Διυλιστήριο: 11/30/15
ροη αναρτησεων

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

VIDEO - Αποστόλου: Πάνω από 1,2 δισ. ευρώ τις προσεχείς ημέρες στους αγρότες

Το οριστικό χρονοδιάγραμμα των πληρωμών στον αγροτικό χώρο ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου.

Σύμφωνα με σχετική δήλωσή του, την Τετάρτη θα αναρτηθούν οι πίνακες των δικαιωμάτων ανά ΑΦΜ και από την Παρασκευή θα αρχίσει η καταβολή του 90% της βασικής ενίσχυσης στους αγρότες.

"Επιλέξαμε", είπε ο κ. Αποστόλου, "αντί να δώσουμε τέλος Νοεμβρίου το 70% της βασικής ενίσχυσης, να δώσουμε όπως μας επιτρέπει και ο Κανονισμός το 90% της βασικής ενίσχυσης τις πρώτες μέρες του Δεκέμβρη.

Παράλληλα, νοικοκυρέψαμε όλες τις εκκρεμότητες που ξεκινάνε από το 2008 και φτάνουν μέχρι το 2014. Θα πληρώσουμε μέχρι τις 15 του Δεκέμβρη το σύνολο των εκκρεμοτήτων μέχρι το 2014.

Άρα, στο αγροτικό χώρο θα εισρεύσουν τις επόμενες ημέρες πάνω από 1,2 δισ. ευρώ".


Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/




Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Θρίλερ με γιγαντιαία επίθεση ξένων χάκερ κατά ''ελληνικών'' τραπεζών

Σε πλήρη ανάπτυξη βρίσκεται μια μεγάλη επίθεση ξένων χάκερ με επίκεντρο το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Οι χάκερς προσπαθούν να ρίξουν τα συστήματα των ελληνικών τραπεζών, γεγονός που έχει σημάνει γενικό συναγερμό.

Μάλιστα κατάφεραν την Πέμπτη να ρίξουν το e-banking ορισμένων τραπεζών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι χάκερς που πραγματοποιούν την επίθεση, προέρχονται από τη Ρωσία, είναι πάνω από 30 άτομα και ζητούν λύτρα σε bitcoin.

Οι χάκερς χρησιμοποιούν την επωνυμία «Armada Collective».

Σε ετοιμότητα για να αποκρούσει επίθεση στα συστήματά της βρίσκεται η Τράπεζα της Ελλάδος, σε συνεργασία με την ΕΥΠ και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Την περασμένη εβδομάδα υπήρξαν πληροφορίες ότι το εγχώριο τραπεζικό σύστημα θα δεχόταν επίθεση.

Πραγματοποιήθηκαν άμεσα συσκέψεις μεταξύ της κεντρικής τράπεζας και των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών ασφαλείας, μέσω των οποίων καταρτίστηκε σχέδιο αντιμετώπισης.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - H Bόρεια Κορέα απειλεί με πυρηνικό κτύπημα την Τουρκία!

Σύμφωνα με το Πρακτορείο Ειδήσεων Mizan ,η Βόρεια Κορέα απείλησε να ρίξει πυρηνικά στην Τουρκία .Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας έχει απειλήσει ότι η Τουρκία θα δεχτεί πυρηνικό κτύπημα από την Πιονγιάνγκ εάν η Αγκυρα πάρει μέτρα κατά της Ρωσίας .

Η λιβανική Daily News προσέθεσε ότι ,ο Κιμ Γιονγκ- un έχει προειδοποιήσει ότι αν η Τουρκία αντιμετωπίσει τη Ρωσία ή ενισχύει το ISIS στη Συρία και το Ιράκ , θα δεχτεί πυρηνικές επιθέσεις από τη Βόρεια Κορέα .

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας έχει επίσης υποσχεθεί να εξαλείψει την Τουρκία από τον χάρτη εάν η Άγκυρα πάρει μέρος στο πόλεμο της Συρίας και συνεργαστεί με τις ΗΠΑ και βοηθήσει το ISIS

Οι απειλές αυτές δείχνουν σαφώς ότι η Βόρεια Κορέα βρίσκεται σταθερά πίσω από τη Ρωσία στον πόλεμο εναντίον του ISIS .



Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Διότι δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις..

     Αυτό είναι το πολιτικό μας τσίρκο σε ασπρόμαυρο, όπως μαύρη είναι η ψυχή τους,
..όπως μαύρη είναι η ζωή μας,
..που μαύρη νάναι η ώρα τους.

Κι εκεί στο βάθος αριστερά (τρόπος του λέγειν) ο νέος
παιδονόμος-χαφιές υπηρεσίας.

''Να παραδώσουν τις έδρες τους όσοι βουλευτές δεν συμφωνούν με το ασφαλιστικό'', προτρέπει και προτρέχει ένας απ' τους ''λαγούς'' του πρωθυπουργού.
Ωραίες εποχές, ρετρό αναμνήσεις, μαύρων παρακρατικών χρόνων και δικτατοριών,
..όπου το ''ακραίο ντύσιμο'',
..η απαγόρευση κυκλοφορίας πολιτικών, ''αναρχικών'', ανήθικων εντύπων, εικόνων και χειρογράφων,
..οι απολύσεις για απεργία, οι απειλές προς τους γονείς για ποινικές διώξεις αν τα παιδιά τους προβούν σε καταλήψεις ή συμμετοχή σε συλλαλητήρια,
..η απαγόρευση συγκέντρωσης άνω των πέντε ατόμων,
..η υποχρεωτική δήλωση στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα των φιλοξενούμενων στο σπίτι,
..τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων,

..κι αλλα τόσα προς ''φύλαξιν της εννόμου και καθεστηκυίας τάξεως'',
..οδηγούσαν τους ''ανήσυχους'' πολίτες συχνά-πυκνά στο αστυνομικό τμήμα, κατόπιν ευγενικής πρόσκλησης ''δια υπόθεσιν'' τους,
..όπου εκαλούντο για πολλοστή φορά να ανανεώσουν τους όρκους ευπείθιας τους προς το καθεστώς, το πολίτευμα, και βέβαια προς ''τον Βασιλέα''!

Ακριβώς όπως καλούνται σήμερα οι κυβερνητικοί βουλευτές του μνημονιακού βασιλέα-αρχηγού-πρωθυπουργού, να υποβάλλουν τα σέβη τους προς το μνημόνιο, τις απαιτήσεις υποταγής της τετρα-τρόϊκας, καθώς και να υπηρετήσουν κατά γράμμα τα συμφέροντα των τοκογλύφων-''εταίρων'',
..έναντι των συμφερόντων του ελληνικού λαού.
Όποιοι δεν συμμορφωθούν προς ''τας υποδείξεις'' του λαγού, θα κηρυχτούν αποσυνάγωγοι, θα διαγραφούν, θα διασυρθούν.
Θα παραμείνουν ''έντιμοι'' και ''συνεπείς'' όσοι προδώσουν συνείδηση, λαό, και πατρίδα.

Κοιτώντας την παραπάνω φωτογραφία ας μην προβληματιστούμε ποιόν θα φτύσουμε.
Όλοι ανεξαιρέτως είναι ίδιοι, και ισάξιοι του εμετού που μας προκαλούν.

Τα σκυλιά (και τα ζώα γενικότερα) ξανατρώνε πολλές φορές αυτά που εξέμεσαν.
Δυστυχώς αυτό κάνει τώρα κι ο λαός,
..μ' αυτούς που ψήφισε!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Εξεταστική επιτροπή για το PSI εξήγγειλε ο Καμμένος



Ο Πάνος Καμμένος μετά την ολοκλήρωσή του Συμβουλίου εξήγγειλε τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για το PSI επισημαίνοντας ότι αυτό δεν αποτελεί μέρος της ανακοίνωση.

Παράλληλα ο κ. Καμμένος σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του 6ωρου συμβουλίου επιτέθηκε στην Νέα Δημοκρατία κάνοντας λόγο για επικράτηση των υποψηφίων της ομάδας Σαμαράς και ΛΑΟΣ στη διαφωνία της ΝΔ για το προσφυγικό.

«Παρότι μέχρι τις 17:30 υπήρχε απόλυτη συμφωνία με διαφορά τη ΝΔ όπου φέρεται να επικράτησαν οι υποψήφιοι από μάδα Σαμαρά και ΛΑΟΣ οι υπόλοιποι συμφωνήσαμε για τα αιτήματα προς την ΕΕ ότι το προσφυγικό αποτελεί ένα θέμα διεθνές και όχι Ελληνικό» ανέφερε ο κ. Καμμένος ανακοινώνοντας ότι θα ζητηθεί η οικονομική ενίσχυση και η ενίσχυση μέσων μετά τις εξελίξεις με τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή.

Όσον αφορά στο θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης ο κ. Καμμένος είπε ότι «συμφωνήσαμε για αλλαγές στο νόμο περί ευθύνης υπουργών και την αλλαγή του εκλογικού νόμου από αυτή τη Βουλή προς το αναλογικότερο με διαφωνία της ΝΔ».

Για το ασφαλιστικό τέλος είπε ότι «η συμμαχία Σαμαρά-Βενιζέλου οδήγησε τη διαφοροποίηση των δύο κομμάτων σε σχέση με όλους τους άλλους. Προτίμησαν να προστατεύουν τις πολιτικές που οδήγησαν το συνταξιοδοτικό σε αδιέξοδο, την πολιτική του PSI».



Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Το φαγοπότι με τις μίζες σε 114 νοσοκομεία - Δείτε τα ποσά των μιζών


Mακρύ εδώλιο θα χρειαστεί για να χωρέσει τους 23 κατηγορούμενους στην υπόθεση του σκανδάλου των «μαύρων ταμείων» της βρετανικής εταιρείας ορθοπεδικών ειδών και νοσοκομειακού υλικού Depuy, θυγατρικής του αμερικανικού κολοσσού Johnson & Johnson, εαν γίνει δεκτή από το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας η πρόταση της εισαγγελέως εφετών Αναστασίας Δημητριάδου.

Η ίδια ζητάει την παραπομπή τους σε δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος, που επισύρουν πολυετείς καθείρξεις.

Στην περίπου 1.500 σελίδων πρόταση της εισαγγελέως, την οποία αποκαλύπτει σήμερα το «Εθνος της Κυριακής», ξεδιπλώνονται άγνωστες πτυχές της υπόθεσης και έρχονται στο φως όλα τα στοιχεία για το μεγάλο φαγοπότι που είχε στηθεί από το 2000 μέχρι το 2006 σε 114 δημόσια νοσοκομεία και θεραπευτήρια, με γιατρούς που φέρονται ότι δωροδοκήθηκαν με χρηματικά ποσά και άλλες παροχές και δώρα για να χρησιμοποιούν στις χειρουργικές επεμβάσεις ορθοπεδικά είδη (ειδικά επιθέματα και εμφυτεύματα γονάτων, ισχίων, τραύματος και σπονδυλικής στήλης) της βρετανικής εταιρείας, τα οποία επωλούντο υπερκοστολογημένα κατά 35%!

Από το ποσό της υπερκοστολόγησης των υλικών που χρησιμοποιούνταν σε κάθε χειρουργείο, οι εμπλεκόμενοι γιατροί φέρονται ότι εισέπρατταν το 20%, εξασφαλίζοντας τις παράνομες αμοιβές τους. Στην εισαγγελική πρόταση, που βασίστηκε στο υλικό της δικογραφίας το οποίο συγκέντρωσαν μετά από πολύμηνη έρευνα οι ανακριτές διαφθοράς Σπύρος Γεωργουλέας, Νίκος Τσιρώνης και Χριστόφορος Μάρκου, περιγράφεται με λεπτομέρειες το κόλπο με τις «λευκές μπλούζες», που στοίχισε στο Δημόσιο 11.593.452,80 ευρώ, όσο ακριβώς ήταν η διαφορά ανάμεσα στα ποσά των υλικών, που χρεώνονταν υπερκοστολογημένα, και στην πραγματική εμπορική τους αξία.

Χαρακτηριστικά για κατηγορούμενο γιατρό αναφέρεται ότι: «Δέχτηκε την υπόσχεση να λαμβάνει για κάθε επέμβαση, στην οποία θα χρησιμοποιούσε υλικά της εταιρείας ''DEPUY HELLAS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ'' χρηματικά ωφελήματα ύψους 20% επί της αξίας εκάστου τιμολογίου». Ενδεικτικά επίσης αναφέρεται ότι έλαβε για το έτος 2000 518.000 δραχμές ή 1.522,52 ευρώ, το 2001 2.239.200 δραχμές ή 6.571,38 ευρώ, το 2002 22.930 ευρώ, το 2003 34.367,17 ευρώ, το 2004 68.000,89 ευρώ και το 2005 42.634,58 ευρώ.

Εισιτήρια για Κούβα

Παράλληλα, για το χρονικό διάστημα 2000 - 2006, εκτός από τα χρηματικά ποσά, όπως αναφέρεται στην εισαγγελική πρόταση έλαβε «ως δώρο αεροπορικά εισιτήρια για συνέδριο στο Ελσίνκι αξίας 540 €, τη διαμονή του σε μονόκλινο αξίας 1.620 €, την εγγραφή του στο συνέδριο 480 €, εκδρομή στην Αγία Πετρούπολη 690 €, αεροπορικά εισιτήρια για συνέδριο στην Αβάνα 10.070,55 €, εγγραφή σε συνέδριο στην Ουάσιγκτον 471,33 € και τα αεροπορικά εισιτήρια αξιας 1.660,46 €, διαμονή σε μονόκλινο 1.911,57 €, για αεροπορικά εισιτήρια στο Σικάγο 2.267,83 € και διαμονή σε μονόκλινο αξίας 2.090,31 €.

Στην εισαγγελική πρόταση γίνεται αναφορά στο από 13/11/2000 μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κατηγορούμενου προς Βρετανό συγκατηγορούμενό του, στο οποίο αναφέρει επί λεξει: «Οπως γνωρίζεις, αυτά τα λεφτά είναι κίνητρα μετρητών και πληρώνονται καθαρά στους αποδέκτες...».

Το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κάνει ευθέως λόγο για ανάγκη πληρωμής συνολικού ποσού 1.600.000 δολαρίων μέχρι το τέλος Ιανουαρίου του 2001, επί σκοπώ καλύψεως μετρητοίς των «κινήτρων μετρητών», το οποίο αφορά στον τρόπο υπολογισμού της «συμβουλευτικής αμοιβής» και στο οποίο σαφώς περιλαμβάνει πρόβλεψη ανωτάτου ποσού «διαθεσίμου για γιατρούς» και «ποσού αναγκών της εταιρείας για κίνητρα».

Οι κατηγορούμενοι χρησιμοποιούσαν μεταξύ τους ορολογία της... μίζας. Οπως αναφέρεται, ο όρος «συμβουλευτική αμοιβή», «επαγγελματική εκπαίδευση», ή «κίνητρα μετρητών», ή «επιμόρφωση χειρουργών», αλλά και οι λοιπές συναφείς δαπάνες (προμήθεια «συμβούλου», φόροι, έξοδα παραστάσεως «συμβούλου», λοιπά έξοδα κλπ.) ήταν ορολογία συγκάλυψης της μίζας των γιατρών.

Μάλιστα προκειμένου να μην προκαλέσουν την προσοχή των ελληνικών φορολογικών Αρχών, λόγω του ιδιαιτέρως υψηλού ποσοστού της λεγόμενης συμβουλευτικής αμοιβής, ικανού να οδηγήσει σε ευρύ φορολογικό έλεγχο, αποφάσισαν να κατατμήσουν το ποσοστό της συμβουλευτικής αμοιβής διά της καταρτίσεως δύο αυτοτελών νέων συμβάσεων με ταυτόσημο περιεχόμενο, ήτοι: Σύμβαση παροχής υπηρεσιών, στο πλαίσιο της οποίας η «συμβουλευτική αμοιβή» περιορίζεται σε ποσοστό 15% και σύμβαση παροχής υπηρεσιών στο πλαίσιο της οποίας η συμβουλευτική αμοιβή περιορίζεται σε ποσοστό 12% και ακολούθως σε ποσοστό 16%.

Οι κατηγορούμενοι έπαιρναν αυστηρά μέτρα προφύλαξης για να καλύπτουν τα ίχνη τους και διακινούσαν χρηματικά ποσά μέσω ενός δαιδαλώδους δικτύου offshore εταιρειών ανά τον πλανήτη, ενώ χρησιμοποιούσαν επίσης τραπεζικές θυρίδες, που έκρυβαν τις μίζες, προκειμένου να τις μοιράσουν.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι «στο υποκατάστημα Ν. Ερυθραίας της τράπεζας BNP PARIBAS από 7/11/2003 έως και 22/11/2005 διατηρούσαν την υπ΄αριθμόν 67 θυρίδα θησαυροφυλακίου, συνδεδεμένη με τον τηρούμενο στην ως άνω τράπεζα τραπεζικό λογαριασμό, με εξουσιοδοτημένη για το άνοιγμα αυτής συγκατηγορούμενή του. Στη θυρίδα αυτή κατατέθησαν με την αιτιολογία ''κατάθεση σε θυρίδα'', σε χρόνο προ του ανοίγματος της θυρίδας την 4/11/2003 ποσόν 30.000 ευρώ, την 7/11/2003 ποσόν 215.000 ευρώ, προηγηθείσης της καταβολής συνολικού ποσού 384.000 στον ως άνω τραπεζικό λογαριασμό από την ανώνυμη εταιρεία Depuy, την 4/11/2003 και την 7/11/2003, με δύο τμηματικές καταβολές των 200.000 ευρώ την 28/11/2003 ποσόν 193.000 και την 30/1/2004 ποσόν 432.107...».

Λεπτομερής καταγραφή γίνεται στην εισαγγελική πρόταση στα ποσά που επιβαρύνθηκαν ανά έτος οι ασθενείς στα νοσοκομεία από την υπερκοστολόγηση των υλικών.

Ενδεικτικά, για το Γενικό Περιφερειακό Νοσοκομείο «Αγία Ολγα» αναφέρεται το σύνολο υπερκοστολογημένων καθαρών πωλήσεων, όπου μόνο για το 2000 ήταν 201.106,38 ευρώ, η πραγματική εμπορική αξία πωλουμένων ορθοπεδικών ειδών 148.967,68 και η διαφορά εκ της υπερτιμολογήσεως 52.138,70.

Αντίστοιχα για το 2001 υπερκοστολόγηση 181.652,51 ευρώ, πραγματική εμπορική αξία πωλουμένων ορθοπεδικών ειδών 134.557,41 ευρώ, διαφορά εκ της υπερτιμολογήσεως 47.095,10 ευρώ, 2002, 318.073,40 ευρώ, πραγματική εμπορική αξία πωλουμένων ορθοπεδικών ειδών 235.609,92, διαφορά εκ της υπερτιμολογήσεως 82.463,48.

Για το 2003 οι υπερκοστολογημένες καθαρές πωλήσεις ήταν 477.625,16, μείον 353.796,41, που ήταν η πραγματική εμπορική αξία των ορθοπεδικών ειδών, που πουλήθηκαν, προέκυψε διαφορά από την υπερκοστολόγηση 123.828,75 ευρώ, ενώ το 2004 το σύνολο υπερκοστολογημένων καθαρών πωλήσεων ήταν 774.100,10, η πραγματική εμπορική αξία των ορθοπεδικών ειδών 573.407,48 και η διαφορά τους 200.692,62,

Το 2005 οι υπερκοστολογημένες πωλήσεις ανέρχονταν σε 537.838,09, η εμπορική αξία τους σε 398.398,58 και η διαφορά υπερτιμολόγησης σε 139.439,51, ενώ το 2006 στα ποσά των 15.484,01, 11.469,63 και 4.014,38 ευρώ αντίστοιχα.

Εδώλιο και ...απαλλαγές

Κατηγορούμενοι για απάτη σε βάρος του Δημοσίου, δωροδοκία υπαλλήλου κατ΄εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες είναι εννέα στελέχη της βρετανικής εταιρείας και οι νόμιμοι εκπρόσωποί τους στην Ελλάδα, τέσσερις γιατροί - στελέχη σε δημόσια νοσοκομεία και δέκα ακόμη άτομα, επιχειρηματίες και συνεργάτες τους. Πέντε γιατροί, που ήταν αρχικά κατηγορούμενοι, απαλλάχτηκαν στο στάδιο της ανάκρισης καθώς δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις ενοχής, ενώ δύο κατηγορούμενοι απεβίωσαν.

Τα νοσοκομεία και τα ποσά που δόθηκαν ως μίζες
 Διαφορά υπερτιμολόγησης
ΠΓΝ Αττικής «ΚΑΤ»
1.529.406,68
ΓΝ Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου»
1.489.351,48
ΠΓΝ Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο»
764.101,82
ΠΓΝ «Αγία Ολγα»
647.665,35
ΓΠΠΝ Ιωαννίνων
544.149,83
ΓΝ «Ερρίκος Ντυνάν»
495.026,71
ΓΝΝ Χανίων «Αγιος Γεώργιος»
378.316,92
ΠΓΝ Βούλας «Ασκληπιείο»
375.396,98
ΠΓΝ «Γ. Γεννηματάς»
350.492,11
ΠΓΝ Ηρακλείου
350.099,01
ΠΓΝ Ιωαννίνων «Χατζηκώστα»
341.349,79
ΓΠΝ Πατρών
340.102,78
Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών
329.672,68
ΓΝ Θεσσαλονίκης «Παπαγεωργίου»
280.715,95
ΝΓΝ Πατρών «Αγιος Ανδρέας»
209.667,70
ΓΝ Αθηνών «ΝΙΜΤΣ»
194.546,50
ΝΓΝ «E.E.Σ. Κοργιαλένειο - Μπενάκειο
180.001,39
ΠΓΝ Λάρισας
176.981,49
ΓΝ Θεσσαλονίκης «Γ. Γεννηματάς»
176.839,60
ΓΠΝ Ηρακλείου «Βενιζέλειο»
148.015,42
ΓΝΝ Λιβαδειάς
142.029,95
ΓΝ Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ
131.729,60
ΠΓΝ «Ευαγγελισμός»
101.866,39
Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών
101.128,80
ΓΠΠΝ Λάρισας
95.377,02
ΓΝΝ Γιαννιτσών
94.282,04
ΓΝΝ Βόλου «Αχιλλοπούλειο»
81.506,45
Πανεπ. Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ»
80.709,61
ΓΝΝ Αμφισσας
79.265,89
Στρατ. Ν. Θεσσαλονίκης
75.494,72
Πανεπ. Νοσοκομείο Λάρισας
71.106,76
ΓΝ Αττικής «Παίδων Πεντέλης»
69.218,83
ΓΝ Φιλιατών
60.246,20
ΓΠΝ Αλεξανδρουπόλεως
60.044,51
ΓΝΝ Πειραιώς «Tζάνειο»
52.329,95
ΓΝΝ Βόλου «Αχιλλοπούλειο»
52.009,13
ΓΝΝ Τριπόλεως «Ευαγγελίστρια»
49.238,71
ΓΝΝ Κέρκυρας
47.396,50
Λαϊκό ΓΝ Αθηνών
43.600,47
ΓΝΝ Καρδίτσας
43.476,57
ΠΓΝ Νίκαιας Αττικής «Δάμων Βασιλείου»
40.521,12
ΓΝ Θεσσαλονίκης «Αγιος Παύλος»
39.626,54
ΓΝΝ Βέροιας
39.271,45
ΓΝΝ Ελευσίνας «Θριάσιο»
37.982,86
ΠΓΝ Λάρισας
37.549,22
ΠΓΝ Αλεξανδρουπόλεως
36.342,57
ΓΝΝ Κιλκίς
31.812,33
ΠΓΝ Λευκάδος
30.208,85
ΓΝΝ Σάμου «Αγιος Παντελεήμων»
28.858,67
ΠΓΝ Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»
28.139,96
ΓΝΝ Αιγίου
22.617,92
ΠΓΝ Παίδων «Αγία Σοφία»
18.697,86
ΓΝΝ Κορίνθου
16.966,41
Νοσοκομείο ΙΚΑ Β’ Παναγιά
15.180,17
T.E.B.E.
15.052,53
Θεραπευτήριο ΙΚΑ Πεντέλης
14.577,44
ΓΝΝ Διδυμοτείχου
13.353,21
ΓΝΝ Ιεράπετρας
12.567,24
ΓΝ Σπάρτης
11.628,28
Ναυτικό Νοσοκομείο Σούδας Κρήτης
11.237,90
ΓΝΝ Αρτας
10.221,90
ΓΝΝ Κεφαλληνίας
10.102,66
ΓΝΝ Καλαμάτας
9.444,42
ΓΝΝ Χαλκίδας
9.183,38
ΓΝΝ Λαμίας
8.663,83
Νοσοκομείο Πειραιώς «Μεταξά»
8.468,08
ΓΝ Νοσοκομείο Μυτιλήνης «Βοστάνειο»
8.468,08
ΓΝ Αεροπορίας
8.211,73
ΓΝΝ Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο»
7.013,63
ΓΝΝ Καρδίτσας
6.416,68
ΓΝΝ Νάουσας
6.312,50
ΠΓΝ Θώρακος «Σωτηρία»
5.863,15
ΓΝΝ Καστοριάς
5.535,42
ΓΝΝ Τρικάλων
4.979,90
ΓΝΝ Τρικάλων
4.262,14
ΓΝΝ Αγρινίου
3.955,87
ΓΝ Δράμας
3.412,67
ΓΝΝ Καβάλας
3.351,99
ΠΓΝ «Αγιος Σάββας»
3.016,09
ΓΝΝ Κατερίνης
2.935,79
ΓΝ Μελισσίων Αμαλία Φλέμιγκ
2.898,18
ΓΝΝ Πύργου «Μανωλοπούλειο»
2.595,39
ΓΝΝ Γρεβενών
2.402,67
ΓΝΣ Αργους
2.065,00
ΓΝ Νάουσας
2.043,23
ΓΝΝ Εδεσσας
1.472,27
ΓΝΝ Μεσολογγίου «Χατζηκώστα»
1.352,28
ΓΝ Θηβών
1.073,43
ΠΓΝ Αγίου Νικολάου Κρήτης
1.047,41
ΓΝΝ Ρόδου
730,96
ΓΝ Σερρών
660,85
ΓΝ Δράμας
654,33
ΓΝ Πτολεμαΐδος
636,26
ΓΝ Καρπενησίου
608,68
ΓΝΝ Σύρου:»Βαρδάκειο και Πρώτο»
403,04
Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο
291,41
ΓΝΝ Καβάλας
268,34
ΝΓΝ Πρέβεζας
90,7
Νομαρχιακή Μονάδα Υγείας ΙΚΑ Πειραιώς
89,66
ΓΝ Καλύμνου
60,42
ΓΝ Κω
45,63
ΓΣΝ Αλεξανδρουπόλεως
13,88
ΓΝ Ναυπλίου
3,26
Επτά παραρτήματα ΙΚΑ, με αντίστοιχα ποσά σε ευρώ 77.119, 4.490, 2.183, 474, 336, 1.598,74 και 1.244...
...και τέσσερα ακόμη παραρτήματα ΙΚΑ με ποσά: 56.585, 12.209, 13.488 και 2.669 αντίστοιχα

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πούτιν: Τέρμα ο τουρισμός στην Τουρκία για τους Ρώσους

Αναστέλλεται μερικώς η διακίνηση πολιτών χωρίς βίζα - Απαγορεύονται οι πτήσεις τσάρτερ απο και προς την Τουρκία - Απαγορεύεται η εισαγωγή συγκεκριμένων τουρκικών προϊόντων- Πάνω από 10 δισ. δολάρια το κόστος για την Άγκυρα


O πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε σήμερα ένα διάταγμα με το οποίο επιβάλλεται ένα σύνολο οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας, ως αντίποινα για την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού από την τουρκική πολεμική αεροπορία στα σύνορα Τουρκίας- Συρίας.

Αυτά τα μέτρα που προετοίμασε η ρωσική κυβέρνηση «στοχεύουν να εγγυηθούν την εθνική ασφάλεια και την ασφάλεια των Ρώσων πολιτών» σύμφωνα με το διάταγμα.

Μεταξύ αυτών βρίσκονται η απαγόρευση πτήσεων τσάρτερ μεταξύ της Ρωσίας με την Τουρκία, η απαγόρευση στις ρωσικές εταιρείες να προσλαμβάνουν Τούρκους εργαζόμενους και επιπλέον η επαναφορά του καθεστώτος θεώρησης εισόδου (βίζα) μεταξύ των δύο χωρών, επισημαίνεται στο διάταγμα που δημοσίευσε το Κρεμλίνο.

Από την 1η Ιανουαρίου του 2016, οι Ρώσοι εργοδότες «δεν θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να προσλαμβάνουν προσωπικό (…) μεταξύ των πολιτών που προέρχονται από τη Δημοκρατία της Τουρκίας», σημειώνεται στο διάταγμα, που περιορίζει επιπλέον τη δυνατότητα των «οργανώσεων υπό τουρκική δικαιοδοσία» να δραστηριοποιούνται στη ρωσική επικράτεια. Επίσης θα επιβληθούν περιορισμοί στις δραστηριότητες των τουρκικών επιχειρήσεων στη Ρωσία.

Το κείμενο προβλέπει, χωρίς να αναφέρεται σε συγκεκριμένη ημερομηνία, «την απαγόρευση ή τον περιορισμό (…) των εισαγωγών ορισμένων ειδών εμπορευμάτων που προέρχονται από την Δημοκρατία της Τουρκίας», βάση ενός καταλόγου που ολοκλήρωσε η ρωσική κυβέρνηση, η σύνθεση του οποίου δεν έχει δημοσιευτεί.

Όπως επισημαίνει το γραφείο τύπου του Κρεμλίνου- και μεταδίδουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης- ο Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε εντολή στην κυβέρνησή του «να ολοκληρώσει μια λίστα αγαθών και υπηρεσιών στα οποία τα οικονομικά μέτρα (…) δεν θα εφαρμοστούν».

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν «ζήτησε από τη ρωσική κυβέρνηση (…) να λάβει μέτρα με στόχο την απαγόρευση των πτήσεων τσάρτερ μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας», ενώ τα τουριστικά πρακτορεία της Ρωσίας θα πρέπει να «αποφεύγουν να προτείνουν στους Ρώσους υπηκόους πακέτα που θα περιλαμβάνουν μια επίσκεψη στην τουρκική επικράτεια».

Οι τουρκικές αεροπορικές εταιρείες θα υποβάλλονται σε επιπλέον ελέγχους όταν φθάνουν σε ρωσικό έδαφος «για λόγους ασφαλείας».

Το διάταγμα επισημοποιεί την επαναφορά του καθεστώτος θεώρησης εισόδου (βίζα) για τους Τούρκους, το οποίο ανακοίνωσε χθες ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ. Η Τουρκία εξάγει κυρίως τρόφιμα, αγροτικά προϊόντα και προϊόντα κλωστοϋφαντουργίας στη Μόσχα. Ένας εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου επισήμανε νωρίτερα σήμερα ότι έως και 200.000 Τούρκοι πολίτες βρίσκονται στη Ρωσία.

Τουρκία: Αυτές οι ενέργειες πλήττουν τις σχέσεις μας

Οικονομικές κυρώσεις σαν κι αυτές που η Ρωσία επέβαλε σε βάρος της Τουρκίας, το μόνο που θα επιτύχουν είναι να επιδεινώσουν το πρόβλημα στις σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας, διεμήνυσε σήμερα ένας υψηλόβαθμος Τούρκος αξιωματούχος με δηλώσεις του στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, λίγο αφότου ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε την επιβολή οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από την τουρκική πολεμική αεροπορία. «Κυρώσεις αυτού του είδους μονάχα θα προκαλέσουν πλήγμα στις σχέσεις. Αυτές οι ενέργειες δεν καθιστούν τίποτα ευκολότερο, αλλά επιδεινώνουν το πρόβλημα» επισήμανε ο αξιωματούχος.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αλέξη όσο καθυστερείς τα ειδικά Δικαστήρια δεν θα βρεις συναίνεση



Η Νεα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ είναι οι πρωταίτιοι και οι καταστροφεις της Ελλάδας που παρέλαβες , μην περιμένεις καμία συναίνεση όταν γνωρίζεις ότι μαζί με την Διαπλοκή και τον Χριστοφοράκο μπορούν να τα φορτώσουν όλα σε εσένα.

Με το Σαμαρά να κινεί ακόμη τα νήματα στην ΝΔ με Αδωνι-Βορίδη και τα τζακια, με ΠΑΣΟΚ που κάνει κουμάντο ο Βενιζέλος με τον Λοβέρδο.

Χωρις Ειδικα Δικαστήρια δεν θα δεις ποτέ συναίνεση


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Ελληνικό προιόν : E-LA-WON, ξανά-βρίσκουμε το Ελληνικό Μυκηναϊκό λάδι,

Η πρωτότυπη συσκευασία και το όνομα E-LA-WON, συλλαβογραφική απόδοση της λέξης ΕΛΑΙΟΝ, λέξη ελληνική, στη Γραμμική Γραφή Β΄μας μεταφέρουν στον κόσμο των αρχαίων Μυκηνών. Σχήματα και συμβολισμοί των πινακίδων της Γραμμικής Β΄ δίνουν σημαντικές πληροφορίες για τη χρήση του ελαιόλαδου στην καθημερινή ζωή, τις θρησκευτικές τελετές, τις εμπορικές δραστηριότητες, τις βιοτεχνικές ασχολίες, εξ΄ου και η ύπαρξη της συνοικίας του “Λαδέμπορου” στις αρχαίες Μυκήνες.

Η αποκρυπτογράφηση των συμβόλων της γραφής από τον αρχιτέκτονα Michel Ventris, το 1952, μετέθεσε τις απαρχές της ελλήνικής γραφής και ιστορίας στον 14ο π.Χ. αι.


E-LA-WON

Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, με άρωμα ελιάς που μόλις κόπηκε
  • κορωνέικης ποικιλίας,
  • αποτέλεσμα εξαγωγής «εν ψυχρώ»,
  • θαυμάσιες οργανοληπτικές ιδιότητες,
  • χαμηλή οξύτητα
  • στη μύτη κυριαρχούν φρουτώδη αρώματα φύλλων ντομάτας και ανθού λεμονιάς,
  • στο στόμα λεπτή και πικάντικη γεύση αμύγδαλου, με ελαφρά πικρή επίγευση αγουρέλαιου, καθώς το λιομάζωμα γίνεται όταν οι ελιές βάφονται με το καλύτερό τους χρώμα, το χρυσοπράσινο,
  • λαμπερό πράσινο χρώμα, δηλωτικό της πλούσιας πυκνότητας σε θρεπτικά συστατικά και της επεξεργασίας σε ήπιες συνθήκες,
  • υψηλή ποσότητα σε πολυφαινόλες, ελαιοκανθάλη και ελαιασίνη, που συμβάλλουν στην προστασία των λιπιδίων του αίματος από το οξειδωτικό στρες.

Μελέτες πιστοποιούν ότι η Κορωνέικη είναι η πλουσιότερη ποικιλία ελαιόδενδρου σε πολυφαινόλες.


Σκοπός
  • να προσφέρουμε το E-LA-WON ανόθευτο ελαιόλαδο, όπως 3.500 χρόνια πριν,
  • να καλλιεργούμε την ελιά με ήπιους τρόπους, φιλικούς προς το περιβάλλον,
  • να μην επεμβαίνουμε στις διαδικασίες της φύσης,
  • να μην επιβαρύνουμε με φυτοφάρμακα και χημικά σκευάσματα το οικοσύστημα,
  • να εμπλουτίζουμε το έδαφος με τον παραδοσιακό τρόπο των παππούδων μας,
  • να σεβόμαστε το περιβάλλον και την αειφορία,
  • να αναδείξουμε τη Μεσογειακή διατροφή και να την κοινωνήσουμε σ’ όλους,
  • να μην εξαντλήσουμε τους φυσικούς πόρους και να παραδώσουμε υγιές και λειτουργικό το περιβάλλον στα παιδιά μας.
Εδώ θα διαβάσετε για τις διεθνείς διακρίσεις που έχει πάρει

Δείτε το video (από το 28.20 και μετά)που μιλάει ο υπεύθυνος, ο Γιάννης Καμπούρης (φιλόλογος στο επάγγελμα, ιδιοκτήτης των φροντιστηρίων ''ΣΥΓΧΡΟΝΟ'', ), του προιόντος



Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πρωτοποριακή θεραπεία καρκίνου με πρωτόνια σώζει χιλιάδες ασθενείς στη Θεσσαλονικη!!!

Περισσότεροι από 100.000 καρκινοπαθείς σε όλο τον κόσμο έχουν θεραπευτεί πλήρως με τη χρήση της τεχνολογίας των επιταχυντών πρωτονίων και ελαφρών ιόντων.


Αναζητείται επενδυτής για να μπορέσει να εφαρμοστεί στην Ελλάδα η θεραπεία που υπόσχεται ίαση στο 95% των περιπτώσεων

Πρόκειται για μια μέθοδο που ενδείκνυται για τη θεραπεία του 20% όλων των καρκίνων και έχει θεαματικά αποτελέσματα στις περιπτώσεις καρκίνου του προστάτη ο οποίος αντιμετωπίζεται μέσα σε 5 ημέρες και ο ασθενής δεν χάνει τη σεξουαλική του ικανότητα.

Η θεραπεία του καρκίνου με αυτή τη μέθοδο, η οποία εφαρμόζεται στην Γερμανία ,στην Ιταλία, στη Γαλλία στην Τσεχία, στις ΗΠΑ και την Ιαπωνία, είναι εδώ και μερικούς μήνες εγκεκριμένη και στην Ελλάδα, αλλά για να μπορέσει να εφαρμοστεί θα χρειαστεί μία επένδυση ύψους από 50 έως 200 εκατομμυρίων ευρώ ανάλογα με μέγεθος της εγκατάστασης, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός διευθυντής Ανάπτυξης και Προώθησης του CERN-HERMES, Αλέξανδρος Κοκολάκης , ο οποίος από 2012 προωθεί την ιδέα της δημιουργίας ενός "Κέντρου Αριστείας για την έρευνα , τη διάγνωση και τη θεραπεία του καρκίνου με πρωτόνια" στην Κρήτη. "Τα στατιστικά στοιχεία επιτυχίας της θεραπείας με την τεχνολογία των επιταχυντών πρωτονίων και ελαφρών ιόντων, ήταν εντυπωσιακά.

Η θεραπεία αυτή είναι τεχνολογικά η πιο σύγχρονη και ιατρικά η πιο αποτελεσματική μέθοδος ακτινοθεραπείας. Αναπτύχθηκε και εξελίχθηκε με τη βοήθεια επιταχυντών που χρησιμοποιούνται στη βασική έρευνα στη Φυσική. Παρότι εγώ προωθώ τη δημιουργία ενός Κέντρου για τη διάγνωση και τη θεραπεία του καρκίνου με πρωτόνια στην Κρήτη, η απόφαση για την έγκριση της θεραπείας με πρωτόνια από την Επιτροπή Ιοντιζουσών και Ιοντιζουσών Ακτινοβολιών του Υπουργείου Υγείας, η οποία ελήφθη μετά την υποβολή φακέλου από εμένα, αφορά όλη την επικράτεια και επομένως θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένα τέτοιο Κέντρο οπουδήποτε στην Ελλάδα εφόσον υπάρξει επενδυτής" επισήμανε ο κ Κοκολάκης.

Σε παρουσίασή του στην 3η Διεθνή Ιατρική Ολυμπιάδα που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη ο κ Κοκολάκης επικαλούμενος στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού για την Σωματιδιακή Θεραπεία – PTCOG ανέφερε ότι μέχρι το 2012 είχαν θεραπευτεί παγκοσμίως περισσότεροι από 100.000 ασθενής με πρωτόνια και ότι σήμερα σε όλο τον κόσμο 25 κέντρα θεραπείας καρκίνου με χρήση επιταχυντών πρωτονίων βρίσκονται σε διάφορα στάδια έγκρισης κατασκευής η ανάθεσης. "Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε πρόσφατα ο Ιταλός καθηγητής και επιστημονικός διευθυντής του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Ογκολογίας Roberto Orecchia , στις επόμενες δεκαετίες ένας άνδρας στους 16 θα νοσήσει από καρκίνο του προστάτη. Με τη θεραπεία πρωτονίων είναι εφικτή η αντιμετώπιση του καρκίνου του προστάτη σε 5 μέρες αντί για 8 εβδομάδες με συμβατική ακτινοθεραπεία ,ενώ παράλληλα τα ποσοστά επιτυχίας είναι πολύ μεγάλα και οι παρενέργειες της θεραπείας ελάχιστες έως μηδαμινές. Η νέα αυτή έξυπνη και ήπια ακτινοθεραπεία υπόσχεται σήμερα (αν βέβαια η διάγνωση είναι έγκαιρη) πλήρη αποθεραπεία-ίαση στο 95% των περιπτώσεων. Επιπρόσθετα, έχει αποφευχθεί η επέμβαση, δεν υπάρχει πόνος και όσον αφορά τις παρενέργειες, είναι μηδαμινές. Για παράδειγμα, μια συνηθισμένη παρενέργεια είναι η απώλεια της σεξουαλικής ικανότητας των ασθενών σε ποσοστό 66% ενώ με την νέα μέθοδο ακτινοθεραπείας που εφαρμόζει ο καθηγητής Orecchia , οι ασθενείς διατηρούν τη σεξουαλική τους ικανότητα. Με βάση στοιχεία του 2008, εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπάρχουν 2.300.000 νέες περιπτώσεις καρκίνου κάθε χρόνο. Στις δυτικές βιομηχανικές χώρες περίπου 45.000 νέοι τύποι καρκίνου εμφανίζονται ανά 10 εκατομμύρια κατοίκους. Ένα 20% των ασθενών με καρκίνο προτείνεται για τη θεραπεία με πρωτόνια από τους ειδικούς" ανέφερε ο κ Κοκολάκης στην παρουσίασή του.

Τα πλεονεκτήματα της θεραπείας του καρκίνου με πρωτόνια είναι ότι

• Μπορεί να στοχεύσει όγκους που βρίσκονται σε μεγάλα βάθη και σε δύσκολα ανατομικά σημεία (πχ. όγκοι άνω θώρακα και κρανίου).

• Καταστρέφει ολοσχερώς το γενετικό υλικό (DNA) των καρκινικών κυττάρων και επομένως ελαχιστοποιεί την επανεμφάνιση του καρκίνου.

• Προκαλεί ελάχιστη βλάβη των παρακείμενων υγιών ιστών σε αντίθεση με τις δέσμες φωτονίων (ακτίνες-Χ και ακτίνες-γάμμα).

• Ο κίνδυνος πρόκλησης δευτερογενών καρκίνων εξαιτίας ακτινοβόλησης με πρωτόνια είναι πολύ μικρότερος σε σχέση με τον κίνδυνο από τη συμβατική ακτινοθεραπεία. Για το λόγο αυτό η θεραπεία πρωτονίων χρησιμοποιείται στις παιδιατρικές περιπτώσεις ασθενών με καρκίνο.

• Ο χρόνος θεραπείας είναι πολύ μικρότερος σε σχέση με τον αντίστοιχο χρόνο της συμβατικής θεραπείας.

Ο κ. Κοκολάκης ανέφερε η δημιουργία στη χώρα μας Κέντρου θεραπείας καρκίνου με τη χρήση επιταχυντή πρωτονίων θα συμβάλει στην αναβάθμιση της ακτινοθεραπείας ως μεθόδου αντιμετώπισης του καρκίνου αποτρέποντας την μετακίνηση ασθενών με ενδείξεις για θεραπεία πρωτονίων στο εξωτερικό και ότι με την ανάπτυξη καινοτόμου έρευνας για την θεραπεία του καρκίνου θα συνδέσει την τριτοβάθμια έρευνα και εκπαίδευση με την προαγωγή των υπηρεσιών περίθαλψης των ασθενών και θα προσελκύσει ανταγωνιστικά ερευνητικά προγράμματα χρηματοδοτούμενα από κοινοτικούς πόρους για την χώρα μας. Επιπλέον τόνισε ότι με τη δημιουργία ενός τέτοιου Κέντρου στην Κρήτη, το νησί μπορεί να εξελιχθεί σε κέντρο ιατρικού τουρισμού σε δωδεκάμηνη βάση.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τσίπρας σε Νταβούτογλου: 'Ευτυχώς οι πιλότοι μας δεν είναι τόσο νευρικοί όσο οι δικοί σας απέναντι στους Ρώσους'

Αναφορά στα "επικίνδυνα παιχνίδια" της Τουρκίας στο Αιγαίο, έκανε ο πρωθυπουργός στη Σύνοδο Κορυφής. Απευθυνόμενος στον Νταβούτογλου, αναφέρθηκε στις παραβιάσεις, αλλά και στην υπεύθυνη στάση των Ελλήνων πιλότων

Στον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου, απευθύνθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό και δεν μάσησε τα λόγια του για τις παραβιάσεις στο Αιγαίο.


"Ευτυχώς οι πιλότοι μας δεν είναι τόσο νευρικοί όσοι οι δικοί σας απέναντι στους Ρώσους", είπε με νόημα ο πρωθυπουργός και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην τακτική των Τούρκων, αλλά και την υποκριτική τους στάση.

"Είναι ανόητο και αδιανόητο αυτό που συμβαίνει στο Αιγαίο. Ξοδεύουμε δις για εξοπλισμούς. Εσείς για να παραβιάζετε, εμείς για να σας αναχαιτίζουμε. Έχουμε τα πιο σύγχρονα οπλικά συστήματα στον αέρα και από κάτω δεν μπορούμε να εντοπίσουμε τους διακινητές που πνίγουν αθώους ανθρώπους στο Αιγαίο", πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός είχε θερμή συνομιλία με τον Αντόνιο Κόστα τον πρωθυπουργό της πορτογαλικής κυβέρνησης Σοσιαλιστών-Αριστεράς, που συμμετείχε πρώτη φορά σε Σύνοδο. Μίλησε επίσης με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και του μετέφερε την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού για το πρόσφατο τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....