπάρχει!
Όπως δεν υπάρχουν σ' αυτό το κράτος και πολλά άλλα μέσα προστασίας του πολίτη από επιτήδειους, λαμόγια, πολιτικούς, δημοσιογράφους, και διάφορα άλλα υποείδη.
Να ένα πεδίο δόξης λαμπρόν για μεταρρυθμίσεις πραγματικές του κράτους και όχι εξόντωση μέσω των μνημονίων!

Βέβαια, το ότι τό σύστημα δεν ενδιαφέρεται να προστατεύσει τον πολίτη ερμηνεύεται εύκολα,
..αφού η οποιαδήποτε πραγματική προστασία του πολίτη θα σήμαινε βλάβη του ίδιου του συστήματος.
Η ανομία, η πολυνομία, η διαστρεβλωτική και ελαστική ερμηνεία των νόμων, και η ασυδοσία,
..είναι όπλα του συστήματος.
Μέγιστο τέτοιο όπλο για τις προεκλογικές περιόδους είναι η χειραγώγηση των ψηφοφόρων που δημιουργείται από κατευθυνόμενες δημοσκοπήσεις,
..αφού αυτές δημιουργούν ''κλίμα'' υπέρ του ενός ή κατά του άλλου κόμματος.

Ο ενημερωμένος και πονηρεμένος ψηφοφόρος πολίτης δεν δίνει πιά καμία σημασία στις δημοσκοπήσεις.
Γκάλοπ είναι η καθημερινότητά μας.
Η ανάσα κι ο αναστεναγμός του διπλανού.
Η οργή της κοινωνίας.

Κάνουμε τα δικά μας εσωτερικά γκάλοπ ο καθένας,
..και προχωρούμε με την ψήφο στα δόντια,
..και την θολούρα στο μάτι,
..βέβαιοι για τις δικές μας αλήθειες!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σε ανάκριση ο Τράγκας για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες για απόκρυψη περιουσίας αξίας 10 εκατ. ευρώΓια ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες ερευνάται από την 16η ειδική ανακρίτρια ο γνωστός δημοσιογράφος κι εκδότης Γιώργος Τράγκας.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, η έρευνα αφορά σε κακουργηματική απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων που αγγίζουν τα 10 εκατ. ευρώ, ενώ το σκέλος της έρευνας που σχετίζεται με καταθέσεις του δημοσιογράφου, που περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ έχουν αναλάβει οι οικονομικοί εισαγγελείς Παναγιώτης Αθανασίου και Γαληνός Μπρης.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Σάλος με τις αποκαλύψεις του πρώην προέδρου του ΕΣΡ για τη διαπλοκή πολιτικών - καναλαρχών

Αιχμές για τη λειτουργία του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου και από τον συγγραφέα Γ. Δημητροκάλλη

Σάλο έχουν προκαλέσει οι καταγγελίες του πρώην προέδρου του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, Γιάννη Λασκαρίδη, για τη διαπλοκή καναλαρχών και πολιτικών, τις οποίες έφερε στο φως της δημοσιότητας η Κυριακάτικη «Kontra News».

Μιλώντας σε εκδήλωση για το νέο βιβλίο του Γιάννη Δημητροκάλλη, ο κ. Λασκαρίδης κατήγγειλε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για σκόπιμα εμπόδια στην αδειοδότηση των καναλιών.

Οι αποκαλύψεις του πρώην αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που δεν τον άφησε να προχωρήσει το θέμα της αδειοδότησης των καναλιών έσκασαν σαν βόμβα.

Το βαρύ κατηγορώ του κ. Λασκαρίδη, που φιλοξένησε στο πρωτοσέλιδό της η Κυριακάτικη Kontra News με τίτλο «Ιδού η διαπλοκή πολιτικών-καναλαρχών», στρέφεται κατά στελεχών της προηγούμενης κυβέρνησης που είχαν συμφέροντα σε συστημικά κανάλια και εμπόδιζαν όλα αυτά τα χρόνια σκόπιμα την εξυγίανση του τηλεοπτικού τοπίου.

«Το ΕΣΡ εκπλήρωσε εν μέρει την αποστολή του ως προς τον έλεγχο και τη διατήρηση μιας ισορροπίας στους σταθμούς. Δεν εκπλήρωσε, όμως, μια βασική αποστολή του που ήταν η αδειοδότηση. Διότι το ίδιο το κράτος δεν το άφησε να την εκπληρώσει. Είχαμε υποβάλλει κατ’ επανάληψη σχέδια νόμου για να προωθηθεί η αδειοδότηση, αλλά κανένα δεν ευδοκίμησε. Επειδή υπήρχαν συμφέροντα μεταξύ των ραδιοφωνικών/τηλεοπτικών σταθμών και κυβερνητικών στελεχών» ανέφερε ο πρώην πρόεδρος του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου.

Ακόμη, κατήγγειλε την τότε κυβέρνηση ότι έφτιαχνε σχέδια νόμου με τέτοιο τρόπο ώστε να προσκρούουν στις υπάρχουσες διατάξεις και να ακυρώνονται από το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο. «Έκαναν σχέδια νόμου τέτοια που ήταν “σταυρόλεξα”. Έβγαιναν οι προκηρύξεις επί τη βάσει των υπουργικών αποφάσεων και των νόμων και ακυρώνονταν από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Ενώ θα μπορούσαν να κάνουν ένα απλό νομοθέτημα και να προχωρήσει η αδειοδότηση. Αυτό, βέβαια, οφείλεται και σε συμφέροντα αλλά και σε έλλειψη εμπιστοσύνης. Δεν έχουν εμπιστοσύνη στα πρόσωπα η κυβέρνηση και τα νομοθετικά όργανα…» τόνισε μεταξύ άλλων.

Οι βαρυσήμαντες αποκαλύψεις για τη διαπλοκή στα μέσα ενημέρωσης έγιναν στο πλαίσιο πολιτικής συζήτησης που πραγματοποιήθηκε με αφορμή το βιβλίο του σπουδαίου συγγραφέα Γιάννη Δημητροκάλλη «Ο Ηγέτης Μετά τον Ηγέτη».

Σχολιάζοντας στο σημερινό πολιτικό σκηνικό που βιώνουμε, ο κ. Δημητροκάλλης τόνισε πως σημασία δεν έχουν τα πρόσωπα που κυβερνούν αλλά τον τρόπο που ασκούν εξουσία.

«Είναι καιρός να μην ψάχνουμε ποιος θα αναλάβει την εξουσία αλλά πως θα αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η εξουσία. Διότι ένα δεν το κάνουμε αυτό θα συνεχίσουμε πάντοτε να έχουμε αυτές όλες τις κρίσεις, τις κυβερνητικές παραιτήσεις, όλο αυτό το πολιτικό χάλι το οποίο ζούμε» επεσήμανε.

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον τρόπο λειτουργίας του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, περιγράφοντας μια προβληματική κατάσταση που την έζησε εκ των έσω.

«Το ΕΣΡ το οποίο υπηρέτησε ο κ. Λασκαρίδης, ο οποίος είναι από τους εντιμότερους και πιο άξιους δικαστές που έχω γνωρίσει υπηρέτησε σωστά γιατί είναι αυτός που είναι. Το ΕΣΡ στην Ελλάδα, στο οποίο ήμουν απλό μέλος κάποια στιγμή, γίνεται από τα κόμματα. Ανάλογα με το ποιος είναι κυβέρνηση, το πρώτο κόμμα τοποθετεί τρία δικά του μέλη, το δεύτερο δύο πρόσωπα, το τρίτο ή τα υπόλοιπα κόμματα ένα μέλος κ.ο.κ. Και μέσα εκεί ακούς ένα διάλογο, στον οποίο το εκάστοτε μέλος που έχει διοριστεί υπερασπίζεται το κόμμα του. Δεν υπάρχει πραγματικός διάλογος» υπογράμμισε.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση με τίτλο «Τα κόμματα Χρεωκόπησαν. Μετά τι;» που έλαβε χώρα στη Νάξο συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι δημοσιογράφοι Γιάννης Πιτταράς και Μανώλης Κοττάκης, ο εκδότης Παναγιώτης Καρανίκας ενώ το βιβλίο προλόγισε ο δικηγόρος-οικονομολόγος Βασίλης Φραγκουλόπουλος.

Δείτε εδώ ολόκληρη την εκδήλωση:Πηγή

http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αμερικανικό εφετείο δικαίωσε την Αργεντινή στη μάχη κατά των πιστωτών τηςΗ Αργεντινή κέρδισε μία σπάνια νίκη στη μάχη με τους πιστωτές της στις ΗΠΑ, καθώς ένα ομοσπονδιακό εφετείο στο Μανχάταν αποφάσισε ότι δεν μπορεί να γίνει κατάσχεση των χρημάτων της κεντρικής τράπεζας της χώρας, που τηρούνται στη Νέα Υόρκη, από τους κατόχους ομολόγων της που δεν έχουν αποπληρωθεί, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Το εφετείο έκρινε ότι ο Τόμας Γκρίεζα, ο δικαστής του αμερικανικού δικαστηρίου, στο οποίο είχαν προσφύγει οι ομολογιούχοι, έσφαλε το 2013, όταν δεν δέχθηκε το αίτημα της κεντρικής τράπεζας της Αργεντινής να απορρίψει την αγωγή τους λόγω κρατικής ασυλίας. Το εφετείο διέταξε τον Γκρίεζα να απορρίψει την αγωγή των πιστωτών.

Η Αργεντινή χρεοκόπησε το 2001 για ένα ποσό ρεκόρ ύψους 95 δις. δολαρίων. Οι κάτοχοι του 93% των ομολόγων της συμφώνησαν να ανταλλάξουν τα ομόλογά τους το 2005 και το 2010 με μεγάλο «κούρεμα». Ορισμένοι πιστωτές της δεν δέχθηκαν την ανταλλαγή των ομολόγων τους και αργότερα κέρδισαν αποφάσεις για την άμεση αποπληρωμή τους από την Αργεντινή, κάτι που η χώρα αρνήθηκε να κάνει.

Η αγωγή, που υποβλήθηκε από τους επενδυτές NML Capital Ltd. and EM Ltd., επεδίωκε να υπάρξει απόφαση ότι η κεντρική τράπεζα της Αργεντινής είναι το «alter ego» της χώρας και είναι υποχρεωμένη να τους πληρώσει το ποσό των 2,6 δις. δολαρίων.

Το εφετείο επέπληξε την Αργεντινή για τη συνεχιζόμενη αδυναμία πληρωμής των εναντίον της αποφάσεων. Το δικαστήριο δήλωσε ότι η απόφασή του υπέρ της Αργεντινής μπορεί να έχει το «ατυχές αποτέλεσμα» να ενισχύσει την άρνηση της χώρας.

Πηγή ΑΜΠΕ

http://www.diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....