Διυλιστήριο: 05/23/15
ροη αναρτησεων

Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Άλλος για Δουβλίνο;..

     Ο κανονισμός Δουβλίνο ΙΙ (ή Κανονισμός 343/2003 ) είναι νομικό κείμενο που θεσπίστηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και καθορίζει τη χώρα η οποία θα είναι υπεύθυνη για να δώσει άσυλο στον αιτούντα πρόσφυγα.
Σύμφωνα με τον κανονισμό Δουβλίνο ΙΙ, ο μετανάστης δικαιούται να ζητήσει άσυλο στην ευρωπαϊκή χώρα στην οποία θα εισέλθει την πρώτη φορά.
Μετανάστες οι οποίοι εισέρχονται στην Ελλάδα και κατόπιν μεταβαίνουν σε άλλη χώρα για να ζητήσουν εκεί άσυλο, θα πρέπει σύμφωνα με τον κανονισμό Δουβλίνο ΙΙ, να επιστρέφονται πίσω στην Ελλάδα!

Αυτό το αισχρό για την Ελλάδα κείμενο προσυπέγραψε το 2003 ο Μεγάλος Ηλίθιος, ως υπουργός εξωτερικών τότε της κυβέρνησης του κιτρινιάρη ''εκσυγχρονιστή''.
Σε αντάλλαγμα πήρε (το κράτος) κάτι λίγα λεφτά σαν οικονομική ενίσχυση,
..λεφτά που θα πρέπει να επιστραφούν τριπλάσια και τετραπλάσια αν η Ελλάδα δεν τηρήσει τα συμφωνημένα,
..και που κανείς δεν ξέρει τότε πάνω στην τούρλα του χαμού με τις μίζες, τις απ' ευθείας αναθέσεις λόγω επικείμενης Ολυμπιάδας, και την ''δημιουργική λογιστική'' του κιτρινιάρη, σε ποιές τσέπες κατέληξαν, και πώς ''αξιοποιήθηκαν''!

Το πρόβλημα των μεταναστών και της μετανάστευσης είναι τεράστιο, γιατί εκτός από την οικονομική και κοινωνική του πλευρά εμπεριέχει και τον ανθρωπιστικό παράγοντα,
..που σε μιά χώρα κι έναν λαό σαν τον δικό μας, ο οποίος υπέφερε ο ίδιος μεταναστεύσεις, διωγμούς, ξεριζωμούς, ''ανταλλαγές πληθυσμών'',
..αλλά και εκούσια, πλην εξαναγκαστική από την τότε οικονομική συγκυρία, οικονομική μετανάστευση, από τις αρχές ήδη του 20ου αιώνα μέχρι και τα μέσα της δεκαετίας του '60,
..ο ανθρωπιστικός αυτός παράγοντας δεν είναι διόλου αμελητέος.

Όμως:
Όταν η ανθρωπιστική κρίση χτυπάει την δική μας πόρτα εξ αιτίας των απάνθρωπων και ανθελληνικών πολιτικών των ''εταίρων'' και της Ευρωπαϊκής Ένωσης τοκογλύφων,
..τότε η οποιαδήποτε συμφωνία (και μάλιστα τέτοιου είδους) που έχει γίνει μαζί τους μπορεί να πάει στον διάολο,
..τα δε ''πρόστιμα'' που θα προκύψουν από την αθέτηση ας τα βάλουν στον γενικό λογαριασμό, κι ας περιμένουν να τα εισπράξουν κι αυτά μαζί με τ' άλλα.

Κι εμείς ανθρωπιστικά δρώντας(!), ας δώσουμε σε κάθε κακόμοιρη ψυχή που βρέθηκε στον τόπο μας, τα ταξιδιωτικά έγγραφα που χρειάζονται και την άδεια να αναχωρήσουν για την χώρα των ονείρων τους.
Γιατί είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς πως η χώρα των ονείρων όλων αυτών που θαλασσοπνίγηκαν, που άφησαν πίσω γονείς και πατρίδα, είναι η Ελλάδα!
Η Ελλάδα του σήμερα, που αδυνατεί πιά να θρέψει και να περιθάλψει τα ίδια της τα παιδιά, αποκλείεται να είναι το όνειρο κανενός, όσο απελπισμένος κι αν είναι.
Να πάνε λοιπόν κι αυτοί στο καλό, να γλυτώσουμε κι εμείς από τις μύριες παρενέργειες που έχει φέρει η ανεξέλεγκτη και λαθραία αυτή μετανάστευση προς τον τόπο μας.

Ας σκεφτούν οι φιλοευρωπαϊστές-φιλοτομαριστές τα πόσα καλά μας έφερε η ένταξή μας με πλαστά στοιχεία,
..και με ένα νόμισμα κομμένο-ραμένο στα μέτρα του πλούσιου Βορρά,
..κι ας αποφασίσουν επιτέλους να βάλουν το γενικό συμφέρον, το συμφέρον της χώρας, πάνω απ' το δικό τους.

Κι εδώ μιλάμε βέβαια για τους απλούς ψηφοφόρους.
Οι υπόλοιποι είναι ήδη καμένοι!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....